Reacties voor: iPhone 5 met sim only abonnement: slimme keuze?

Een iPhone met sim only kan een slimme keuze zijn voor mensen die goedkoper uit willen zijn. In dit overzicht zetten we de prijzen van sim only op een rijtje.
Lees het complete artikel → iPhone 5 met sim only abonnement: slimme keuze?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 111 reacties

  1. Ik ga ook een sim-only nemen nu. Heb de iPhone los besteld.

  2. Was wel relevant geweest om datasnelheden mee te nemen in deze vergelijking. Veel Sim Only abonnementen bieden slechts 2Mbit, bij toestel combo abonnementen kun je nog voor 14Mbit kiezen. Of je dit nu haalt is een tweede, maar 2Mbit is echt traag voor een moderne smartphone.

  3. @Daniel: Juist! heb ik ook gezien. Het vermelden waard. En up vaak tot 384 Kbps.

  4. Inderdaad, data-snelheid is wel een spelbreker bij sommige abonnementen. De 14 MBs hoeft van mij niet perse, maar 7,2 is wel een must.

  5. Ik snap dat de internetsnelheid van belang kan zijn maar waar heb je op een smartphone nou zo’n snel internet voor nodig? Voor internet/mail/whatsapp etc. in 2 Mbit toch al meer dan snel zat? Zelfs voor het kijken van filmpjes op Youtube oid levert dat volgens mij alleen een wat langere buffertijd op.

  6. heb op dit moment een sim only van vodafone op de oude voorwaarden (dus FUP) 300 belminuten kost met 12,70 p/m. Mocht ik een iPhone 5 kopen dan ga ik gewoon lekker door met dit contract. Heel veel goedkoper kan het volgens mij niet. Ik zie trouwens op mijn vf facturen wat ik per maand aan data verbruik en dat is echt weinig. (300 mb gemiddeld) en ik gebruik hem erg veel onderweg. (vind ik)

  7. Ik ga ook simonly nemen heb iPhone 5 los besteld komt 3-4 weken
    Ik ga t-mobile simonly 5 euro 110 min/sms/data 5×24=120 + 659 = 779 zo kom ik wat goedkoper
    Normaal heb ik nog abonnemt van i150 08 als ik zo blijf laten staan kom ik wat duurder uit 1379

  8. Bij Vodafone kan je een sim-only krijgen met 7,2 of 14,4 mb/s snelheid. Bij Telfort (netwerk KPN) kan je ook een snelheid van 7,2 mb/s krijgen, tegen extra vergoeding. De vraag is of je deze abonnementen ook met nano sim kan krijgen.

    Ik heb ook de iPhone los besteld via het internet, hopen dat hij eerder komt dan de 4 weken die nu aangegeven staan.

  9. Ik heb sim-only Vodafone altijd 75 belmin. En 500MB. Ik heb overal waar ik ben WIFI, en dit wordt alleen maar meer, dus ik ben tevreden. Wellicht ga ik nog een stapje hoger qua belminuten.

  10. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @AlexT: Grappig. Ik zie mijzelf best als power-user, maar doe al jaren met 2Mbit/s (mede omdat ik nog het oude – echt onbeperkte – T-Mobile i-’08 abonnement heb). Ik heb niet het idee dat het in de dagelijkse praktijk nou echt het zo traag is (bijvoorbeeld vergeleken met Gonny’s 7,2Mbit/s bij Vodafone)

    Idem hier en ik kan ook niet zeggen dat dat TMob i’08 abo nou zo traag is. In vergelijking met collega’s om me heen die KPN of V’fone hebben merk ik niet echt veel verschillen. En de grote reden om niet te switchen is dat ik een duo-sim heb op dit abo zodat m’n iPad ook mee kan liften. Onbeperkt internet (tja, voor wat het maar waard is, dit begrip) op twee apparaten, voor 3 tientjes per maand, ja, dat vind ik nog te doen.

  11. Heb net even uitgerekend wat een 2 jr sim only altijd van 1 gb en 75 minuten mij gaat kosten bij Vodafone, (incl iPhone 16GB):
    €1152,-

    Een Altijd abo 2jr incl iPhone van €42.50 pm incl korting:
    €1159,-

    Ik zag dat men nu speciale microsim abo’s heeft bij VF.

  12. Bij sim-only aanbieders moet je goed opletten dat je niet in allerlei rare regeltjes gevangen raakt.

    Wat Tele2 niet vertelt, is dat zij 75 euro van nieuwe klanten willen hebben om in het buitenland bereikbaar te zijn en zelf te kunnen bellen.

    Zij noemen dat “bescherming” van de klant, maar de manier waarop is pure chantage.
    Diezelfde klant ondergaat ook een kredietcheck in de winkel.

    Al met al zit ik nu al een tijdje gevangen in een contract waarvan ik meen dat het contractbreuk is.
    Echter, ook na een aangetekende brief doet tele2 helemaal niet.

    Cheap is goed, maar het zwarte schaap is, mijns inziens, terecht een zwart schaap.
    Tele2 dus, als je belazerd en bedonderd wil worden.

  13. Origineel geplaatst door Daniel
    Was wel relevant geweest om datasnelheden mee te nemen in deze vergelijking. Veel Sim Only abonnementen bieden slechts 2Mbit, bij toestel combo abonnementen kun je nog voor 14Mbit kiezen. Of je dit nu haalt is een tweede, maar 2Mbit is echt traag voor een moderne smartphone.

    datasnelheden zijn inderdaad het vermelden waard! Zou fijn zijn als dat nog kan worden toegevoegd.

  14. Gelukkig heb ik nog een actie van de directsales van vodafone, van 2/3 jaar geleden. ik heb 400 belminuten/sms en 1024 mb internet per maand, en dat voor maar 14,95! Ik zou eigenlijk in augustus al moeten verlengen, maar een medewerker van Vodafone was zo vriendelijk om te zeggen: ‘Meneer, laat u abonnement maar lekker doorlopen, want u heeft recht op dit abonnement tot 2029. Mocht een medewerker van Vodafone u een aanbod doen voor verlenging, gewoon afslaan.’ Dat noem ik nog eens service/klantvriendelijkheid!

  15. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @AlexT: Grappig. Ik zie mijzelf best als power-user, maar doe al jaren met 2Mbit/s (mede omdat ik nog het oude – echt onbeperkte – T-Mobile i-’08 abonnement heb). Ik heb niet het idee dat het in de dagelijkse praktijk nou echt het zo traag is (bijvoorbeeld vergeleken met Gonny’s 7,2Mbit/s bij Vodafone)

    Misschien zit het tussen de oren hoor, omdat je thuis een 100 Mbit verbinding gewend bent, dat 2 Mbit echt als een stap terug in de eindtijd voelt. Wellicht heeft het ermee te maken dat ik (nog) bij T-Mobile zit en ik al blij ben dat ik 5 bars 3G heb ( en het ook nog werkt!)

  16. Ben overgestapt van Ben naar Vodafone, heb toch betere ervaring met dit netwerk m.b.t. bereik en snelheid. 1000MB/160 min/14,4 mb/s: €20,00 per maand

  17. ik heb nu al een paar maanden een sim only, veel goedkoper, koop de 5 wel over een maand of 3 tweedehands van iemand die weer in geldnood zit. komt de laatste tijd zo vaak voor.

  18. Ik denk dat de iPhone 5 16 GB niet echt representatief is,

    Ik zou het verschil wel eens willen zien met een 32 GB of 64 GB model. Daar zal je waarschijnlijk wél veel goedkoper mee zijn met een simonly en los toestel.

    Jammer dat dit voorbeeld niet is opgenomen!

  19. -Heeft jouw provider al nano-sims beschikbaar?
    -Kun je per maand opzeggen, of zit je twee jaar vast aan het abonnement?
    -Rekent de aanbieder per minuut af of per seconde?
    -Hoeveel ben je extra kwijt als je buiten de bundel gaat?
    -Wil je straks op 4G overstappen? Dan is een langlopend 2-jarig abonnement niet handig.

    Ik mis nog toestel lease.

  20. Ik haal mijn iPhone in the states 🙂 veel goedkoper!
    dus dat scheelt nog meer

    denk inderdaad dat het verschil van iPhone in nederland kopen met sim only niet heel veel scheelt met een abbo (en mss zelfs beter een abbo te hebben)

  21. Youfone is pas een prikkie. En dan ook nog is op het KPN netwerk. Ik hoorde van sommige mensen dat ze problemen hadden daar maar het merendeel is gewoon tevreden. Liever 1 of 2 keer bellen aan het begin met de klantenservice dan veelal slechte 3g dekking (of gene bereik in een stadion, op een festival etc) bij melkkoe T-Mobile. Youfone levert trouwens vanaf half november nano-sims en youfone heeft ook nog onbeperkt internet op het KPN netwerk.

  22. *SUPER* artikel!
    Ben hier echt oprecht heel erg blij mee, dankjewel iPhoneclub team voor de moeite!

  23. ik heb vanaf de 4 tot de iPhone 5 die ik nu in bezit heb los gekocht

    heb iSmart 150 150 1000 €23,50 sinds 2 maanden,
    bel bijna nooit
    onbeperkt smsen
    en heb overal wifi, werk, thuis, vrienden
    dus aan de 1 gig kom ik toch nooit

    ik ben zeker goedkoper uit

  24. @Jean-Paul Horn: Maar gaat hier niet ook de snelheid van de telefoon zelf meespelen? Als ik lees hoe snel de iPhone 5 is, kan ik me goed voorstellen dat de bandbreedte opeens wél de beperkende factor wordt…

  25. Ook ik stoei hiermee. Heb nu nog een i300 abbo uit 2008, dus met 2 Mb/sec en onbeperkt internet voor 44,95. De zgn. Sim Only abbo’s van T-Mobile zijn allang niet meer wat die geweest zijn (hetzelfde als een abbo met telefoon alleen dan voor de helft van de prijs) dus het is vergelijken geblazen. Ik heb nu een iPhone 4 32 Gb en daar zat ik al af en toe tegen de opslaglimiet aan, dus het is minimaal een 32 Gb voor mij maar het liefst een 64 Gb. Op zich kan je de tabel “makkelijk” vertalen naar een 32 of 64 Gb, je telt gewoon 100 resp. 200 euro bij het totaalbedrag op…

  26. De providers maken zich zelf lastig. Ik heb besloten geen abbo te nemen en draai nu op een prepaid kaartje. Overal waar je komt heb je gratis wifi. Komt nog bij dat ik 4 maanden per jaar op een camping sta in Spanje waar ze eveneens gratis Wifi hebben. Wel erg traag overigens maar het gaat net met b.v. Skype. Als ze de data goedkoper maken zou ik misschien wel weer overstappen op een abbo. Het vergt in begin enige aanpassingen maar dan gaat uitstekend. Probeer het maar eens uit. Hopelijk zullen die graaiers dan met andere prijzen komen. Wie een beter idee heeft mag het zeggen.

  27. Wat ik in dit verhaal mis: hoe zit het met de garantie/toestelvervanging qua vergelijk tussen een abo incl. toestel en als je een toestel sim only koopt?

  28. @Rogier: Ga naar youfone, onbeperkt voor 16.95 euro (1500 mb daarna snelheidverlaging). Dat is veel goedkoper dan je i-abo met voorwaarden uit 2008.

  29. Ik had deze tabel graag eerder gezien. Had zelf al het een en ander uitgezocht en toch gewoon mijn abonnement verlengt. Als deze tabel een paar dagen eerder was gekomen had ik het misschien toch anders gedaan.

    Ik had hem maandag namelijk besteld. Blijkbaar zat ik niet bij de eerste 10.000 aangezien ik nog geen bezorg afspraak kan maken.

    Maar het zou ook kunnen dat particulieren voorgaan op mijn zakelijke abonnement.

  30. Het zou ook handig zijn te vermelden of tethering wel of niet toegestaan is. Of is dat inmiddels standaard?

  31. Toestel lease is toch het minst aantrekkelijk van KPN. Over 2 jaar is de iPhone 5 nog minimaal € 300,- waard. Zelfs 3GS is nog minimaal € 150,- waard.
    Heb zelf een 3 jarig abonnement bij Vodafone met 300 belminuten 500 mb 7.2 Mbit voor maar € 18,95. Loopt voorlopig nog niet af.

  32. Ik koop de iphone5 32GB los, heb voor €12,00 bij simyo 1000 mb internet en 250 bel/sms. Ik heb het eerste jaar 1000mb internet voor 5euro en daarna word het 10euro geloof ik. Ben erg tevreden en heb echt overal bereik! Behalve in het gebied rond elsloo, ik ben benieuwd of de iphone 5 met zijn2 antennes mij dit jaar op vakantie wel bereik geeft 😉 ik denk dat je wel goedkoper uit kunt zijn met een sim only, je kunt meer vragen van een abbonnement voor minder geld,omdat de korting op je Abbo zit en niet op je toestel. Ik heb ook gelezen dat KPN start met het uitrollen van 4G netwerken, zou erg fijn zijn als je als simyo klant die kan gebruiken!

  33. @rick: Wat zijn jouw ervaringen met Youfone? Als ik dit lees dan moet je oppassen.

  34. Nadeel van de budget aanbieders is het buitenland!!!
    Daar betaal je vaak de volle mep, geen buitenland bundels!!!

  35. Kijk dit is nou waarom de site zo gruwelijk handig is! Bedankt iPhoneclub!

  36. Dat buitenland klopt. Ik heb het uitgezocht en er zijn geen bundels voor het buitenland. Ik ben nog nooit buiten de EU geweest en ben dat ook niet van plan. Binnen de EU gelden standaardtarieven voor bellen dus dat is prima. Geen internet dan maar in het buitenland.

    @Marc: Qua service heb ik tot nu toe geen problemen gehad. Eén telefoontje met de klantenservice gehad voor een aantal vragen. Voor derest netjes een (duo!)-simkaart gekregen (standaard) en portering gaat als het goed is ook goed want dat is allemaal goedgekeurd door T-Mobile en Youfone.
    Ik heb ook berichten gelezen van slechte service maar als ik eerlijk ben vind ik het aantal klachten wel meevallen en de soort klachten ook. Er zat 1 klacht bij die wel erg vervelend is; de facturering loopt niet bij iedereen goed. Maar ik neem eigenlijk aan dat dat bij een klein percentage is.
    Tot nu toe ben ik zeer tevreden. Hopelijk blijft dat zo. En ja, het is een wat minder bekend bedrijf dus het blijft altijd een beetje een risico.

  37. Gelukkig bestaat er zo iets als mobile vikings met een slim trukje toe te passen kan je wel tot 4 gb internet verkrijgen en dan nog eens 2 duizend smsen wat je dan met whatsapp gewoon onbeperkt kunt sturen 🙂

  38. iPhoneclub (Gonny) heel erg bedankt voor het overzicht!

    Ik had er zelf al veel tijd in gestopt. Het is hierboven al genoemd maar wat inderdaad ook van belang is bij je afweging:
    – wat zijn de kosten voor bellen en Internet buiten je bundel?
    – kun je, en zo ja voor hoe lang, ongebruikt tegoed meenemen?

    En last but not least: het scheelt enorm als je de klantenservice van je huidige provider belt. Ik kreeg net van T-mobile een speciale aanbieding als vaste klant. Die is uiteraard aantrekkelijker, zowel qua prijs als qua voorwaarden als in bovenstaand overzicht. Ze doen echt moeite om je als klant te behouden (mits je altijd netjes op tijd je rekening betaalt :-)).
    Voor mij was in elk geval de rekensom/keuze snel gemaakt: toestel los kopen en sim only erbij afsluiten.

  39. is bliep.nl vergeten in het overzicht?

  40. @Jean-Paul Horn: Ik denk dat als je op WiFi zit dat dit toestel ook wel erg snel is. Onderweg is leuk maar zoals je zegt is de oude T-Mobile abonnement nog goed te doen.

    Maar denk dat iPhone 5 via WiFi best snel zal zijn

  41. Heb contact gehad met ben. Zij zullen de nano simkaart pas in Q1 2013 leveren… Dus moet ik zelf overstappen naar Simyo

  42. Volgens mij is het nog altijd mogelijk om een data only te nemen bij T-Mobile en daar een dag later een belbundel aan toe te voegen. Zonder internet 😉
    Ik heb dat in verleden 2 x gedaan.
    Dan ontstaan er leuke opties.
    Er is nl een 24 maands 50% actie!
    Op een 14.4/3.6 verbinding.

  43. Ook niet onbelangrijk. Hoe is het gebruik/kosten van bellen/data in het buitenland. Bij Tele2 krijg ik er niet echt een vinger achter of dat allemaal wel zo goed werkt en niet ontzettend duur is. Vodafone heeft voor abo’s bv die alles op reis bundel, weet niet of die ook geldt voor sim-only…

    Allemaal zaken om rekening mee te houden!!

  44. @truus: Nou, dan heb jij vast een aardig iemand aan de lijn gehad zeker?!?

    Ik heb laatst 2x gebeld… De eerste keer kreeg ik een aanbieding voor SIM Only, die was nog duurder dan mijn abonnement nu en kreeg ook minder. En een heel nieuw abonnement met toestel was al helemaal niet te betalen. Vroeg ze echt nog of ze mij wel als klant willen behouden en moest er over nadenken.

    Toen ik 2 dagen later nog eens belde om het nog maar eens te vragen, of ik het wel goed had vernomen. Kreeg ik een jongen aan de lijn die zei me “blijf maar lekker op het abonnement wat je nu hebt want zo goedkoop met deze voorwaarden krijg je bij ons echt niet meer”.

    Nou, ik heb dus die tweede maar aangehouden 🙂

  45. Je bent niet goedkoper uit. Abo is altijd duurder! Je telecom moet het toestel ook betalen. Korting was toen T-mobile nog alleen recht had.

    Een regel die je zowiezo moet onthouden. Of je huidige simonly goedkoop is een ander verhaal.

    Ze proberen vanalles om abo’s goedkoper te laten lijken (leasen, eerste maanden goedkoper) maar ‘at the end, your paying more…’

  46. @Frank ik heb ook nog die directsales sim only van Vodafone, maar er zit geen data limiet op hoor, maar FUP (onbeperkt dus)!

  47. Lollig, heb je (zoals ik) een 7.2 mbp/s abonnement bij Vodafone, haal je 2,41 mbps (speedtestje gedaan).
    Staat inmiddels ook bij de pakketten van vodafone dat de praktische snelheid 1,5 tot 3 mbp/s is.

    vraag me nu dus af of een 2 mbp/s sim only abonnement ook echt 2 mbp/s is of “praktisch” ook 4x lager is.
    Als het echt 2 mbp/s is maakt het “praktisch” dus geen verschil !!!

  48. @Jean-Paul Horn: Wie belt er nog tegenwoordig met zijn telefoon 😉 Je betaald wel per seconde, en de internetsnelheid is niet super snel. Maar als je veel in bereik van wifi ben, dan is dit een goed alternatief als je maar af en toe mobiel internet nodig heb.

  49. Ik heb hem gewoon besteld bij Apple site UK, had hem dinsdag binnen, mijn sim only simkaart van Telfort op maat geknipt en ben lekker goedkoopste uit. Nergens in de rij gelegen en veel goedkoper over 2 jaar genomen dan met de absurde tarieven waar ze nu mee kwamen.

  50. Bij simpel ook dure borg van €200 voor bellen in buitenland in eerste 3 maanden. Niet makkelijk in het buitenland. Ik wil het ook doen losse iPhone met sim only, maar eerst de berg voorwaarden doorbladeren. Heel veel haken en ogen.

  51. @Huibert: ja ik, 200 minuten pm zijn welkom. Soms iets meer, soms iets minder.

  52. De totaalprijs na 2 jaar zou er altijd bij moeten staan vind ik

  53. @Gonny van der Zwaag: Kan het zijn dat de snelheden bij KPN niet kloppen. Van wat ik op de KPN-site begrijp lopen de snelheden op bij hogere datalimieten (tot 14,4 Mbps)

  54. Geen iSmart 200 meer van Tmobile?
    Ik heb zelf ook nog de ‘oude’ i300 ’08 van Tmobile en ik merk echt geen verschil qua 3G snelheid met mijn 2de abbo, een iSmart 300 op 14,4mbps.
    De zgn. hoge mobiele internet snelheden zijn puur theoretisch (je moet dan ongeveer 2 meter van de antenne zitten en jij alleen bent de enige gebruiker van die frequentie). Het zou de providers sieren wanneer ze een reductie geven iedere keer dat ze de geadverteerde snelheden niet halen. De apps van de verschillende providers geven ook nooit aan op welke (gemiddelde maximale) snelheid de verbruikte data is gedownload/geupload, bang dat ze zijn dat ze de consumentenbond of Miss Kroes weer eens op hun dak krijgen.

  55. Sim only is het goedkoopste.
    Na een jaar toestel weer verkopen.
    Bij direct opzegbaar abbo. eventueel eerder.
    Je zit nooit vast!!
    Geschatte opbrengst rond de € 375,-
    Trek dit af van een jaar sim only en toestel,dan ben je altijd het goedkoopst , alleen mischien niet zo snel internet.
    En zodra de iphone uit komt niet meer wachten, of je al mag verlengen.

  56. Ik vind de sim only opties bij Vodafone nogal karig.
    Nu: Zakelijk Sim only 50 (35 euro p/m) + toestel = 1499
    Na verlengen: Zakelijk 50, 1e 8 maanden betaal je de helft, + toestel: 1139.

    2 jarig abo verlengen is dus 360 euro goedkoper, en heeft een hogere datalimiet. Scheelt niet heel veel per maand, maar toch. En lagere up-front kosten.

  57. @marc: Het is denk ik lastig te vergelijken. Jij hebt nu misschien al een contract met uitzonderlijk lage tarieven. Ik ben een zakelijke klant (maakt ook verschil, je bent dan vaak wat duurder uit). Ik betaalde 37,50 per maand (Flex zakelijk 300) en ga nu 30,00 per maand betalen voor een vergelijk-baar pakket (iSmart 300). Het zou best kunnen dat jij voor zo’n pakket maar 25 euro betaalt omdat je het al een hele tijd geleden hebt genomen.

  58. Ik heb een iPhone 4 met sim only iSmart 500 abbo voor 40€ per maand 1 jarig ( nu nog 9 maanden ) dus ik ga de iPhone 5 gewoon los halen en een nano sim aanvragen en m’n 2de abbo haal ik uit m’n iPhone 3G en stop ik in m’n iPhone 4 die sim only loopt ook over 9 maanden af ! En daarna zie ik wel wat ik doe ^^

  59. Voor mij is dekkingsgraad een hele belangrijke factor. Never meer T-mobile hoe goedkoop ze ook ooit nog zullen worden. Ik heb daarom gekozen voor Vodafone

  60. Het i150 ’08 abonnement van T-Mobile is inmiddels ook geen €29,95 meer. Ze hebben onlangs een inflatiecorrectie toegepast…stakkers….€31.

    Afijn, dat is voor mij nog altijd goedkoop genoeg om tzt een 2e hands iPhone 5 aan te schaffen.

  61. Bij T-Mobile kon ik zelfs mijn oude abo i300-’08 niet meer verlengen…zeiden ze op de zakelijke klantenservice, met ernstige stelligheid. Er zat dus niets anders op om de snellere, duurdere (!) optie te kiezen… wel profiterend van de eertse 6 manden 50% korting op de €50 maandkosten. Heeft iemand hier ook ervaring mee? Mag T-Mobile dat zomaar afdwingen?

    Ben wel benieuwd naar de ‘nieuwe’ snelheid, ben nooit echt tevreden geweest over hun dekking en het blijft vreemd, dat als je van Antwerpen naar het eiland Tholen rijdt, pas 20 Km landinwaarts wordt overgeschakeld op het het NL netwerk. Opletten dus als je hier in de buurt woont en net over de grens weer goedkoop denkt te kunnen bellen!

  62. Top artikel!! Thanx
    Misschien kan iPhoneclub een artikel wijden aan de data snelheden van de verschillende aanbieders. Heb ik met een 4S een snelheid nodig van 14,4 bijv.

  63. ik heb een sim only abonnement van Vodafone… 600 belminuten of smsjes en 1gb aan data… 19 euro…. Is dit een simonly om aan te houden of kan t toch goedkoper?

  64. @Flieps: weet je dat zeker, heb ook een I150 ’08 abbo maar op mijn factuur staat toch echt 25,17 euro ex btw.

    maar goed, wat ik begreep van een chat met de klantenservice is dat ze de prijzen van da abbo’s gingen verhogen per november en er werdt me aangeraden om zsm een nieuwe iphone te regelen… hik alleen wat tegen die prijsverhoging van zeg maar 50% ten opzichte van het abbo wat ik nu heb.. toch maar sim only denk ik..

  65. Origineel geplaatst door Frank
    Heb contact gehad met ben. Zij zullen de nano simkaart pas in Q1 2013 leveren… Dus moet ik zelf overstappen naar Simyo

    Zelf knippen? van een micro sim.

  66. Ik vraag me af hoe het zit met dingen als visual voicemail en personal hotspot bij een sim-only abonnement. Meestal is het nogal onduidelijk wat hiermee gebeurt. Ik heb nu namelijk een iPhone met abonnement en daar zat gewoon visual voicemail bij, maar mijn moeder heeft een losse iPhone en sim-only, maar die heeft geen visual voicemail.
    Weet iemand hoe dit zit (ook voor personal hotspot)?

  67. Appels met peren vergelijken dit overzicht en er is zoals ze zelf zeggen geen vergelijk te maken door verschillende bundels en voorwaarden. De gemiddelde prijs per maand die wel te berekenen is staat er dan weer niet bij en dat is een beetje vreemd vind ik. Nu worden de prijs per maand voor de eerste 6, 9 of 12 maanden genoemd waarbij je korting krijgt. Op basis van je verbruik moet je zelf even goed rekenen dat is de enige goede manier om jezelf geen poot uit te laten draaien

  68. Doe het al altijd op deze manier. Betaal 18,- in de maand met onbeperkt internet bij t-mobile. Vanmorgen de Iphone 5 besteld om mijn 4s in te ruilen.

  69. @Mark Boonman: Dit is een standaardreactie bij dit soort overzichten. Als je het 100% waterdicht wilt maken, kun je alleen abonnementen van één operator onderling vergelijken. Maar dat voegt niet zoveel toe, want die lijstjes kun je al bij de operator zelf zien.
    Je opmerking over de actieprijzen klopt trouwens niet. De prijzen die genoemd worden zijn de normale prijzen. Tussen haakjes staan de actieprijzen. Als je doorklikt naar het uitgebreidere overzicht kun je zien hoe lang het actietarief duurt.

  70. Ik heb zelf gekozen voor t-mobile iSmart 75 voor 37,50 p.m. 6 maanden 50% korting.

    Die ontbreekt nog in het overzicht.

  71. Geen T-Mobile meer voor mij, zeer slechte internet.
    Ik ga voor sim only KPN netwerk (misschien Vodafone). Stap NIET over naar SIMPEL, heb er slechte review over gelezen.
    Let goed op voor je een abo afsluit. 6 mnd zijn zo voorbij daarna het dubbele betalen, pff.. iPhone 5 ‘ontgrendeld’ gekocht, over een paar weekjes binnen. Nu nog een Sim Only met internet. Mn oude iPhone 4 abo loopt eind oktober af en/of misschien die knippen tot Nano-simkaart 🙂

  72. Ik heb een Tele2 sim only abonement. Ik betaal nu 13 euro en na een jaar iets van 18 euro. Dat is voor 1 Gb data en 100 minuten bellen. Mooie hiervan is dat je data en bel minuten apart kan kiezen. Snelheid is 3,6 Mbit/s down en 384 Kb/s up. Pagina’s laden snel dus deze snelheid wordt ook echt gehaald. Over 2 jaar komt dit dus op: 659 + 156 + 216 = 1031 euro
    (Een T-mobile abo: 329 + 112,50 + 675 = 1116,5 euro)

  73. Nu lijkt het alsof de hele wereld de iPhone 5 los koopt met sim only. Tuurlijk is het op 2 jaars basis goedkoper maar laten we het nou ook weer niet overdrijven,
    Voor mij zou het ongeveer 100 euro shchelen op jaarbasis en moet ik u een smak geld aangeven aangezien ik niet zoals de meeste een 16 gig wil.
    Spaargeld voor andere doeleinden wil ik er niet voor aanspreken.
    Ik neem aan dat er ook nog mensen zijn die de iPhone 5 met abbo kopen 🙂

  74. Origineel geplaatst door Harry
    Ik heb een Tele2 sim only abonement. Ik betaal nu 13 euro en na een jaar iets van 18 euro. Dat is voor 1 Gb data en 100 minuten bellen. Mooie hiervan is dat je data en bel minuten apart kan kiezen. Snelheid is 3,6 Mbit/s down en 384 Kb/s up. Pagina’s laden snel dus deze snelheid wordt ook echt gehaald. Over 2 jaar komt dit dus op: 659 + 156 + 216 = 1031 euro
    (Een T-mobile abo: 329 + 112,50 + 675 = 1116,5 euro)

    Dat bedoel ik, zo groot zijn de verschillen ook niet altijd.

  75. @robert:

    Bij mij staat er €25,75.

  76. Origineel geplaatst door Flieps
    @robert: Bij mij staat er €25,75.

    Hoe bedoel je ?

  77. Betaal nu proximus mtv generation25 euro voor sms onbeperkt 250 mb en 60 min bellen
    24 x 25 + 699 =1299
    Telenet 45 € is 1 Gb + 200 min + 10.000 sms
    24 x 45 + 199 voor toestel = 1279

    20 euro goedkoper voor meer en 199 voor iphone 5
    Volgens mij beste deal in belgie

  78. @Gonny van der Zwaag: @Jean-Paul Horn: Mooie overzichten. Enige wat ik mis zijn de totaalprijzen welke je kwijt bent aan het eind van het 1 of 2 jarige abonnement wat je afsluit met je provider. In zo’n geval is het altijd makkelijker af te zetten tegen een simonly + los kopen of huidig abonnement + los kopen.

    Is het mogelijk dat jullie dit nog toevoegen aan bovenstaande tabel? Of wellicht verwijzen naar een Google spreadsheet waarin we het zelf kunnen aanvullen?

  79. Origineel geplaatst door Harry
    Ik heb een Tele2 sim only abonement. Ik betaal nu 13 euro en na een jaar iets van 18 euro. Dat is voor 1 Gb data en 100 minuten bellen. Mooie hiervan is dat je data en bel minuten apart kan kiezen. Snelheid is 3,6 Mbit/s down en 384 Kb/s up. Pagina’s laden snel dus deze snelheid wordt ook echt gehaald. Over 2 jaar komt dit dus op: 659 + 156 + 216 = 1031 euro (Een T-mobile abo: 329 + 112,50 + 675 = 1116,5 euro)

    En hoe is het bereik van Tele 2?

  80. Ik ben ook benieuwd naar de internetsnelheid van Tele2.

    1. Een 2-jarig simonly abonnement (Tele2)
    2. 100 belminuten, omdat ik niet veel bel
    3. 1,5 GB internet
    4. iPhone 5 – 16GB

    100 belminuten + 1,5 GB kost €15,50 per maand.
    Dus de som wordt: 15,50 x 24 = €372,-

    €372 + €659 = €1031,-

    Ik kan er ook voor kiezen om minder MB aan internet te nemen omdat ik zowat overal gratis wifi heb (thuis, sommige NS treinen, burger king, mc donalds etc.

  81. T-Mobile biedt in mijn beleving het beste bereik. Andere providers hebben daar soms problemen mee. Is overigens bij de berekening wel rekening gehouden met de eerste 6 maanden halve prijs actie van de iSmart 200??
    Die heb ik genomen.

  82. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar voor mij was het een schok om er achter te komen dat je voor de iPhone 5 (als je hem los koopt) € 27,46 per maand afschrijft! (24 maanden, € 659,- voor 16GB model)

  83. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Lowermate: Ja, er zijn natuurlijk mensen die ook nog gewoon met abonnement kopen. Maar sinds er meer aanbieders bij zijn gekomen, is dat eigenlijk steeds onaantrekkelijker geworden (hogere tarieven, uitgeklede abonnementen).

    Ok maar je moet wel in 1 maal een groot bedrag betalen, nemen veel menen daarom een 16 gig (ik wil zelf graag een 64 gig). Nu krijg ik de indruk alsof het een aanschaf van niks is. De verschillen zijn er over 2 jaar wel maar toch ook niet weer gigantisch als je het per maand berekend.
    Download snelheid ligt bij de meeste providers toch ook een stuk lager. Ga je dan niet teveel concessies doen ?

  84. sim only klinkt Oke. Zit nu nog op het oude i150 van Tmobile (150min, 150 sms en onbeperkt internet) voor 30 E per maand.

    De optie van Telfort voor 200 min/sms plus 1GB inet voor 15E uit het artikel lijkt me wel wat. Verkoop ik mijn iPhone 4 en gebruik ik dat geld (250 ofzo) om de 5 aan te schaffen.

    Simyo ga ik ook nog even nader onder de loep nemen. Bieden beide providers wel nanosims? En kan je extra MB’s bijkopen?

  85. @Harry: Heb je dan wel Visual Voicemail en Personal Hotspot bij je sim-only, of is dat verder niet mogelijk?

  86. Origineel geplaatst door Joffysloffy
    @Harry: Heb je dan wel Visual Voicemail en Personal Hotspot bij je sim-only, of is dat verder niet mogelijk?

    Hi,
    Hoewel Tele2 wel van de diensten van T-mobile gebruik maakt (soms staat er zelfs t-mobile als provider aangeven op de telefoon) zijn de diensten die noemt specifiek voor T-mobile. Met name de personal hospots kan dan een dealbreaker zijn,…

  87. Vanaf maandag heeft vodafone nieuwe sim-only abonnementen. Aanrader om even te wachten 😉

    Overigens ook nieuwe combi abonnement.. 10GB FUP… Ik wacht tot maandag sowieso!

  88. Hoe doen jullie dat met verzekeringen ? Ik kocht de iphone altijd bij t-mobile met een verzekering maar ga hem nu los kopen. Is hij dan nog makkelijk te verzekeren?

  89. Waarom is het niet handig een 2jarig contract te nemen als 4G evt. straks komt? Als je een abbo bij t-mobile hebt neem ik aan dat zodra dit voor de particulieren beschikbaar komt je dit gewoon krijgt? Of evt kunt aanpassen?!

  90. Goed artikel en goed voor iedereen die van plan is om nog een iphone (5) aan te schaffen. Let wel op dat je je niet alleen blind staart op de tarieven, goedkoop is niet altijd het beste. Je moet naast de prijs ook heel goed de voorwaarden doornemen maar ook de mogelijkheden van je abonnement. Bijv kan je je abonnement verhogen/verlagen? Hoe zit het met bellen in het buitenland? Hoe (goed) kan je je tegoed opvragen en bijhouden? Hoe goed is het netwerk? Wil ik straks over op 4g? enz.
    Omdat iedere gebruiker weer anders is, is het ook lastig om te zeggen wat nou de beste keuze is. Bepaal eerst voor jezelf goed wat je met je iphone wil doen, wanneer, hoe,hoevaak enz.

  91. Let er ook op, of je tegoed 1 of meerdere maanden geldig zijn.
    Gebruik zelf Hollandsnieuwe die dat wel heeft. Soms sms/bel je een maand weinig en dan heb je de volgende maand weer veel om te bellen! Iedereen zegt op forums dat hollandsnieuwe slecht is etc. Maar er is niets aan het handje! (;

  92. Afschrijving:
    Aankoopwaarde – RESTWAARDE / (12 of 24 of 36)
    Hou rekening met de restwaarde.
    Kan oplopen tot 450€ na 1 jaar en na 2 jaar vaak nog 320€
    Wel altijd een hoesje erom, scheelt een hoop met ‘t verkopen

  93. Uit al de commentaren blijkt dat mendoor de bomen het bos niet meer zien. Voorwaarden, acties en prijzen duizelen ons. Een keus is nauwelijks te maken. Is de consument bereid in opstand te komen tegent die belachelijke prijzen en voorwaarden. Exorbitante winsten moeten tegengegaan worden. Hoe? Een club oprichten met mensen die bereid zijn actie te voeren. Bv bij verlenging geen Abbo meer nemen maar alleen via gratis WiFi of thuis of werk internetten. Wie is on staat zoiets op te zetten. Ik heb al geen abbo meer maar een prepaid kaartje die ik nauwelijks gebruik. .

  94. @Liekele Helmus: Ik heb zowel een telefoon (zakelijk) van KPN als een telefoon (prive) van T-mobile en mijn vriend heeft een telefoon van Vodafone. Wat blijkt? De dekkingsgraad is bij alle 3 ongeveer gelijk, dat maakt echt niet meer uit. Het is trouwens bij geen van 3-en volledig, er zijn helaas nog steeds witte plekken (bij alle 3 tussen Lochem en Borculo en tussen Utrecht en Arnhem).

    @Alwin: Ja want de verzekering loopt niet via het toestel maar via het abonnement wat je neemt (ook bij sim only). Soms is de verzekering inclusief, soms kun je hem erbij afsluiten. Let op: er is verschil of je het toestel verzekert tegen verlies, diefstal, schade e.d. of alleen de tijdelijke vervanging bij reparatie en de Sim-kaart. De premie voor het eerste is natuurlijk veel hoger dan voor het tweede.

  95. @Harry: Ah, dank je wel voor de informatie en snelle reactie!

  96. @truus: Wellicht zal er in de laatste twee jaar het nodige zijn gedaan door T-Mobile op dit gebied. Hollandsche Rading (3739 KN) is nog altijd een black hole…

  97. Conclusie: doe minimaal 3 JAAR met je iphone dan loopt het voordeel pas echt op!

    Zakelijk schrijf je je telefoon af over 5 jaar ( bij uitzondering over 1) volgens de BD.

  98. Over snelheid: Ik haal met m’n i150 abbo oude voorwaarden op m’n 3gs een download snelheid van 1,88 mbps en een ping van 114. Dus dicht tegen de beloofde 2 mbps.
    Ik betaal 30 per maand, maar twijfel sterk of ik m’n abbo moet houden en er een losse iPhone bij moet kopen…. deze is nog met onbeperkt internet…

  99. @Gonny van der Zwaag: Het viel me zojuist op dat Tele2 haar prijzen voor mobiel internet iets heeft verhoogd, maar tevens ook de snelheid flink heeft opgeschroefd!
    Een 1000MB internet bundel heeft nu 14,4Mbit 🙂

  100. @Hwin: Dat viel mij ook al op! Er zijn niet eens extra kosten bijgekomen, wordt wel een heel chill sim only abonnement nu 😀

  101. Tele2 heeft inderdaad haar bundels veranderd. Het is nu niet meer mogelijk om deze “aanrader” te nemen:
    – Tele2 met 200 belminuten en 1000MB data voor €15 per maand (2Mbit)

    In plaats daarvan kun je kiezen voor:
    – Tele2 met 300 belminuten en 500MB data voor €14,50 per maand (7,2Mbit)
    OF
    – Tele2 met 300 belminuten en 1000MB data voor €18,25 per maand (14,4Mbit)!

    edit: dit voorbeeld is bij een 1 jarig abonnement

  102. ?Ik wil voor mijn los gekochte iphone 5 een sim only van tele2 met 300min/sms en 500mb data, word die automatisch met nano-sim geleverd?

  103. Update in artikel: er staan nu ook datasnelheden bij. Simpel is met 384 kbps duidelijk geen aanrader.

  104. @Marc: Kan je laten weten waar die snelheden staan? Ik kan ze op de sim only-pagina niet vinden.

    Update: bij alle opties die ik aanvink komt ‘Snelheid max 2,0/0,1 Mbit/s’ te staan. Het is dus bij alle bundels hetzelfde.

  105. @Lowermate: Ja, er zijn natuurlijk mensen die ook nog gewoon met abonnement kopen. Maar sinds er meer aanbieders bij zijn gekomen, is dat eigenlijk steeds onaantrekkelijker geworden (hogere tarieven, uitgeklede abonnementen).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.