Reacties voor: ‘iPhone 5s-gebruikers hebben forse databundel nodig’

De gemiddelde iPhone 5s-gebruiker verstookt zeven keer meer data dan een iPhone 3G-bezitter. Dit stelt een onderzoek van JDSU.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 36 reacties

  1. Zit gemiddeld op 7 gig wifi data en tik de 1000mb data van mn abbo elke keer net niet of wel aan. Heb 1000mb abbo dus moet opppassen! Wel heel blij met de 5s!

  2. Gelukkig heb ik bij mijn 5S een databundel van 11gb. Deze was afgelopen maand wel bijna op na twee films vanaf Netflix naar de Chromecast te sturen. Maar normaal gebruik ik ongeveer vier tot vijf gb per maand.

  3. Ik zou een vergelijking met iPhone 4s, 5, 5c, SGS 3, 4 relevanter vinden.

  4. @Ro: Maar de Chromecast maakt zijn eigen verbinding met Netflix. Dat zou dus geen invloed kunnen hebben op het dataverbruik van je iPhone.

  5. Minimaal 10gb verbruikt deze maand

  6. Vergelijking me de iPhone 3G??? Als je vergelijkt met de eerste iPhone is het verschil nog veel groter…
    Maak die vergelijking misschien eens met een 4s, dat zal al meer perspectief bieden….

    Sorry maar ik kan mij zo frustreren aan die statistieken die bij het haar getrokken worden.
    Tuurlijk ga je meer data verstoken als je toestel een pak sneller is en ook het netwerk dat in de lucht hangt zo veel keer sneller is…

  7. Goh, daar zit ik dan met m’n ca. 200MB per maand (excl. wifi)..Zitten jullie de hele dag films te kijken ofzo?

  8. Ben van een 3GS overgestapt naar de 5s, zit nog steeds op maximaal 800mb (van de 1000) per maand. Stream aardig veel muziek via iTunes match en krijg het niet op.

  9. Had eerst een 2 gb bundel maar dat is veel te weinig nu, toch maar verhoogd naar 4 gb

  10. Heb nu een 2,5 GB bundel bij KPN, en moet goed opletten om daar onder te blijven.

  11. Onduidelijke statements. Ik gebruik mijn 5s toch totaal anders dan mijn 3gs jaren geleden. Puur het anders (lees intensiever) gebruiken van de iPhone zorgt voor een veel hoger data verbruik. Ook ander soortige apps en cloud zijn daar debet aan. Dus dit lijkt een vergelijking van appels met peren en is bovendien onvoldoende onderbouwd.

  12. Verbruik van 7GB op iphone en nog eens tegen de 10GB op mijn ipad.

  13. Ik heb inderdaad 2 maanden na de aanschaf van mijn 5s mijn data bundel laten verdubbelen omdat ik niet meer tor kwam met de 1 GB die ik had. Met 2 GB haal ik het net zit ik zo rond de 1700 à 1800 MB. Snap eigenlijk ook niet waar die data naar toe gaat. Heb exact de zelfde Apps op het toestel en werk er niet anders mee dan voorheen. Apart misschien komt het van het iedere keer spontaan opnieuw opstarten na de vervelende crashes die de 5S parten speelt. 😉

  14. 480mb via 3g en rond de 27gb op wifi.

  15. Kom net aan de 250MB per maand via 3G. Overal waar ik m’n telefoon echt ga gebruiken is er gewoon wifi. Ik begrijp dat enorme verbruik via 3G dus niet helemaal. Of je moet op het platteland wonen en geen kabel hebben o.i.d.

  16. Blijf erbij dat het helemaal aan jezelf is en niet omdat je een iPhone 5s hebt.. Een beetje een onzin onderzoek

  17. Klopt. Verbruik nu met mijn 5S ongeveer 2GB data per maand, terwijl dat op de iPhone 4 en iPhone 5 rond de 750mb lag! Moet er wel bij zeggen dat ik veel onderweg ben 🙂

  18. Onzin! Ik heb 500 MB/m en ik ga er nog geeneens 20 overheen soms. Ik verbruik bijna niks.

  19. @Jeffrey: Bedenk wel dat het onderzoek keek naar het iPhone 3G-gebruik tijdens dezelfde periode, niet een paar jaar terug. Gebruik van iCloud zal inderdaad een rol spelen, omdat je daar niks mee kunt op een iPhone 3G. Maar het haalt niet weg dat een iPhone 5s op het moment gemiddeld meer data verbruikt dan een iPhone 3G.

  20. doe 2,8Gb per maand. voornamelijk video (personal hotspot voor de kids op de ipad achterin de auto, netflix en youtube)

  21. Ik ben van een 3Gs overgestapt naar de 5s, en moet zeggen dat mijn dataverbruik behoorlijk is toegenomen terwijl mijn werkwijze niet veranderd is.

  22. @Bastiaan Vroegop: Ligt dat niet meer aan de gebruikers dan de apparatuur? De gemiddelde iPhone 5s gebruiker heeft een heel ander profiel dan de gemiddelde eigenaar van een 3G. Intensief gebruik makend van telefoon, permanent online en bereid om een stevig abonnement te nemen om dit mogelijk te maken. Versus none of the above.

  23. Ik verbruik per maand niet meer dan 500/600 MB. Terwijl dat voorheen met mijn 4S op 800/900 MB zat. En mijn werkwijze is NIET veranderd!

  24. Volgens mij is het net andersom: mensen die veel data verbruiken hebben vaker de nieuwste telefoons. Op een iPhone 3G werken heel veel apps niet meer en die zullen dus alleen nog gebruikt worden door mensen die dat niet nodig hebben, en er vooral mee bellen en misschien een keer hun mail lezen.

  25. Zal komen omdat voor of net na de release van de iPhone 5S alle databundels omhoog geschroefd zijn door alle providers. Net als de mensen die veel data gebruiken vaak een duurdere smartphone hebben. Dus een 5S of een ander luxe toestel.

  26. Ik zie hier boven mensen meer dan 10 GB per maand verbruiken?

    Hoe…?!

  27. Ik gebruikte op mijn 4S al 6 GB gemiddeld per maand, nu ik de 5S heb 9 GB per maand, 4G doet ook een heleboel wonderen want het is sneller dan de WiFi in huis!

  28. Ik heb 500mb merk wel dat weinig moet altijd opletten hoeveel mb ik nog over heb nog een half jaartje dan kan ik weer een nieuwe abbo nemen gelukkig

  29. Hoe krijgen jullie dat voor elkaar ik verbruik zo’n 100mb pm ook omdat ik vaker op wifi zit maar alsnog

  30. @Franklin: Wel als de Chromecast je Persoonlijke Hotspot van je Iphone gebruikt als wifi.

  31. Ik heb een 5GB abo en tik elke maand zo rond de 4,5GB af. En dat alleen over 4G. Het Wifi verbruik ligt veel hoger. Snap ook niet echt hoe mensen het voor elkaar krijgen om met minder te kunnen want echt veel speciaals doe ik ook weer niet. Vnl surfen (en daar vallen ook wel eens videoclips onder) en iTunes match in de auto gebruiken. Ik zou zelfs easy meer kunnen gebruiken maar goed, 4G lokt dat dan ook wel weer uit. Heb zelfs de neiging om (thuis, op t werk is er geen Wifi) niks over Wifi te doen omdat 4G 50+ Mbit oplevert.

  32. Ik vind dit een beetje vreemd nieuws; wat het eigenlijk zegt is dat iPhone (5s) bezitters nu eenmaal meer doen met hun smartphone. Dit wisten al en is waarschijnlijk omdat een iphone een stuk duurder is dus zul je er meer mee doen.

    Een gemiddelde android gebruiker zal waarschijnlijk alleen whatsappen en that’s it. Dat er dus een dikkere bundel achter een iPhone zit vind ik niet zo vreemd.

    Dat is een beetje hetzelfde zeggen als dat iemand die een ferarri koopt er snel mee zal gaan rijden.

    Duh..

  33. Ik heb nog een 3G. Logisch dat je hier weinig data mee verbruikt. Je kunt er alleen mee SMS-en, teksten mailen en teksten Whatsappen. Bijlagen als foto’s versturen, surfen, het is niet vooruit te branden. De lust vergaat je.

  34. Nu 1gb bundel… Moet echt, echt oppassen, volgende maand nieuw abbo met 5gb!!!

  35. Ik stook er 1.5 gb door heen in 3 weken en WiFi geen idee

    Verder vind ik het beetje onzin onderzoek
    Je zou ook de kunnen kijken naar het bellen en dan kunnen zeggen mensen met een 5S bellen veel minder dan mensen met een 3G

  36. Tssss ex WiFi niet meer dan 110mb gemiddeld per maand al sinds jaar en dag. Filmpjes kijken doe ik wel op de pc of tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.