Reacties voor: iPhone 3GS grote winnaar van BesteProductAwards 2009

De website BesteProduct.nl heeft de beste producten van 2009 bekendgemaakt. De verkiezing is gedaan door 50 Nederlandse en Belgische experts, die de iPhone 3GS, de HTC Hero en de Olympus PEN E-P1 als beste product kozen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. maar dat wisten wij toch allemaal al wel, daar hebben we toch niet 50 ‘experts’ voor nodig

    🙂

    Apple is ‘the best’

    oh… ja, laat ze maar komen, ja, ik heb lekker mijn oogkleppen op

  2. Dit vind ik echt geweldig:

    “Alles wat niet klopte aan de eerste iPhone en de iPhone 3G, is in dit model verbeterd”

    Een ‘normaal’ merk was allang failliet gegaan als ze deze manier van producten lanceren hadden.

  3. Huh,

    Sony staat op 3 bij beste merken en ook op 3 bij slechtste merken? :S

  4. Als ik die review van de 3GS op de site van BesteProduct bekijk, dan weten ze in sommige gevallen volgens mij niet waar het precies over gaat. Ze zagen allereerst al het nut niet in van het kompas. Maar als ze nou eens hadden gekeken wat het op de Kaarten applicatie kan, zullen ze het wel een stukje handiger gevonden hebben. Verder ook over Voice-Control. Ze vonden het voor muziek uitstekend werken, maar voor bellen totaal niet. Mijn ervaring is juist andersom, omdat die Nederlandse griet Engelse artiesten ook in het Nederlands wil horen. Bellen doet die bij mij vrijwel altijd foutloos.

    Maar buiten die foutjes vinden ze het blijkbaar alsnog het beste product van het jaar. En terecht!

  5. hebben jullie de lijst wel eens goed doorgelezen? Hoe kan een merk nu op 3 staan bij beste merken en op 3 van slechtste merken (sony). Beetje vreemd he ;). Als dit zo is dan neem ik aan dat de geloofwaardigheid van dit onderzoek vervalt ;).

  6. Sony zal tegelijk een goed en een slecht product hebben(denk ik)

  7. maar het gaat in die lijst om het merk in zijn geheel. En niet over de producten. Je kan niet op nummer 3 van beste staan en op nummer 3 van slechtste. Of het moet zijn dat er maar 5 merken zijn 😛

  8. Sony zowel derde beste als derde slechtste?

  9. @Frank van Manen: Zo ervaar ik het inderdaad ook..

  10. Sony kan wel degelijk in beide lijstjes op 3 staan, aangezien alle deelnemers een ‘beste merk’ én een ‘slechtste merk’ moesten aangeven. Degenen die Apple als beste merk hebben gekozen zouden bijvoorbeeld allemaal Sony als slechtste merk hebben kunnen kiezen. Degenen die Sony het beste merk vonden zouden een ander merk anders dan Apple als slechtste hebben kunnen kiezen. Op die manier kan Sony dus in beide lijstjes hoog eindigen… hoop dat ik dit duidelijk omschreven heb, haha.

  11. mja dat snap ik wel yingie maar het kan moreel gezien toch niet :P. Als een merk vaak genoemd wordt bij beiden dan kom je waarschijnlijk niet voor bij in de lijstjes ;). Bij een beetje uitslag streep je de voors en tegens tegen elkaar weg ;). Dus 50 stemmen bij beste merk en bijvoorbeeld 40 bij slechtste merk dan zijn er nog maar 10 positief over 😉

  12. Goh wat een betrouwbaarheid in de metingen. Beste merk: sony. Slechtste merk: sony.. hurray! keep up the good work!

  13. @FrankvanManen

    Toen ik ‘m kreeg om te testen, dat was echt op de dag van lancering, toen was het mij nog niet helemaal duidelijk wat de voordelen van het kompas zouden kunnen zijn. Iets als layar was er destijds nog niet.
    Dankzij augmented reality heeft het kompas wel degelijk bestaansrecht gekregen. Daar heb je helemaal gelijk in.
    En wat die spraakcontrole betreft: dat is mijn persoonlijke ervaring. Oprecht heb ik het een aantal keren, bij verschillende mensen en personen, geprobeerd.
    Misschien heb ik een licht spraakgebrek, dat zou natuurlijk kunnen;)

    @buffalo
    We hebben gevraagd verschillende lijstjes in te vullen. Die zijn niet tegen elkaar afgewogen. Het is dus niet zo dat wanneer je heel veel ‘beste merk’ punten hebt gekregen, dit afweegt tegen ‘slechtste merk’. Zo voorkom je alleen maar gemiddelden.

    In het geval van Sony: ja, de meningen zijn verdeeld. Dat komt vooral doordat ze op cameragebied niet heel veel hebben gepresteerd (niet iets bijzonder innovatief o.i.d.), maar wel de eReader hebben gelanceerd. En over dat laatste product, daar is helemaal veel discussie over.

    Een en ander kun je overigens teruglezen in de Testverantwoording.

    Leuk om dit stukje te lezen trouwens! Ik had zelf de 3GS op de derde plek gezet;).

  14. Beste Producten
    7 Sony eReader Touch
    Slechtste product
    1. Sony eReader
    Beste merken
    3. Sony
    Slechtste merken
    3. Sony

    owja logisch hoor :S

  15. Misschien hebben sommige kenners de Sony als beste merk ingevuld, en sommige als slechtste merk. Tja, over smaak valt natuurlijk te twisten :p

  16. dit soort Awards gaan helemaal nergens over.
    3GS is top, maar die lui die het onderzoek doen kunnen beter wat anders gaan doen

  17. Origineel geplaatst door Stijn
    Beste Producten
    7 Sony eReader Touch
    Slechtste product
    1. Sony eReader
    Beste merken
    3. Sony
    Slechtste merken
    3. Sony owja logisch hoor :S

    whaha idd. als je een beetje goed leest dan klopt het van geen kant.

  18. Waarom staat de ipod niet in dit rijtje? Snow leopard?

    Gebaseerd op niks.

  19. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    Maar buiten die foutjes vinden ze het blijkbaar alsnog het beste product van het jaar.

    Nee, dat vinden ze niet zelf. Dat hebben die 49 anderen mede bepaald. Voorzover ik heb gezien, zat er maar 1 medewerker van BesteProduct.nl in de jury. En die heeft misschien niet eens dat eerdere review geschreven.

    Over het feit dat Sony zowel in de beste als in de slechtste lijstjes staat: tja, hadden ze dan maar de uitslag moeten manipuleren, omdat het voor de lezers wat verwarrend kan overkomen? Blijkbaar zijn de meningen over Sony nogal verdeeld: de ene groep vind het geweldig, de andere vindt het prut.

    Kan bijvoorbeeld ook zijn dat de fotodeskundigen erg positief zijn, terwijl mensen die over tv’s schrijven juist vonden dat Sony helemaal niks heeft gepresteerd.

  20. Waarom staat rechts in de foto ‘slechtste’??

  21. Origineel geplaatst door Aus
    Dit vind ik echt geweldig:“Alles wat niet klopte aan de eerste iPhone en de iPhone 3G, is in dit model verbeterd”Een ‘normaal’ merk was allang failliet gegaan als ze deze manier van producten lanceren hadden.

    Wat een bullshit. Er is juist bijzonder weinig “mis” met de iPhone, en dat komt omdat features er pas ingestopt worden als ze goed werken. Er zijn weinig consumentenelektronicabedrijven te vinden die niet Apples “manier van producten lanceren” zouden willen kopieren, neem dat van mij aan.

    Geblaat altijd.

  22. Origineel geplaatst door Ger de Gram
    @FrankvanManenToen ik ‘m kreeg om te testen, dat was echt op de dag van lancering, toen was het mij nog niet helemaal duidelijk wat de voordelen van het kompas zouden kunnen zijn. Iets als layar was er destijds nog niet.
    Dankzij augmented reality heeft het kompas wel degelijk bestaansrecht gekregen. Daar heb je helemaal gelijk in.
    En wat die spraakcontrole betreft: dat is mijn persoonlijke ervaring. Oprecht heb ik het een aantal keren, bij verschillende mensen en personen, geprobeerd.
    Misschien heb ik een licht spraakgebrek, dat zou natuurlijk kunnen;).

    Dat verklaard al wat. Hoewel er al enkele weken voor de release al het een en ander bekend was geworden via een keynote van Apple. Wel raar vind ik dat van die Voice-Control, maar blijkbaar kan die mij enigszins aanwezige Brabantse dialect nog wel volgen. (misschien door de over het algemeen Brabantse contacten?..)

    Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Origineel geplaatst door Frank van ManenMaar buiten die foutjes vinden ze het blijkbaar alsnog het beste product van het jaar.Nee, dat vinden ze niet zelf. Dat hebben die 49 anderen mede bepaald. Voorzover ik heb gezien, zat er maar 1 medewerker van BesteProduct.nl in de jury. En die heeft misschien niet eens dat eerdere review geschreven.

    Correctie dan: Maar buiten die foutjes vinden de 50 juryleden het blijkbaar alsnog het beste product van het jaar.

  23. Ben helemaal gek van mijn 3Gs en Hero, maar vind het toch jammer dat het niet de Hero is die op nr. 1 is gekomen.

    Het had mensen misschien te denken gezet, nu wil iedere “malle eppie” een Iphone (terecht overigens 😛 ) omdat ie daar de bink mee kan uithangen, zonder echt iets met het apparaat te kunnen dan alleen maar sms-sen of bellen.

    De verschillen zullen niet zo groot geweest zijn waarschijnlijk.
    Tevens verdient de Hero het gewoon!!!! 😉

  24. @Ger de Gram
    Ik snap jullie follosofie achter de lijstjes maar als je een beetje betrouwbaarheid in de test wilt dan ga je uit van gemiddeldes. Leuk nu dat er 50 man aan meegewerkt hebben. Leuk dat er bijvoorbeeld 25 gezecht hebben dat Sony goed is en misschien wel 25 dat Sony niets is. Dan ben je toch niet het beste produkt en niet het slechtste produkt? Dan ben je gewoon een middenmoter. Terwijl bijvoorbeeld een ander merk een positiever verschil zou hebben met voors en tegens.

    Ik snap nooit het nut van deze tests als ze niet gaan over gemiddeldes. Alles draait toch om gemiddeldes als je praat over goede producten en slechte producten. Dat er 2 producten van Sony bij beste en slechtste produkten kan ik echt snappen maar bij mij kan het er echt niet in dat een merk bij de beste 3 merken valt en bij de slechtste 3 😛

    maar denk dat dit daarvoor niet de plek is voor de discussie :P. Laten we het hier leuk houden en praten over hoe geweldig onze Iphone wel niet is :D. Daarvoor zijn we tenslotte hier he ;).

  25. gefeli!!!

  26. Dat ben ik met Gonny eens..kwam blijkbaar zo naar voren dat Sony en de beste en de slechtste plek kregen toegewezen op basis van verschillende producten..dat zou kunnen..en inderdaad..je kan dan toch moeilijk de lijst gaan manipuleren..Heldere uitleg Gonny.

  27. Waarom staat de 3GS dan niet bovenaan het smartphone ranglijstje?

    Top 5 producten
    Smartphones
    Expert Score Laagste prijs
    Touch Pro2
    HTC Touch Pro2 8,0 € 469,00
    Apple iPhone 3GS 7,9 € 675,00
    Nokia E52 7,9 € 237,00
    Samsung S8000 Jet 7,9 € 254,00
    Samsung i8910 HD 7,8 € 437,00

    En op deze paina kun je zien dat de iPhone 3GS alleen bij de experts zo hoog scoort en bij de rest van die vage lijstjes weet ik niet of ze een volgorde hebben gehanteerd ofzo maar de iPhone staat er iig niet bij:

    http://www.besteproduct.nl/Telecom/Smartphones/lijstjes.html

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.