Reacties voor: iPhone 5: dit vindt de internationale pers

Verschillende internationale journalisten hebben hun bespreking van de iPhone 5 gepubliceerd. Zij zijn overwegend positief over de nieuwe iPhone.
Lees het complete artikel → iPhone 5: dit vindt de internationale pers
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 42 reacties

  1. Ben ik de enige die het gek vind dat The Verge geen review heeft nog? Hebben ze geen early acces gekregen?

  2. 4:08 Weer problemen met een gele waas op het scherm zo te zien. …. zucht ….

  3. “De iPhone 5 is een geweldige smartphone. Negeer de pessimisten – zelfs zonder technologische doorbraken is de iPhone 5 een forse upgrade ten opzichte van de iPhone 4S. LTE alleen rechtvaardigt het prijskaartje al. Hoe weegt de iPhone 5 op tegen de Galaxy S III? Dat is niet een moeilijke vraag. De Galaxy doet meer, de iPhone 5 iets minder maar wat beter. Functies die de iPhone 5 mist kunnen vaak worden gecompenseerd door apps in de App Store.”

    Dit zegt alles.

  4. Origineel geplaatst door Bram
    “De iPhone 5 is een geweldige smartphone. Negeer de pessimisten – zelfs zonder technologische doorbraken is de iPhone 5 een forse upgrade ten opzichte van de iPhone 4S. LTE alleen rechtvaardigt het prijskaartje al.

    LTE rechtvaardigt dit prijskaartje al? Netwerken zijn nog amper begonnen met uitrollen van dit nieuwe netwerk. Het duurt nog een hele tijd voor dit klaar is voor gebruik. Laat staan dat je overal dekking hebt.

  5. Is het op of dichtbij de top
    Wek toestel is nu de TOP ?

  6. Juist dat de technische specificaties me niet zo interesseren, zorgt ervoor dat ik nog dik tevreden ben met mijn iPhone 4.

    Maar ik verheug me wel een beetje op het moment dat die het begeeft…

  7. Ik zie het ook wel gebeuren dat als je straks 100Mbit down hebt, je nog steeds aan download limieten zit van bijv apps. Of een speciaal LTE bundel ding hebt van 250MB. Zo gierig is het ook wel in de huidige wereld.

  8. Wel bizar, een Verizon toestel met Sim Tray….

    Voor de rest een vet toestel. Ga straks eerst de Nokia Lumia 800 proberen en daarna snel terug naar de iPhone 5.

  9. @ErroX: Ze zijn hier in dit land gierig. Kijk eens naar de andere landen. Allemaal zo goed geregeld en je hoort niemand klagen.

  10. Hoe weegt de iPhone 5 op tegen de Galaxy S III? Dat is niet een moeilijke vraag. De Galaxy doet meer, de iPhone 5 iets minder maar wat beter. Functies die de iPhone 5 mist kunnen vaak worden gecompenseerd door apps in de App Store.

    Helden! 😛

  11. Origineel geplaatst door Gert
    Juist dat de technische specificaties me niet zo interesseren, zorgt ervoor dat ik nog dik tevreden ben met mijn iPhone 4.Maar ik verheug me wel een beetje op het moment dat die het begeeft…

    Ik zie het anders: Voor mij geen upgrade totdat Apple iOS 7 uitrolt waarbij er coole functies niet meer mogelijk zijn voor de iPhone 4. Voor die tijd wil ik mijn MacBook vervangen. Daar is nu meer budget voor.

  12. Origineel geplaatst door Roel
    Origineel geplaatst door Bram“De iPhone 5 is een geweldige smartphone. Negeer de pessimisten – zelfs zonder technologische doorbraken is de iPhone 5 een forse upgrade ten opzichte van de iPhone 4S. LTE alleen rechtvaardigt het prijskaartje al.LTE rechtvaardigt dit prijskaartje al? Netwerken zijn nog amper begonnen met uitrollen van dit nieuwe netwerk. Het duurt nog een hele tijd voor dit klaar is voor gebruik. Laat staan dat je overal dekking hebt.

    Het gaat me meer om de Galaxy vergelijking.

    Origineel geplaatst door Gert
    Juist dat de technische specificaties me niet zo interesseren, zorgt ervoor dat ik nog dik tevreden ben met mijn iPhone 4.Maar ik verheug me wel een beetje op het moment dat die het begeeft…

    Mij ook niet, maar je kan toch niet ontkennen dat de 4 zo nu en dan wat traag wordt. Ik ben na 2 jaar in ieder geval wel toe aan een stap hoger.

  13. Origineel geplaatst door Werner
    Is het op of dichtbij de top Wek toestel is nu de TOP ?

    Dat is afhankelijk van hoe je een toestel gebruikt. De iPhone 5 zit dus qua specificaties en mogelijkheden op of bij de top. Hij is dus soms de beste en anders zit hij in de buurt van de beste. Ik denk dat ieder voor zich moet bepalen wat voor hem of haar het beste is. Er is dus geen 1 telefoon echt “DE Beste” te noemen.

    Ik denk persoonlijk dat dat ook de beste omschrijving is van de iPhone 5. Als is dat het voor mij persoonlijk wel.

    Ik vind het persoonlijk nog steeds jammer dat hij geen NFC heeft. Hoewel ik het er mee eens ben dat er nu eigenlijk nog geen basis voor is. Echter denk ik dat als Apple het systeem geadopteerd had samen met passbook, het ineens voor een hoop bedrijven de aanzet had kunnen zijn om te innoveren op dat gebied. Hier in Nederland hadden we dan bijvoorbeeld kunnen in en uit checken met onze telefoon, in plaats van de ov-chipkaart. Daarnaast is er de optie om het als betaal systeem te gebruiken. Zo zijn er meerdere dingen te verzinnen.

  14. *bitchmode* en toch zie ik nog een kleine vertraging als er naar spotlight wordt genavigeerd (5:22)

  15. @Robbie ik zie geen gele waas hoor

  16. “Draadloos laden vereist alsnog een oplader in het stopcontact” dus zou het niet handig zijn is natuurlijk een kul argument. Het is wel degelijk handig omdat het je in 3 jaar tijd bespaart om ruim duizend maal het stekkertje er in en uit te pielen.

    Gewoon een misser dus van Apple. (net als NFC trouwens omdat ook dit heel handig is. NFC tags in je auto-houder zodat bijv. automatisch je gps en navigatie opstart is iets wat al een poosje de normaalste zaak is bij een Android hi-end phone)

  17. Toch zie ik nog steeds geen enkele reden om de 4S te vervangen door de 5. Het enige wat verander is de grote van het scherm. De apps, besturingssysteem, camera en opslag zijn gewoon hetzelfde. Die paar kleine verschilen zijn de extra 140 euro niet waard.

  18. Origineel geplaatst door Pedro
    Toch zie ik nog steeds geen enkele reden om de 4S te vervangen door de 5. Het enige wat verander is de grote van het scherm. De apps, besturingssysteem, camera en opslag zijn gewoon hetzelfde. Die paar kleine verschilen zijn de extra 140 euro niet waard.

    Ja, maar daarom gaat apple ook uit van 2 jarige abbonee’s. De overstap is gericht op mensen die een iphone 4 hebben. Voor die mensen is de overstop heel groot.

  19. Snelheid en accu vergeet je.

  20. Origineel geplaatst door Apple740
    “Draadloos laden vereist alsnog een oplader in het stopcontact” dus zou het niet handig zijn is natuurlijk een kul argument. Het is wel degelijk handig omdat het je in 3 jaar tijd bespaart om ruim duizend maal het stekkertje er in en uit te pielen.Gewoon een misser dus van Apple.

    Daar ben ik het totaal niet mee eens. Naast de laadtijd waarvan ik overtuigd ben dat deze veel langer is via inductie laden, kan het ook erg ongemakkelijk zijn. Bijvoorbeeld als je je telefoon wil gebruiken terwijl hij laad. Je kan hem dus niet oppakken en aan je oor zetten, lekker door gamen of gemakkelijk een smsje typen vanuit de hand. Daarnaast is het niet zo’n “gepiel” meer omdat je de stekker er niet meer verkeerd om er in kan steken. Ik zie meer in RF laden, waabij je de telefoon alleen binnen een bepaalde range van de antenne moet houden.

  21. De snelheid en de accu zijn inderdaad beter. Maar de snelheid van het opstarten van de apps is niet erg belangrijk. De accu gaat langer mee, inderdaad. Maar veel mensen die ik spreek laden toch iedere avond de accu op, dus ook daar is geen verschil.
    De omschakeling van de 4 naar de 5 is inderdaad groter. Maar voor 140 euro kun je dan beter de 4S kopen dan de 5. Dit tenminste bij de losse verkoop. Bij een abbo maakt het inderdaad niets uit en kun je ook de 5 nemen.

  22. @Apple740:

    Ik heb op de site van Nokia gelezen dat de nog uit te komen Lumia 920 pas draadloos oplaadbaar is met een speciaal hoesje. Als je geen hoesje wilt, moet je die dus elke keer om doen. Dan werk ik liever bedraad.

  23. Er word nergens een woord gerept over de nieuwe connector die niets toevoegt maar wel problemen voor een hoop mensen met zich meebrengt!!!!

  24. Origineel geplaatst door donat
    Er word nergens een woord gerept over de nieuwe connector die niets toevoegt maar wel problemen voor een hoop mensen met zich meebrengt!!!!

    Wat voor problemen dan? Alle functies blijven behouden (met uitzondering van analoge video) met een adapter? Zelfs docks blijven gewoon functioneren. De voordelen zijn met name intern in de iPhone, namelijk beduidend kleiner en hij kan er op niet op maar 1 manier in. Daarnaast is hij volledig digitaal, al moet ik daar de voordelen nog van bekijken…

    Of is je probleem dat je nu al je kabels moet voorzien van een adapter?

  25. Geen draadloos opladen en geen NFC vind ik geen gemis, die functionaliteiten staan nu nog in hun kinderschoenen dus is het al met al niks meer dan een gimmick.

  26. @donat: Niets toevoegt? Volgens mij is dit een van de redenen waarom de iPhone 5 nu een grotere batterij met meer capaciteit heeft en dus ook langer te gebruiken is.

  27. Origineel geplaatst door One2nd
    @Apple740:Ik heb op de site van Nokia gelezen dat de nog uit te komen Lumia 920 pas draadloos oplaadbaar is met een speciaal hoesje. Als je geen hoesje wilt, moet je die dus elke keer om doen. Dan werk ik liever bedraad.

    Als dat zo is dan is er helemaal niks nieuws dus aan, voor de iPhone kun je ook al degelijke hoesjes kopen die “draadloos” laden toestaan, echter dat het direct in het toestel zit verwerkt is nog niet eerder gebeurd.

    Ik vind het draadloos opladen op deze manier ook alleen maar onhandig, meestal als mijn telefoon opgeladen moet worden, sms/whatsapp/bel ik vaak nog wel tussendoor terwijl die oplaad, met het draadloos opladen van dit moment kan dat nog niet dus voor mij compleet overbodig.

    Op het moment zit ik nog te twijfelen of ik mijn iPhone 4 zal vervangen door een iPhone 5, om moet wachten op de Lumia 920, maar mocht ik voor de Lumia 920 gaan, ga er dan maar wel vanuit dat die vaker oplaad via een stekker dan het “draadloos” opladen 😉

    en @apple740: ik vraag me een beetje af hoe lomp of onhandig jij bent. Het stekkertje er in en eruit doen kost hoogstens 5 sec in totaal. als jij er langer mee bezig bent ligt het aan jou. En mocht je er daadwerkelijke maar 5 sec per dag mee bezig zijn en je nog druk maakt om die 5 seconden per dag vraag ik me af hoe jij wel niet het dagelijkse leven door gaat. Scheld jij de rest van de weg gebruikers soms ook de huid vol omdat zij 2 kmph zachter rijden dan jij, en je daardoor uiteindelijk misschien wel een halve minuut later aankomt?

  28. Mensen die aanhalen dat draadloos opladen onhandig is, want je kan niet bellen terwijl je oplaadt en dergelijke …
    Draadloos opladen gaat er nu net om dat je telefoon oplaadt telkens je die neerlegt en kan oppakken zonder dat je kabeltjes moet uittrekken, dus de kans dat de batterij leeg geraakt, is kleiner dan bij opladen per draad.
    En in noodgevallen kan je nog altijd per draad bijladen.
    Zeker als oplaadplaten meer en meer onzichtbaar in meubels ingebouwd zullen worden, misschien via doe-het-zelf kits.
    Ik heb al de eerste houten meubels gezien op youtube filmpjes waar onzichtbaar zo’n functie inzit.
    Telkens je je telefoon daarop neerlegt, laadt die bij.
    En niet alleen je telefoon, maar al je apparaten in de toekomst die dezelfde standaard ondersteunen.
    Geen gedoe meer met etteloze adaptors en een kabel-spaghetti.
    Je legt je apparaten naast elkaar op zo’n onzichtbare plaat en klaar.

  29. Origineel geplaatst door PeterT
    Origineel geplaatst door Apple740“Draadloos laden vereist alsnog een oplader in het stopcontact” dus zou het niet handig zijn is natuurlijk een kul argument. Het is wel degelijk handig omdat het je in 3 jaar tijd bespaart om ruim duizend maal het stekkertje er in en uit te pielen.Gewoon een misser dus van Apple.Daar ben ik het totaal niet mee eens. Naast de laadtijd waarvan ik overtuigd ben dat deze veel langer is via inductie laden, kan het ook erg ongemakkelijk zijn. Bijvoorbeeld als je je telefoon wil gebruiken terwijl hij laad. Je kan hem dus niet oppakken en aan je oor zetten, lekker door gamen of gemakkelijk een smsje typen vanuit de hand. Daarnaast is het niet zo’n “gepiel” meer omdat je de stekker er niet meer verkeerd om er in kan steken. Ik zie meer in RF laden, waabij je de telefoon alleen binnen een bepaalde range van de antenne moet houden.

    Extra RF info:

    http://www.apple.com/legal/rfexposure/iphone5,1/nl/

  30. Origineel geplaatst door Roel
    Origineel geplaatst door Bram“De iPhone 5 is een geweldige smartphone. Negeer de pessimisten – zelfs zonder technologische doorbraken is de iPhone 5 een forse upgrade ten opzichte van de iPhone 4S. LTE alleen rechtvaardigt het prijskaartje al. LTE rechtvaardigt dit prijskaartje al? Netwerken zijn nog amper begonnen met uitrollen van dit nieuwe netwerk. Het duurt nog een hele tijd voor dit klaar is voor gebruik. Laat staan dat je overal dekking hebt.

    Ik snap wat je bedoelt, maar dit is een Amerikaanse review… en LTE is echt een huge issue in de VS.

  31. @Kevin:

    Ja raar genoeg is dat tot nu toe op elke iPhone vraag me af wanneer ze dat gaan oplossen. iPhone 5 A6 chip helemaal met niks erop en het gebeurd alsnog raar.

  32. Origineel geplaatst door Werner
    Is het op of dichtbij de top Wek toestel is nu de TOP ?

    Er is géén beste toestel.
    Het gaat erom wat voor jou het beste is. Iedereen heeft andere eisen en een andere smaak.
    Als hij voor jou top is…dan is hij dat voor jou.
    Als een ander een ander toestel top vind…dan is dat ook zo.
    Lekker belangrijk.

  33. Weinig vernieuwing enkel groter scherm en wat sneller; Apple had beter de home button verwijderd want die gaat veel te rap kapot. Zal iets voor volgend jaar zijn dus..

  34. Ik heb een 3GS en die blijf ik nog gebruiken.
    Ben door de iPhone 5 niet echt enthousiast geraakt, laat staan de 4 en 4S-bezitters.

    Dit jaar heb ik mijn geld besteed aan de iPad 3. Dat was voor mij aantrekklijker om te kopen dan de iPhone 5

  35. Origineel geplaatst door Mario Mewis
    Weinig vernieuwing enkel groter scherm en wat sneller; Apple had beter de home button verwijderd want die gaat veel te rap kapot. Zal iets voor volgend jaar zijn dus..

    Home button kapot ? nog nooit van gehoord
    anyway die button moet lekker blijven
    Als deze knop niet meer voelbaar is gaat de gebruiksvriendelijkheid hard achteruit

  36. mooie review bij techcrunch.com

    “With iPhone 5, Apple Has Chiseled The Smartphone To Near Perfection”

  37. Ik zie dat er geen 30 pin adapter bij zit 🙁

  38. Ook gedownload, was binnen kwartier klaar.
    Mensen die hun foto’s kwijt zijn geen zorgen!
    Als je even wacht komen de foto’s weer terug was bij mij het geval.

  39. Origineel geplaatst door Ukkie86
    met een adapter? Zelfs docks blijven gewoon functioneren. De voordelen zijn met name intern in de iPhone, namelijk beduidend kleiner en hij kan er op niet op maar

    1. de adapter is niet gratis bijgeleverd. 29 euro bij een telefoon van 679 is niet niks.
    2. heb je een mooie b&w of bose speaker moet je daar een lelijke adapter inpluggen die de iphone 3 cm hoger brengt en niet meer stabiel staat… idem voor een gewoon dock, hoe blijft de iphone rechtop staan, niet dus..
    3. wij hebben thuis meerdere iphones en meerdere laadkabels oa zetel, nachtkastje, auto, bureau.. Als er nu 1 iphone 5 is en de rest oudere, zeulen met die adapter, dubbele bekabeling voorzien ?

    Voordelen intern.. voor mij niet..

  40. Origineel geplaatst door Hopper
    @donat: Niets toevoegt? Volgens mij is dit een van de redenen waarom de iPhone 5 nu een grotere batterij met meer capaciteit heeft en dus ook langer te gebruiken is.

    Die grotere batterij is heus niet door de andere connector, de diepte v d connector in de iphone verandert nauwelijks. als je de vorm van de accu bekijkt is er gewoon een paar mAh meer mogelijk door de langere iphone.

  41. Mensen beseffen jullie ook wel dat deze telefoon niet alleen gemaakt wordt voor mensen die een jaar moeten sparen of helemaal geen geld hebben om een nieuwe smartphone te kopen? Ik wordt een beetje moe van ‘het is zo’n duur gezeik. Als je het niet kan betalen is dat inderdaad sneu voor je maar waarom zou de wereld om jou moeten draaien? Er zijn ook mensen die vrijdag vijf toestellen kopen alsof het broodjes zijn om ze in een kastje te leggen. Erg hè?

    Blijf aub weg van deze iPhone als je er geen geld voor hebt. Stop met zeuren en ga iets belangrijkers doen.

  42. Origineel geplaatst door iken
    Mensen beseffen jullie ook wel dat deze telefoon niet alleen gemaakt wordt voor mensen die een jaar moeten sparen of helemaal geen geld hebben om een nieuwe smartphone te kopen?

    Amen !! 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.