Reacties voor: iPhone 4 en iPhone 3GS: waar zijn de koopjes te halen?

Nu de iPhone 4S is aangekondigd, verwacht je misschien dat de iPhone 4 en iPhone 3GS in de koopjesbak terechtkomen. Maar dat blijkt niet bij alle Nederlandse operators het geval. Bij KPN zijn de prijzen iets omlaag gegaan, terwijl ze bij T-Mobile juist omhoog gingen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 39 reacties

  1. En ik vind ze nog steeds belachelijk duur….

  2. Hier zat ik op te wachten. Wil mijn 3gs gaan inruilen voor een 4. (ik weiger de kosten te betalen voor een 4s, die zijn bizar)
    Maar op het eerste gezicht valt ook dit tegen! Het is een telefoon van 1,5 jaar oud. Pfff

    Oja en ik wil natuurlijk ook het liefst niet een abbo van 2 jaar met een reeds 1,5 jaar oude telefoon. (ja het zijn ook wel een beetje hoge eisen)

  3. Hi Gonny, goed stuk hoor! Het maakt veel duidelijk over de huidige stand van zaken. En uh… je bedoelt natuurlijk ‘als je de prijzen te hoog’ of ‘de toestellen te duur’ vindt…

  4. prijzen van de iphones zijn idd wel aan de hoge kant maar je krijgt er wel een kwaliteits phone voor.. EN ze blijven hun geld waard. Maakt weinig verlies als ik zie wat men nog voor een `oude` 3Gs betelen en ook ervoor geven.
    Heb zelf ook gekeken welke provider het `goedkoopst` was… of eigenlijk meer het voordeligst. Daar kwam T-mobile voor mij toch als beste uit de bus. het onbeperkte inet heeft voor mij de doorslag gegeven.
    Al baalde ik we wel stevig van de de belminuten en sms gewoon door 2 gedeeld zijn en je nu maar gewoon 150 eenheden hebt. (150 eenheden om te bellen EN te sms-en).

  5. Nieuwe iPhone 4 kopen met simonly lijkt toch de beste oplossing…

  6. Mooi vergelijk. Is het mogelijk ook zoiets op te zetten maar dan voor een sim only abonnement met internet?

    Ben niet gecharmeerd van de 4/4s en zeker niet van de prijzen. Voorlopig een 3Gs voor mij. Wil nog wel een jaartje sim only doen na 2 jaar ellende met T-mobile.

    Ben benieuwd!

  7. Wat zijn/worden de prijzen voor een losse iPhone 4

  8. Goedkoopste is nog altijd: ZELF KOPEN en een sim only contractje er bij afsluiten. Kunnen jullie dat niet toevoegen?

  9. De prijzen zijn nog steeds duur. Gelukkig heb ik een waardebon van The Phone House t.w.v. 120 euro voor 20 euro aangeschaft:)

  10. Eergisteren een iphone4 bij T-mobile gekocht via de telefonische service. Hier worden andere prijzen gehanteerd.
    i200 (34,50) abonnement + iphone4 16gb gratis (alleen 19,95 verzendkosten

  11. Waarom wordt Telfort niet in dit overzicht genoemd? Zij bieden de iPhone 4 ook in alle varianten aan.

  12. Je kan natuurlijk ook naar een goedkoop sim-only abonnement kijken en dan een los toestel kopen. Neem je bijvoorbeeld Simyo (KPN netwerk) of Ben (T-Mobile netwerk) dan betaal je erg weinig. Door het losse toestel zijn je opstartkosten wel hoger, maar als je uitrekent wat dit je over 2 jaar kost zit je ongeveer net zo duur of soms een paar tientjes goedkoper dan een bij bijvoorbeeld Vodafone of KPN.

    Voordelen: sommige sim-only providers zijn maandelijks opzegbaar, dus je zit er niet persé 2 jaar aan vast. Je hebt lage maandlasten, dus als je financiële situatie veranderd kunnen de problemen kleiner zijn. Je krijgt soms meer minuten en een hogere datalimiet dan voor het vergelijkbare abonnement van € 35,- bij een grotere provider, terwijl je na 2 jaar ongeveer evenveel geld kwijt bent.
    Nadelen: hogere startkosten. Sommige aanbieders zoals Simyo hebben een lagere snelheid voor mobiel internet ( 1Mbps ten opzichte van 7,2 Mpbs).

    Wat ik dus mis in bovenstaand artikel is de aanbiedingen/prijsdalingen van de losse toestellen. Dat de 3GS naar € 349,- is gegaan en de iPhone 4 naar € 499,- is bekend, maar dat laatste gaat over de 8GB versie. Hoe zit het met de voorraad 16GB en 32GB exemplaren? Op websites waar ik heb gekeken (zoals iCentre) zijn ze € 100,- goedkoper geworden, maar daar lag de prijs al € 100,- boven de prijs van Apple zelf. Dat komt er dus op neer dat ze nu voor de standaard (oude) Apple-prijs gingen. Persoonlijk vind ik € 599,- voor een iPhone 4 16GB nu te duur als je voor misschien dezelfde prijs, of anders slechts 3 tientjes meer de 4S 16GB krijgt.
    Bij Amac kreeg ik vorige week zelfs te horen dat de 16GB iPhone 4 daar nog gewoon € 649,- kost. Dit omdat ze de toestellen via KPN krijgen (wel abonnements- en simlockvrij) en niet direct via Apple zelf verkopen.

  13. Origineel geplaatst door Praia
    Goedkoopste is nog altijd: ZELF KOPEN en een sim only contractje er bij afsluiten. Kunnen jullie dat niet toevoegen?

    Jawel hoor, kijk hier: Sim Only-overzicht.
    Het artikel komt nu wel erg vol te staan met blauwe blokjes, maar ik heb de verwijzing naar die Sim Only-pagina ook nog even toegevoegd.

  14. Origineel geplaatst door alvani
    Waarom wordt Telfort niet in dit overzicht genoemd? Zij bieden de iPhone 4 ook in alle varianten aan.

    Klopt, maar uitgangspunt van deze (en eerdere) artikelen is dat we voor de overzichtelijkheid de 3 grote Nederlandse operators noemen. Als we Telfort erbij noemen, moeten we ook Hi opnemen… en MTV Mobile, Sizz, Tele2, Rabo Mobiel, Hyves, Mobistar, Telenet, Base. Voor je het weet wordt het een artikel van 10 kantjes, met vierdimensionale tabellen, terwijl 90% van onze lezers toch in eerste instantie wil weten wat het bij ‘de grote drie’ kost. In ons algemene koopoverzicht staan verwijzingen naar alle andere Nederlandse aanbieders.

  15. Worden de prijzen van een losse iPhone 4 nog verlaagd als de 4s uitkomt of in ieder geval voor 2012? Zo ja, heeft iemand een idee voor hoeveel je de iPhone 4 los kan kopen(8 of 16gb)

  16. Via de phonehouse zou ik, icm de groupon korting een paar tientjes kwijt zijn voor de 4 met 8gb bij het goedkoopste abbo. Die zou voor mij al voldoen, maar ik hoef, kan nog niet. Dus ik ben vooral benieuwd wat iOS 5 met mijn 3GS doet vanavond.
    Verder loont het zeker deze maanden de volgende maand om het internet af te struinen. Er zullen toch nog wel wat oude voorraden opgeruimd moeten worden.

  17. Ik werk bij Hi en ik bevestig dat zelfs de 16gb iPhone 4 gratis is bij i-250 van 250 min/500 sm en 1 gb 7,2mb/s

  18. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Klopt, maar uitgangspunt van deze (en eerdere) artikelen is dat we voor de overzichtelijkheid de 3 grote Nederlandse operators noemen. Als we Telfort erbij noemen, moeten we ook Hi opnemen… en MTV Mobile, Sizz, Tele2, Rabo Mobiel, Hyves, Mobistar, Telenet, Base. Voor je het weet wordt het een artikel van 10 kantjes, met vierdimensionale tabellen, terwijl 90% van onze lezers toch in eerste instantie wil weten wat het bij ‘de grote drie’ kost. In ons algemene koopoverzicht staan verwijzingen naar alle andere Nederlandse aanbieders.

    Mee eens, maar ik vind dat er nogal een verschil zit tussen Hi en Telfort aan de ene kant en de mini providers die je verder hierboven noemt.
    Telfort en Hi zou je bijna in één adem kunnen noemen met “de grote drie”.

  19. Origineel geplaatst door Sjeik
    Ik werk bij Hi en ik bevestig dat zelfs de 16gb iPhone 4 gratis is bij i-250 van 250 min/500 sm en 1 gb 7,2mb/s

    Daar heb ik vanochtend een discussie over gehad met de aanbieder, omdat ze een fout hadden gemaakt bij de actie. De 8GB-versie is gratis, de 16GB-versie niet. Ik zie bij Hi de actie die je noemt, dan ook niet. Als je even zelf op de site van Hi kijkt, kun je zien dat daar ook nog 39 euro staat. Dus niet gratis. Ik kan alleen afgaan op objectief waarneembare info, die op de site te vinden is.

  20. Origineel geplaatst door Steebo
    Wat zijn/worden de prijzen voor een losse iPhone 4

    Check! Dat is wat ik ook wil weten!

  21. Deze prijzen i.c.m. de tegenvallende “nieuwe” iPhone is de reden dat ik een eenjarig abonnement heb afgesloten voor een samsung galaxy SII. en NOG was ik goedkoper uit dan als ik met hetzelfde abonnement een RUIM 2 jaar oude 3GS met 8GB had genomen.

    Mijn vorige iPhone (3GS 16GB) is in december overleden.
    Misschien volgend jaar de iPhone5

  22. Origineel geplaatst door Gonny van der ZwaagDaar heb ik vanochtend een discussie over gehad met de aanbieder. Ik zie bij Hi dit aanbod alleen maar voor 39 euro. Die actie klopte niet. En als je even zelf op de site van Hi kijkt, kun je zien dat daar ook nog 39 euro staat. Dus niet gratis.

    In de winkel gewoon gratis. Verschillen tussen winkel en de site komen vaak voor.

  23. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Jawel hoor, kijk hier: Sim Only-overzicht. Het artikel komt nu wel erg vol te staan met blauwe blokjes, maar ik heb de verwijzing naar die Sim Only-pagina ook nog even toegevoegd.

    Die simonly van Simyo heeft een internetsnelheid van 1 mbit. Is die internetsnelheid snel genoeg om je mail te laden en internetpagina’s te bezoeken?

  24. En info voor de Belgen onder ons?

  25. Origineel geplaatst door Steebo
    Wat zijn/worden de prijzen voor een losse iPhone 4

    Dat wil ik ook weten! Als het prijsverschil met de 4s niet groot genoeg wordt ga ik gewoon voor de 4S denk ik…(hoe zat dat met de 3G, werd die goedkoper?)

  26. Ik snap deze zin niet:
    Hi meldde ons vandaag, dat ze een . Deze is de hele maand oktober gratis te krijgen vanaf een Hi i-250 abonnement.

    En ik mis de 1 jarige abbo’s. ik sluit altijd 1 jarige af, dadelijk lekker de 4s halen , heb nu de 4. 🙂

  27. Bij Saturn is een losse Iphone 4, 16GB, simlockvrij, in wit of zwart nu € 539,-
    Mediamarkt wil er €588,- voor hebben.

  28. 3 weken geleden een iphone 4 16 gb genomen met een vodafone 275 abo, voor 99 euro, de 32 gb versie was toen 199 euro. Heb ook net op de site van vodafone gekeken en de 32gb versie kost daar ook nog steeds 199 euro, dus niet 249 zoals hierboven in de lijst staat aangegeven!!!!

  29. Origineel geplaatst door Phyt
    Hi meldde ons vandaag, dat ze een . Deze is de hele maand oktober gratis te krijgen vanaf een Hi i-250 abonnement.

    Ik denk dat je een of andere contentblokker hebt.

    Wat betreft mensen die melden dat Vodafone de 3GS echt nog wel verkoopt: ik zie op de site alleen de tekst “iPhone 3Gs 8GB: End of Life, Dit product is niet (meer) leverbaar.” Iets anders kan ik er niet van maken. Mogelijk hebben ze nog wel voorraad in de fysieke shops, maar die gaan we niet allemaal bellen.

  30. Origineel geplaatst door Lauw
    Bij Saturn is een losse Iphone 4, 16GB, simlockvrij, in wit of zwart nu € 539,- Mediamarkt wil er €588,- voor hebben.

    De aanbieding van Saturn is nog wel leuk. Voor Mediamarkt kan ik je vertellen dat dat nog de “oude” prijs is. Online bij Mediamarkt was ie al € 588,-, evenals bij sommige filialen (zoals Deventer). Bij Mediamarkt is het jammer dat de prijzen online anders kunnen zijn dan bij de filialen en dat ze per filiaal flink kunnen verschillen. Zo was (voor de bekendmaking van de 4S) de iPhone 4 16GB bij MM Deventer gewoon € 588,- terwijl ie in Utrecht € 599,- was.

  31. Wellicht wel aardig om te vermelden.

    Ik heb vorige week een abo afgesloten met tele2(op tmob netwerk) met een witte 32 gb versie.
    Het 1e jaar voor 10euro p maand en 2e jaar voor 22,50. (zonder internet, heb nog een lopend data-abo)
    Het toestel zelf het ik 310 euro voor moeten bijbetalen en ik moest 16 euro verzending betalen.
    In totaal kom ik dan op +/- 720 euro.
    Dat komt neer op ongeveer de prijs voor een simlockvrije iphone 4 32 gb.

  32. Als ik provider zou zijn zou ik de 4 en 3GS ook nog niet goedkoper maken. De 4S is immers nog niet leverbaar. Dat zou ik pas op een later moment doen, misschien zelfs pas in januari. Er zijn misschien veel mensen die voor de feestdagen een iPhone willen mar genoegen nemen met een eerder model. Ik verwacht dat ze pas begin volgend jaar omlaag gaan met de prijs…

    Weet nog niet wat ik zelf doe, heb nu de 3GS en werkt prima. Wellicht een jaar sim only aangezien mijn tmobile ABO in jan afloopt.

  33. Persoonlijk denk ik dat de echte prijsverlagingen plaats zullen vinden als de iPhone 4S ook daadwerkelijk verkocht gaat worden. Bij alle providers wordt de 4S nog niet verkocht en vraagt men in te schrijven om op de hoogte te blijven. Officieel is de 4S nog niet uit dus vandaar de prijzen die zo hoog zijn.

    Ik denk dat je pas een duidelijke vergelijking kan maken wanneer de 4S in de verkoop gaat hier in Nederland. 🙂

  34. Wil je weten wanneer je nieuwe iPHone 4s geleverd wordt? Download het gratis programma Delivery Status in je mac dashboard en je hebt instant updates.

  35. Bij Tele2 niets meer te vinden helaas.
    De prijzen van de 3gs daalden ook niet toen de 4 uitkwam. Sterker nog. Die is nog steeds aan de prijs voor een aardig oude telefoon ondertussen.

  36. @Duvel81:

    Goed voorbeeld, dan mis ik nog 24 maanden data wat vandaag de dag ca. €10,- /mnd kost wat neer komt op €240,-. Dit bedrag + jou € 720,- zit je op €960,- na 24 maanden.

    Een iphone4 32gb is los ca. €640,-. dan is er nog €320,- over voor je simlockvrije abo (bellen+internet). Dan blijft er voor 24 maanden gemiddeld ca. €13,50 euro over.

    Voor €13,50 heb je niet veel keus qua abo’s…

    Het verschil is dus nihiel, en dan hebben we de gedorven rente nog niet meegerekend die je hebt wanneer je je toestel simlockvrij koopt…

  37. @christiaan:

    Bij Symio.nl hebben ze nu een goede actie. 250 minten – sms + 1gb internet voor 12 euro de maand 1 jaar lang.

    Gewoon via het KPN netwerk.

  38. wat is dit man kunnen de prijzen nog duurder worden ofso :S sjonhge jonge

  39. @ray:
    daar zit maar 200 mb internet per maand bij en de anderen abbo’s hebben 1gb of on eindig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.