Reacties voor: ‘iPhone 5S krijgt andere camera-module met losse flitser’ (update: iPhone 5C-foto’s)

De iPhone 5S krijgt een andere camera, blijkt uit gelekte foto's. De flitser zit niet langer vast aan de camera-component zelf.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Ben benieuwd! Als het maar minimaal 12megapixel wordt.
    Het zou ook mooi zijn als de scherm iets groter wordt..

  2. @Hans: 12MP omdat? Liever minder pixels zodat ze groter zijn op de sensor en een betere informatie/ruis-verhouding hebben, en je foto’s daadwerkelijk mooier worden, in plaats van de mogelijkheid van bushokjesformaat foto’s te printen…

    Apple hoeft niet mee te gaan in die spec-race.

  3. Het zijn niet alleen de pixels die tellen hoor :-).
    Voorbeeldje; iemand met een 16MP camera e, die zijn camera kan mss zelfs zo goed niet zijn als een bv 12MP camera. Mensen laten zich nogal makkelijk verleiden, ze denken meer is automatisch beter maar dat is niet alijd het geval. En 12MP camera zou wel leuk zijn omdat we weten Apple hun camera altijd beter is en dat merk je (alleen tusse de 4sen de 5 zit er weinig verschil vind ik).

  4. Snap niet dat er nog steeds mensen zeggen dat meer megapixels altijd beter zijn en dat er hierna áltijd het hele verhaal weer moet worden uitgelegd.

    By the way, ik hoop op een 45 megapixel camera in de volgende iphone, net zoals de Nokia! Sarcasme sarcasme

  5. Apple maakt momenteel echt niet de beste cameraphone. Dit is wel een belangrijke feature voor dit soort toestellen. De HTC one X, Nokia Pureview, Galaxy S3/S4, Sony Experia S, zijn allemaal toestellen die beter uit de testen komen.

    Ik hoop dat Apple ze met hun nieuwe toestel allemaal weer inhaalt en een nieuwe standaard neerzet! Ik heb er wel mijn twijfels over.

  6. Megapixels maken WEL uit: met meer megapixels kun je langer digitaal blijven inzoomen zonder dat de kwaliteit snel achtertuit gaat.

    @RTF: Bij de testen die ik heb bekeken, is de iPhone 5 juist de beste!

  7. Meer pixel betekent een grotere resolutie. Maar als er een crap lens met slechte lichtinval(boute diafragma, boute ISO) wordt ingebouwd dan boeit het aantal megapixel niet. Het blijft dan een foto met veel ruis en donkere plekken.

    Kheb veel geruchten gehoord, als ik van alle geruchten uitga lijkt het net een nieuw design. Maar nu begin ik weer te hopen.. 🙁 Ik haat geruchten, wordt waarschijnlijk net zo hard teleurgesteld als bij de iphone 5 release.

  8. de belangrijkste spec om een goede foto te maken is diegene die hem bedient! Megapixels zijn zeker belangrijk maar sinds we de 5MP bereikt hebben is meer niet nodig. Tenzij je echt miniem wil inzoomen, maar daar is de camera van de iphone niet goed genoeg voor zodat de foto toch onscherp wordt.

    Ik stel voor: vergeet de MP. Betere flitser is een goed idee, want de flitser die er nu op zit is echt niet goed. De lichttemperatuur ligt veeeeel te laag. Helder is hij wel maar je krijgt echt zo’n crappy TL lamp achtige foto’s. Nu nog een betere lens waardoor je betere foto’s bij weinig licht kan maken.

    Maar wie ben ik…

  9. @RTF: Denk je dat? Als ik naar de vergelijkende testen op YouTube kijk: Apple 5 vs galaxy S4 camera comparison, dan is het wel duidelijk dat de camera van de iPhone toch een pak beter is.

  10. @Hans: Staar je niet blind op de megapixels. Meer megapixels wil niet zeggen betere foto’s. Maar het verkoopt beter omdat veel mensen dat niet weten. Natuurlijk zal de camera beter worden op de 5s maar das niet enkel door de megapixels.

    @RTF: denk niet dat Apple zomaar weer de beste camera zal hebben. Door het zeer dunne design is het moeilijk. Maar hopelijk toch een goede verbetering

  11. “Eenvoudige flitser” of enkelvoudige flitser?! 😉

  12. Origineel geplaatst door RTF
    Apple maakt momenteel echt niet de beste cameraphone. Dit is wel een belangrijke feature voor dit soort toestellen. De HTC one X, Nokia Pureview, Galaxy S3/S4, Sony Experia S, zijn allemaal toestellen die beter uit de testen komen.Ik hoop dat Apple ze met hun nieuwe toestel allemaal weer inhaalt en een nieuwe standaard neerzet! Ik heb er wel mijn twijfels over.

    Ik zie dat de iphone 5 beter uit de test komt dan dan samsung

  13. Ik heb nog een oude Sony Ericsson Satio in de la liggen, 12mpx maar daar kan geen telefoon tegen op en dat komt door de lens (behalve Lumia 1020 en PureView 808).
    Lumia 1020, PureView 808 en Satio hebben echte lenzen, ik tel dat Samsung geval met optische zoom niet mee omdat dat geen telefoon met een camera is, maar een camera met een telefoon functie.

    En verder, zelfs een iPhone 4 maakt betere foto’s dan een Galaxy S4.

  14. IDD het énige wat nog verbeterd kàn worden is het optische gedeelte, het heeft geen zin hoger dan 8MP te gaan, enkel de bestanden worden groter en onhandelbaarder, Optisch is er nog een pak ruimte. Zeker en vast is sinds de iPhone4S het sensorgedeelte top, waar menig android het nakijken heeft.

  15. Voor beste foto’s moet je gewoon een camera kopen niet een telefoon.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.