Reacties voor: iPhone 4 heeft meer last van glasbreuk dan iPhone 3GS

De iPhone 4 heeft een hogere kans om beschadigd te raken dan de iPhone 3GS. Vooral de kans op glasschade is veel groter, terwijl de kans op vochtschade is afgenomen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 82 reacties

  1. waarom overal Gate achter? bah.

    Wel logisch dat dit de hoofdoorzaak is trouwens, want er zitten 2 dikke glasplaten op, die kunnen echt niet tegen steen.

  2. M’n moeder had m een paar dagen: liet hem vallen en hoppa, glasplaat kapot. 200 euro lichter en sommige letters doen het niet meer dus ze moet er mee terug ook.

  3. Tja, als je ergens 2x zo veel glas in verwerkt, is de kans ook 2x zo groot dat daar schade aan komt.
    Kopje niet echt nieuws…. 😉

  4. Ja maar ik vind dat een slechte zet van Apple glas gaat best wel snel kapot

  5. Ik heb geen idee van de kwaliteit van een iPhone 4 maar intussen wel van mijn 3 GS!

    Verleden week ben ik mijn iPhone 3GS verloren, maar… werd binnen een paar uur gebeld door de eerlijke vinder dat ik hem op kon komen halen! Geweldig dit, ze bestaan nog EERLIJKE VINDERS!!!

    De iPhone was wel iets beschadigd links en rechts doordat hij blijkbaar uit mijn zak is gevallen en… ik er met mijn auto overheen ben gereden! Maar ondanks dat werkt ie nog prima en behalve wat lichte schammetje niets aan de hand met de glasplaat! Dus de 3GS kan in ieder geval wel tegen een stootje!

  6. Helaas behoor ik ook tot de 25% met glasschade aan de achterzijde. Gisteren kletterde mijn iPhone 4 over twee betonnen treden naar beneden. Dat geluid alleen al, brrrr. Gelukkig Bodyguardz folie op achter- en zijkant, dat heeft de beschadiging beperkt tot een afgebrokkeld hoekje glas. Het scherm is gelukkig ongeschonden uit de val gekomen!

  7. Of de iPhone 4 is waterdichter

  8. Onlangs mijn 4 van 1,5 meter hoog op ruw beton laten vallen. Ik hing mijn broek, met daarin mijn Iphone, op aan een rek om een werkbroek aan te trekken. Ik zag de Iphone een centimeter of 20 omhoog stuiteren en nog een keer neer komen. Au.
    Maar… Omdat de iphone mee moet in een best wel ruige omgeving zit er een Speck hoesje van het hoesjesprogramma om. Niks aan het handje. Het beton was wel beschadigd, er zat betonstof op het hoesje 🙂

  9. De metalen randen helpen ook niet mee, die absorberen schokken veel minder goed dan de kunststoffen behuizing van voorgaande iPhones. Mijn iPhone 4 is ook al een keer naar Pro Assist geweest met een gebroken scherm..

  10. Gaat dit artikel eigenlijk enkel over beschadiging of is de iPhone echt zo goed dat ie enkel onbruikbaar wordt door hem te laten vallen of vocht?

  11. ik heb mijn i4 al vol krassen zitten terwijl die zelfs 90% van de tijd in de defender case van otterbox zit

  12. Dat is grappig net vandaag mijne laten vallen vol met breuken. Nu 2 weken wachten op de verzekering

  13. Ook niet zo vreem toch?! als je nagaat dat het glas opvlak verdubbeld is.

  14. 25% van de glasschade betreft de achterkant.. Zet je toch aan het denken, niet?

  15. Wat een onzin..!

  16. mm nu begin ik een beetje kriebelig te worden.
    had juist net mn bumper afgezworen, maar nu begin ik weer te twijfelen

  17. Het ligt ook aan de persoon…als je je iPhone laat donderen op grond of op wat dan ook, elke telefoon van tegenwoordig is snel kapot als je het laat vallen…soms is het per ongeluk, maar dan nog, je weet dat het een gevoelig product is…

    Geen last van iig…ben altijd zuinig op me mobiel.
    Ben een maand geleden aangereden, met m’n iPhone 4 in me broekzak, geen krasje op het beeldscherm of achterkant…dusja…gwn verzekeren die hap.

  18. als je hem maar hard genoeg laat vallen, dan gaat alles kapot.. ik zou zeggen doe niet meer mee aan deze nieuwsberichten en dan stopt deze onzin ook.

    als ik een nokia n95 op de grond klets gaat ie stuk, nieuws nieuws nieuws!

  19. Er zit helaas geen gorilla glas op de iPhone 4 :

    http://www.gottabemobile.com/2010/06/25/ifixit-backtracks-on-iphone-4-gorilla-glass-claim/

    Ifixit heeft die bewering ingetrokken.

  20. @makkiej: volkomen gelijk, elke telefoon beschadigt als je het laat kletteren op de grond…

  21. Een onzin conclusie, verhaal klopt niets van, begin nu toch zwaar te twijfelen aan de kennis/kwaliteit van de IPC

    percentages zeggen helemaal niets over aantallen, en al helemaal niet over de ernst. Als iedereen er achter gekomen is dat je de iPhone niet onder water moet houden, wordt het zelf 99%. ….. Dus de i4 gaat alleen maar kapot door glasbreuk. Is ie dus veel beter dan de i3, toch?

    Appels en peren vergelijken om alleen een onzin verhaal te kunnen publiceren? Wow… Bravo

    en idd ook geen gorilla glas op de i4, klopt dus ook niet

  22. Anders doe je gewoon voorzichtig met je telefoon is er ook niks aan de hand!

  23. ik heb op mijn iphone 4 een erg kliene ster boven het scherm , dat was binnen 1 dag 🙁 mijn 3gs is nu 1 jaar oud zonder krasen , ik voel zelf het glas op een iphone 4 is niet zo sterk als apple zegt

  24. Ik heb liever een gewone achterkant dan gorilla-plexiglas en helemaal geen metalen rand.
    Veel domme ontwerpfouten, zeg.
    (of moest er een hoezen-bedrijfstak op de been geholpen worden?)

  25. Ik wou bijna zeggen de iphone 4 is een en al glas

  26. Wat een slechte onderzoek! Aan dit soort cijfers heb je heel weinig om te kunnen concluderen dat de iPhone 4 daadwerkelijk meer glasschade heeft!

  27. iphone 4 heeft ook 2x zoveel glas dan de 3g(s) dus is niet meer dan logisch toch… lekker zinloos stukje statistiek

  28. Dat is nu ja. Over een jaar zijn er vast meer mankementen aan de iPhone 4.

  29. @Makkiej Nou, ik heb jarenlang een N95 gehad, zovaak hard gevallen, werkte nog prima geen schade dus fout voorbeeld 😉 Op paar krasjes na

  30. Het is dat mijn Vapor ElementCase te duur is om te beschadigen maar ik durf hem BIJNA te laten vallen in de Vapor.

    Ik weet zo goed als zeker dat ie pittig beschermd word door de aluminium case.
    Duur maar ik vind dit de enige mooie, goede bescherming.
    En de enige manier om een case om je iphone te hebben zonder dat het echt zonde van de looks is.

  31. @thespirit: Doe maar niet.. de schok van de val wordt totaal niet gedempt door de Vapor dus alle elektronica krijgt een flinke opdonder..

  32. @Jantje:
    Mee eens: “how to lie with statistics”: Als de Iphone 4 heel weinig gebreken heeft, behalve het glas, dan gaat het percentage glas-schade natuurlijk omhoog. Zelfs als de totale hoeveelheid glasschade minder is dan bij de 3GS.
    Vreemd verhaal dus. Niet meer doen of beter onderbouwen.

  33. “How to lie with statistics”!: Op basis van deze gegevens zou het dus zelfs kunnen zijn dat de Iphone 4 veel beter is dan de 3GS!!

    Hoe zit dat? Als de Iphone 4 heel weinig gebreken heeft, behalve het glas (wat logisch is, want daar zit meer van in de I4), dan gaat het percentage glas-schade natuurlijk omhoog.

  34. Leuke aannames die laatste 2. Helaas is het eerste jaar nog lang niet voorbij. En de káns op beschadigingen zegt meer over de gebruikers dan de telefoon. Zeker met de case die apple bij je iphone gaf.

  35. Origineel geplaatst door Jantje
    Een onzin conclusie, verhaal klopt niets van, begin nu toch zwaar te twijfelen aan de kennis/kwaliteit van de IPC

    ‘IPC’ heeft alleen maar vertaald hoor. 🙂

  36. ik geloof het graag, kijk voor de gein maar eens in je broekzak, de meeste hebben een zandbak er in zitten.

    ook al heb je een supercase er omheen zitten, gaat het gruis er toch tussen zitten, en dat zorgt juist voor meer krassen.

    hoe vaak ik wel niet lees “haal ik naar een paar weken mijn case er af, zit de achterkant / zijkant onder de krassen”.

  37. Uhhm
    Als de iPhone 4 nou waterdichter is, is de kans groter dat je iPhone en glasbreuk oploopt dan waterschade, ik vind dit persoonlijk een niet IPC waardig. Ik heb trouwens een grote barst in mn iPod touch maar er zit volgens mij dubbelglas want je ziet de barst wel maar je voelt hem niet

  38. De iPhone 4 heeft dus ook meer last van waterschade omdat de 4 68% meer kans heeft op beschadiging.

  39. gelukkig bestaat er nog google 🙂

  40. goed nieuws voor carglass 🙂

  41. @Absrnd:

    Niet in de vapor, als daar zand tussen zit maakt dat niet uit, de iPhone kan niet bewegen in die case dus kan het zand niet krassen.

    En op een eerdere reatie, ja uiteraard krijgt de hardware een opdoffer als je hem laat vallen maar ik denk dat de kans dat je glas ieder geval heel blijft minstens verdubbeld.

  42. Zoals hierboven ook al aangegeven is dit een beetje een onzin artikel.
    Als van de 82% punt glasschade 25% is toe te schrijven aan de achterkant dan blijft er dus ~60%punt voorkant over. Dat betekend dat het glas van de iPhone 4 BETER is dan dat van de 3GS.
    Enkel omdat er in totaal meer glas op zit is het percentage hoger.
    Het glas is dus beter, maar omdat er meer van op zit vormt het een groter deel.

    En verder is het inderdaad heel raar om te concluderen dat als glasschade een groter deel heeft het glas slecht zou zijn. Het kan natuurlijk prima zo zijn dat hij beter bestand is tegen water.

    Wordt een beetje droevig van dit artikel.

  43. Tja, als het de iPhone betreft is het al snel nieuws. Ieder mobieltje kraakt als je ‘m op beton laat kletteren. Ik wil weleens alle schadegevallen in een grafiekje zien van, zeg maar, de telefoons van Nokia…?

  44. Hmmm mijn iPhone 3G is al 2 jaar oud en vakere gevallen, buiten wat krassen heb ik verder geen schade aan de iPhone 3G.

    Als ik dit artikel zo lees over de iPhone 4 dan lijkt wel alsof bij iPhone 4 snel game over is wanneer je hem laat vallen, want een telefoon laten vallen valt niet binnen de garantie natuurlijk.

  45. Rustig, er komt een nieuwe volgend jaar…

  46. Er is maar een soort glas dat niet breekt en dat is het glas dat men gebruikt in winkels (veiligheidsglas). Dat gorilla glas van Apple is een grote leugen, het is helemaal niet bewerkt. Zal binnekort wel uitkomen.

  47. Nu ja als je een drinkglas laat vallen loopt die ook mee schade op dan een plastieken beker hè :-Z

  48. @Overkamp – Klopt de witte iPhone4

  49. Deze percentages zeggen niets, aantallen moeten we weten. Wellicht gaan de overige onderdelen net zo vaak stuk als bij de 3 GS, maar krijgt Apple bijv 1 op de 4 iPhone 4 toestellen defect terug, tegen bijv 1 op de 12 bij de 3 GS…

  50. Ok, de glasbreuk van dit toestel is misschien groter, maar de plastic-breuk is ongetwijfeld een stuk minder.
    Hahaha.

  51. @meesvanderleeden@hotmail.com:

    Kan ze beter verzekering afsluiten

  52. Kijk, vroeg of laat gaat Apple toch een iPhone moeten maken zonder achterkant. Face-off, maar dan reverse…
    Het zou me niet verbazen van Steve, net zoals dit hier: http://www.youtube.com/watch?v=9BnLbv6QYcA

  53. Mensen mensen….

    1. iPhone 4 heeft antenne probleem, NEE!! Het is de Software zegt Apple. (AntennaGate)
    2. Het glas is Gorilla-Strong, NEE!! Dat is het niet (HET IS GLAS MENSEN!!!)
    (GlassGate)
    3. iPhone 4 vol met Design Fouten, NEE!! Alle Telefoons hebben BUGs
    BugGate

    iOS/iPhone 4. HELLL YEAHHH, KissMyBackGate !!!

    Al iPhone 4 vanaf dag 1, Geen krassen, geen antenne problemen, en 100% Jailbroken.

    Latersss

  54. De schrijver heeft de statistische gegevens volgens mij helemaal verkeerd geïnterpreteerd. Deze grafieken beschrijven hoe groot het aandeel van een bepaalde schade is in het totaal van kapotte toestellen, dus niet de hoeveelheid schade van een bepaalde categorie aan de totale hoeveelheid toestellen.

    Áls je toestel stuk is, ligt dat bij de iPhone 4 dus vaker aan glasbreuk dan bij de 3GS. Óf hij vaker stuk gaat is hier niet uit af te leiden.

  55. Wat doen de fabrikant hier aan mocht het zo ver komen dat bij de iPhone 4 het scherm of de achterkant kapot gaat?

  56. Dat komt natuurlijk omdat er 2x zo veel glas is;)

  57. @//:
    Glas dat niet kan breken bestaat amper. Zelfs veiligheidsglas kan breken.
    Grosso modo zijn er 3 types glas in de bouw:
    -gewoon float glas dat uiteraard het minst sterk is.
    -gehard glas is float dat een extra thermische behandeling gehad heeft waardoor het sterker wordt. Bij breuk spat het in duizenden kleine stukjes uit mekaar. Door de grote oppervlaktespanning is vooral de randzone risicogebied voor beschadiging.
    -gelaagd glad zijn 2 of meerdere lagen van bovenstaande glassoorten op mekaar verlijmd met een kunststoffolie ertussen. Ifv de glasdikte, aantal lagen, glassoorten, type kunststoffolie, krijg je hiermee inbraakwerend, kogelvrij, … glas. In zijn eenvoudigste vorm (2 lagen float met 1 laag folie) verhindert het de breuk hoegenaamd niet maar valt het glas bij breuk niet uit mekaar.

  58. @Darkaya-vemioN:

    Wauw, jij bent de volmaakte Apple fanboy! Uit ervaring zeg ik dat ik hem 1 keer heb laten vallen, terwijl ik er super zuinig mee ben. De gehele voorkant is ‘shattered’.
    Het antenne probleem is er wel degelijk. Kom hier maar heen als je het wilt zien. iOS 4.1 lost helemaal niets op. Niet de antennegate, niet de bewegingssensor, helemaal niets.

  59. Na meer dan een jaar 3G heb ik m een keer laten vallen in de badkamer. Had m op t randje van t bad gelegd. Vervolgens viel die van 40cm hoog precies op de hoek op de tegels. Hele glas aan diggelen. Kon geen letter meer goed lezen. €70 reparatie. Geen verzekering. Als ik dit zo lees zou ik er wel over denken m’n i4 te verzekeren. Of willen ze dit juist? Wel goed bericht dit voor alle verzekeraars.

  60. Mijn iPhone 4 wilde meteen al op de derde dag vallen. Een meter hoog, niet extreem. En inderdaad glas kapot aan de achterkant. De kwaliteit van het glas is niet zo hoog als men wil doen geloven. Kostte me Eur 200 om een nieuwe te krijgen. Met andere mobieltjes nog nooit bij de hand gehad. Mijn conclusie: kwaliteit glas is zwak.

  61. Als ik een glas plaat uit me handen laat vallen dat valt het kapot. Logisch toch…..?
    Dus als ik een telefoon met 2 glazen kanten laat vallen dan is de kans dat het kapot gaat heel groot.
    Logisch toch?
    Dus wat is nu eigenlijk het punt?
    je moet je telefoon niet laten vallen.

    Of is dat dan ook de schuld van Apple?

  62. Origineel geplaatst door Darkaya-vemioN
    Mensen mensen…. 1. iPhone 4 heeft antenne probleem, NEE!! Het is de Software zegt Apple. (AntennaGate)2. Het glas is Gorilla-Strong, NEE!! Dat is het niet (HET IS GLAS MENSEN!!!)(GlassGate)3. iPhone 4 vol met Design Fouten, NEE!! Alle Telefoons hebben BUGsBugGateiOS/iPhone 4. HELLL YEAHHH, KissMyBackGate !!!Al iPhone 4 vanaf dag 1, Geen krassen, geen antenne problemen, en 100% Jailbroken. Latersss

    en zo is het maar net!

  63. apple zou het trouwens ook voor bepaalde redenen gedaan hebben:

    vochtschade is niet gedekt onder garantie: vandaar al die sensorplakkertjes (vooral die bij de connector is gevoelig…)

    Valschade is ook niet gedekt: vandaar dat het glas gelijk krak zegt, dan kan je niet meer beweren dat hij niet gevallen is …

    en natuurlijk verkoop van allerlei cases, hoesjes etc. daar zit veel geld in

  64. Ook ik heb 2 weken geleden ondervonden dat het glas wel prachtig mooi is maar dus niet zo sterk. Op zich ook niet zo verwonderlijk. Ben zoals de meeste superzuinig op m’n mobieltje maar je kan nooit uitsluiten dat hij een keertje valt.
    Hij is dus 1 keer naar beneden gestuiterd vanuit mijn borstzakje bij het bukken en de voorkant heeft nu een mooie barst en de zijkanten van het glas een aantal putjes.
    Het grootste probleem denk ik is dat het glas aan de zijkanten vrij is. Als de foon valt dan is kans het grootst dat hij op 1 van die kanten valt met een barst tot gevolg.

    Conclusie: hij is bloedmooi maar zeker zo fragiel.

  65. Wat een commentaren opdat deze statistiek niet zou kloppen of dat men zeker er niks slecht mag achter zoeken.

    ALs ik morgen een volldige glazen auto maak, die dubbel zoveel problemen heeft in totaal. Zouden volgens sommige hun logica de auto eigenlijk beter zijn: “ah ja je hebt geen last meer van deuken in de carroserie , dus is hij eigenlijk beter”

    Nee het aantal problemen is omhoog gegaan vooral door design keuzes (+25% door glas op de achterkant) maar dat mag blijkbaar niet gezegd worden.

  66. Mijn oude iPhone 3G had ook een mooi sterretje na een half jaar als mensen vroegen wat er mee aan de hand was kon het antwoord “een stukje diefstal preventie” de nodige mooie reacties geven. Voor mijn iPhone 4 maar gewoon een verzekering afgesloten..

  67. En 100% van de schade aan de iphone wordt veroorzaakt door nalatigheid van de eigenaar.
    Ik bedoel een iphone kan een hoop hebben, maar als je hem 3x per dag laat vallen en vervolgens in de wc dumpt gaat alles stuk

  68. In het artikel wordt gesproken over “veel vaker” terwijl het glasoppervlak van Iph4 verdubbeld is en het % verhoogd is van 76% naar 82%. Dus de “veel vaker” is ongeveer een toename van 10%

    Iphoneclub! is “veel vaker” 10%???

    Tip voor de redacteuren van iphoneclub en alle journalisten in Nederland, gebruik eens wat minder bijvoegelijke naamwoorden en overtreffende trappen, en als je deze wel hanteert, denk even na.

  69. Je snapt het niet, die veel vaker slaat op het feit dat het aantal schadegevallen bijna verdubbeld is :van 2.8% na 4 maand bij 3gs tot 4.9% na 4maand bij iphone 4 .

    Een toename van 68%

    Daarna verdeeld men die 4.9% onder in welk precies het probleem was . En ook daar ziet men het glas terugkomen, niet enkel als voornaamste oorzaak maar ook als grootste stijger .

    Een stijging van 68% is toch echt wel veel vaker hoor. Als zo doorgaat zit je aan 15+% op 1 jaar.

  70. @Joost: Dan Ligt het toch echt aan jou specifieke iPhone4, Of aan het gebied waar je bent. Ik heb nergens last van!
    Of ik ben gewoon een mazzelaar…….

    Vanuit zeeland.. En JA!! Apple RULES!!!! (Typt hij van zijn Pc met windows HaHa)

    iOS 4.1 (Jailbroken) iPhone4 16Gb

  71. @bashie: MOOI GESPROKEN! en even een Toevoeging op jou mooie uitspraak.

    Als Ik een Nokia, Samsung, LG of Motorolla in het water donder verzuipt hij.
    Waarom zou dit bij de iPhone anders zijn?

    Plons = Stuk

    Thnxx Laterss

  72. Origineel geplaatst door nibs
    ik voel zelf het glas op een iphone 4 is niet zo sterk als apple zegt

    En wat zegt Apple over de sterkte van het glas? En hoe kan jij “voelen” hoe sterk glas is? Ben je een mutant ofzo?

  73. Geen last van. Mijn 3g van 2 jaar zie je nog niets aan, zit altijd in stoffen hoesje!! Zelfde als mijn ip4. Als ik soms zie hoe mensennmet hun iphone omgaan is het vaak eigen schuld!!!

  74. Het is aluminosilicate…

  75. Hmm.. vind het wel het vermelden waard, dat de onderzoeker niet geheel onafhankelijk is. SquareTrade vaart wel bij het bang maken van consumenten..

  76. De conclusie dat de iphone4 vaker door glasbreuk wordt getroffen klopt niet. Dit kun je niet afleiden uit de genoemde percentages, welke overigens niet ver uit elkaar liggen (82 tegen 76 procent). Het aantal schadegevallen is hiervoor bepalend. Als de 3gs meer schadeoorzaken kent (vanwege het slappere plastic?) dan is het percentage glasbreuk vanzelf lager. Je kunt uit het voorgaande niet afleiden dat het glas van de iphone4 vaker breekt.

  77. tis niet de bedoeling je iphone te laten vallen elk ander toestel zou ook kapot gaan , kras vrij is die wel dankzij het sterke glas type en ook nog lekker licht

  78. Origineel geplaatst door Darkaya-vemioN
    @bashie: MOOI GESPROKEN! en even een Toevoeging op jou mooie uitspraak.Als Ik een Nokia, Samsung, LG of Motorolla in het water donder verzuipt hij.
    Waarom zou dit bij de iPhone anders zijn? Plons = Stuk Thnxx Laterss

    nokia is nog erg waterproof naar mijn mening

  79. Helaas ook bij mij gebeurde het, Was nog zo voorzichtig met hoesje er omheen maar door de gladheid van de afgelopentijd viel ik en een dikke barst in de achterkant.
    Gelukkig viel hij plat en is mijn Iphone 4 verder niet beschadigd.
    Wat toen. Eerste krasje doet pijn maar toen ik het gebroken glas zag dacht ik echt van owwww nee!!!

    Naar wat zoekwerk kreeg ik te horen dat het +- 200 euro zou kosten. NIET DUS!
    Mensen laat je niet oplicten, je betaald toch geen 1/3 van de orginele prijs voor een nieuw stukje glas!
    Ik heb gezocht en kwam op de website iphone-eindhoven.nl Zij vervangen een achterkant voor 89 euro.
    Dat was de eerste stap, -119 euro op wat ik hierveel al boven lees. Maar goed Een achterkant vervangen is 5 min werk. Zet je mobiel uit en op de stil functie
    Draai de 2 schroefjes los en thats it. Je schuift zo de oude er-af en de nieuwe erop.

    Ik heb dus een nieuw achterkantje gekocht voor nog geen 50 euro en heb hem zelf er opgezet. Voorkant is iets lastiger maar ook zeker te doen.
    Bespaar jezelf een hoop geld en geef het door. Kan of durf je het niet zelf, laat het iemand anders doen.
    Er kan bij de achterkant niks mis gaan.

    Groeten Jasper en Succes met jullie Phone

  80. Extra

    heb een achterkant besteld uit duitsland voor 13 euro Orgineel!

  81. Ik heb net paar minuten mn iphone 4 laten vallen op de steen grond, bij de camera hele grote barst! ik baal echt, ook dom om hem daar te laten vallen.. ik hoop dat dit onder garantie valt

  82. @S1W – Aangepast, was mij niet bekend.
    En waarom zegt niemand dat het aluminosilicate is?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.