Reacties voor: ‘iPhone 5S krijgt 12-megapixelcamera, verbeterde low light-modus’

De iPhone 5S krijgt een 12-megapixelcamera met een speciale low light-modus. DIt beweren bronnen van een camerafabrikant tegenover tinhte.vn.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. Geloof er niks van

  2. Gezeik over die megapixels steeds, dat zegt echt niets over de kwaliteit van de foto. Wanneer houden we daar nou eens een keer mee op? Kost alleen maar meer ruimte, meer details zie je toch niet met zo’n kleine sensor.

  3. Origineel geplaatst door place2gadget.com
    Geloof er niks van

    Wat is daar nu zo ongeloofelijk aan? Dit zou best mogelijk kunnen zijn.

  4. @place2gadget.com: Apple verandert waarschijnlijk daarom ook het start geheugen, van 16 gb naar 32 gb

  5. Toch snap ik niet dat mensen nog meer megapixels willen. De camera van de iPhone 5 is meer dan goed genoeg. Door het aantal pixels te verhogen krijg je alleen hele grote foto’s, die heel veel ruimte innemen.

  6. Handig als je je foto’s op enorm posterformaat wilt afdrukken… Ik heb een iPhone 5 en die maakt erg goede foto’s vind ik.

  7. Origineel geplaatst door sunlightzeep
    Is dit dan zo ongeloofelijk? Dit zou best mogelijk kunnen zijn.

    Idd.

    We zouden eens een lijst moeten maken met uitspraken van mensen die als maar met overtuiging roepen dat iets “zeker” niet waar is of “nooit mogelijk” of “komt 100% wel”. En dan na de release de “zieners”nog eens om commentaar vragen :).

    Wel leuk om te lezen wat er mogelijk in komt, puur als voorpret. Verder zien we wel bij de release, weten wij veel wat er wel of niet waar van is. We zijn allemaal nieuwsgierig, anders zit we niet op deze site.

  8. Beter een grotere lens. Ipv steeds meer pixels. Ik denk dat de iphone eind juni gepresenteerd zal worden ergens want dan bestaat de iphone ook officieel 6 jaar. Exacte datum weet k ff niet, maar dat het dan begin juli in de winkels ligt

  9. @Erik: misschien hebben ze de sensor zelf ook wel vergroot? Niemand weet het! Maar ik weet wel dat Apple de goede keuzes maakt op camera gebied. Dat hebben ze in het verleden ook al gedaan.

  10. Het zou een logische stap zijn, aangezien de 4S een betere camera heeft dan de 4. Camera-upgrades zijn vooral bedoeld voor de ‘S’- versies van de iPhones. Maar goed, we zien wel 🙂 Alles is welkom!

  11. Ik hoop beter wifi op het volgende iphone , als het iphone 5 is erg slecht met wpa wifi, met mijn 4s krijk ik 5 wifi netwerken van mij en buuren , maar op mijn 5 heeft het problemen om 1 te vinden , wep werkt zonder probleem maar wpa kun tot 20 sec om te vinden, hoop ook een sterker iphone , alu iphone 5 is mooi maar slecht idee met krasjes op het zijde kant , ik hoop dat het metaal van het 4s komt terug op het 5s , maar ik wacht op het iphone 6 , van 5 naar 5s is niks , sneller en beter camera voor bijna €900 is teveel op deze tijden

  12. @Erik: Het verkoopt zo lekker, 12 megapixel i.p.v. 8 megapixel of 5 megapixel.
    De Mediamarkt en ander van dit soort winkels verkopen heel vaak camera’s op basis van de hoeveelheid pixels.

  13. @michel: Zeer veel mensen kennen daar niets van en denken dus idd dat 12 mp beter is dan 8mp. Daarom doen ze dat. Dat zou zeker invloed hebben op de verkoop. Wat mij betreft mogen ze de 8mp sensor optimaliseren ipv een nieuwe 12mp sensor.

  14. Origineel geplaatst door michel
    @Erik: Het verkoopt zo lekker, 12 megapixel i.p.v. 8 megapixel of 5 megapixel. De Mediamarkt en ander van dit soort winkels verkopen heel vaak camera’s op basis van de hoeveelheid pixels.

    Mediamarkt is ook een waardeloze winkel met medewerkers die echt niks weten.

  15. @Davernl: Klopt daarom altijd lachen als er weer een verkoper iets verkoopt met een “leugen”.

    @Tokke: Mag van mij ook.

  16. @Erik: Helemaal mee eens! Low light performance is veeel belangrijker. 5mp zou voor mij voldoende zijn..

  17. Het zijn gewoon bepaalde verkoop waarde die meegegeven worden aan een product voor een leek.

    De kenner kijkt toch wel naar de uitgebreide specs.

  18. @Erik: Klopt is ook gezeik Mp is alleen de grote van de foto.
    4mp is print kwaliteit voor een a4.

  19. 12 MP biedt inderdaad weinig voordelen op zo’n kleine sensor als die van de iPhone. Je foto’s nemen alleen maar meer ruimte in zodat je geheugen nog sneller vol is. En vergeet niet dat je niet even snel terug kan schakelen naar een kleiner aantal megapixels op de iPhone.

    Ik hoop dat dit niet een van de grotere vernieuwingen zal zijn die de volgende iPhone brengt, want anders wordt de keuze lastig om over te stappen of niet. Zeker als weer zo lang op een jailbreak moet worden gewacht.

  20. Heb al jaren een iPhone en nu de 4S. Ben er zeker van dat de Galaxy S3 de mooiste foto’s maakt.

  21. @Erik: Eens. Sterker: met zo’n kleine sensor krijg je alleen maar meer ruis.

  22. Origineel geplaatst door Jona
    En vergeet niet dat je niet even snel terug kan schakelen naar een kleiner aantal megapixels op de iPhone.

    Precies en dat is het probleem. Mensen sturen me nu per mail vakantie fotoos op volledige grootte, omdat ze niet weten, hoe ze er mee om moeten gaan.

  23. Een groter CCD betekent ook dat de transistoren dichter op elkaar staan bij hetzelfde oppervlak. Dit genereert meer warmte dat vervolgens ruis veroorzaakt in de foto. Tenzij ze iets aan de warmte productie van de transistoren kunnen doen, betekent dat groter niet automatisch beter is.

  24. Origineel geplaatst door Jan
    Heb al jaren een iPhone en nu de 4S. Ben er zeker van dat de Galaxy S3 de mooiste foto’s maakt.

    Dan ben je de enige!

  25. ProCam Appje installeren (gratis) en je kan in het menu eenvoudig de MP van 1 naar 5 en 8 MP veranderen. Trouwens bij het versturen van een foto vraagt je iPhone in welke resolutie er verzonden moet worden. Dus het verzenden van grote foto bestanden is een (eigen) keuze. De opslag ervan is een ander verhaal

  26. Precies wat Jona zegt, mensen weten niet hoe ermee om te gaan… als je gevraagd wordt in welke grote je een foto wilt verzenden en klakkeloos op origineel klikt dan ben je meer toe aan een Windows telefoon 😉 @Ben:

  27. Origineel geplaatst door Jan
    Heb al jaren een iPhone en nu de 4S. Ben er zeker van dat de Galaxy S3 de mooiste foto’s maakt.

    Ehm….. Ik kom al jaren bij dezelfde supermarkt, maar die andere aan de overkant is veel goedkoper…..

  28. Nou kom maar op met de die nieuwe iphone rond juni/juli. Dan mag ik me abb weer is vernieuwen.

  29. Origineel geplaatst door Roundebout
    Een groter CCD betekent ook dat de transistoren dichter op elkaar staan bij hetzelfde oppervlak.

    Eh, neen.
    Een grotere CCD betekent een groter oppervlak.
    Jij doelt waarschijnlijk op een hoger aantal pixels bij een gelijkblijvend formaat CCD.

  30. Aanvankelijk zou ik de iphone 5 gaan kopen. Toch maar niet gedaan omdat de iPhone 5 erg kwetsbaar is voor beschadigingen. (vooral de rand en achterkant) En omdat de iPhone 5 een uitzonderlijk mooi design heeft, vind ik dat des te erger.
    Ik hoop dus dat Apple bij de volgende iphone een soort metaal gebruikt dat én licht én zeer bestand is tegen beschadigingen.

    Verder hoop ik dat de naam van de nieuwe iPhone gelijk zal zijn aan de naam van het nieuwe iOS, dus iPhone 7 zal gaan heten en tevens een enorme voorsprong neemt op de concurrentie, al is die er natuurlijk niet volgens Apple…

    Wat de camera betreft; het aantal megapixels is niet zaligmakend. Ik hoop dan ook dat Apple daar niet aan mee doet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.