Reacties voor: iPhone 4S heeft relatief hoge stralingswaarde

De iPhone heeft een relatief hoge SAR-waarde, de maat voor de hoeveelheid straling die het menselijk lichaam opneemt. In vergelijking met de Samsung Galaxy S III geeft de iPhone drie keer meer straling af.
Lees het complete artikel → iPhone 4S heeft relatief hoge stralingswaarde
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 40 reacties

  1. Hoe kan er zo een verschil tussen zitten dan?

  2. Nog een bijkomend voordeel aan mijn Samsung Galaxy S3!

  3. Maak me er geen zorgen over. Heb mijn 4S altijd bij mijn bed liggen naast me.

  4. Origineel geplaatst door Jordi
    Maak me er geen zorgen over. Heb mijn 4S altijd bij mijn bed liggen naast me.

    Ik ook :p

  5. Hoe zit het met de iPhone 4?

  6. Gezien de hoeveelheid straling die je normaal op een dag al ontvangt, valt dit ontzettend mee. Voor veel personen komen bijv. de rontgenfoto’s bij de tandarts of een reis met het vliegtuig daar nog bij. En zelfs daarmee blijf je ruim onder de waarde die je jaarlijks mag ontvangen.
    Een storm in een glas water dus, dit soort berichten.. 😉

  7. Handig als je gebeld word de vliegtuigmodus of als tie op de overloop ligt.

  8. Volgende deze bron heeft de iPhone 4 een stralingswaarde van 0.930 W/kg

  9. Er is een verschil in de US en Europa, in Europa zend de IPhone 4 s een lager vermogen uit !!!
    SAR EU 0.99 W/kg (head) 0.99 W/kg (body)

  10. Origineel geplaatst door stavos
    Een storm in een glas water dus, dit soort berichten..

    Als je even wat verder kijkt dan de titel, is het opmerkelijk waarom de S3 zo’n lage score heeft. Dat ik niet voor een (misschien wat nieuwswaardiger) titel “OMG, de iPhone heeft 3x meer straling dan S3!!!” heb gekozen, is omdat ik niet zo op een herhaling van zetten zat te wachten.

  11. Totaal geen goede vergelijking. Zoals in deze PDF te lezen is, is de SAR waarde per frequency band anders. 🙂

  12. Origineel geplaatst door Dezorian
    Volgende deze bron heeft de iPhone 4 een stralingswaarde van 0.930 W/kg

    volgens deze website heeft de iPhone 4 en 4S inderdaad andere waardes.

  13. Haha, valt Bram ff lekker door de mand…..!

    Voor mij is dit geen groot probleem: ik ben toch vele malen meer aan het appen, mailen, twitteren enz dan aan ‘t bellen.

  14. Volgens de site sardata.com heeft Iphone 4s 0,98 w/kg.

  15. En nu gaan alle mensen een super slechte plastic samsung s3 halen met crapdroid?

  16. Volgens een eerder artikel van iPhoneclub heeft de Iphone 4 een uitstoot van 1,17 W/kg dus de 4S is het al weer beter geworden.

  17. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Als je even wat verder kijkt dan de titel, is het opmerkelijk waarom de S3 zo’n lage score heeft.

    Ik heb het artikel gelezen en verder gekeken. En mijn reactie is dan ook geen kritiek op het artikel. Ik snap alleen niet dat er nog steeds onderzoek wordt gedaan naar dit soort zaken, als blijkt dat de toestellen onder de maximaal toegestane waarde zitten. Welk nut heeft het om de consument te laten weten dat de straling van een iPhone hoger ligt dan een Samsung Galaxy, wanneer beide toestellen aan de wettelijke bepalingen doen? Daarnaast is het verschil tussen de toestellen relatief klein in vergelijking met de straling die je dagelijks al oploopt, waardoor ik me niet kan voorstellen dat een consument de keuze voor een telefoon hiervan laat afhangen.

  18. En iedereen die het bericht leest, leest rustig over de leukste opmerking heen: “Een andere optie, die wel ingrijpende gevolgen heeft, is het kopen van een Samsung Galaxy S III” Het is wel zaak, de klemtonen op de juiste plaatsen te leggen. Hihihi… 😉

  19. Als je je iPhone in je broekzak bewaart, zou ik me minder zorgen maken over mijn oor…
    Vroeger met die baksteen-Motorola’s kreeg je ‘daar’ echt een onprettig gevoel.

  20. @Bram: Zijn er dan voordelen aan een Samsung ?
    De sar waarde verschil is zo goed als geen verschil.

  21. @stavos: De straling die men dagelijks ontvangt is wel verdeeld over het gehele lichaam. De straling die je van een mobiele telefoon ontvangt, is direct (voor de meeste mensen) gericht op de rechter hersenhelft. Tevens combineer je straling van een telefoon (microgolven; 1.8 and 1.9 GHz) met Röntgenstraling (0,01 nm en 4,5 nm), wat dus eigenlijk wel verschillende dingen zijn in strikte zin. Ook moet je wel in acht houden dat zoiets als “maximaal toegestane waarde” ook maar ooit door mensen zijn vastgesteld m.aw. ze kunnen door bevindingen van nieuwe studies e.d. worden gewijzigd.

    Ik ben van mening dat het nog te vroeg om te kunnen zeggen of mobiele telefoons voor verschijnselen zoals ‘hersentumoren’ kunnen zorgen, als ze dat al doen, mobiel telefoneren is iets van de laatste jaren en er zijn dus relatief weinig gegevens bekend.

    Er zijn echter wel veel studies gedaan van het effect van elektromagnetische straling afkomstig van mobieltjes op mens en dier. Uitkomsten van deze studies zijn zeer verschillend. Wat wel opmerkelijk is, is dat studies gesubsidieerd door de telefoniebedrijven ontkrachten dat er verband is tussen gezondheid (in de vorm van tumorvorming bijvoorbeeld) en mobiele telefonie. Onafhankelijke studies echter, zeggen het tegenovergestelde.

    Kijk ook eens, voor een inleiding m.b.t. dit onderwerp naar deze uitzending.

  22. Heel goed dat dergelijke onderzoek(jes) en apps er zijn! Fabrikanten moeten altijd gestimuleerd worden om beter en gezondere apparaten te maken. Beetje naïeve reacties hier.

  23. Toen de kernramp in japan was,schroefde ze de waarde van straling wat de mensen mogen hebben flink omhoog. (dat wordt wel aangepast,dus).Een paar jaar terug was er een professor te volgen op internet (Amerikaan).,die kon aantonen dat straling zéér zeer slecht was van telefoons.(die heeft die lezing niet afgemaakt omdat hij kort daarna verongelukt was). Wat ik ermee wil zeggen is dat je de waarheid toch nooit komt te weten wat echt slecht is. En als straling slecht is: fabrieken,brandstof van vliegtuigen wat neer komt, eten wat maanden houdbaar is (wat daaraan toegevoegd wordt,enz enz. Dan denk ik dat je je niet zorgen over zo een telefoon hoeft te maken…….dat dat in het niets valt. En voor de apple vs samsung fans…… De iphone5 wordt veel beter dan de samsung s3. Maar de nieuwe samsung in het nieuwe begin jaar wordt beter dan de iphone5. Maaaaar de nieuwe iphone een half jaar later wordt weer beter dan de samsung… Máár …… Kortom,koop een echte telefoon. Koop een iphone 🙂

  24. Een keer naar buiten stappen en je hebt al meer ontvangen volgens mij. Al die Wi-Fi points, telefoonmasten en GPS stralingen komen ook wel binnen denk ik.

  25. Tegenwoordig is niks meer gezond toch ? Ik zeg je leeft toch maar een keer na de straling kan er ook wel bij en dan nog iets the new iphone word toch beter dan die lelijke grote big size samsung galaxy s 3

  26. Origineel geplaatst door Paul
    Als je je iPhone in je broekzak bewaart, zou ik me minder zorgen maken over mijn oor…

    Nee, dan zou je je zorgen maken over je voortplantingsorganen. Gelukkig is de iPhone te zwaar om in je broekzak te bewaren.

  27. @Bob: Correct, maar de gemiddelde consument zal niet bekend zijn met die exacte gegevens of (minimaal) een cursus stralingshygiene gevolgd hebben. Dus voor de doorsnee klant maakt het niet uit of de straling van een telefoon 30% of 70% onder de maximale grens ligt. Ik moet de eerste consument nog tegen komen die er naar informeert bij zijn/haar provider.. 🙂 (deze personen zijn overigens herkenbaar aan de alu-hoedjes)

  28. Origineel geplaatst door Chris
    Nee, dan zou je je zorgen maken over je voortplantingsorganen. Gelukkig is de iPhone te zwaar om in je broekzak te bewaren.

    Waar moet ik mijn iPhone anders stoppen als in mijn broekzak dan ?

  29. Origineel geplaatst door Bob
    Wat wel opmerkelijk is, is dat studies gesubsidieerd door de telefoniebedrijven ontkrachten dat er verband is tussen gezondheid (in de vorm van tumorvorming bijvoorbeeld) en mobiele telefonie. Onafhankelijke studies echter, zeggen het tegenovergestelde.

    Heb je daar ook een onderbouwing van? Anders dan een uitzending van Zembla want weet je, op TV wordt nog wel eens gelogen/overdreven/verdraaid.

  30. Origineel geplaatst door Chris
    Origineel geplaatst door PaulAls je je iPhone in je broekzak bewaart, zou ik me minder zorgen maken over mijn oor…Nee, dan zou je je zorgen maken over je voortplantingsorganen. Gelukkig is de iPhone te zwaar om in je broekzak te bewaren.

    Hoezo ?
    Daar zit de mijne toch echt.

  31. Ik heb gehoord dat je van veelvuldig bellen met je iPhone impotent kan raken en dement kan worden…dussuh laat liggen die nieuwe iPhone. Heb ik um als eerste hahahaha.

  32. Heb een S3 gekregen, masr smaken verschillen, vind het totaal niks!!!

  33. @Jordi: nou slaap lekker.
    ik heb dat ding om allerlei redenen liever niet bij m’n bed. Straling is er daar 1 van.

  34. Zinloos artikel. Gaat helemaal nergens over.
    Met name de opmerking om dan maar een S3 te kopen is kinderlijk. Koop dan geen mobiel en blijf lekker binnen zitten, kan je weinig gebeuren.

    Overigens is m.i. de waarde van zo’n (jailbreak) app minder dan 10%. Dit kunnen nooit betrouwbare metingen zijn.

    Inderdaad storm in een glas water en bovendien zinloze en kinderlijke stemmingmakerij.

  35. Origineel geplaatst door Marco Polo
    Er is een verschil in de US en Europa, in Europa zend de IPhone 4 s een lager vermogen uit !!! SAR EU 0.99 W/kg (head) 0.99 W/kg (body)

    Waarom zou er een verschil moeten zitten tussen “head” en “body”? Een kilograam hoofd weegt toch net zoveel als een kilogram been? Ik begrijp dat de maxima van plek afhangen (straling in je hersenen is waarschijnlijk schadelijker dan straling in je voet, maar de waardes die jij geeft zijn gewoon de productie van straling per kg en dat zou niets uit moeten maken).

  36. De iPhone heeft een SAR-waarde van 1,11 W/kg en zit daarmee nog ver onder de maximaal toegestaande stralingswaarde van 1,6 W/kg >>>> dus veilig.

    Next topic

  37. @Jo!: Heb er nooit last van. Zeer enkele keer hoofdpijn. Wat martijn ook al zei overal is strailing. Wat denk je met die 50 routers in een wijk met heel die masten? Tv, Pc enz zenden ook straling uit. BTW de zon is dodelijker om langdurig in te staan dan naast een iPhone 😉
    Zelf achtergrondstraling van de ruimte is op aarde te merken

  38. Naïviteit viert hoogtij hier. De overheid beschermt de burger wel …. Tssss wakker worden Isheep. Stralingswaarsen zijn willekeurig en worden slecht gemeten. Zijn zeker aanwijzingen dat het niet goed is.

  39. @Adrianus Bantenburg:
    Averaging time 6 minutes
    Whole body SAR Partial body SAR Head SAR Local SAR
    Body Region whole body exposed body part head head trunk extremities
    Operating Mode ↓ (W/kg) (W/kg) (W/kg) (W/kg) (W/kg) (W/kg)
    Normal 2 2 - 10 (b) 3.2 10 (c) 10 20
    1st Level Controlled 4 4 - 10 (b) 3.2 10 (c) 10 20
    2nd Level Controlled >4 >(4 - 10) (b) >3.2 >10 (c) >10 >20
    Short term SAR The SAR limit over any 10 s period shall not exceed three times the stated values

  40. @Dustin: Kontzak is nog beter voor je voortplantingsorganenen 🙂

    En ik zeg niet dat het alleen aan de straling van mobieltjes ligt, maar volgens onderzoek is het aantal vruchtbare eicellen in de laatste 20/30 jaar met ⅓ gedaald en dat is niet niks!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.