Reacties voor: iPhone 4S nu in 22 extra landen te koop, welke heb jij gekocht?

De iPhone 4S is sinds gisteren verkrijgbaar in 22 extra landen. We zijn benieuwd: heb jij de iPhone 4S al gekocht en zo ja: hoe heb je dat gedaan? Via de providers KPN, Vodafone, T-Mobile, Mobistar en Telenet, of op een andere manier?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 94 reacties

  1. Ja ik heb een iPhone 4s 64GB besteld in een T-Mobile shop. Deze had ik al eerder dan de 21e besteld, ik geloof een week eerder. Gisteren alleen iPhone 4s 16GB binnen gekomen dus nog even wachten..

  2. Oud nieuws die nieuwe iphone was gisteren al verkrijgbaar bij mobistar hoor. Stond een rij van meer dan 50 mensen aan te schuiven.

  3. Ik heb op 21 oktober de witte iPhone 4S 32GB besteld voor 699 euro. Dit omdat ik de nieuwe ismart abonnementen van tmobile niet zie zitten icm de lange levertijden. In de bestelstatus staat dat hij tussen 1 en 7 nov geleverd word 🙂 ik wacht af

  4. @Miel: Lees even het artikel Miel, voordat je onzin roept. Er staat: “Sinds GISTEREN is de iPhone 4S in 22 nieuwe landen te koop”… OOK BELGIË.

  5. Natuurlijk is de poll nog in een te vroeg stadium, maar er is wel goed te zien dat KPN en Vodafone zichzelf lekker in de vingers hebben gesneden…

  6. Heb de iphone 4s 64gb besteld 799 euro
    Want met 16 of 32 gb red ik het niet als ik 1080p filmpjes maak dus vandaar 64gb

  7. Ik heb de 4s zwart 16gb gekocht, nog niet binnen helaas.

  8. Ik heb een zwarte 4S 64GB in de Apple Store gekocht. Verwacht hem rond 9 november.

  9. Gekocht via de Apple Store ( op 23-10 ) en als het goed is wordt de 4S 32 Gb bezorgt tussen 1 & 8 nov. Beetje jammer dat ze niet eerder bezorgen…..

  10. Ik kon gisteren mijn gereserveerde iPhone4S 32 gb zwart ophalen bij de belcompany.

    Ben er zeer tevreden over. Dat hij sneller is merk je meteen. En Siri is ook wel lol!

  11. Ik heb de 4S sinds gister in mijn bezit, na deze op 21-10 te hebben besteld middels verlenging bij T-Mobile… Verrassend snel geleverd! Wat een apparaat, heerlijk! Een flinke vooruitgang tov mijn 3GS…

  12. Ik blijf bij mijn iPhone 4 32 GB. Volgend jaar als de zesde generatie iPhone uitkomt, zal ik die waarschijnlijk nemen. Ik hoop uiteraard op een nieuw, groter scherm, betere batterij, nieuw design, A6 chip en mooie vernieuwingen in iOS 6.

    Weet iemand trouwens of HDR foto’s nemen op de 4S beter is dan op de 4? Op de 4 kon je ghosting krijgen op HDR foto’s omdat er tijd zat tussen het nemen van 3 foto’s en die samenvoegen. Aangezien de 4S sneller foto’s maakt, hoop ik dat HDR ook beter is geworden.

  13. Mis beetje het verhaal wat toch wel zeer actueel is: Gereserveerd maar nog niet geleverd.

  14. Ik had op 19 oktober een reservering aangevraagd voor een Iphone 4S bij Mobistar center in Aalst, met een voorschot.

    Wat blijkt nu?
    Dat dit een eigen initiatief was van de Mobistar center zelf, waardoor ik alle (!) online reserveringen van Mobistar dien voor te laten! Dat is pas service!

    Dus ik kan die van mij (4S 32GB zwart) pas ophalen bij de volgende levering.

  15. Ik blijf bij mijn iPhone 4 32 GB. Volgend jaar als de zesde generatie iPhone uitkomt, zal ik die waarschijnlijk nemen. Ik hoop uiteraard op een nieuw, groter scherm, betere batterij, nieuw design, A6 chip en mooie vernieuwingen in iOS 6.

    Weet iemand trouwens of HDR foto’s nemen op de 4S beter is dan op de 4? Op de 4 kon je ghosting krijgen op HDR foto’s omdat er tijd zat tussen het nemen van 3 foto’s en die samenvoegen. Aangezien de 4S sneller foto’s maakt, hoop ik dat HDR ook beter is geworden.

  16. Had al een iPhone-abo bij de KPN. Deze liep eigenlijk in september af maar ik bleef onder dezelfde condities vallen totdat de nwe iPhone zou komen. Heb vervolgens ca 1.5 wk geleden telefonisch een witte iPhone 4s 32GB besteld met een 1-jarig abonnement. Volgens KPN wordt deze vandaag bezorgd tussen 09.00 en 21.00 uur. Zit nog te wachten. Kijken of ze woord houden.

  17. 17 september voor ingeschreven bij the phone house in Tiel. Ik wilde in eerste instantie een 32gb. Uiteindelijk hebben ze 1 toestel 16gb binnen gekregen die ook nog eens alleen met vodafone abo verkocht mocht worden. Uiteindelijk heb ik toch gekozen voor de 16gb. Had nu nog een oud beestje 3G met 16gb die kreeg ik ook niet vol. Ik film niet veel en weinig muziek erop. En tja ik wilde niet langer wachten 🙂 Nu een dagje in gebruik zeer tevreden een hele verademing met mijn oude 3G. Scheelde ook nog wat centje met de 32gb 🙂 Moet wel zeggen dat bij wat gebruikt van siri en appjes enzo de batterij duur nog niet geweldig is. Heb net als de tip in een bericht op iPhoneclub alle apps uitgeschakeld voor locatiebepaling enzo. Maar eens kijken of dat helpt. Verder zeker goeie phone.

  18. Heb hem paar dagen geleden besteld, en kon hem gister ophalen bij de t-mobile shop. Abb. Verlengd..

  19. Origineel geplaatst door Marc de Jong
    Mis beetje het verhaal wat toch wel zeer actueel is: Gereserveerd maar nog niet geleverd.

    Hebben we een paar dagen geleden een poll over gedaan. Over de wachttijd. Teveel opties zou niet handig zijn. Dan moet er ook nog bij: “Gereserveerd, ophaalbericht ontvangen, maar nog niet opgehaald”. De leverstatus is wel een aparte poll waard, proberen in een van deze polls erbij te proppen maakt het onoverzichtelijk.

  20. Heb hem besteld bij phoneshop.nl met abonnement bij vodafone.

    Er werd mij verteld dat ik hem de 28e zou krijgen, maar dat klopte voor geen kant.
    Ze zeggen nu in de week van 31 oktober, maar ik heb er een hard hoofd in…

    Voortaan bestel ik dus gewoon weer bij de provider zelf… -_-‘

  21. Grappig is dat de groep boze overstappers naar Android eigenlijk maar heel klein is. En het aantal mensen dat nog een eerste generatie iPhone gebruikt (ik zie ze wel eens op straat) eigenlijk heel klein is. Maar ja, die mensen bellen misschien alleen met hun iPhone en lezen daarom iPhoneclub niet.

  22. iPhone 4S 16 gig black big mobistar gain halen!

  23. Ik heb de 32GB white bij Mobistar gehaald. Ik was om vijf over acht al binnen, om er vervolgens achter te komen dat ik bij het verkeerde filiaal stond.. Uiteindelijk had ik om negen uur dan toch mijn toestel 🙂

  24. Heb de iPhone 4S 32GB Wit uit parijs al sinds begin het is wel fijn toestel tegenover de 3GS! Wil deze nooit kwijt!

  25. Ik heb nog een iPhone 4 met abbo dus ik ga voor de 5, wel een 4s 16gb voor m’n zusje besteld die had nog een 3GS

  26. Overige:
    ik ga naar de nokia lumia 800 🙂

  27. Ja, wel gekocht. 16GB zwart bij Apple Store NL. Wacht nu op een levering die helaas na releasedatum ligt…

  28. Een paar weken geleden al uit de UK laten komen, nog goedkoper ook.

  29. Heb een iPhone 4 64GB Wit besteld bij de Apple store, staat nog op status “Artikelen worden verwerkt” dus nog niet geleverd.

  30. Wacht wel op de iPhone 5 me 3GS doet het nog.. en misschien is het ontwerp bij de 5 mooier

  31. heb een abonnement bij vodafone afgesloten hadden ze fou op hun website betaald via ideal en weet je word je order geannuleerd en krijg je never je geld terug 10 tot 15 werkdagen heb je geen geld meer voor een nieuwe order weet je er is niemand die je terug belt nee email van 10 tot 15 werkdagen nee geen vodafone meer is nog maar afwachten of je geld ooit terug krijg ik ben er klaar mee met VODAFONE

  32. Ik begrijp het niet goed. De vorige releases waren er in België altijd schandalige te korten maar deze keer hadden we ‘voldoende’ stocks. Iedereen die gereserveerd had heeft zijn toestel al. Daarna hadden we nog voldoende voor losse verkoop. Toegegeven gisteren in de loop van de namiddag waren de 32GB Blacks op, maar vandaag zijn ze er terug. De 64GB white zal wel een probleem worden denk ik. Hiervoor hadden we er net genoeg voor de preorders.
    Ik kan alleen vaststellen dat dit, voor ons toch, de vlotste release ooit is geweest. 200 iPhone’s op een dag verkassen, het is een belevenis op zich 🙂

  33. Ik blijf lekker bij de 3GS, veel te veel negatieve verhalen over de accu. Schande, zo’n mooi toestel en dan zo’n zwakke accu, raar dat iedereen dat negeert en maar koopt.

  34. nee hoor ik ben van de 3 naar de 4 en op naar de 5….

  35. Ik heb een iPhone 4s 16GB zwart besteld bij Vodafone, met een iPhone messaging 35 abonnement. Nu maar wachten tot hij binnenkomt 😛

  36. Erg boos geworden op de KPN. Na een hele historie om maar het juiste abonnement te krijgen met de witte 4s 32 gb (ze stuurdenwie 2 keer een bevestiging voor aan abo die ik helemaal niet besteld had en toen helemaal geen bevestiging meer. Vervolgens -tig keer gebeld om dit te fixen) is mij eergister en gister nog verzekerd dat er vandaag tussen 09.00 en 21.00 uur geleverd zou worden. Ik de hele dag thuis wachtend toch nog maar even gebeld: ‘nee hoor meneer, het zou evt vandaag kunnen zijn maar het kan ook 2 weken zijn’. Nog naar een keer gebeld om iemand anders aan de lijn te krijgen die me wèl wat zinnigs kan melden. Na uit m’n slof geschoten te zijn kreeg ik te horen dat er ‘mogelijk’ begin volgende wk geleverd gaat worden en als het niet zo is ik wel een sms’je zal krijgen. 1 dag van m’n weekend kwijt en nog steeds geen iPhone! Gggrrrrrr!!!!!

  37. Na 4 komt 5 en geen 4s:-) dus maar wachten op 5

  38. @jelle46: Dat had die Mobistar winkel trouwens niet mogen doen. Maar, als zelfstandig bedrijf zijnde, kan hun dat natuurlijk worst wezen, jij hebt je laten vangen door voorschot te betalen én zij hebben nu toch de sale- jij moet ‘m nu toch bij hun kopen.

  39. Waar in nl is hij te koop dan dat is toch niet te koop 100 toestellen wat een schaamte APPLE eigenlijk zou je toch nooit weer wat van hun kopen.

  40. Voordat ik een nieuwe iPhone aanschaf wil ik eerst dat Apple of T-Mobile een oplossing aandragen voor het structurele probleem van de iPhone 3GS, namelijk het rebooten tijdens telefoongesprekken. Komt er geen oplossing dan verleng ik ons zakelijk abonnement met meerdere iPhones niet en stap ik over op BB, en dat als Apple freak sinds 1987!

  41. Ha midden in een crisis en toch €599 uitgeven:P maar goed, geen gezeur ik ga hem (hopelijk) maadag bestellen:)!

  42. Loop ik zo straks kpn winkel binnen en vraag of ze de 4s hebben liggen… jawel meneer, nog 6 stuks… oke… wil er wel eentje… is goed.. 10 min later… een 4s in mijn bezit.. hoezo pre order enz.. gewoon de winkel inlopen en kopen… vindt de achterkant tegenvallen.. vindt het jammer dat het niet wat boller is.. nou.. niet zeuren.. verder prima… nu nog even schaven aan mn engels…

  43. Die van mij komt uit Oberhausen gekocht op de lancerings dag.
    Ik heb de 64gb zwarte uitvoering.
    Tot op heden zeker nog geen spijt. Na wat aanpassingen door de tips op de IPC website gaat mn accu ook weer wat langer mee, dus al met al zeker te vreden,

  44. Wil familie uit VS mee laten nemen.

    Is het echt zo beroerd met die accu?

  45. Origineel geplaatst door Pim Brussee
    Voordat ik een nieuwe iPhone aanschaf wil ik eerst dat Apple of T-Mobile een oplossing aandragen voor het structurele probleem van de iPhone 3GS, namelijk het rebooten tijdens telefoongesprekken. Komt er geen oplossing dan verleng ik ons zakelijk abonnement met meerdere iPhones niet en stap ik over op BB, en dat als Apple freak sinds 1987!

    gebruik me 3gs al 2 jaar 1 keer nieuwe gehad en nooit problemen gehad… Is dit bij allemaal zo?? Apple al gebeld???

  46. @dirk: Voornamelijk bij de serie die nieuw geleverd werden met iOS4. We hebben ook een van 2 jaar oud en die heeft dat probleem niet.

  47. Ik wacht op deze. Mss komt het er niet van maar ik waag me er op :p

  48. Op 22 okt online een 4s bij t-mobile besteld met i150 abonnement. Vandaag simkaart geleverd. iPhone volgt later.

  49. @Pim Brussee: Ik heb een iPhone 4 en mijne is nog nooit gereboot tijdens een gesprek.

    Dus misschien is het tijd om over te stappen naar een betere mobiel 🙂

  50. @Casper: ik heb het over een 3GS met iOS4 operatingsysteem. De reboot fout doet hij nu ook onder iOS5.

  51. Ik heb sinds gisteren de zwarte 32GB… Niet besteld, gewoon op goed geluk rond 15u een Mobistar center binnengelopen ^^
    (Had eigenlijk niet verwacht dat ik al ene zou hebben)

  52. Ik heb hem besteld bij Vf voor 565 euro. Ben benieuwd of hij volgende week geleverd wordt!

  53. Ik heb er wel een gekocht, t-mobile heeft m’n geld ingepikt, maar ik heb er nog geen

  54. Had me ingeschreven bij The phonehouse, niets gehoord en daarom vrijdag maar even langs gegaan; hadden 3 4sn binnen gekregen, geen 32 gb waar ik om had gevraagd maar heb maar een 16 gb meegenomen. Ben er super blij mee!!

  55. heb dus ook 4s 32 gb zwart besteld via apple store op de 21ste. Eigenlijk vreemd dat ze niet gewoon leveren op de dag dat die in de verkoop gaat. Ze zijn er toch? zorg dan dat mensen die hem bij Apple zelf bestellen, net zo snel hun iphone krijgen als mensen via provider. Waarom heb je anders de 28ste als startdatum? Het is toch je eigen product? Wie legt me dit uit?
    Heeft er al iemand gebeld met apple wanneer ze gaan leveren als er staat ” tussen 31 oktober -7 november” worden ze geleverd..Wie heeft uitsluitsel?

  56. Ik heb hem bij mediamarkt gekocht. 599 €.
    Echt te gek

  57. Ik heb de iPhone 4S in het wit gekocht!

  58. @Richard: Ja snap er zelf ook niets van… Beter gewoon eentje gekocht in een of andere winkel… ! Beetje teleurgesteld maar hopelijk verdwijnt dat gevoel volgende week. 🙂

  59. Ik kreeg ‘m geheel onverwacht vrijdag al afgeleverd van Hi. Sindsdien heb ik m nauwelijks losgelaten 🙂

  60. 2 weken geleden bij Gigavolt besteld. 64gb

  61. Ik weet het niet, ik had graag een nieuw, en duidelijk een stuk minder fragiel tyoe design gezien. De specs zijn gebumped om met de competitie mee te kunnen gaan, maar thats it.

    iOS5 en zelfs Siri(!!!) werken prima op een iPhone 4.
    Natuurlijk wordt het wel even wachten, maar ik geloof zeker dat het mogelijk is, ze zijn al een eind op weg.

    De ipad 2 vond ik ook enigzins magertjes in vergelijking met de eerste generatie. Het verschil tussen de ipad 2 en ipad 3 zal een betere upgrade met groter verschil zijn dan ipad vs ipad 2. En dit zal zeker ook zo gelden met de iphone vier en vijf. Ze hadden net zo goed de ipad 2 de ipad “s” kunnen noemen. Maar hij ziet er wat anders uit.

    Anyway ik loop te ouwehoeren. De 4S is gaaf maar ik kan je garanderen dat de iphone 4s peunuts zal zijn in vergelijking met de 5. En dat zal niet zo zijn met de 4S, een jaartje wachten is toch duidelijk de moeite waard?

    Origineel geplaatst door Richard
    heb dus ook 4s 32 gb zwart besteld via apple store op de 21ste. Eigenlijk vreemd dat ze niet gewoon leveren op de dag dat die in de verkoop gaat. Ze zijn er toch? zorg dan dat mensen die hem bij Apple zelf bestellen, net zo snel hun iphone krijgen als mensen via provider. Waarom heb je anders de 28ste als startdatum? Het is toch je eigen product? Wie legt me dit uit?

    Helemaal mee eens, ze moeten ophouden met voorverkoop van toestellen en duidelijke leverdatums maken, ze kunnen leuk de 28ste aankruisen, maar dan moet het ook geregeld worden, en daar hebben ze geen haast mee helaas. Ik vind het jammer dat IT altijd centraal staat in amerika(met name Apple en Microzacht)

  62. er zijn sommige mensen die zeggen dat er lange wachttijden zijn bij t-mobile voor de 4s.
    maar ik heb op 21 okt. de iphone 4s 32GB zwart gekocht i.c.m. een ismart abbo.
    ik krijg de telefoon al dinsdag 1 november.
    dat is echt niet lang wachten.

  63. IPhone 4S bij de T-Mobileshop Dukenburg gehaald. 32GB!! Vette phone!!

  64. De zwarte 32GB iPhone 4S besteld via mijn werk. Op de betreffende website staat nu dat de levertijd 8 tot 10 weken is. Hoop niet dat ik zo lang nog moet wachten, maar goed….

  65. vandaag bij de telfort winkel binnen gekomen. 1x 16 gb wit 4s op voorraad.nu niet meer ben erg blij. was vorige jaar bij t-mobile maar kom nooit meer terug. erg slecht netwerk. telfort werkt op de stabiele netwerk van kpn maar met prijzen van goedkoop netwerk.

  66. Vrijdag avond besteld bij Apple store… Staat nog steeds “artikel word verwerkt” verwachte levering 31 oktober 2011 – 7 november 2011.. Hopelijk hoor ik snel wat 🙂 tot die tijd werkt mijn iPhone 4 nog prima, en lees ik graag alle artikelen van de 4s op iPhoneclub 🙂 (bij ontvangst van de 4s natuurlijk ook nog steeds haha)

  67. Ik sla even over en hou mijn iPhone 4 die me prima bevalt.

  68. Origineel geplaatst door Pim Brussee
    @casper ik heb het over een 3GS met iOS4 operatingsysteem. De reboot fout doet hij nu ook onder iOS5.

    Pim, ik herken het probleem. Mijn 3GS is trouwens van okt. 2009, dus één van de eerdere series. Heb ook met enige regelmaat uitval gehad. Vooral als ‘t gespek langer duurde. Bij korte gesprekken speelde dit doorgaans niet. Heb inmiddels sinds een paar weken een iPhone 4 en heb er tot nu toe nog geen last van gehad (draait trouwens op iOS 5.0)

  69. De iphone 4s laat ik aan mijn neus voorbij gaan. Heb momenteel een witte iphone4 16gb waar ik nog tevreden mee ben. Wacht wel op de volgende generatie Iphone.

  70. Ey, ik ben opzoek naar het antwoord op een vraag:
    Wat gebeurt er als je toestel gestolen word? Ik wil een iPhone 4s 16gb zwart halen bij t-mobile. Maar moet eerst die voorwaartse uitzoeken van mijn ouders. De site zelf geeft nergens duidelijk over!

    De vraag is: wat gebeurt er als je iPhone word gestolen, en is het verstandig om hem te verzekeren (en dus €240 meer te betalen)?

    Ik hoor het graag.

  71. Ik heb mijn iPhone 4s in Amerika gekocht voor maar 400 dollar. En ik moet eerlijk zeggen . Ik vond het best goedkoop als je omrekent. Ik heb hem gelijk mee kunnen krijgen dat was wel weer mooi.

  72. Hmm, mijn echtgenoot heeft hem al via Telfort. Ik wacht nog op de mijne, besteld via de applestore 🙁

  73. 32GB black besteld bij apple store nl.
    Zal tussen 4 en 11 november geleverd worden , rustig afwachten dus.

    ps is me eerste iphone dus ben wel erg nieuwsgierig

  74. @Bram:
    Voila, daar laat ik (en hopelijk een hele hoop andere mensen) hun niet meer aan vangen.
    In de loop van de week ga ik een brief schrijven naar testaankoop (belgisch magazine, gespecialiseerd in zo’n consumentenproblemen) en dit probleem eens aankaarten.

  75. Ik heb de 4s 64GB zwart bij vodafone winkel gehaald. Vorige week mezelf op wachtlijst gezet daar en kon hem dus vrijdag ophalen. Vervelende was alleen ze hadden maar 1 exemplaar binnen gekregen en ze hadden 2 mensen van de wachtlijst gebeld (door fout van hun) gelukkig kwam ik als eerst in de winkel en na veel zeuren heb ik hem uiteindelijk meegekregen terwijl hij eigelijk voor die 2e beller gereserveerd stond 😛

  76. Op de 21ste de zwarte iPhone 4S 32 GB bestelt via de Apple online Store, levering is tussen 1 en 8 november, dus dat is aankomende week!

    Ben best wel benieuwd, heb de 3GS nu, en ben daar nog best tevreden over al merk ik wel dat het met iOS 5 toch op z’n eindje begint te lopen. Sommige dingetjes worden te zwaar voor het beesie.. 🙂

  77. @Gonny van der Zwaag: ik heb mij iPod touch nu 5 jaa en er zit nog geen krasje op. Dus dat zit wel goed. Maar stel nou dat hij gestolen word, krijg ik dan een nieuw toestel? Want op de site van t mobile staat dat je dan een nieuw toestel en een nieuw abbo kan afsluiten bij hen. Dat snap ik ook wel – gewoon alles opnieuw betalen -.-
    Ik denk hem niet te verzekeren maar wil wel weten wat er dan gebeurt als ik hem kwijt raak / gejat word. Bv krijg je dan een nieuw chip met jouw abbo/nummer. En moet je ervolgens een nieuw toestel kopen?

  78. Op de 28ste een 64GB zwart keurig netjes thuis ontvangen per koerier. Besteld bij Vodafone. Prima service.

  79. @Bart: Ik heb mijn iPhone 4 verzekerd voor alles. Denk aan waterschade, krasjes, valschade, hardware defecten, software defecte, etc.. Leek mij wel handig, ik ken mezelf..
    Alleen diefstal is een moeilijk geval, omdat je dat moet bewijzen. Veel verzekeraars doen dat niet, omdat ze dat simpelweg te veel geld kost voor zaken die niet duidelijk zijn.
    Dat betekent dus vaak gewoon opnieuw kopen..

  80. @Dave: jammer voor de mensen die zich weer voor 2 jaar aan de 4s hebben gebonden’ de iPhone 5 word spoedig uitgebracht.

  81. Zelf heb ik (tot nu toe) nog geen problemen ondervonden met de accu. Het nieuwe toestel moet niet veel onderdoen voor mijn vorige iPhone 4.
    Het enige waar ik “last” van heb, is dat mijn e-mails niet gepushed worden als de mail app niet in de achtergrond draait (had ik ook voor met de iPhone 4, iOS 5 & iCloud).
    Hopelijk komt Apple met een fix voor dit probleem, en anders is ‘t wachten op de iPhone 5 🙂

  82. Omdat ik het toch een zeer dure telefoon wordt wanneer ik zou kiezen voor de 32 GB, wil ik mij goed informeren of ik die wel nodig heb. Vandaar mijn vraagje: zouden jullie mij de 16 of 32 GB versie aanbevelen?

    Ik heb een iPad en heb nu ongeveer 30 GB in gebruik. Ik gebruik hem wel als fotoalbum voor enorm veel foto’s (wat niet mijn bedoeling is met een iPhone) en er zijn heel veel apps op geïnstalleerd (ik ben niet zo ordelijk en laat weinig gebruikte apps er vaak gewoon opstaan).

    Waarvoor ik de iPhone zou gebruiken:
    – voornaamste gebruik: foto’s nemen en (veel) apps op installeren (maar geen games apps, wel gps)
    – geen muziek
    – filmpjes: occasioneel

    Ik zou ook graag willen weten wat de gemiddelde grootte is van een iPhone app. Ik veronderstel dat dit heel wat minder bedraagt dan de iPhone apps?
    En jullie zouden me ook helpen door de gemiddelde grootte van een iPhone foto (8MP) door te geven. Ik heb wat moeite om dit in te schatten, omdat ik enkel een iPad bezit en dit mijn eerste iPhone zou worden.

  83. @Daphne: In principe kun je toekomen met de 16GB variant.
    Gemiddelde grootte van apps is moeilijk in te schatten, dat hangt er van af welke apps je installeert
    Gemiddelde grootte van foto’s: 3-4 MB

    Ik zou je toch aanraden om een 32GB aan te schaffen… Ik twijfel ook altijd, maar ik redeneer als volgt: liever wat meer capaciteit dan te weinig capaciteit…
    (Mijn eerste iPhone (3G) was 8GB, en ik heb het mij altijd beklaagd dat ik de kleinste versie gekozen heb)

    Een paar maand geleden heb ik ook een iPad aangeschaft. Ik was serieus aan het twijfelen over het model. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de 64GB 3G… Achteraf bekeken was dit misschien niet nodig. Maar moest ik gekozen hebben voor de 16GB WiFi, dan ben ik zeker dat ik het mij nu zou beklagen dat ik te weinig opslag had, en geen mobiele data…

    (Dit is uiteraard slechts mijn mening, en meningen verschillen (gelukkig) nu eenmaal)

  84. @Bas: mja dus verzekeren tegen diefstal doen ze dus eigenlijk niet. Lekker dan, want dat was mijn grootste zorg ( en eigenlijk de enige reden om hem te verzekeren). Maar weet jij bijvoorbeeld wat er gebeurt wanneer je iPhone word gejat en daarmee dus ook je abbo. Kan je die dan stopzetten, en een nieuwe simkaart aanvragen (met het zelfde abbo). En dan maar de iPhone opnieuw kopen (als het niet anders is….).
    Ik vind het een lastig vraagstuk, denk dat ik toch effe via een t-mobile winkel ga om het te vragen – voor de zekerheid.

  85. Ik wilde een iets groter scherm dus voor mij geen 4s. En ik wil ook de dpi van de iPhone4 behouden dus is een SGS2 ofzo ook geen optie.

    De aankomende Google Nexus met 1280×720 4,6″ scherm lijkt mij daarentegen wél het einde dus gaan we mogelijk daar voor. Net zo’n scherp beeld als de iPhone maar dan een inch groter lijkt me perfect.

  86. @MicMatic: Bedankt voor je antwoord. De iPad heb ik ook in 64 GB versie genomen, omdat ik daar heel veel foto’s en filmpjes op wou installeren en hij ook verschillende jaren moet meegaan. Nu staat er ongeveer 28 GB op, dus de 64 ga ik waarschijnlijk nooit volledig benutten, maar 32 GB was iets te krap geweest.
    Voor de iPhone ben ik er nog niet helemaal uit. Je hebt natuurlijk gelijk dat je beter iets teveel dan iets te weinig hebt. En als je een filmpje opneemt, neemt dat al snel veel ruimte in beslag. Een GPS zou, volgens mijn opzoekingen, bijna 2 GB innemen.

    @Apple 740: Ik twijfel ook nog steeds of ik voor de 4s zou gaan, dan wel zou wachten op de 5, en dat is voornamelijk om wille van het kleine scherm. Ik vind het erg jammer dat het bij een relatief kleine verbetering is gebleven. Ik ben wel heel blij met de 8MP camera, maar voor de rest is er niet zoveel gewijzigd dat voor mij echt van belang is. Maar ik wil niet naar Android overstappen. Ik ben enorm tevreden van mijn iPad en vind IOS echt goed. Ik heb absoluut geen behoefte aan een meer open systeem zoals Android. Ook het feit dat je in de appstore alleen maar min of meer kwaliteitsvolle apps vindt, is een groot voordeel voor mij ten opzicht van Android.
    Maar je hebt wel gelijk dat zo’n 4+ inch amoled scherm van de Android telefoons fantastisch is. Ik heb het dan ook overwogen om over te stappen, maar ik ga het uiteindelijk toch maar niet doen.

    Ik hoop wel dat als ik een iPhone 4s koop, de 5 niet begin 2012 op de markt komt. Die kans bestaat wel, denk ik, aangezien de 4s niet langer de best smartphone op de markt is. Apple zal daar wel snel verandering in willen brengen.

  87. @Daphne: ik ben het niet 100% zeker, maar ik schat dat je ergens 1-2GB moet rekenen voor iOS
    De berekening van totale opslag is meestal niet 100% correct, dit heeft te maken met de berekening van de opslag (1 GB = 1024 MB, maar meestal rekenen fabrikanten aan 1000 MB). Ik heb bvb een SSD in mijn laptop van 120GB, maar deze toont slechts 112 GB.
    Als ik moet gokken, dan schat ik dat je ongeveer 14.5 GB beschikbaar hebt op een 4S 16GB

    Misschien een “nuttige” site:

  88. @Daphne: Ik zit nu met de 4S 32GB en momenteel heb ik nog 21,5 GB vrij (50 apps [waaronder TomTom Europe], 771 muzieknummers, 11 foto’s)
    Voor mezelf ben ik er zeker van dat ik het mij zou beklagen, moest ik de 16GB gekocht hebben. Je weet maar nooit waar je veel foto’s/films wil maken en welke apps/muziek/film/boeken/… je er nog extra op wil. ‘t Scheelt in mijn geval ook dat ik een iPad2 64GB heb, die gebruik ik voornamelijk voor boeken, film en een paar games. (Op werkdagen zit ik gemiddeld 3u30/dag op de trein en dan gebruik ik mijn iPad, waar ik vroeger alles deed met mij iPhone.)

    Ik heb ook even getwijfeld of ik de 4S zou kopen, mijn iPhone 4 was nog maar 11m3d oud en al bij al is er niet veel verschil tussen 4 en 4S. Tot nu toe ben ik echt tevreden met mijn nieuw “speeltje”. (Nu, ik heb ook altijd een koper voor mijn iPhone. En na een jaar kan ik er nog een redelijke prijs voor vragen)

    Ik heb ook overwogen om een Android-toestel aan te schaffen met groter scherm, maar ik ben verre van een google-fan en ik zie ook het nut niet in van een groter scherm. Naar mijn mening is het scherm van de iPhone ruimschoots voldoende (perfect qua formaat om alles handig te kunnen bedienen) en de resolutie is zaaaaalig (beeld op de iPhone is merkelijk scherper dan op de iPad)

  89. Nokia 3310 gehaald ^^

  90. Ik heb hem vorige week besteld de 4s 32 GB Zwart. Levertijd zou 5 weken zijn. Net bericht gehad ze komen hem al donderdag afleveren 🙂

  91. Dank je, MicMatic, voor het uitgebreide antwoord! Het is me heel wat duidelijker geworden. Ik denk dat ik voor de 32 GB ga gaan. Het toestel moet voor mij ook een tijdje meegaan en de apps zullen steeds zwaarder worden. ‘t Is nog 110 euro erbij, maar als je al aan zo’n bedrag zit voor een telfoon, komt het daar ook niet meer op aan.
    Ik had nog niet gedacht aan de mogelijkheid om de telefoon te verkopen, maar als ik op sites zoals 2dehands kijk, dan worden er inderdaad nog zeer mooie bedragen geboden voor de vorige iPhone versies.

  92. Uit de tekst lijkt het net alsof Luxemburg, Oostenrijk en Ierland veel groter zijn dan Tsjechië, van deze drie is alleen Oostenrijk iets groter

  93. @Bob: En, simlock er al af kunnen halen, of zat die er niet op? Apple zegt zelf op de bestelpagina: “Or get iPhone unlocked and contract-free. Coming in November.”

  94. @Bart: Het ligt een beetje aan je omgeving en hoe slordig je zelf bent. Ik heb nog nooit een verzekering gehad, omdat ik altijd goed op mijn spullen let en geen vrienden heb met losse handjes. Maar als je bijv. tijdens het voetballen je iPhone in de kleedkamer moet laten liggen, of graag uitgaat en daarbij vaak knock-out gaat, zou ik ‘m verzekeren. Dat is niet raar, want er zijn héél veel mensen die het wel doen. Zelf vind ik het teveel geld, ik draag dat risico zelf wel.

    @Roald: Ik heb zelf nergens last van, maar heb mijn iPhone dan ook volledig opnieuw ingericht. Zoals vaak met dit soort problemen: sommige mensen hebben er EXTREEM veel last van en roepen dat ook HEEL HARD, anderen hebben er geen last van en die hoor je niet. Dus de werkelijke omvang van het probleem is moeilijk te peilen. Daarmee wil ik uiteraard niet zeggen dat het probleem niet bestaat. Alleen dat het lastig is om in te schatten of er nou sprake is van een batterygate. Voorlopig nog niet. En eigenlijk: history repeats itself.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.