Reacties voor: iPhone 4 ontvangt SID-prijs voor ‘beeldscherm van het jaar’

Het Retina-display van de iPhone 4 is beeldscherm van het jaar volgens de Society of Information Display (SID). De instantie roemt de kijkhoek, scherpte en het energieverbruik van het beeldscherm.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Cool, als mensen nu nog twijfelen of de iPhone 4/iPod Touch 4G het beste beeldscherm heeft, weet ik het niet meer. :mrgreen:

    Heb zelf een 3GS, maar heb het Retina display bij andere gezien, al druk je je neus er op, je kan de pixels niet of nauwelijks zien. Echt extreem scherp. 🙂

  2. @Hionimi: Of je de pixels wel of niet ziet, ligt een beetje aan je gezichtsvermogen. Omdat ik bijziend ben, zie ik ze wel. Maar het blijft een feit dat het een bijzonder aangenaam scherm is om naar te kijken, met niet of nauwelijks zichtbare karteltjes en “trappetjes”.

  3. Ik had verwacht dat het (Super) Amoled (Plus) scherm van Samsung wel zou winnen eigenlijk. Dat is mooier dan het retina display vind ik.

  4. De eerste iPhone was toch ook 3,5 inch?

  5. Die prijs zijn ze inmiddels weer kwijtgeraakt aan Toshiba met hun nieuwe 4 inch HD-scherm (720×1280 pixels)!
    Petje af hoor, ruim 900.000 pixels op een 4 inch scherm.
    Apple zal vast bezig zijn om de gehele jaarproductie voor de 2012-iphone op te kopen. 🙂

  6. Origineel geplaatst door iPhonist von Gates
    Die prijs zijn ze inmiddels weer kwijtgeraakt aan Toshiba met hun nieuwe 4 inch HD-scherm (720×1280 pixels)!

    Je bedoelt dat ze de prijs volgend jaar kwijtraken, want het Toshiba scherm bestaat momenteel nog niet in het wild en kan dus moeilijk prijzen winnen. 😉

  7. Origineel geplaatst door John
    Ik had verwacht dat het (Super) Amoled (Plus) scherm van Samsung wel zou winnen eigenlijk. Dat is mooier dan het retina display vind ik.

    Het enige waarop Amoled beter scoort is contrast/blacklevel. Retina is kleurechter en heeft een behoorlijk hogere dpi.

    Een dpi van 300 is de magische grens om tekst er uit te laten zien alsof het gedrukt staat (op papier). Amoled zit nog ruim onder die 300 en Retina zit er ruim boven. Als ik in het prijzencomité zou zitten moet Amoled éérst maar eens die 300dpi grens doorbreken willen ze voor een prijs in aanmerking komen. Helaas voor Amoled gaat dit geen gemakkelijke opgave worden gezien het allernieuwste Amoled scherm uit de GalaxyS2 zelfs een lagere dpi heeft dan de eerste Galaxy (vanwege de groei van 4 naar 4,3″ terwijl de resolutie gelijk bleef).

  8. Hahaha, grapje zeker. De enige 2 fronten waar het Galaxy ‘S scherm wint zijn beeldschermgroote en contrast. Die halve inch groter is inderdaad fijn, en het contrast laat het scherm feller lijken door dieper zwart. Maar daarna komen alle nadelen. Op normale kijk afstand 70cm-100cm zie je elke pixel afzonderlijk ook zijn er altijd kartelrandjes. Leg je iPhone 4 of 3GS maar naast je Samsung Galaxy S. De Samsung doet maar 10 uur met zijn battery bij normaal gebruik. Door het hoge stroomverbruik van het scherm. En probeer maar is een niet mobiele website op je Samsung te lezen. Hier valt een IPS LCD scherm altijd positief op ten opzichte van een lage resolutie OLED scherm. Je zal merken dat kleine lettertjes veel makkelijker leesbaar zijn op een iPhone 4. Ook het toetsenbord van de iphones zijn stukken beter. De reactiesnelheid is stukken beter. En je hebt geen synchronisatieproblemen, als je je agenda en contactgegevens wilt synchroniseren met je Gmail account. Terwijl er van de Galaxy S 847 pagina’s staan met elk twintig klachten op tweakers.net over de process.Google error tijdens het synchroniseren. Tweakers.net is een Nederlandse site.
    Iemand die toch nog na deze wijze raad de mislukte iPhone kopie koopt wens ik veel geluk. En ik kan je in Zuid-Holland altijd uit de brand helpen. Maar koop liever een iPhone en jailbreak hem. Dan heb je veel meer plezier.@John:

  9. Ik maak nu gebruik van het Super Amoled Plus scherm van de Samsung Galaxy S II – dit scherm is zeer helder en je kunt de pixels er vrijwel niet op waarnemen. Het verschil zit hem dezer dagen in het woordje ‘vrijwel’. Op de iPhone 4 zie je ze namelijk écht niet. Derhalve is het Retina Display mijn inziens de terechte winnaar, hoewel de Samsung Galaxy S II het toch ver schopt 🙂

  10. Origineel geplaatst door Cornerstar31De enige 2 fronten waar het Galaxy ‘S scherm wint zijn beeldschermgroote

    Beeldschermgrootte kun je niet op winnen maar is persoonlijk. Als je geen kolenschoppen van handen hebt prefereer je volgens mij meer een 3,5″ scherm omdat dit gewoon lekkerder in de hand ligt dan een toestel met 4″ of groter.

    We moeten niet vergeten dat we het over telefoons hebben, vroeger moesten die zo klein mogelijk zijn. 😉

  11. Ik vind dat het persoonlijke smaak is sommige mensen hebben liever een scherm met beter contrast en fellerre kleuren terwijl andere liever een scherm met een hoog dpi.
    Maar feit is dat puur op technisch vlak het retina display wint.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.