Reacties voor: iPhone 5 niet beperkt tot maximale geluidsvolume Europese Unie

Bij de iPhone 5 is het mogelijk om de volumebegrenzing van de EU uit te schakelen. Hierdoor kun je met een hoger volume luisteren naar muziek.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 32 reacties

  1. Op de andere iphone’s staat dit toch gewoon onder de benaming “geluidscontrole”?

  2. Dat was me nog niet opgevallen. Wel grappig want toen ik het zojuist nakeek stond deze al automatisch uit. Ik moest hem dus expliciet aanzetten in plaats van uit 🙂

  3. Ben benieuwd of de jailbreak community hier wat mee kan doen voor de 4 en de 4S. Afgelopen weekend op een feestje mijn iPhone aan de DJ gegeven, maar het volume op het kanaal was velen malen zachter dan de rest. Hij moest het kanaal flink ‘gainen’ om een beetje normaal volume eruit te krijgen.

  4. Hier stellen ze zich toch open aan enorme schadeclaims? de eerste die gehoorschade krijgt door dit kan een miljoenenclaim op apple afsturen. Lijkt me vrij dom, en het is gevaarlijk voor de oren in elk geval.

  5. Das niet mooi. Geen enkele reden om de EU-volume begrenzing uit te zetten of om die optie zelfs ook maar aan te bieden.

  6. @govaertdidier: Het is toch je eigen keuze, je moet zelf de button expliciet aanvinken wil je gebruik ervan kunnen maken. Lijkt me dus een gevalletje ‘eigen schuld dikke bult’ als je gehoorschade oploopt.
    Ik vind het een goede zaak, ik bepaal zelf hoe en wat ik doe met mijn iPhone en of ik hardere muziek wil luisteren, dat bepaald Apple en al helemaal de EU niet voor mij.

  7. Inderdaad bijzonder, maar moet Apple zich hieraan houden (Amerikaans fabrikaat) of deed Apple dit in het verleden vanuit een soort goodwill?

    Het zou overigens wat mij betreft mooier zijn als je het volume van de speaker kon ‘boosten’, zodat je sommige youtubefilmpjes die met zacht geluid zijn opgenomen fatsoenlijk ten gehore kan brengen.

  8. Ik vind het wel een uitkomst, wanneer je zonder oortjes een filmpje kijkt of muziek op hebt staan, is het prettig als je je iphone gewoon harder kunt zetten. Het was beter geweest als de functie automatisch uitgeschakeld werd zodra je oortjes of een koptelefoon aansluit.

  9. @Frits: Zoals @NovaH al aangeeft; wanneer je je Iphone op een installatie aansluit is het volume tamelijk lager dan andere apparaten. Een mooie feature dus.

  10. Origineel geplaatst door Fruitschaal
    @Frits:Zoals NovaH al aangeeft; wanneer je je Iphone op een installatie aansluit is het volume tamelijk lager dan andere apparaten. Een mooie feature dus.

    Aha…ik heb helemaal geen verstand van deze materie maar kan dat softwarematig dan niet ingesteld worden.
    Koptelefoon erin automatisch EU-begrenzing.

  11. Hopelijk ook op de nieuwe iPods!!! Irritante kleine kleuterklas hier in de EU.

  12. Origineel geplaatst door govaertdidier
    Hier stellen ze zich toch open aan enorme schadeclaims? de eerste die gehoorschade krijgt door dit kan een miljoenenclaim op apple afsturen. Lijkt me vrij dom, en het is gevaarlijk voor de oren in elk geval.

    Integendeel, dit is juist een elegante oplossing, mensen buiten de EU zitten helemaal niet op dit soort betuttelende regulering te wachten en moeten het dus kunnen uitschakelen. EU regels gelden gelukkig niet voor de hele wereld.

  13. Helemaal top! eindelijk eens een keer normaal volume, ik vind het volume van de iphone 4 echt veels te zacht, vooral in open ruimtes 🙂

  14. De line-out is nu niet meer beschikbaar via de dock connector, nu heb je hun convertor nodig waar een DAC zit ingebakken.
    Door dit probleem gaan veel mensen hun auto/thuis installatie beginnen aansturen met de hoofdtelefoon aansluiting ipv de line out via de dock connector.
    Waarschijnlijk is dit de reden dat je deze optie nu hebt, zonder deze optie is het volume te laag tegenover de vroegere line-out om een installatie aan te sturen.

    Waarschijnlijk is het dus de bedoeling om een oplossing te bieden voor mensen die de analoge line-out functie willen vervangen met de headphonejack daar de vroegere line-out optie enkel nog met een converter met ingebouwde DAC zal lukken.

  15. Mooi dat je het zelf kan bepalen. Auto’s worden ook niet vooraf ingesteld afgeleverd

  16. @Glenn.eu: analoog out zit nog steeds op de lightning aansluiting, dus snap heel je betoog niet…

  17. @Remco: Is geen betoog hoor 🙂 Het is de enige reden dat ik kan bedenken waarom ze dit enkel met de iPhone 5 aanpassen.
    Het enige verschil tussen de iPhone 5 en de vorige versies ivm audio uit kanalen is dat er geen DAC meer in de iPhone 5 zit.
    Toekomstige goedkope docks gaan liefst ook geen DAC inbouwen vanwege kostenbesparingen, nu hebben ze een optie.

  18. Origineel geplaatst door govaertdidier
    Hier stellen ze zich toch open aan enorme schadeclaims? de eerste die gehoorschade krijgt door dit kan een miljoenenclaim op apple afsturen. Lijkt me vrij dom, en het is gevaarlijk voor de oren in elk geval.

    Dat denk ik niet. Aangezien de claimcultuur vooral in Amerika leeft en het in dit geval om een EU-geluidsbegrenzing gaat.

  19. Hopelijk ook op de nieuwe iPods, kocht daarom tot nu altijd iPods uit de USA omwille van die volumebeperking op iPods uit Europa.

  20. Eindelijk! Nu moet ik niet weer met een iPod op zak lopen want op de 4S is het geluid bedroevend stil.

  21. @Glenn.eu: Als analoog er gewoon opzit, dan heb je toch ook geen DAC nodig?

  22. @Frits: Eindelijk!! Er zijn ook hoofdtelefoons met een hogere impedantie die meer vermogen nodig hebben om geluid te produceren. Deze zitten vaak in het duurdere segment. Deze kan je nu makkelijker gebruiken met een iPhone 5, zonder dat je meteen naar een externe versterker moet grijpen.

  23. @Remco: Er zit geen DAC meer in de dockconnector line-out functie van de iPhone 5 verwerkt, daarom zit er een DAC in de 30pin to lightning adaptor.
    Zal ook 1 van de redenen zijn waarom ze de headphone jack nu onderaan hebben gemaakt zodat deze optie kan gebruikt worden door toekomstige (speaker/car) docks die geen DAC willen inbouwen. (nadeel is dat je volume ook op de iPhone moet regelen wat je niet hebt met docks die een DAC zullen inbouwen en daardoor de line out van de lightning connector kunnen gebruiken)

  24. Iemand ervaring met een cydia package dat deze begrenzing eraf haalt voor de iPhone 4 op iOS 5.1.1???

  25. Opmerkelijk genoeg staat de begrenzing standaard uitgeschakeld.

    Goh, wat opmerkelijk.

  26. Eindelijk moet ik dan niet meer met een ipod in mijn zak rondlopen want het geluidsvolume op mijn 4S is bedroevend stil!

  27. @Jan R: Ik heb een tijdje terug VolumeBoost voor ios 5 en 6 erop gezet. Het werkt goed maar als ik in Cydia kijk staat hij er niet meer tussen. Ik kan deze alleen verwijderen wat ik natuurlijk niet doe. Mischien staat deze in een andere repo?

  28. Ik vond het geluid op mijn 4S al veel te hoog, heb deze begrenst tot max ~60% en zelf terwijl de begrenzer aanstaat heb ik hem nooit op max staan.

    Ik weet niet hoe het met de apple oordoppen is want deze zitten bij mij nog in verpakking, maar i.c.m mijn sennheiser CX300 vind ik het geluid anders veel te hard.

  29. Mooi, want niet elke koptelefoon reageert hetzelfde op een bepaalde input.

  30. Ik dacht dat max al laag genoeg was, dus al die tijd heb ik met risico gelopen :S dit had eerder moeten en bij blackberry had je dit al 3/4 jaar terug, je krijgt melding als je te hoog had ingesteld.

  31. Ik dacht dat max al laag genoeg was, dus al die tijd heb ik met risico gelopen :S dit had eerder moeten en bij blackberry had je dit al 3/4 jaar terug, je krijgt melding als je te hoog had ingesteld.

  32. @Dekon: Nee, dit is een andere optie. Geluidscontrole staat op een andere plek bij de Muziek-instellingen nog steeds op de iPhone 5.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.