Reacties voor: ‘iPhone 5S krijgt Touch ID vingerafdruksensor, iPhone 5C niet’

WSJ bevestigt dat Apple een vingerscanner in de iPhone 5S gaat inbouwen, niet in de iPhone 5C. De knop zou Touch ID gaan heten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 60 reacties

  1. Dat zou wel heel mooi zijn hoor! Dan weet ik eindelijk zeker dat mijn vrouw mijn berichtjes niet meer stiekem kan lezen. Haha

  2. Allemaal leuk en fijn, maar nu kan Amerika ook onze vingerafdrukken hebben, precies of ze nog niet genoeg informatie over ons hebben.

  3. Origineel geplaatst door bollie
    Dat zou wel heel mooi zijn hoor! Dan weet ik eindelijk zeker dat mijn vrouw mijn berichtjes niet meer stiekem kan lezen. Haha

    Heb je dan wat te verbergen? 😉

  4. dus toch een metalen ring..
    zin in!!

  5. Ik heb erg veel zin in de presentaie vanavond! Die vingerafdrukscanner wordt echt een top functie, let maar op.

  6. Zou heel gaaf zijn! Maar dan ook wel een mega domper als hij er niet in zit ben ik bang haha

  7. @Pherox006: Ik ben in Amerika geweest, dus mijn vingerafdruk hebben ze al. Ik heb niks te verbergen, dus van mij mogen ze het hebben.

  8. Super… Ben benieuwd!

  9. @Pherox006: Jij hebt zeker nog geen nieuwe identiteitskaart aangevraagd bij de gemeente?

    Tegenwoordig verplicht 4 vingers laten scannen bij aanvraag, waarvan er twee in een chip op je ID-kaart worden opgeslagen.

  10. Origineel geplaatst door Pherox006
    Allemaal leuk en fijn, maar nu kan Amerika ook onze vingerafdrukken hebben, precies of ze nog niet genoeg informatie over ons hebben.

    Ze weten toch al alles van je, privacy bestaat niet in westerse landen, dat had ik ook al uiteindelijk door.

  11. Ziet er erg goed uit, hopelijk werkt de vingerafdrukscanner vlekkeloos als je hem gebruikt!

  12. Origineel geplaatst door Kivanc
    Heb je dan wat te verbergen?

    Dit is wel zo’n achterlijke beredenering. Je mag er best tegen zijn dat overheden je gegevens in kunnen kijken. Daar hoef je niets voor verborgen te hebben.

    (Overigens vrees ik het inkijken van mijn gegevens -door overheden- bijzonder weinig)

  13. @Michael: Hmmm… NSA zit hier wss achter.
    Moet wel weer ‘n plan zijn geweest van NSA.

  14. Natuurlijk heb je iets te verbergen, dat is het principe van privacy. Wil je dat anderen met zeer veel macht, zowel politiek als economisch alles van je weten, inclusief je biometrische gegevens? Voor mij geen Apple meer, sinds de dood van Jobs spelen ze stiekum alles door.

  15. Mensen moeten ‘s ophouden met dat bang zijn dat je vingerafdruk bekend is…die IS allang bekend..tenzij je geen paspoort hebt..Bovendien is het een superhandige functie (heb het al jaren op m’n laptop).

    Vanavond met zak chips op de bank kijken…mits er een livestream komt natuurlijk..;-)

  16. Zonder draadloos opladen van de 5s zal het niet mijn nieuwe iphone worden. Na 3 jaar een oplaad probleem met dure iphone zoek ik “contactloos” oplaad mogelijkheid zonder onhandige slijtage gevoelige plug inn. Dat doet mijn tandenborstel al jaren. Apple heeft wat te verliezen denk ik. Wie zit er nog te wachten op elke dag pluggen ?

  17. Om te beginnen is het jammer dat alles op straat ligt. Het maakt de keynote veel minder spannend en haalt de magie weg. En zo’n scannertje voorop is leuk, maar het is ook een extra functie die weer allerlei gedoe gaat veroorzaken.

    Veel belangrijker is het of die nieuwe iPhone gaat werken met de 4G netwerken van ALLE telco’s. En dat je ermee kunt betalen met de systemen van ALLE banken. Want dat is de echte next level om meer te doen met je telefoon, een veel sneller netwerk met veel meer functionaliteit.

  18. Origineel geplaatst door Marciano
    Dit is wel zo’n achterlijke beredenering. Je mag er best tegen zijn dat overheden je gegevens in kunnen kijken. Daar hoef je niets voor verborgen te hebben.
    (Overigens vrees ik het inkijken van mijn gegevens -door overheden- bijzonder weinig)

    Sorry hoor, maar volgens mij ben jij nu achterlijk bezig… Het ging niet om de overheid, maar om de vrouw van iemand…

  19. Hoop niet alleen voor de duurste iPhone (128 gig), maar ook voor de 32 of 16gig.

  20. Origineel geplaatst door Maui
    Mensen moeten ‘s ophouden met dat bang zijn dat je vingerafdruk bekend is…die IS allang bekend..tenzij je geen paspoort hebt..Bovendien is het een superhandige functie (heb het al jaren op m’n laptop).Vanavond met zak chips op de bank kijken…mits er een livestream komt natuurlijk..;-)

    De onnozelheid van deze comment, lekker op de bank met je zak chips alles slikken jonge.. Het gaat er niet om of ze wel of niet je vingerprint al hebben, het gaat om de combinatie van de koppeling met je telefoon. Vanaf nu kan je volledige leven in kaart gebracht geworden via je unieke vingerprint. Is toch super of niet?

  21. Origineel geplaatst door Kivanc
    Heb je dan wat te verbergen?

    Ja, he. we willen allemaal dat ze afblijven van onze brichtjes -:

  22. Is dit echt een functie waar jullie op zitten te wachten? Als je geen Snowden heet dan is dat toch niet interessant.
    Waterdicht, extra plat, groter scherm, supersnel, gigantisch veel opslagruimte, dat zijn de dingen die mij zouden overhalen de nieuwste te halen.
    Niet een vinger-scanner die voorkomt dat iemand kan zien of ik worst of biefstuk eet bij de bloemkool vanavond.

  23. Wat zijn we weer paranoia . Ik vind het een gemakkelijke functie want door omstandigheden is het moeilijk voor mij codes te onthouden en is het gemakkelijk je vinger heb je altijd bij coor codes bestaan wel software heb ik genoeg maar is niet echt veilig en je moet het hoofd paswoord nog steeds onthouden

  24. @Pherox006: Van mij mag Amerika al mijn vingerafdrukken hebben…

  25. @Thomas: Die van mij ook.. wat een onzin allemaal.. ben blij dat die scan er komt! kan ik tenminste inloggen als ik bezopen ben….

  26. Al die zeikerds hier over privacy. Denk je nou echt dat de president van de Verenigde Staten van Noord-Amerika, Barack Obama morgen stampvoetend door het witte huis loopt naar de generaal der strijdkrachten en roept: “Ik wil alle gegevens van Patrick de Visser hebben!!”. Waarop de generaal zegt: “Kijk, we hebben z’n vingerafdruk!”. President: “Mooi! Zoek uit of hij een kuiltje maakt voor z’n jus in de stamppot”. Generaal: “We’ve got him!”.

    Dream on. Zo belangrijk ben je niet. Of ben je een terrorist?

  27. @Patrick: Vind dit zo komische allemaal. Nog nooit op vakantie geweest naar de VS? Dat is het eerste wat ze doen bij binnenkomst foto maken en vinger afdrukken, tegen werken vlucht terug pakken en naar huis. Tegenwoordig ligt toch alles al op straat waar maak je zo druk om?

  28. @Colonel Sanders: In het artikel noemen ze deze feature ja, dus iedereen reageert hierop, is dat raar.

  29. Alleen een groot probleem…

    Hier kleine steekproef gehouden maar iedereen drukt de homebutton in met de top van zijn duim. Voor een vinger afdruk moet je de duim plat op de homebutton leggen, dat gaat wennen worden ben ik bang…

  30. Origineel geplaatst door Patrick
    President: “Mooi! Zoek uit of hij een kuiltje maakt voor z’n jus in de stamppot”.

    De President had dus al een vermoeden dat jij Hollander bent. Hij had alleen nog een bevestiging nodig om absoluut zeker te zijn 😉

  31. Origineel geplaatst door yannic
    @Patrick:Vind dit zo komische allemaal. Nog nooit op vakantie geweest naar de VS? Dat is het eerste wat ze doen bij binnen komst foto maken en vinger afdrukken, tegen werken vlucht terug pakken en naar huis. Tegenwoordig ligt toch alles al op straat waar maak je zo druk om?

    Waar ik me zorgen om maak is dat men schijt heeft aan ‘t feit dat alles ‘op straat ligt’. Maar als je idd in de States bent geweest hebben ze iig je vingerafdrukken al..

  32. pff en jullie denken dat onze staat niet de gegevens doorspeelt.

    mij boeit het niks ze weten toch alles al, snap de discussie hier niet over.

    of het nu apple is of ING of weet ik wie. onze gegevens kunnen zo achterhaald worden.

    hebben ze apple of andere bedrijven echt niet voor nodig.

  33. Origineel geplaatst door Theo
    Natuurlijk heb je iets te verbergen, dat is het principe van privacy. Wil je dat anderen met zeer veel macht, zowel politiek als economisch alles van je weten, inclusief je biometrische gegevens? Voor mij geen Apple meer, sinds de dood van Jobs spelen ze stiekum alles door.

    Hahahahaha onder welke steen heb jij gezeten?? Iedereen speelt alles door… Google, Yahoo, Microsoft, Apple… so what?? Alles is al bekend dus nu pas kiezen voor een papiere bloknote is echt veel te laat….

    Origineel geplaatst door zilli
    Waar ik me zorgen om maak is dat men schijt heeft aan ‘t feit dat alles ‘op straat ligt’. Maar als je idd in de States bent geweest hebben ze iig je vingerafdrukken al..

    Lekker belangrijk! Jij kijkt toch ook in je fruitschaal als er een rotte appel tussen heeft gezeten of de andere niet ook rot zijn, dat is wat er gebeurt, zit je tegen een rotte appel aan, dan moet je je zorgen maken, zo niet, dan is er niets aan de hand… 😉

  34. OK, dus als je het democratische grondrecht op privacy verdedigt ben je een zeikerd, paranoïde en een terrorist.
    Je pleit voor een totalitaire staat.
    Ga daar maar eens goed over nadenken.

    @Mauzze: ‘Het is al gebeurd, dus is het OK’. Ben het met je eens dat het 5 voor 12 is. Maar dat is geen reden om er in mee te gaan. De KGB schijnt al weer met typemachines te werken.

  35. Van zolang er niemand misbruik van maakt mag de overheid alles weten. Loon en bankgegevens hebben ze al, medische gegevens via ziekenfonds en sis kaart ook al. Strafblad via politie ook al. Als ik ergens ben en heb mijn gsm bij weet de provider het ook…alsook het gerecht mocht het nodig zijn. Wat zou er dan nog meer te verbergen zijn???

  36. Het enthousiasme is er wel voor een vingerscanner..

    Zie ook de nadelen erin zoals:
    Werkt het wel naar behoren?
    Is het nodig/ MOET je het gebruiken?
    Stel dat het kapot gaat, hoe of wat verder?

    Ik ben er wel benieuwd naar, maar alleen met een ”kleine” glimlach..

  37. Voor alle mensen die huiverig zijn t.o.v de vinger scanner…. koop dan een iphone 5c!
    Omdat ik een hoog gadgetgdhalte heb, laat maar komen 🙂

  38. Ik denk dat ALS Apple een ‘vingerafdrukscanner’ in de 5S (mocht deze ook verschijnen) heeft ingebouwd, dit geen optische scanner is die een foto of patroon van je vinger vast, maar dat de weerstand middels een retourstroompje gemeten wordt. Dit schijnt ook een unieke waarde op te leveren. En zo wordt er alleen een getal opgeslagen behorende bij een vinger en niet een complete scan in de vorm van een soort ‘dagboek’. Ook al is deze vorm van unicatie slechts geldig voor 1:1000 dan is dat voldoende om je iPhone mee te beveiligen. Het hoeft allemaal niet zo gecompliceerd te zijn…

  39. @Theo: Ja en de rest niet of wat….

  40. Men heeft het hier altijd over de 128GB? Vanwaar halen jullie dit? Ik geloof daar niet echt in in 128GB, 64GB kost nu al 900 euro.

  41. Zo te lezen hechten veel menen geen waarde aan hun privecy. Het is een feit dat de overheden en veel instantie ILLEGAAL veel over ons weten maar dat zegt niet dat de privecy principe nu al overbodig is.

  42. Origineel geplaatst door Vroem
    Men heeft het hier altijd over de 128GB? Vanwaar halen jullie dit? Ik geloof daar niet echt in in 128GB, 64GB kost nu al 900 euro.

    Waarom geloof jij daar niet in? Er is al een iPad 4 met 128 GB, dus de RAM chip is al beschikbaar. En met de prijs heeft dat weinig te maken.

  43. Origineel geplaatst door Timosha
    Waarom geloof jij daar niet in? Er is al een iPad 4 met 128 GB, dus de RAM chip is al beschikbaar. En met de prijs heeft dat weinig te maken.

    De 128gb ipad hebben ze flink duurder gemaakt in plaats van het instapmodel te wijzigen van 16gb.

  44. Origineel geplaatst door Borgqueenx
    De 128gb ipad hebben ze flink duurder gemaakt…

    Dat klopt. Ik weet er alles van want ik heb een iPad 4 128 GB. Ik zeg niet dat iedereen zo’n dure iPad 4 zal kopen maar dat heeft Apple er toch niet van afgehouden om dat apparaat op de markt te brengen.

  45. het zou chill zijn als ik hiermee een willekeurige iphone zou kunnen pakken en dan mijn gegevens geladen zouden worden op die iphone:)

  46. @Danny: Je kent apple toch zeker wel? Als die vingerafdrukscanner pas werkt na 6 keer aanraken/vegen dan brengen ze ‘m echt niet op de markt. Ze denken heus wel na tijdens de ontwerpfase.

  47. Origineel geplaatst door Colonel Sanders
    Is dit echt een functie waar jullie op zitten te wachten? Als je geen Snowden heet dan is dat toch niet interessant. Waterdicht, extra plat, groter scherm, supersnel, gigantisch veel opslagruimte, dat zijn de dingen die mij zouden overhalen de nieuwste te halen. Niet een vinger-scanner die voorkomt dat iemand kan zien of ik worst of biefstuk eet bij de bloemkool vanavond.

    Dit. Exact dit

    Als er echt geen verassingen komen vanavond, en Apple alleen de iPhone 5S met als enige vernieuwingen een wat betere camera/processor en een vingerscanner, en een iPhone 5C (die zoals het nu lijkt toch te duur in de markt wordt gezet) aankondigd, kunnen ze zichzelf wel eens in de vingers snijden. Ben vanaf het moment dat de iPhone 3G uit kwam trouw iPhone/iPad gebruiker, echter blijven nieuwe dingen nu wel écht achterwegen. Zit niet te wachten op een vingerscanner, dit vind ik zoals destijds 3D op TV’s was (wat er ook nooit door is gekomen) een gimmick.

    Zit zoals eerder aangegeven eerder te wachten op functies á la waterdicht, extra plat, écht veel sneller o.i.d.. Dat zijn punten waardoor je een iPhone kiest boven een andere telefoon, en ik kan me niet voorstellen dat een vingerscanner de reden is om voor een nieuwe iPhone te kiezen…

  48. @Timmeehh: dus sneller je iphone unlocken in plaats van een code invoeren maakt jullie niets uit? daar gaat het om…

  49. Origineel geplaatst door William
    Alleen een groot probleem…Hier kleine steekproef gehouden maar iedereen drukt de homebutton in met de top van zijn duim. Voor een vinger afdruk moet je de duim plat op de homebutton leggen, dat gaat wennen worden ben ik bang…

    Ja dit besefte ik me dus ook vanochtend, juist vanuit het idee van Apple alles met 1 hand te kunnen bedienen is het in die houding het handigste de thuisknop in te drukken met idd de top. Miss minder goed overdacht dan voorheen gedaan zou zijn, eerste x dat ik dat zeg maar het was Jobs wss wél opgevallen…

  50. Origineel geplaatst door borgqueenx
    dus sneller je iphone unlocken in plaats van een code invoeren maakt jullie niets uit? daar gaat het om…

    Die 4 cijfers intypen? dus in plaats van 2 seconde doe ik er een halve seconde over.. nou, dat is wel het laatste waar ik me zorgen om maak.

  51. @mit: ten eerste: dank je voor de correctie.
    ten tweede: ik hoef niet bang te zijn, het gaat om de principe.
    Ten derde: ik begrijp de zorgen van veel mensen over de privacy maar ik ben niet tegen de vingerafdruksensor. Laat maar komen die 5S, ik zal hem kopen met of zonder de vingerafdruksensor.

  52. Toevallig moet iemand perongeluk je telefoon activeren met die persoons vinger, afdruk sensor..

  53. Veilig betalen met je telefoon komt opeens wel heel erg binnen hand… eh… vingerbereik! En het gebruik van het toestel door meerdere personen ook. Wat dat betreft ben ik benieuwd of de scanner ook in de iPad 5 gaat komen. En verder vraag ik me af of de homeknop op termijn nog nodig blijft: als alleen scannen al voldoende is, waarom zou je dan nog een knop moeten hoeven indrukken? Om uit een app te gaan? Daar is vast wat anders op te verzinnen.En bouw je de scanner in het scherm in dan kun je het apparaat nog kleiner maken omdat de onderste rand ook weg kan…

  54. @Patrick: Inderdaad allemaal niet zo erg totdat Desi, Badr of Bashar merken dat ze wat meer bewegingsvrjheid hebben als ze de identiteit van Patrick de Visser aannemen.
    Mag jij het allemaal lekker uitleggen aan de douane als je ergens uit het vliegtuig stapt !!

  55. Alleen in de “duurste twee iPhones” ?! Moet ik dan denken aan de 64GB & de 128GB versie? Of…?

  56. @Pherox006: Je hebt het helemaal gelijk man.. perfect;)

  57. Die vingerafdruk scanner is een inspiratieloze toevoeging die mij persoonlijk m’n r**t niet kan hoesten….
    Ik heb mijn iphones nooit beveiligd,vind het een merde om steeds opnieuw een code in te moeten geven telkens het scherm is uit geweest.
    Persoonlijk vind ik dat zulke dingen enkel tijdrovend zijn dus deed ik ‘t nooit. Ik laat m’n iphone dan ook niet zomaar overal slingeren of hij hoeft niet perse op tafel te liggen in een café bv,zodat IEDEREEN kan zien dat IK een iPhone heb…
    De iphone was steeds een hype maar het toestel maakt ‘t steeds waar,tot de iPhone 5 werd uitgekotst.
    Een draak van een toestel en elke godganse dag heb ik zin mijn voet erop te zetten. Verbindingen (3G,WIFI,netwerk,…) zijn stuk voor stuk bagger en ik heb al 15 jaar dezelfde provider die ‘t op alle voorgaande modellen prima deed,dus Apple’s vingertje mag dan naar zichzelf wijzen ipv alles naar een ander door te schuiven!
    Slijtvastheid van de iPhone 5 (zwart) is ook om te huilen.
    Terwijl mijn vorige iPhones als nieuw verkocht werden is deze ondanks mijn investeringen in covers net uit een valschermspringer z’n zak gevallen vlak na ‘t inzetten van z’n sprong.
    het ding kan NIKS meer dan de iPhone 4S en de formaatwijziging had een toegevoegde waarde gelijk aan nul,zip,niks…
    Dus vooraleer ze zulke idiote samsung-achtige gimmics gaan toevoegen hebben ze nog héél wat recht te zetten..
    Ik kocht elk jaar de nieuwe iPhone maar de 900 euro die ik uitgaf aan m’n huidige schande was de zuurste 900 euro ooit!
    Weet ‘t,weet ‘t…a bit off-topic maar dat was een scheet die al lang dwars zat 😀

  58. Origineel geplaatst door Rick
    @Danny: Je kent apple toch zeker wel? Als die vingerafdrukscanner pas werkt na 6 keer aanraken/vegen dan brengen ze ‘m echt niet op de markt. Ze denken heus wel na tijdens de ontwerpfase.

    Jij spreekt nog anno Steve Jobs.
    Die tijd is wel gedaan mijn beste en de iPhone 5 is daar sprekend bewijs van.
    Apple gaat nu om winst en de wil van de aandeelhouders,investeerders die niet per definitie specialisten zijn in datgene waar ze hun geld in stoppen.
    meer zelfs,aandeelhouders doen alles naar de bom!
    Steve Jobs had daar nog iets of wat invloed op,hij was de baas in Cupertino…da’s nu voorbij…
    En blijft het deze richting uitgaan,dan komt misschien jammer genoeg nog ‘ns de moment dat het voortbestaan van Apple valt of staat bij het al-dan-niet slagen van 1 product,zoals de iPod.
    Was die niet ter wereld gebracht,dan was Apple nu een paragraafje in de geschiedenisboeken.
    Er is gewoon niemand meer aanwezig in dat bedrijf die de visie van SJ volledig deelt en laat dat nu net de kracht zijn die Apple sterk maakte en nodig heeft om het innovatieve bedrijf te blijven dat ze tot voor kort was.
    RIP

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.