Reacties voor: iPhone 5 krijgt toegang tot 4G-netwerk KPN in drukke gebieden

KPN zal de iPhone 5 toegang geven tot hun 4G-netwerk via de 1800Mhz-frequentie in steden en drukke gebieden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Onderwerpen

Reacties: 24 reacties

  1. dit gaat ze klanten kosten.

  2. Tja, zo hoog van de toren blazen eerst en nu al een terugtrekkende beweging maken, toch iPhone 5 ondersteunen in drukke gebieden, mmmm. Eigenlijk halen ze al bakzeil.

  3. Beter Vodafone of T-Mobile dan maar, die hebben zelf gezegd dat ze de iPhone 5 zullen ondersteunen voor 4G.

  4. Was er niet een afspraak tussen alle providers om de 1800Mhz frequentie pas vanaf July te gebruiken? Zodat het eerlijk was voor de alles providers en dat ze genoeg tijd zouden hebben hun netwerk klaar te stomen? Kan iemand mij dit uitleggen!

    Nog iets: moet Apple de provider niet goedkeuren vanaf apple’s kant? Ik kan me herinneren dat daar iets over stond! (Stiekem hoop ik van niet want dan kan ik mijn iPhone in Amerika op T-Mobile’s netwerk gebruiken)

  5. De 5S zal misschien wel op hun netwerk kunnen. Net als een retina scherm op de iPad Mini hebben ze het misschien wel uitgesteld.

  6. De 1800 Mhz band (niet frequentie!) is geen “iPhone 5 frequentie”. Dat is de Europese E-UTRA Band 3.

    De 800 Mhz E-UTRA Band 20 heeft niet alleen minder bandbreedte dan de 1800 Mhz band. Deze band valt ook nog eens onder het Digital Dividend van de EU. In de buurlanden wordt die band nog steeds gebruikt voor andere diensten.

  7. Weg met kpn! Duur nooit echte acties! Alleen maar zakken vullen! Vodafone is vele malen beter qwa internetsnelheid, acties en service.

    Kpn geniet nog van het imago dat ze een staatsbedrijf zijn. Dat ze allang niet meer zijn.

    Mensen geloof me de netwerk van kpn is niet beter als die van de concurenten!

  8. Komt gewoon doordat KPN de verkeerde frequenties heeft gekocht.

  9. Ik wil helemaal geen 4G, ik wil eerst overal goede 3G dekking van KPN !!

  10. 4G is veel te duur voor de normale consument, slaat helemaal nergens op.

  11. Het is toch zo dat de 4G band van Vodafone en KPN juist beter is? Ik snap de reacties hierboven niet zo (Weg met kpn enz), dat jullie iPhone’tje geen andere banden ondersteund betekend natuurlijk niet dat het slecht is.

    Origineel geplaatst door Leo van der Meer
    Komt gewoon doordat KPN de verkeerde frequenties heeft gekocht.

    Haha jij hebt er duidelijk verstand van. NEXT!

  12. Origineel geplaatst door Maurice: De 5S zal misschien wel op hun netwerk kunnen. Net als een retina scherm op de iPad Mini hebben ze het misschien wel uitgesteld.

    “Uitgesteld”? Ze hebben er eerst flink veel geld uit proberen te slaan! Apple weet precies wat ze doen.

    Die wanhopige spotjes om zieltjes te winnen voor de iphone5 tegenover de s4 komt gewoon zielig over..en dit is een battle die ze niet gaan winnen.

  13. Als 4G het net zo goed doet in de arena als 3G laat dan maar zitten want er is nooit internet

  14. Moet eerlijk zeggen dat ik met 3G alles kan doen wat ik wil. Internetten streamen YouTube kijken. Zie persoonlijk het nut nog niet.

  15. Wist niet dat KPN nog ergens in Nederland drukke gebieden had met zijn netwerk, gezien de enorme daling van klanten zowel zakelijk als consument.

  16. Europese 4G-standaarden

    Volgens mij is de 1800 de 4G standaard ook in Europa.

    Maar goed ga toch weg bij KPN, blijf maar lekker bij de 800.

  17. Dan toch maar een andere provider…

  18. Sommige mensen snappen het niet… KPN heeft ook 1800 MHz alleen zetten ze deze niet in om een landelijk dekkend netwerk te maken. De dekking van 800 MHz is gewoon beter in gebouwen en verder bereik dan 1800 MHz. In de UK zijn een maand geleden frequenties geveild in de 800 en 1800 MHz voor 4G. In Duitsland wordt er ook 800 en 1800 MHz gebruikt voor 4G. In België wordt binnenkort 800 MHz geveild voor 4G. En dit zijn maar voorbeelden van een aantal Europese landen. Apple had de S5 ook met 800 MHz moeten uitvoeren. Mijn vermoeden is dat Vodafone ook met 800 MHz zal beginnen wegens beter bereik waardoor er een snellere uitrol van het netwerk mogelijk is. Tmobile zal het lastiger krijgen om een goed dekkend netwerk uit te rollen met alleen 1800 MHz…

  19. 800 en 1800 MHz kunnen ingezet worden voor 4G in Europa. KPN heeft ook 1800 MHz. Apple had de S5 ook met 800 MHz moeten uitvoeren. Sorry dat ik het zeg. 🙂 800 MHz geeft veel betere dekking dan 1800 MHz en ik verwacht dat Vodafone ook 800 MHz gaat gebruiken, want door de betere dekking gaat het uitrollen veel sneller dan 1800 MHz.

  20. Nee tuurlijk KPN, Apple moet zich conformeren. Het is ook zo. Wie is Apple nou helemaal vergeleken bij KPN? Doe het gewoon.

  21. We gaan niet een netwerk opzetten voor een enkel toestel, het is aan Apple om zich te conformeren aan de Europese 4G-standaarden

    LOL. Ook wel: leugen op leugen. De eerste leugen dan wel illusie is dat Apple zich aan een Nederlandse provider conformeert. De tweede leugen is dat KPN zich aan een Europese 4G-standaard zou houden. De derde leugen is dat er überhaupt een Europese 4G-standaard bestaat. De vierde leugen is dat de iPhone 5 het enige toestel is dat KPN’s 800 band niet ondersteunt. De vijfde leugen is de op #4 volgende conclusie dat er een gigantisch aantal telefoons is dat de 800 band wel ondersteunt.

    4G in Europa.

    @iPieter:
    Klopt. Het verbaast me niets als ze later stilletjes de iPhone nationaal gaan ondersteunen.

    @Mitchell:
    Maakt dat uit? In Nederland worden providers en bedrijven toch bijna nooit bestraft. En inderdaad: Apple wilt eerst providers keuren, maar dat gaat volgens mij wel enkel om providers met hun eigen netwerk (virtuele providers dus niet).

    Origineel geplaatst door Maurice
    De 5S zal misschien wel op hun netwerk kunnen. Net als een retina scherm op de iPad Mini hebben ze het misschien wel uitgesteld.

    Misschien brengen ze nóg meer versies van dezelfde iPhone uit, omdat de wereld niet 1 frequentie kon uitkiezen voor 4G. En het retina-scherm uitstellen? Als je daarmee bedoelt dat ze niet konden leveren of zo dan heb je het mis, ze wilden gewoon het scherm goed updaten voor de opvolger en zoveel mogelijk winst maken met zo min mogelijk.

    Origineel geplaatst door Donstil
    Het is toch zo dat de 4G band van Vodafone en KPN juist beter is? Ik snap de reacties hierboven niet zo (Weg met kpn enz), dat jullie iPhone’tje geen andere banden ondersteund betekend natuurlijk niet dat het slecht is.

    Lagere frequenties hebben een hoger bereik en dringen beter door muren van gebouwen, wat weer zorgt voor een betere dekking binnenshuis. Vodafone en KPN hebben dezelfde banden, maar bieden niet dezelfde diensten op dezelfde banden. Vandaar dat KPN continu jankt dat Apple zich moet aanpassen, terwijl Vodafone en T-Mobile zeggen iPhones direct te ondersteunen. Aangezien Tele2 als beperkte en enige succesvolle nieuwkomer (Ziggo/UPC legde het af) het allerminste heeft gewonnen en letterlijk alleen op de 800 band zit (andere providers hebben ruimte op minstens 4 banden (Voda/T-M 4, KPN 5), is zij de enige provider die o.a. de iPhone simpelweg niet kán ondersteunen.

    Een beter netwerk maakt echter geen betere provider. Daarbij heeft KPN veel gedaan waar simpelweg veel over te klagen valt, denk alleen al aan de toestel-lease. Ze zijn daarnaast veel duurder. Ik garandeer je dat er zat mensen zijn die ook vóór de iPhone ervaring hadden met KPN.

    Haha jij hebt er duidelijk verstand van. NEXT!

    Jij vraagt om een bevestiging en direct erna verwijt je iemand anders er geen verstand van te hebben… 😕

    Hier nog ter informatie een paar interferentieproblemen die de 800 band met zich mee kan brengen:
    http://en.wikipedia.org/wiki/800MHz_frequency_band
    http://tweakers.net/nieuws/75518/ez-maakt-vaart-met-800mhz-band-voor-mobiel-breedband.html
    “Van consumenten wordt verwacht dat zij voldoende storingsbestendige kabels gebruiken”, schrijft de minister.

  22. Op Wikipedia lees ik:

    op!: Wat KPN begin dit jaar (2013) uitrolt is 3.9G oftewel LTE. KPN noemt het weliswaar 4G maar dat is de marketingnaam. LTE Advanced is 4G. Maximum snelheid 3.9G is 326Mbit/s zie UMTS.

  23. @Timosha:

    Wat een haat hier hahaha
    Ik ben juist blij met me Kpn nog nooit gezeur gehad. Maar is natuurlijk mijn mening

  24. Betekent dit dat je voor 4G bij kpn in de stad niet hoef te betalen? Of ben je verplicht om alleen voor dat klein beetje dekking nog te betalen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.