Reacties voor: iPhone 4S bevat 8 megapixel cameramodule van Sony

Chipworks heeft ontdekt dat de iPhone 4S een cameramodule van Sony heeft. Het blijkt uit markeringen op de camerasensor. Sony en OmniVision waren beide in de race om de camerasensor van de iPhone 4S te maken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Alleen megapixels zeggen niet alles over fotokwaliteit. Ook de grote van de beeldchip is belangrijk. En die kan bij smartphone nu eenmaal niet groot zijn. Het is een leuke gadget op een telefoon, meer niet.

  2. Het is voor mij even belangrijk als een browser. Je kunt de Cam niet vergelijken met een “standalone” camera, maar hij moet wel goed zijn. Net als de browser, Firefox/safari op een desktop werkt ook beter en heeft meer pixels om te werken, toch moet de browser van je smartphone ook goed zijn.

  3. Exmor R technologie van Sony: scherpere foto’s, zelfs bij weinig licht.
    Meer info

  4. Origineel geplaatst door William
    Alleen megapixels zeggen niet alles over fotokwaliteit. Ook de grote van de beeldchip is belangrijk. En die kan bij smartphone nu eenmaal niet groot zijn. Het is een leuke gadget op een telefoon, meer niet.

    De toepassingen van camera’s in telefoons zijn zeer groot. Ik maak foto’s van aantekeningen, bonnetjes, tekst (als vervanging van een scanner), etc. Als je kijkt naar foto’s op Flickr e.d. dan hebben telefoons/smartphones een zeer groot aandeel in het totaal aantal foto’s. En inderdaad, megapixels zegt niets over de kwaliteit, maar een mooie foto hoeft niet perse met een dslr gemaakt te zijn. Een smartphone kan met de juiste belichting en compositie geweldige foto’s produceren.

  5. Je kan zeggen wat je wil maar die 4s maakt prachtige beelden Beter dan die rotcamera’s van €120,- in ieder geval!

  6. Ik heb ook de xperia arc en kan vertellen dat deze camera goed presteerd. Jammer dat het scherm van de xperia ook niet gebruikt is.

  7. Origineel geplaatst door William
    Alleen megapixels zeggen niet alles over fotokwaliteit. Ook de grote van de beeldchip is belangrijk. En die kan bij smartphone nu eenmaal niet groot zijn. Het is een leuke gadget op een telefoon, meer niet.

    Nee, creativiteit is het belangrijkste… het is niet zomaar een gadget. Net als dat oude (of lage) kwaliteit muziekopnames veel ziel hebben, het gaat er toch om wat je wilt overbrengen of niet.. same stuff.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.