Reacties voor: iPhone 4 sneller dan iPhone 3GS, maar langzamer dan iPad volgens eerste benchmarks

Uit de eerste benchmarks van de iPhone 4 blijkt dat het toestel sneller is dan de iPhone 3GS, maar langzamer dan de iPad.
Michel Lusthof -

Reacties: 25 reacties

  1. Het is redelijk logisch dat de processor van de iPhone 4lager is geklokt dan de iPad: Kleinere case, dus kleinere accu. En waarschijnlijk is 1 Ghz als kloksnelheid nog niet nodig om applicaties te draaien. Dit hebben ze toch ook bij de vorige iPhones gedaan? (iphone 2g en 3g: 600mhz naar 400mhz, iPhone 3gs: 833mhz naar 600mhz)

  2. Zinloze test als je het mij vraagt!
    Hoe kun je een iPad draaiend op OS 3 nu vergelijken met een iPhone 4 die op IOS 4 draait??
    Maar ja, iPhone 4 nieuws is nieuws.

  3. Die iPads zijn dan ook erg snel, viel me op toen ik hem kon testen.

  4. iPhone 4 zal inderdaad wel ondergeklokt zijn. De processor is hetzelfde, geheugen verdubbeld dus normaal gesproken zou de iPhone 4 sneller moeten zijn.

    Ook kan de iPad aardig warm worden. Dat moet helemaal een drama zijn met de iPhone. Zal me dus niks verbazen als de iPhone ‘maar’ op 800 mhz loopt (of daar in de buurt)

  5. Best wel raar, als je weet dat de A4 processor van de iPad meer pixels moet aansturen dan de iPhone 4…

  6. @Applemaster: Als je de resultaten in perspectief plaatst kan het dus ook best zijn dat ze gelijk presteren. Het gaat hierbij echter om het uitvoeren van een standaard benchmark die niet afhankelijk is van de schermresolutie.

  7. Ik denk dat het te maken heeft met energy management.

    Sowiso zal de processor iets lager geklokt zijn. Daarnaast zal er waarschijnlijk iets van een systeem ingebouwd zijn om de processorsnelheid te varieren op basis van de load (vandaar de discrepantie tussen dezelfde test bij herhaling).

    Nou zou je nog steeds verwachten dat de iPhone 4 sneller is omdat de resolutie van het scherm lager is en dus minder gerenderd moet worden. Maar de hoeveelheid randapparatuur (cameras etc) zal dit ook weer negatief beinvloeden.

    Ik denk dat een groot gedeelte ook wel veroorzaakt wordt door iOS4 en de implementatie van multitasking.

  8. Origineel geplaatst door Applemaster
    Best wel raar, als je weet dat de A4 processor van de iPad meer pixels moet aansturen dan de iPhone 4…

    Volgens mij wordt een scherm aangestuurd door een grafische chip, niet door de processor..

  9. @Applemaster: dat is toch best een klein verschil?

  10. Hoe hoger geklokt, des te sneller een lege batterij. Daarbij heb je voor een mobiel en de apps ook echt geen 1GHZ processor nodig om een vlot toestel te hebben. Zelfs de 3GS was in principe al snel genoeg.

  11. Origineel geplaatst door Flipse
    Zinloze test als je het mij vraagt! Hoe kun je een iPad draaiend op OS 3 nu vergelijken met een iPhone 4 die op IOS 4 draait?? Maar ja, iPhone 4 nieuws is nieuws.

    Indeed. Zelfs de verpakking is nieuws. Verder is de vergelijking tussen een iPad en een iPhone erg logisch. Alsof je mijn wasmachine met die van Gonny vergelijkt. Een iPhone heeft een belangrijke service (Heet dat ook zo in de Apple wereld?) extra draaien… Phone.app!?

  12. Wat we natuurlijk willen is een slidertje om speed en batterylife tegen elkaar af te regelen
    (OSX Energy Saver)

  13. Als ze de iPhone 4 niet op 1 ghz laten draaien heeft het al met warmtegeneratie/koeling en/of energieverbruik te maken. Kan me best indenken dat ze hem op 800mhz gekapped hebben.. 30+ % sneller als 3Gs belooft iig al heel wat moois 🙂

  14. tuurlijk draait hij langzamer, de eerstvolgende grote update, dan draait de iphone4 ineens sneller. En dan iedereen weer: apple is the best. Fantastisch, apple is geweldig, wat een update ……

  15. @flugeltje: als ze hun code nog meer kunnen optimaliseren dan dat het geval is, is het toch positief? Onderclocken is vaak een hardware ingreep

  16. vraagje, kunnen ze de kloksnelheid verhogen met een software update? Of gaat dat enkel hardwarematig in de A4 zelf?

  17. Hoor het wel als de app ook daadwerkelijk naar behoren werkt op de iPhone 4. Beetje zinloos op deze manier.

  18. Origineel geplaatst door WvB22
    …..Ook kan de iPad aardig warm worden….

    Die van mij wordt nauwelijks warm. Misschien de 3G versie maar de kale wifi versie niet, ook niet bij intensief gebruik (als dat wat uitmaakt).

  19. Ik zei dit al vanaf het begin, iedereen wowde om de A4 chip, maar als je hem underclockt blijft het een huilbaby, apple doet het WEER, ze hypen een product dat als je naar de binnenkant kijkt helemaal niet zo boeiend is… Het is idd het iOS dat het hem doet. Maar van binnen zijn alle iphone’s eigenlijk kleine sneue dingetjes… Kijk naar de concurrentie, de HTC Evo 4G, 1 ghz processor daadwerkelijk geklokt op 1ghz. Ditzelfde geld voor de Droid incredible, de Htc HD2 (welke toch nu alweer 3/4 jaar oud is)

    Oftewel, je brengt een product uit dat eigenlijk onder de maat is, en verkoopt het duur. Prima strategie, het jammere is alleen dat apple op het moment de enige is die zon geintje uit kan halen zonder dat er een haan naar kraait…

  20. @ Gerardus89 & Remon

    Is idd een klein verschil, maar was helemaal vergeten dat er natuurlijk nog een grafische processor aan te pas komt 😀

  21. @Rogier:
    Als je puur naar de specs kijkt heb je (misschien) gelijk.
    Naast het gegeven dat alle genoemde toestel niet draaien op de A4 chip van apple, en Ghz-en niet zaligmakend zijn, net als megapixels bij camera’s.

    Als je die toestellen naast de iPhone (3Gs) legt, delven ze allen het onderspit in snelheid (niet alleen in UI).
    Volgens mij is dat nu net het geen waar het om draait, de snelheid die je ervaart bij het gebruik, niet de “cijfers op papier”.

    Kleine verduidelijking:
    op papier heeft een gemiddelde vrachtwagen veeel meer PK’s dan een grote sportwagen, toch ben ik in mijn oude Fiat Ritmo uit 1982 sneller weg en heb ik een veel hogere top snelheid.
    Op papier maakt die vrachtwagen gehakt van mijn autotje, in de practijk alleen bij een botsing 😉

  22. Origineel geplaatst door Génicus
    @flugeltje: als ze hun code nog meer kunnen optimaliseren dan dat het geval is, is het toch positief? Onderclocken is vaak een hardware ingreep

    Ik had het over een hardware aanpassing, waarbij iedereen denkt dat het softwarematig is, terwijl het dus een simpele hardware aanpassing is.

  23. zelfs een verstokte iphone power-user als ik twijfel of ik wel nog aan de nieuwste telg wil gaan beginnen. Gelukkig is er nog ruim een halve maand,zoniet een hele om wijs te worden uit al technische specs, plus en -minpunten van deze iphone voordat ook ik weer mag gaan kiezen..
    Zoals het er nu voor staat neig ik toch meer naar een Android based phone als Apple..
    heb je al dat gezeik met Apple’s downgrading van toestellen ook niet.. of kraslaagjes, of whacky batterijtjes….

  24. Origineel geplaatst door Redchilly
    @Rogier:Als je puur naar de specs kijkt heb je (misschien) gelijk.Naast het gegeven dat alle genoemde toestel niet draaien op de A4 chip van apple, en Ghz-en niet zaligmakend zijn, net als megapixels bij camera’s.Als je die toestellen naast de iPhone (3Gs) legt, delven ze allen het onderspit in snelheid (niet alleen in UI).Volgens mij is dat nu net het geen waar het om draait, de snelheid die je ervaart bij het gebruik, niet de “cijfers op papier”.Kleine verduidelijking:op papier heeft een gemiddelde vrachtwagen veeel meer PK’s dan een grote sportwagen, toch ben ik in mijn oude Fiat Ritmo uit 1982 sneller weg en heb ik een veel hogere top snelheid.Op papier maakt die vrachtwagen gehakt van mijn autotje, in de practijk alleen bij een botsing

    snelheid van 3gs sneller dan de evo in de praktijk? lol de slomere nexus one had de ipad verslagen met snelheid tijdens de googe io waar de hele wereld mee kon kijken. ik ben zelf ook overgestapt van 3gs 32gb naar htc desire en ik kan je vertellen met android 2.1 was het gewoon meerdere malen sneller en stabieler, met de 2.2 update word hetalleen maar sneller 🙂 (je kan hem ook makkelijk overclocken, maar standaard vind ik hem al retesnel dus nvt.) ik vind het jammer dat er geen flash ondersteuning op de iphone zit, ik heb er een jaar op gewacht maar helaas, nu heb ik wel flash in de browser. ook een grote voordeel dat ik de battery zo simpel kan vervangen en dat ik niet afhankelijk ben van de pc. Sorry om dit te moeten mededelen maar ik ben blij dat ik ben overgestapt, ik wil niet meer terug (tenzij de toekomstige iphone 5 flash heeft, microsd mogelijkheid en een groter scherm)

  25. Origineel geplaatst door Redchilly
    @Rogier:Kleine verduidelijking:op papier heeft een gemiddelde vrachtwagen veeel meer PK’s dan een grote sportwagen, toch ben ik in mijn oude Fiat Ritmo uit 1982 sneller weg en heb ik een veel hogere top snelheid.Op papier maakt die vrachtwagen gehakt van mijn autotje, in de practijk alleen bij een botsing

    om hierop even terug te komen, je kan een ritmo niet vergelijken met een vrachtwagen. als jij een volle boedelbak achterop koppelt kom je met de ritmo ook nauwelijks vooruit 😉 vergeet niet dat de vrachtwagens een zware lading mee vervoeren. Ik ben zelf getuige geweest van een stoplicht sprintje tussen een vrachtwagen zonder oplegger en een seat leon cupra, de cupra kwam de vrachtwagen niet voorbij (al maakte de vrachtwagen een hoop kabaal, maar de cupra lukte het niet om voorbij te komen.) een ritmo heeft veel minder pk’s dan een cupra 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.