Reacties voor: iPhone 3GS waterbestendig?

De nieuwe iPhone 3GS zou waterbestendig zijn. Uit een filmpje zou moeten blijken dat je de iPhone tijdens het filmen gewoon in het water kunt gooien: de iPhone blijft gewoon doorgaan met filmen.
Lees het complete artikel → iPhone 3GS waterbestendig?
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 41 reacties

  1. Ik vind het maar verdacht dat er geen waterdruppels op de lens zitten nadat de iPhone uit het zwembad komt. Hij valt me er ook iets te nep in.

  2. hahaha grappig filmpje, toch zou ik het niet proberen 😛 dat die iphone zo snel zinkt komt denk gewoon omdat het water niet zo diep is en omdat de iphone best zwaar is. en zoveel druppels passen er ook niet op die kleine iphone lens. ziet er behoorlijk echt uit 🙂

  3. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Ik vind het maar verdacht dat er geen waterdruppels op de lens zitten nadat de iPhone uit het zwembad komt. Hij valt me er ook iets te nep in.

    Er zit linksonderin toch echt een druppel 😉

  4. Volgens mij zitten er wel waterdruppels op de lens…
    Verder lijkt het inderdaad een beetje nep.

  5. ik zag wel een druppen links beetje naar onder…. maar dat hoeft nog geen iphone te zijn…. zal wel waterbestendige camcorder zijn

  6. er zit wel een druppel op..aan de linkerkant;)

  7. Ik geloof er geen snars van ;). Waarschijnlijk weer zo iemand die denkt grappig te zijn. Apple heeft het hier nooit over gehad.

  8. Het zou best echt kunnen zijn… Maar denk dat zijn nieuwe iPhone er binnenkort wel mee op houd.

  9. ziet er niet nep uit , is volgens mij echt..ach lekker belangrijk…

  10. ik weetniet hoor maar als die bijna de bodem raakt zie je de schaduw maar dat lijkt nou niet egt op de schaduw van een iphone?

  11. Zonde! Heb ook een keer zoiets gedaan … filmpje kijken ?

    Check snipurl punt com/kx00m (anders blokkeert dit stomme spam systeem mijn reactie weer :S:P)

  12. Zou wel mooi zijn als Apple rekening zou hebben gehouden met de lompen onder ons, of diegene die gewoon pech hebben. Op youtube staat een filmpje van een dame die de iPhone 3GS unboxed, opzich niets opmerkelijks, behalve dat ze hem halverwegen op de grond laat vallen, je ziet het niet maar hoort het wel. En ik kan uit val ervaringen zeggen dat het precies klinkt als een vallende iPhone 3G maar dan 2 gram zwaarder :P. Anyway geen goede voorbode voor gebruik als die al meteen bij het unboxen over de vloer gaat :s

    Echter moet ik kritisch blijven over het filmpje wat Gonny heeft gepost, het lijkt er een beetje op of die werkt naar een moment om wat er ook in het zwembad valt erin te laten vallen. Er zit niet echt een verhaallijn in ofzo het is een beetje woordengezoek. Dus ik heb ook zo mijn twijfels over de echtheid.

  13. Fake! Let op het moment dat hij het uit het water haalt. Dan zie je als je goed kijkt zon keycordje. Die heeft de iphone niet. En hoe hij de “iphone” vastpakt kan ook niet. Hij heeft zijn duim en de rest van zijn vingers te dicht bij elkaar inplaats van in de lengte langer. Zo pak ik mijn iphone in ieder geval nooit vast. Gewoon een onderwater camera.

  14. @Donna: Nou als je een link geeft zorg dan iig voor een link direct de pagina of naar het filmpje. Ik kan geen filmpje vinden in ieder geval. Zelfs na zoeken niet.

    Zo moeilijk is het spamfilter niet hoor. Valt reuze mee :).

  15. @Gonny van der Zwaag:

    Viral marketing heet zoiets.

  16. Mijn partner zijn 3G is eens in de pleepot geduikeld, doch vrijwel ditect eruit gevist (net zoiets als in dit filmpje). De speaker klonk enkele minuten raar, maar na uitdruipen en drogen met warme lucht, deed alles ‘t weer.

  17. Als je je iPhone echt water bestendig wilt hebben moet je een op “Golden Shellback Waterproof Coating” zoeken op google. Kost een beetje, maar dan heb je ook wat 😀

    Update: heb het even opgezocht, $120.00 voor een iPhone.

  18. 2de filmpje is van de 1ste iphone man!!!!

  19. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Ik vind het maar verdacht dat er geen waterdruppels op de lens zitten nadat de iPhone uit het zwembad komt. Hij valt me er ook iets te nep in.

    de lens van de iphone is namelijk ook best klein.

  20. Will it swim?

  21. Heb zelf vorig jaar m’n 2G in een heftige regenbui compleet nat zien worden in mijn doorweekte broekzak. Gevolg: Allerlei storingen, na uitschakelen blijft hij opstarten, maar….. hij deed het nog altijd.

    ‘Tis wel geen onderwater ervaring, maar toch.

    Op zich prima kwaliteitje.

  22. thorethisch gezien kan het best. Zowieso als je gezuiverd water hebt zonder mineralen (ijzer etc). dan is er niets wat kan geleiden, en dus kortsluiting veroorzaken.

    Daarnaast is het heel moeilijk om kortsluiting te maken in water, als de spanning onder de 40 volt is (tenzij het Amperage heeeeeel hoog is). omdat het water best een hoge weerstand heeft, en pas boven de 40 volt je door die weerstand komt.

    Wat er WEL kan gebeuren, als je hem niet goed droogt is dat er binnenin roest ontstaat wat weer voor kortsluiting kan zorgen.

  23. Als je kijkt naar de schaduw zie je de iPhone zogenaamd “plat” naar de bodem gaan (camera down). Alles in het water zoekt de weg van de minste weerstand en zal dus hoogstwaarschijnlijk op zijn zijkant zinken. In mijn ogen dus fake… maar zoals al eerder gezegd: who cares? ik ga het echt niet proberen in ieder geval 😉

  24. kan toch?
    Mn pa z’n gsm doet het ook prima nadat hij in het water viel.

    De iphone is misschien niet echt waterbestendig maar is volgens mij wel van goede kwaliteit. Nu ja, neemt niet weg dat dit filmpje fake kan zijn 😉

  25. Op 00.43 sec zie je een koortje…

  26. @Robbert:

    Wat zingen ze?

    😉

    Maar hij zegt er zelf wat over:
    “Good eye. I actually have one of those rubber covers and put a lanier through the hole for the headphones to avoid doing exactly what I did. Maybe the rubber cover helped as well, who know, but I’ll definitely use it everytime from now on! LOL.”

  27. Heb een stootvast waterdicht Olympus fototoestel waar ik dit filmpje wel even mee na kan maken….

  28. Origineel geplaatst door Bazzer
    Heb een stootvast waterdicht Olympus fototoestel waar ik dit filmpje wel even mee na kan maken….

    ..And?

  29. Hoe weet jullie dat het een iphone is en dat het om 3gs gaat? kan elke tel zijn hoor. en ik vind dat hij het wel heel snel weer terug pakt en zich heel normaal gedraagt nadat de telefoon in zwembad is gevallen want hij blijft door filmen, normaal gesproken doe je gelijk alles uit om kortsluiting voorkomen :S
    ik vind het nep!

  30. filmpje 1:
    gewoon een camera of iphone in een water bestendige case.
    je hoort namelijk niet echt een plons en er zit ook niet echt water voor de lens ofzo.

    filmpje 2:
    ik had een keer een hele erge regenbui meegemaakt met me iPhone, toen deed, net zoals in dit filmpje, me speaker het niet meer.
    1 dag op de verwarming en deed het weer.

    alleen de linker dan, maar daar zit gelukkig de bass in

  31. Juist het feit dat er wél een druppel op de lens zit maakt het fake. De lens van de iPhone is zo klein, dat één druppel het hele beeld zou blurren. Het is fysiek onmogelijk om vanuit een zwembad zo’n kleine druppel op de lens te krijgen.

    In andere woorden, dit is dus gefilmd met een veel grotere lens dan die de iPhone heeft.

  32. 1 ding is wel zeker,, ik ga het NIET proberen xD

  33. een vriendin van mij heeft haar 3G in het water laten vallen op een stijger… we konden er helaas niet meer bij, maar het duurde een half uur voordat het licht uitging…

  34. Ik heb mijn iPhone ooit in de sloot laten vallen. Kon nog 1 belletje maken en begaf het toen min of meer. Deed het na droogmaken echter weer perfect. Hij geeft alleen af en toe aan dat er een accessoire in zit, maar dat kan je omzeilen door een plist aan te passen.

  35. I’m making à video with my new iPhone 3g (geen 3gs??!). En hij pakt hem volgens mij via een snoer op (webcam ofzo), want je kan nooit een iPhone van zo’n bodem pakken zonder dat je haar nat wordt.

  36. Dat filmpje met die coating is hartstikke nep! Er zit zogenaamd een externe speaker aan en je ziet een stekker aan de iPhone. Zeg euh… Daar zit geen aansluiting op je iPhone voor en al zeker niet zon stekkersoort.

  37. Mijn Iphone 3G was niet zo waterbestendig. Vocht aan de randen van het beeldscherm, en scherm ging flikkeren. Daarna bij het aanzetten van het toestel gingen enkel 1 of 2 rode lampjes branden.. Deze zitten vlak boven het scherm.

  38. ik heb mijn oude iphone 2g ook pas in de plee laten vallen en hij doet het ook nog gewoon goed dus dit filmpje kan best wel kloppen :p

  39. @Taco: dat had ik ook:$

    het klinkt trouwens wel alsof hij verbaasd is vind ik, het zou best kunnen, maar het ka ook best wel fake zijn:O

    het is in iedergeval goed gemaakt;)

  40. Eeste filmpje is echt nep als je goed kijkt zie je rechts onderin heel even het touwtje wat meestal aan een fotocamera zit, en de kwaliteit lijkt veel op mijn olympus onderwater camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.