Reacties voor: iPhone 5-concept is eerbetoon aan Steve Jobs

De Italiaanse designer Antonio De Rosa heeft een concept gemaakt voor de toekomstige iPhone. De iPhone SJ is een eerbetoon aan Steve Jobs, heeft een 10-megapixelcamera en een polycarbonaat behuizing.
Lees het complete artikel → iPhone 5-concept is eerbetoon aan Steve Jobs
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 52 reacties

  1. Mooooi. De homeknop in de vorm van het appeltje misschien nog ipv het logootje bovenaan?

  2. lijkt op de 4s: Speculatie :P, hij is dunner en het scherm is tot aan de rand.

  3. vierkante knoppen aan de zijkant doen naar mijn inziens wat afbreuk aan het gehele concept..

    Verder mooi dun zeker een pluspunt

  4. Getver wat een lelijk ding. Het lijkt wel een android.

  5. zoo ziet er egt gruwelijk uit zal wel mooi wezen als ze die concept gaan pakken

  6. Ik vind hem best wel mooi eigenlijk. Lekker plat en echt cool om te zien! Wie weet wat er van komen gaat 🙂

  7. Ik zie niks anders dan een geplette iPhone 4 met een breder scherm en een apple logo aan de voorkant, niks vernieuwends…

  8. Grote fout in het ontwerp gespot, de ipad is speciaal zo ontworpen dat je hem heel gemakkelijk kan opnemen wanneer die op een vlakke ondergrond ligt. Als je kijkt op de renders van dit concept zie je duidelijk dat dit concept problemen gaat geven, zeker voor mensen zonder nagels :p

  9. Origineel geplaatst door Intred
    Grote fout in het ontwerp gespot, de ipad is speciaal zo ontworpen dat je hem heel gemakkelijk kan opnemen wanneer die op een vlakke ondergrond ligt. Als je kijkt op de renders van dit concept zie je duidelijk dat dit concept problemen gaat geven, zeker voor mensen zonder nagels :p

    Daarom is dit ook geen iPad maar een iPhone.

  10. Ehh … Ik zou dit geen iPhone5 concept noemen … Komt tenslotte niet van Apple.

  11. Nou dit ding ziet er wel erg gelikt uit. Ik zou dit wel de nieuwe iPhone 5 willen noemen. Alleen zou ik geen logo bovenaan het scherm doen en het scherm ietsje laten zakken, want er zit nu een groot zwart vlak onderaan het scherm.

    @Intred: De iPhone 4/4S heeft toch ook geen problemen gegeven met het oppakken? Pak em gewoon vanaf de zijkant op net als een iPhone ;p

  12. Lichtgevend apple logo netzo als in de macbook’s mis ook

  13. De fout die ik spot is dat ik ooit ergens gelezen heb dat het lastig wordt de iPhone veel dunner te maken, omdat de jack poort (voor je koptelefoon) niet kleiner kan worden. Dus dit lijkt mij op deze manier niet mogelijk.

    oh, en ik hoef geen telefoon die lichter is…gewicht geeft gevoel van kwaliteit en je weet tenminste nog dat hij aanwezig is in je zak 🙂 anders ben je hem constant kwijt.

  14. @Vincent: klopt maar is nog voldoende dikte om genoeg grip te hebben via de zijkanten, dit is niet het geval met het bovenstaand concept.

  15. Ik vind het niets.

  16. Origineel geplaatst door rsnhakan
    Ik vind het niets.

    Sluit ik me bij aan… al die goedbedoelde nonsens mag van mij van het hele internet verdwijnen.

  17. @Erwin: jawel dat kan. De Nokia heeft een 2,8 mm jack-poort en de Xbox 360 ook.

  18. foto’s als deze werden gemaakt voor de 4s… deze bleek uiteindelijk helemaal anders te zijn en nu gaat men gewoon gelijkaardige foto’s maken voor de 5 ofwat?

  19. De mockup van de iPhone air die in iPC was verschenen zag er wel beter uit.

  20. Ik hoop wel dat t scherm gelijk blijft.. Of ze moeten er een 4 inch amoled 720p schermpje in stoppen…

    Maar als het een ode aan Steve is dan moet hij wel gelijk blijven want hij had gezegd dat deze resolutie voorlopig bleef.

  21. Wat ik vooralsnog bij elke niet-iPhone en onofficiële iPhone-mockups heb gezien is één groot designverschil.

    Kijk maar eens naar de positie van álle schermen van álle generaties van de iPhone. Je zult zien dat het stuk ‘zwart’ aan de boven- en onderzijde van het scherm even groot is. Oftewel, het scherm zit dus precies in het midden van de telefoon.
    Dit zorgt ervoor dat als je het toestel naar landschapsmodus draait, je duimen allebei even ver moeten reiken. Als je dan gaat kijken naar dit concept zit het scherm wat meer naar boven, wat er voor zorgt dat de ene duim iets verder moet reiken, en de andere duim iets krampachtiger het scherm moet zien aan te raken.

    Voor zover is het een mooi concept, maar teveel mensen zien dit over het hoofd, en zelfs teveel designers zien in dat dit een erg belangrijk punt voor gebruiksgemak is.

  22. Mijn gsm telefoon

  23. Origineel geplaatst door Intred
    Grote fout in het ontwerp gespot, de ipad is speciaal zo ontworpen dat je hem heel gemakkelijk kan opnemen wanneer die op een vlakke ondergrond ligt. Als je kijkt op de renders van dit concept zie je duidelijk dat dit concept problemen gaat geven, zeker voor mensen zonder nagels :p

    Ik heb anders verrekt veel moeite om de iPad 2 van een vlakke ondergrond op te pakken.

  24. Ziet er goed uit, doe maar een witte……………

  25. Ziet eruit als een Android die gecopieerd is van een iPhone…

  26. Ik vind het teveel op een samsung lijken!

  27. Eerbetoon aan de eigendunk van meneer zelf. Ik zie er een platgeslagen iphone 4 in. Ik hoop dat Apple met iets revolutioneers komt….

  28. Platter zie ik de iPhone 5 sowieso worden, maar om er nu een galaxy s2 look-a-like van te maken… Design en functionaliteit gaan altijd hand in hand, wat bij dit concept nog wel te wensen over laat. waarschijnlijk weet Apple de mensheid wel weer te verrassen met iets waar wij op dit moment niet op rekenen.

  29. Deze zou ik zeker kopen!
    Ziet er erg mooi uit in tegenstelling tot de vorige designs

  30. Kijk op YouTube maar eens naar de video “A day made of glass”, zo zou de iPhone 5 eruit moeten zien toch?

  31. Het is een prachtig ontwerp, je mocht willen dat de volgende iPhone er zo uit gaat zien. Maar de type-aanduiding op de achterkant is niet volgens Apple normen en persoonlijk vind ik het er ook niet uitzien, met “5SJ” versprongen tov. “iPhone”.

    En inderdaad, het appeltje op de voorkant klopt ook niet. Als Apple ooit al zoiets zou doen, zou het onder het scherm komen, niet erboven. Maar daar zit al de home-knop en daar gaat Apple echt geen appeltje op zetten.

    Voor de rest zou het zomaar een Apple ontwerp kunnen zijn.

    Origineel geplaatst door Erwin
    De fout die ik spot is dat ik ooit ergens gelezen heb dat het lastig wordt de iPhone veel dunner te maken, omdat de jack poort (voor je koptelefoon) niet kleiner kan worden. Dus dit lijkt mij op deze manier niet mogelijk.

    Ooit is hier al eens genoemd dat Apple een patent heeft waarmee de koptelefoon poort kan vervallen. Juist om die reden.

  32. mooi ontwerp, dat wel.
    Maar ik zou wel glas en metaal blijven gebruiken.
    Ik vind het anders idd erg aan een goedkope samsung doen denken en dat wil je als Apple niet…
    Het is ook de kwaliteit van het materiaal wat dit merk onderscheidt!

  33. Die iPhone mockup is gewoon van goedkoop plastic. Net als alle samsungs en HTC’s. Als je deze mockup ziet dan weet je dat het beter kan.

  34. Origineel geplaatst door Ruben
    Die iPhone mockup is gewoon van goedkoop plastic. Net als alle samsungs en HTC’s. Als je deze mockup ziet dan weet je dat het beter kan.

    indeed … hier moet ik geen seconde over twijfelen moest deze in de winkel komen … ziet er gwn heel strak uit, MET groter scherm 😀

    Zie hier de 2 kleuren.
    En voor diegenen die het willen bekijken, heb ik de 3D ontwerpen gevonden, weet alleen niet of ze echt zijn 🙂
    (Red.) Link naar ongecontroleerd RAR-bestand verwijderd.

  35. Het ziet er naar mijn idee gewoon uit als een iphone 4 / 4S, maar dan iets dunner gemaakt en alu en glas iets meer afgerond. Verder is er niets anders!

    Ik kan het grafisch niet, maar denk dat je dit in 5min voor elkaar hebt in photoshop! Dat dit nieuwswaarde heeft…

  36. Een homeknop zou nog altijd clickable moeten zijn. Ineen design waar heel de bovenkant scherm is, zouden ze zoiets kunnen implementeren als bij de macbooks. Waar de bovenkant niet klikbaar is terwijl de onderkant wel.

  37. Dun is mooi om te zien, maar k-u-t om vast te houden. M’n iPod is namelijk dun en voelt na een kwartiertje vasthouden irritant scherp aan, de randen staan afgedrukt in de vingers.

    Doe mij maar wat dikker ten faveure van een dikkere batterij met meer prik.

  38. Lijkt mij te veel op de Samsung s2

  39. Heb bij de vorige ontwerpen eentje gezien in druppelvorm, foto staat volgens mij ook in de link bij een andre poster hierboven, en die mag het van mij worden.

  40. Ik zou wel eens willen zien dat de koptelefoon draadloos wordt, een beetje oubollig al die draden… Verder wel een mooi design.

  41. Laat het ontwerpen van iPhones nou maar over aan Sir Jony Ive! Zijn vakmanschap brengt ons dit jaar vast weer iets moois! Dit is een flutontwerp.

  42. Dat gedweep met Steve Jobs, ik lijf bijna de neiging om een afkeer tegen Apple te ontwikkelen (hoewel Apple hier ook niet veel aan kan doen)

  43. @Uha: Dat bestaat al! Dat heet “bluetooth headset” maarja het nadeeel van draadloos, is energie slurpen.

  44. Ik ben nog steeds verlieft op mijn iPhone 4 uiterlijk. Stevig, lekker een beetje gewicht en een super strak design!!
    Heb dus alle vertrouwen in Apple zelf om een design voor de iPhone 5 te ontwerpen (indien nodig), dus vind al die concepten van anderen redelijk nutteloos…

  45. eerst samsung aanklagen over de galaxy’s en vervolgens een kopie van de galaxy s II maken? Genoeg reden om te kunnen zeggen dat dit niet de volgende iPhone word.
    PS, ik denk dat apple zich een beetje in nesten heeft gewerkt qua naamgeving:
    Iphone -1ste gen
    Iphone 3g -2de gen
    iphone 3gs -3de gen
    iphone 4 – 4de gen
    iphone 4s – 5de gen
    iphone 5 – 6de gen?!? Kan toch nie…

  46. Lastig met hoesje/case die gaan vaak over het randje

  47. Ziet er best prima uit.. maar ik vraag me af of ik hem wel zo dun wil hebben, op die manier heeft ie veel weg van HTC. Maar het dunne ziet er juist wel weer erg gelikt uit.

  48. Ja weet je wat het is? Designers brengen erg veel prachtige ontwerpen uit, maar Apple doet er niks mee (ook niet raar aangezien ze er niks mee wíllen doen, maar 1 telefoon per anderhalf jaar). Waarom de concurrentie er dan niks mee doet blijft de vraag…

  49. Maakt allemaal niets uit hoe die eruit komt de zien als hij maar de iphone sj heet dat vind ik een super eerbetoon aan de goochelaar van apple steve jobs !!!!

  50. Of de camera aan de voorkant in een Apple logo verwerken!

  51. Verkocht!

  52. Er staat dat het appeltje aan de vootkant niet op z’n apple’s is. Maar op mijn iMac zit die er wel, ik vind het wel mooi zo op de iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.