Reacties voor: ‘iPhone 5s in Nederland tweemaal zoveel verkocht als iPhone 5c’

De iPhone 5s in Nederland tweemaal zoveel verkocht als de iPhone 5c. Dat blijkt uit cijfers van telecomexpert Danijel Dercksen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 29 reacties

  1. Volgend jaar gewoon weer 1 iphone uitbrengen. Iphone 6. Het was een misstap, ervan leren Apple en doorgaan!

  2. Op basis van?, bronvermelding?

  3. Origineel geplaatst door Dhske
    Volgend jaar gewoon weer 1 iphone uitbrengen. Iphone 6. Het was een misstap, ervan leren Apple en doorgaan!

    Waarom zou het een misstap zijn als de iphone 5c zo vaak verkocht wordt?

  4. Er is in ieder geval genoeg voorraad van de 5C en ook in alle formaten en kleuren om volgend jaar de 4S als budgetmodel op te volgen. Een gevalletje van ‘het glas is halfvol’ dus…..

  5. Origineel geplaatst door Dhske
    Volgend jaar gewoon weer 1 iphone uitbrengen. Iphone 6. Het was een misstap, ervan leren Apple en doorgaan!

    Wat is dat voor een onzin. Eens aan gedacht dat er misschien nu kopers van een iPhone 5C zijn die niet een %S hadden gekocht?

  6. Tja, de C ziet er nou eenmaal uit als een “my first apple” .. Kwestie van smaak ..

  7. Als de iphone5c in helemaal zwart of helemaal wit tekoop was, was ie nog meer verkocht.

  8. Nou ik heb mijn 5S los gekocht en die van mijn vrouw gekregen voor 100 euro bij me nieuwe abbo de stijging van de losse verkoop heeft dus niet aan mij gelegen

  9. Geweldig nieuws voor Apple. Stel je voor dat iedereen voor de C ging in plaats van de S.

  10. Ik wil niet vervelend doen maar ik heb de 5S nog niet in het “wild” tegen gekomen. ( ik bedoel dat ik er iemand mee zag lopen) En de 5c al 3 keer. Maar goed ik zou ook niet snel de 5c kopen en eerder de 5s maar ik denk niet dat het een slechte keus van apple was.

  11. @Tijs: Zo ken ik vier mensen met een iPhone 5s en slechts 1 met een iPhone 5c.

  12. Ik heb er nog niemand op kunnen betrappen die een goedkope 5C heeft gekocht!! En dat is opzich wel opmerkelijk te noemen in mijn ruime kennissenkring met apple liefhebbers.

  13. @joop: Waar kun je een goedkope iPhone 5c kopen dan?

  14. Origineel geplaatst door Daan
    Zo ken ik vier mensen met een iPhone 5s en slechts 1 met een iPhone 5c.

    En ik ken 7 mensen met een iphone 5s vs 1 5c

    Maar het lijkt het me sowieso al logisch dat er in Nederland meer 5s verkocht worden dan 5c.
    De verschillen in prijs tussen 5s en 5c is relatief weinig. Waardoor men sneller geneigd is om de snellere, van metaal gemaakte iphone te halen dan de wat simpele, van plastic gemaakte iphone, die minder goed presteert.

  15. sneller? ik dacht dat ze evensnel waren… het prijsverschil betaal je enkel voor het metaal ipv plastic (niets mis mee; alleen de kleuren zijn niet mijn smaak… 3G was ook in plastiek ;)) en touchID

  16. @indo: Wat simpele en minder goed presteert?
    Beetje overdreven nietwaar.

    Geschreven op een snelle iPhone5.

  17. Denk dat de meeste mensen hier maar bar weinig snappen van marketing. Dit is juist een succes en geen faal. Het zou een faal zijn als de 5C 2x zoveel zou hebben verkocht dan de 5S. De 5S verkoopt 2x zoveel dan de 5C, dat is juist een succes aangezien de 5S meer oplevert. Dit is juist het hele idee achter de 5C. Zorgen dat mensen sneller de overstap maken naar de duurdere 5S. Bovendien is de 5C een goedkopere 5, denk dat de 5C nu meer verkoopt dan de 5 zou hebbem verkocht met de 5S erbij.

  18. Voor mij voelt de 5c heel lekker aan ondanks dat het plastic is had dit niet verwacht. Hiervoor een 4s en nu de 5c qua snelheid voldoet hij meer dan genoeg. En daar komt bij om niet altijd het duurste en beste te willen hebben. Er word nogal min over de 5c gedaan in mijn beleving komt dit als onzin over. Voor ieder een iPhone die bij hem past.

  19. De 5c is absoluut geen slecht toestel, in zo verre dat het toestel me meer dan verbaasd heeft op het moment ik de 5c in handen kreeg. 5s heeft als toevoeging een dual flash, touch ID, 64bits chip en de behuizing natuurlijk

    @ASN: Maar ik kan me volledig aansluiten bij deze visie. Absoluut een slimme strategie, ook omdat volgens mij de 5s €100 duurder is dan de release prijs van z’n voorgangers.

    Nu gebruik ik nog steeds de 5, afwachten wat 2014 kan bieden voor de iPhone.

  20. Zelf net een paar dagen de 5S. De kleurtjes van de 5C zijn vrij opvallend maar voorlopig heb ik ze nog niet gezien in het openbaar. Ik merk dat bepaalde kleuren goedkoper worden aangeboden. Dat betekend dat de kleuren onderling ook nog concurreren. Is dit slim?? Volgens mij hebben ze grote voorraden gele iPhones :-)) ik denk dat de volgende kleurtjes simpeler zullen zijn. Ik bedoel een standaard IPhone met afneembare kleur cases ofzo.

  21. @ASN: Hoezo levert de 5s meer op ?De marges op de naar verhouding dure 5c lijken hoger en naar verhouding is de stocking 5/3 ongunstiger (tenzij de vraag naar de 5c zo hoog is dat alle kleuren verkocht zouden worden)Maar dat is dus niet zo

  22. Wat is het verschil tussen de 5 en de 5C eigenlijk?

  23. Origineel geplaatst door Sezgin
    Wat is het verschil tussen de 5 en de 5C eigenlijk?

    De buitenkant

  24. Logisch want je betaalt maar honderd euro meer voor iets wat veel beter is.

  25. Origineel geplaatst door tony
    De buitenkant

    Niet alleen de buitenkant. Ook de camera is iets beter en er is volgend mij nog iets

  26. Origineel geplaatst door calvin
    sneller? ik dacht dat ze evensnel waren… het prijsverschil betaal je enkel voor het metaal ipv plastic (niets mis mee; alleen de kleuren zijn niet mijn smaak… 3G was ook in plastiek ;)) en touchID

    oops… blijkbaar zit er een A6 chip in de 5c… ik dacht eerst dat er ook een A7 chip inzat

  27. Jaa duhh

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.