Reacties voor: iPhone 5 ‘meest gehate smartphone’

De iPhone 5 is volgens ABC News de 'meest gehate smartphone'. Maar er is helemaal geen onderzoek waaruit die conclusie blijkt.
Lees het complete artikel → iPhone 5 ‘meest gehate smartphone’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 41 reacties

  1. Tja de Daily Mail staat gelijk aan de Story en de Privé, alleen dan in krantvorm.
    In het Verenigd Koninkrijk neemt niemand die roddelkranten serieus, maar internationaal trappen nieuwssites er vaak in. Vervolgens krijg je dan een ‘hot item’ dat helemaal geen basis heeft. Typisch geval van slechte journalistiek.

  2. Ben mijn geloof in eerlijke journalistiek al jaren geleden verloren, stemmingmakerij!!!

  3. Ik hoor soms wel geluiden dat de IPhone 5 trager schijnt te zijn? Weet iemand hier meer over? Of is het gewoon weer broodje aap verhaal? Ik ben trouwens overgestapt van Samsung naar IPhone en het bevalt me prima!!

  4. Beetje flauwe berichtgeving dit.

    “Apple-gebruikers maken zich vaak niet zo druk om nieuwe Samsung-toestellen en gaan ook niet fanatiek op Twitter klagen dat het alwéér van goedkoop plastic is gemaakt.”

    Waaruit blijkt dit dan?

    Beetje te-apple-positief minded als je het mij vraagt.
    In plaats van te noemen dat negatieve uitingen op social media juist ook een marketingmiddel kan zijn, wordt dit juist teniet gedaan.

    Het aantal tweets op de dag van aankondigen ligt ook aan de manier van de aankondiging. Bij Apple zijn er livestreams beschikbaar, bij Samsung blijft het bij uitnodigings-posters op social media en is de aankondiging allleen te volgen voor de pers die aanwezig is.
    Ook trekt samsung veel meer uit voorde marketing als het toestel al op de markt is dan Apple. Kijk naar Bijvoorbeeld de samsung galaxy s4 reclame die op de nederlandse televisie te zien is.

  5. Triest als je zo moet scoren!

  6. Kunnen de merken niet gewoon naast elkaar leven? Ik ben vervend IPhone-gebruiker maar ik vind het prima wanneer ik naast iemand sta wiens voorkeur uitgaat naar Android. Beide zijn (tegenwoordig) prima, geloof ik. Eindeloze discussies, ik word er moe van!

  7. Heb zowel een galaxy 3 en een iPhone 5 en ben met beide zeer tevreden met die aantekening dat als je app. Wil kopen Android moet je een creditcard hebben en die heb ik dus niet. Kaart van iTunes is wel zo tof. Android word eens wakker.

  8. @Edwin V.: Compleet waar, ze zeggen dat ze elkaar kopiëren. Maar als ze dat nou eens bewust accepteren en samen de techniek verbeteren. Maar het gaat het aantal verkopen, “Beter zijn dan de andere”. De concurrentie om in de markt te blijven. Ze kunnen het nog niet toelaten, maar de concurrentie, het “lawsuit” en al die onnuttige dingen zouden wel gereduceerd mogen worden.

  9. Origineel geplaatst door Edwin V.
    Kunnen de merken niet gewoon naast elkaar leven? Ik ben vervend IPhone-gebruiker maar ik vind het prima wanneer ik naast iemand sta wiens voorkeur uitgaat naar Android. Beide zijn (tegenwoordig) prima, geloof ik. Eindeloze discussies, ik word er moe van!

    Of Apple en Samsung wel of niet met elkaar door eenn deur kunnen is niet relevant voor dit nieuws: het gaat hier juist om de schaamteloos slechte journalistiek van de Daily Mail – pure stemmingmakerij.

  10. Je kan alleen maar houden van de iphone 5!

  11. Ik weet wel, op welke “neutrale” tech-site je ook komt, ieder artikel wat over Apple gaat wordt compleet overspoeld door fandroids die hun gal komen spugen. Zodra ze het woord Apple lezen komen ze er op af als strontvliegen op een verse vlaai. Op de één of andere manier lijkt een bepaalde frustratie of gebrek aan erkenning hen heel diep te zitten.

  12. Ik vind wel dat de iPhone 5 een mislukte vorm heeft.
    Smal en lang.

  13. Overgestapt van fandroid naar iphone, beste keuze ever.

  14. Kan iemand mij uitleggen waarom we nooit apple reclames op de nederlandse televisie hebben? Want dat zijn tenminste nog een beetje leuke reclames (vooral de ipod reclame van vorig jaar september)

  15. En wederom gaat de discussie Apple vs Samsung / android.
    Ik zal het als it’r nogmaals proberen uit te leggen wellicht begrijpt men het nu eindelijk.
    Ik ben een Unix/Linux admin. Dus niet vreemd met opensource en de commandline.
    Waar het mij om gaat is dat ik een toestel heb dat regelmatig updates krijgt.
    En waarvan de software schil goed aansluit op de hardware. Firmware moet in orde zijn. Ik wil dus geen schil om het os hebben dat specifiek is gemaakt door de fabrikant van het toestel. Blijkbaar heb ik dan maar een enkele keuze en dat is nexus van Google. Of ik zou het toestel moeten ontdoen van z’n software en een pure android install trachten. En dan wellicht een aangepaste vorm. Hierbij moet ik dan voorzichtig zijn dat ik geen corrupt os installeer met een Trojan of zo! Wat een gedoe daar heb ik geen zin meer in vroeger zou ik dat wel leuk vinden. Maar nu wil ik iets hebben dat werk backup moet goed zijn hard en software/firmware op elkaar afgestemd. En een bijna panisch controle op apps. En een locatie waar je foute aps kan rapporteren. Mijn keuze viel op Apple ik ben gestart met een Macmini en nu heb ik een MacBook iPhone iPod. Werkt allemaal 100% goed. Ik ben geen Apple fan ik vind het bedrijf arrogant en echt omgaan met garantie. Maar er is geen alternatief dat aan mijn wensen voldoet. DAAROM kies ik voor een iPhone niet vanwege het glimmende of features enzo. Waarom wil men dat nu niet begrijpen?? Ps ik weet dat het hier km journalistiek integriteit gaat maar dat spreekt al voor zich 😉

  16. Origineel geplaatst door sdsmpie
    En waarvan de software schil goed aansluit op de hardware. Firmware moet in orde zijn. Ik wil dus geen schil om het os hebben dat specifiek is gemaakt door de fabrikant van het toestel. Blijkbaar heb ik dan maar een enkele keuze en dat is nexus van Google. Of ik zou het toestel moeten ontdoen van z’n software en een pure android install trachten. En dan wellicht een aangepaste vorm. Hierbij moet ik dan voorzichtig zijn dat ik geen corrupt os installeer met een Trojan of zo! Wat een gedoe daar heb ik geen zin meer in vroeger zou ik dat wel leuk vinden. Maar nu wil ik iets hebben dat werk backup moet goed zijn hard en software/firmware op elkaar afgestemd.

    Perfect verwoord waarom ook ik juist voor Apple kies. Alles werkt altijd staat bij mij maanden aan en doet wat het doen moet. Over de OS-sen van Apple heb ik maar 1 echte wens en dat is een veel betere intergratie met Outlook, dat is nu eenmaal binnen zo’n beetje elk bedrijf de standaard. Dat breekt toch wel op tussen een Ipad, Iphone, Mac en Macbook Pro. Verder komen er regelmatig updates ook voor oudere toestellen. Hoe vaak lees je niet dat ondanks de belofte van de fabrikant de nieuwste Android versie toch weer niet geschikt gemaakt wordt voor je net een 1/2 jaar oude toestel. Ik zou mij flink belazerd voelen voor een € 500,- duur toestel, gratis bestaat tenslotte echt niet.
    Heb voor de lol laatst eens zo’n Android based mediaplayer gekocht met de nieuwste quad core maar het viel mij bijzonder tegen wat die presenteert tov een Apple TV, traag en chaotisch van opzet overal zitten instellingen verstopt. Om nog maar te zwijgen van de malware die ruim rond zwerft.

    Ondanks de arrogantie en de wat minder sensationele ontwikkelingen van de laatste tijd blijf ik nog wel even hangen bij Apple

  17. Bij deze gooi ik mijn iPhone 5 in de aanbieding. Niemand wil met een gehaat toestel lopen. Ruilen tegen de S4 natuurlijk mogelijk.. Top toestel 🙂 just kidding.
    Niets van aantrekken en wachten op de nieuwe producten die binnenkort gepresenteert gaan worden.

  18. Ik vind een Samsung prima kunnen bestaan naast een iphone. Ik krijg na 2 jaar nog steeds een mooie prijs voor mijn iphone waarbij de Samsung al lang bij de schroot ligt.
    Hoe langer de smartphones bestaan hoe meer er vanzelf achter komt dat er maar 1 merk is dat kwaliteit en innovatie uitstraalde. De kopers van een Samsung maken bewust een keuze en zijn zeker het eerste jaar heel blij met hun toestel.
    Je hebt dus duidelijk smartphones in het hogere en in het lage segment. 😉

  19. @Mister: Omdat Apple aangeeft zichzelf te verkopen, zonder reclames. En het werkt. Waar anderen veel geld uitgeven aan marketing , heeft Apple dat niet nodig:-)

  20. IPhone 5 heeft wel een slechter bereik dan alle andere iPhones. Bij mij is het wel de meest gehate iphone. Het is echt een klere ding.

  21. @Nick: Tijd om een andere provider te nemen of ergens in de buurt van de bewoonde wereld… verhuizen?

  22. Origineel geplaatst door Nick
    IPhone 5 heeft wel een slechter bereik dan alle andere iPhones. Bij mij is het wel de meest gehate iphone. Het is echt een klere ding.

    Laat me raden! Jij woont in een Boerengat en de dichtstbijzijnde mast van jouw provider ligt 20 km verder? :p

  23. Voor mij is het grootste pluspunt…
    iMac – MacBook – iPad – iPhone combinatie werkt altijd perfect samen. En ik moet er niet eens over nadenken.
    It just works (every time).
    Heb 28 jaar computerervaring (dus kom nog uit het DOS tijdperk)…

  24. Origineel geplaatst door huplahoi
    Voor mij is het grootste pluspunt… iMac – MacBook – iPad – iPhone combinatie werkt altijd perfect samen.

    Dat is niet alleen een goede combinatie maar ook een perfect geïntegreerd systeem.

    Heb 45 jaar computerervaring (dus kom nog uit het IBM 1401/360 tijdperk)… 😉

  25. Het houdt nooit op he. Dat gezeur aldoor over apple vs samsung. Voor ieder wat wils. Iphone, samsung whatever. Get a life.

  26. In Engeland lezen veel mensen de Daily Mail maar dat zijn meer de wat simpelere mensen en diegenen die een roddelblad willen lezen. Er staat geen gewoon integer journalistiek artikel in. Ik hecht aan dit Daily Mail artikel dus ook geen enkele waarde.

  27. Wel … Dit zijn zo van die mensen die Apple het succes niet gunnen –“. Ik ben sinds eergisteren overgeschakeld van een Nokia C3 naar een iPhone 5 😀 . Biggest change in my life maar het bevalt me héél goed :p

  28. Ik vindt Samsung s4 een mooi toestel en de HTC one
    het best gebouwd .
    Maar ik werk het liefst met de iPhone
    Maak daar dan eens een combinatie van en je krijgt eindelijk een perfecte telefoon
    Het is en blijft gewoon een kwestie van persoonlijke smaak en geen van de toestellen is slecht

  29. Ik moet erom lachen, iPhone meest gehate smartphone. (This line was sponsored by Samsung)

    Wat ik persoonlijk irritant vind is; de kwaliteit van de kabeltjes/adapters bij de randapparatuur van al het apple spul.

    Wat ik dan haat is het feit dat wanneer ik xcom speel op de iphone, ik zo dicht bij een stopcontact moet zitten van apple dat het lijkt alsof ik er getrouwd mee ben.

  30. Origineel geplaatst door Harm
    Ik vindt Samsung s4 een mooi toestel en de HTC one
    het best gebouwd .
    Maar ik werk het liefst met de iPhone
    Maak daar dan eens een combinatie van en je krijgt eindelijk een perfecte telefoon
    Het is en blijft gewoon een kwestie van persoonlijke smaak en geen van de toestellen is slecht

    iOS 7 in de HTC One gooien, en dan heb je meteen de perfecte toestel.

  31. Ik ben het eens met Remco. Een beetje een vreemd artikel vol met ongegronde aannames.

  32. Ik kies zelf de telefoon die mij bevalt, toen ik 2 maanden terug een abo met iPhone 4 nam, zat 1 van de 2 verkopers bij Belcompany erop te hameren dat het verstandiger is om een S3 te nemen, ik zei duidelijk nee maar hij bleef doorgaan tot ik zei dat ik iOS fijn vind en Android niet, verder is de S3 veel te groot voor mij en als hij niet stopt dan ga ik bij een andere winkel een abonnement nemen.
    Ik bepaal zelf wat in wil, iOS bevalt mij en dat is mijn keuze.

  33. Nou ik haatte mijn iPhone 5 wel, verf laat gewoon los, scherm reageert in de ochtend heel slecht, etc etc.. Werd er schijt ziek van.. Hopen dat de 5S met wat hogere kwaliteit gemaakt word.. Bagger ding

  34. De verf problemen met de zwarte kent de wereld wel, maar over de scherm heb ik er nog nooit zoiets gehoord dus ik zou als ik jouw was gewoon even de Apple Store bezoeken voor garantie.

  35. Ik heb een tijdje gebruik gemaakt van een Samsung, een Galaxy Note II welliswaar maar toch. Binnen een half jaar begon het toestel met vastlopen en rebooten. De telefoon is virusvrij maar langer dan een kwartier houdt hij het niet meer uit. Mijn oude iPhone 3G en iPhone 4 daarentegen werken beide nog perfect en draaien als een zonnetje

  36. Volgens mij is de iPhone ook al wat langer uit dan de S4 en is een vergelijking op basis van het aantal tweets niet erg eerlijk

  37. En terecht, moet ook zeggen dat de iPhone 5 niet de beste van de reeks is. Veel klachten over het scherm, ontvangst en wifi problemen. Hoor er maar weinig goeds over. Hopen dat de 5s beter is..

  38. Heb sinds kort een samsun galaxy camera met jellybean en dus dacht ik een G3 op de achterkant.
    Leuke combinatie maar het is wel wennen. De iphone5 is (naar mijn mening, maar ik kan ze nu in ieder geval vergelijken) een generatie beter.. jeetje wat is dat android onhandig.

  39. Origineel geplaatst door Remco
    Het aantal tweets op de dag van aankondigen ligt ook aan de manier van de aankondiging. Bij Apple zijn er livestreams beschikbaar, bij Samsung blijft het bij uitnodigings-posters op social media en is de aankondiging allleen te volgen voor de pers die aanwezig is.
    Ook trekt samsung veel meer uit voorde marketing als het toestel al op de markt is dan Apple. Kijk naar Bijvoorbeeld de samsung galaxy s4 reclame die op de nederlandse televisie te zien is.

    Dit ga je toch niet menen?

    1. Samsung biedt ook livestreams aan, ik heb live de Galaxy S4 stream bekeken.
    2. Apple stuurt 1 uitnodiging, accepteert een interview en dat is het. Samsung doet minstens hetzelfde.
    3. Samsung stelt deze livestreams open voor de hele wereld, dus niet alleen voor de pers die toevallig langs komt lopen.
    4. Samsung trekt op elk moment meer uit voor marketing. Verder klopt het wel: ook gelokaliseerde Samsung-dochters besteden veel aan marketing.

  40. Origineel geplaatst door Edwin V.
    Kunnen de merken niet gewoon naast elkaar leven? Ik ben vervend IPhone-gebruiker maar ik vind het prima wanneer ik naast iemand sta wiens voorkeur uitgaat naar Android. Beide zijn (tegenwoordig) prima, geloof ik. Eindeloze discussies, ik word er moe van!

    Vergeef me maar ik snap niet wat het verven van je toestel (of andere zaken?) nou weer met de positieve of negatieve uitlatingen in social media te maken heeft? 😕 😀

  41. Op de Apple site:

    “De iPhone 5 is makkelijk om van te houden, daarom doen veel mensen dat ook”

    Veel haters betekend in dit geval niet weinig ‘lovers’.
    En dat iOS gebruikers zich niet echt bezighouden met Samsung, klopt deels ook wel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.