Reacties voor: iPhone 5s: dit vindt de internationale pers

Het embargo op reviews van de iPhone 5s is verstreken. Een overzicht van de websites die een recensie van het toestel publiceren.
Lees het complete artikel β†’ iPhone 5s: dit vindt de internationale pers
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 32 reacties

  1. Je kunt er ook nog gewoon mee bellen, toch…?

  2. Ik wil hem. Nu maar hopen dat ie ruim geleverd wordt in Nederland

  3. Die telefoon zal echt pas eind december echt goed te verkrijgen zijn net als de iPhone 5. Echt een drama dat soort dingen.

  4. Natuurlijk is een 64 bits processor (met coprocessor) een “quantum leap” voor een smartphone.

    Hartelijk dank voor het zeer interessante artikel. πŸ˜‰

  5. Ja, drie maanden later verkrijgbaar in de winkel.

  6. @Toon:
    Ermee bellen? O.O is dat nog mogelijk?

    (het lijkt er inderdaad op dat mensen vergeten dat het een telefoon is)

  7. Zou je in lekentaal kunnen vertellen wat nu het grote verschil is/kan worden ivm de 32bit variant?

    Alvast bedankt. @Timosha:

  8. Origineel geplaatst door Jeuke
    Zou je in lekentaal kunnen vertellen wat nu het grote verschil is/kan worden ivm de 32bit variant?Alvast bedankt. @Timosha:

    Een 64 bits processor kan per processor cyclus 64 bits verwerken. Een 32 bits processor slechts de helft. Dus, apps geschreven voor de 64 bits architectuur zijn sneller. 32 bits apps zullen misschien zelfs iets trager draaien omdat er eventueel een emulatie nodig is. Te vergelijken met WOW64 in Windows x64 (Windows on Windows x64).

    Hoe de A7 ARM 64 bits processor exact werkt weet ik nog niet. Daar is nog niet veel info over te vinden. Maar dat komt wel.

  9. Origineel geplaatst door Toon
    Je kunt er ook nog gewoon mee bellen, toch…?

    Bellen? Kan je me uitleggen wat dat precies is? Is dat net zoiets als What’s app, of…? πŸ˜‰

  10. Prima, begint al duidelijker te worden. Gezien het systeem blijkbaar al enige tijd bestaat, waar zat dan de moeilijkheid of vertaging om dit toe te passen in de iPhone?@Timosha:

  11. Origineel geplaatst door Jeuke
    Gezien het systeem blijkbaar al enige tijd bestaat, waar zat dan de moeilijkheid of vertaging om dit toe te passen in de iPhone?@Timosha:

    Ja, Intel en AMD hebben al langer x64 processoren in grote behuizingen met ventilatoren. De A7 zit in een piepkleine behuizing en heeft een ARM (RISC) architectuur. Dat is dus iets heel anders.

  12. Zijn er ook nog negatieve aspecten of mogen we deze niet horen?

  13. is het een dualcore of een quadcore?

  14. @Jeuke: Je kunt je bij elke feature op iPhone afvragen wat de vertraging is toch? Desktops/laptops zijn nou eenmaal vele malen sneller dan iPhones. Zo heeft iPhone 1 Ghz en bij bijvoorbeeld laptops is ongeveer 2,5 ghz de standaard. Dual en quad core is ook iets wat al jaren bestond voor desktop voordat het in iPhone/iPad kwam.

    Verklaring voor dat alles is natuurlijk gewoon omdat het ineens in een veel kleiner apparaat moet werken en veel energiezuiniger moet zijn en niet teveel hitte mag genereren. Als je de technologie gebruikt in desktops direct zou gebruiken in smart phones, zou de huid van je been verbanden als je em in je zak hebt, herrie maken vanwege cooling, je batterij in 10 minuten leegslurpen en hij zou ook nooit zo klein en dun kunnen zijn.

    De vertraging is dus gewoon dat er technologie ontwikkeld moet worden om dit alles mogelijk te maken op een mobiel apparaat.

  15. Vind het in ieder geval aangenaam dat de tijd wordt genomen dit soort zaken duidelijk toe te lichten. Vergeet niet dat er niet enkel specialisten op dit forum zitten.

    Dus bedankt voor de uitleg. @Tom van Zummeren:

  16. Deze zogenaamde Hands-on ervaringen stellen niks voor.
    De telefoon heeft exact het zelfde gewicht, scherm en uiterlijk als de vorige telefoon ;-/

    Allemaal bla bla

    Alleen de zit een vingerprintknoppie op..

    Ik ben wel benieuwd naar de echter reviews

  17. @Jeuke: Graag gedaan!

  18. Ben na het lezen van dit bericht wel een beetje bang geworden om mijn iPhone 4 te upgraden naar iOS 7.

    Is het wel verstanding als de performance slow is of zou die net zo slow zijn als de huidige iOS 6.1.3?

    Heeft iemand hier ervaring mee tijdens de beta test?

    Ik wil wel een iPhone5S komen (Zonder contract) maar heb geen idee hoe lang ik moet wachten en waar ik die eventueel zou kunne reserveren om niet eindeloos in lange rijen te hoeven gaan staan.

  19. Emme emme zeg ik. Kijk er zo naar uit.

  20. Origineel geplaatst door stefan
    Ben na het lezen van dit bericht wel een beetje bang geworden om mijn iPhone 4 te upgraden naar iOS 7.Is het wel verstanding als de performance slow is of zou die net zo slow zijn als de huidige iOS 6.1.3?Heeft iemand hier ervaring mee tijdens de beta test?Ik wil wel een iPhone5S komen (Zonder contract) maar heb geen idee hoe lang ik moet wachten en waar ik die eventueel zou kunne reserveren om niet eindeloos in lange rijen te hoeven gaan staan.

    Idem dito.. ben ook wel benieuwd..

  21. Tim Cook wordt alom geprezen om zijn enorme logistieke genius. Maar hoe zit het aan het eind van de lijn ?

    Laat Apple (desnoods Apple NL) nu eens met een schemaatje komen hoeveel van die 5s apparaten er nu aan wie gedistribueerd worden.
    De hele uitrol is volslagen onduidelijk.
    Elke zichzelf respecterend bedrijf (Jaguar, Audi, Louis Vuitton) weet toch hoeveel spul het produceert en waar het dan naartoe gaat.
    Ik begrijp de aanloop-schaarste en wil best wachten, maar wil graag weten hoe lang.

  22. Ik denk dat het 64bit verhaal het meest interessant is qua performance. Cool dat dit nu ook in een smartphone is te vinden.

  23. Ik ga em zeker weten halen vooral omdat ik nu met een 4 rondloop en het dus echt een hele grote stap is! (Ga maar na ik heb niet eens SIRI) weet iemand toevallig of je ook terwijl je je vingerafdruk hebt als wachtwoord je ook met code kan unlocken want ik heb gehoord dat ie met regen enzo je vingers nat zijn en dat ie dan niet zo goed werkt. En kun je de homebutton indrukken of is het meer een mini tochscreen? BVD πŸ™‚

  24. Origineel geplaatst door Timosha
    Origineel geplaatst door JeukeZou je in lekentaal kunnen vertellen wat nu het grote verschil is/kan worden ivm de 32bit variant?Alvast bedankt. @Timosha:Een 64 bits processor kan per processor cyclus 64 bits verwerken. Een 32 bits processor slechts de helft. Dus, apps geschreven voor de 64 bits architectuur zijn sneller. 32 bits apps zullen misschien zelfs iets trager draaien omdat er eventueel een emulatie nodig is. Te vergelijken met WOW64 in Windows x64 (Windows on Windows x64).Hoe de A7 ARM 64 bits processor exact werkt weet ik nog niet. Daar is nog niet veel info over te vinden. Maar dat komt wel.

    Sorry, maar waar haal je dit verhaal vandaan?

    64 bit betekent dat de telefoon in staat is om meer geheugen te adresseren, meer dan de 4GB die met 32 bit mogelijk is.

  25. @Budha: Nee jullie hebben beiden ongelijk. Al heeft Budha wel ietsje meer gelijk. Meer geheugen addresseren is één ding, maar ook grotere floating points verwerken is een ander ding. Dit zal vooral tot z’n recht komen bij games. Gewone apps zullen hier niet direct erg veel van profiteren. Ook ik vertel niet het volledige verhaal omdat ik er niet veel van weet. Maar wat ik wel weet is dat het veel meer is dan enkel meer geheugen kunnen addresseren. Je moet er maar even naar Googlen. Ik vond net dit bijv.: http://computer.howstuffworks.com/microprocessor6.htm

  26. @Budha:

    De woordbreedte van een processor bepaalt op hoeveel data de processor per klokpuls bewerkingen uitvoert. Een processor met een grotere woordbreedte kan dus per klokpuls bewerkingen op meer data uitvoeren.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/64_bits
    http://en.wikipedia.org/wiki/64-bit_computing

    Wat het verhaal betreft: dat kende ik al toen ik in de jaren 70 van vorige eeuw op een IBM S370 in Assembler programmeerde. Ik moest toen oa. wat met 64 bits registers schuiven en rekenen. De 64 bits architectuur bestaat al iets langer.

  27. @Dinoblade:

    Zoals een Mac geen pc is, is de Iphone geen telefoon πŸ˜‰

  28. Origineel geplaatst door eppo
    is de Iphone geen telefoon

    Zoals in een oude TV reclame: “noem een Chiquita nooit een banaan”. πŸ˜‰

  29. Nu wel on topic: denk dat dit in de zeer nabije toekomst teleurstellingen gaat geven bij veel gebruikers. App ontwikkelaars zullen zich met nieuwe apps massaal storten op de 64bit ontwikkeling. Je ziet het nu al, stteds miders app komen er nieuw uit met de start vanaf IOS 5.

    De meest simpele apps moeten al in IOS 6 zijn. leuk voor de nieuwe bezitters van de 5s maar teleurstellend voor de oude gebruikers. Je wordt verplicht om eens in de 2 jaar een nieuw toestel te nemen anders is het snel dat je toestel net als de ipad 1 na 2jaar als een veredelde e-reader nog te gebruiken is. Meer dan sms, bellen en je oude apps is er dan niet.

    De vooruitgang is kostbaar tegenwoordig. Voor mij geen 5s wacht wel af tot de 6.

  30. Origineel geplaatst door Timosha
    @Budha:De woordbreedte van een processor bepaalt op hoeveel data de processor per klokpuls bewerkingen uitvoert. Een processor met een grotere woordbreedte kan dus per klokpuls bewerkingen op meer data uitvoeren.http://nl.wikipedia.org/wiki/64_bits http://en.wikipedia.org/wiki/64-bit_computingWat het verhaal betreft: dat kende ik al toen ik in de jaren 70 van vorige eeuw op een IBM S370 in Assembler programmeerde. Ik moest toen oa. wat met 64 bits registers schuiven en rekenen. De 64 bits architectuur bestaat al iets langer.

    Zoals Tom terecht aangeeft betekent dit niet dat 64 bit apps inherent sneller zijn. Het ligt er maar net aan wat de aard van de toepassing is.

    Als je de mogelijkheden van 64 bit kunt benutten, dan is het een potentieel voordeel. Maar het is onzin te suggereren dat 64 bit processors 2x sneller zijn dan 32 bit processors.

  31. Maar het is onzin te suggereren dat 64 bit processors 2x sneller zijn dan 32 bit processors.

    Zo’n onzin heb ik ook niet geschreven. Ik schreef nergens dat 64 bits processors sneller zijn dan 32 bits processors. Ik schreef:

    Een 64 bits processor kan per processor cyclus 64 bits verwerken. Een 32 bits processor slechts de helft. Dus, apps geschreven voor de 64 bits architectuur zijn sneller. 32 bits apps zullen misschien zelfs iets trager draaien omdat er eventueel een emulatie nodig is.

  32. Origineel geplaatst door stefan: Ben na het lezen van dit bericht wel een beetje bang geworden om mijn iPhone 4 te upgraden naar iOS 7.

    Is het wel verstanding als de performance slow is of zou die net zo slow zijn als de huidige iOS 6.1.3?

    Heeft iemand hier ervaring mee tijdens de beta test?

    Ik wil wel een iPhone5S komen (Zonder contract) maar heb geen idee hoe lang ik moet wachten en waar ik die eventueel zou kunne reserveren om niet eindeloos in lange rijen te hoeven gaan staan.

    Dito!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.