Reacties voor: ‘iPhone 5se komt dit voorjaar, geen iPhone 6c’

Apple gaat dit voorjaar de iPhone 5se uitbrengen, een vernieuwde versie van de iPhone 5s. Het nieuwe budgettoestel gaat dus niet op de iPhone 6s lijken en heet ook niet iPhone 6c, zoals eerder werd gefluisterd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 46 reacties

  1. Van mij mag het. Vind het model nog steeds super. Mooier dan mijn 6.

  2. Nee dit kan toch niet. Zou echt achterlijk zijn.

  3. Kan me goed voorstellen dat hier een markt voor is, maar niet per se alleen als budget toestel. Er zijn best gebruikers die niet een grote telefoon als de iPhone 6 willen, maar liever een iets compacter toestel. Dit toestel kan dat dan zijn..

  4. Het enige dat ik niet begrijp, is dat Apple een A8-chip in de iPhone 5se inbouwt (indien dit gerucht zou kloppen). Waarom niet de A9-chip? Zijn de iPhone 6s en 6s Plus dan niet meer exclusief genoeg? De A8-chip is anderhalf jaar oud en slechts 20 tot hooguit 30% krachtiger dan de A7-chip die in de iPhone 5s zit. Vergelijking: de A9-chip is 70 tot 90% sneller dan de A8-chip, dus zowel relatief als absoluut een veel grotere verbetering.

  5. Kan een groot succes worden.
    Maar ik denk dat ze bij de iphone 7 veel gaan moeten aanpassen om nog mee te kunnen met samsung s7.

  6. Dat zou vrijwel het domste zijn wat Apple ooit heeft gedaan. Wat het meest logisch lijkt als ze PER SE nog een vervanger voor de iPhone 5s willen (eigenlijk al de iPhone 6s, toekomstige iPhone 7?) dan zouden ze een 4″ model naast de nieuwste iPhones moeten uitbrengen met dezelfde specs maar gewoon 4″. Dan heb je 4″ 4,7″ en 5,5″ en is iedereen blij. En heb je niet zo’n dom budgetding genaamd iPhone 5se

  7. Gemiste kans van Apple als dit waar blijkt te zijn.

  8. Doe mij toch maar een 6s maar dan in 4inch formaat..

  9. Origineel geplaatst door TMnt: Dat zou vrijwel het domste zijn wat Apple ooit heeft gedaan. Wat het meest logisch lijkt als ze PER SE nog een vervanger voor de iPhone 5s willen (eigenlijk al de iPhone 6s, toekomstige iPhone 7?) dan zouden ze een 4″ model naast de nieuwste iPhones moeten uitbrengen met dezelfde specs maar gewoon 4″. Dan heb je 4″ 4,7″ en 5,5″ en is iedereen blij. En heb je niet zo’n dom budgetding genaamd iPhone 5se

    Mee eens. Om exact dezelfde reden(en) viel destijds de verkoop van de iPhone 5c ook tegen.

  10. Zoals gewoonlijk reageert iedereen alsof dit volgende maand in de winkel ligt.

    Het artikel is een gerucht. Het toestel is een gerucht. De naam is een gerucht. De specificaties zijn een gerucht…. Kortom…. Maak je niet druk. 🙂

  11. Heeft die nog wel gewoon touch id dan

  12. Ben benieuwd. Mijn vrouw zou er blij mee zijn want die wil geen grotere phone dan haar huidige 5s.

  13. Origineel geplaatst door Ali-El-Baba: Zoals gewoonlijk reageert iedereen alsof dit volgende maand in de winkel ligt.

    Het artikel is een gerucht. Het toestel is een gerucht. De naam is een gerucht. De specificaties zijn een gerucht…. Kortom…. Maak je niet druk. 🙂

    Goed opgelet 😄
    Maar als één van de weinigen lijkt wel😉

  14. Wat een schijt naam 5se. Maar voor de rest prachtig.

  15. Stel dat dit gerucht waarheid zou zijn, dan word mijn 5s vervangen door dit toestel.
    5s heeft naar mijn mening een perfect formaat, heerlijke hoeken, goed materiaal.
    Schot in de roos denk ik. 6s is leuk hoor, maar ik hou wel van compact en de 5s voldoet daar aan.

  16. Geef dit toestel a.u.b. een betere naam dan 5se. De eenvoud van het modellengamma waar Apple juist zo bekend om staat wordt zo teniet gedaan. Bovendien vind ik de aanduiding ‘se’ zo Samsung of vergelijkbaar met klinken. Die hebben tal van termen om vroegere flagships nog langer te melken met een extra aanduiding. 5e kan ik me meer in vinden. De e voor ‘enhanced’

  17. Origineel geplaatst door Sandertje: Ben benieuwd. Mijn vrouw zou er blij mee zijn want die wil geen grotere phone dan haar huidige 5s.

    Wat komt ze tekort aan haar 5s wat hier wel aan/in zit?

  18. Origineel geplaatst door Robert Janssen:

    Mee eens. Om exact dezelfde reden(en) viel destijds de verkoop van de iPhone 5c ook tegen.

    Toch is de 5 c de op 4 na best verkochte smartphone ooit.

    Dit model zal ook weer goed zijn voor 60-80 miljoen verkopen dit jaar.

  19. Zou stom zijn moest Apple dit echt de 5se noemen. Net alsof ze teruggaan in de tijd i.p.v voorruit te willen zijn op de rest van de multinationals. Intussen is de 6S al uit en dan zouden ze een “5” toestel maken? Naar mijn mening is dit geen tof idee. Was van plan om de 6c de kopen, maar moest dit echt de 5se noemen, zou mij dit er misschien tof van weerhouden om hem te kopen. Gewoon het gevoel dat je een enorm verouderd toestel in je handen hebt vind ik niet fijn, vooral als je dan weet dat je net het nieuwste toestel kocht. Heb momenteel de 5c waarvan ook zeer tevreden. Over de specs spreek ik niet, dat wacht ik af tot de release.

  20. Origineel geplaatst door Gabor:
    Wat komt ze tekort aan haar 5s wat hier wel aan/in zit?

    Geheugen….ze heeft nu 16gb dus als deze met meer leverbaar wordt, zou dat mooi zijn. Vooropgesteld dat het toestel er echt komt natuurlijk

  21. Denk dat sommigen hierboven onderschatten hoe verschrikkelijk veel mensen liever rond de 4 inch hebben dan rond de 5 inch!!

    Ik ben er 1 van, ik heb nu een iphone 6, maar zou het totaal geen probleem vinden om weer naar een kleiner toestel te gaan. Dit zou dus ideaal zijn!
    Verder is de 5S vele malen mooier dan mijn iPhone 6

  22. iPhone Vijfse… Nee…

    De iPhone 4S blijft m.i. de mooiste iPhone qua design. Dat aluminium met glas vind ik echt gaaf.

    Sinds 3 dagen een iPhone 6S user trouwens.

  23. Ondanks het gerucht dat het een budgetmodel is zal de aanschafprijs waarschijnlijk een stuk hoger liggen dan de huidige 5s. Of is daar nog niets over bekend?

  24. Mega blij met mn 4″, 5s.

    Dus laat maar komen. Maar nog liever natuurlijk een iPhone 7 in 3 formaten.

  25. Ik zou het toch anders noemen iPhone 6c klinkt het mooist

  26. Hmm, ik had liever een iPhone 6c, dat zou logischer zijn.

  27. Toch grappig hoe enkelen weer “moord & brand” zitten te roepen terwijl dit artikel onder “geruchten” staat. Effe in en uitademen jongens!

  28. 5e, 5se,6c….Whatever. Als het maar een 4″ is.

  29. i dont call a €500 a budget model that falls at €200 to a max of €300 and thats a 16gb model which is too small without a micro sd card , so a no buy

  30. Mocht deze iPhone ‘5SE’ daadwerkelijk op de markt komen, dan stap ik direct over. Momenteel een iPhone 6S, maar ik kan – zelfs na een half jaar – nog steeds niet wennen aan het formaat. Voor mij persoonlijk blijft de iPhone 5S het fijnste en mooiste toestel dat Apple tot nu toe heeft uitgebracht.

  31. Ze moeten gewoon als de Iphone 7 uit komt een c versie van de 6(Of 6S) pas introduceren, en dan deze variant van 4 inch doen.

    Zo hebben ze dan een normale grote, een + size grote en later een mini klein formaat van 4 inch voor ieder wat wils.

  32. Uiteraard is dit slechts een gerucht, zoals er zoveel zijn. Maar stel dat dit gerucht klopt, wat zou dan de toegevoegde waarde van de iPhone 5se zijn ten opzichte van de huidige 5s? De A8-processor is slechts 20 tot hooguit 30% krachtiger dan de A7 die in de iPhone 5s zit. Verder ontbeert de iPhone 5se 3D Touch, dus ook op dat vlak onderscheidt de iPhone 5se zich niet van de huidige iPhone 5s. En vergeet de iPhone 5c niet (ook een ‘budget’-iPhone), waarvan Apple al vrij snel na de introductie ervan, de productie heeft moeten terugschroeven wegens tegenvallende verkoopcijfers.

  33. Ik zou het fijn vinden als ze een iphone 6 design plakken op een iphone 4 formaat.
    Ik zit nu op een 5s en vind deze eigenlijk al te groot.

  34. iPhone 5se? Haha de naam wordt per gerucht grappiger. Tegen de tijd dat het maart is zitten we waarschijnlijk aan de 5secalbbos (5 Special Edition Colour A Little Bit Better Or Something)

  35. Normaal gesproken had ik dit gerucht hard weggelachen of met een hele berg zout genomen. Echter dit komt bij Gurman vandaan. Gurman is Apple’s “officieus goedgekeurde” lek. De kans dat dit waar is is dus behoorlijk groot.

  36. Ben van iPhone 4 naar de 6 gegaan. Na anderhalf jaar went het formaat nog steeds niet. Binnenzakken zijn te klein e.d. Tijdens het uitgaan is het niet echt een handig toestel. Echter de 6 is voor mijn zakelijke dingen (werk) ideaal. Ik zit er al een tijd aan te denken om een tweede 4S of 5S aan te schaffen, om deze met een duo sim te gebruiken. Nu met dit nieuws heb ik nog even geduld. Een 4″ iPhone met de specs van de huidige 6, is volgens mij ideaal als tweede casual iPhone. Is dit decadent, of zijn er nog meer mensen met deze gedachte?

  37. Goeie zet is zeer veel vraag naar.

  38. @Mans: En waarom zou dit achterlijk zijn? Misschien iets meer onderbouwen?
    Ik ben zelf achterlijk genoeg om voor dit achterlijke toestel te gaan want ik begin een beetje achter te lopen met mijn huidige iPhone-5.

    Hoewel, die 5 doet gewoon wat ik wil. Snelheid is ok, functies zijn ok en met laatste iOS update voelt systeem weer snel aan (al heb ik de indruk dat enkel de animaties zijn versneld).

  39. Een verbeterde versie van de 5S een budgettoestel noemen blijft een vreemd verschijnsel. Gezien de specs en vermoedelijke verkoopprijs weinig budget aan. Is gewoon een premiumtoestel van 4″ of niet dan?

  40. Design van iPhone 4S en 5S is voor mij mooier dan de 6S lijkt meer op Samsung, maar goed dat is mijn mening.
    Het zou me niet verbazen dat Iphone terug gaat naar 4.0 inches en 4,7 om de Ipad verkoop te stimuleren. ??

    Ik heb nu nog de Iphone 5S wacht wel tot sept. okt. wanneer de Iphone 7 uit komt?

  41. Ik wordt hier wel enthousiast van. Ik hou vooralsnog vast aan mijn iPhone 5. Het formaat van de 5 is naar mijn mening veel prettiger dan de iPhone 6. Zo kan ik wel met mijn rechter duim bij de linkerbovenhoek komen van het scherm :). Qua prestaties zal ik met de iPhone 5se er op vooruit gaan en dat hopelijk tegen een redelijke prijs. Ik vind de iPhone 6(s) nu gewoon te duur. Laat maar komen!!!

  42. Wat zal de verwachte abonnementsprijs worden bij een aanschafprijs van €509,- ?
    Ik heb nu een iphone 4s en vind de 5s eigenlijk prima om aan te schaffen. De 5s zal denk ik een stuk goedkoper zijn qua maandelijkse kosten of is het verschil met de 5se niet zo groot?

  43. Microsoft (sorry vies woord) maakt budget telefoons voor minder dan €100,- jammer dat Apple dat niet kan…..
    Dan zou ik mijn kinderen ook met een iPhone laten lopen, en dat doe ik nu absoluut niet

  44. Ok, ik wil hem. Maar hoop wel dat hij rechte kanten blijft behouden. Wil hem niet omdat het een budget is maar omdat ik de 6 oerlelijk vind.

  45. Bron: onemorething
    iPhone 5se: dit weten we tot nu toe

    Als we deze nieuwe informatie combineren met eerdere geruchten. Zouden dit de definitieve specificaties kunnen zijn:

    4-inch Retina-scherm
    Afgeronde hoeken (net als iPhone 6s)
    64-bits A9- en M9-chip (net als iPhone 6s)
    8 megapixel frontcamera, 1,2 megapixel selfiecamera (net als iPhone 6)
    NFC-chip voor Apple Pay
    Introductie in week van 14 maart
    Vanaf-prijs: € 509 (16GB)

  46. Origineel geplaatst door …
    Zou stom zijn moest Apple dit echt de 5se noemen. Net alsof ze teruggaan in de tijd i.p.v voorruit te willen zijn op de rest van de multinationals. Intussen is de 6S al uit en dan zouden ze een “5” toestel maken? Naar mijn mening is dit geen tof idee. Was van plan om de 6c de kopen, maar moest dit echt de 5se noemen, zou mij dit er misschien tof van weerhouden om hem te kopen. Gewoon het gevoel dat je een enorm verouderd toestel in je handen hebt vind ik niet fijn, vooral als je dan weet dat je net het nieuwste toestel kocht. Heb momenteel de 5c waarvan ook zeer tevreden. Over de specs spreek ik niet, dat wacht ik af tot de release.

    En precies hierom doen ze het 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.