Reacties voor: iPhone 5c en iPhone 5s geschikt voor 4G LTE in Nederland

De 4G-netwerken in Nederland zijn geschikt voor de iPhone 5s en iPhone 5c. Dat blijkt uit technische specificaties van de iPhone 5s en iPhone 5c.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 43 reacties

  1. das nou is goed nieuws

  2. maar welke moet ik nou kopen als ik deze in amerika wil kopen gewoon de GSM-model A1533 ??

  3. Niet voor iPhone 5 bezitters die landelijke dekking willen.

  4. Waarom uiteraard een GSM model voor Europa??
    Er worden nu ook CDMA modellen verkocht van de iPhone 5 die alle GSM frequenties ondersteunen. Dus dat is een aanname 😉

  5. Ik heb het artikel aangepast. Apple gaat in Europese landen niet de modellen leveren die op de site staan aangeduid als ‘GSM-model’, maar twee andere modellen die wel ondersteuning bieden voor LTE-band 7.

    Ook heb ik het artikel

    Dus een iphone 5S in Canada kopen wanneer daar op vakantie kan prima gebruikt worden in Nederland?

  6. Origineel geplaatst door H. Feenstra
    Dus een iphone 5S in Canada kopen wanneer daar op vakantie kan prima gebruikt worden in Nederland?

    Dat is te kort door de bocht. Ik zou eerst controleren of ze in Canada modelnummers A1457 en A1507 verkopen (hint: dat is niet het geval). Wat ik hierboven bespreek, geldt alleen voor de toestellen die in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, etc. verkocht gaan worden. Er zijn per toestel vijf modelnummers, elk met andere ondersteuning van LTE-frequenties. In Canada verkopen ze de A1532 en A1533 in GSM- en CDMA-versies, dus ik zou niet blind kopen maar eerst goed op het doosje kijken.

    Origineel geplaatst door kaas
    maar welke moet ik nou kopen als ik deze in amerika wil kopen gewoon de GSM-model A1533 ??

    Je kunt het GSM-model A1533 proberen, maar ik zou eerst checken of er geen simlock van AT&T op zit. Vorig jaar was dat het geval; de simlockvrije variant kwam pas later.

  7. @Gonny van der Zwaag: Model A1533 ondersteund alleen de 2600 frequentie niet, voor Tele2 is dit vervelend maar verder gebruiken de andere providers bands die wel landelijk gedekt worden met model A1533 (Bands 1, 2, 3, 4, 5, 8, 13, 17, 19, 20, 25) Dus band 3/20 die benodigd zijn.

  8. Weet iemand toevallig welke versies er in de UAE verkocht gaan worden?
    Alvast bedankt!!

  9. Wat bedoelen jullie met netwerk goedkeuren? Ik heb dan straks toch een 5s uit duitsland die lte band 20 oftewel 800mz ondersteunt. Kpn 4g gebruikt dat..dus gewoon een 4g sim erin en browsen maar?

  10. Origineel geplaatst door N. Klaasen
    Dus band 3/20 die benodigd zijn.

    Klopt. Maar we hebben als iPhoneclub ook een verantwoordelijkheid. We kunnen niet domweg mensen aanraden om de A1533 te kopen, omdat er ook mensen zijn die niet verder lezen dan de eerste zin, niet goed opletten of er een simlock op zit, niet weten dat er van de A1533 een GSM- en CDMA-versie bestaat. Ik geef toe dat je aan band 3 en 20 in feite genoeg hebt. Maar je beperkt je keuze daarmee wel, zeker in België. BASE heeft alleen LTE 7. Alle Nederlandse providers houden ook 2600MHz achter de hand, dus als je van plan bent om je toestel meerdere jaren te gebruiken zou ik toch liever eentje met LTE 7 nemen.

    Origineel geplaatst door Borgqueenx
    Wat bedoelen jullie met netwerk goedkeuren?

    Operators mogen de iPhones niet zomaar toelaten tot het netwerk. Zie dit artikel. Onder andere Proximus liep daardoor al tegen problemen aan. In Nederland is het netwerk van Vodafone al wel goedgekeurd, die van T-Mobile nog niet (althans, dat is nog niet extern gecommuniceerd). Duidelijk zo?

    Origineel geplaatst door gijs
    Weet iemand toevallig welke versies er in de UAE verkocht gaan worden?
    Alvast bedankt!!

    Uitgaande van de huidige toestellen die in UAE verkocht worden, verwacht ik de modellen A1507 en A1457, dus dezelfde die in Europa verkocht worden.

  11. Bedankt voor dit verhelderend artikel.

    Dus BASE (België) zal de LTE-7 band (2600 MHz) gebruiken, die niet compatibel is met de iPhone 5…

    Ik vind het wel heel raar dat men voor 4G/LTE terug gegrepen heeft naar verschillende bandbreedtes in plaats van 1 standaard af te spreken. Voor 3G is dit grotendeels toch wel gelukt (toch bv. in Europa 1 bandbreedte)?

    Dit doet mij denken aan de eerste gsm’s die geen (gsm-)dualband ondersteunden. We keren dus terug in de tijd.

  12. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Operators mogen de iPhones niet zomaar toelaten tot het netwerk. Zie dit artikel. Onder andere Proximus liep daardoor al tegen problemen aan. In Nederland is het netwerk van Vodafone al wel goedgekeurd, die van T-Mobile nog niet (althans, dat is nog niet extern gecommuniceerd). Duidelijk zo?

    Eigenlijk nog niet. wil dit inhouden dat voordat apple het netwerk goedkeurt van KPN, geen enkele iPhone op dat netwerk kan?

  13. Okay dus als ik het goed begrijp kan ik volgend weekend gewoon eentje in Duitsland kopen en dan als Tmobile ooit iets voor elkaar krijgt 4G gebruiken in Nederland?

  14. @Jean-Paul Horn: Thanks, kan niet wachten!

  15. kun je a.s. vrijdag de 13e een iPhone reserveren en dan ophalen in Duitsland? Ik kan daar niks over vinden.

  16. Als ik bovenstaande informatie goed begrepen heb is de “amerikaanse” Iphone 5S model A1533 GSM versie geschikt om in Nederland met Vodafone op het 4G netwerk te bellen en te internetten, etc.
    Het toestel moet simlockvrij zijn.
    natuurlijk nen ik zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van een USA versie. Dat begrijp ik ook.

  17. Ik zie op de website van apple (usa) dat de simlock-vrije versie A1533 zal zijn. Ik ben van plan om volgende week in new york de gsm versie te kopen. Als ik terug ben, met welke providers zal ik dan 4g hebben als ik terug ben?

  18. KPN heeft aangegeven dat de 5S en de 5C direct te gebruiken zijn. Dus bij ios 7 zit ook de carrierupdate van KPN. KPN zal het 1800 netwerk ook uitbreiden naar 4G, maar in welke mate dat gaat gebeuren is nog niet bekend.

  19. @Gonny van der Zwaag: Deze tekst staat er op de Amerikaanse Apple Store voor de verkoop van een iPhone 5s.

    When you travel internationally, you can use a nano-SIM card for iPhone 5s from a local GSM carrier. The unlocked iPhone 5s model is A1533 (GSM).

    Zij geven dus aan dat ie sim-lock vrij is en de volgende LTE ondersteund (Bands 1, 2, 3, 4, 5, 8, 13, 17, 19, 20, 25). 3 en 20 zijn nodig voor KPN.
    Enige risico is dus het gebruik van LTE 7 in de toekomst door de providers.
    Dus in feite kun je deze gewoon in Amerika halen?

  20. nou .. k heb steeds 3g van iphone 5?

  21. Ik zou de 5C ook graag willen kopen in Amerika. Ik zit bij T-Mobile. Zou iemand mij mijn opties uit kunnen leggen qua model nummer? Ik heb het artikel heel goed doorgelezen, maar ik snap het niet helemaal, vooral de risico’s/consequenties van een iPhone 5C uit Amerika voor mijn geval. Ik zie door de bomen het bos niet meer…

  22. ik ga vlgd wk ook naar de usa…maar scheelt het nu veel?

    ik dacht dat het bijna dezelfde prijzen waren…zeker als je het bij de douane aangeeft..

  23. Ik vraag me dus ook af of de iphone 5s a1533 (gsm) de goede versie is? Deze is simlockvrij te krijgen (via apple.com) ga volgende maand naar ny en daar is die maar 470 euro ipv 699. Kan ik deze dan met me vodaphone red superabo gebruiken om 4g internet te hebben?

  24. In de US verkopen ze de simlockvrije versie alleen in GSM spec (modelnummer 1533). Zie deze pagina onder de knoppen om een simlockvrije 5S te kopen (geldt overigens ook voor een 5C). Misschien dat dat aangepast kan worden op de pagina “iPhone kopen in het buitenland”

  25. @Michiel: Vergeet de sales tax niet he, is toch weer een paar procent…

  26. Hallo,

    ik heb al erg veel reacties gelezen maar heb toch nog een vraag. Lees dat je op safe zit als je A1533 (GSM) in USA koopt… Maar hiernaast lees ik dat A1457 in Europa verkocht gaat worden. Is de A1457 dan niet te beste optie om in USA te kopen, als je ook van 4G gebruik wil maken?
    Ik hoor het heel graag!!

  27. Als ik een Iphone 5s A1533 (gsm) koop in Amerika dan kan ik niet gebruik maken van de LTE 7 band, geld dit alleen voor 4g netwerk? Oftewel als er alleen LTE 7 beschikbaar is heb je dan geen 4g maar 3g?

  28. @Nicole:

    de A1457 wordt niet aangeboden in de USA.

    Vandaar de ‘safe optie’ van A1533 (GSM) versie

    http://www.apple.com/iphone/LTE/

  29. Voor de gene die een iphone 5s (A1533 GSM) T- Mobile unlocked free willen kopen in de winkel, helaas die komt pas over 2/3 maanden uit in de winkel. Je kan hem alleen via de apple store kopen online.

  30. @Walter: Hoe weet je dat hij pas over een paar maanden in de winkel komt? Hoe kan het dat Gonny hem dan al wel heeft gekocht? 🙂 Of heb je het over Nederland?? Volgens mij hebben Gonny en ik het over USA… 🙂

    @Gonny van der Zwaag: Dat klinkt goed!!! Als ik goed heb gelezen, ondersteunt de A1533 dan ook 4G op band 20, als je KPN hebt? 🙂
    Is de A1533 dan niet bijna dezelfde als A1457? 🙂

  31. Ik woon in Amerika en ik ben bij de apple store geweest, die mij uitlegde dat de simlock free iphone van T-Mobile pas over 2/3 maanden in de apple store te koop is en tot die tijd alleen online te koop is. Bij de T-Mobile store kan je hem ook kopen maar dan moet je je iphone eerst 2 maanden in Amerika gebruiken en dan kunnen ze hem simlock free maken. Misschien is dit per staat anders, in de staat Arizona werkt het zo in ieder geval.

  32. @Walter: Ohhh zo, wist niet dat je in Amerika woonde. Jammer dat het in Arizona niet kan….. Wij gaan naar Florida en NY. Stel je kan het daar ook alleen online kopen, hoe gaat dan dan? We hebben nl. anderhalve week een huisje gehuurd, kan ik het dan daar laten bezorgen?

  33. @Gonny van der Zwaag: Waar in USA hebben jullie de 1533 gekocht? Hoor dat het in Arizone alleen online mogelijk is. Wij gaan volgende week 3 weken naar Florida en dan naar NY…. Kan je het daar evt. wel in de winkel halen dat je weet? Bedankt alvast!

  34. Als je hem online besteld dan kan je er zelf voor kiezen, of hij wordt op een (thuis) adres afgeleverd of je kan hem op halen bij een zelf gekozen Apple store. Ik heb hem inmiddels online besteld maar hij wordt pas begin Oktober opgestuurd.

  35. @Walter: Bedankt voor je reactie!! Weet iemand toevallig hoe dat in Florida of NY op dit moment is, kan je daar wel een iPhone in de winkel kopen?

  36. Als je de iphone. 5s in Amerika koopt heb je dan 4 g en alle providers.

  37. T-mobile is toegevoegd voor Iphone 5
    Maar Iphone 5S is nog geen 1 netwerk goed genoeg voor volgens apple in België of Nederland
    Ik ben benieuwd naar de eerst speedtestjes LTE met een 5S 5C
    http://www.apple.com/iphone/LTE/

  38. @Jub: Wij hebben de A1533 GSM-versie gekocht in de VS en werkt prima. Je moet wel de T-Mobile-versie hebben (niet die van AT&T). De T-Mobile-versie is unlocked, maar dat weet het personeel in de Amerikaanse Apple Stores niet altijd, merkten we.

  39. @Tim: Daarvoor verwijs ik je graag door naar ons 4G-dossier.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.