Reacties voor: iPhone 6-bezitters klagen over scheve selfiecamera

Gebruikers van de iPhone 6 klagen over een scheef zittende frontcamera. Deze camera laat een grijze streep zien op de iPhone, maar werkt nog naar behoren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 69 reacties

  1. ik heb hier ook last van. Denk dat ik maar een afspraak ga maken bij de Apple store.

  2. Vind het erger dan ik met me 6 plus vaak niet eens een stille foto kan maken… Me beeldscherm flikkert dan helemaal.. Bekend probleem maar nog niet opgelost

  3. Was me eerder nog niet opgevallen, maar zie nu dat ik het inderdaad ook heb. Mooi excuus om weer eens langs een Apple Store te gaan 🙂

  4. Bij mij is ook duidelijk een grijs streepje te zien. Rechtsbovenin de camera, ongeveer een kwart er van….

    Is me nu pas opgevallen, dus weinig reden om er iets mee te doen, zolang hij het normaal blijft doen uiteraard

  5. Mijne zit er ook iets scheef in. Het was mij al opgevallen toen ik me screen protector er op plakte, maar ik heb er geen last van. Hij functioneert ook nog gewoon goed. Misschien iets om over een aantal maanden naar de Apple store toe te gaan. Om dan weer een nieuwe mee te krijgen

  6. Ik heb hier ook ‘last’ van, maar ga daarvoor niet meteen naar de Apple Store hollen (enkel resellers in de buurt, en die zijn toch vaak wat strenger).

  7. Had hetzelfde probleem met mijn 6. Vorige week netjes bij Apple store A’dam een nieuw scherm gekregen.

  8. Geen last van.

  9. Haha
    Verdwenen antennesignaal =>
    You’re holding it wrong !
    Uitknop tegenover volume up =>
    You’re holding it wrong !
    Dirmaal raden wat nu weer het probleem is !!

  10. ‘Me’ is geen bezittelijk voornaamwoord. Vreselijk gebruik.

  11. Het was mij nog niet opgevallen. Maar nu ik kijk heb ik dit probleem ook. Ik heb ook rechtsbovenin een grijze streep.

  12. Ik heb het ook, al had ik het niet eerder gezien.

  13. Bij mijn iPhone zie ik ook een dunne grijze rand. De camera functioneert gewoon. Niets om wakker van te liggen.

  14. Bij mij ook maar heb er geen last van, zolang dat geen verandering in komt mag ik niet klagen.

  15. …speling in je mute-knop, links en rechts…ook geweldig 🙁

  16. Waarschijnelijk wordt dit bij 6s opgelost samen met de lens die uitsteekt en verkleurde randen!

  17. Het was me al opgevallen kort na de aankoop. Besloten niks mee te doen. Nu dit artikel erover. Nog eens gekeken en tot grote schrik veel erger geworden. Duidelijk nog een heel stuk verschoven. Toch maar een afspraak maken.

  18. Ik heb meer last van de slechte battery life

  19. Apple heeft steeds meer reden om zo snel mogelijk de 6S uit te brengen…

  20. Ik heb het ook!
    Is het niet gewoon een productiefoutje?

  21. Volgens mij heb ik dit niet

  22. Scheelt het nog of je een witte of een zwarte iPhone 6 hebt ? Bij mezelf heb ik geen last , witte iPhone

  23. Zijn dit iphones gekocht in Nederland? Ik heb een iphone 6 uit België gehaald en ik heb geen last van verkleurende strepen noch een scheve front camera. Wel vind ik de camera van de 6 op zich slechter dan die van de 5s.

  24. Het valt mij nu na het lezen van dit artikel ook op.

    Een vraagje, ik heb mijn iPhone 6 via de provider. Kan ik er dan ook gewoon mee langs bij de Apple store?

  25. @Alfred: ja inderdaad laten we die maar even snel afraffelen dan zijn klanten weer blij 😉

    Normaal doet Apple er een jaar over. Zal dit keer heus niet sneller gaan 😉

  26. Kun je het ook voelen dat de camera scheef zit? Ik twijfel een beetje. Valt het duidelijk op?

  27. Was mij ook al opgevallen, even een vriend contacteren die bij de Apple Store werkt. Ik ben best bereid 100 euro meer te betalen en dan gelijk het toestel te upgraden.

  28. Heb er ook last van sinds aankoop (zwarte iPhone) Bij de phonehouse gaven ze aan er niets mee te doen als het geen problemen oplevert met foto’s maken. Dan toch maar langs Apple store….

  29. Geen last van bij mijn iPhone 6. 😛

  30. Het is toch eigenlijk een schande. Dit soort klachten verwacht je van een product van de Action, toch niet van een Apple smartphone met een prijskaartje van € 700 tot € 900. Ik ben fan van Apple-producten, maar sinds iOS8 en iPhone 6 lijkt het echt alsof de klad erin gekomen is.

  31. Niet opgevallen. Nu wel.

  32. Origineel geplaatst door Niels
    Niet opgevallen. Nu wel.

    Het zelfde als op de foto?

  33. @LightPhoenix: weet niet wat voor dealtje jij kunt sluiten met die vriend, maar de Apple Store vervangt alleen voor een exact hetzelfde model. Upgrade is nooit mogelijk bij vervanging, helaas.

  34. De zoveelste imperfectie van de iPhone 6….
    Wat ben ik blij dat ik niet meteen bij de release een iPhone 6 heb gekocht!
    Ik twijfelde toch al over het ontwerp: groot, geen saffierglas, rare strepen op achterkant en het het aller ergste: de uitpuilende camera!
    Nu ik lees over alle vervelende mankementen zoals krom buigen, strepen die verkleuren, camera die streperige foto’s maakt en nu dít weer: een loszittende front camera!
    Die foon kost >€700,-!!!
    Dit mag toch niet gebeuren???
    Is dit nu echt de snelst verkopende iPhone ooit?
    Nou… Ik weet nu zeker: ik sla deze ronde over!

  35. Was me wel al opgevallen, ik dacht dat het condens o.i.d. was. Het lijkt namelijk alsof de camera nog op z’n plek zit. Maar ziet er wel exact uit als op de foto.

  36. De mijne zit nog keurig op zijn plekje:-)

  37. Veel mensen klagen dat ze me slecht verstaan sinds ik met de iPhone 6plus bel, iemand anders nog met dezelfde ervaring?

  38. Origineel geplaatst door Sarafina
    De zoveelste imperfectie van de iPhone 6….
    Wat ben ik blij dat ik niet meteen bij de release een iPhone 6 heb gekocht!
    Ik twijfelde toch al over het ontwerp: groot, geen saffierglas, rare strepen op achterkant en het het aller ergste: de uitpuilende camera!
    Nu ik lees over alle vervelende mankementen zoals krom buigen, strepen die verkleuren, camera die streperige foto’s maakt en nu dít weer: een loszittende front camera!
    Die foon kost >€700,-!!!
    Dit mag toch niet gebeuren???
    Is dit nu echt de snelst verkopende iPhone ooit?
    Nou… Ik weet nu zeker: ik sla deze ronde over!

    Ach, dergelijke problemen had thans iedere iPhone. Dat wordt wel eens gauw vergeten. Maar het is sowieso aan te raden om ten minste een paar maanden te wachten zodat dergelijke gebreken bekend worden, je er meteen op kunt letten en deze misschien zelfs worden opgelost in die tijd (als er bijvoorbeeld een slechte batch tussenzit). Mocht je dan toch een iPhone met een gebrek krijgen, kun je deze meteen omruilen zolang je nog in je gratieperiode zit, daar doet Apple zeker niet moeilijk om (vandaar ook: wacht even een tijdje af totdat je weet waar je op moet letten).

    Ik heb sinds vrijdag mijn iPhone 6 en heb echt helemaal geen van deze problemen. Wat betreft de lens, dat was misschien wel mijn grootste kritiekpunt, maar uiteindelijk is het zo triviaal. We hebben het over millimeters die vrijwel nooit echt storen, niet eens als je de iPhone op tafel neerlegt. De strepen daarentegen geven de iPhone een futuristisch uiterlijk dat ik eerst niet fijn vond, nu eigenlijk zelfs mooi vind (spacegrijs dan wel). Het is een wereld van verschil als je het toestel in het echt een keer goed bekijkt.

  39. Jep ik ook, exact als op de foto. Ip6 spacegrijs eerste lading NL

  40. Vorige week langs de Apple Store in Amsterdam geweest. Scherm netjes binnen een uur vervangen.

  41. @KALLT: Ach, het is alles met elkaar!Toen de iPhone 6 uitkwam was ik meteen al niet zo gecharmeerd van het ontwerp.Ben een aantal keer naar de winkel geweest om m goed te bekijken en vast te houden, maar nèh…. Ik wordt er maar niet warm van.Ik heb de iPhone 5, die vond ik wel meteen heel erg mooi!De 4(S) ook trouwens.De strepen vond ik aanvankelijk heel erg meevallen totdat ik las dat ze kunnen verkleuren.Ik heb het bekende accuprobleem gehad, niet meteen hoor maar na meer dan een half jaar begon het.Mijn iPhone kwam in aanmerking voor een nieuwe accu, die heb ik kosteloos laten vervangen.Dat vind ik echt een top-service van Apple!Maar die iPhone 6 heeft zoveel problemen, zouden ze dat ook allemaal gaan verhelpen….?En ik zie het ook nog niet gebeuren dat ze voordat de iPhone 6S uitkomt saffierglas gaan gebruiken en een camera die in de behuizing past.Misschien zelfs dan ook nog niet.Tot nu toe kregen de S versies geen wijzigingen aan het ontwerp, alleen in de specs en de saffierglasfabriek is failliet….Ik ben blij dat jij geen problemen hebt met je iPhone 6, ik hoop dat dat zo blijft.

  42. Ik had hetzelfde probleem met mijn iPhone 6 64GB black. Naar Apple store gegaan en krijg gelijk een vervangend toestel. Het leek op een halve maan in mijn front facing camera. Het vervangende toestel heeft nergens last van!

  43. Origineel geplaatst door Alfred
    Apple heeft steeds meer reden om zo snel mogelijk de 6S uit te brengen…

    Mee eens wacht daarom altijd op de S versies.

  44. @Brian: ik niet. Koop gewoon elk jaar een nieuw toestel. Met de doorverkoopwaarde na een jaar is er geen financieel verschil. Dit jaar de 6, volgend jaar gewoon de 6s.

  45. Had t probleem ook (zwarte iPhone 6), 2 weken geleden gratis het scherm laten vervangen bij de Apple Store.

  46. Slordig, maar het kan. Zo lang er maar adequaat op wordt gereageerd bij Apple is er niets aan de hand. In het rijtje mankementen past ook nog het ‘klikscherm’ zoals ze dat bij de Apple Store noemen. Het scherm dat ineens klikt als je op een bepaalde plaats drukt. Het lijkt een beetje los te zitten. Mijn zoon had dat en kreeg bij de Apple Store direct een nieuwe iPhone 6.

  47. Hier ook de scheef zittende camera, en ook het klikscherm.

    Het is wel iedere keer raak met de eerste batch iPhones… m’n vijf zat ook vol met problemen (batterij, uitknop, backlight scherm, vuil in camera).

  48. Trouwens.. Heeft iemand anders ook problemen met de home button van de 6 / 6PlusZelf heb ik de plus.En als ik de knop indruk, is de klik heel erg hard.Ook lijkt het soms alsof die los zit?!

  49. Even off topic, sinds vandaag iPhone 6 . Nu lijkt het er op dat over het Apple logo aan de achterkant een stickertje zit. Is dat zo? Durf er niet aan te trekken, omdat het misschien zo hoort.

  50. @BC-degraaf: Waarom over een paar maanden pas?

  51. @fgeer: Dat is de geheime pull to reset switch 🙂

    ..bij een nieuwe iPhone zit er aan de volledige voor en achterkant een cellofaan bescherming overheen, maar niet over het Apple logo alleen..

  52. @LightPhoenix: Dat kan toch nooit? Als je hem voor reparatie inlevert bedoel je toch?

  53. Origineel geplaatst door Sarafina
    @KALLT: Ach, het is alles met elkaar!Toen de iPhone 6 uitkwam was ik meteen al niet zo gecharmeerd van het ontwerp.Ben een aantal keer naar de winkel geweest om m goed te bekijken en vast te houden, maar nèh…. Ik wordt er maar niet warm van.Ik heb de iPhone 5, die vond ik wel meteen heel erg mooi!De 4(S) ook trouwens.De strepen vond ik aanvankelijk heel erg meevallen totdat ik las dat ze kunnen verkleuren.Ik heb het bekende accuprobleem gehad, niet meteen hoor maar na meer dan een half jaar begon het.Mijn iPhone kwam in aanmerking voor een nieuwe accu, die heb ik kosteloos laten vervangen.Dat vind ik echt een top-service van Apple!Maar die iPhone 6 heeft zoveel problemen, zouden ze dat ook allemaal gaan verhelpen….?En ik zie het ook nog niet gebeuren dat ze voordat de iPhone 6S uitkomt saffierglas gaan gebruiken en een camera die in de behuizing past.Misschien zelfs dan ook nog niet.Tot nu toe kregen de S versies geen wijzigingen aan het ontwerp, alleen in de specs en de saffierglasfabriek is failliet….Ik ben blij dat jij geen problemen hebt met je iPhone 6, ik hoop dat dat zo blijft.

    Ieder zijn ding natuurlijk. Ik kan alleen zeggen dat mijn aanvankelijke scepsis er niet meer is. 🙂

    Overigens zou ik er niet op wachten dat Apple de camera weer in de behuizing verbergt. Apple gaat nooit dunheid inleveren voor zoiets, dat mag inmiddels wel duidelijk zijn. Apple heeft nu het punt bereikt waarop de iPhone zo dun kan zijn als een iPod Touch (die toen al een een camera had die uitstak). Ik durf te wedden dat dit niet meer gaat veranderen.

    Ik begrijp trouwens niet waarom dat saffierscherm zo gewild is. In de ‘krastesten’ die ik tot nu toe zag was juist het beeldscherm een van de meest bestendige onderdelen van de iPhone 6. Apple zal in haar dunheidswaan het saffier zo dun slijpen dat de voordelen ten opzichte van Gorilla-glas nauwelijks opwegen. Saffier is eigenlijk zelfs nog breekbaarder dan glas, dat is bij iPhones misschien zelfs het grootste risico.

  54. Nu ik heel goed kijk, heb ik dat ook. Nooit opgevallen, want je ziet het pas als je echt goed er naar staart.

    Wel grappig dat men vindt dat je iPhone niet mooi eruit zou zien. Het is niet eens opvallend.

    Altijd hetzelfde heisa, soms denk ik dat men bewust naar smoesjes zoekt om de iPhone te bekritiseren.
    Camera doet het prima, dus wat is het probleem denk ik dan.

    Lachwekkend dit.

  55. Dit was mij een tijd geleden al opgevallen bij mijn iPhone 6. Heb geen flauw idee of dit al zo was toen ik hem kocht. Met foto’s maken geen last van dus laat het voorlopig gewoon zo. Telefoon op de 2e dag van release in Duitsland gekocht dus is ook de eerste batch. Maar vraag me af of dat verschil maakt.

  56. @KALLT: Ik hoop dus wel dat ze een camera gaan ontwikkelen die net zo goed is maar die wel in de behuizing past.
    Ik vind dat irriterend zo’n uitsteeksel op een mooi glad ontwerp.
    Dat is ook wat ik zo lelijk vind aan de Samsung Galaxy S modellen.
    Wat betreft saffierglas, dat krast niet.
    Ik heb ondanks dat ik er heel zuinig op ben tóch minuscule krasjes op het scherm van m’n iPhone 5.
    Het is nog niet storend maar ik wil niet dat het erger wordt.
    Ik denk dat dat komt omdat we een boerderij hebben en als ik mee ga aardappels rooien dan zit er wat zand aan m’n vingers en dat krast dan op m’n scherm.
    Daarom had ik een screenprotector geplakt maar die zat binnen twee weken helemaal onder de krassen.
    Toen heb ik een glass-protector gekocht en dat werkt heel goed!
    Geen krassen en het ziet er heel goed uit met mooi afgeronde randen.
    Ik gebruik ook een back-cover.
    Omdat een iPhone 6 een scherm heeft met mooi afgeronde randen denk ik dat je het heel erg ziet als je daar een glass-protector op plakt.
    Dan krijg je van die lelijke randjes zag ik op YouTube.
    Daarom zou ik graag krasvrij saffierglas willen, dan is zo’n glass/screenprotector niet meer nodig.

  57. Ik wacht nog tot laatst week van mijn garantie, waarschijnlijk heb ik dan over een jaar een nieuwe iphone of ieder geval kras vrije scherm !

  58. Ik zie ook een grijze rand maar heb er verder gelukkig geen last van. Net een nieuwe Samsung S5 daar zie ik de camera ook schuin zitten in t camera gaatje dusja lekker boeien.

  59. Ik ben naar de apple store geweest en heb een nieuw scherm gekregen

  60. @Sezgin: Het gaat erom dat als je zoveel betaalt voor een toestel dat het ook goed in elkaar zit. Koop je een Chinees toestel van 100 euro dan kan je zoiets wel verwachten.

  61. Geel last van bij mijn iphone6 gold

  62. Nergens last van. Heb je ooit de afwerking van een Samsung gezien. Daar kan je ook wel voor elke wissewasje een artikel over schrijven.

  63. Voor de mensen die een nieuw scherm kregen: hoe lang duurde dat?

  64. Ik heb net hetzelfde probleem. Ik vind het heel spijtig maar ik laat het zo want het levert geen probleem op op foto. Ook heb ik last van het klikscherm. Als ik een klein beetje druk uitoefen op de rechteronderkant van de iPhone hoor ik een serieuze klik. Ten slotte moet ik met momenten ook heel hard op mijn homeknop duwen waarbij je een harde klik hoort. Ik wil niet zagen op apple maar ze stellen mij nu echt wel teleur voor een telefoon van 800 euro.

  65. Ik had ook last van een verschoven selfiecamera, hiervoor een afspraak gemaakt bij Genius Bar, te Amsterdam, vandaag. En ze hebben mijn iPhone een nieuwe scherm gegeven. 🙂

    Blij mee, nu zie ik het iig niet meer… 🙂

    Het blijkt dat de camera niet verschuift, maar een plaat tussen de camera en voorste scherm. Daardoor zie je dat grijze “maantje” tevoorschijn komen.

  66. @Randje: Ik kreeg m’n toestel binnen 2 uren terug.

  67. @Mariko:
    thanks,

    Heb het inmiddels ook zelf gedaan, ook goed om te weten dat een nieuw scherm ongeveer 100 euro kost (mits het frame niet verbogen is enz.)

  68. Ik heb het zelfde probleem, hoorde dat je in verschillende landen inderdaad een nieuw toestel mee kreeg, maar weet niet hoe het in Nederland zit? Twijfel of ik naar de Apple store moet gaan? Iemand al gedaan en wat hebben ze er aan gedaan?

  69. @Joost: ik lees dat ze je toestel vervingen. Bij welke Apple Store was je?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.