Reacties voor: iPhone 5 prototypes: metalen achterkant, groter scherm, toch NFC?

De iPhone 5 krijgt een metalen achterkant en een veel groter scherm. Qua uiterlijk gaat de iPhone 5 op de iPhone 4 lijken. Bovendien zou de NFC-chip toch ingevoerd worden.

Reacties: 35 reacties

  1. Eindelijk de ideale iPhone!! Nu maar hopen dat alles lijkt te kloppen.
    Tevens mijn eerste Vodafone iPhone ipv TMobile.

  2. Metalen achterkant lijkt me wel fijn.
    Alleen 4′ hoef ik niet. Vind het nu met mijn 3G soms a vervelend de hoeken te raken met mijn duim. Liever 3,5′ retina dan groter en minder PPI.

  3. Ja ik vind dit ook wel nice. Ik vind iPhones altijd lekker om op te eten maar een 4″ scherm is toch iets te groot denk ik. Dan zou de Home knop dus ook verdwijnen. Lijkt mij niet zo handig maarja… het zijn nog maar geruchten dus er kan nog van alles gebeuren.

  4. 4″ scherm gaat niet gebeuren.

    Ten eerste zou het toestel zelf groter moeten worden wat niet waarschijnlijk is. Zelfde formaat toestel zal niet lukken doordat de bezel dan te klein is en daarmee het toestel te kwetsbaar.

    Ten tweede zou in het geval van dezelfde resolutie en een groter scherm de marketing term ‘retina’ moeten komen te vervallen.
    In het andere geval zou er weer een nieuwe resolutie geรฏntroduceerd worden. Wat ook niet gaat gebeuren om de developers tevreden te houden.

    Denk dat NFC niet echt haast heeft. En daar er nog niet echt een duidelijke standaard is zal Apple denk ik een wat afwachtende houding aan nemen.

    Metalen achterkant zou kunnen, maar ikzelf heb eigenlijk geen last van veel krassen op de achterkant. Qua antenne ontvangst maakt het bij het huidige ontwerp niet uit of de achterkant wel of niet van metaal is dus het zou heel goed kunnen natuurlijk.

    Dual core A5 lijkt me nogal logisch.

  5. Er is nog nooit iets in het scherm veranderd. En ik zie ook geen reden om dit te doen, het lijkt mij dan ook het design te doen verpesten.

  6. Maar wanneer komt dat ding nou??

  7. Ik zie toch over het algemeen weinig nieuwe voordelen in vergelijking met de iPhone 4. iPhone 5 gaat alleen sneller worden. Ik vraag me af hoe groot het voordeel gaat worden.

  8. Ben benieuwd hoet het met de later gaat omdat er vorig jaar werd gezegd dat er vanaf dit jaar alle opladers het zelfde moeten zijn in de Europeese Unie.

  9. @@rno: Dit kan heel makkelijk ‘opgelost’ worden door een verloop plugje mee te leveren van 30-pin naar micro usb.
    Niet wat handig is maar ze voldoen wel aan de eis van de eu..

  10. Origineel geplaatst door @rno
    Ben benieuwd hoet het met de later gaat omdat er vorig jaar werd gezegd dat er vanaf dit jaar alle opladers het zelfde moeten zijn in de Europeese Unie.

    volgens my was het zo dat de eu dat wil maar dat apple niet op dat lijstje stond,.volgens my waren ze het niet verplicht maar zo laat je als bedrijf zijnde wel zien dat je groen bezig bent..dat doet apple hier niet..

  11. Bah Bah lijkt me echt lelijk zo’n 4” scherm

    @Tom: apple doet daar wel aan mee met die lader afspraken

  12. Buiten het feit dat het qua design ‘raar’ zou zijn als de 5e generatie iPhone een groter scherm krijgt, is het ook moeilijk misschien te bewerkstelligen met de software zelf (en 3rd party apps etc)

  13. Groter scherm. Precies wat ik wil. Nice!

  14. @Harrald: Met een groter scherm hoeft de iPhone niet groter te worden.

    Ik hoop trouwens dat ze niet hetzelfde soort metaal gebruiken als bij de iPod touch. Raakt echt veel te snel bekrast.

  15. @Broodjebal: Eet jij van je iPhone? Hebben jullie thuis geen borden? ๐Ÿ˜‰

    ‘k denk/hoop dat ze het design van de iPad2 in de iPhone gaan door voeren, om zo een beetje eenheid te krijgen in het design van hun iDevices.

  16. Poeh poeh daar zit ik nu al jaren op te wachten! Een smartphone met NFC! Lol en dualcore is ook zinloos zolang er nog geen software gebruik van maakt, daar kan je beter een jaar overheen laten gaan voordat je hier een beetje voordeel uit kan halen. Dingen die echt van belang zijn; batterijduur en anti vetadhesie op je scherm

  17. Hopelijk blijft het 3,5″ scherm, anders wordt het veelste groot. Metalen achterkant is echt lelijk, iPhone 4 heeft de mooiste uiterlijk met beide kant glas.

  18. @Vince: Als je me tekst nou nog eens leest ๐Ÿ™‚

    Ja je kan een 4″ scherm kwijt op het formaat van een iphone 4. Maar dat zal apple nooit doen omdat die veel te kwetsbaar is. Er zit nagenoeg niks tussen de rand van het scherm en de rand van het toestel (bezel).

    Dus om toch een groter scherm te krijgen zonder het scherm te kwetsbaar te maken, zal de hele telefoon groter moeten worden.

  19. @ginger: Was het niet zo dat door de dualcore de accus ook langer meegaan??

  20. Ik snap niet wat mensen nou lopen the bashen op het 4 inch scherm? Ik heb zelf de HTC HD2 gehad (met Android) en het 4,3 inch scherm is waanzinnig! Nu ik weer terug bij Apple ben vind ik dat 3,5 inch schermpje maar klein…

  21. Kan mij nog de geruchten herrineren omtrent iphone 4 Verizon variant. Die zou toch ook een groter scherm krijgen? Gebaseerd op zelfde argumenten nu voor de zgn ‘iphone 5’. We weten allemaal nu dat er niets is veranderd aan het schermformaat. Zou zowieso een epic fail zijn van Apple.

  22. @iSponge: Ik hou van mijn iPhone dus eet ik er ook van ๐Ÿ™‚

  23. @Daejji: ligt totaal aan chip en software, kijk maar eens naar review van eerste smartphone met zo’n dualcore; Lg primus… Single core is sneller en zuiniger

  24. Zelf zou ik erg teleurgesteld zijn als er geen 4 inch scherm komt. Mijn moeder heeft sinds kort een Samsung galaxy S en het grotere scherm is echt fantastisch. Groter dan 4 inch maakt het toestel wel echt te groot.

  25. Ik denk dat hij 4G internet gaat ondersteunen.
    Denk toch die ronde achterkant.
    Het achterste plaatje van aluminium zou echt lelijk zijn!
    Natuurlijk geen ander scherm,
    Apple heeft net een fortuin gestopt in de ontwikkeling van het huidige retina beeldscherm.
    Ook met software zou het lastig worden.
    De A5 processor is logisch,
    De iPhone 4 en eerste iPad delen ook hun processor.
    Bij de iPad 2 en iPhone 5 zal dat niet anders zijn.

  26. Ik denk dat ze het scherm vergroten met 0,2″ ofzoiets. Dan:
    1 Hoeft de iPhone niet groter
    2 Blijft het design hetzelfde (nouja, op ‘t scherm na)
    3 Blijft het scherm retina (ppi is nu 330 ongeveer?)

  27. Metalen achterkant klinkt gewoon fout, alhoewel het de overname van Liquid Metal wel waarschijnlijk maakt. 4inch, nah. Ben er zeker van dat Apple het niet gaat opleggen dat apps weer bijgewerkt moeten worden. Verder is NFC nog van de baan totdat het echt grond gevonden heeft. Next rumor please ๐Ÿ™‚ Oh, mocht het wel 4″ worden, dan upgrade ik toch maar niet. 3,5 is perfect, 4 lomp (bijv de 4,2 Desire HD is fugly, door zn omvang)

  28. @Harrald: Ik moet me bril eens een keer op zetten :p

  29. wel beter dat de achterkant dus van metaal lijkt te gaan worden, al vindt ik het er niet uit zien. ik vindt de 4 mooier als dit em zou worden. maar dat doet er wat mij betreft niet al te veel toe, het gaat er meer om of de iphone dan beter/sterker wordt.

  30. Mogelijk dat het scherm ietsjes groter gaat worden, maar niet het toestel zelf.

    Apple heeft de grote van de iPhone bepaald in hoeverre het gemakkelijk vast te houden is in je hand(palm).

  31. Snap niet waarom de meeste hier zitten zeuren op de 4 inch scherm? Het is het meest ideale schermgrootte vind ik.
    De 3,5 inch vind ik eigenlijk net iets te klein. Om beter te concurreren met HTC en Samsung moet de iPhone de stap ook maken naar een groter scherm. En snel internetten en gamen op zo’n groot scherm lijkt mij prachtig.
    Ben zeer tevreden met mijn 3GS en als ik over zou stappen dan doe ik dat alleen al voor een nog groter scherm.
    De Samsung Galaxy S2 heeft de NFC chip ook, dus het lijkt mij daarom al dat het niet mogelijk is dat Apple de NFC chip bij de iPhone 5 niet zal toevoegen.

    Ik verwacht de volgende verbeteringen:

    – Groter scherm (4 inch)
    – NFC chip
    – Dual core 5A processor
    – Sneller (maar absoluut nog geen LTE)
    – Langere batterijduur
    – En een aantal nieuwe software toepassingen

  32. En de iPhone gaat niet iPhone 5 heten. Let op mijn woorden. ๐Ÿ˜‰

  33. Origineel geplaatst door Musickapje
    En de iPhone gaat niet iPhone 5 heten. Let op mijn woorden.

    Alleen de naam van de nieuwe dual core processor alleen al, de A5, is al voldoende grond om iPhone 5 als naam te kiezen voor de next iPhone
    en niet 4GS or whatever met een 4 er in.

  34. Dus hij zal A5 of S5 gaan heten. Cool als je ook zo’n auto hebt!
    Ik wacht het gewoon af. Maakt niet uit wat de specs zijn en of de nieuwe naam. Ik koop hem sowieso!

  35. Wat er wel en wat er niet in zal komen zal toch niemand een “echte” zorg zijn?

    Apple ligt zo goed in de markt qua ontwerp en qua prestaties. Nog nooit heb ik iemand horen klagen over een opvolger van een bepaald iDevice. De apple beleving die de consument raakt is groot zat. Al zetten ze er een achterkant van modder op. Ieder persoon dat echt gevoel voor Apple heeft, zal het uiteindelijk toch wel kopen.

    En zeg nou zelf. Hoeveel teleurstellingen heb je nou met de iPhone ? Je hoort vaak mensen klagen, maar toch kopen!! ๐Ÿ˜‰

    Ik verwacht niets anders dan een flinke portie klasse van Apple. Zoals iedere keer..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.