Reacties voor: iPhone 5 met toestellease: wat kost dat?

Toestellease is een nieuwe ontwikkeling. KPN, Hi en Telfort bieden de iPhone 5 met toestellease aan. Maar hoeveel ben je kwijt?
Lees het complete artikel → iPhone 5 met toestellease: wat kost dat?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 50 reacties

  1. Wat doen ze met de toestellen die terugkomen?

  2. Je zou er bijna aan gaan denken om die iPhone te laten zitten haha!

  3. Is het dan niet heel makkelijk om een toestel een maand voor het einde van je contract per ongeluk kapot te laten gaan zodat je een nieuwe krijgt? Deze een maand later voor 15% van KPN overnemen en dan als bijna nieuwe telefoon doorverkopen.

  4. Mensen trap er niet in:

    Je kunt beter zelf het toestel los kopen + sim-only. En het toestel na een/twee jaar weer verkopen.

  5. Beste iPhoneclub,

    Als je je telefoon kwijt raakt, of gestolen wordt dan krijg je van KPN een vervangend telefoon. Dit zal een heel eenvoudige goedkope telefoon zijn, bijvoorbeeld een Nokia C2. Je blijft je lease betalen tot je einddatum en levert op dat moment die Nokia in. De kosten bedragen voor de vervangende telefoon €30.

    Dit is zonder verzekering en standaard inbegrepen bij ToestelLease bij zowel KPN als Hi. Je betaalt echter óók de restwaarde. Anders zou iedereen het toestel ‘toevallig’ kwijt raken 😉

    Met vriendelijke groeten,

    Een KPN medewerker

  6. Sim only is ook niet altijd voordeliger, of het scheelt soms ook maar vrij weinig.
    En je moet gelijk maar ff minstens 670 op tafel leggen.

  7. Met andere woorden: je wordt genaaid waar je bij staat. En @ASN: als klopt wat jij zegt, dan al helemaal.

  8. Een echte voorstander van toestellease ben/was ik. De iPhone 5 wordt er wel erg duur mee, maar ik heb de 4S 32GB in april bij Hi aangeschaft. 75 belminuten, onbeperkt sms, 1GB data (7,2MB/s). Dat dus en een all-risk verzekering 40 euro per maand! Mooie deal toch? Dit red je NOOIT met sim only of een gewoon abonnement! Ik heb toen alle opties vergeleken! Dit kan natuurlijk op dit moment weer anders zijn…

    @GloriouS: Bij Hi klopt dit dus niet. Daar krijg je gewoon hetzelfde iPhone-model als welke je gebruikte. 🙂

  9. Ik vind het een mooie constructie, alles op een rijtje gezet qua abonnementen en de toestellease van KPN is het meest interessant voor mij.

    Voor 850,- op jaarbasis heb ik een iPhone 5, een goed abonnement, het beste netwerk van Nederland en een verzekering.

    Het enige nadeel is dat je achteraf geen wisselgeld heb, omdat het toestel (nog) niet van jou is. Ik ben benieuwd waar KPN/HI de prijs van het toestel op baseert na een jaar gebruik, nieuwwaarde? Huidige marktwaarde?

  10. Origineel geplaatst door eM.
    Mensen trap er niet in:Je kunt beter zelf het toestel los kopen + sim-only. En het toestel na een/twee jaar weer verkopen.

    De grap was dat mensen bij ons sim only-artikel van laatst juist concludeerden dat het eigenlijk niet zoveel goedkoper was dan een toestel met abonnement.

    Origineel geplaatst door AlexT
    Ik ben benieuwd waar KPN/HI de prijs van het toestel op baseert na een jaar gebruik, nieuwwaarde? Huidige marktwaarde?

    Ze gaan uit van tweedehandswaarde op dat moment. Edit: je weet nu nog niet wat over twee jaar de waarde is. Op de websites van de operators staan een aantal tabellen.

    @ASN: Ik heb dat in de FAQ verwerkt. Conclusie dus: je kunt wel aan toestellease beginnen, maar je moet je toestel niet kwijtraken want dan zit je flink in de puree.

  11. ******** wat een prijzen.
    Ik ga de iPhone 5 wel los kopen, dus ook maar geen contractvernieuwing. Ik had €29,95 per maand bij T-Mobile, maar met een nieuw contract ruim €40 per maand.

    Hier word je niet vrolijk van.

  12. Origineel geplaatst door Gonny van der ZWaag
    Ze gaan uit van tweedehandswaarde op dat moment en ze geven ter indicatie dat je op ongeveer 35% moet rekenen (na 1 jaar) en 15% (na 2 jaar). Staat trouwens ook in het artikel.

    Die 15% stond heeel even op de Hi-site, maar is al heel snel weer weg gehaald. KPN/Hi communiceren dus absoluut NIET 15/35%. KPN heeft dat al vanaf dag 1 niet gezegd, en op de Hi-site én de voorwaarden staat geen percentage. Daarnaast moet er gekeken worden naar de toestelwaardes die KPN/Hi hanteren. Bij Hi heeft de iPhone 5 16GB een waarde van 750(!) en niet 670 zoals Apple zelf heeft. De restwaarde komt hiermee dus sowieso hoger uit, al was het 15% geweest.

  13. Origineel geplaatst door Martin
    Is het dan niet heel makkelijk om een toestel een maand voor het einde van je contract per ongeluk kapot te laten gaan zodat je een nieuwe krijgt? Deze een maand later voor 15% van KPN overnemen en dan als bijna nieuwe telefoon doorverkopen.

    Dat noemt men met een mooi woord fraude… en dat is een van de redenen dat de prijzen en verzekeringen zo hoog zijn geworden. Ook verliesposten moeten worden gedekt anders kan je er net zo goed mee ophouden.

  14. Ik zou het leuk vinden als in deze vergelijkingen ook de doorverkoopwaarde meegeteld zou worden.
    Want na 1 jaar is de iPhone toch tegen de €500 waard en na 2 jaar ron de €350.
    Dit is zeer interessant om na je contract voor een leuk bedrag een nieuwe iPhone te kopen (afhankelijk van de tijdstip van verkoop, bv net voor verkoop van nieuwe iPhone).

    Ik doe dit al sinds de eerste iPhone 🙂

  15. [OT] Heeft iemand deze optie al eens overwogen?

    T-Mobile iSmart 150 voor 1 jaar. Kost een iPhone 5 16GB EUR 469.

    Na 1 jaar verkoop je je iPhone 5 voor EUR 400 op het forum en sluit je een nieuw contract af met een iPhone 6. Als de iPhone dan ongeveer even duur is, hoef je relatief weinig bij te leggen. Da’s een grote investering in jaar 1. Vergeet ik iets in deze constructie?

    EDIT: @absrnd: wij zitten op dezelfde lijn, volgens mij, maar je was me iets voor

  16. Voor mij of een los toestel met sim-only of gewoon een gebruikte 4S.
    Ik mag toch pas volgend jaar mei een ander toestel, dus dan worden ze vast voor een scherpe prijs aangeboden op marktplaats.
    Ik vind de prijzen belachelijk, ze moesten eigenlijk een negatief verkoopadvies plaatsen op iPhoneclub.nl.
    Omdat het gewoon nergens op slaat… Uiteindelijk betaal je meer!

  17. domste wat je kunt doen! met toestel lease kom je veel duurder uit. als je toch van plan bent om zomaar geld weg te gooien, koop het dan los, heb je na een jaar of twee nog wat terug voor het toestel.

  18. Koop een Lumia 920 en hou je oude iphone!

  19. Volgens mij snappen mensen het idee van leasen niet helemaal. NATUURLIJK
    BEN JE DUURDER UIT! Een huis kopen is ook goedkoper dan huren op termijn. Een auto kopen is ook goedkoper dan leasen op termijn. Maar guess what? Niet iedereen kan of wil dat in één klap betalen. Daarom is nu dus ook toestel lease gekomen. Met de huidige markt moeten consumenten vaak al tussen de 200-400 euro bij betalen. Voor degenen die niet in een klap dat kunnen/willen betalen is er nu dus lease.

    Anders zou iedereen wel in een bmw 6 serie rijden en een villa hebben. Als leasen even duur zou zijn als in een keer betalen.

  20. Origineel geplaatst door ASN
    Beste iPhoneclub,Als je je telefoon kwijt raakt, of gestolen wordt dan krijg je van KPN een vervangend telefoon. Dit zal een heel eenvoudige goedkope telefoon zijn, bijvoorbeeld een Nokia C2. Je blijft je lease betalen tot je einddatum en levert op dat moment die Nokia in. De kosten bedragen voor de vervangende telefoon €30.Dit is zonder verzekering en standaard inbegrepen bij ToestelLease bij zowel KPN als Hi. Je betaalt echter óók de restwaarde. Anders zou iedereen het toestel ‘toevallig’ kwijt raken Met vriendelijke groeten,Een KPN medewerker

    Dit klopt niet. Als je telefoon kapot gaat krijg je een telefoon met hetzelfde besturingssysteem. Dus een iphone. Misschien geen 5 maar zeker geen nokia c2. Kijk de voorwaarden er maar op na.

  21. Origineel geplaatst door jan
    Dit klopt niet. Als je telefoon kapot gaat krijg je een telefoon met hetzelfde besturingssysteem. Dus een iphone. Misschien geen 5 maar zeker geen nokia c2. Kijk de voorwaarden er maar op na.

    Het klopt wel. Je haalt twee dingen door elkaar:
    – Als je toestel kapot is gegaan buiten jouw schuld, krijg je een vervangend toestel met hetzelfde besturingssysteem.
    – Als je toestel zoek is geraakt of gestolen is, krijg je een goedkoop toestel (dus een Nokia of zo).

  22. Het vervelende is alleen dat je bij KPN moet leasen kom nergens prijzen om te kopen tegen

  23. Trap ik mooi niet in, KPN en dochters zijn te duur en de lease is de reinste onzin. Je betaald de iPhone dubbel en na einde contract is het niet eens je eigendom en moet je een bedrag bij betalen.

    En de nadelen die hier beschreven worden zijn ook niet mals.

    Koop hem wel los en zet mijn abonnement om in een sim-only.

  24. Als een gekocht toestel buiten je schuld om kapot gaat, krijg je ook een nieuw toestel. Waarschijnlijk niet binnen 24 uur, maar het is nu niet zo dat je met een eigen toestel aan de goden bent overgeleverd.

  25. Wat een dure bedoeling.
    Neem nou een KPN 100 minuten met 1000MB.
    Na 2 jaar.. 1245 euro en geen iPhone, deze moet je nog bijkopen.

    Bijv. vodafone 90 minuten en 1000 Mb (bij Vodafone bel je gratis naar andere Vodafone nummers dus dat gat van 10 minuten is zo gedicht).
    Na 2 jaar.. 1344 euro. Dus voor 100 euro meer een iPhone. Deze verkoop je makkelijk weer aan het eind van de 2 jaar voor 300 euro.

    Het probleem is ook dat je bij Hi nog helemaal niet weet wat je te wachten staat mbt toestel na 2 jaar, omdat dit principe zo nieuw is.

    Daarnaast, KPN goedkoop?
    Kpn met 100 min. en 1000MB –> 51,88 p/m
    Hi met 150 min. en 1000MB –> 49,13 p/m
    Minder voor meer is goedkoop?

    Maargoed, leuk dat je niks hoeft bij te betalen maar dat betaal je dan wel weer per maand bij. Als je je geen iPhone kan veroorloven, koop er dan ook geen.

  26. Lease is slechtste wat je kan doen…gebruik dan een jaar een Nokia C2 en spaar voor je iPhone.

  27. …….En om de reden dat KPN toestel lease heeft ingevoerd zullen een flink aantal klanten elders een abonnement afsluiten.
    Zelf ben ik ook om die reden weggegaan na 15 jaar zeer trouwe/ tevreden klant geweest te zijn. Prima dat je toestellease toevoegd voor de mensen die niet in één keer het hele bedrag neer kunnen/ willen leggen maar als je wel in één keer een bedrag wenst te betalen kan dat niets eens meer !!! Zéér spijtig maar ik zoek het nu elders.

  28. @ASN: Als je iets niet kan betalen moet je het ook niet kopen. Dit werkt als een soort lening. Immers is het een soort koop op afbetaling.

  29. Ik snap niet dat mensen toestellease nemen. Je betaalt 33 euro per maand voor een telefoon die je aan het eind van de periode in moet leveren. Als je zelf een telefoon koopt en er 2 jaar mee doet, dan betaal je nog geen € 28,- per per maand. Dat scheelt dus 5 euro per maand en is de telefoon gewoon je eigendom die je nog voor waarschijnlijk € 350,- kan verkopen.

  30. Leasen is gewoon niet Smart. Doe het gewoon zoals ik doe.
    Ik kocht bijna 3 jaar geleden een iPhone 3GS 16gb zwart met een 2 jarig i150 abonnement voor €29,50 p/m van T-mobile met €149,95 bijbetalen.
    Na een jaar, toen de iPhone 4 uit kwam, verkocht ik een 3GS via marktplaats voor €300,- en kocht voor €400,- een iPhone 4 16gb zwart.
    Deze verkocht ik een jaar later voor €375,- en in ruil hiervoor sloot ik het volgende abonnement af bij T-mobile (2 jarig iSmart voor €29,95 p/m en €429,95 bijbetalen voor iPhone 4S 32gb zwart).
    Nu wacht ik nog even totdat de iPhone 5 wat goedkoper word op marktplaats en probeer ik mijn 4S te verkopen en voor ongeveer zelfde prijs de iPhone 5 op de kop te tikken.
    Eventueel voor €100,- meer dan dat ik de 4S verkocht heb.
    Ik betaal dan wel geteld voor mijn iPhone €100,- ongeveer per jaar.
    Voor deze prijs heb je wel het nieuwste van het nieuwste.
    Iets wat je bijvoorbeeld niet bij een computer voor elkaar krijgt.
    Het abonnement van T-mobile is nu wel een stuk minder interessant geworden met die internet bundels en weinig bel/sms. Maar gelukkig is daar Whatsapp voor in het leven geroepen. (dit heeft overigens niks te maken met de kosten voor een iPhone, wilde ik toch even kwijt).

    Edit: Kom nu net tot de verbazing dat ik die iPhone 4 voor €375,- verkocht had. Dus dat koste mijn €25,- voor dat jaar.

  31. Ik neem aan dat niemand hier intrapt!!! Bedenk wel dat deze constructie uit de toverhoed van KPN komt, en dan weet je natuurlijk genoeg, toch?

  32. Toestel lease is DUUR!
    Ga er in ieder geval maar van uit dat deze constructie niet is verzonnen om de eindgebruiker geld te besparen maar om de kas van KPN te spekken. Daar is eigenlijk alles mee gezegd.

    Omdat ik begin 2102 een 4S wilde aanschaffen had ik alle providers tegen elkaar uitgezet in een grafiek met betrekking tot de diverse prijzen etc.

    Wat me vooral opvalt zijn de veel hogere prijzen in combinatie met minder belminuten, lagere datalimieten en daarbij ook lagere internetselheden.

    KPN profileert zich met een revolutionair idee als ‘leasen’, rekent torenhoge abonnementskosten, internetsnelheid afhankelijk van je limiet (als je zuinig bent met 3G heb je volgens KPN ook geen recht op snel internet) en dan ‘achteraf bijbetalen’ als je besluit om de iPhone te houden (vast niet voor een prijs die gunstig is voor de eindgebruiker).

    Begin dit jaar zou ik absoluut voor een Bel-SMS-Web pakket van KPN gegaan zijn als ik de 4S had gekocht.

    KPN is inderdaad duurder maar T-Mobile was ik goed zat. Met de huidige toestel lease zal ik géén abbo afsluiten bij KPN voor de iPhone 5

    Vergat nog te vermelden dat je met deze 16GB lease al duurder uit bent dan een 32GB bij een andere provider (over 2 jaar gezien, soortgelijke abonnement qua belminuten). En dan komt er nog een bedrag bovenop als je de iPhone 5 wil afkopen..

  33. Ik kocht een 4S met krasjes voor €300 op marktplaats. Heb een Delight Mobile (KPN netwerk) voor €10/mnd 500min/sms/MB. Je gaat toch geen 70 /mnd uitgeven…..

  34. Laten we even heel simpel iets vaststellen, leasen is nooit goedkoper dan kopen.
    Als je nu een abonnement neemt en een toestel bij koopt tussen de 200/400 euro, kan je dat toestel na afloop makkelijk voor dat geld weer verkopen, en ben je dus altijd goedkoper uit.
    Leasen is gewoon een vorm van lenen, en de enige die daar ooit wat aan verdient is de uitlenende partij. Neem jezelf niet in de maling en spaar liever een jaartje door als je nu geen iPhone kan betalen.

  35. Wie via deze regeling een Iphone5 koopt spoort niet helemaal

  36. zakelijk is lease natuurijk helemaal top, voor een particulier niet

  37. Ik zeg mijn abonnement bij HI in ieder geval per direct op.
    Wat een oplichters zeg.

    Graag zou ik een jaar abonnement willen dan betaal ik voor mijn abo al 84,50 in de maand(de eerste 4 maanden wel 50% korting WOOOOW) nog achterlijk duur dus. Dan ben ik na een jaar ongeveer 800 euro kwijt voor alleen mijn abo:-o + daarbij kan ik nog eens de dagwaarde van de iphone gaan betalen. En geloof me die staan op marktplaats echt nog wel voor 400-500 euro!!! En HI zal de prijs dan ook wel weten ik gok er op dat ik dan nog even 550 euro kan betalen om de iphone over te nemen. Ga ik echt niet doen. ik WAS altijd een tevreden klant bij HI maar nu echt niet meer. En dan zeg ASN ook nog vrolijk dat ze dat invoeren voor de klanten die niet ineens veel geld willen betalen voor een nieuw toestel. En inderdaad de klanten die dat WEL willen doen??? Die moeten nu maar gaan leasen? Vind dat maar een slecht argument ASN. Voer het dan beide in dan kan je nog kiezen. Ik denk dat er heel veel klanten gaan lopen. Ik ga in ieder geval over op vodafone. *#@*! maar op

  38. Ach, ik betaal voor HI150 + 1000 MB 7,2 MB snelheid in totaal in een twee jarig abo 972,– (de bedragen wijken iets af van wat er nu op internet staat). Een los toestel kost 670,– (meteen aftikken) dus het abonnement igv lease zelf kost met 972,– – 670,– = 302 / 24 mnd = 12,50 p/mnd wat ‘n redelijk abo’tje is. Toegegeven omdat het lease is, is er geen restwaarde om te verzilveren. Een toestel zelf houden doe je vaak ook niet na twee jaar dus dat gaat dan terug. Als je je toestel verliest als dat van jezelf is ben je het ook kwijt. De losse sim’s hebben vaak beroerd internet(snelheid/bereik).

  39. Sim only zijn vaak waardeloos, zoals langzaam internet en beperkte bundels, dus nam ik een 1 jarig abbo bij Hi met een toestel lease van 0 euro voor een waardeloze telefoon die in de kast is verdwenen. Nu koop ik los de Iphone. Over een jaar leveren we de ongebruikte telefoon weer in. Ideaal voor mij.

  40. Ik denk als je goedkoop uit wilt zijn en bij een goede provider wilt zitten met degelijke service dat je moet kiezen voor Vodafone. 200 min 1000mb, €55,00 in de maand met eerste jaar 25% korting is €41,25 dan kom je op totaal €1155 + €189 voor het toestel is 1344. Krijg je voor het toestel nog wel €300 terug. Tjah het blijft hoop geld kosten maar heb je voor €1044 wel 2 jaar een iPhone.

  41. De leaseprijzen van KPN is gewoon geldklopperij !
    Ik heb momenteel 2 abonnementen lopen bij KPN met 275 min/sms + 1GB aan 14.4MBps datasnelheid en die kosten me inclusief Smartphone totaal service 55 Euro per maand. De verzekering is inclusief verlies en diefstal, dus uitgebreider dan de standaard verzekering in de lease, en kost 15 € p/m.
    Beide IPhones 4 heb ik destijds gratis gekregen.
    Als ik nu zou overstappen op lease lever ik 25 min/sms per maand in, is nu 250, en mijn snelheid van internet halveert naar 7.2 bij 1 GB data. Als dank mag ik dan 70.33 per maand afrekenen waarbij ik na afloop van het contract ook nog eens voor de IPhone mag betalen.
    Ik betaal dus na 2 jaar 365 Euro meer voor een minder contract + de prijs die men na afloop vraagt voor de IPhone als ik hem wil hebben. Als ik een schappelijke 2e hands prijs van 300 Euro aanhoud na 2 jaar betekend dat dat ik bijna aan de nieuwprijs zit.
    Ga ik ervan uit dat ik voor mijn huidige IPhone 4 (ziet uit als nieuw) maar 240 Euro krijg, gaat mijn huidige maandelijkse last nog eens met 10 Euro omlaag en ‘betaal’ ik voor de Iphone 5 in lease constructie dus 900 Euro.

    Maar KPN maakt het nog bonter:
    Koop je een IPhone 5 en wil je een sim-only dan wordt je “beloond” met een internet snelheid van max 2 MBps !

    Ik heb gelukkig nog een paar maanden tijd, mijn abonnementen lopen begin 2013 af, maar een ding weet ik dus nu al zeker: WEG bij KPN ! want er zijn bij de concurrentie wel aantrekkelijke aanbiedingen, OOK bij sim-only !

  42. Toestellease is de nieuwe melkkoe van KPN. Als je alles bij elkaar optelt dan ben je vaak even duur of duurder en soms ietsje goedkoper uit dan bij vodafone of t-mobile. Wat al eerder gezegd werd, een huis huren is ook duurder dan kopen. Met de onzekerheden en addertjes onder het gras is toestellease echt geen optie. Uiteindelijk ben je gewoon niet goedkoper uit en ben je ook nog eens geen eigenaar van je telefoon en moet je je toestel volledig schadevrij aan het einde weer inleveren, terwijl je, als je hem al zou willen verkopen, de restwaarde nog vaak zeer veel opbrengt. En als je dat in de berekening meeneemt (bij lease ben je je toestel na 2 kaar tenslotte ook weer kwijt), ben je uiteindelijk zelfs goedkoper uit door niet te leasen. En als je dan kijkt naar de keuzemogelijkheden en inhoud van de abonnementen dan slaat KPN echt de plank mis. Dan kun je toch echt het beste voor vodafone kiezen nu. Met hun “altijd” abo’s zelfs onbeperkt sms, onbeperkt bellen naar vodafone nummers en 10(!!!) gb internet met maximale snelheid, tethering en een zeer laag buitenland tarief. Klaar toch!

  43. Wat een gezeur hier zeg. Iedereen wil voor een dubbeltje op de eerste rij zitten.

    Als ik ga kijken naar de verschillen over 2 jaar bij gemiddelde abo, uitgaande van ongeveer 150 tot 250 minuten en zo veel mogelijk internet. ( zonder aansluitkosten berekend.

    Vodafone:
    200 min
    onbeperkt sms
    onbeperkt internet (10 gig)
    iphone 5: 189
    = 12 x 41,25 + 12 x 55,00 + 189 = totaal 1350,-
    Voordelen:
    – Bellen naar andere vodafone mobiel gratis
    – Veel internetten 10gb per maand
    – buitenland bellen = wat goedkoper
    – onbeperkt sms

    T-mobile:
    200 min
    onbeperkt sms
    1500 mb internet
    Iphone 5: 199
    3 x 25,16 + 21 x 50,33 + 199 = 1331,-
    Voordelen:
    Onbeperkt sms
    Soort van onbeperkt internet

    Hi:
    150 min
    onbeperkt sms
    2000gb internet
    Toestel lease: 0 euro
    Achteraf: Keuze mogelijkheid.
    12 x 36,50 + 12 x 73,00 = 1308
    Voordelen:
    onbeperkt sms
    onbeperkt bellen hi klanten
    2000 mb internet
    studenten korting: 120 euro ( 24 x 5 euro) totaal: 1188
    lease voordelen.

    Kpn:
    250 min of sms
    2500 mb internet
    toestel lease
    9 x 25 + 15 x 82,00 = 1455,-
    Voordelen:
    gratis bellen kpn nummers
    Veel internet
    abo aanpassen/ verhogen verlagen warneer je wilt.
    lease voordelen

    Telfort:
    150 min
    100 sms
    1500 mb internet
    24 x 63,50 = 1524,-
    Voordelen:
    – Na 10 minuten gratis bellen per gesprek
    – internet limiet.
    – lease voordelen

    Resultaat:
    Ga je voor meeste opties in contract tegen een redelijke prijs: Vodafone 1350,-
    Ga je voor laagste prijs + kwaliteit = HI lease. 1188 met studenten korting en 1308 zonder.
    Duurste contract = Telfort. Ironisch gezien voor de voordeel bellen. Eerlijk = eerlijk Iphone 5 past niet in het segment van Telfort ( mening)

    Het valt allemaal wel mee, maar het zijn vergelijkenissen met weinig belminuten en veel internet. Als er andere bundel geselecteerd worden dan kan het resultaat weer ander zijn.

    Ik vind leasen nog zo gek nog niet. Alles word transparanter en je weet waarvoor je betaald.

  44. Veel mensen zien lease heel anders en weten niet alles, ze blijven maar roepen dat het duur is… . Je betaald niet meer VOORAF je toestel af, maar ACHTERAF na je contract, in die 2 jaar hbe je de tijd om na te denken wat je met je toestel doet. 10-15% van de nieuw waarde van je toestel koop je hem over, nou dat is 70-80 euro, en hij is ook voor jouw.

    Afkopen, of inleveren en een nieuwe uit kiezen.

    Het scheelt niet veel, je hebt er alleen maar voordelen mee, als die stuk is.. heb je net als andere providers gewoon verzekeringen, je betaald dan OOK het zelfde als bij vodafone/tmobile etc.. Het scheelt echt niets, en hebt zelfs meer voordelen!

    Alsjeblieft lees eerst de voorwaarde ipv lopen scheeuwen dat het duur is…

  45. Origineel geplaatst door Ronald
    Toestellease is de nieuwe melkkoe van KPN. Als je alles bij elkaar optelt dan ben je vaak even duur of duurder en soms ietsje goedkoper uit dan bij vodafone of t-mobile. Wat al eerder gezegd werd, een huis huren is ook duurder dan kopen. Met de onzekerheden en addertjes onder het gras is toestellease echt geen optie. Uiteindelijk ben je gewoon niet goedkoper uit en ben je ook nog eens geen eigenaar van je telefoon en moet je je toestel volledig schadevrij aan het einde weer inleveren, terwijl je, als je hem al zou willen verkopen, de restwaarde nog vaak zeer veel opbrengt. En als je dat in de berekening meeneemt (bij lease ben je je toestel na 2 kaar tenslotte ook weer kwijt), ben je uiteindelijk zelfs goedkoper uit door niet te leasen. En als je dan kijkt naar de keuzemogelijkheden en inhoud van de abonnementen dan slaat KPN echt de plank mis. Dan kun je toch echt het beste voor vodafone kiezen nu. Met hun “altijd” abo’s zelfs onbeperkt sms, onbeperkt bellen naar vodafone nummers en 10(!!!) gb internet met maximale snelheid, tethering en een zeer laag buitenland tarief. Klaar toch!

    echt dikke bullshit wat jij zegt, het toestel moet alleen aankunnen en bellen, dan nemen ze hem al in… toestel lease kost even veel als jij een abonnement neemt bij vodafone of t-mobile… maakt geen ruk uit. Je betaal max 80 euro voor toestel overnamen bij lease en bij T-mobile betaal je vooraf 330 euro… je abo is iets duurder maar je toestel overname is goedkoper, serieus ga eerst lezen voordat je rond roept

  46. Vodafone gaat een mooie actie voorbereiden. Eindelijk een provider die iets anders gaat doen. Ik zag ook dat ze een omruilactie hebben voor je oude iphone. Ik krijg voor mijn oude werkende iphone 4 €199,- euro. Dat vind ik wel chique.

    http://www.vodafone.nl/telefoon_inruilen/

  47. Je kan bij KPN als je zakelijke klant bent nog steeds bij betalen zodat toestel wel je eigendom is.

    Alleen bij particulier niet

  48. Leasen, wat een FAAL.

    Als ik het goedkoopste abbo van KPN pak ben ik dit kwijt:

    9 x 25 = 225
    15 x 63 = 945
    aanschaf = 30
    je kunt je toestel niet verkopen = -0
    totaal: €1200

    Vergelijkbaar sim-only Tele2:
    8 x 24 = 192
    aanschaf = 659
    Na 2 jaar toestel verkopen voor 350 = -350
    totaal: €501

    Winst: 699!!!

    Zelfs als je iPhone helemaal aan gruzelementen valt, kan je nog steeds een nieuwe kopen en goedkoper uit zijn

  49. Klopt niet wat je zegt je betaald de 2dehands waarde van je telefoon. Bij een normale telefoon is dat misschien 15% maar een iphone is waardevast en dan betaal je nog steeds 300-400 euro!@MKIT:

  50. KPN (lease):
    250 min/sms
    1000mb internet
    iPhone 5 16GB

    Eerste 9 maanden €25,- daarna €72,- en eenmalig €29,95

    Totaalprijs 2 jaar: €1334,95
    Restwaarde telefoon: Geen, lease
    Totaal – restwaarde: €1334,95

    Tele2 sim-only (i.c.m. los toestel):
    300 min/sms
    1000mb internet
    iPhone 5 16GB

    Maandelijks €17,25 en eenmalige aanschaf van €659,-

    Totaalprijs 2 jaar: €1073,-
    Restwaarde telefoon: +- €300,-
    Totaal – restwaarde: €773,-

    Wie wordt er nou voor de gek gehouden?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.