Reacties voor: ‘iPhone 5se krijgt dezelfde processor als iPhone 6s’

De 4-inch iPhone 5se zou een snellere A9/M9 chip bevatten, die nu in de iPhone 6s aanwezig is. Daarnaast krijg je de keuze uit een 16GB- en 64GB-model en gaat de iPhone 5se hetzelfde kosten als de huidige iPhone 5s, zo schrijft Mark Gurman.
Lars Paymans -

Reacties: 19 reacties

  1. Eigenlijk het enige dat ik nog steeds niet snap van Apple. Om van 16 / 32 / 64 te gaan naar 16 / 64 / 128… meerprijs om het daadwerkelijk te maken ligt onder $1,- erg raar.

  2. @Robin: nou ik snap het (denk ik) wel. Met 16/64/128 zullen de meeste voor 64gb kiezen. Als ze 32/64/128 doen zullen de meeste 32 genoeg vinden. Waarmee ze weer €110,- in hun zak steken.

  3. Als dit waar is begint Apple Samsung trekjes te krijgen.

  4. 16 GB? We leven niet meer in het jaar kruik, doe gewoon minstens 64 GB standaard…

  5. Origineel geplaatst door Cihan
    Als dit waar is begint Apple Samsung trekjes te krijgen.

    Haha, “begint”?

  6. Apple kennende zal de A9-chip van de iPhone ‘5se’ ondergeklokt zijn, mede vanwege de kleinere accu en om te voorkomen dat het sneller is dan de iPhone 6s. Ze hebben het al eerder gedaan, met de iPod touch (6e generatie): die heeft een A8-chip die geklokt is op ongeveer 1,1 GHz. Ik denk dat het bij de iPhone ‘5se’ zelfde zal zijn als bij de iPhone 6 (1,4 GHz). Dan is het nog sneller dan dat toestel dankzij de lagere resolutie.

    Anyway, ben benieuwd. Niet dat ik zelf een kleinere iPhone zou willen (4,7 inch is de ‘sweet spot’ voor mij). Plus, ik heb al het allernieuwste toestel. Desalniettemin kijk ik uit naar de aankondiging. 😛

  7. Pffff… Noem het gewoon 6Se(conomy😟)…. Anders krijg je weer het: Ik heb de iPhone 7, welk heb jij? Half jaar oudere 5Se gevoel… Als ik zo lees, kunnen ze hem best de naam 6Se geven.

  8. Het zou mooier zijn als het de iPhone 7c zou heten. Gewoon een instapmodel in een nieuwe reeks.

  9. Alleen wij vinden het belangrijk hoe deze gaat heten. Mijn vader (71 jaar) kwam dit weekend langs met zijn nieuwe iPhone 6s. Toen ik hem vroeg welk model hij had, fronste hij en zei: Apple iPhone…net nieuw?

  10. Origineel geplaatst door M
    Pffff… Noem het gewoon 6Se(conomy)…. Anders krijg je weer het: Ik heb de iPhone 7, welk heb jij? Half jaar oudere 5Se gevoel… Als ik zo lees, kunnen ze hem best de naam 6Se geven.

    Is het dan niet stoer ofzo?

  11. Ik begrijp echt niet waarom ze van de 4″ een budget maken. Waarom niet een 4″, 4,7″ en 5,5″ flagship. Ondanks ik gewoon voor de 5,5 zal gaan. 🙂

  12. @Kotter: De 5 verwijst wel naar een ouder model terwijl je een nieuw model hebt. Voor de rest maakt het niet veel uit, maar misschien wel voor Apple’s reclame voor het toestel.

  13. Origineel geplaatst door Sander
    Ik begrijp echt niet waarom ze van de 4″ een budget maken. Waarom niet een 4″, 4,7″ en 5,5″ flagship. Ondanks ik gewoon voor de 5,5 zal gaan. 🙂

    Waar de term ‘budget’ vandaan komt is vaag: Apple maakt geen budget phones en zo wordt deze dan ook niet gepositioneerd door hen.

  14. Goed dat ze hem dezelfde processor geven, zo komt de nieuwe iPhone toch iets meer in lijn met de 6s en 6s Plus, wat voor mensen die een kleinere iPhone willen een prima idee is. Al hadden ze hem in dat geval misschien toch beter de 6c of 6 Mini kunnen noemen.

  15. Origineel geplaatst door Sander
    Ik begrijp echt niet waarom ze van de 4″ een budget maken. Waarom niet een 4″, 4,7″ en 5,5″ flagship. Ondanks ik gewoon voor de 5,5 zal gaan.

    Origineel geplaatst door Tim
    Waar de term ‘budget’ vandaan komt is vaag: Apple maakt geen budget phones en zo wordt deze dan ook niet gepositioneerd door hen.

    Als we redeneren volgens geruchten en de huidige prijzen:
    5SE – €509
    6S/7 – €750 (€240,- duurder)
    6S+/7+ – €860 (€110,- duurder dan 4,7″).

    De ‘SE’ is dus minstens 2x zo duur als z’n grotere broer. Daarbovenop komt dat de grotere variant betere specs heeft. En jij vraagt je af waarom wij op de term ‘budget’ komen? Los van ‘t feit dat € 509,- geen budget te noemen is..

  16. Wat maken veel mensen zich toch druk om de 16 GB versie.. Je bent geheel vrij om te kiezen. Ik ken genoeg mensen die nog geen 5 GB gebruiken op hun telefoon, die hebben aan 16 GB genoeg. Ik heb zelf de 128 GB omdat ik daar makkelijk aan kom en zo heeft iedereen zijn/haar voorkeur. Vwb geld verdienen weten we allemaal dat Apple daar, op z’n zachts gezegd, goed in is 😉

  17. @Peter: Of 32, maar 16 is inderdaad ronduit belachelijk anno 20’16’

    @Tim: Eens met beiden hier.

  18. iPhone 6s mini zou een betere naam zijn voor deze iPhone.

  19. @Sander: huh? betere specs? er staat hier toch letterlijk dat de specs hetzelfde zullen zijn? en wat bedoel je met 2x zo duur als de grote broer? welke broer van de iphone 5se kost 254 euro?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.