Reacties voor: iPhone 4 reviews: overzicht van eerste ervaringen van reviewers

De eerste reviews van de iPhone 4 zijn binnen. Engadget, Boing Boing, Wall Street Journal, New York Times en USA Today vertellen wat ze van de iPhone 4 vinden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 83 reacties

  1. Eerst wilde ik hem niet kopen, maar ik ga hem toch maar kopen. Heb een BB, maar dat kan niet tippen aan de iPhone. De BB is een maand oud, en wil weer een iPhone haha!

  2. Ik heb mezelf overal ingeschreven voor pre-orders, belcompany en t-mobile etc.. Ook heb ik een borderlinx account, misschien dat ik hem nog wel los bestel in UK en dan hier een sim-only abbo neem.. Even aanzien nog maar, ligt ook aan de wens van TMobile hoeveel geld ze me willen aftroggelen.

  3. Misschien moet apple maar eens gaan denken aan een eigen mobiel netwerk 😉

  4. Heeft de 4 een ‘gewone’ simkaart, of een mini, net als de iPad? Thanks.

  5. Origineel geplaatst door Christiaan Wismeyer
    Ik heb mezelf overal ingeschreven voor pre-orders, belcompany en t-mobile etc.. Ook heb ik een borderlinx account, misschien dat ik hem nog wel los bestel in UK en dan hier een sim-only abbo neem.. Even aanzien nog maar, ligt ook aan de wens van TMobile hoeveel geld ze me willen aftroggelen.

    Hoe heb jij je op pre-oder lijsten laten zetten? Ik vang bij t-mobile en belcompany nog overal bot.

  6. @Michael Een mini

  7. @ Michael: Microsim zoals de iPad

    Weet er iemand of er al ervaring is hoeveel schijfruimte dat filmen in HD zal nodig hebben?

  8. De iPhone 4 maakt net alsde iPad gebruik van microSIM…

  9. Origineel geplaatst door Meef
    Misschien moet apple maar eens gaan denken aan een eigen mobiel netwerk

    En dan zeker dat ze gaan beslissen voor jou dat je bepaalde nummers niet kan bellen omdat dat niet veilig zou zijn? 😛 Of omdat ht een te grote belasting zou zijn voor een “oude” 3g?

  10. Oja, nu pas weet ik zeker dat ik me 3GS ga ‘inruilen’ voor een 4…

  11. Ik kan niet wachten eer al de filmpjes met reviews op youtube verschijnen.

  12. Origineel geplaatst door Joostg
    Hoe heb jij je op pre-oder lijsten laten zetten? Ik vang bij t-mobile en belcompany nog overal bot.

    Klik hier.

  13. Heb nu een HTC Desire omdat ik benieuwd was naar Android, maar is echt een flinke tegenvaller en mag gelukkig mijn 3G abbo verlengen en ga voor de iPhone 4.
    Geloof mij.. nothing beats the iPhone!! (klinkt wel een beetje als fanboy talk..maar ja)

  14. Weet niet of dit oud is maar mocht het zo zijn is het aardig dichtbij.

    http://www.onemorething.nl/2010/06/the-phonehouse-verwacht-iphone-4-vanaf-5-juli/

  15. zo deze gast wordt helemaal weer kind als hij zijn I4 unboxt haha.. hij is helemaal opgewonden en disst gelijk zn oude I3 hmm.. zo ver gaat zijn trouw

    http://www.youtube.com/watch?v=OePT93F4_as

  16. Lijkt me redelijk vroeg, volgens mij zou er dan al meer bekend zijn en ook zal het niet voor de 2e lichting komen in de landen die de iPhone al hebben in mijn ogen.

  17. ok het was alleen een gok, ik las het en dacht het 😛

    nog paar daagjes. en is me abbo ook verlopen Iphone 4 here i come(A)

    27-06-2010 (A) abbo verlopen

  18. @Gonny van der Zwaag: Idd Gonny, dat wist ik, maar ik vroeg me gewoon af, of er bij de reviews ervaring waren, want in het artikel wordt er maar een veronderstelling gemaakt van hoeveel ruimte video zal innemen.

  19. Iedereen heeft het over ‘a limited way of multitasking’. Ik vind deze vorm helemaal niet zo gelimiteerd.. Het brengt alle voordelen van multitasking met zich mee zonder dat de programmas daadwerkelijk blijven draaien! Het scheelt enorm veel geheugen!

  20. Pogue is te spreken over het uiterlijk van de iPhone 4, maar klaagt ook dat je in je broekzak niet meer weet wat de voor- en achterkant is:

    ja, dat is ook heeeeeeel belangrijk… :-\

  21. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo enthousiast. Ik hou het nog even bij de 3GS, prima toestel en ik zie voor mij de grote voordelen nie…

  22. Origineel geplaatst door Meef
    Misschien moet apple maar eens gaan denken aan een eigen mobiel netwerk

    -psst- FaceTime over wifi

    Open protocol.
    Haast gratis, want geen belminuten meer (alleen bij het maken van de verbinding).
    Velen hebben *meestal* wel toegang tot een wifi-verbinding.

    Dit wordt even belangrijk voor het belverkeer als de iTunes Store voor de muziekverkoop.

    Het is weer zo’n typerende Apple klap tegen de industrie die niemand ziet aankomen en die dan achteraf heel vanzelfsprekend zal blijken.

  23. Kan echt niet meer wachten tot hij uit komt!! Superr!

  24. Waar ik ook vooral benieuwd naar ben of de GPS ook beter is.
    Vorige delen hoorde je toch verschillende verhalen..bij de 1 deed navigatie het redelijk tot goed, bij de ander helemaal niet.
    Is de GPS nu ook verbeterd?
    Mijn zusje heeft de HTC HD2, ook leuk toestelletje, maar vooral de GPS is super op dat ding..vele malen beter dan op mijn huidige 3G

  25. Dus de grootste voordelen van de iPhone 4 volgens The New York Times zijn al lang aanwezig op Android-toestellen? Lol.

  26. Ik snap het niet zo eigenlijk.. Behalve een ander uiterlijk, een mooier scherm en dat ie misschien wat sneller is. Waarom zou je 600 euro neerleggen voor iets wat je al hebt (3GS)?

  27. Origineel geplaatst door Dries
    @ Michael: Microsim zoals de iPadWeet er iemand of er al ervaring is hoeveel schijfruimte dat filmen in HD zal nodig hebben?

    Ongeveer 4.7 gig per uur

  28. De meeste klachten gaan dus naar AT&T, doet dit geen belletje rinkelen bij Apple? Mobistar is hier ook niet zo geweldig maar zo te horen doen ze het. Wel beter dan AT&T

  29. Tja, als je niet meer weer wat de voor- en achterkant is als ‘ie in je broekzak zit wordt het toch echt tijd om over te stappen op een Nokia 3310!

  30. Collega van mij heeft ook HTC HD2 die werkt inderdaad super. al ben ik zelf juist van htc afgestapt, omdat windows mobile gewoon te zwaard draait.

    nu wachten op iphone 4 dus

    Al hoop ik dat de i300 45 euro permaand blijft (of was het i500. en hopelijk geen aansluitkosten of maximaal 30 euro.

    lets hope so.

  31. Facetime over applenet @Gert:

  32. @Gert: Zag in een filmpje in een eerdere post van iemand dat het er op lijkt dat je elkaar ook zonder belminuten met face call kan bellen!!

    http://www.youtube.com/watch?v=lwQ5YRnhzj0

  33. Mooi toestel en ik wil hem ook graag hebben. Alleen jammer van dat videobellen, dat daar zo’n ophef over wordt gemaakt. Dit is nog nooit een succes geweest en gaat het ook niet worden.

    Vaak bellen mensen juist omdat dat wat makkelijker is en ze elkaar juist niet zien.

  34. dat Beeld bellen is toch 100% gratis zolang je je eigen netwerk gebruikt (thuis, werk, macdonalD XD) ik vind het wel cool zonder te hoeven betalen beeld bellen.

    NP for me

  35. Origineel geplaatst door marcoooo
    Heb nu een HTC Desire omdat ik benieuwd was naar Android, maar is echt een flinke tegenvaller en mag gelukkig mijn 3G abbo verlengen en ga voor de iPhone 4.Geloof mij.. nothing beats the iPhone!! (klinkt wel een beetje als fanboy talk..maar ja)

    @Marcoooo, Waarom bevalt de Desire niet? Ik heb momenteel de iPhone 3G, en alhoewel de 4 interessant lijkt, lijkt de Desire dat ook. (of is dit vloeken in de kerk 😉

    Is het gras werkelijk groener aan de andere kant van het hek?

    Daarom graag je ervaringen of een korte toelichting

  36. quote ‘Waarom Jardin geen percentages kon aflezen is wat onduidelijk’….. tekst interpreteren is een kunst hoor. Hij zegt dat hij geen concrete percentage kan geven waar het de toegenomen gebruikstijd van de accu betreft. Dat is wat anders dan dat hij geen percentage af zou kunnen lezen.

  37. @ gonny

    Ok bedankt 😀

    het is meer zo dat ik niet meer kan wachten en dit mijn eerste iphone word 🙁 🙂 dus dat zegt al genoeg 😛

    kan niet wachten ! XD

  38. En dat mensen beweren hem overal te hebben liggen als pre-order. Bij T-mobile is dat helemaal niet mogelijk!! Ik ken een aantal mensen die best hoog in lijst staan bij T-mobile en zelfs die kunnen er geen voor mij alvast klaar leggen. Dus dat mensen hem daar al reserveren is gewoon onzin. Misschien dat men in de winkel bij T-mobile is geweest maar dat mag NIET volgens zeggen. Ook daar moet men zich weer houden aan de regels en die zijn, wanneer die uit komt is hij te koop en wie het eerst komt, die heeft geluk.

    Bij andere telecom bedrijven kan je je op een lijst laten zetten. Maar geloof me, daar zijn al zoveel lijsten dat je daar nooit echt iets mee kunt. Stel dat The Phonehouse 10 iPhones krijgt en ze hebben er 30 op de lijst…

    Ik denk dat iedereen maar gewoon moet afwachten en zeker niet gek laten maken dat iemand hem al zou hebben zonder dat hij hem al heeft 🙂 Lekker laten lullen, zeg ik dan maar.

    Er bestaat een kans dat T-mobile weer een grote dag gaat organiseren, net zoals afgelopen jaar in Almere. Nou ja, wie weet… dan wil ik zeker wel even gaan kijken.

  39. Waarom Jardin geen percentages kon aflezen is wat onduidelijk

    Dat kun je anders heel erg duidelijk uit het citaat halen 🙂 Hij heeft geen exacte percentages maar schat dat de accuduur met 20 tot 25% is verbeterd. Daaruit kun je prima afleiden dat hij niet exact heeft bijgehouden hoe lang de accu mee ging en daarmee geen berekening heeft gemaakt hoeveel dat nou in procenten is. Het gaat hier dus absoluut niet om het aflezen van dat percentage wat je rechtsbovenin op de iPhone ziet.

    Als het percentage klopt of in de buurt zit dan is een verbetering van 20 tot 25% qua accuduur een forse verbetering. Zoals in het citaat ook al staat zorgt dat er voor dat de meeste mensen nu langer dan 1 dag met de iPhone kunnen doen. Dat alleen al is een aardige revolutie in smartphone land waar smartphones grote moeite hebben om een werkdag vol te maken wat accuduur betreft. Voor mensen die veelvuldig bellen zal er wel niet veel veranderen maar dat was ook al wel op te merken uit de door Apple opgegeven specificaties van de accuduur.

    Ik ben benieuwd wat andere reviewers over de accuduur te melden hebben.

    Overigens is het wel handig als je een link naar een artikel toevoegt in dien deze op de site zelf moeilijk te vinden is en er verder ook niet gemeld wordt waar je ‘m moet zoeken 😉 Uiteindelijk blijkt het reuze mee te vallen met de onvindbaarheid aangezien er 2 iPhone 4 artikelen op de frontpage bij boingboing staan die je eenvoudig met cmd-f kunt vinden. Voor de goede orde nog even de links:
    http://www.boingboing.net/2010/06/22/apple-iphone-4-hands.html
    http://www.boingboing.net/2010/06/22/iphone-4-photography.html

    (Red.) Dank voor je feedback, de Strong-tag had een URL-tag moeten zijn. Dat was even misgegaan. Voor de rest: de sneren maken het verhaal nog sterker, keep ’em coming!

  40. @Rowin:
    Hey! ik heb zelf ook een BlackBerry 8520,
    Maar wil nu ook een iPhone 4 hahaa!

  41. Origineel geplaatst door Henk
    Ik snap het niet zo eigenlijk.. Behalve een ander uiterlijk, een mooier scherm en dat ie misschien wat sneller is. Waarom zou je 600 euro neerleggen voor iets wat je al hebt (3GS)?

    snap je het echt niet? Heel vreemd. Want schijnbaar heb jij vorig jaar wel 650€ neergelegd voor iets dat je al had (de 3G). De upgrade van 3G naar 3Gs was helemaal marginaal, was gewoon dezelfde foon met snellere processor… nu zeg je natuurlijk: ik heb helegaar geen 3G gehad lekker puh. Nou dat is de reden waarom veel mensen een 4 willen. Ze hebben geen 3GS. En imho is de upgrade van de 3GS naar de 4 al de moeite waard…wat is €700 nou helemaal?

  42. Xeni Jardin is een dame.

  43. Is het waar dat je met de iphone 4 door facetime normale gesprekken niet meer iemand in de wacht kan zetten?

  44. Gonny@Gonny van der Zwaag:

    Zelfs de Bumper-cases komen aan de orde (waarbij trouwens blijkt dat de Bumpers toch geen veredelde rubberen stootbanden zijn, maar daadwerkelijk een achterkant hebben).

    Baseer je je hierbij op de foto van de review van Engadget? Die achterkant is alleen de verpakking. Joshua zegt er niks over. Het is dus geen volledige case, alleen de rand van de telefoon is bedekt. Voorkant en achterkant zijn open.

  45. FaceTime gratis over Wifi: ik zeg een update van 3G Unrestrictor komt eraan voor de JB’ers onder ons!

  46. Een review is IMHO wat anders dan het overtikken van wat specs met het bekende amazing superduper-jargon.
    Wat is nu de praktische verbetering (tov de 3GS) van
    – glas
    – Bereik nwe metalband antenne (icm. AT&T waarvan we nu echt wel weten hoe belabberd die is)
    – Batterijduur icm. backgrounder
    – GPS
    – Multitasking en extra RAM 512Mb
    Ik wacht wel op een echt review van  iPc

  47. Ik vind videocalling voorlopig nogal zinloos op de iphone.
    1. BEIDE gesprekspartners moeten in de directe omgeving van een WIFI netwerk zijn.
    Het komt er dus op neer dat je meestal enkel van thuis uit zal videobellen via het wifinetwerk. Maar misschien kan je dan gemakkelijker gebruik maken van skype op de PC/laptop ?
    2. BEIDE gesprekspartners moeten ook nog eens in het bezit zijn van een Iphone 4.

    Videocalling zal pas een succes worden binnen een paar jaar. (als er eventueel ook tussen iphone en andere modellen videobeelden doorgestuurd kunnen worden) Voor de huidige generatie IPhones zal het een leuke gadget zijn om heel even te proberen (als je al een gesprekspartner vindt met een iphone 4). Meer niet…

  48. Origineel geplaatst door woca
    Ik vind videocalling voorlopig nogal zinloos op de iphone.

    Maar goed, iemand moet ermee beginnen toch? Wordt vanzelf beter naarmate men enthousiaster raakt. Wees liever blij om de vlekkeloze implementatie en dat het via Wifi in elk geval geen 0.50ct/min kost.

  49. Wat maakt het uit als je in je broekzak niet meer kan voelen wat de voor- of achterkant is? Btw: als je voelt, dan voel de sleep/wake button toch zitten?

  50. @madmax:
    Je hebt een punt !
    Ik wil eigenlijk zeggen dat het voor mij geen argument is om nu de iphone 4 te kopen. (de andere eigenschappen zijn dat overigens wel).

  51. @Ernst, precies..en dan weet je dus wat de voor of achterkant is..snap dat ook niet helemaal.
    Grappig om te zien hoe ze in Belgie niet te spreken zijn over Mobistar, in Amerika niet over AT&T en hier niet over T-Mobile. (velen ook wel trouwens) Blijkbaar kunnen de netwerken het allemaal nog niet aan en ligt het niet alleen aan T-Mobile.. toch?

  52. Origineel geplaatst door madmax
    Origineel geplaatst door wocaIk vind videocalling voorlopig nogal zinloos op de iphone. Maar goed, iemand moet ermee beginnen toch? Wordt vanzelf beter naarmate men enthousiaster raakt. Wees liever blij om de vlekkeloze implementatie en dat het via Wifi in elk geval geen 0.50ct/min kost.

    Ja alleen dat is SonyEricsson en HTC ook niet gelukt. Om momentum te krijgen moet Apple het integreren met andere Chat clients zoals iChat, AIM, Yahoo, en eindelijk eens goed met Skype onderhandelen.

  53. @Henk: Dit heet HYPE… de 4 is een lekker ding, maar ik ga ook een jaar wachten, 3Gs werkt goed met iOS4.

  54. Hoezo viel gizmodo sowieso af, ik had het logischer gevonden als engadget afviel die hadden ten slotte de zogenaamd gestolen iphone 4.

  55. dat multitasken voegt voor mij helemaal niets toe eigenlijk… op een gegeven moment staan er in die multitaskbalk 8 programma’s open :’) dat kan ik dan ook weer niet aanzien, ga ik die weer allemaal handmatig sluiten LOL..

  56. Heel mooi eigenlijk geen negatieve punten dus. Is facetime nou gratis? Dan kan het wel een oplossing zijn.

  57. Voor mezelf vind ik de camera en flitser in combinatie met de HD filmfunctie de belangrijkste updates, ook dat hij sneller is dan mijn 3g want die begon mij stilaan te ergeren. Voor de rest moet dat multitask gedoe voor mij niet, maar het zal wel handig zijn als je het hebt.

  58. Arme Amerikanen, stel je eens voor, T-Mobile maar dan nog slechter…

  59. Dat multitasken heb ik nu niet op mijn 3G, maar het lijkt me juist hardstikke handig..gaat toch veel sneller allemaal dan wanneer je eerst weer naar de homescreen moet en dan weer dingen doen.
    Lijkt mij juist hardstikke handig en iets dat ik veel zal gaan gebruiken.
    Enige wat ik vooral nog mis is dat je in je homescreen geen agenda-afspraken ofzo ziet..met jailbreak kan dat wel, maar dat zou nog het enige zijn waarom ik zou jailbreaken en dat ga ik niet weer doen. En hopelijk dus GPS wat beter gaat werken voor de meesten. Dan ben ik zeer tevreden, maar wacht ff de reviews af van de consumenten.

  60. Origineel geplaatst door Joep
    Ik ben eigenlijk helemaal niet zo enthousiast. Ik hou het nog even bij de 3GS, prima toestel en ik zie voor mij de grote voordelen nie…

    Voordelen:
    -Veel betere batterij
    -Beter bereik door nieuwe antennes
    -Beter geluid bij het bellen door 2e mic
    -Dubbel zoveel geheugen
    -Snellere processor
    -Veel beter scherm
    -Nieuw design
    -Nieuw, extra stevig glas
    -Behoorlijk betere camera, met een led-flash
    -Camera aan de voorkant

    Natuurlijk kunnen dit voor jou niet genoeg redenen zijn. Maar mijn eigen mening is dat als je hier niet enthousiast meer van wordt, je dat waarschijnlijk van geen enkel product meer zult worden..

  61. pfffff, ik kan echt niet snappen dat er mensen zijn die een andere smartphone nog beter vinden, BB is sowieso waardeloos met die toetsjes en trackball, laat staan goede software, htc maakt nog steeds geen mooie telefoons en dat hele android en troep heeft wel veel functies, maar kom op, bij elkaar geeft dat toch geen enkel gevoel zo perfect als de iPhone werkt.

    Dat is niet mijn mening, ik ben niet een Apple nerd, maar dat snapt nog iedere gebruiker. Mensen die ik ken met BB, HTC, Sony ericsson of Nokia geven dat uiteindelijk ook toe.

    Een discussie ga ik al niet eens meer aan….

  62. Origineel geplaatst door Gerardus89
    Origineel geplaatst door JoepIk ben eigenlijk helemaal niet zo enthousiast. Ik hou het nog even bij de 3GS, prima toestel en ik zie voor mij de grote voordelen nie…Voordelen:-Veel betere batterij-Beter bereik door nieuwe antennes-Beter geluid bij het bellen door 2e mic-Dubbel zoveel geheugen-Snellere processor-Veel beter scherm-Nieuw design-Nieuw, extra stevig glas-Behoorlijk betere camera, met een led-flash-Camera aan de voorkantNatuurlijk kunnen dit voor jou niet genoeg redenen zijn. Maar mijn eigen mening is dat als je hier niet enthousiast meer van wordt, je dat waarschijnlijk van geen enkel product meer zult worden..

    Alleen jammer dat er geen uitbreiding is van de opslagcapaciteit…een behoorlijke tegenvaller…
    Zeker met het oog op HD filmen, grotere foto’s, grotere applicatie,… mijn 32 GB 3GS staat al behoorlijk vol en had toch graag 64 GB gezien. Maar zo is Apple nu eenmaal. Met mondjesmaat features uitbreiden zodat je altijd blijft verlangen naar het volgende model .
    Iphone 4 is uit … op naar Iphone 5 met 64 GB !

  63. …. Een glimp van mijn iPhone 4 en iedereen is in verroering

  64. Origineel geplaatst door manuel
    Origineel geplaatst door HenkIk snap het niet zo eigenlijk.. Behalve een ander uiterlijk, een mooier scherm en dat ie misschien wat sneller is. Waarom zou je 600 euro neerleggen voor iets wat je al hebt (3GS)?snap je het echt niet? Heel vreemd. Want schijnbaar heb jij vorig jaar wel 650€ neergelegd voor iets dat je al had (de 3G). De upgrade van 3G naar 3Gs was helemaal marginaal, was gewoon dezelfde foon met snellere processor… nu zeg je natuurlijk: ik heb helegaar geen 3G gehad lekker puh. Nou dat is de reden waarom veel mensen een 4 willen. Ze hebben geen 3GS. En imho is de upgrade van de 3GS naar de 4 al de moeite waard…wat is €700 nou helemaal?

    +1

    precies wat ik wilde zeggen, en er is veel meer nieuw dan hier gemeld
    3Gs was eigenlijk veel minder interessant dan nu de 4

  65. Origineel geplaatst door Sabine
    dat multitasken voegt voor mij helemaal niets toe eigenlijk… op een gegeven moment staan er in die multitaskbalk 8 programma’s open :’) dat kan ik dan ook weer niet aanzien, ga ik die weer allemaal handmatig
    sluiten LOL..

    dan heb jij de iPhone nog niet optimaal gebruikt, MT is nu juist zeer handig, zelfs in deze ‘beperkte’ vorm

    het gaat niet om 8 apps tegelijk, maar voornamelijk 2 tegelijk, dat is nu een groot gemis
    (GPS APP, Fring / SIP bellen Skype, radio, etc, etc)

  66. snap niet dat iedereen nu opeens zo weg is van dat video bellen kon ik dit toendertijd al met mijn nokia N80 dus nog voor dat er nog maar een iphone was.
    heb het wel niet veel gebruikt omdat het te duur was en toen nog niet iedereen over een 3g toestel beschikte.
    Nu komt apple er mee over de brug en nu is het opeens van wauw ook al is het enkel van iphone naar iphone.
    Blijf ik gewoon lekker bij mijn 3 g phone die op sterven na dood is en zal ik gewoon lekker wachten tot er een gek geld nodig heeft en zijn iphone of ander toestel op het net zet en ik er 200 of meer euro,s minder voor dok maar voorlopig werkt deze nog dus moet ik geen iphone4 hebben en misschien dat er ooit nog wel is iemand zijn iphone 4 uit zijn zak laat vallen en ik deze vind dan heb ik er ook eentje

  67. De beste nieuwe optie van iOS4 is toch echt de ‘hoe laat is het’ functie!

  68. Origineel geplaatst door woca
    Origineel geplaatst door Gerardus89Origineel geplaatst door JoepIk ben eigenlijk helemaal niet zo enthousiast. Ik hou het nog even bij de 3GS, prima toestel en ik zie voor mij de grote voordelen nie…Voordelen:-Veel betere batterij-Beter bereik door nieuwe antennes-Beter geluid bij het bellen door 2e mic-Dubbel zoveel geheugen-Snellere processor-Veel beter scherm-Nieuw design-Nieuw, extra stevig glas-Behoorlijk betere camera, met een led-flash-Camera aan de voorkantNatuurlijk kunnen dit voor jou niet genoeg redenen zijn. Maar mijn eigen mening is dat als je hier niet enthousiast meer van wordt, je dat waarschijnlijk van geen enkel product meer zult worden..Alleen jammer dat er geen uitbreiding is van de opslagcapaciteit…een behoorlijke tegenvaller…Zeker met het oog op HD filmen, grotere foto’s, grotere applicatie,… mijn 32 GB 3GS staat al behoorlijk vol en had toch graag 64 GB gezien. Maar zo is Apple nu eenmaal. Met mondjesmaat features uitbreiden zodat je altijd blijft verlangen naar het volgende model .Iphone 4 is uit … op naar Iphone 5 met 64 GB !

    ja tuurlijk, HD filmen op een iPhone, kom op zeg, daar hebben ze cameras voor uitgevonden
    anders hoop ik dat je er een statief bij hebt, en zelfs dan wordt het niets voor op de TV

    en voor de iPhone playback heb je geen HD nodig, volgens mij snappen veel mensen niet wat HD is en wat een iPhone eigenlijk is!

  69. @Jantje:

    Zucht, wordt zo moe van mensen die dan zeiken dat voor het echte filmen je een echte camera moet gebruiken.
    Dat weet iedereen heus wel. Het gaat erom dat de meesten niet constant met een camera bij zich lopen maar wel altijd met de iPhone.
    Gebeurt er dan even onverwacht iets leuks met je kinderen of wat dan ook dan hoef je niet eerst naar huis te rijden om je camera op te halen.
    Dat het beeld dan iets minder is nemen de meesten wel op de koop toe hoor, ik wel.
    Trouwerij of iets dergelijks neem ik mijn camera wel weer mee bijvoorbeeld.

  70. Zou ik een verschil merken als ik mijn 2G inruil voor de Iphone 4?

  71. Tja, native HD is het sowiezo niet, net zoals bij bijna alle consumenten camcorders is het gewoon een SD beeldchip en de camera poept er door wat pixelshifting gegoochel een HD filmpje uit…. Wat dat betreft is de functie op de iPhone precies waar hij voor bedoeld is: snelle handheld filmpjes voor internet.

  72. @Henk: Omdat ik verslaafd ben….AAAARGH 😀

  73. @Gerardus89:

    De batterij mag dan beter zijn maar de telefoon verbruikt ook meer. De 3gs en iphone 4 hebben beide een stand-by tijd van 300 uur.

    Beter bereik door nieuwe antennes? Is dat getest? Misschien werken de nieuwe antennes wel minder goed.

    Nieuw design hoeft ook geen voordeel te zijn dat is gewoon een kwestie van smaak.

    Of dat extra stevige glas nieuw is vraag ik me ook af.

  74. Origineel geplaatst door Fokke
    Hoezo viel gizmodo sowieso af, ik had het logischer gevonden als engadget afviel die hadden ten slotte de zogenaamd gestolen iphone 4.

    Net andersom dus… Gizmodo had de primeur met de verloren testversie en was dus ook niet op het WWDC event uitgenodigt

  75. Ha ha. pre-orders zijn er hier in Nederland nog niet hoor.
    Jezelf op een mailing list zetten bij belcompany wil niet zeggen dat je de iphone meteen in handen hebt als hij uit komt.
    Ja, je krijgt een mailtje als hij uitkomt ja… zo’n mailing list heeft T-mobile ook.
    En na dat mailtje moet je als een haas naar de winkel rennen en hopen dat je niet in een lange rij hoeft aan te sluiten…..

    Pre-order is wat anders dan mailinglist. 🙂

  76. Origineel geplaatst door Laurens
    Klik hier

    je automatisch laten update met het laatste nieuws via de mail is iets anders dan pre-orderen he;)

  77. Origineel geplaatst door marcoooo
    Desire

    Naast mijn 3GS heb ik na een tijdje een HTC Hero te hebben gehad, nu een HTC Desire.
    Geen idee wat je niet bevalt, maar de Desire is ook geweldig hoor. Persoonlijk vind ik dat ie het gebruiksgemak tot 95% van de iPhone weet te benaderen. En qua openheid en het gemak van de market (store) kan Apple er natuurlijk een puntje aan zuigen.
    Uiteraard is mijn 3GS dan ook jailbroken 😉

  78. Owwjaaa, Google is met zijn Android zo lekker ‘open’….en jullie trappen er allemaal in, marketing heet zoiets!

  79. @Rowin:
    dat had ik ook bijna een jaar geleden met de curve 8900. heb 3 maanden na de aankoop van mn curve met eenjarig abbonnement een simlockvrije iphone 3Gs gehaald zonder abbo
    prijzig maar was tevreden

    nu wil ik de iphone 4 ook omdat mn abbo toch bijna afloopt

  80. Origineel geplaatst door Daan
    Owwjaaa, Google is met zijn Android zo lekker ‘open’….en jullie trappen er allemaal in, marketing heet zoiets!

    The Android Phone is for porn!

  81. @Michael:
    Volgens mij is het in alle landen een mini, behalve in nederland omdat het van T-mobile is.. en T-mobile wil niet alle simkaarten opnieuw laten maken voor de iOS4.
    Correct me if i’m wrong

  82. @Dries (ID 227121) – Daar is een tijdje geleden een artikel over geweest.

  83. @robin (ID 227138) – Misschien moet je even de update onder het artikel lezen. De datum van 5 juli is veranderd in ‘onbekend’. Sowieso vind ik niet dat je moet afgaan op data die telecomwinkels op hun website zetten. Vaak willekeurig, niet gebaseerd op insider-info en vaak doen ze ‘t ook gewoon om in de publiciteit te komen. Typhone gaat zogenaamd de iPhone in juni al leveren, ik geloof er niks van.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.