Reacties voor: iPhone 4S is eerste toestel met Bluetooth 4.0 – maar wat heb je eraan?

De iPhone 4S maakt gebruik van Bluetooth 4.0. Deze nieuwe Bluetooth-variant is energiezuiniger en zeer geschikt voor kleine apparaatjes zoals hartslagmeters.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. Nu nog officieel file transfer en we zijn helemaal blij…

  2. geen wifi-direct ???

  3. Ik denk dat BT 4.0 wel wat gaat worden..

  4. Kan ie dan ook met andere merken telefoons overweg of (weer) alleen met iDevices?

  5. kom op bleutooth noch op een smartphone het is toch veel makkelijker om de emailen of tweeten bleutooth vind ik een beetje ouderwets -,-

  6. Stel je voor, ze bouwen bluetooth 4.0 in de ipod nano wat vaak gebruikt wordt als horloge, dat zou zo episch zijn. Bijvoorbeeld notifications van je iphone doorsturen naar je ipod nano, Muziek besturen/kiezen, Batterij percentage zien, Naam van degene zien als je wordt gebeld, een warning geven als je iphone buiten bereik is via bluetooth zodat je je iphone nooit laat liggen etc etc. Dit zou de ipod nano echt revolutionair maken … wat vinden jullie ervan?

  7. Heb het altijd een beetje lame gevonden dat iPhone zo beperkt is in Bluetooth. Bijvoorbeeld zon foto printer in een telefoonwinkel kun je niet mee verbinden.

  8. Robin, heeft jou auto radio/handsfree set ondersteuning voor email????

  9. Hopelijk eindelijk een keer file transfer en audio transfer.

  10. Origineel geplaatst door MaddriverHopelijk eindelijk een keer file transfer en audio transfer.

    Welke audio? Apple verkoopt zelf muziek dus die mag je niet uitdelen onder vrienden. Files gaan voortaan via iCloud of je mailt ze gewoon. Op muziek en video na heb je ook amper grote files op je iPhone, ik zou iig niet kunnen bedenken wat.

    In iOS krijgen we wel wireless sync met iTunes maar dat gaat via WiFi. Misschien krijgen we in de toekomst een Bluetooth 4.0 sync.

    Dus dat gaat waarschijnlijk nooit gebeuren.

  11. Origineel geplaatst door robin
    kom op bleutooth noch op een smartphone het is toch veel makkelijker om de emailen of tweeten bleutooth vind ik een beetje ouderwets -,-

    Kom op, waarom reageer je op zo’n manier als je niet weet wat het is en wat je ermee kan? 😛

  12. Als je eindelijk met andere merken kan verbinden zou het wel lekker zijn!! En ik mis echt infrarood op de iphone voor een universele afstands bediening!! Is natuurlijk niet noodzakelijk maar zou voor mij ideaal zijn!!

  13. Origineel geplaatst door ShizzleFrizzle
    Stel je voor, ze bouwen bluetooth 4.0 in de ipod nano wat vaak gebruikt wordt als horloge, dat zou zo episch zijn. Bijvoorbeeld notifications van je iphone doorsturen naar je ipod nano, Muziek besturen/kiezen, Batterij percentage zien, Naam van degene zien als je wordt gebeld, een warning geven als je iphone buiten bereik is via bluetooth zodat je je iphone nooit laat liggen etc etc. Dit zou de ipod nano echt revolutionair maken … wat vinden jullie ervan?

    It’s that simple! Gelijk duizende mensen die een iPod Nano kopen!

  14. Origineel geplaatst door iPhoneuser1000
    Robin, heeft jou auto radio/handsfree set ondersteuning voor email????

    Moet dat dan? Mijn iPhone werkt prima met mijn autoradio. Kan muziek via de radio laten afspelen..kan draadloos bellen..what’s the problem?

  15. Wat kunnen we er in theorie veel mee! In de praktijk is het drama en moeten we allerlei Apps downloaden of een jailbreak uitvoeren om de basisfunctie (file transfer met ieder ander Bluetooth telefoon/computer) standaard te laten werken.

  16. @Bram: Dat bestaat al hoor bram, het de i’m watch. over een paar weken te koop vanaf 250,-. maar verder wel cool idee

  17. Bluetooth kan niet et antwoord zijn op NFC. Bluetooth werkt op grote afstand, bij NFC is het juist het mooie dat je je smartphone ergens langs haalt.

  18. Van 100ms naar 6ms? Wow indrukwekkend ook. Ik vraag me dan af waarom de MagicMouse en de iMac nog geen BT4 hebben, zou ideaal zijn. Of is BT4 nog echt heel erg nieuw?

  19. Origineel geplaatst door Bubbly
    Kom op, waarom reageer je op zo’n manier als je niet weet wat het is en wat je ermee kan?

    Hoezo? Hij heeft best wel een punt,
    BT(4.0) os leuk voor je carkit of koptelefoon maar voor de rest zijn er natuurlijk veel betere oplossingen. Een fototje versturen gaat 10x sneller via mail of whatsapp en betalen (wat kan met bt4.0) gaat veel sneller met gewoon een pin pasje.

  20. Niet zozeer de bluetooth-versie is van belang, maar wel welke bluetooth-profielen de 4S ondersteunt. Ik hoop dat hij het MAP-profiel ondersteunt (message access profile), zodat ik naast bellen ook kan SMS’en met mijn HP TouchPad als ik de iPhone ermee pair via bluetooth.

  21. Origineel geplaatst door Wouter
    Wat kunnen we er in theorie veel mee! In de praktijk is het drama en moeten we allerlei Apps downloaden of een jailbreak uitvoeren om de basisfunctie (file transfer met ieder ander Bluetooth telefoon/computer) standaard te laten werken.

    Dat doen ze express. Illegaal muziek uitwisselen kan Apple toch nooit gaan ondersteunen? Daar heb je de itunes store voor. Zoals het eigenlijk hoort. Als je het illeal wil doen, kost het iets meer moeite. Net zoals dat je maar 1 bibliotheek kan syncen op je iPhone. Ipv alles zomaar van iedereen koperen.

  22. hoe kan ik mijn iphone 3 verbinden met mn VW touareg,t’schijnt niet te werken.
    dank bij voorbaat

  23. Ik weet niet hoor, bluetooth vind ik zo 2010….

  24. File transfer? Hoe zou dat moeten werken dan? iOS geeft gebruikers geen interface op het bestandssysteem (iets als Finder is er niet). Wat mij betreft is dat juist één van de slimste dingen aan iOS, want handmatig bestanden beheren is voor veel mensen eigenlijk al te veel gevraagd. Op een minder abstract niveau met bestanden werken (foto’s synchroniseren bijvoorbeeld) maakt software veel toegankelijker.

  25. Robin, Je bent een bluffer, draadloos muziek afspelen via bluetooth op je autoradio kan met de huidige iPhone’s niet. Die ondersteunen geen stereo bluetooth!

  26. Ik speel toch echt muziek af mijn iphone via bluetooth naar mijn stereo headset ..
    Dus dat zou ook met de radio kunnen lijkt mij..

  27. Origineel geplaatst door Stevie J
    Robin, Je bent een bluffer, draadloos muziek afspelen via bluetooth op je autoradio kan met de huidige iPhone’s niet. Die ondersteunen geen stereo bluetooth!

    Tja, voor je anderen bluffer gaat noemen moet je natuurlijk wel weten waar je het over hebt… je muziek via Bluetooth afspelen op je autoradio kan zeker wel. Mijn broer dat dat al een tijdje met z’n iPhone 4. Check your facts…

  28. Origineel geplaatst door Stevie J
    Robin, Je bent een bluffer, draadloos muziek afspelen via bluetooth op je autoradio kan met de huidige iPhone’s niet. Die ondersteunen geen stereo bluetooth!

    Mijn boxxen doen het toch prima op men ipod touch 2G via blauwtand dus denk dat het men een autoradio ook wel zou moeten lukken.

  29. Origineel geplaatst door Stevie J
    Robin, Je bent een bluffer, draadloos muziek afspelen via bluetooth op je autoradio kan met de huidige iPhone’s niet. Die ondersteunen geen stereo bluetooth!

    Ik doe niet anders, en bellen via de autoradio werkt perfect. Net zoals gesproken stemmen met navigon door mijn muziek heen hoor.

  30. Speel al jaren muziek af via Bluetooth op mijn autoradio met mijn iphone, en ook nog eens in combi met TomTom houder en app, werkt prima. En is geen dure radio, gewoon een simpele LG en gaat geweldig.

  31. Als er een jailbreak voor de 4S komt en Celeste compatibel wordt op iOS 5, dan zal het pas nuttig zijn.

  32. Het is toch geniaal! Nu kan je dan ook je muziek via je auto afspelen, zelfs als je binnen in je huis bent!

  33. maar wat is de conclusie? mijn blutooth van me iphone 4s werkt ook nog niet echt optimaal, hij blijft aan het zoeken,en zegt dat die dedectbaar is,maar ik heb mn ??? erover
    ik heb al een conclusie, je moet de 2.1 bluetooth hebben, want de 4 van blutooth werkt niet,maar of er een app van is haha.

    @melanie: Maar ik wil hem niet jailbreaken, want hij is net een maand oud,

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.