Reacties voor: iPhone 4 en iPhone 4S winnen van Nokia Lumia 800 in browser-benchmarktest

De Nokia Lumia 800 blijkt niet te kunnen winnen in een browserbenchmarktest met de iPhone 4 en iPhone 4S. Beide iPhones scoren beter op een reeks testjes.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 40 reacties

  1. Ik heb de 4S en de Lumia 800. Ik vind de Lumia verrassend fijn werken. Maar de browser speelt niet eens html filmpjes af. Zoals op gamekings.tv. Maar goed, ik ben al sinds de iPhone een iPhone gebruiker. Heb ze allemaal gehad. En wil nooit wat anders. Maar vond WP Mango gewoon erg fijn voor erbij.

  2. Waarom een iPhone 4 op 4.3, iOS 5 is veel sneller… Domme onderzoekers of bewust iPhone 4 slechter laten lijken dan het werkelijk is?

  3. Windows Phone is een goed alternatief voor iPhone en werkt in elk geval fijner dan Android. Wanneer komt er een WPPlanet of WPClub bij?

  4. Natuurlijk is iPhone sneller, een mac met safari is ook veel sneller dan een willekeurige andere computer met Internet Explorer

  5. Die Lumia zit geen eens in de 4S klasse.

    Appels en peren vergelijken…

  6. @gonny, corrigeer me als ik fout zit, maar was het niet zo dat de 4s op plaats een stond, de Luma op twee en de 4 op drie?

    Dit is tenminste wat ik gelezen heb

  7. iPhone heerst 😉

  8. @Bubbly: Klopt met Safari op mijn iPhone 4 (met iOS 5.0.1) scoor ik 52826 in BrowserMark. Met Atomic Web scoor ik “slechts” (?) 34k though…

  9. iPhone mag dan wel heersen, WP7 is tot nu toe we de
    eerste die mij verder heeft doen laten kijken dan iOS.

    Ik geef toen iOS zit geniaal in elkaar. Maar nu al bijna 6 jaar gebruik te mogen maken van een iPhone ben ik wel eens toe aan wat verfrissing, een andere belevenis. Ik hoop zo dat apple met iets heel nieuws komt voor de besturing van iOS. Want WP7 komt precies op het zelfde neer. Het openen van apps alleen het voelt zo veel anders. Dus ik hoop dat apple dit door WP7 ook een beetje meer gaat in zien…

  10. Mijn iPad 2 haalt bij de eerste test: 102045, toch raar, want de specs zijn hetzelfde als de iPhone 4S, geen multitasking opgeschoond en iOS 5.0.1

  11. Mijn iphones 4S 5.0.1 zit op 2238.6 +/- 0.3%

  12. @Bubbly: Waarschijnlijk wilden ze het beoordelen op de software die met het product was meegekomen en niet de latere updates…

  13. Origineel geplaatst door Bubbly
    Waarom een iPhone 4 op 4.3, iOS 5 is veel sneller… Domme onderzoekers of bewust iPhone 4 slechter laten lijken dan het werkelijk is?

    Vind ik ook raar, ik heb die browsermark (1e test) op mijn iPhone 4 gedraaid met iOS 5.0.1 en ik heb als score 53235, dat is toch aanzienlijk hoger dan iOS 4!

  14. mijn iPhone 4 op iOS5 haalt een vele male hogere score dan in deze test met die speed reading test (zoals verwacht). 40 tegenover 2 is namelijk wel een erg groot verschil. En dat met een simpele software update 😛

  15. De iphone 4S word zelf underclocked. Je zou op de ipad veel betere resultaten moeten halen dan op een iphone. Of je hebt een beetje geprutst met de cydia apps. Dat kan ook altijd voor serieuze vertragingen zorgen.

    Origineel geplaatst door WouterT
    Mijn iPad 2 haalt bij de eerste test: 102045, toch raar, want de specs zijn hetzelfde als de iPhone 4S, geen multitasking opgeschoond en iOS 5.0.1

    De lumia doet het ook niet slecht en ik vind benchmarks zwaar overhypte testen. Ze weerspiegelen niet altijd hoe een besturingsysteem werkt of doet. Beter zou je kijken naar hoe vloeiend alles scrolled, zoomt, .. . Dat zijn de dingen waar ik meer belang aan hecht dan aan die seconde die je sneller bent met de iphone. Ik zou graag ook een amoled paneeltje zien in de iphone. Wat me trouwens opvalt ( en hier ga ik ook commentaar op krijgen) is dat het scherm van de lumia zoveel mooier is dan die van de iphone.

  16. Origineel geplaatst door Floris
    Maar nu al bijna 6 jaar gebruik te mogen maken van een iPhone ben ik wel eens toe aan wat verfrissing, een andere belevenis.

    6 jaar? Het is net 5 jaar geleden dat de iphone werd onthuld. De iPhone is krap 4 1/2 jaar te koop…

  17. hij heeft een prototype van de iPhone gevonden in een café… duh.

  18. Hah t lijkt net alsof langere laadtijden beter lijken in dot filmpje.. Maarja iPhone staat als een huis, vind die speed read test ontzettend leuk om op de Mac of m’n iPhone 4 te doen, altijd verbaasde gezichten (hoe kan een Mac t beter doen op een Microsoft test). Maar vind mango een mooie toevoeging aan de Phone OSs. Ik blijf zelf bij iPhone

  19. De lumia 800 is een single core CPU en goedkoper. iPhone 4S dual core en duurder. Rare vergelijking..

    Wat Steve Jobs zei: het gaat om de ervaring. M’n iPhone 4s werkt super en de lumia interface voelde verassend sneller aan van een maat, de browser voelt net zo snel aan al is die dat niet in de benchmark, die zich op één onderdeel laat testen en niet alle andere factoren.

    Vind de ui erg futuristisch, veel beter dan Android in ieder geval en grafisch mooier dan iOS, Apple mag hier wel dingen van kopiëren en op verbeteren!!!!

  20. @Ferry: waarom niet? het is toch gewoon maar een test die microsoft je laat gebruiken, ook op andere browsers wel zo eerlijk.

    ik heb nu al een ipod touch 2g gehad, geweldig ding… een iPad2 heb ik nu, (en eigenlijk gebruik ik hem pas sinds iOS5, daarvoor vond ik ‘m eigenlijk maar stom. nu istie geweldig). heb al een jaar lang een android telefoon, maar nee dat wordt hem echt niet meer… ik denk dat het volgende wp7 wordt…

  21. De Nokia is een mooi toestel, wellicht wel mooier dan de iPhone 4(S).

  22. De Lumia heeft geen dual core processor en mag niet direct met de 4S vergeleken worden. Verder vind ik, persoonlijk, de Lumia de mooiste van de twee.

  23. Zolang Windows Phones met I.E werken zou de browser altijd slecht zijn.

    De Lumia ziet er wel heel mooi uit, doet me denken aan de (oudere versie) iPod nano, maar dan met een groot touchscreen inplaats van klein schermpje met een draaiwieltje

  24. Binnen mijn familie inmiddels 2 Lumia gebruikers en ik moet eerlijk bekennen, Nokia heeft er wat moois van gemaakt en WP7.5 is verfrissend.

  25. Sinds ruim een maand in bezit van een Lumia 800, na 4,5 jaar iPhone… wat een verademing! Wat een ongelooflijk mooi, elegant en sexy OS. Vloeiender en vooral dynamischer dan iOS. De Lumia is ook een prachtig toestel met een industrieel ontwerp en schitterend amoled scherm met Clearblack technologie.
    Windows Phone 7.5 is het eerste OS dat mij van de iPhone af heeft laten stappen… android doet me niks, WP 7.5 is een lust voor het oog!

  26. De Lumia is een fantastische telefoon. Ik heb ook een 4S en dat benchmark verschil is in praktijk domweg een paar keer knipperen met je ogen! Neem het scherm van de Nokia Lumia maar ‘s of z’n souplesse: geniaal!

  27. @: Hoezo dat nou weer? Meneer heeft ooit eens opgevangen dat internet explorer slecht zou zijn? Deze mobiele variant op WP 7 werkt gewoon uitstekend. (Ja de oude op WM5,6 etc. was ronduit bagger)

  28. Ik heb zelf net even m’n 3GS (iOS 5.0.1) getest:
    Browsermark : 40261
    Speed reading : 27fps
    Sunspider : 4704ms
    HTML5: 305 (+9 bonus)

    Op 3 vd 4 testen scoort m’n 3GS beter dan de Lumia 800.
    Op de HTML5 test zelfs beter dan de 4S. Hoe kan dit?

  29. Waar kan ik speed reading testen? Ik kan het hergens vinden op google

  30. Ik heb jarenlang iPhones gebruikt. Eerst de 3G, daarna de 3Gs en als laatste de 4. Prima telefoons, maar op een gegeven moment raakte ik toch uitgekeken op de iPhones. Al die icoontjes op dat kleine scherm. Ik heb de afgelopen weken de Lumia 800 en de HTC Titan gebruikt. Beiden met WP7.5. Een verademing. Heerlijk soepel lopend, mooie schermen (vooral de Lumia) en alles lekker overzichtelijk. Ik heb de Lumia uiteindelijk weggedaan en heb voor de HTC gekozen. Dit vanwege het mooie grote scherm van de HTC. Ik heb dus gekozen voor de soepelheid van het besturingssysteem, het grote scherm en de overzichtelijkheid. Niet voor het feit dat de ene telefoon een fractie van een seconde sneller is dan de ander.Wees nu eerlijk: Merk je dat echt in de praktijk (en wel zodanig dat het hinderlijk is)? Voorlopig dus geen iPhone meer voor mij.

  31. @Juppe: Ik heb mijn 3GS ook getest:
    Browsermark 36630
    Speed reading tot 25 fps
    Sun spider 5261 ms
    Html5 ook tot 305 + 9 bonus

    Hoe dat dit kan, iOS 5 icm safari en de juiste afstelling denk ik, op de browsermark scoort de 3GS beter dan Samsung gs2.

    @Hert: de 3GS is ook een single core 600ghz
    Sommige zijn uitgekeken op de iPhone, maar ik heb deze pas 1,5 jaar en ben er gezien deze resultaten nog niet op uit gekeken. Ik kan er nog wel even mee vooruit.
    Deze testen zeggen dus wel wat nml. Dat de 3GS met iOS 5 nog meekan met de huidige toestellen.

    @WouterT: http://ie.microsoft.com/testdrive/mobile/performance/speedreading/default.html

  32. Getest op snelheid & hoe zit het dan met andere functionaliteiten zoals flash?

  33. andere faciliteiten idd wat Tine zegt: Ik heb sindsdat de I-phone 4S uitkwam gekocht, mijn eerste apple I-phone, heb al veel ervaringen doorgenomen e.d. voordat ik voor een touchscreen sowieso ging omdat ik zeer slechtziend ben. Met de standaard toegankelijkheid optie Voice Over ben ik dan ook harstikke blij, de snelheid en alle functionaliteiten van de I-phonen (4S)vind ik super maar how about de batterij duur, daar maak ik mij nog wel zorgen om. Sinds dat de firmware ios 5.01 uitkwam is de batterij wel wat verbeterd maar dit vind ik wel een punt van discussie. Kan de batterijduur dan wel verhoogd worden met firmware of komt Apple zostraks met een hardwarematige oplossing waarmee ik mijn huidige toestel (4S) niet meer kan gebruiken?

  34. Jongens, jhoe is de batterijduur van de I-phone 4S vergleken met die Lunia en andere smart phones?

  35. @Tine: Flash is geschiedenis.

  36. WP7.5 is serieus de enige fatsoenlijke type OS naast de iOS. Het werkt heerlijk, heeft een overzichtelijke rustige layout. Ik heb er nu tijdelijk HTC HD7 ( WP7 ) en ben er heel tevreden over.

  37. @Mikey: fanboy? Dankzij Apple maar nog niet helemaal, helaas nog genoeg websites etc met flash

  38. @Tine: Jij was nog laat wakker!

    Flash gaat niet verdwijnen omdat Steve jobs het niet op iOS wou hebben, maar gaat verdwijnen omdat het gewoon niet goed draait op mobiele apparaten, ook niet op android apparaten.
    Het is een keuze van Adobe geweest om niet verder te gaan met flash, zoals we het kennen, voor mobiele apparaten.
    De reden zal zijn dat ze zelf ook wel inzagen dat het niet optimaal werkt voor mobiele apparaten.
    Iedereen die bekend is met flash en de iPhone weet dat dit niet samen werkt.
    Dus vond ik je vraag enigszins suggestief.
    Viel me wel op, dat jij het ook spijtig vindt dat er “helaas nog genoeg websites met flash” zijn. Geef het een jaar.
    Zijn toch vaak die reclame banners die over je scherm heen springen. Die zul ook jij toch wel kunnen missen als kiespijn.
    Verder wens ik je een goede nachtrust.

  39. Origineel geplaatst door Bubbly
    Waarom een iPhone 4 op 4.3, iOS 5 is veel sneller… Domme onderzoekers of bewust iPhone 4 slechter laten lijken dan het werkelijk is?

    nou, mijn iphone 4 werkt toch anders heel traag op ios 5 vergeleken met 4.X

  40. @Tine: Fanboy of gezonde portie realiteit? Kom nou, als je zo bizar verliefd bent op Flash moet je maar een computer kopen.

    @ramon: Wat heb je allemaal geïnstalleerd dan? Er zijn verschillende manieren om je iPhone een speedboost te geven. De beste is te herstellen en níet een back-up terug te plaatsen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.