Reacties voor: iPhone 4 is bijna de meest gebruikte camera op Flickr

De iPhone 4 is bijna het meest gebruikte fototoestel op fotosite Flickr.com. Hij geniet nog niet de populariteit van de iPhone 3G eerder, maar vormt een bedreiging voor de Niken D90.
Bart Breij -

Reacties: 14 reacties

  1. Als de camera’s van mobiele telefoons echt zo slecht zijn als veel fotografen beweren, zouden ze vast niet zoveel gebruikt worden…

  2. @Alfred: Je bedoelt toch niet echt te zeggen dat de camera’s van mobieltjes beter zijn dan de Nikon D90???

  3. Je kan net zo goed neerzetten dat de Canon EOS 400D de lijst aanvoerde in 2009. De rebel XTi word namelijk niet verkocht in Nederland.

  4. Jammer. Met veel iPhone foto’s op flickr wordt het er niet mooier op.

  5. Het direct uploaden van een foto vanaf een smartphone is natuurlijk veel makkelijker dan vanaf een ‘echt’ fototoestel. De grafiek laat helaas niet de de relatie in kwaliteit van de foto’s zien (dus compositie, kleurgebruik, originaliteit etc.). Iemand met een iPhone of andere smartphone met een camera zet denk ik sneller wat lollige vakantiekiekjes online dan een professionele fotograaf of enthousiaste hobbyist die z’n eigen foto’s kritisch bekijkt en selecteert.

  6. Origineel geplaatst door Donstil
    Jammer. Met veel iPhone foto’s op flickr wordt het er niet mooier op.

    Dat hangt helemaal af van wie de foto maakt. Ik heb hele mooie foto’s weten te maken met mijn iPhone 4. Niet allemaal, maar een paar zijn toch wel erg mooi.

  7. Dit is precies de reden waarom de kwaliteit van telefooncamera’s wél belangrijk is.

  8. Ik betwijfel of dit wel helemaal klopt.

    Als ik nl. foto’s die ik met een gewone camera heb gemaakt synchroniseer met m’n iPhone en ze daarna upload naar Flickr vanaf m’n IPhone, dan denkt Flickr nl. ook dat doe foto’s met een iPhone gemaakt zijn!

  9. @iEric: Weet je dat wel heel zeker? Ik geloof namelijk dat de metadata van de foto’s niet wordt gewijzigd als je hem met iets anders upload…

  10. Naam van de site trekt me ook niet aan

  11. Eric: grappige redenatie, maar helaas klopt het niet wat je zegt…

  12. daar ben ik het 100% mee eens

  13. Ja, heel grappig 😀
    Maar toch, als ik bij de EXIF-data op Flickr kijk van de foto’s die ik met een Canon Ixus heb gemaakt, maar met m’n iPhone heb geupload, dan staat er toch echt bij dat de camera een iPhone is.
    Dan kan je wel zeggen dat het niet klopt, maar leg het me dan maar eens uit hoe dat kan?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.