Reacties voor: ‘iPhone 5S beveiligd met vingerafdrukscanner’

De iPhone 5S krijgt volgens KGI Securities-analist Ming-Chu Kuo een vingerafdrukscanner.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 27 reacties

  1. Het zou écht een USP zijn van de nieuwe iPhone. Apple moet weer uit de slob komen – geen 5S, maar een nieuw ontwerp met deze functie + NSF + een totaal gereviseerde iOS7

  2. Zou wel te gek zijn dat je je mobiel met je vingerafdruk moet ontgrendelen.

  3. Dan weten we ook meteen waar de S van de Iphone 5S staat 🙂 => Scan

  4. Van mij hoeft dat niet hoor… Ik heb nu al zoveel problemen bij de sportschool om binnen te komen met mijn vinger afdruk. Straks krijg ik mijn iPhone niet eens meer aan 🙂

  5. Ik vindt nix met vingerafdruk

  6. Het idee zou wel leuk zijn, maar dan moet je altijd schone vingers hebben. Als je vingers vol met zweet zitten, kun je dus (bijna niet) gebruik maken van de scanner. Tenzij het zo ontwikkeld is dat het de golflijntjes wel degelijk herkent, ondanks het zweet of iets anders. Maar volgens mij is zoiets er nog niet.

    Waar ik trouwens wel benieuwd naar ben, is de aangepaste Apple TV en iPod touch 5G. Waarom? Ik heb een nieuwe Apple TV nodig, want m’n huidige (2e generatie) lijkt soms ineens heel sloom te zijn. En natuurlijk wil ik ook wel eens zien wat een nieuwe voor functionaliteit zal hebben. Opslagruimte? App Store? We’ll see. 😛

    Waarom ik benieuwd ben naar een eventuele aangepaste iPod touch? Gewoon, omdat ik er zelf eentje heb. iPhone interesseert me ook wel, maar als jongere van 16, zonder baantje, kan ik dus geen smartphone betalen dat zo duur is. Niet dat ik van plan ben, om een nieuwe iTouch te kopen. Althans, niet direct. Zelfs niet als deze dezelfde A6-chip als de iPhone 5, een verbeterde camera enzovoort heeft. 😛

  7. Irritant, mensen die zichzelf vragen stellen en dan een oninteressant antwoord geven…

  8. @aper: Wat doceren ze tegenwoordig op school?

  9. ALS apple dit zou gebruiken zou het heus wel werken. Apple houd niet van halfwerkende technologie. Dat is waarom ze keihard werken aan apple maps(en ze hebben apple maps omdat google hun chanteerde betreft voice navigatie) en dat is waarom we waarschijnlijk andere technologieen nog niet zien in producten van apple. Blijkbaar nog niet volwassen genoeg.

  10. Typisch een onnodige Android feature die ook daar bijna niemand zou gebruiken.
    Is niet wat Apple nastreeft, dus gaat er gelukkig ook niet komen!!

  11. Zou wel perfect zijn. Patroon-/codeunlocken is makkelijk mee te kijken en dus een wassen neus qua beveiliging. Tevens erg irritant als je regelmatig je telefoon moet unlocken. Ipv een links-rechts swype voor unlock, straks een up-down swype voor een vingerscan. Betere beveiliging dan die andere 2 methodes. 😀

  12. Een vingerafdrukscan is niet geheel nieuw natuurlijk wel in de smartphone wereld, voor mij persoonlijk hoef het niet perse… Tenzij ze het alleen gaan gebruiken wanneer je je toestel aanzet… Niet om te ontgrendelen… Als het zo ie zo uitkomt dan zullen we heus wel een functie krijgen om het te activeren of deactiveren.
    Persoonlijk zit ik nu nog niet te wachten op een geüpgraden iphone 5 aangezien de iphone 5 goed functioneert en snel genoeg is.

  13. Ik kan me Abbo verlengen volgende week.
    Zou ik het doen? Heb nu de 4.

  14. Edit – voor de mensen die heel wat te verbergen hebben voor hun vrouw-vriendin de ideale oplossing om zonder zorgen te gaan douche zonder dat je gecontrolleerd word 😀

  15. Origineel geplaatst door kakoener
    Ik kan me Abbo verlengen volgende week.
    Zou ik het doen? Heb nu de 4.

    Zelf weten

  16. @kakoener: Die keus ligt helemaal aan jezelf, een upgrade van iphone 4 naar een iphone 5 is toch al een zeer groot verschil qua specs.
    Qua hardware ga je met je beeldscherm er op vooruit en de nieuwe lightning connector.
    Je kan ook inderdaad wachten , dat zou ik wel doen.
    De grootste voordeel van de iphone vind ik… De 2jarige abbo’s zijn zo voorbij!!
    Ik heb 3 maanden gewacht met mij verlening om de iphone 5 te krijgen.. Had ik totaal geen problemen mee omdat ik al een iphone in me zak had.
    Enigste nadeel zijn de nieuwe abbonementen die belachelijk duur zijn voor het geen wat je krijg… Voor het zelfde maandbedrag van mij oude abbonement heb ik nu 2x minder belminuten..

  17. Bedankt voor de antwoorden.
    Denk wel dat ik het ga doen.
    Vinger scan is onbelangrijk.:p

  18. Dit had ik al verwacht in de iphone 5…Maar als deze techniek in de 5s komt dan is de kans groot dat ik ‘m aanschaf.

  19. wat denk je van als je een ongeluk krijgt en iemand (ambulance bv) wil in jou telefoon om een ICE persoon te vinden om die in te lichten.. nou dat kan je dan vergeten . of hij moet zo slim zijn jou eigen vinder te gebruiken . maar daar moet ie maar net opkomen . vind het een onzin optie. inverteer in een betere accu bv .

  20. Weten we meteen waar de S van iPhone 5S voor staat: ‘SECURITY!’

  21. Origineel geplaatst door mijnzundapp.nl
    wat denk je van als je een ongeluk krijgt en iemand (ambulance bv) wil in jou telefoon om een ICE persoon te vinden om die in te lichten.. nou dat kan je dan vergeten . of hij moet zo slim zijn jou eigen vinder te gebruiken . maar daar moet ie maar net opkomen . vind het een onzin optie. inverteer in een betere accu bv .

    Is dat anders bij de huidige manier van beveiligen? Als je een passcode lock op je iPhone hebt kan dat ook niet. Noodoproep wel gelukkig. Maar het zou wel handig zijn als je een ICE persoon kunt bereiken vanaf het lockscreen inderdaad.

    Het lijkt me trouwens fijn als zo’n vingerafdrukscan verwerkt kan worden in de huidige ‘slide to unlock’, zonder dat het langer duurt.

  22. Dat zou zo awesome zijn!
    Nooit meer een cijfercode maar gewoon dezelfde Slide to Unlock die alleen werkt als het jouw vingers zijn. Dan sta ik echt vooraan in de rij voor dat apparaat haha

  23. Ik vraag me echt af of de mensen die hier zo enthousiast over zijn wel eens met een vingerafdruk scanner hebben gewerkt. Heb zelden een scanner gezien die altijd in 1x je vinger afdruk pakt. Vaak moet je jouw vinger er meerdere keren langs halen en geloof me.. Dat gaat ontzettend irriteren!

  24. @Brian,

    Ligt uiteraard aan de apparatuur. Ik heb al geruime tijd een laptop met vinger afdruk ontgrendeling. Werkt prima.

  25. @kakoener: bij coolblue nu een aanbieding iPhone 5 16 gb met 300 min en 2,5. Gb data voor €44 per maand 24 x en 45 € voor de iPhone tele 2 netwerk

  26. Origineel geplaatst door PJ
    @Brian,Ligt uiteraard aan de apparatuur. Ik heb al geruime tijd een laptop met vinger afdruk ontgrendeling. Werkt prima.

    Ik heb al 10 jaar een usb schijf met vingerafdruk ontgrendeling en dat werkt feilloos. Ik snap niet dat je patent kunt krijgen op iets wat al zo lang werkt… die scanner op de usb schijf is klein genoeg om in een smartphone te bouwen..

  27. @kakoener: Niet doen, wacht op de nieuwe, of koop de iPhone prepaid: een stuk goedkoper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.