Reacties voor: iPhone 4S: dit vinden Nederlandse ontwikkelaars

Wat vinden de experts van de iPhone 4S? iPhoneclub vraagt het aan drie app-ontwikkelaars uit de Nederlandse scene. "Wie denkt dat ie een iPhone 5 mist, heeft niet goed opgelet."
Lees het complete artikel → iPhone 4S: dit vinden Nederlandse ontwikkelaars
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 60 reacties

  1. Amen! Zeker de mirroring functie zie ik helemaal zitten! In combo met een apple tv 2 heb je dus gewoon een game console en alles op je iphonie straks op je tv draaien! Top!

  2. vergeet iedereen dat Siri Nederlands niet ondersteunt?

  3. Mooi om te lezen hoe de developers er over denken, tenminste wat mensen die vanaf de andere kant denken, en reeel blijven ipv: i want to haz new design!

    Nogmaals ik had ook wel een leuk nieuw ontwerp gewild, maar de verbeteringen zijn voor mij al prima genoeg, beter een mooi oud design (ik vind het design van de iPhone4 super) dan een lelijk nieuw design.

  4. Niet overdrijven hoor: een iphone als vervanger voor een spiegelreflexcamera. Het wordt steeds gekker.

  5. Ik ben verrast door dit enthousiame, als Apple siri niet uit de app store had gehaald dan hadden we allang van deze functionaliteiten kunnen genieten en een betere camera en processor is natuurlijk logisch na zo’n lange tijd. Ik ben zelf een stuk minder enthousiast, maar ga hem toch nemen want mijn abonnement is afgelopen.

  6. Ik zit sterk te twijfelen. Ik vind de specs interessant, maar dat ik voor de tweede keer een telefoon krijg met hetzelfde uiterlijk als zijn voorganger.. (heb de 3Gs). Hier moet ik nog over nadenken.

    Ook is er de kans dat de volgende dan in juni komt (gewoon of omdat veel niet tevreden zijn met de 4s). Dus misschien moet ik wachten.

  7. Wat is het verschil?

    Ik unlock mijn iphone-> klik op het weericoon->zie het weer.

    Ik unlock mijn iphone->open siri-> spreek in mijn iphone wat het weer is->(hopen dat het goed verstaan is)-> je krijgt het weer te horen.

    Sorry maar de oude manier vind ik fijner. Word nog niet warm of koud van Siri

  8. @Richard: Ben het helemaal met je eens, maar zeg zelf, de 3Gs begint nu toch echt wel onder de maat te vallen qua performance.

  9. Siri wordt een fail. Facetime ook, behalve onder mobiel dan..

  10. Ik vind het eerlijk gezegd een beetje fake enthousiasme, alle opgevoerde specs waren te verwachten denk ik, de verbeterde batterijduur en camera zijn gewoon standaard lijkt mij! Die specs worden wel erg overdreven uitvergroot en geprezen, wat fake!
    Vooral de laatste zin:

    “En iedereen die een nieuwe spiegelreflex-camera overweegt, moet zich ook afvragen of hij niet liever een camera heeft waar hij ook nog tegen kan kletsen.”

    Komop zeg, je kan een spiegelreflex toch nooit met een microlensje van de iphone vergelijken??? Dat de mp opgevoerd is zeg niks, kijk maar naar de standaard compact camera’s, tegenwoordig 10 tot 12 mp, zegt weinig over de kwaliteit, moet je alleen maar meer microsd’s van kopen om alles op te kunnnen slaan. Het gaat om de lens, ach ja, de gemiddelde techneut weet wat ik bedoel.

  11. Ja hoor, dit zijn ontwikkelaars, natuuurlijk vinden zij de nieuwe iPhone 4GS prachtig.

  12. @Luuk: wow als je er zo overdenkt heb je eigenlijk heel erg gelijk. het gaat gelukkig niet alleen om die feature. als je oordopjes heb hoef je hem niet eens uit je broekzak te halen (voor de echt luie mensen).

  13. Iedereen die teleurgesteld is dat de iPhone 5 niet is gepresenteerd, heeft niet goed opgelet. De 4S wordt namelijk een absolute must have, vooral vanwege de aanwezigheid van Siri.

    Siri is toch iets van iOS5 en niet van de iPhone 4S?

    Natuurlijk is de 4S qua specs vele malen beter dan de huidige 4, maar met een nieuw kistje er omheen was iedereen tevreden geweest 😉

  14. Origineel geplaatst door Diederik
    @Richard:Ben het helemaal met je eens, maar zeg zelf, de 3Gs begint nu toch echt wel onder de maat te vallen qua performance.

    Daarheb je gelijk in. En dat is wss de reden dat ik zal updaten aangezien ik niet met deze 3Gs langer kan wachten.

  15. @Luuk: Haha Luuk je vertelt het hoe het is ! Siri lijkt me bv. voor het weer omslachtig werken.

  16. @Gino: Ach ja, na al die teleurstellingen voor de gemiddelde fanboy toch ook wel logisch om enthousiaste ontwikkelaars aan het woord te laten. Echter, komt voor mij een beetje fake over! Als je de specs vergelijkt voor de introductie van de iPhone 4 (retinascherm, superdun uiterlijk etc.), dan is dit toch een grote teleurstelling?
    Aan de andere kant, m’n iPhone 4 kan weer een jaartje mee, ga namelijk geen nieuwe halen.

  17. Als blijkt dat Siri goed werkt dan zie ik dat helemaal zitten.
    TomTom en Navigon gaan dat snel inbouwen. Wil je naar een contact in je adresboek dan plaats je je iPhone in je carkit, drukt op de homeknop en zeg: Ik wil de snelste route naar Tante Truus, je navigatie wordt gestart en je route is ingesteld. Klaar! Gaan met die banaan!

  18. @Gino: Eens. Het feit dat het ontwikkelaars zijn, is op zich al reden voor gezond wantrouwen. Als dan nog teksten worden gebruikt als “absolute must-have”, dan waan ik me al helemaal in een wasmiddelenreclame.

    De specs lijken niet onaardig, al wijs ik op wat @fanboy terecht zegt over de camerakwaliteiten. En om nou tegen een telefoon te moeten lullen… Laten we eerst eens zinnige gesprekken met echte mensen proberen te voeren.
    Al met al is de gehypyte keynote toch een zielig leeggelopen ballonnetje gebleken.

  19. Siri een ideale vriendin??? hou op hoor!!! een ideale vriendin luistert naar je en praat niet terug :-).
    Nee, ik blijf er bij dat een vergroting van het beeldscherm binnen de huidige hardware afmeting een PRE was. Hier blijft Apple erg in achter lopen, iets wat zij zich niet kunnen gaan veroorloven. Heden morgen is derhalve ook het beursaandeel Apple gedaald in waarde dankzij deze teleurstellende presentatie. Wanneer komt nou die 5???

  20. Ze prijzen dat siri helemaal de hemel in maar het wordt gewoon een flop ja leuk de eerste week zo’n nieuwe functie daarna ga je gewoon weer verder als vanouds!! Nogmaals ik vind de 4 een mooi toestel maar om iedereen over te halen hadden ze simpelweg een iets groter scherm moeten doen wordt de hele look en feel anders door en dat is wat de mensen willen laten zien dat ze een nieuw toestel hebben niet hij is sneller mooiere foto’s dat snapt 60% van de mensen toch niet!!

  21. Idd. In feite is deze update een grote tegenvaller. Apple doet gewoon waar het goed in is nl.; het uitmelken van zijn klant maar geef ze eens ongelijk want deze iPhone zal uiteraard ook weer goed verkopen.

    Voor mij is deze minimalistische update goed nieuws, mijn iPhone 4 kan dus nog ff door en volgend jaar dan maar de totaal nieuwe phone binnen halen

    Uiteraard voor mensen met een 3G /3GS blijft het een enorme verbetering

  22. Als iedereen die nou loopt te zeiken gewoon lekker een andere telefoon koopt er is zat keuze dus ik zie geen probleem. Vervolgens ziet Apple de verkoop zakken waardoor ze misschien sneller met iets revolutionairs komen. Wij mensen zijn zelf degene die de teleurstelling veroorzaken. Apple heeft zelf nooit aangegeven met iets groots te komen, misschien is het niet voor niks dat ze het event kleinschalig hielden. iPhone4s is een hele goede verbetering helemaal niks mis mee. Design was al top dus waarom inderdaad een succes formule veranderen. Stop met huilen stelletje ontevreden mensen. Zo dat moest er even uit verder fijne dag allemaal en succes met klagen over wat je allemaal niet hebt enzo.

  23. Origineel geplaatst door fanboy
    @Gino, ach ja, na al die teleurstellingen voor de gemiddelde fanboy toch ook wel logisch om enthousiaste ontwikkelaars aan het woord te laten. Echter, komt voor mij een beetje fake over! Als je de specs vergelijkt voor de introductie van de iPhone 4 (retinascherm, superdun uiterlijk etc.), dan is dit toch een grote teleurstelling?Aan de andere kant, m’n iPhone 4 kan weer een jaartje mee, ga namelijk geen nieuwe halen.

    als je denkt dat apple elk jaar zulke specs gaat laten doorvoeren ben je gewoon een beetje dom

  24. Overdreven positief geblaat. Nee ik ben, zoals veel anderen, diep teleurgesteld. Ik ga zeker nu onderzoeken of een Android wel meer is wat ik zoek, terwijl ik met een fatsoenlijke update wel meteen een iPhone had genomen. Dit is een leuke update net na de antenna-gate schandaal.

    En Siri, serieus, helemaal 0,0 interessant. Net zo leuk als ‘augmented reality’ wat zo’n super hit ging worden!

    En een telefoon vergelijken met een spiegelreflex, is het vergelijken van een koelbox met een koelkast…

  25. Natuurlijk zijn de ontwikkelaars enthousiast want die willen dat iedereen er een koopt zodat ze straks hun Siri tooltjes kunnen slijten.

  26. Origineel geplaatst door Hendrik van der Wal
    Siri is toch iets van iOS5 en niet van de iPhone 4S?

    Ik lees dat Siri iets is wat (voorlopig) alleen op de 4S werkt, ondanks het feit dat het in iOS5 zit ingebakken. Jammer, maar helaas voor de huidige iPhone 4 bezitters…

  27. Ben ‘t helemaal met de ontwikkelaars eens! 🙂

  28. FaceTime werd ook aangekondigd als The Next Best Thing. Nu wordt deze functie nog maar sporadisch gebruikt. Ik voorzie hetzelfde met Siri. In de auto verkiest men ook voor een afstandbediening over een spraakgestuurde radio.
    De ontwikkelaar die vertelt dat de camera van de 4S het op kan nemen tegen een spiegelreflex kan ik onmogelijk serieus nemen. Wat een onzin.

  29. Snap niet waar men zich druk over maakt! Aan het design van de 2G, (3G)S en de 4(S) kan de concurrent zich niet meten. Persoonlijk vindt ik het design van de 3G(S) het mooist. Mijn eerste iPhone was een 3G, mijn tweede een 3GS en nu mijn derde… wederom een 3GS omdat ik die net even mooier vindt dan een 4 en ik de extra’s van de 4 niet nodig heb. De grap is dat ik volgende week ook iOS5 op mijn 3GS kan laten draaien, terwijl je bij andere merken met tig uitvoeringen qua update al gauw spaak loopt. Nog steeds krijg ik van derden de opmerking van “oooh heb jij een iPhone”. Dus niet van “dat is een oud model!” Het design van Apple blijft mensen aanspreken. Zo heb ik een MacSE uit 1987 staan waarvan elke nieuwe bezoeker die hem ziet zegt “wauw dat is gaaf!!!”. Zelfde reactie krijg ik ook op mijn iMac uit 1999. Kortom, met een iPhone loop je nooit met een ouderwets design. Daarom snap ik ook niet dat Apple zich druk maakt over het design van de Galaxy, die lijkt er wel op van afstand, maar is het net niet! En dan heb ik het nog niet eens over de belabberde kwaliteit!

  30. Origineel geplaatst door nick
    Siri wordt een fail. Facetime ook, behalve onder mobiel dan..

    Facetime is allang een succes maar goed wat Siri betreft is het een kwestie van afwachten en uitproberen. Nooit je antwoord al klaar hebben voor je er uberhaupt kaas van hebt gegeten.

    Origineel geplaatst door Niels
    Ik ben verrast door dit enthousiame, als Apple siri niet uit de app store had gehaald dan hadden we allang van deze functionaliteiten kunnen genieten en een betere camera en processor is natuurlijk logisch na zo’n lange tijd. Ik ben zelf een stuk minder enthousiast, maar ga hem toch nemen want mijn abonnement is afgelopen.

    Siri blijkt zo geavanceerd te kunnen werken dat deze niet geschikt is voor andere apparaten dan de iPhone 4S. Het zal dan ook niet voor niets geweest zijn dat ze deze app eruit gehaald hebben. Maar ik kan begrijpen dat het enthousiastme wat verder te zoeken is. Velen hebben tenslotte wel gehoopt op een ander uiterlijk e.d.

    Origineel geplaatst door fanboy
    Ik vind het eerlijk gezegd een beetje fake enthousiasme, alle opgevoerde specs waren te verwachten denk ik, de verbeterde batterijduur en camera zijn gewoon standaard lijkt mij! Die specs worden wel erg overdreven uitvergroot en geprezen, wat fake!Vooral de laatste zin: “En iedereen die een nieuwe spiegelreflex-camera overweegt, moet zich ook afvragen of hij niet liever een camera heeft waar hij ook nog tegen kan kletsen.”Komop zeg, je kan een spiegelreflex toch nooit met een microlensje van de iphone vergelijken??? Dat de mp opgevoerd is zeg niks, kijk maar naar de standaard compact camera’s, tegenwoordig 10 tot 12 mp, zegt weinig over de kwaliteit, moet je alleen maar meer microsd’s van kopen om alles op te kunnnen slaan. Het gaat om de lens, ach ja, de gemiddelde techneut weet wat ik bedoel.

    Neem toch niet alles zo serieus. Tuurlijk is zo’n camera niet te vergelijken maar je moet het relatief bekijken voor mensen die dat soort camera’s niet zullen kopen.

    Ik zou graag de reacties willen lezen als Apple dezelfde telefoon in een andere behuizing had gestopt en het de iPhone 5 had genoemd. Ik heb zo’n idee dat het enthousiastme in zijn totaliteit hoger had geweest.

    Wat Siri betreft is het een leuk systeem om te proberen. In sommige gevallen zal het niet zo efficient werken maar in andere gevallen wel degelijk (als we van de demonstraties uit kunnen gaan). Het is naar mijn idee een mooi systeem om te gebruiken in de standaard omgeving en eventueel in de app ontwikkeling.

  31. Het is erg leuk om Siri neer te zetten op schrift met Nederlandse kreten maar…Siri werkt voorlopig nog alleen maar met Engels, Duits en Frans. Inderdaad een speeltje dat hooguit een paar dagen leuk is en dan is de lol er af! Verre van een must-have voor mij.

  32. “Dat er geen groter scherm is gekomen, is geen probleem. Dat zou voor ontwikkelaars 15 maanden na de introductie van het Retine-beeldscherm wederom om forse aanpassingen vragen.”

    Dus blijven we tot in de eeuwigheid op 3,5″ 960×640 hangen terwijl +4″ 1280×720 binnenkort de hi-end standaard is bij de concurrentie?
    Ik weet wel wat m’n nieuwe telefoon dan straks wordt, in ieder geval geen Apple meer.

  33. Bah bah wat een domper.. Nooit gedacht dit te zeggen maar APPLE SUCKS.
    Steve is weg en met hem alle innovatie, eerste keer dat een iPhone uitkomt en hij niet meteen de beste telefoon is maar gewoon vergelijkbaar met alle andere topmodellen.
    Had van grootste bedrijf van us wel wat beters verwacht dan dit kinderspel.
    Maar ja na de overgang 3G naar 3GS was dit te verwachten, nog maar een jaar doen met me iPhone 4.
    MET HEEL VEEL TEGENZIN!!
    En dan heb je ook nog Tim Cook THE Steve imitator, bedenk aub je eigen stage presentatie en ga niet met je armen Steve imiteren!

    Ben benieuwd hoelang steve wegblijft of dat hij nog eens terug moete keren om Apple te redden.

  34. Wat hebben mensen nou met 4″ moet, ik zou dan juist de iphone niet meer nemen. dan wordt dat ding groot man! heb je wel eens een 4″ telefoon vast gehouden, die krengen passen niet eens meer in je broekzak.

    Had zelf wel gehoopt op een nieuw design en de presentatie was ook saai zeg. Verder heeft de telefoon een nette update gekregen, ja een update want meer is het niet.
    Na een avond van bezinking kan ik het ook zien als een update en pffuuu wat een mooie update!
    De kracht van apple tenopzichte van andere telefoon makers is dat ze software en hardware dermate op elkaar afstemmen dat het een geweldige ervaring geeft.
    Dit kan je van android niet zeggen.

  35. Origineel geplaatst door coen gortemaker
    Wat hebben mensen nou met 4″ moet, ik zou dan juist de iphone niet meer nemen. dan wordt dat ding groot man! heb je wel eens een 4″ telefoon vast gehouden, die krengen passen niet eens meer in je broekzak.Had zelf wel gehoopt op een nieuw design en de presentatie was ook saai zeg. Verder heeft de telefoon een nette update gekregen, ja een update want meer is het niet.Na een avond van bezinking kan ik het ook zien als een update en pffuuu wat een mooie update!De kracht van apple tenopzichte van andere telefoon makers is dat ze software en hardware dermate op elkaar afstemmen dat het een geweldige ervaring geeft.Dit kan je van android niet zeggen.

    Heb jij zelf weleens een 4″ vast gehouden? Ik heb een Sensation met een 4,3″ scherm en die past gewoon in mijn broekzak. Op zich wel logisch want hij past ook gewoon in mijn foof die ik eerst voor mijn 3GS gebruikte.
    Zaag de afmetingen van de Samsung Note (5,3″ scherm eens uit in een stukje MDF en je ziet dat die nog precies in de kontzak van een spijkerbroek past. Schermafmetingen zeggen helemaal niets, het gaat om de afmetingen van het toestel en daarmee loopt Apple nu achter. Maar ze zullen volgend jaar wel met een 4″ komen en dat presenteren als iets geheel nieuws wat nog niet eerder vertoond is.

  36. Logisch propaganda praatje van ontwikkelaars die hun brood verdienen met het maken van Apps. Als nuchtere consument zie ik weinig reden tot update, of het moet al de camera zijn. De 5 megapixel van de 4 was imo niet zo bijzonder als iedereen wilde doen geloven bijzonder. Voor kiekjes werk gebruik ik altijd nog m’n Canon Ixus 100 IS (2 jaar oud) die het stukken beter doet. Ik vind het nogal wat om de nieuwe 8 megapixel camera te vergelijken met een spiegelreflex. Als hij zou kunnen concurreren met een point en shoot camera van 100 euro zou het al heel wat zijn, maar dat verwacht ik zelfs niet. Lens is gewoon te klein. Maar goed, ik ga de tests toch even afwachten.

  37. Kan me niet voorstellen dat het allemaal als positief wordt gezien..Siri is een leuke functie maar de tikkende manier van invoer vind ik prima genoeg werken..qua performance ben ik wel benieuwd maar niet benieuwd genoeg om er 1 aan te schaffen.

  38. Mij boeit dat Siri dus totaal niet..
    Leuk om te laten zien, maar het dagelijks gebruiken en constant tegen je telefoon praten? Meh..

    Ben benieuwd hoe de ‘gewone’ 4 het volhoud op iOS 5..
    Anders ga ik denk ik toch gewoon voor een 4

  39. Wat mij zo opvalt is dat iedereen praat alsof SIRI een uitvinding van Apple is terwijl het volgens mij gekochte technologie is. Bij Apple mekkert niemand daar over, doet Microsoft zoiets dan schreeuwt men moord en brand. Ik noem dat dubbele moraal.

  40. Wat loopt iedereen toch te zeiken. De ontwikkelaar die zegt dat de mensen die teleurgesteld zijn niet goed hebben opgelet, heeft helemaal gelijk.

    Er is wel een 4S uitgebracht met veel betere specs, maar het draait natuurlijk om de software. Met iOS5, iCloud en Siri zijn er tal van nieuwe functies die er voorheen niet op zaten.

    Iedereen die loopt te zeiken dat er geen 5 is, maar dit is de iPhone 5! Maar dan in hetzelfde jasje als zijn voorganger. Wat moet je nou in vredesnaam nog aan hardware toevoegen? De vernieuwingen zitten in de software!

    Voor degene die nu het hardste roepen dat ze naar Android gaan: De concurrent (lees: Android) kan zeker veel meer dan een iPhone? En elke nieuw uitgebrachte samsung en htc elke maand kan zeker veel meer dan de vorige? Wees nou eens eerlijk en wat zijn nou echt de vernieuwingen die Android heeft gebracht?

    Ga nou geen widgets roepen en dergelijke(Dat zijn geen echte vernieuwingen)

    Als je het mij vraagt is Apple ze weer een stap voor met Siri. (Dit is toch de toekomst? Kunstmatige Intelligentie…)

    Ben benieuwd wat Samsung volgende week gaat presenteren. Nexus Prime met Ice Cream Sandwich OS waarschijnlijk. Kan iedereen met een ouder Android toestel weer niet updaten, en lopen alle apps weer vast als je dat wel kon doen. Ben benieuwd of alle haters van vandaag weer terug rennen naar iPhone.

  41. Die SIRI is een uitkomst voor mensen met een handicap (blind, handloos etc.), maar voor de gemiddelde consumer is het niets meer dan een leuk tooltje. Best indrukwekkend ja dat die de context verwerkt, maar zo lui ben ik ook weer niet dat het vrij nutteloos is voor mij. Zou alleen een uitkomst zijn als ik de hele dag aan het sporten was of auto zat te rijden. Dus dit gaat helaas geen revolutie teweeg brengen.
    (Red.) Off-topic opmerking verwijderd.

  42. @Julian: Begrijpelijk. Ik heb alleen een wantrouwen tegen Android; niet vanwege het OS want daar is niks mis mee, maar wel vanwege alle privacy-issues waarover de laatste tijd wordt geschreven. Niet dat Apple en andere fabrikanten zo heilig zijn op dat gebied, maar Google en privacy, dat is geen gelukkig huwelijk.

    @Marco: Met Steve bedoel je zeker Steve Jobs? Ik ben niet zo familiair met die man. Maar je denkt toch niet dat de ontwikkeling van deze nieuwe telefoon buiten Jobs is omgegaan? Er gaat nogal wat tijd over zo’n ontwikkeling heen.

  43. Dat iedereen een nieuwe 5 verwacht, is begrijpelijk (wil ikzelf ook), maar het grote plaatje laat iets anders zien.

    Wat Apple heeft gedaan is eigenlijk iets heel slims. Ze zetten een nieuwe standaard met iCloud en iOS5. En dat willen ze eerst gaan uitrollen. Dan maar een 4s (alle onderdelen waren er toch al (4 en iPad2). Met als extra gimmick Siri. Siri heeft geen groter beeldscherm nodig, wel een dual-core.

    Apple slaat nu de weg in om alle devices (iOS5) aan elkaar te knopen, zodat we straks niet meer zonder kunnen, en dan komen ze begin volgend jaar met de 5.
    De 4s is een (niet geplande) tussen stapstap. Apple is niet voor niets in een patentoorlog terecht gekomen. Als die voorbij zijn, kan pas de 5 verschijnen.

    De iPhone 4s is geen bedreiging voor de concurrent. Maar zoals vaker bij Apple de specs zeggen niet zoveel, het gaat om het grote geheel. Als iCloud en iOS5 mijn verwachting gaan waarmaken, dan gaat de Ipad(2) nog even de kar trekken, en dan is de iPhone 5 straks weer de Smartphone to have.

  44. FaceTime wordt vooral niet gebruikt doordat je alleen maar op wifi er gebruik van kan maken (officieel dan) toch? Ik wil best wel facetimen maar het moet gewoon simpel en altijd werken en er niet van alles voor hoeven doen!
    Siri orgie het ook heet gaat ook floppen

  45. Het lijkt wel op de politiek: de politicus vindt het prachtig, terwijl de burger het éigenlijk niet veel soeps vindt.

    Tis in ieder geval niet representatief.

  46. Gister heeft apple door de aankondiging van de iphone 4gs het begin van het einde ingeleid. Waarom? Omdat de verbeteringen zo minimalistisch zijn dat het gros van de mensen geen zin heeft om voor een 1 jaar oude telefoon met een miniscule upgrade weer de volle pond te betalen. Apple had een inhaalslag moeten maken op Samsung (galaxy s2), maar heeft dit nagelaten. Samsung is ze voorbij gestreefd en in het eerste kwartaal van 2012 staat de galaxy s3 alweer gepland. De ontwikkelaar kunnen met dit gespeelde enthousiasme zo in gtst spelen.

  47. ben benieuwd hoeveel van jullie dezelfde mening nog hebben als je met een 4S met iOS5 en iCloud in je handen hebt gestaan …. en er achter komt dat dat een gebruikerservaring levert die je met Android nooit gaat krijgen ….

  48. @Macbooky: Lees de reacties nogmaals, volgens mij begrijp je het punt niet helemaal.
    Het gaat hier helemaal niet om de vergelijking met android, de huidige iPhone 4 loopt al vele mijlen voor op een android.
    Het draait hier om het feit dat de fanboys een jaar hebben zitten wachten op een gloednieuwe iPhone met nieuwe innovaties. Die zijn helaas uitgebleven met dit standaard upgrade model van de iPhone 4. Vind je het gek dat iedereen teleurgesteld is?
    Dus een android heeft hier helemaal niks mee te maken!

  49. @zonda: Ik maak me ook zorgen voor mijn privacy met android.
    Maarjah, 200€ voor weer een 3,5″..
    Ik heb ook een ipad, en nu is te vaak priegelen op de iphone. En nee, de ipad past niet in de broekzak 😉

  50. In zoverre jammer, dat ik graag naar een alu body was gegaan ipv die gevaarlijke glazen plaat achterop, daarnaast de melding dat er problemen ‘waren’ met het bol slijpen van display glas… had min of meer de ‘verwachting’ geschapen van een re-design. Maar verder wel lekkere specs. Heb alleen nog niet specifiek gevonden hoe de antenna-gate is opgelost. Oh ja en de camera gelijk scharen aan een DSLR… dat kan natuurlijk niemand serieus nemen. Die developper moest maar eens op cursus bij http://www.nidf.nl
    Ik heb het vermoeden dat we volgend jaar wel een re-designed iPhone krijgen, net als van 3g naar 3gs (upgrade), naar 4 (redesign) naar 4s… naar 5 (redesign)… eigenlijk een hele voorspelbare trend, toch? 😉
    Wel pech dat mn vrouw een 4 wil, moet ik toch aan de 4s 🙂
    Gelukkig loopt het abo van de 4 volgend jaar af… dus kan ik iedere update/redesign blijven ‘proberen’… tja, je bent een mac-head of je bent geen mac-head 😉

  51. Origineel geplaatst door Rick
    Gister heeft apple door de aankondiging van de iphone 4gs het begin van het einde ingeleid. Waarom? Omdat de verbeteringen zo minimalistisch zijn dat het gros van de mensen geen zin heeft om voor een 1 jaar oude telefoon met een miniscule upgrade weer de volle pond te betalen. Apple had een inhaalslag moeten maken op Samsung (galaxy s2), maar heeft dit nagelaten. Samsung is ze voorbij gestreefd en in het eerste kwartaal van 2012 staat de galaxy s3 alweer gepland. De ontwikkelaar kunnen met dit gespeelde enthousiasme zo in gtst spelen.

    Ik denk dat het gros van de iPhone bezitters sowieso niet elk jaar een nieuwe iPhone aanschaft, dus zal het helemaal niet zo’n probleem zijn.

    Overigens is dit helemaal geen minuscule upgrade, maar dit terzijde.

  52. in het verleden had ik ooit een sony type huppeldepup waarbij ik reeds bij het roepen van een naam het toestel uit zichzelf de persoon in kwestie ging bellen Hoezo revolutionair? Alleen vond ik het wel enigszins gênant om dit in de trein te gebruiken, iedereen keek wel heel vreemd op! Dus dat wordt nog gezellig in de trein, als iedereen straks roept: Harry, Klaas Marietje Peter Mohammed enz.
    Kan de NS wat meer stilte-coupe’s regelen,Ha Ha
    Ben benieuwd!!

  53. Zelfs ik als rasechte fanboy was matig teleurgesteld. Vond het ook uitermate saaie en onzaamhangende keynote. Die dude die de presentatie van de iPhone deed was echt knudde. Man man, wat kwam er alles behalve overtuiging uit die man. Zonde, kostte bij mij de nodige punten voor Apple. Had verwacht dat Steve deze presentatie van de iPhone stiekempjes kwam doen en dan krijg je die Ruud van Kranenbeek. Over nietszeggend te spreken. Algoed, jammer dat het schermpje niet groter is. Meer had ik niet echt gewild. De iPhone 4 is zeker een super toy! En misschien willen wij wel TE vaak verandering in ons leven om het spannend te houden. De presentator van de iPhone 4S deed dit zeker niet. Op naar de volgende wwdc!!

  54. Heb je een 3G(S) neem een iPhone 4 heb je een vier neen sim only of een ander abbo want ik zie het nut niet van deze 4s..

  55. Samsung zei ooit trots dat je met hun smartphone kon “swipen”! Jawel, dames en heren, “swipen”! Dat kon niet op een iPhone.

    Met de nieuwe iPhone 4S hoeven we niet te “swipen”!

    Wij hebben gewoon onze persoonlijke assistent(e) Siri!

  56. @Theo van Melis:

    Je begrijpt dus werkelijk niks van Siri.

  57. Ik vind het helemaal prima en mensen kom op laat siri nu even volwassen worden dan hieven we strakjes geen scherm meer te hebben hebben jullie meer tijd ipv domme spelletjes te spelen we mogen blij zijn met alles wat Apple ons al gegund heeft ik zie hier een mooie toekomst in

  58. Origineel geplaatst door axestream
    Origineel geplaatst door RickGister heeft apple door de aankondiging van de iphone 4gs het begin van het einde ingeleid. Waarom? Omdat de verbeteringen zo minimalistisch zijn dat het gros van de mensen geen zin heeft om voor een 1 jaar oude telefoon met een miniscule upgrade weer de volle pond te betalen. Apple had een inhaalslag moeten maken op Samsung (galaxy s2), maar heeft dit nagelaten. Samsung is ze voorbij gestreefd en in het eerste kwartaal van 2012 staat de galaxy s3 alweer gepland. De ontwikkelaar kunnen met dit gespeelde enthousiasme zo in gtst spelen.Ik denk dat het gros van de iPhone bezitters sowieso niet elk jaar een nieuwe iPhone aanschaft, dus zal het helemaal niet zo’n probleem zijn.Overigens is dit helemaal geen minuscule upgrade, maar dit terzijde.

    Ach ja, Apple heeft inmiddels zo’n hardcore fanbase opgebouwd dat als Apple een dikke scheet laat dat er nog steeds mensen roepen die het fantaastisch vinden. Apple heeft een revolutie ontketend in de mobiele telefoniebranche met de Iphone, maar daarna is men het jaarlijkse evolutietrucje uit gaan voeren, door ieder jaar een minor upgrade aan het apparaat toe te voegen. Kijk bijvoorbeeld ook naar de Ipad 2. Do I need to say more? In het land der blinden is èènoog koning. Helaas voor apple zitten er in de mobiele telefoonbranche meerdere leveranciers in hetzelfde vaarwater, alleen varen deze iets sneller.

  59. En wat als ze de 4s gewoon iPhone 5 hadden genoemd, waren we dan wel tevreden geweest?

  60. @Gijs: +1 ben het helemaal met je eens.

    Er werd nooit gepraat over de iphone 5. Dus mensen houdt er rekening mee dat je niet alle fabeltjes moet geloven, maar gewoon afwachten wat het werkelijk gaat worden.

    Tevens iphone 4 ben er hartstikke blij mee en zou deze niet gaan ruilen voor een andere telefoon.
    Apple you rock!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.