Reacties voor: iPhone 4s: updaten naar iOS 9 of niet?

Kun je de iPhone 4s zorgeloos updaten naar iOS 9, of is het beter om nog even te wachten.
Lees het complete artikel → iPhone 4s: updaten naar iOS 9 of niet?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 56 reacties

  1. Wat is snappy? Ik snapny!

  2. Update gedaan,en heel blij mee. Alleen de notities app,daar ontbreekt de mogelijk om te tekenen.
    En ik ben er nog niet achter waarom het niet werkt.

  3. Origineel geplaatst door Piet
    Wat is snappy? Ik snapny!

    snappy = soort van snel werkende indruk: dus apps starten snel op, als je een knop aantapt reageert het direct en niet pas na een seconde etc etc

  4. @whaan: Mijn zusje heeft hetzelfde, denk dat de 4s het schetsen gewoon niet ondersteunt, wat wel in dit artikel wordt beweerd.

  5. Viel me op dat de search/siri suggestios/news pagina bij “swipe naar rechts” niet werkt op de 4S.

  6. Origineel geplaatst door whaan
    Update gedaan,en heel blij mee. Alleen de notities app,daar ontbreekt de mogelijk om te tekenen.
    En ik ben er nog niet achter waarom het niet werkt.

    Tekenoptie wordt op mijn 4s ook niet ondersteund (ook niet op 9.1). Zijn er 4s gebruikers die wel kunnen tekenen in de notities app van iOS9?

  7. iOS9 is te doen op een 4S. Was eigenlijk al wat trager op iOS8 maar wordt gelukkig niet trager na de update. Functionaliteit blijft goed, batterijtijd lijkt iets beter. Tot nu toe nog niet ge-upgrade naar een iPhone6 vanwege te groot en lelijk en zielloos design, dan toch maar naar de iPhone5S…

  8. “Herkenning of de iPhone met het scherm naar beneden ligt; deze functie zorgt ervoor dat er geen notificaties binnenkomen als je de iPhone niet gebruikt, waardoor je batterij langer mee gaat”.

    Deze functie ken ik niet…? Wat gebeurt er dan met die notificaties? Worden die bijv verzameld en komen die later…?

  9. Vernieuwde Notities-app, met mogelijkheid om schetsen en checklists te maken.

    Maar kan iemand vertellen hoe dit vervolgens synchroniseert met een Mac (of iPad met iOS8) met Yosemite? Wat blijft er over van je notitie (alleen tekst?) en verloopt het synchrioniseren (via iCloud) sowieso nog wel goed?

  10. Het probleem met de Ziggo APN is in een vorig nieuwsitem opgelost dus kun je dat uit het lijstje met ‘tegen’ halen.

  11. @whaan: In een van de vorige artikelen had iemand een oplossing gevonden dus kijk even op iculture via de pc. Alleen laat niet iedereen weten wat toestel ze gebruiken. Mijn 4s doet het prima maar heb nog niet alles bekeken

  12. @Tom van Zummeren: Nooit van gehoord in deze context maar thanks iig!

  13. Origineel geplaatst door Frans H
    Deze functie ken ik niet…? Wat gebeurt er dan met die notificaties? Worden die bijv verzameld en komen die later…?

    Nee, simpelweg gaat het scherm niet aan als ze (bijvoorbeeld) in je broekzak zit. Hiermee bespaar je een hoop onnodige batterijpercentages 🙂 Ik ga er wel vanuit dat je een trilling voelt, je moet toch ‘bereikbaar’ blijven.

  14. @Jordy: Trilling voel ik idd. Dank voor je uitleg!

  15. En de iPad mini 1? Iemand ervaring? Mijn vriendin heeft er een. Ze heeft de notitie app op mijn iPad air2 gezien en wil die ook. Alleen geen slushy ipad.

  16. Heb hem gisteren bij mijn moeder op haar 4s geïnstalleerd maar zie wel een verschil want vanuit startscherm naar rechts swipen gaat wel op de 6 en dan zie ik nieuws items

  17. Ik ben zeer content met de ervaring op mijn 4S.

    Het eerste half uur was hij pokketraag, waarschijnlijk omdat het systeem nog aan het indexeren was.
    Daarna liep hij vlot, en gisteren de ganse dag wat getest, en heb het gevoel dat hij vlotter loopt dan 8.4.1. De muziek-applicatie gaat en scrollt en pak vlotter, er is nu een Vlaamse siri die véél accurater mijn muziek-commando’s begrijpt, en batterij-tijd lijkt meteen zeer merkbaar beter op mijn eerste dag.
    Ik ben een blije klant!

  18. Mensen hebben nog steeds een iPhone 4 of 4S?
    Kom op het is 2015 🙁
    En ze zijn er inmiddels al weer 4 verder.
    Dat ding is inmiddels al antiek.

  19. Nou ik raad iedereen aan om je 4S absoluut NIET te upgraden naar iOS 9.0. Mijn telefoon is volledig gecrashed en ik kan er niks meer mee. Helaas geen reactie gehad op mijn tweet naar iCulture.

    De eerste keer kan ik nog zonder problemen naar rechts swipen om bij te werken. Maar nadat ik een keuze voor landen/locatievoorzieningen heb gemaakt kan ik niet meer opnieuw naar rechts swipen om bij te werken. Terugzetten naar reservekopie kan ook niet omdat ik ‘zoek mijn iphone’ uit moet zetten via mijn telefoon. Waar ik dus niet meer in kom. Via software gekeken of ik nog bij mijn reservekopie kon komen (lees contacten/notities etc), maar dat programma gaf aan dat deze beschadigd was. Bedankt Apple.

  20. Ik ga sws upgraden 😆
    Snel het geld bij elkaar krijgen hoop dit jaar nog 😪 iphone 4s mooi voor mijn pa

  21. ik heb zojuist mijn iPhone 4s geupdate, na de update staat er: ‘bijwerken voltooid; het bijwerken van uw iPhone is geslaagd. Er zijn nog een paar stappen om uit te voeren en dan bent u klaar!’ met daaronder ‘Ga door’, wanneer ik hier op klik krijg ik een wit scherm met een zwart apple-teken, daarna een wit scherm met de schuifbalk ‘schuif om bij te werken’, maar dit scherm blokkeert, ik kan niets verschuiven, ik heb al verschillende keren mijn iPhone opnieuw opgestart, aan- en uitgezet, de sim eruit gehaald, proberen te synchroniseren met iTunes, maar NIETS werkt… wat nu?

  22. @s0kkie: Antiek of niet, de 4S blijft een juweeltje van een apparaat. Het design, de afmetingen, de functionaliteit. Mocht mijn scherm kapot gaan, dan kost dat 50 euro. Bij een 5 is dat al 128 euro. Van de 6S wil ik het geloof ik niet eens weten … Ik ga dit weekend over op iOS9 en wacht rustig op de iPhone 7 …

  23. Vanmorgen geupdate en inderdaad voelt hij hetzelfde aan. Echter op dit moment heb ik een probleem met updaten van apps. Hij begint wel met updaten maar blijft dan hangen. heel apart.

  24. Die herkenning van t scherm, hoe zet je dat aan?

  25. @s0kkie: De iPhone 4s kwam uit in September 2013. Is dus slechts 2 jaartjes oud.
    Wie dat antiek noemt is feitelijk milieuvervuilend aan het denken, want in de waan dat devices van een paar jaar oud niet net zo goed zijn als de huidige devices. Vergelijk het maar met auto’s van 2 jaar oud.

  26. @alchemist: Misschien te koop tot 2013, maar hij is echt wel uit 2011 hoor.

  27. Alchemist: de telefoon is uit 2011. Maar Apple is hem inderdaad blijven verkopen tot 2013.

    En ja, natuurlijk kijk ik uit naar een nieuwe 6S, maar voornamelijk om de reden dat ik meer storage wil (128GB, veel muziek). En de 3D Touch lijkt me zeer goed geïmplementeerd.

    Daarnaast vind ik het design van de 4S eigenlijk nog altijd klassieker van van alle iPhones die erna zijn uitgekomen. En de telefoon werkt nog altijd sneller, en de foto’s zijn nog altijd van betere kwaliteit dan 90% van de huidige (goedkope) smartphones die men nu uitbrengt. Vrienden van mij die nog maar net een goedkope Android kochten, spreken hoeveel vlotter mijn 4 jaar oude 4S werkt en typt etc.
    En hij draait iOS 9 best vlot. Niet zo vlot als een 6 of 6s, maar best goed.
    Het blijft inderdaad een zeer goed toestel met een tijdloos design en blijkbaar genoeg onderhuidse hardware om een besturingssysteem die 4 jaar jonger is vlotter te draaien dan veel nieuwe smartphones van de goedkopere klasse.

  28. Origineel geplaatst door tim
    Die herkenning van t scherm, hoe zet je dat aan?

    Ik zou liever weten hoe je dat UIT zet; ik heb op mijn 6plus nu al verschillende berichten gemist en dat lijkt te komen door mijn book-cover.
    Maar dan komt er dus ook geen geluid of trilling.

    Of het ligt aan Whatsapp, dat kan natuurlijk ook :-\

  29. Conditie van je batterij heeft vaak met jezelf te maken. Wanneer je de batterij 1x per dag oplaad en deze niet iedere keer bijlaad gaat hij het langst mee.Mijn 4s heb ik sinds de release in 2011 en gebruik hem nog steeds iedere dag. Batterijgezondheid is nu met 20% afgenomen wat ik na 4 jaar weinig vind. (Bekeken met jailbreak appje)

  30. Ben idd ook zeer tevreden met de 4s en zal deze nooit wegdoen. Wel laat ik er een nieuwe accu inzetten. En waarom elk jaar een andere tel? Dan ben je pas goed bezig de kas van Apple to spekken. De Android5 s4 was erg leuk om te hebben en in het gebruik maar ik ga lekker terug naar de 4s. Ik kom wel weer eens kijken voor de iPhone 8. Alhoewel ik het voor de centen niet hoef te doen.

  31. Origineel geplaatst door josh
    Ben idd ook zeer tevreden met de 4s en zal deze nooit wegdoen. Wel laat ik er een nieuwe accu inzetten. En waarom elk jaar een andere tel? Dan ben je pas goed bezig de kas van Apple to spekken. De Android5 s4 was erg leuk om te hebben en in het gebruik maar ik ga lekker terug naar de 4s. Ik kom wel weer eens kijken voor de iPhone 8. Alhoewel ik het voor de centen niet hoef te doen.

    Mijn 4s accu was op een gegeven moment ook zo goed als op na ca. 3 jaar intensief gebruik. Verleden jaar voor ca. €10 een nieuwe accu besteld incl. schroevendraaiersetje en zelf even verwisseld (pies of keek!). Sindsdien doet ie het weer prima, dus als dat de kosten zijn…

  32. Bij mij werkt de WIFI assistent niet op de 4S na de IOS9 update. De optie is zelfs niet eens te zien … iemand ook deze ervaring ?

  33. @s0kkie: Ja, mensen hebben nog steeds een 4s, mijn zoontje van 12 bijvoorbeeld. Niks mis mee lijkt mij. Tenzij jij voor hem een nieuwe 6s wil kopen natuurlijk…

    Mooi toch dat een dergelijk oud toestel nog steeds ondersteuning krijgt? Hoef je bij een Android toestel niet op te rekenen (spreek uit ervaring)

  34. Met de 4s is dus redelijk te updaten. Komt er ook nog een topic over de iPad2 naar iOS9? Is daar al ervaring mee wat het oplevert?
    Dit omdat voor iPad nogal wat aparte functies zijn toegevoegd.

  35. @s0kkie: De 4S doet het anders nog prrrima en zeker op 9.1 beta 1 (lekker vlot)! Ik vond persoonlijk dat de modellen na de 4S niet genoeg verschil maakten. Pas nu de camera en werkgeheugen echt verbeterd zijn, vind ik het tijd om na 4 jaar weer eens een nieuw toestel te kopen. Het moet de investering wel waard zijn imho 🤓 Ik koop geen spullen om mee te pronken; hoef niet “nieuwste van het nieuwste”. Is nergens voor nodig.

  36. Gisteren ook m’n gouwe ouwe iPad2 (ook antiek vlgs sokke 🙄) geupdatet 9.1 (13B5110e) werkt ook als een zonnetje/lekker vlotjes/soepel. Beste update tot nu toe imho 🤓

  37. @josh: Ik hoef ook niet elk jaar een nieuw toestel. Vind dat zo’n onzin 🙄 Ik koop pas weer een nieuwe als de verbeteringen het imo ook echt waard zijn. Met de 12m camera en 2GB werkgeheugen ga ik straks (na 4,5 jaar 4S) wel voor de 6S. Al zou ik wss nog wel een jaar vooruit kunnen met de 4S 🤓

  38. Voor de mensen die problemen hebben met het tekening in de notitie app, je moet de notitie in je iCloud account maken. Gmail en andere services ondersteunen (nog) geen tekeningen in de notitie app.

  39. Is dit artikel wel proefondervindelijk geschreven ? Denk het niet !
    Proactieve Siri : niet mogelijk op 4s.
    Sketchen in Notes: onmogelijk op 4s ( ook niet met iCloud notities)
    WiFi assistent: niet aanwezig dacht ik
    Swipebar bij photos: niet te vinden.
    etc.…
    Veel heeft te maken met beperking van de chip.
    Geeft ineens een heel ander beeld ivm upgraden van iOS 9 op de 4s, niet?

    Blijkbaar hebben ze op de iCulture niemand meer met een 4s om degelijk onderbouwd artikel te schrijven 🙂

  40. Ik ga voor snappy en hou m’n iPhone 4S lekker op iOS 7.1.2

    Als er bepaalde apps niet meer ondersteund worden voor deze versie geeft me dat niet; ik gebruik ‘m toch maar als werk telefoon, hoef er niet zoveel apps op.

    Prive bevalt m’n iPhone 5s ook nog erg goed; dat ding is nog zo lekker vlot dat ik denk dat die iOS 9 en misschien 10 nog wel goed overleeft, zonder traag te gaan worden…

  41. Er werd trouwens ook gezegd dat je 6-cijferige pincodes alleen op iPhones met touch-ID kon instellen, maar dat kan dus OOK op een iPhone 4s (heb het zelf nu ook). En iCloud notities aanzetten heeft ook geen zin, je kan daarna toch niet tekenen

  42. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  43. Ook hier 2x de iPhone 4S. De 16GB en de 8GB. Ik vind beiden toestellen lekker draaien. Zeker niet slechter als 8.4.1..! Eerlijk gezegd vind ik alles wat soepeler draaien en scrollen. Zeker het bladeren door de home-screen en mappen. Ook de accu duur is beter. Zit nu nog op 60% vanaf 06:30uur vanochtend bij normaal gebruik. Ik denk dat wanneer iOS9.1 er straks is alles nog net weer ff een tikkeltje beter wordt. Kortom net werk geleverd door Apple op een nog steeds mooi toestel de iPhone 4S…👍🏻 hopelijk hebben we er nog jaren plezier van!

  44. Origineel geplaatst door Rob
    iOS9 is te doen op een 4S. Was eigenlijk al wat trager op iOS8 maar wordt gelukkig niet trager na de update. Functionaliteit blijft goed, batterijtijd lijkt iets beter. Tot nu toe nog niet ge-upgrade naar een iPhone6 vanwege te groot en lelijk en zielloos design, dan toch maar naar de iPhone5S…

    Ben het met u eens. Ook ik vind de iPhone 6 lelijk qua design, ook al valt over smaak niet te twisten. Daarnaast laat de iPhone 6 één ding voornamelijk zien: hoe goed de iPhone 5s was en nog steeds is.

  45. Belangrijkste reden om WEL de update uit te voeren: de bug uit ios7 en 8 waarbij je al snel aan 1gb mailjunk op je telefoon zat is bij mij (eindelijk) opgelost. Had hiervoor al alles geprobeerd. Idem voor dit probleem op een ipad2!

  46. Oudere versie’s zijn dan wel snappy maar ook lekkie. Als je om maximale security geeft moet je gewoon altijd updaten.

  47. @pp: bij mij doet siri suggesties het ook niet kan gewoon niet naar rechts swipen

  48. Origineel geplaatst door Piet
    @Tom van Zummeren
    Nooit van gehoord in deze context maar thanks iig!

    Volgens mij komt ‘t van het Engelse snap, dus elke handeling gaat like ‘Snap! There it is.’ Je spreekt t dan dus ook uit als sneppie

  49. Waarom een andere telefoon aanschaffen als je nog tevreden bent met het toestel dat je hebt. Ik ook nog een 4s hebben. Wil al helemaal geen 6 zo’n groot lomp ding.
    Als het aan mij had gelegen had in nog steeds mijn nokia bellen en sms’s meer hoef dat eigenlijk niet te zijn.

  50. @Jeroen: ja heb ik ook want als er staat : schuif om bij te werken dan doet ie dat niet en als je hem opnieuw opstart dan heeft dat geen enklele zin

  51. @Jeroen: ik heb hetzelfde. HELPPPP

  52. @s0kkie: We hebben niet allemaal zoveel geld als jij

  53. Origineel geplaatst door Jeroen
    Nou ik raad iedereen aan om je 4S absoluut NIET te upgraden naar iOS 9.0. Mijn telefoon is volledig gecrashed en ik kan er niks meer mee. Helaas geen reactie gehad op mijn tweet naar iCulture.
    De eerste keer kan ik nog zonder problemen naar rechts swipen om bij te werken. Maar nadat ik een keuze voor landen/locatievoorzieningen heb gemaakt kan ik niet meer opnieuw naar rechts swipen om bij te werken. Terugzetten naar reservekopie kan ook niet omdat ik ‘zoek mijn iphone’ uit moet zetten via mijn telefoon. Waar ik dus niet meer in kom. Via software gekeken of ik nog bij mijn reservekopie kon komen (lees contacten/notities etc), maar dat programma gaf aan dat deze beschadigd was. Bedankt Apple.

    Wat je moet doen is je toestel in DFU modus zetten (zoek op internet naar instructies). Het is even lastig in het begin maar dan kun je je iPhone als het goed is weer herstellen.

    Sowieso is het voor de snelheid belangrijk om een volledige restore te doen (en daarna de backup terugzetten). Dat scheelt soms aanzienlijk in snelheid
    .

    Ook zijn er allerlei tips op internet te vinden om ‘minder noodzakelijke’ dingen zoals effecten en ‘background refresh’ om op deze manier je iphone 4s sneller te maken.

  54. @whaan: nadat IOS9 is gedownload en eerste steps in HELLO wizards werken totdat een SCHUIFACTIE niet meer werkt.
    Getracht om 4S in DFU mode te krijgen werkt ook niet. iPhone in de prullebak of zijn er nog oplossingen, Graag jullie support

  55. @Jeroen: @HKL:Apple heeft een nieuwe release 9.0.1 gemaakt onze iphone had er ook problemen mee. en werkte totaal niet meer zorg dat je de nieuwste itunes hebt en probeer dan 9.0.1 te halen. hopelijk is de bug er uit als je een herstel kiest de DFU is niet makkelijk te activeren meer als het niet wil met de kabel er af probeer het eens met de kabel er aan na veel pogingen is het mij ook gelukt en heb k de 4S weer werkbaar gemaakt als DFU echt een probleem is check dan je usb kabel had 3 kabels voorhanden 1 nieuwe (deze was de enige die het klusje kon klaren)

  56. Na update naar 9.0 en 9.0.1 loopt mijn 4S-batterij erg snel leeg (ook na 2 restore acties).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.