Reacties voor: iPhone 4 raakt oververhit, usb-kabel vat vlam

Een Amerikaan liep een brandwond aan zijn handen op en een weggesmeulde usb-kabel, toen zijn iPhone oververhit raakte. Het lijkt op een geïsoleerd incident.
Lees het complete artikel → iPhone 4 raakt oververhit, usb-kabel vat vlam

Reacties: 67 reacties

  1. Het zal eens niet… over een weekje komen weer de verhalen van ontplofte iphones, etc…

  2. Wat is dat toch allemaal rond de nieuwe iPhone. Ik begrijp ook wel dat negatieve reclame ook reclame is maar, maar dit gaat wel erg ver allemaal. Hebben we het hier over hoge bomen vangen veel wind? Zoveel negatieve verhalen rond een lancering heb niet eerder vernomen van bijvoorbeeld HTC of anderen. Wanneer de iPhone 4 in NL is ga ik hem toch direct halen.

  3. Huh? Hoe? Te hoge spanning op die USB port ofzo?

  4. Echt iets voor BGR trouwens

  5. Inderdaad Fabian. Echter zal het, als er om bewijs wordt gevraagd (zoals op dit forum),
    daarna altijd stil blijven omdat het toch ging
    om een stukje aandachtzoekerij en er dus
    eigenlijk niets aan het handje was..

    ..net als in dit geval. Apple kan er weinig aan
    doen dat de USB-poort van deze klant kapot
    was en daarom een te hoge hoeveelheid stroom
    doorgaf waardoor de kabel waaraan de iPhone
    aangesloten was smolt door de ontstane hitte.

    Puur een gevalletje van pech hebben en een
    storing in de PC. De iPhone heeft er niets mee
    te maken. Dit ‘nieuws’ lijkt me daarom ook een
    mooi voorbeeld van sensatiezoekerij. :’)

  6. Daar gaan we weer…

  7. Wat een onzin. Een USB poort kan niet teveel stroom leveren. Deze is beveiligd. Er moet een andere redenen zijn.

  8. Zoiets had ik laatst ook in de auto, liet ik een vriend rijden alleen die bakte er niet zoveel van, dus vaak motor starten. Opeens een putgeur in de auto stonk het naar verbrand plastic.. Dus ik dacht eerst dat de koppeling te warm aan t worden was ofzo. alleen toen ik thuis kwam zat mijn dock conector vol met zwarte prut en was t usb kabeltje ook deels gesmolten. De telefoon werkt nog gewoon 100% dus wat er nou precies aan t handje was…? Sinds dien ook geen problemen meer gehad met t zelfde kabeltje, alleen nu sluit ik m aan na het starten.

  9. Binnenkort een zekeringetje in de kabel? 😉

  10. Origineel geplaatst door ki2000
    Binnenkort een zekeringetje in de kabel?

    Nee, binnenkort waarschijnlijk een software update 😛

  11. Ik hoop dat die kabeltjes bij de iPhone 5 niet meer nodig zijn. Als Apple iets niet kan, is het wel kabeltjes van hoge kwaliteit maken. Die third-party usb-kabel van 2 dollar heeft het nu al langer uitgehouden dan de standaard van 10x zo duur.

  12. het duurde al zo lang..

  13. Dat wordt weer een rechtzaak in Amerika 🙂

  14. @jasper: Als je koppeling ruikt naar verbrand plastic, dan moet je misschien eens gaan kijken voor een echte auto ipv een dinky toy.

    Daarnaast zou ik ook gewoon een normale oplader kopen, in plaats van een een el-cheapo oplader…

  15. En dus doet ipc mee en helpen dit verhaal te verspreiden om toch een nieuwe hype in te zetten.

  16. Ik laad mijn iPhone alleen maar op met de originele oplader of via mijn Mac. Ik heb op mijn werk een universele USB lader en daarvan wordt mijn iPhone erg warm. Die durf ik dus niet meer te gebruiken.

  17. Welnee, staat toch duidelijk in het verhaal. Gaat waarschijnlijk om een geïsoleerd geval. Niks aan de hand, elk device kan wel eens een mankementje hebben op dit gebied.

  18. @iBazooka: Haha die vind ik wel grappig!

  19. Als’k mijn iPhone 4 in mijn tomtom carkit steek (met de velcro-oplossing om zeker te zijn dat hij connect met de kit), krijgt hij het soms ook SUPER warm (ttz heet!). Het scherm gaat dan naar een soort donkere weergave waardoor het scherm nauwelijks nog leesbaar is (in de auto), en als ik er hem dan uithaal, is hij zooo heet dat’k hem gewoon direct uit mijn handen moet gooien… !

    Na wat afkoelen gaat het weer goed. Had hem eens even voor m’n airco gehouden om af te koelen, maar dan kreeg ik hem zelf niet meer uit slaapstand. Heb hem dan gelukkig nog kunnen resetten en hij was dus niet kapot.. 🙂

    maar goed…

  20. Dit probleem deed zich ook voor met de 3gs en 3g kan ik me herinneren.

  21. Origineel geplaatst door ManindeWereld
    IApple kan er weinig aan doen dat de USB-poort van deze klant kapot was en daarom een te hoge hoeveelheid stroom doorgaf waardoor de kabel waaraan de iPhone aangesloten was smolt door de ontstane hitte.Puur een gevalletje van pech hebben en een storing in de PC. De iPhone heeft er niets mee te maken. Dit ‘nieuws’ lijkt me daarom ook een mooi voorbeeld van sensatiezoekerij. :’)

    Nou als het een Mac is geweest kan apple er wel wat aan doen haha.

  22. Typisch geval van een maandagochtend gevalletje!

  23. Toch is het vreemd naar mijn idee.
    Het gaat om een USB poort aan de computer. Die kunnen maar heel weinig stroom leveren, een iPad krijg je er nauwelijks mee opgeladen.
    Ik vraag mij af waar de stroombegrenzing zit, je mag van een duur apparaat als de iphone en ipad verwachten dat ze ook nog een interne stroombegrenzer hebben, dat is tegenwoordig toch een simpel chipje?
    Daarnaast, om iets te laten smelten heb je vermogen nodig. De formule is vermogen = I2xR
    Dus de stroom telt dubbel mee, uit een USB-poort van een computer komt maar weinig, dus die bijdrage is gering. Dan heb je ook nog een R, een overgangsweerstand nodig. Rara waar die zit, al die opladers zijn tegenwoordig halfgeleiders, komt geen R meer aan te pas, dus hoe dat dingetje kan smelten is mij een raadsel.

    “Zijn er techneuten in de zaal, die dit kunnen verklaren?”

  24. @caroline:
    Toch kan het makkelijk gebeuren, er gaat toch ook 240V naar binnen toe.
    Ik heb 2 mp3 spelers laten ontploffen omdat de usb poort aan de voorkant niet goed was.

  25. @caroline:
    Kijk dat is nu eens duidelijke taal.
    Bedankt Carolinne.

    Heren uw beurt.

  26. @ caroline

    het kan komen door dat er stroom teveel naar 1 punt word door gestuurd in de usb kabel dat eigenlijk niet alles is gelijk verdeeld en dan krijg je echt een bol stroom die eruit met de vorm van hitte je zit ook in de iphone dat er maar 1 punt verbrand is aan de achter kant

    maar dit kan door de iphone komen of de kabel het ligt eraan hoe de atomen -amperes zijn verdeeld

  27. @caroline:

    Klant die liegt en zijn iPhone in een slechte 3rd party usb netlader prikt..

    Of een piek op het stroom net als gevolg van een bliksem inslag.

    Maar zelf denk ik dat er iets kortgesloten is in de stekker en die stroom uit de accu heeft getrokken. Ik weet niet precies wat de specificaties zijn van de accu maar lithium batterijen kunnen behoorlijke stromen leveren, dit wordt aangeduid in C-Waarde.

    Zelf heb ik voor mijn afstands bestuurbare auto’s 40c accu’s liggen met een piek van 60C. Dat betekend dat ze 60x hun capaciteit in ampere kunnen leveren. Die accu’s hebben 5000mAh dus ze kunnen dus 300 ampere leveren onder maximaal verantwoorde omstandigheden.. het echte maximum zal nog hoger liggen maar dan beschadig je de accu.

    Wat de specificaties van de iPhone accu precies zijn weet ik niet, waarschijnlijk zal die minder hoog zijn omdat het niet nodig is. Tenslotte betekend met 1c ontladen dat hij na een uur leeg is. Maar ik denk toch wel dat bij kortsluiting er redelijk wat amperes kunnen lopen en gezien die dunne pinnetjes in de connector zullen die ook behoorlijk heet worden dus…

    Alleen lijkt het mij dat de iPhone wel beveiligd is tegen stroom die terug gaat, misschien toch een foutje in de iPhone? We zullen het waarschijnlijk nooit weten of er moeten meer gevallen komen, wat ik niet hoop natuurlijk.

  28. weer een reden om te wachten op een mod vanuit Apple!

  29. Origineel geplaatst door Flugeltje
    @caroline: Toch kan het makkelijk gebeuren, er gaat toch ook 240V naar binnen toe. Ik heb 2 mp3 spelers laten ontploffen omdat de usb poort aan de voorkant niet goed was.

    Jij denkt toch niet dat er 230V (niet 240) naar die iPhone gaat hè?

    En @Benjamin, jij hebt het artikel zeker niet gelezen?……

  30. @Rick

    Hij bedoelt uiteraard dat er zoveel spanning staat op de computer i.p.v. iPhone

  31. Dit is dus ook iets wat je zelf makkelijk kunt veroorzaken als je wil. Onzin aandachtzoekerij als je het mij vraagt.
    Een heel makkelijke manier om een telefoon/merk zwart te maken.

  32. @Jetf:
    Klopt dat bedoel ik. En in een computer wordt alles getransformeerd voor alle onderdelen.

    Dus ook voor de usb poorten, vandaar dat er bijna geen spanning op staat.
    Maarrrr als er daar iets fout gaat, kan er dus een veel hogere spanning op een usb poort komen te staan. Dat is gevaarlijk, wat bij mij resulteerde in 2 stukkende mp3 spelers.

  33. Sorry hoor maar als je dit op een serieuze (dat neem ik aan) website plaatst dan ben je wel ver van huis. Wat is dit nou weer voor “sensatiezoekerij”. Eerst een probleem aankondigen om vervolgens te zeggen dat het onzin is en een geïsoleerd geval is. Meld het dan niet.

  34. @ Rick

    Jawel en niemand weet nu of dit voorkomt bij meerdere iPhones. Voor mij is dit in ieder geval een reden om even te wachten met de iPhone 4. Niemand zit te wachten op een telefoon waar je niet mee kan bellen en die explodeert als je hem oplaadt.

  35. Ik zeg vochtschade aan de connector, heb dit vaak genoeg meegemaakt bij diverse merken.. Werk namelijk zelf bij een reparatie bedrijf..

  36. “Het lijkt dan ook een geïsoleerd incident en hopelijk geen nieuwe trend om weer verhalen over exploderende en vlammenspuitende iPhones uit de kast te trekken.”

    Jaja, ‘hopelijk’… waarom plaats je het dan überhaupt???

    Jullie (IPC) zijn net zo erg als de andere sensatiemakende sites hoor!!

  37. Origineel geplaatst door Michael
    Sorry hoor maar als je dit op een serieuze (dat neem ik aan) website plaatst dan ben je wel ver van huis. Wat is dit nou weer voor “sensatiezoekerij”. Eerst een probleem aankondigen om vervolgens te zeggen dat het onzin is en een geïsoleerd geval is. Meld het dan niet.

    Als er iemand van het dak springt en zegt dat de wereld vergaat, dan is dit toch ook een geisoleerd geval?
    Toch komt het in het nieuws.
    Wees blij dat er wat te lezen is, ze kunne op deze site ook 1 keer in de maand een nuttig artikeltje plaatsen.

    Mensen zoals jij moeten lekker bij de krant blijven en internet links laten liggen.

  38. ik zal je vertellen dat mijn usb lader in de auto ook door is gefikt deze week, zou het iets te maken kunnen hebben met iOS4??

    wie zal het zeggen, het is wel weer een Apple dingetje…

  39. @Michael: Waar maak je je druk om? Ik zie dagelijks zo veel onzin waar ik 3 minuten aan “verloren” ben.. so what?

    Bij een boek of film weet je toch ook pas na een tijdje of je het goed vind? En dan nog.. een ander vind het misschien wel heel interessant, dus blaas niet zo hoog van de toren man…

  40. Shit zeg moeten we nu een iphone 4 gaan kopen dan.

    – kans op vlekken in je scherm
    – slecht bereik (dat ze oplossen dmv software haha)
    – scherm gaat aan als je aan het bellen bent
    – en de kabel word te heet

    sjonge jonge jonge jonge

  41. Enige waar ik soms last van heb is dat ik stroom door me heen krijg wanneer ik mijn 3GS via de PC charge.

  42. ik hou mijn iphone 3gs 32 gb.pas volgend jaar koop ik wel iphone 5 :))

  43. Wist ie niet dat de iPhone 4 ook een aansteker in gebouwd heeft… bij de volgende software update gaan geruchten dat je hem ook kan gebruiken om je brood te roosteren door hem er op te laten liggen.

    Vreselijk bij elke release van die verhalen..
    Weet nog.. scherm gaat verkleuren, na paar maanden doet je touchscreen het niet meer.. etc etc..

    Heb er nu een heleboel verkocht en geen enkele klant met rare klachten…

  44. “Een klant van AT&T had het toestel achtergelaten in de winkel”.

    Ja ja, en toen heeft een medewerker van de AT&T-winkel het toestel aan Boy Genius Report gegeven / verkocht?

    Die medewerker riskeert dus ontslag op staande voet en/of een strafzaak aan de broek wegen ontvreemden van AT&T eigendommen en gegevens.

    Tjonge jonge jonge wat poept de concurrentie of andere belanghebbenden in de broek voor Apple zeg! Bij elke lancering van een nieuw model komen ze met de inmiddels voorspelbare riedel aan indianenverhalen.

    Zielig. Maar een goede indicatie om Apple aandelen te kopen.

  45. Zo ik had laatst een iPhone 4 en hij sprong uit mijn handen, maakte 5 salto’s, riep tegen me : hey jij daar ! en ontplofte toen ineens !

  46. @ Khaled ik sta nergens meer van te kijken bij apple

  47. er staat op de website dat bij gebruik van iphone de temp max 45°C mag zijn. Kan mss daar aan liggen

  48. oh oh oh wat moet dit een moeilijke tijd zijn voor al die fan boy`s van apple , zoveel kritiek ik denk dat ze niet meer slapen nu.
    kom op jongens blijf apple verdedigen he 🙂

  49. Weet wat nu zo leuk is aan dat Apple virus, iedereen krijgt het op een gegeven moment!!

    kijk eens naar de verkopen van Apple gadgets, iedereen heeft wel iets van Apple in huis…

    je kunt er niet omheen!! het is een virus!!

    eens wil je ook een Apple!! Whoehahahahahaha

  50. @vaagventje:

    Apple heldhaftig verdedigen of apple zwart maken vanwege een gevalletje dat nog niet bewezen is…

    Ik kan mijn iPhone ook aansluiten op 1 van mijn rc accu’s.. reken maar dat die hele telefoon wegbrand, als het kabeltje niet eerder de geest geeft..

  51. @Gonny van der Zwaag: Goed gesproken!!

    Microsoft moet zich met Windows en Office bezig houden, telefoons en zoekmachines is niet hun ding 😉

    En inderdaad, als je veel verkoopt, zit er wel eens iets tussen wat niet lekker van de band rolt.

  52. @Caroline
    Ik probeer even normaal te blijven nadenken en kom tot de conclusie dat de USB poort (hoezeer defect ook) nooit de benodigde stroom (meerdere ampères) had kunnen leveren omdat de electronica inde laptop dan al eerder uitgefikt was. Dus blijft de batterij in de iPh4 over.
    Als deze om welke reden ook (kortsluiting) zeer snel ontladen wordt kan hij met 2000mAh WEL deze vermogens leveren.
    Dat sluit aan bij het gegeven dat de laptop nog heel is (altans wordt geen schade gemeld) en de merkwaardige brandgevallen vorig jaar zomer.
    Maar kennelijk zit er geen (inverse) stroombegrenzer in de iPhone dus als je de 24pins connector kortsluit kan je deze effecten verwachten. Kan een meelezende APR dat bevestigen (als hij dat mag)
    Verder excuses aan alle fanboys (de hoofdschuldige is uiteraard de energiemaatschappij die al deze ampères levert î„…) en prettig weekend !

  53. @Caroline
    Ik probeer even normaal te blijven nadenken en kom tot de conclusie dat de USB poort (hoezeer defect ook) nooit de benodigde stroom (meerdere ampères) had kunnen leveren omdat de electronica inde laptop dan al eerder uitgefikt was.
    Dan blijft over….de batterij in de iPh4 helaas.
    Als deze om welke reden ook (kortsluiting) zeer snel ontladen wordt kan hij met 2000mAh WEL deze vermogens leveren, altans enige minuten maar dat is genoeg.
    Dat sluit aan bij het gegeven dat de laptop nog heel is (altans wordt geen schade gemeld) en de merkwaardige brandgevallen vorig jaar zomer.
    Maar kennelijk zit er geen (inverse) stroombegrenzer in de iPhone dus als je de 24pins connector kortsluit kan je deze effecten verwachten. Kan een meelezende APR dat bevestigen (als hij dat mag) Wellicht een aardig experiment voor deze of gene “Will-it-Blendioot” (die er afdoende rondlopen)
    Verder excuses aan alle fanboys (de hoofdschuldige is uiteraard de energiemaatschappij die al deze ampères levert î„…) en verder prettig weekend !

  54. @caroline: P=I^2*R als ik me mijn cursus elektromagnetisme nog goed herinner dus telt de stroom niet dubbel mee maar kwadratisch… Bij een slecht contact wordt er een weerstand opgebouwd (denk aan verlichting in kerstbomen die eens durft vuur vatten door slecht contact). Je zegt ook dat opladers halfgeleiders zijn en dus geen R hebben, wat dus “trut in pakskes” is. De weerstand wordt pas 0 bij supergeleiders en die krijg je maar bij heel lage temperaturen (zou het zelf ook eens moeten opzoeken, maar denk maar aan kouder dan vloeibare stikstof).
    Edit: cupraten worden supergeleidend vanaf ~-140°C en die worden warme supergeleiders genoemd, dusja…
    Ik ga me niet uitspreken over de stroom maar de weerstand is er dus alleszins wel, en bij een slecht contact zeker…

  55. het klopt dat de kabels van Apple minder lang meegaan. daar is echter wel een rede voor. om een kabel soepel te laten zijn worden speciale weekmakers en stoffen gebruikt waarvan Apple heeft voorgenomen deze volledig buiten het productie proces te houden. de stoffen zijn simpelweg een te grote belasting voor de mensen die het moeten maken en het milieu.
    De kabels zijn daardoor duurder en gaan minder lang mee.
    Het leven gaat over keuzes ook op dit gebied.
    P.’s als je rekening houdt met de grotere kwetsbaarheid van de kabel dan is delevnsduur best goed.mijne doet het al een jaar en negen maanden.@Frank van Manen:

  56. pfffffffff moet hier nu aandacht aan besteed worden?
    Ik ben dus geen fanboy, sterker nog ik vind die fanboys eencellige organismen…en ik plaats af en toe een stevige kritische noot over de iphone.
    Maar laten we wel eerlijk blijven.
    Ik denk dat dit incidentje niets zegt over de kwaliteit van de iphone. Pas als er een stuk of 20 van dit soort gevallen komen begin ik wat te twijfelen.
    Maar sorry…..hier is niet eens feitelijk bekend of de oorzaak bij de iphone ligt.
    Een iphonekritikus gaat het nu voor de fanboys opnemen hoor hahaha

  57. Met Photoshop kun je heel mooie verbrande USB pporten maken.@caroline: Vroeger noemden we dit soort door de concurrent verspreide verhalen FUD

  58. @Kevin De Bruycker:
    Klopt Kevin, maar bij een hoge R, duikt je stroom omlaag, dus die kwadratische stroom telt dan niet meer mee. Dat de stroom omlaag duikt komt omdat de spanning hetzelfde blijft en daar zit weer de omgekeerde relatie in.
    Dus ik voel niet veel voor jouw redenatie. Daarentegen de redenatie van @Floris staat me wel aan. De batterij kan enorm veel stroom leveren. Dat gaat hij ook doen bij een kortsluiting en daar gaat dat kwadraat van die stroom wél meespelen, zelfs bij een lage weerstand. Inderdaad bevat de iPhone waarschijnlijk geen omgekeerde stroombegrenzer.

    Over dat ik zei dat er bijna geen weerstand meer te pas komt in moderne spullen, dat moet je natuurlijk relatief zien, ik heb het natuurlijk niet over supergeleiding, maar het is nogal een verschil of je de stroom begrensd met een weerstand of met een halfgeleider.

    @de schrijvende rechter,
    Het gaat niet om fanboys hoor :-), het gaat gewoon om pure natuurkunde of iets nou wel of niet mogelijk is.
    Enne, tja ik moet toegeven dat mijn collega Sandra toch wel jaloers kijkt naar mijn iPhone, ze is niet zo gelukkig met haar nokia, maar echt dat staat er los van. 😉

    Caroline

  59. Jaaaa….sensatiezoekers opgelet! Lekker weer zorgen maken de komende weken!

  60. Oh nee he. Nog meer voer voor de fandroids…..

  61. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag: @Hans de Wit – Boehoehoe! Tegenover elke persoon die vindt dat we er niet over moeten schrijven, staan 10 mensen die het wel willen lezen. We krijgen dit soort items massaal als nieuwstip toegestuurd, als het eenmaal de ronde doet op sites als NU en Telegraaf. Vandaar: proactief plaatsingsbeleid…

    Volgens mij moet je gemolken worden! 😉

    Ik zeg niet dat IPC het berucht niet mag plaatsen, want nieuws is nieuws, maar kom dan niet schijnheilig met zo’n voetnoot daardoor maak je jezelf ronduit belachelijk!

  62. gek genoeg geeft mij iphone 4 signalen dat hij moet afkoelen terwijl hij nergens op aangesloten is. in mijn huiskamer is het echt geen 35 graden. raar maar waar

  63. Helaas geen geisoleerd geval…. Ik had gisteren met mijn Iphone 4 (2 weken oud) hetzelfde…. ga vandaag naar de T-mobile store…..

    zie pics:

    http://www.xs4all.nl/~lucashf/Iphone4/Iphone4Cable1.JPG

    http://www.xs4all.nl/~lucashf/Iphone4/Iphone4Cable2.JPG

  64. @Hans de Wit – Boehoehoe! Tegenover elke persoon die vindt dat we er niet over moeten schrijven, staan 10 mensen die het wel willen lezen. We krijgen dit soort items massaal als nieuwstip toegestuurd, als het eenmaal de ronde doet op sites als NU en Telegraaf. Vandaar: proactief plaatsingsbeleid…

  65. @JPVH – Spijker op z’n kop: hoge bomen vangen veel wind. Of beter gezegd: grote bomen vangen veel wind. Miljoenen mensen kopen het toestel, dus is er bovengemiddeld veel kans dat er iemand tussenzit met een gebrek.
    Bij de lancering van de Nexus One is trouwens hetzelfde probleem geweest: erg gehyped toestel in de VS, veel gekocht en dus ook veel klachten. Gek genoeg heeft nooit iemand over de Microsoft Kin geklaagd. Maar ja, daar zijn ook maar 500 van verkocht, volgens de verhalen…

  66. @duifje – Ik had het laatst toen het (op de thermometer) 27 graden was.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.