Reacties voor: ‘Geflopte’ iPhone 5c verkoopt beter dan BlackBerry, Windows Phone en Android-toptoestellen

De geflopte iPhone 5c verkoopt bij Amerikaanse operators beter dan BlackBerry, Windows Phone en toptoestellen met Android.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 52 reacties

  1. Het heeft alles met imago te maken en Apple heeft een luxe uitstraling en daarnaast is ios gewoon top !

  2. Frustrerend voor de rest. Als de iphone 6 er dan nog eens prachtig uit gaat zien, dan gaan er weer records sneuvelen.

  3. Origineel geplaatst door Toon
    Het heeft alles met imago te maken en Apple heeft een luxe uitstraling en daarnaast is ios gewoon top !

    Niet alleen imago. De toestellen zijn kwalitatief (vooral bouwkwaliteit) ook echt beter en stralen dit ook uit.

    Ik ken niemand met een Samsung die na 4,5 jaar intensief gebruik nog goed functioneert. Maar mijn oude iPhone 3GS begint nu net zijn 3e leven bij m’n schoonma. M’n 4s die er nog als nieuw uit ziet en als nieuw functioneert begint met zijn 2e leven bij mijn vrouw.
    En dat is gewoon kwaliteit. Daarom is de 2e hands waarde nog hoog en is zijn mensen bereid meer te betalen!

  4. Tja, als Mercedes een model maakt die stukken minder goed verkoopt als de Citroen C1 of de C3 (en dat zullen de meeste modellen van Mercedes ook doen) – ga je de Mercedes ook niet direct een flop noemen. Maar Apple is, blijkbaar, een leuker product om ‘af te kraken’.

  5. Ik heb zelfs nog nooit zo’n ding gezien, dus een enorm commercieel succes lijkt het me niet te zijn…

  6. @RR: “kwalitatief” niet helemaal, best frustrerend als de kabels na 1 jaar gebruik afgeschreven zijn en ter vervanging.

  7. Origineel geplaatst door iSpot
    @RR “kwalitatief” niet helemaal, best frustrerend als de kabels na 1 jaar gebruik afgeschreven zijn en ter vervanging.

    En de scuffgate natuurlijk.

  8. Prachtig artikel. Hartelijk dank. 😉

    Amerikanen kopen blijkbaar liever het dure origineel in plaats van een mislukte, maar goedkope, Android kopie.

  9. Hahah altijd die fanboyz die weer opkomen voor Apple,

  10. Origineel geplaatst door Timosha
    Prachtig artikel. Hartelijk dank. 😉
    Amerikanen kopen blijkbaar liever het dure origineel in plaats van een mislukte, maar goedkope, Android kopie.

    Ik ook!

  11. Waar Appleinsider die “bio”-limonade vandaan haalt, is me niet echt duidelijk. Het gaat in beide gevallen over limonade, maar de ene zit in een glazen fles, de andere in een plastic fles….

  12. Origineel geplaatst door Greatwhitexxl
    Ik heb zelfs nog nooit zo’n ding gezien, dus een enorm commercieel succes lijkt het me niet te zijn…

    Voor welke andere dingen ben jij nog meer de maatstaf?

  13. Nooit geen android meer voor mij wat een waardeloos systeem is dat, en ja dat kan ik zeggen na 2 jaar gebruik, nu paar maanden iPhone en die is gewoon superieur en degelijke bouwkwaliteit en uitstraling, geen wonder dat de 5c beter verkoopt dan die anooid meuk

  14. @RR: Dus jij krijgt steeds het nieuwe spul ?!

  15. Gewoon een top telefoon die iPhone 5C!
    Heb een witte en die ligt lekkerder in de hand dan de iPhone 5S. Ook is de iPhone 5C veel minder kras gevoelig.

  16. @gert: Uiteraard!

  17. @Richard: Ook ik heb een iPhone 5c, en dat het een fijn toestel is, kan ik zeker beamen!

  18. Apple is kwalitatief gewoon een superieur merk. Ik heb al een aantal jaar de iPhone 4, en hij draait als een zonnetje. Tuurlijk, je merkt dat ie uit 2010 stamt, maar ik had niet verwacht dat ik hem in 2014 nog zou kunnen gebruiken toen ik hem kocht, en ik hoop dat ir nog vele jaren meegaat!

  19. Origineel geplaatst door iSpot
    @RR “kwalitatief” niet helemaal, best frustrerend als de kabels na 1 jaar gebruik afgeschreven zijn en ter vervanging.

    Doe anders al meer dan dan 3 jaar met dezelfde oplaad kabel!

  20. Beetje onzin om een iPhone als premium te bestempelen. Zo premium zijn die materialen ook weer niet. Het enige voordeel van de iPhone is het besturingssysteem en dat ze geen maar twee versies hebben. Gebruikers vriendelijk en niet teveel poespas. Apple is gewoon ‘goed’ in marketing en weet het geheel goed uit te buiten. Het enige nadeel is de kunstmatig hoog gehouden prijs van Apple producten. En kom nou niet aan met vergelijkingen met een Mercedes. Materiaal van een iPhone wordt ook gewoon lekker goedkoop in Azië gemaakt.

  21. De 5C was in units getarget boven de 5S en Apple heeft er een paar miljoen teveel afgedrukt dus het is toch misgegaan
    Als je gebenched wordt met BlackBerry en Windows dan moet je je zeker zorgen gaan maken 😉

  22. Ik twijfel nog tussen de 5s en 5c. (prijs, kwaliteit, geheugen…) Maar ik ga gewoon voor ios omdat het kwaliteit is en nog superlang gesupport gaat worden. Top!

  23. @Appie: net als alle andere telefoons. Een iPhone wordt tenminste door Amerikanen gebouwd. En als je iets tegen Azië hebt: een Samsungtelefoon wordt in Azië ontworpen. Laat dat duidelijk zijn.

  24. @Appie: Wat is de meerwaarde op het gebied van kwaliteit om een telefoon in bv. Duitsland te laten maken in plaats van China?

  25. Hier in NYC zie ik toch wel iPhone 5c’s in het wild. Minder dan de normale 5 en 5s maar niet dusdanig weinig dat hij echt geflopt is.

  26. De prijs van een iPhone met een gezonde winst staat tegenover de prijs van een Android met een ongezond lage winst.

    De prijs van een bedrijf die zeer veel geld besteed aan research, tegenover die van een ‘fabrikant’ die niets anders doet dan bestaande onderdelen bij elkaar te vegen.

    De prijs van een iPhone zorgt ondermeer voor het finanïeel gezondste bedrijf ter wereld, tegenover die van een Android van bedrijven die op sterven na dood zijn.

    Kortom; ja, een iPhone is reteduur. Maar een top-Android telefoon is eigenlijk net zo reteduur. En dan doet Apple het toch een stuk beter met de winst die ze maken op hun telefoontjes.

  27. @Appie: alle onderdelen in een Mercedes worden zeker allemaal in Duitsland gemaakt…;)

  28. @Sjeltur: Ironische is dat Benz meer verkoopt dan ooit.

  29. Ik ook! Fantastisch die Amerikanen!

  30. Origineel geplaatst door Greatwhitexxl
    Ik heb zelfs nog nooit zo’n ding gezien, dus een enorm commercieel succes lijkt het me niet te zijn…

    Mijn vriendin heeft er 1. De roze versie.

  31. Naar mijn idee gaat de iPhone 4S gauw verdwijnen en vervangen worden door de 5C.

    Door het van de markt halen van de iPad 2 en terug brengen van de iPAd 4 is er nog 1 apparaat waar Apple vanaf wil.
    Dat is de 4S.

    Waarom? Omdat Apple van de oude 30-pins connector af wil en de 4S de enige is die deze connector nog heeft. En daarom is er een 8Gb versie van de 5C uitgebracht. Zodat ie gratis bij een abonnement geleverd kan worden, net als de 4S nu. Zo simpel is het.

  32. iPhone 4 is een icoon en een mijlpaal, daarvoor was het alleen maar toestellen met saaie losse beloftes”
    iPhone 4 heeft alles veranderd, iOS was en is nogsteeds de link tussen de tijdloze ip4 en normale mensen(dus niet alleen voor techneuten)
    Keramiek, geborsteld staal, en retinascherm, Apple logo in zilver.
    4s, 5, 5s ontwikkeling
    Het eco systeem, icloud, the AppStore, apps ontwerpen voor iedereen,
    iPhone 5c is en super phone

  33. @Michel: Klopt, maar dat is niet meer dan ‘natuurlijk’. Het lijkt erop dat Apple deze 3 modellen op elk moment wilt aanbieden:
    1 high-end en niet-plastic nieuwste model iPhone
    1 mid-end ‘last-years’-model met een metalen frame en plastic cover
    1 low-end ‘2-years ago’-model met een metalen frame en plastic cover

    Oftewel, hetzelfde als voorheen, alleen met goedkopere mid-end & low-end (“low-end” is t.o.v. de high-end iPhone, algemeen gezien op de markt blijft het natuurlijk een mid-end/high-end apparaat) iPhones met een goedkoper plastic cover (véél grotere winst marges over een periode van 3 jaar: $$).

  34. @Bubbly: Ik denk nou niet echt dat de achterkant van de 5c zo heel véél goedkoper is dan die van de 5s

  35. Persoonlijk vind ik de kleurtjes niet mijn ding maar de iPhone 5c is wel de vroegere iPhone 5 dus een prima toestel. Ik heb de 5S omdat ik vind dat een iPhone niet van plastiek moet gemaakt zijn, er zijn er al zovelen en het verschil in prijs is nu ook niet om achterover van te vallen.

  36. Ik ben ook een Apple fanboy zoals dat heet een groupie 😉 maar ik heb wel vaker gelezen wat het kost zo’n ding te maken ! Gooi daar een berg r&d bij reclame transport bla,bla kosten en je houd nog een berg over waar je u tegen zegt. Ach zoals mijn pa altijd zegt ik heb veel gehoord zoals. ” ik heb te veel gedronken, te veel gegeten” maar nooit ik heb te veel geld en dus ook nooit ik heb te veel winst!! Wat mij betreft mag het 16gb model verdwijnen en alles een stap omhoog dat is ruim haalbaar met een heel gezond winst marge!! Maar houd je adem maar niet in zolang mensen in de rij gaan slapen!!

  37. De iPhone 5C is een stokpaardje voor ‘Apple-Bashers’ inderdaad, het is stúkken beter dan het ‘vlaggenschip’ van de grootste concurrent, en het is niét gedesigned om binnen de twee jaar defect te zijn, wat die grote concurrent wél doet…

  38. Het staat duidelijk in het artikel dat het over de VS gaat en alleen over 1 kwartaal. In de VS is de iPhone het meest verkochte toestel en komt Samsung nauwelijks aan de bak. Dat de 5c het daar goed doet is fijn, maar wereldwijd is het een ander verhaal. Cook heeft zelf aangegeven dat ze duidelijk andere verewachtingen hadden van de 5c. Wat dat betreft hou ik het nog steeds op een flop en dat heeft niets met de prima kwaliteit te maken.

  39. @iSpot: Hoezo? Ik heb zeker 6 ios devices en nog nog nooit wat dan ook moeten vervangen. Dus ik weet niet wat jij met je kabels uitsteekt…

  40. Origineel geplaatst door Tokke
    Hoezo? Ik heb zeker 6 ios devices en nog nog nooit wat dan ook moeten vervangen. Dus ik weet niet wat jij met je kabels uitsteekt…@iSpot:

    Idem hier.. Nog nooit iets moetten vervangen van kabeltjes(buiten een stel oortjes die mijn kat stukmaakte dus eigen fout

  41. Na 1 jaar me iphone 4s weg te doen en 2 dage met een samsung s4 te doen wordt gewoon gek echt onzin gelijk iphone 5s gehaald super telefooon betere bestaat niet

  42. @Tokke: @Ergoboy: ‘normaal gebruik’.
    Beetje crap van Apple. Ps. Ik gebruik Apple sinds 2007 (heel tevreden over toestel zelf) – 3x ging kabel stuk. Ps. Vrienden hebben zelfde probleem.

  43. Die 3 miljoen onverkochte 5C’s weggeven aan de arme Chinezen die ze ‘s nachts gemaakt hebben
    Dan is er weer schaarste in de markt waardoor alles zijn waarde houdt.

  44. Wat een ongefundeerd geblaat over Android en Samsung weer. Alsof de kwaliteit van een iPhone er beter of slecher van wordt. Het ” probleem” met Android en iOS is dat het beide goede systemen zijn met ieder hun sterke en zwakke punten. Ik ben zelf groot fan van Apple en de gedachte die achter hun producten zit. Ik heb mn eerste Mac uit 1984 nog, en ja hij doet het nog. In al die jaren 1 keer een probleem met een Apple product gehad ( kapotte camera van mn iPod) en dat werd voorbeeldig verholpen. Gemiddel schaf ik elk jaar wel 1a2 Apple apparaten aan.

    Maar ik ben ook iemand die niet blind iets koopt omdat er een Apple logo op staat (als is dat meestal wel zo). Zo heb ik besloten dat een Galaxy S4 voor mij een beter toestel is dan een iPhone 5(s) of c. Een prachtig toestel voorzien van een handgemaakt leren behuizing. En de iPhone 5s? Een prachtig en goedwerkend apparaat waar ik gefacineerd naar kan kijken en dat terecht zo vaak verkocht wordt. Maar niet aan mij.

  45. Volgens mij betekent het gewoond dat we teveel betalen voor een apple toestel

  46. @Daan: Niet als het over 1 apparaat gaat. Maar op het moment dat je plastic gebruikt in plaats van verschillende andere grondstoffen en je spreekt over miljoenen apparaten, dan maakt dat een aardig verschil.

  47. Origineel geplaatst door Daan
    @Bubbly: Ik denk nou niet echt dat de achterkant van de 5c zo heel véél goedkoper is dan die van de 5s

    Het ziet er anders wel goedkoper uit. Meer vragen voor 5s dan voor 5c is in die reden logisch, meer betalen voor een luxer uitstralende telefoon.

    Origineel geplaatst door Jaap
    Volgens mij betekent het gewoond dat we teveel betalen voor een apple toestel

    Mensen betalen voor de kwaliteit, het logo en omdat het gewoon premium is. Er zijn niet veel aluminium telefoons en daarnaast is ios voor veel mensen een stuk gebruiksvriendelijker en mooier dan android.

  48. @Greatwhitexxl: Beetje wereldvreemd dan? 🙂
    Apple is een enorm succes.. Staat niet ver van de top 1 rijkste mens en daar kom je niet als het niet verkoopt.

  49. Apples kwaliteit is echt niet goed. Mijn iPod 4 is na één jaar zo sloom als een kreupel mens. Dat vind ik echt belachelijk vooral omdat het om Apple gaat. Ik moet em wss weer terug gaan resetten naar iOS5, verschrikkelijk.

  50. Origineel geplaatst door Wrm wil je menaam
    Apples kwaliteit is echt niet goed. Mijn iPod 4 is na één jaar zo sloom als een kreupel mens. Dat vind ik echt belachelijk vooral omdat het om Apple gaat. Ik moet em wss weer terug gaan resetten naar iOS5, verschrikkelijk.

    Om niet te spreken over mijn vreselijk trage galaxy s2.

  51. Ik heb trouwens al sowieso 2 of 3 mensen bij mij op school met zo’n 5c zien rondlopen.

  52. Origineel geplaatst door Harry765
    Wat een ongefundeerd geblaat over Android en Samsung weer. Alsof de kwaliteit van een iPhone er beter of slecher van wordt. Het ” probleem” met Android en iOS is dat het beide goede systemen zijn met ieder hun sterke en zwakke punten. Ik ben zelf groot fan van Apple en de gedachte die achter hun producten zit. Ik heb mn eerste Mac uit 1984 nog, en ja hij doet het nog. In al die jaren 1 keer een probleem met een Apple product gehad ( kapotte camera van mn iPod) en dat werd voorbeeldig verholpen. Gemiddel schaf ik elk jaar wel 1a2 Apple apparaten aan.Maar ik ben ook iemand die niet blind iets koopt omdat er een Apple logo op staat (als is dat meestal wel zo). Zo heb ik besloten dat een Galaxy S4 voor mij een beter toestel is dan een iPhone 5(s) of c. Een prachtig toestel voorzien van een handgemaakt leren behuizing. En de iPhone 5s? Een prachtig en goedwerkend apparaat waar ik gefacineerd naar kan kijken en dat terecht zo vaak verkocht wordt. Maar niet aan mij.

    Samsung heeft nooit aan leren achterkanten gedaan. Er is alleen een leren ‘look’ op de achterkant van de note 3, maar samsung blijft plakken bij plastic.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.