Reacties voor: iPhone 5s met sim only: echt zo goedkoop als iedereen zegt?

Sim only is goedkoper dan een toestel met abonnement, zeggen veel mensen. iCulture neemt de proef op de som: hoeveel goedkoper is sim only nou echt?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 119 reacties

  1. Wat een zever..

    iPhone 5s 16GB – 699€
    Mobile Vikings – 15€/maand

    In totaal dus 879€.. Dit is wel voor België.

  2. In België berekenen we het zo:

    Iphone 5s €699
    Mobile Vikings €15 tarief
    2000 gratis sms (1000mv en 1000 alle netwerken)
    2GB internet
    €15=60min bellen en dagelijks 1u gratis naar mv klanten…

    elke maand €15
    1 jaar -> 12×15=180 (incl iphone 5s = €879)
    2 jaar -> 24×15=€360 (incl iphone 5s €1059)

    Of toevallig in Verenigde Staten? €488 + €180 = €668… halleluja ! 😮 😀

  3. @Kevin:
    In NL kun je blijkbaar ook voor 15 euro / maand MV nemen.

  4. De tijd (en het idee) dat een los toestel icm sim only goedkoper is, is al lang achterhaald. Dat stamt nog uit de tijd dat iedereen met een nokia liep. Sinds de smartphones (en die hierbij horende aanschafprijzen) is die constructie al steeds minder gunstig geworden en in de huidige tijd waarbij de smartphone duurder is dan de gemiddelde computer, laptop of TV is het inderdaad een volledig achterhaalde gedachte. (Tenzij je een instapmodelletje android kiest, bij een luxe abonnement). Tijden veranderen, waarom blijven mensen dan toch vasthouden aan die oude tijden.

  5. Hollands Nieuwe Sim Only, prima dekking en je beltegoed is 3 maanden geldig en ook in het buitenland, al 2 jaar tevreden klant.

  6. Denk niet dat je zo moet vergelijken. Heel vaak krijg je echt een grote belbundel die je niet gebruikt. En de data overigens ook niet. Ik heb destijds m’n iPhone 5 los gehaald. En een sim only bij Tele2 van 13 euro per maand. 1000mb en 100min. Dan ben ik na 2 jaar wel goedkoper uit.

  7. 4g in Zeeland heeft Vodafone alleen bij Vlissingen richting te zee. Heb getwijfeld om RED te nemen voor het 4g maar dat word m dus niet.

  8. In Belgie is het goedkoper om sim only te doen.
    Je moet de aankoopprijs van de iPhone nemen en het maandelijks abonnement.
    Deze prijs is zelfs al bij de goedkoopste bundel met evenveel data.
    Je komt telkens goedkoper uit met sim only.
    Hier is het dus ophoesten of op 2 jaar bijna €200 betalen voor je iPhone met bundel.
    Sparen en dan kopen is de boodschap. 🙂
    Ik wacht op de 6s 😉

  9. @John A: Idd goedkoper kan je hier in belgie niet zijn. Zeer tevreden van MV

  10. Gewoon een Ziggo mobiel nemen voor 15,- p/m. En losse smartphone dan ben je echt wel veel voordeliger uit met goede voorwaarden en iedere maand opzegbaar. Met Abbo ben je altijd de Sjors voor erg lange tijd en zit je vast aan de voorwaarden van die vervelende grote providers…
    Goede bewuste goedkope keus gemaakt met een goede provider die ze gebruiken bij Ziggo namelijk Voda.

  11. Bij ziggo kun je ook voor 15 euro 300 min/sms en 1000 mb afsluiten, maandelijks opzegbaar, voor mij de beste sim only deal en hou ik genoeg over om een iphone 5s te kopen

  12. Sim only is inderdaad goedkoper, het blijft gewoon een stukje cijfertjes goochelen. Misschien wel handig om de combinaties sim-only en los toestel van alle aanbieders op 2 jaar te zetten. Aangezien de insteek van dit artikel is te laten zien dat sim only goedkoper is, nu lijkt het voor het vluchtige oog alsof het gemiddeld zon 500/600 euro goedkoper is dan de abo icm toestel (gem rond 1500 vs 900 in de tabellen) alleen hier moet nog wel een 2e jaar bellen/sms/data bij gerekend worden wil je het zo goed mogelijk 1 op 1 kunnen vergelijken. En dan kom je vaak uit op een besparing van gem rond de 200/300 euro. Miss nog even aanvullen?

  13. Enige voordeel wat ik me kan bedenken buiten het enorme bedrag voor een toestel is de veel lagere maandkosten!!
    Ik vind 50 p/m toch nog er veel geld

  14. Neem ziggo ook even mee in het aanbod. 300 belminuten/smsjes plus 1GB voor 15 euro per maand. Moet je wel ziggo klant zijn 😉

  15. Origineel geplaatst door John A
    In België berekenen we het zo:Iphone 5s €699
    Mobile Vikings €15 tarief
    2000 gratis sms (1000mv en 1000 alle netwerken)
    2GB internet
    €15=60min bellen en dagelijks 1u gratis naar mv klanten… elke maand €15
    1 jaar -> 12×15=180 (incl iphone 5s = €879)
    2 jaar -> 24×15=€360 (incl iphone 5s €1059)Of toevallig in Verenigde Staten? €488 + €180 = €668… halleluja !

    Hebben ze in de VS ook euro’s dan? 🙁

  16. Ik vind het Telfort voorbeeld vreemd; ik heb onlangs een SIM only genomen met 300 minuten en 1 GB data (blijkbaar ben ik standaard…), 1 jaar voor €18,50 per maand (mijn totaalprijs zou dus €921 zijn; prima deal). €27 klinkt mij als veel.

  17. Vraagje: Bij KPN betaal je fors voor een 4G abonnement. Bij telfort (wat op het KPN netwerk zit) is een simonly abbo vrij goedkoop, maar heb je dan wel de 4G snelheid als dit in je regio is. Want bij KPN betaal je er extra voor en Telfort niet lijkt me toch stug dat je dan toch 4G hebt……… Iemand die dit kan ophelderen?

  18. @Pietje Puck: Je hebt wel een veel lagere internetsnelheid, daarom betaal je minder.

  19. Origineel geplaatst door mrbrightside
    Neem ziggo ook even mee in het aanbod. 300 belminuten/smsjes plus 1GB voor 15 euro per maand. Moet je wel ziggo klant zijn

    Staat gewoon in de tabel hoor. Moet je wel even naar rechts scrollen.

  20. Origineel geplaatst door mrbrightside
    Neem ziggo ook even mee in het aanbod. 300 belminuten/smsjes plus 1GB voor 15 euro per maand. Moet je wel ziggo klant zijn

    Precies, dat heb ik dus. Ben er blij mee. is op Vodafone netwerk.

  21. Heb zelf even gekeken voor een simonly(studentenkorting) bij HI. Dit scheelt enorm ten opzichte van een abonnement van de andere providers.

    Heb zelf op dit moment een iPhone 4 met een simonly van Simyo. Heb echter geen idee of Simyo in de toekomst ook 4G aanbiedt? Mocht dit niet zo zijn ga ik binnenkort over naar HI en koop ik een iPhone 5S los.

  22. En nu ook vergelijken met dat die iphone binnen een of twee jaar wordt gestolen of onherstelbaar kapot gaat!

  23. Origineel geplaatst door Ronald
    De tijd (en het idee) dat een los toestel icm sim only goedkoper is, is al lang achterhaald. Dat stamt nog uit de tijd dat iedereen met een nokia liep. Sinds de smartphones (en die hierbij horende aanschafprijzen) is die constructie al steeds minder gunstig geworden en in de huidige tijd waarbij de smartphone duurder is dan de gemiddelde computer, laptop of TV is het inderdaad een volledig achterhaalde gedachte. (Tenzij je een instapmodelletje android kiest, bij een luxe abonnement). Tijden veranderen, waarom blijven mensen dan toch vasthouden aan die oude tijden.

    Je bedoeld juist toestel icm abonnement met korting op het toestelprijs? Dan klopt je verhaal volledig.

    Vroeger gaf men fikse kortingen op toestellen. Toen betaalde je soms minder aan abonnementskosten en toestel dan het losse toestel. Dat is er nu al heel wat jaar niet meer zo.

  24. Er zijn nog heel veel Iphone bezitters die nog een TMobile i150 abbo hebben van 30 euro per maand
    Daarin zit ECHT onbeperkt internet en 150 belminuten + 150 smsjes. (telt per 2 maanden alles bij elkaar)
    Er is op dit moment commercieel geen betere optie te krijgen.
    Ik blijf nog even hangen op dit abbo

    Dus ik zal mijn 5S los moeten kopen.
    Dit mijn berekening:
    24x 30 euro = 720 Euro
    Toestel kopen = 700 Euro

    Totaal voor 2 jaar = 1420 Euro

    Iemand nog een tip voor mij?

  25. Kijk eens bij Hi en vink dan eens Studentenkorting aan 😉

  26. Sorry redactie maar ik vind het onderzoek en de staatjes overkomen als appels met peren vergelijken.
    In plaats van vergelijkbare databundels te vergelijken bij de verschillende aanbieders is de grootst mogelijke bundel genomen. Dit klopt natuurlijk van geen kant. Aangezien de databundel tegenwoordig voornamelijk de kosten bepaald en niet de belbundel.
    Als je bijv 1GB of 1,5GB als uitgangspunt neemt voor de gemiddelde gebruiker en de kosten over 2 jaar uitrekent ziet de verhoudingen er heel anders uit. De meeste abonnementen lopen ook 2 jaar.
    Simonly is over 2 jaar berekend gezien ongeveer 250-400 euro goedkoper afhankelijk van de aanbieder.

  27. Met de huidige prijzen ben ik gestopt met het nemen van een toestel met abonnement. Voor 30 Euro heb je amper nog een abonnement met toestel of je moet massief bijbetalen.

    Ik neem nu alleen nog maar sim-only’s van maximaal 15 Euro en maximaal 1 jaar en dan mijn iPhone los. Waarschijnlijk stap ik zelfs over naar prepaid. Mobile Vikings biedt ook in Nederland voor 15 Euro genoeg internet aan. Weliswaar wat langzamer, maar daar valt mee te leven en je zit nergens aan vast. Ik kan overstappen naar een nieuwe iPhone wanneer ik wil!

  28. Zolang je geen sim only neemt van KPN, tmobile etc. Is het wel goedkoper.

  29. Ik ben ook overgestapt op Ziggo (gebruikt Vodafone netwerk) €15 per maand voor 300/1000MB, maandelijks aanpasbaar en opzegbaar! Inderdaad zoals eerder aangegeven moet je wel al Ziggo kabel hebben.

  30. Bij vodafone heb je dat friends and family gebeuren het hele abonnement 50% korting.

    Voor 13 euro ben ik klaar. 300 bel / 500 mb data.

    Oke het is niet netjes, slechte toepassingen van jailbreaken mag ook niet. Maar als je voor sim only gaat omdat het goedkoper is dan moet je ook het onderste uit de kan halen, en niet voor de prijzen gaan die op de ramen staan.

  31. Duur je kan beter los kopen en een abbo van een 10tje nemen heb je 200 bel/sms en 1000mb koopje

  32. Heb nu een T-Mobile abbo met 300 belminuten en onbeperkt internet. Ik gebruik er misschien 50 per maand en smsen doe ik al nooit. Dus stap ik straks over naar Simonly. Dat is zeker goedkoper. Als je dan nog zoals ik een goede 2e handse iPhone 5 heb, die ik een half jaartje geleden voor 400 euro heb gekocht, ben je al helemaal goedkoop uit.

    Dus als je gewoon even geduld heb koop je over een half jaartje een iPhone 5s tussen 4 a 500 euro + Simonly. Is zeker goedkoper. Maar we willen allemaal het nieuwste van het nieuwste hebben, en ja, dat kost geld. O ja, laat je nieuwe Smartphone vallen kost dat ook nog zo rond de 200 euro om te laten repareren en dat hebben we dan niet en dan zit je mooi met je dure abbo in je maag. Dus kan ie Marktplaats op.

  33. Prijspakker !!: Vodafone Red Super- Sim Only 24 mnd.à €25,- p/mnd… hoe gunstig moet het nog worden??:

  34. Voor mij is het wel behoorlijk voordelig.
    Ik bel NOOIT.
    Ik sms NOOIT.
    ik internet VAAK
    Punt: 1,5 GB per maand en ik ben klaar 🙂
    Kosten: €14,95 per maand (dacht ik).
    En mocht ik een x willen sms of bellen…UPC onbeperkt bellen naar mobiel voor maar €5,- per maand….speciale aanbieding tijdje geleden.

  35. Oke Gonny, aardig dat je even reageert 🙂
    Natuurlijk heb je gelijk, maar op basis van een ander uitgangspunt n.l. ongeveer dezelfde databundel valt er eerlijker te vergelijken. Zie het als een tip voor de volgende keer.

  36. Origineel geplaatst door Henri
    Ik ben ook overgestapt op Ziggo (gebruikt Vodafone netwerk) €15 per maand voor 300/1000MB, maandelijks aanpasbaar en opzegbaar! Inderdaad zoals eerder aangegeven moet je wel al Ziggo kabel hebben.

    Wat is je bron dat Ziggo Vodafone netwerk gebruikt?
    En hoe is jouw ervaring met het bereik?

  37. Je op dit moment vastleggen in een abonnement is mijns inziens een slechte keuze want 4G staat nog in de kinderschoenen en zodra er flinke concurrentie op komt o.a. door Tele2 en de prijzen naar beneden gaan zou je anders vastzitten in een duur contract.

  38. Voor de vergelijking van de abonnementen van KPN wordt er geen rekening gehouden dat de sim-only wel een twee keer zo hoge internetsnelheid heeft, bij vergelijking van de twee abonnementen met 2000mb data

  39. @Wouter: En als reactie daarop: dit soort artikelen schrijven is altijd enorm problematisch. Zoveel mensen, zoveel wensen, zoveel mensen die het nét even anders willen. Maar mensen willen ook niet een tabel van twintig A4’tjes. Dus dan maak ik een keuze. Deze keer de grotere databundels omdat de 5s wat meer pro-gebruikers trekt. Als het een overzicht voor de 5c was geweest, had ik misschien wel voor de budgetbundels gekozen. Keuze maken en die uitleggen, meer kan ik niet doen. Iedereen tevreden stellen lukt toch niet. En volgende keer weer een andere selectie en weer een andere groep lezers die het nét even anders had willen hebben.

    @Wilmer Beekman: Klopt, appels en peren. Het is niet anders.

  40. “En dan moet je ook nog de vrij forse prijs van het toestel voorschieten”

    Dat heet gewoon kopen, net als je brood bij de bakker.

    Klein puntje, na de tabellen uit de polls zijn nu weer deze tabellen niet te lezen op de app op een iPhone.
    Kan dat nu niet eens professioneel opgelost worden ?
    Dit staat zo…. Nou ja vul maar in.

  41. Commerciele verkooppraatjes, ze zullen hier eens neerzetten dat een simonly goedkoper is!! Dat zouden de adverteerders niet echt fijn vinden. Die prijsafspraken moeten maar eens afgelopen zijn bij de providers. Vroeguh had je voor 10 euro een onbeperkte data bundel, nu betaal je ineens 20 euro voor een (geknepen) 1 gb bundel

    Providers jullie slaan volledig de plank mis, mijn volgende abo is ziggo.. Waarom? Omdat ik hoop dat er zo eindelijk eens een concurrentiestrijd ontstaat.

  42. Dit zijn de maandkosten bij Vodafone 1-jarige abonnementen (na aftrek kosten iPhone 5S):

    Red Essential € 21.42
    Red € 25.42
    Red Super € 31.42

    Dit betekent dat je bij een sim only met 400 minuten en 1 GB niet duurder uit mag zijn dan €21.42. Anders is een Vodafone abonnement goedkoper!

    Dit betekent dat Youfone de enige is die goedkoper is! MAAR die heeft een max snelheid van 3,6MB tov 30MB/s (4G) bij het Vodafone abonnement.

    Enkel de Ziggo sim only lijkt mij een mooi alternatief, maar dan moét je al Ziggo abonnee zijn en de lagere snelheid niet erg vinden.

  43. Origineel geplaatst door koen
    Commerciele verkooppraatjes, ze zullen hier eens neerzetten dat een simonly goedkoper is!! Dat zouden de adverteerders niet echt fijn vinden.

    Jammer dat je zo over ons denkt. En jammer dat je niet de moeite hebt genomen om het tweede deel van het artikel te lezen. Daar leggen we namelijk uit dat je voor de sim only’s het beste bij de goedkopere prijsknallers kunt zitten. Dat zijn voornamelijk partijen die juist NIET op iPhoneclub adverteren.
    Dus ik snap jouw redenering niet. Waarom zou het voor iCulture verschil maken of jij een toestelabonnement of een sim only neemt?

  44. Origineel geplaatst door Jaap Tarrel
    Prijspakker !!: Vodafone Red Super- Sim Only 24 mnd.à €25,- p/mnd… hoe gunstig moet het nog worden??:

    Origineel geplaatst door Beloved
    Dit zijn de maandkosten bij Vodafone 1-jarige abonnementen (na aftrek kosten iPhone 5S):Red Essential € 21.42
    Red € 25.42
    Red Super € 31.42

    Waar vind je deze aanbiedingen?

  45. Al een poosje een Hi sim only met studentenkorting. 1 GB en 150 sms/bel voor 16 per maand. Geen 4G erbij want ik woon in Zeeland en daar wordt niet gedekt door KPN. Destijds bewust gekozen voor sim only omdat ik niet vast wilde zitten aan zo’n gekke leaseconstructie

  46. Ik doe 3 jaar met een iPhone. Dan is sim only echt goedkoper dan abonnement met toestel. Gewoon slim rekenen en zuinig zijn op je toestel.

  47. Ik heb nu tmobile maar ga nu misschien naar ZIGGO , (ik ben klant) !!

  48. Het zit hem tegenwoordig denk ik meer in de truc, of je ouwe type iPhone nog netjes is dat je deze voor 4 tot misschien €500 verkopen kan en dus “maar 2/300 betaald voor het nieuwe toestel.. Dit icm een goedkoop abbotje.. Dan ben je denk ik toch wel het “goedkoopst” uit..

    Maar hobbies¿ mogen geld kosten XD

  49. @Sezgin: Ik meende ergens gelezen te hebben dat Ziggo Vodafone gebruikte en heb dat telefonisch ook bevestigd gekregen bij de aanvraag van de NanoSim.
    Ik kan (nog) niets zeggen over de ervaring daar mijn abonnement pas 25-11 overgezet wordt. Kan echter niet slechter zijn dan die van T-Mobile.
    Ziggo heeft echter nog geen 4G ondersteuning, ze hebben wel de frequentie gekocht dus de tijd zal het leren.
    Het fijne is in ieder geval dat het maandelijks opzegbaar is. Als het me echt net zal bevallen dan ga ik naar een ander.

  50. @maddriver: dat is ook het belangrijkste en de reden waarom sim-only wel degelijk goedkoper is. Je kosten per maand zijn heel wat lager. In de tabellen hier kun je zien dat ieder sim-only abonnement goedkoper is en je al snel 10 tot 20 euro per maand bespaart op je maandelijkse lasten. Dat is het grote voordeel. Dit soort zaken leg je vaak voor 1 of 2 jaar vast. Als je in die tijd werkloos raakt kunnen je maandelijkse lasten behoorlijk onder druk komen te staan. Het is dan niet zo makkelijk om te besparen op je vaste lasten. Die wil je dan het liefst altijd zo laag mogelijk hebben zodat je die ook met een uitkering nog kunt betalen (ik noem nu maar even wat).

    De niet-sim-only abonnementen zijn feitelijk niets anders dan gespreide betaling en daarvan hebben we allemaal bij de lessen economie geleerd dat dit het duurste is en de nodige addertjes onder het gras kent. Het is leuk dat je het nu kunt betalen maar kun je dat over een half jaar, jaar, anderhalf jaar, etc. ook nog?

    Het verhaal is dus eigenlijk net iets te eenzijdig (niks geheime agenda zoals iemand hier suggereert) en zou een vervolg moeten hebben waarbij de prijs per maand centraal staat. Er zijn namelijk mensen die graag de totaalprijs aan het eind van de rit willen weten en die hebben wat aan dit artikel. Er zijn echter ook mensen die willen weten wat de maandelijkse kosten zijn, die hebben aan dit artikel vrij weinig.

  51. Ik mis in het vergelijk bv 500mb per jaar met 150 minuten of zelfs maar 100min bellen!

    Ik heb geen abbo omdat ik een zakenlijk abbo heb maar heb wel inzicht in mijn data verbruik en dat is nog geen 250mb per maand. De rest is WIFI thuis en op de zaak. Dus ik denk dat in mijn geval zo’n toestel prijs van 699€ + 15€ p/m = 1059€ Voor twee jaar nog niet zo slecht is

  52. @W.: Zie dit
    Geen idee waar Jaap Tarrel het over heeft, Red Super kost namelijk gewoon €39 p/m.

  53. en stel je nou eens voor dat je thuis, op je werk en in heel nederland via Ziggo en UPC wireless Internet hebt…

    Dan kan je af met een sim only voice only abonnement van pak m beet 5 euro per maand! dan bespaar je ten opzichte van de 40 euro van een gemiddeld abonnement met toestel 35 euro per maand.. 840 euro.. Voor dat geld kan je dan weer met gemak naar de VS vliegen en dan is je iPhone opeens maar 471 euro!

  54. Voor mij zeker goedkoper.
    5S 32GB €800,-
    24 maanden 25pm.
    Heb dan 2500MB, 300 minuten, eindeloos sms en Spotify. (Ook de kpn hotspots etc)
    Reken uit €800 €600 = 1400€
    Neem je een 5S met wat ik in m’n abo heb, ga je daar waaaay overheen.
    En omdat spotify erbij inzit, zeg ik tegen mezelf dat m’n abo 15€ pm kost :).
    Dus eigenlijk is het dan €800 €360 = €1160.
    Dik tevreden mee!

  55. Waarom staat Hollandse nieuwe niet bij de aanbevelingen? Die is toch veruit de goedkoopste en met 1050 mb een redelijke bundel?

  56. @Beloved: Heb hem nog net voor 1 september afgesloten, met de oude abonnementen van Hi!
    Helaas niet meer verkrijgbaar nu.. 🙁
    Zaten fikse kortingen tussen!

  57. Ben biedt geen nano-sim aan, die kunnen jullie dus wel uit het overzicht schrappen. Niet handig om dit niet eerst even te checken bij de provider…

  58. @Beloved: Mijn vorige reactie was onder een andere naam, ben wel dezelfde poster

  59. Prima lijstje. Maar wat ik erg belangrijk vind zijn de buitenland data tarieven, met name in west europa. Ik betaal liever een een paar euro per maand meer dan dat ik in het buitenland extreem zuinig aan moet doen met data.
    Om die reden heb ik dan ook een vodafone abo met alles-in-1-op-reis. Dat voldoet prima. Ik mag nu verlengen maar wil geen nieuwe telefoon – dus ben ik op zoek, Vodafone komt me erg kostbaar over.

  60. Origineel geplaatst door Bitje
    Er zijn nog heel veel Iphone bezitters die nog een TMobile i150 abbo hebben van 30 euro per maand Daarin zit ECHT onbeperkt internet en 150 belminuten + 150 smsjes. (telt per 2 maanden alles bij elkaar) Er is op dit moment commercieel geen betere optie te krijgen. Ik blijf nog even hangen op dit abboDus ik zal mijn 5S los moeten kopen. Dit mijn berekening: 24x 30 euro = 720 Euro Toestel kopen = 700 EuroTotaal voor 2 jaar = 1420 EuroIemand nog een tip voor mij?

    Bij T-Mobile heb ik nu zo’n samengesteld jaarabonnement voor 22,99 euro per maand, met:
    – 150 belminuten
    – onbeperkt sms
    – visual voicemail (optioneel)
    – 1000 MB (dit is in feite ook onbeperkt internet, met lagere snelheid boven 1000 MB)

  61. Origineel geplaatst door Karl
    Ben biedt geen nano-sim aan, die kunnen jullie dus wel uit het overzicht schrappen. Niet handig om dit niet eerst even te checken bij de provider…

    Je kunt m toch ook zelf knippen?!

  62. Ik heb het perfect ik heb 3 jaar terug een sim only van vf afgesloten. 150 met onbeperkt internet zit daar nog steeds op 9,95 per maand helaas geen 4g

  63. Ter correctie: Ziggo mobiel is ook beschikbaar voor niet Ziggo klanten. Je betaald dan echter hoge abonnement losten.Tevens sluit je geen jaar- maar een maand abonnement af bij Ziggo.

  64. Mag ik me nog even richten tot de redactie?

    Chapeau! Zelf heb ik al een heerlijk abonnement van jullie hoofdsponsor dus ik zal de schema’s niet (hoeven) gebruiken.

    Maar ik vind het erg goed dat jullie de moeite hebben genomen om alles door te rekenen. Mijn advies is dan ook om je niet teveel aan te trekken van de azijnzeikerds hier, want je kunt het nooit voor iedereen perfect doen.

    Volgende keer misschien maar overwegen om simpel weg “zoek het maar uit” in het artikel te zetten, eens kijken of diezelfde zeikerds wel tevreden zijn als ze het allemaal zelf moeten doorrekenen.

  65. Origineel geplaatst door consolez
    Ter correctie: Ziggo mobiel is ook beschikbaar voor niet Ziggo klanten. Je betaald dan echter hoge abonnement losten.Tevens sluit je geen jaar- maar een maand abonnement af bij Ziggo.

    Inderdaad. De korting van €10/pm is enkel voor Ziggo klanten die op zijn minst een vast internet bij hen afnemen.
    Ik wil het wel proberen, zeker waard. Maar moet dan eerst heel snel mijn +€400 beltegoed opmaken.

  66. FOUT in berekening voor abo van 2 jaar, daar staat soms 699 ipv 349,5 voor de aanschaf eenmalig voor de telefoon bij sim only. Zo klopt dat hele overzicht niet.

    Sim Only is dan na correctie in werkelijkheid veel voordeliger

    Een andere optie voor als je je telefoon niet wilt “kopen’ maar voordelig wilt hebben en er 2 jaar mee wilt/kunt doen. neem abo voor 1 jaar, 2de jaar sim only.

  67. Helemaal mee eens! Geen extra data ABO. Onzin. Overal is wifi en zo niet, effe wachten of met een simpel 10 euro ABO kun je bellen, sms en internetten. Dus eens met @Eduard

  68. Is redactie van iPhoneclub door Telco’s gelobbyd?

    Mijn simonly:

    Simyo
    200 min/sms € 6,- (Ps. wie gebruikt nog sms?)
    1 GB € 10,-

    24 * € 16,- = € 384,-
    Toestel: € 699,- (iPhone 5, 16 GB)
    Totaalprijs: € 1083,-

    ========

    Maar! Omdat ik mijn iPhone in Polen heb gekocht, voor € 525,- (nieuw, gesealde verpakking) komt totaal prijs over 2 j uit op € 909,- … lang leven de wisselkoers en sterke euro 😉

    ========

    €1608,95 ?? Van het verschil kan ik op vakantie (city trip) of ipad en andere leuke toeters voor kopen ivp Telco te spekken.

  69. Correctie bij *Bliep:

    Bij *Bliep krijg je voor €0,50 per dag onbeperkt internet en onbeperkt sms, maar dan ook echt onbeperkt. Vandaar dat *Bliep m’n favoriet is.

    Maandelijks bedrag zou dus maar €15,- zijn en niet €30

  70. Super vergelijker!

  71. ik bel/sms vrijwel niet maar wil wel graag snel online zijn met tussen 400 en 1000 M/m. wat zou dat moeten worden?

  72. @Felix: Onzin. Dat is namelijk 384KB/s. Dat is niet te vergelijken met de andere snelheden.

    Edit: ik blijf me maar vergalopperen aan de html codes, gelukkig staan de moderators altijd snel paraat 🙂

  73. Ik vind mijn gister afgesloten 4G abonnement bij Hi ook meer dan prima!
    Voor €19,- krijg ik 1,5 gb data (en erg snel), 150 min en onbeperkt sms’en (ongebruikt maar toch)
    Overgestapt vanaf Vodafone a 75 per maand

  74. Bedankt voor het overzicht!

  75. Robin mobiel is maandelijks opzegbaar 🙂
    Net zo als sommige vormen van SimYo..

  76. In dit artikel worden abonnementen met een soortgelijke sim only vergeleken. Wat dan denk ik wordt vergeten is dat die abonnementen standaard nogal grote data bundels en veel belminuten bevatten welke je misschien niet nodig hebt, maar waar dan wel maandelijks voor wordt betaald.

    Dán kan een Sim Only van prijsvechters flink goedkoper zijn doordat je voor een kleinere data bundel, een kleiner aantal belminuten, een lagere internet snelheid kunt kiezen en wellicht zelfs (Desnoods tweedehands.) voor een lagere losse toestelprijs kunt zorgen.

    Origineel geplaatst door Karl
    Ben biedt geen nano-sim aan, die kunnen jullie dus wel uit het overzicht schrappen. Niet handig om dit niet eerst even te checken bij de provider…

    Ik heb zelf een nano-sim van Ben, dus mss moet je zelf even beter checken🙂
    *Je kunt de micro-sim knippen zodat het een nano-sim wordt.

  77. Je bent gek als je niet een simonly neemt.
    Ik hoop dat de grote providers dit pagina zien! kunnen ze misschien een lesje leren hoe belachelijk de prijzen zijn.

  78. Origineel geplaatst door Sezgin
    Wat is je bron dat Ziggo Vodafone netwerk gebruikt? En hoe is jouw ervaring met het bereik?

    ik heb sinds 25/10 ziggo en het bevalt goed. voorheen ben/tmobile gehad en daar nooit goede dekking. internet snelheid is tot 14 Mb. ziggo zit op het vodafone netwerk vertelde ziggo klantenservice en bij data instellingen op mun iphone staat vodafone.

  79. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Lastminuteguy: Dank, maar om misverstanden weg te nemen; we hebben geen “hoofdsponsor” of een eigen, specifieke providervoorkeur. De ene keer adverteert provider X meer, dan weer provider Y en vervolgens weer provider Z. Dit wordt ingeboekt via onze media-exploitant Adfactor. En verder; zoveel mensen, zoveel wensen. Zoals al aangegeven: staat jouw favoriete combinatie er niet bij, gebruik dan vooral de vergelijker of deel je ervaringen, maar dan wel graag op een constructieve manier.

    Correctie, ik doelde op de eerste sponsor van de nieuwe app. Hoe dan ook, de onafhankelijk is mij en anderen volgens mij ook, meer dan duidelijk.

  80. \Deze berekeningen ook allemaal gemaakt en wat eignelijk de belangrijkste redenatie is, is:
    moet ik die iphone5s echt hebben of doet mijn huidige het nog. Daar zit het voordeel bij sim omly.

  81. Na mijn zoektocht kom ik als Vodaafoneklant en grootverbruiker in het bellen uit op Vodafone RED-Super-retaining voor €38,-/mnd (1jaar) incl. Iphone 5s 32Gb voor €599,-.
    Vreemd genoeg is de maandprijs gelijk aan die van een SIM-only voor de contactduur van 2 jaar. Volgens de verkoper komt dit doordat Vodafone kortingen op SIM-only en SIM+toestel verschillend benaderen als het gaat om kortingen. Dit is niet te vinden op internet. Dus bezoek een winkel en praat met een verkoper, zo kom je meer te weten en goedkoper uit.

  82. @Hollywood: Maar wat is red super “retaining” en waarom krijg je een korting van €17 p/m? (Maw: hoe is dat je gelukt?)

  83. Ik ga zelf over naar Simyo.
    Voordeliger dan Hi en bovendien kan je maandelijks je bel/sms aanpassen natuurlijk naar boven, maar ook naar beneden.
    Vodafone is zelfs met een persoonlijke aanbieding echt te duur.
    T-Mobile daar pieker ik nog niet eens over daar ooit nog een abo af te sluiten.

  84. Ik stap nooit meer over. Ik heb in 2010 een KPN sim-only met 130 minuten/sms-jes en onbeperkt internet (FUP) genomen, waar ik nu €12,71 per maand voor betaal, en in 2013 een losse iPhone 5 voor €605,- gekocht, waar ik minimaal 2 jaar mee ga doen…. Ik reken even snel uit: 305+605=910 in twee jaar.

  85. Tele2 klinkt leuk, maar om een of andere reden is er een afwijking op de data gekomen en dan gaat Tele2 gewoon vet cashen…..
    Verstopt achter regeltjes probeer er dan maar achter te komen wat de oorzaak is of waar deze ligt.

  86. Origineel geplaatst door marinos
    Voor mij zeker goedkoper. 5S 32GB €800,- 24 maanden 25pm. Heb dan 2500MB, 300 minuten, eindeloos sms en Spotify. (Ook de kpn hotspots etc) Reken uit €800 €600 = 1400€ Neem je een 5S met wat ik in m’n abo heb, ga je daar waaaay overheen. En omdat spotify erbij inzit, zeg ik tegen mezelf dat m’n abo 15€ pm kost . Dus eigenlijk is het dan €800 €360 = €1160. Dik tevreden mee!

    Waar kan ik deze vinden?

  87. Origineel geplaatst door John A
    In België berekenen we het zo:Iphone 5s €699 Mobile Vikings €15 tarief 2000 gratis sms (1000mv en 1000 alle netwerken) 2GB internet €15=60min bellen en dagelijks 1u gratis naar mv klanten…elke maand €15 1 jaar -> 12×15=180 (incl iphone 5s = €879) 2 jaar -> 24×15=€360 (incl iphone 5s €1059)Of toevallig in Verenigde Staten? €488 + €180 = €668… halleluja !

    Ik durf zelfs meer te zeggen: de enige provider met toestelsubsidie is Telenet, en dat is beduidend duurder dan een losse (al dan niet prepaid) sim.

    Bij telenet kost een 5S 16GB 99 euro, en betaal je gedurende 24 maanden 75 euro per maand – of 199 euro en 45 euro per maand, ook 24 maanden.

    Bij iKong kost het 1899 euro voor een toestel van 699. Natuurlijk zit er dan wel een abbo bij met 2GB data, 2.000 belminuten en 10.000 sms-berichten.

    iKing kost 1279 euro voor een toestel van 699 met 300 minuten, 10.000 sms’en en 1GB data.

    Reken dan 699 voor de 5S (los), met 24 maanden Mobile Vikings (of Generation Connect) en je komt op 480 euro (aan 20€/maand gerekend, uitgaande van GC of Mobile Vikings afwisselend 15/25 euro herladen). 1179 euro – nog altijd 100 euro goedkoper dan de goedkoopste formule met toestelsubsidie. En je hangt niet vast aan een contract.

    Dus een sim only kan- althans in België – echt wel makkelijk goedkoper zijn.

  88. Normaal vind ik dat jullie zo goed nadenken over jullie artikelen, maar in dit geval is dat ver te zoeken naar mijn mening.
    Ik heb helemaal geen enorme belbundel nodig. en zelfs 2GB data heb ik niet eens nodig.
    zo een 100 belminuten/sms en 500 mb is wel genoeg voor mij (en heelveel anderen die ik ken)
    Dus ik zelf kom wel degelijk een stuk goedkoper uit met sim only

  89. Leuk artikel, maar dit gaat natuurlijk niet helemaal op he.. Wanneer je een sim only abonnement hebt/ neemt, ben je niet verplicht om je Iphone ook bij die provider te kopen. Die koop je natuurlijk gewoon waar hij het goedkoopste is.
    Heb ik met mijn Iphone ook niet gedaan. Die kocht ik gewoon bij bol.com een paar jaar geleden en mn sim only abbo heb ik bij Vodafone. Ik doe nu al bijna 4 jaar met deze Iphone (ik wacht tot de 6 uitkomt, dan wil ik ‘m vernieuwen). En per maand betaal ik maar 19 euro.
    Voor mij is dit dus uiteindelijk veeeeeeeel goedkoper dan een idioot duur abbo van b.v. 65 euro per maand.
    Je spaart gewoon eerst voor je Iphone, dan maakt die grote uitgave in 1x helemaal niks uit.
    Tenzij je graag elk jaar of elke 2 jaar een nieuwe wilt natuurlijk.. voor die mensen is dit artikel iig handig om te vergelijken.
    Maar voor mensen zoals ik gaat dit niet op.

  90. Ik heb toch ook gekozen voor een sim-only.

    Vodafone F&F Abo, 10gb data, 75bel, sms onbeperkt voor €16,- p/m. (24 maanden = €384,-
    iPhone 5S 32gb ဠ799,-

    Totaal is €1183,- / 2 jaar kom ik op €49.29 per maand.

    imo de goede keuze, zeker mbt mijn data verbruik 😉

  91. Veel dank voor de door jullie verzamelde informatie. Het gedoe om het allernieuwste toestel kan me niet zo boeien, maar ik wil hier wel mijn waardering uiten voor alle andere informatie die jullie geven. En ook in uitstekend Nederlands!
    (Heb nu nog een 3Gs met zeer goedkoop sim only bij Tele2 en hoop het uit te houden tot de iphone 6 komt.)

  92. Veel dank voor de door jullie verzamelde informatie. Het gedoe om het allernieuwste toestel kan me niet zo boeien, maar ik wil hier wel mijn waardering uiten voor alle andere informatie die jullie geven. En ook voor het uitstekende Nederlands!
    (Heb nu nog een 3Gs met zeer goedkoop sim only bij Tele2 en hoop het uit te houden tot de iphone 6 komt.)

  93. Bij vodafone ben je verplicht de “extra per maand optie” te nemen bij een RED abonnement. Dit zorgt ervoor dat je duurder uitkomt qua maandprijs na aftrek toestelprijs.
    Bij Phonehouse kun je zonder de extra per maand optie (5, 10, 15 euro) de red abonnementen afsluiten.
    Als je kiest voor de iPhone 5s 16gb met een red essential (1gb, 400 min) betaal je met verlengen 28 euro per maand plus eenmalig 550 euro voor een 1 jaar contract.
    Bij een nieuw abo betaal je 30 per maand plus 550 euro.

    Overzicht:
    1 jaar red essential (verlengen)
    12*28=336
    Toestel 16gb=550
    Totaal=886
    Maandprijs na aftrek toestel=15,50 euro

    1 jaar red essential (nieuw abo)
    12*30=360
    Toestel=550
    Totaal=910
    Maandprijs na aftrek toetsel=17,50 euro

  94. Hollands Nieuwe Sim Only, prima dekking en je beltegoed is 3 maanden geldig

    1 jaar Sim Only 275
    275 minuten / sms / mb
    3,8 cent per min/sms/mb
    1 jaar 22% korting

    van € 11,50 voor

    € 9,00 p/mnd

    plus iPhone 5s is totaal 807 euro

    hier heb ik ruim voldoende mee

  95. Prima informatie goed uitgebreid!

  96. Vergelijken is erg lastig, want wat laat je meewegen, zelf ben ik van voda naar Ziggo overgegaan. Persoonlijk vind ik dit de beste deal. 300min/sms, 1gb data voor 15,-En toch gebruik maken van het Vodafone netwerk met hoge 14,4 snelheid. 4g is in mijn ogen grote onzin, waar gebruik je dat (voor).

  97. Mijn conclusie: doe je langer dan twee jaar met een telefoon, dan ben je goedkoper uit met sim only. De maandprijs ligt dan veel lager en de initiële aankoop smeer je uit over de langere looptijd.

  98. Ik twijfel tussen Ziggo en Hi.

    Ziggo
    Voordelen: per maand opzegbaar, €15,- per maand, 300 belminuten, Vodafone netwerk
    Nadelen: geen 4g, 1gb databundel

    Hi
    Voordeel: 4g, €19,50 per maand, 1,5gb databundel
    Nadelen: 2-jaar abo, 100 belminuten, KPN netwerk

    Ik zit flink te twijfelen. Wellicht toch eerst Ziggo uitproberen. Zo niet bevalt, ben ik meteen weg.

  99. Mis feitelijk nog de restwaarde van de iPhone na twee jaar. Blijkt nog best de moeite waard te zijn

  100. Nou dit klopt voor geen meter, heb zelf robin mobile, onbeperkt data en cals / message. Voor maar 40 euro permaand, en eenmalig 599 voor een toestel.

    De 2de jaar betaal je alleen 480 euro en die jaar daarop weer

  101. De vodafone RED Abonnementen zijn wel 4g standaard

  102. @Karl: schaar en knippen maar

  103. Het grote voordeel met simonly haal Je er na 3 of 4 jaar pas echt uit. Maar of je zo lang op een nieuwe iPhone wil wachten dat is nog maar de vraag.

  104. Origineel geplaatst door Abs
    *Je kunt de micro-sim knippen zodat het een nano-sim wordt.

    Je vergeet 1 ding waardoor het afgeraden wordt:
    Hij is ook dunner(!) je moet dus ook nog schaven!

  105. Ik betaal bij 1 jarig abonnement kpn alles-in-1 (normaal €65) nu maar €47,50 per maand en moet €310,05 betalen voor een iPhone 5S 16GB gray. Is dit een mooie deal of niet? Het kostenplaatje is dus €880,05.

  106. Origineel geplaatst door Rudy
    Het grote voordeel met simonly haal Je er na 3 of 4 jaar pas echt uit. Maar of je zo lang op een nieuwe iPhone wil wachten dat is nog maar de vraag.

    Dat begrijp ik niet……zal wel aan mij liggen…….leg eens uit?

  107. Als je een vergelijking maakt tussen SIM only abonementen ga er dan niet vanuit dat je bij de provider een toestel koop. Dan krijg je een hele vreemde vergelijking. Verder zou de restwaarde van de telefoon na twee jaar ook mee gerekend moeten worden. Die is immers bij Apple toestellen best de moeite waard.

  108. Sim only heeft het voordeel dat je hem jarenlang kan laten doorlopen. De providers veranderen elke 1 tot 2 jaar hun abbonnementensytemen als je dan wilt oversluiten wordt het steeds iets duurder. Omdat je dmv je abbo je toestel betaald be nje gedwongen om over te sluiten. Anders bdtaal je je toestel 2 keer. Dus, nieuw toestel, nieuw abbo of verlengen, nieuwe voorwaarden. Een simonly laat je stilzwijgend doorlopen

  109. In de Vodafone-winkel heb ik een éénjarig Red Essential 4G-abonnement voor €33,- per maand (€2,- extra korting als bestaande klant) afgesloten.

    Daarbij diende ik €515,- bij te betalen voor de 5S 16GB. In totaal ben ik dan €911,- kwijt, wat best gunstig is zo te zien. 🙂

  110. @robhof: Had dan net zo goed de eenjarig Red Essential 1000mb/400min voor 28 euro afgesloten en eenmalig €550,- was nog goedkoper €886,-

  111. @Mike: Waar heb jij een Red Essential voor €28,- gevonden dan? Op dit moment kost dat abonnement €35,- en ik kreeg daarop als zijne Vodafone-klant €2,- extra korting.
    Edit: na even speuren zie ik wat jij aangeeft op de site van The Phonehouse. Goede tip! 🙂

    Overigens wilde ik het per se weer via de Vodafone-winkel regelen, dus ik ben tevreden. Ook omdat ik weer als een van de eersten de telefoon had. 😉

  112. Leuke vergelijking, maar Youfone blijkt toch niet echt ‘onbeperkt internet’ te bieden, in ieder geval niet volgens dit artikel. Misschien even aanpassen? Zo is het toch een beetje misleidend vind ik..
    (Red.) Dit is inmiddels aangepast.

  113. Robin Mobile heeft de internet snelheden verandert. Er zijn nu 3 abonnement. 29,95 – 39,95 en 49,95. Alleen de laatste behoud de hoogste snelheid. Echter, bestaande abonnees krijgen ook de hoogste snelheid.

  114. Had nog iets gevonden wat mij wel aanstond bij Ritel daar verkopen ze ook bundels van kado+abo/gsm

    Daar had ik het volgende samengesteld Wii-U+Iphone 5S+Tele2 abo(smartmix 200+internet large)(€40 maand-abonement) (1jaar)
    Dit vraagt een bijbetaling van 679,-

    40×12=€480,- + 679 = 1159 – 699(5s) – 300(wiiU) =160/12= 14,- p.m.

    Ik wacht nu nog even af tot ze de PS4 aanbieden aangezien ik die toch wil gaan aanschaffen is dat misch wel een mooie manier om goedkoper uit te zijn.

  115. Hoe zijn de abbonenten van ziggo ten opzichte van t-mobile,vodafone??
    Goeie dekking overal bereik?

  116. @Wouter: Abonnementen vergelijken is *altijd* appels en peren vergelijken. Iedereen heeft andere belbundels, snelheden, dekking op jouw specifieke woonadres. We wilden niet de indruk wekken dat het een exacte wetenschap is (en ook niet een monstertabel met 2000 rijen maken), dus hebben we de keuze gemaakt om zo’n mogelijke bundel te pakken (omdat we weten dat iCulture-lezers dat belangrijk vinden). Is een keuze, die we in het artikel verantwoorden. Je kunt zelf een soortgelijke tabel maken met je eigen criteria.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.