Reacties voor: iPhone 4 en iPhone 4s meest populair onder Nederlanders

De iPhone 4 en iPhone 4S zijn de populairste iPhones onder Nederlanders. Maar de iPhone 5c is weinig geliefd bij de Nederlanders.
Lees het complete artikel → iPhone 4 en iPhone 4s meest populair onder Nederlanders
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 31 reacties

  1. Vooral veel tieners hebben een iPhone 4 of 4S. Toch heeft het onderzoek nauwelijks zin als de resultaten nu pas bekend worden gemaakt. Het gaat over het derde kwartaal. Alleen in de laatste 4 dagen daarvan was de nieuwe iPhone 6/6+ in Nederland te koop. De cijfers zullen nu heel anders zijn. Veel meer mensen hebben nu een iPhone 6 of 6+

  2. De 5c is ook niet zo populair zo zien. De 6 zal wel gaan groeien…

  3. Logisch ook. Vanaf de 5 zijn die iPhones te groot geworden. 4/4s is ideaal van formaat.

  4. Bedrijven nemen ook eerder de 4 serie waarschijnlijk ivm de aanschafkosten / abbo.

  5. Voor mij blijft de iPhone 4 en 4s het mooiste model van de iPhone. Alle verhoudingen kloppen. Ik ben benieuwd hoe de verhouding van alle modellen van de iPhone is per 31 december 2014. Dan zijn de verkochte aantallen iPhone 6 en 6 plus vanaf eind september 2014 ook bekend en kunnen worden meegeteld.

  6. Klopt, valt mij ook op.

  7. Sluit me aan bij bovenstaande. 4s is voor mij ook mooiste uitvoering iPhone. Omdat verhoudingen kloppen en vormgeving heel eigen is. Bij de 6 gaan de uiterlijkheden meer richting mainstream…..

  8. Ik heb een 4s 5c 5s en 6 (gezin) en die 4s doet alles nog perfect en is nog eens handig om mee te nemen 🙂

  9. Ik moet zeggen. De starters krijgen meestal 4/4s en ik zie best wel wat eersteklassers met 5c heel weinig 5s of 6.

  10. Maar ik begrijp het ook vanwege de hoge aanschaf kosten / abbo kosten van een smartphone. Zeker van Apple. De 4(s) functioneert prima. Zelf heb ik mijn 5 tweedehands gekocht. Ik koos ervoor om geen 4(s) te nemen ondat ik zelf een gamer ben.

  11. Mijn 4 doet het nog als op de dag van aanschaf (toen ie uitkwam!)
    Misschien dat ik upgrade als ik hem heb laten vallen.
    Naar mijn mening is er nog niet voldoende vooruitgang om een dergelijke investering in upgrade te doen.

  12. Tot en met de iPhone 4s zijn alle versies gewoon te oud en onveilig nu. Ik snap niet waarom ze nog een iPhone 4 verkopen in de winkel. Ben blij met mijn 5s en 6 plus

  13. Origineel geplaatst door Dustin
    Tot en met de iPhone 4s zijn alle versies gewoon te oud en onveilig nu. Ik snap niet waarom ze nog een iPhone 4 verkopen in de winkel. Ben blij met mijn 5s en 6 plus

    Omdat de nieuwere gewoon te duur zijn.

    Voorbeeld. GalaxybS4 was vorig jaar in een abonnement voor 54 euro per maand, nu zelfs voor 25, de Galaxy S5 was toen die uitkwam dit jaar 59 euro in een abonnement, nu zelfs 31 euro per maand.

    De iPhone 5S was vorig jaar 54 euro per maand, nu 49 en als je goed zoekt 44, de iPhone 6 is meestal rond de 54 a 60 euro per maand, of als je echt goed zoekt 38 echter wel met maar 100 MB aan data.

    IPhone is vaak veel te duur voor mensen of jongeren, verder hebben veel mensen nog de 5(S) en kunnen nog niet of willen niet overstappen.

    En wat jongeren betreft, hetzelfde probleem de prijs, dan blijven ze liever bij de oude iPhone of nemen een Android.

    Verder dit verklaart wel de lagere adoptie van iOS8.

  14. Op zich niet zo verwonderlijk. De 4S doet nog volop mee met de laatste iOS-versies waarbij 8.1.1 hem nog eens een upgrade heeft gegeven qua performance. De 4 blijft steken op 7.1.2 maar kan daardoor ook zeker nog een tijdje mee. Neem daarbij het feit dat je een 4S voor ca. 150-200 euro tweedehands kunt vinden en je hebt voor relatief weinig een goede en relatief snelle iPhone. Is nog altijd beter dan een Android of Windows mobieltje IMHO. Dus voor scholieren/studenten met niet te veel geld een goed alternatief of toch een iPhone te kunnen kopen.

  15. @Macaanzee: Ik voel me gelijk weer een stuk jonger bedankt. Ik ben 34 en zowel ik als mijn vrouw hebben de 4S (draaiend op iOS7.1.2) en werkt nog heerlijk samen met een budget Simyo sim-only pakket a 6/7 euro p/mnd.

    We zouden uiteraard beiden graag naar een 5S willen (snel, nog redelijke compact) echter de kosten houden ons ook tegen: 520 euro 16GB versie en we willen graag wel de overstap maken naar 32GB dan is ie vanaf 590 euro te koop.

    De 6/6Plus vinden we te groot en helemaal te duur.
    Ik heb een half jaar een Galaxy Nexus gehad met 4.7inch scherm en die vond ik echt te groot om handig te gebruiken met 1 hand en niet fijn in broekzak.

  16. @Robin: Dan kan ik je zeggen dat door gigantische bezels de huidige iPhone 6 aanvoelt als een telefoon van meer dan 5″.

  17. Ik heb de 3G,3GS,4,4S,5,5S en idd de 4 & 4S zijn de mooiste toestellen lekker dik nog beetje gewicht in je hand het toestel met al dat glas helemaal porno alleen de opslag van 8GB is niet meer van deze tijd

    Als Apple met de iPhone 7 komt mogen ze van mij gerust nog is heel erg goed kijken naar het ontwerp van de iPhone 4S
    Want de 6 begint wel heel erg veel op een Samsung te lijken

  18. iPhone 4 de hoogste score maar geen updates meer! #fail

  19. @iNick: hoezo kan de 4 nog een tijdje mee. Mijn dochter heeft mijn 4 en kan bijna geen apps meer downloaden omdat ze geen IOS8 heeft.

  20. Wij hebben 2 x een 4S en 1 iphone 6 in huis en ik heb een 5S gehad. De 4S-en draaien nog lekker mee, maar als je een paar weken een 6 in gebruik hebt, zijn die 4S-jes ineens wel heel klein geworden. Ik zou in ieder geval niet terug willen naar de 5S of 4S.

  21. Ik heb mijn 6 gold verkocht en een 5s 64gb gekocht, verklaar mij maar gek 🙂

  22. De verkoopcijfers van nieuwe modellen overstijgen steeds de verkoopcijfers van voorgangers. (De 5C niet meegerekend) Dus daar kan Apple niet ontevreden over zijn.

    Er zijn een aantal mogelijke verklaringen:
    – 4s wordt doorgegeven aan iemand anders en liefhebbers kopen een nieuwer model (ma, pa, kind, oom, oma, enz)
    – 4s wordt verkocht aan iemand en liefhebbers kopen een nieuwer model (bijv. aan late adopters, mensen die net kennis maken met Apple of goedkopere toestellen willen)
    – Er worden nog volop 4 en 4s verkocht tegen lage prijzen
    – Mensen gaan langer mee met hun 4s, omdat het nog goed werkt (zoals anderen hierboven aangeven)

    Al met al, wel fijn dat een oude iPhone zo lang nog goed blijft presteren. Het is dus niet alleen waarde vaster dan andere merken.

    In tegenstelling tot bijv. de iPhone 3G. Die was na de laatste iOS update onbruikbaar traag geworden, waardoor een iPhone 4 / 4s noodzakelijk werd. Nu zie je mensen de iPhone 5s of 6 overslaan en ze kunnen probleemloos nog alles met een 4s.

  23. Ongeveer ieder jaar komt er een nieuwe iPhone uit. Op de fanatiekelingen na, zullen de meesten niet ieder jaar het nieuwste van het nieuwste aanschaffen. Daar vind ik een iPhone te duur voor.
    Ik gebruik momenteel een iPhone 4s en ben er nog erg tevreden mee. Natuurlijk bezit hij niet de allersnelste chip, maar dat doet de iPhone 6 (Plus) over een jaartje waarschijnlijk ook niet meer.

    Over smaak valt niet te twisten, maar qua uiterlijk vind ik de iPhone 4(s) verreweg de mooiste. Het formaat van de 4(s) vind ik ook het prettigst. Hopelijk krijgen toekomstige iPhones ook weer dit tijdloze uiterlijk.

  24. Helemaal mee eens. Voor mij blijft de iPhone 4 en 4s het mooiste model van de iPhones. Alle verhoudingen kloppen.

  25. Heb sinds de komst van de 5s mijn toenmalige 4s doorgeschoven naar mijn vrouw. Nog elke dag kijk ik jaloers naar mijn oude 4s. Dit blijft voor mij de mooiste iPhone tot nu toe! De iPhone 6 sla ik in ieder geval over. Vind dit de minst mooie iPhone uit de gehele lijn.

  26. Ik zit hier met een 5s silver, vrouw gold en kids een 4s en 4. Allemaal blij, maar zou stiekum wel een 6 willen hoor! Dus bij deze, 8 maanden oude 5s voor 400. Als nieuw 😉

  27. @swiftfox: ik ook maar dan een 32gb. De 6 vond ik ook te groot

  28. Ik denk ook dat klanten inderdaad gewoon tevreden zijn met het vermogen van de 4 en 4S. De iPhone 4 werd volle vier jaar ondersteund en kan zelfs nu nog een tijdje mee, weliswaar zonder iOS 8 (er zijn thans weinig apps die ook daadwerkelijk iOS 8 vereisen, dus veelal worden apps gewoon nog bijgewerkt). Hij is wat langzaam bij moderne apps, vooral games, maar dat is natuurlijk de prijs die je voor verouderde hardware betaalt.

    Ik denk dat veel mensen zich bewust worden dat wapenwedloop niet meer loont. Smartphones zijn erg capabel ook zonder de nieuwste hardware en in het geval van Apple bespaar je daar ook een hoop geld mee als je niet constant meeloopt.

  29. Ik heb mijn oude IPhone 4 aan mijn vrouw gegeven toen ik een 5 kocht.
    De IPhone 4 begint nu echter wel ontzettend traag te werken. Daarom vraag ik mij af of het niet beter is om hem te ‘downgraden’ naar het originele IOS.

    Onder welke IOS versie kan ik toch een maximum aan prestaties van mijn IPhone 4 verwachten?

  30. Origineel geplaatst door Filip
    Ik heb mijn oude IPhone 4 aan mijn vrouw gegeven toen ik een 5 kocht.
    De IPhone 4 begint nu echter wel ontzettend traag te werken. Daarom vraag ik mij af of het niet beter is om hem te ‘downgraden’ naar het originele IOS.
    Onder welke IOS versie kan ik toch een maximum aan prestaties van mijn IPhone 4 verwachten?

    iOS 5 of 6. Laatstgenoemde is waarschijnlijk beter, omdat de kans dan groter is dat apps worden ondersteund. Echter, je kunt ook een iPhone 4 niet downgraden als je niet vooraf je ‘SHSH blobs‘ hebt geëxtraheerd en bewaard om het updatebestand te signeren. Dat is een optie die alleen nog bij de iPhone 4 mogelijk was, maar ook echt alleen zolang iOS 7 nog niet werd geïnstalleerd.

  31. Is nogal logisch want iphone 4 is tenminste betaalbaar niet iedereen gaat 600€ uitgeven aan een telefoon.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.