Reacties voor: Beeldscherm iPhone 4: tel de pixels

Een foto met extreem hoge resolutie laat de microscopisch kleine pixels in het Retina Display van de iPhone 4 zien. LCD technologie, zoals in de iPhone 4 is nog marktleider. Maar AMOLED gaat dankzij Google terreinwinst boeken.
Lees het complete artikel → Beeldscherm iPhone 4: tel de pixels
Robin van t Slot - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Sorry hoor ma die pixels zijn praktisch ontelbaar 😛 Dus mij zul je zeker niet horen klagen over het scherm van de nieuwe iPhone, heb mij aan het vorige ook niet gestoord dus aan dit zal ik mij sowieso niet storen! En moest het AMOLED scherm toch beter zijn, dan interesseert het mij eigenlijk niet. iPhone blijft naar mijn mening de beste als je het in zijn totaalpakket bekijkt (Software in combinatie met hardware…).

  2. zie ik het nou fout of staat er bing rechtsboven in het zoekvakje van de iphone

  3. ik zie alleen maar een hele grote foto waar het uberhaupt niet te zien is of het scherm wel of niet goed is 😛

  4. als je zon foto op je pc scherm bekijkt en je hebt niet zon goed scherm op je pc dan zie je toch alsnog pixels ? XD

  5. Het is inderdaad scherper. Probeer maar eens op je iPhone deze foto te bekijken en dan op een ander tabblad nytimes.com open hebben. Zie je dat je de datum op de huidige iPhone niet kan lezen zonder inzoomen. 😉

  6. je ziet alleen pixels op de inet site, maar NIET in het besturingssysteem: zie de klok, webadres, aanbieder ed…

    dus die pixels die je ziet worden zo aangeboden door de NY times? hun site is niet scherp genoeg voor het scherm?

  7. woow… die foto is echt very high resolution:|

  8. Zou wel op deze resolutie een vergelijking willen zien tussen de schermen van de 3G(S) en de Iphone 4

  9. Wow, hoe zou dit eruit zien met een vergrootglas erbij? En dan met dezelfde camera! Maar, wow eigenlijk moeten ze deze foto nemen met ernaast een iPhone 3g(s), voor een betere vergelijking

  10. Als je op het profiel (naam) van Robert Scoble klikt kom je in zijn Flickr omgeving… hier staat ook een zelfde soort foto maar dan van een 3GS. Dan zie je pas wat voor verschil het is!

  11. Origineel geplaatst door Maarten
    Wow, hoe zou dit eruit zien met een vergrootglas erbij? En dan met dezelfde camera! Maar, wow eigenlijk moeten ze deze foto nemen met ernaast een iPhone 3g(s), voor een betere vergelijking

    idd het zouw goed zijn als er ook zon hd foto van de 3gs gemaakt word om te vergelijken

  12. Jeetje zeg, wat een slechte wazige foto! Het is een mooie foto, maar erg slecht gemaakt. Jammer, maar voor de rest wel intressant om de iPhone 4 scherm van zo dichtbij te zien, ik heb wel wat pixels kunnen tellen 🙂

  13. Over deze vergelijking heeft Spekolardo het dus:
    iPhone 4: http://www.flickr.com/photos/scobleizer/4695267529/sizes/o/
    iPhone 3GS: http://www.flickr.com/photos/scobleizer/4697192856/sizes/o/
    Echt een waanzinnig verschil!

  14. Grootste nadeel van AMOLED:
    AMOLED = geen getrouwe kleuren (veel te rood)
    AMOLED = totaal niet leesbaar bij zonlicht

  15. De maker van deze foto moet toch eens een cursus fotografie gaan volgens, diafragma veel te groot waardoor nauwelijks scherptediepte en dus een grotendeels wazige foto! Het kleine deel wat scherp is, is wel b-e-a-utiful!! Kan haas niet wachten op de iPhone 4 (en iPad 3G)

  16. Origineel geplaatst door jules
    Grootste nadeel van AMOLED. AMOLED = geen getrouwe kleuren veel te rood). AMOLED = totaal niet leesbaar bij zonlicht

    Doe eens normaal man, niemand valt je aan. Kinderachtig om zo te reageren als er wordt verteld dan een andere technologie waarschijnlijk in de toekomst beter wordt dan de technologie in de iPhone 4. Al zou het scherm van de iPhone 4 iets minder superb zijn, dan zou dat helemaal geen ramp zijn. Het heeft zat goede features in huis om de beste smartphone te zijn.

    Dus, aan alle fanboys: het is geen ramp als de iPhone 4 niet 100% de beste is (want dat is het niet en kan het niet zijn). De AMOLED technologie heeft zijn nadelen, maar ook zijn voordelen. Net als LCD-IPS dus. Stop dus eens met te veronderstellen dat de iPhone 4 op alle vlakken perfect is.

  17. Vergelijk inderdaad maar met deze foto (van de 3GS)

  18. Origineel geplaatst door Tommey
    Vergelijk inderdaad maar met deze foto (van de 3GS)

    Wow, enorm verschil! De 3GS ziet er als een apparaat van de middeleeuwen uit nu.

  19. @Tommey: Wow, ik ben geschokt, dit is boven mijn verwachtingen!

  20. Origineel geplaatst door Tommey
    Vergelijk inderdaad maar met deze foto (van de 3GS)

    Dat is idd een wereld van een verschil!

  21. 1,6 miljard lcd telefoons tegen 20 miljoen amoled! 1,6 miljard! Is dat niet een beetje veel?

  22. Origineel geplaatst door Bas
    De maker van deze foto moet toch eens een cursus fotografie gaan volgens, diafragma veel te groot waardoor nauwelijks scherptediepte en dus een grotendeels wazige foto! (en iPad 3G)

    Denk dat het een prima fotograaf is. Ik vraag me af wie de cursus nodig heeft… 😉 Zo te zien hij hij qua licht weinig keuze met zijn diafragma. Scherptediepte op macroafstand is zowieso altijd minimaal. Met een diafragma van f11 had hij een onmogelijke sluitertijd gehad voor een foto uit de hand. En zo te zien zit hij qua iso al aan de hoge kant, dus nog hoger had in een ruizige foto geresulteerd…

  23. Ik ben overtuigd van de kwaliteit van Apple, ondanks heb ik toch veel negatieve ervaringen. Zo ook wat dode pixels betreft. Zowel mijn MacBook, mijn iPhone en zelfs mijn iPad zijn inmiddels eens vervangen vanwege een dode pixel.

    Daarom vind ik het moeilijk om te zeggen wat ik vind van zo’n extreme pixel-dichtheid. Is het positief, omdat het meer pixels heeft dan het menselijk oog kan onderscheiden, en is het daarmee ook lastiger een dode pixel te onderscheppen? Of is het juist negatief, omdat simpelweg het feit is dat er bij meer pixels, meer kans is op een dode pixel?

  24. Zolang het maar goed te lezen is, ik heb nu geen voorkeur aan een bepaalt beeldscherm
    maar wat dacht je van flash is dat een flash filmje op die foto of is dat gewoon een link naar YouTube?

  25. Zeker een wereld van verschil.
    Op mijn 3GS kan ik de pixels met het blote oog gewoon zien .. Als je naar een punt blijft staren zie ik ze op mijn iPhone wel ..

  26. @Troye: hahaha ja inderdaad!!

  27. Ik snap dit toch niet goed waarom ze hier mee uitpakken, het display van de 3GS is toch super? Ik heb in het verleden niemand een foto zien nemen en horen zeggen: wow zeg, die pixels op de iPhone, dat is wel erg hoor. Ik zie geen meerwaarde in het scherm.

  28. @jason:
    da wilt gewoon zeggen dat zijn camera scherp was gesteld op die kleine oppervlakte van het scherm, waardoor de rest eromheen minder scherp is en egaler lijkt (klinkt een beetje tegenstrijdig, maar het klopt wel 😀 )

    @ de mensen die zeggen dat de foto heel wazig is

    volgens mij is het met een macro lens getrokken, wat ervoor zorgt dat je perfecte details kan zien van hele kleine voorwerpen (insecten of in dit geval pixels)
    doordat enkel dat kleine punt haarscherp is, zal de rest van de foto zo wazig zijn als wat… kwestie van de juiste lens voor de juiste doeleinden te gebruiken….

  29. Echt een overduidelijk verschil in het voordeel van de 4. Als je ziet dat je bij de iPhone 4 alle tekst goed te lezen is zonder in te zoomen zal dit een groot voordeel opleveren.

    Kan niet wachten!

  30. @Kris Van den Bulck: De meerwaarde is dat je tekst kan lezen alsof het gedrukt is. Ik kan je vertellen, dat leest prettiger.
    Als jij de meerwaarde niet ziet… tja. Das een kwestie van waar je waarde aan hecht 😉

    Als er nou een SAMOLED-scherm was met deze resolutie én correcte kleurweergave… oeh… perfectie! (maar natuurlijk kan het zelfs dán nog beter :P)

  31. @Eddy:

    Dan had hij de fotocamera recht voor het beeldscherm van de iPhone 4 moeten houden, was het hele probleem met minimale scherptediepte opgelost en dus het hele beeldscherm scherp. Deze foto is voor het doel waarvoor hij gemaakt is waardeloos!

  32. Ik heb die display wel in mijn hand nu , maar omdat die niet aan is, zie ik niks 🙂

  33. Ja, ziet er prachtig uit. Maar blijf voorlopig nog tevreden met m’n 3GS, zeker met iOS 4. Snap niet waarom de 3GS nou ineens zo afgekraakt wordt. 3 maanden geleden was het voor de meesten nog het mooiste van de wereld. Nu komt er iets nieuws (logisch, want dat gebeurt elk jaar) en dan wordt die 3GS afgemaakt. Let eens een beetje op jullie woorden! Zo’n kleine 3GS heeft ook gevoel, hoor.

    Over dat gezeur of die foto nou beter had gekund:
    Ja, natuurlijk! Als de maker de iPhone recht voor de camera had gehouden ipv in een hoek, had je ook geen last gehad van onscherpe (on)diepte. Maar wat zou het…? Hij geeft iets duidelijk gemaakt.

  34. Origineel geplaatst door tim
    zie ik het nou fout of staat er bing rechtsboven in het zoekvakje van de iphone

    Nee dat zie je goed. Zoals ook aangekondigt op WWDC word Bing een extra zoekoptie naast Google en Yahoo.

  35. AMOLED is de toekomst punt uit.

    Dat Apple LCD wilt gebruiken omdat het nu beter is is logisch. Maar reken er maar op dat de volgende of die erna wel amoled heeft. Omdat het gewoon batterij bespaard en ledjes steeds kleiner worden en het contrast ratio oneindig is.

  36. Bij die keynote zei steve jobs nog “in my opinion” rond de 42 minuten. dus het is zijn mening dat de LCD schermen met al die fratsen beter is. geen feiten dus al dat die discussies is “in my opinion” niet echt nodig.
    Vind het wel genoeg geweest over die schermen. Begin die telefoon nu maar te verschepen, want wil er nu zelf mee spelen.

  37. Origineel geplaatst door Ruben Vandenbussche
    AMOLED is de toekomst punt uit.

    Ik verwacht van niet.

    Maar reken er maar op dat de volgende of die erna wel amoled heeft.

    Ik durf er wel een kratje bier op te zetten dat dat niet zo is.

    Omdat het gewoon batterij bespaard en ledjes steeds kleiner worden en het contrast ratio oneindig is.

    * Batterij besparen allen bij donkere content (iPhone interface & driekwart van het www is wit): synthetische labcondities dus
    * Het gaat niet om losse LED’jes maar om het printen/ patroneren van steeds kleinere patronen van organische goedjes. Dat zal best steeds beter gaan maar er zijn nog een hoop barrieres te slechten. Komt nog bij dat de gevolgen van levensduurproblemen sterk verergerd worden bij een hogere pixelcount (1:100.000 failures klink weinig, maar op een scherm als dit, met 1.8M subpixels…)
    *Contrastratio is alleen oneindig in een volmaakt donkere omgeving (wederom, synthetische labcondities) en valt al snel naar bijna 1 als je in fel daglicht kijkt.

    OLED is imho niet erg geschikt voor mobiele devices die buiten gebruikt worden, alle acroniemen van Samsung ten spijt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de, laten we zeggen, fantasievolle kleurweergave.

  38. Wel indrukwekkend zo’n macro foto van meer dan 21000 MegaPixels!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.