Reacties voor: iPhone 3GS: alle eigenschappen op een rijtje

Apple heeft de iPhone 3G S aangekondigd. Er zijn intern nogal wat zaken veranderd in vergelijking met de iPhone 3G. We hebben de belangrijkste eigenschappen op een rijtje gezet.
Lees het complete artikel → iPhone 3GS: alle eigenschappen op een rijtje
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 147 reacties

  1. Goed artikel!
    Hopelijk zijn de abbo-prijzen lager ^^

  2. Was best leuk geweest ff een software update voor de 3G…->>>>VIDEO! Dat hadden ze op z’n minst moeten doen…

  3. Volgens de site van Apple is Voice Control niet beschikbaar op de huidige iPhone 3G. Is erg jammer.

    Vergelijkingen:
    http://store.apple.com/nl/browse/home/shop_iphone/family/iphone

  4. ben aan het wachten tot ik wwdc terug kan kijken via de apple stream. duurt lang dit jaar.
    verder via live stream omt erg leuk gedaan.

    off topic
    zit op me mac te browsen in safari 4 is ook net officieel uit. helaas zijn de tabs weer naar beneden geplaatst. verder alles super snel

  5. Dus de 3g kan met os 3.0 final nog steeds niet filmen!

  6. Net de gold seed geïnstalleerd. Draait soepel moet ik zeggen … yihaa

  7. Oo shit!! Deze iphone word echt te gek dude!

  8. Ik ben benieuwd naar de prijzen…

  9. Wow, dat hebben jullie weer razend rap erg overzichtelijk gemaakt, dank!

    Het plan was om de 3GS links te laten liggen… Kansloos voornemen, want het is inmiddels toch weer onbetamelijk gaan kriebelen.
    Maar eens kijken wat het allemaal moet gaan kosten en of er weer een unlocked versie in België te koop zal zijn. Dat ge-Peter-Jan-Rens-kever met updates icm met yellowsn0w (doet ie het of doet ie het niet) ben ik wel een beetje zat nu! Nou goed, geduld schijnt een schone zaak te zijn…

  10. Snelheid is heel erg mooi, maar voor de rest vind ik het eigenlijk wel een beetje tegenvallen. Meeste kan ik al. enigste wat ik veel gebruik is knippen/plakken, voor de rest gebruik heel weinig(foto’s maken, filmpjes maken) het bewerken lijkt me al helemaal niet interessant, doe het ook nooit op de computer of zo.
    Leukste aan alles is de bluetooth, en daarna de navigatie die er nu komt.

  11. en nog steeds geen…. flash 🙁

  12. Niet vergeten de nieuwe iPhone 3G S heeft ook een speciale laag over het scherm waardoor vettige vingerstrepen verleden tijd zijn.

  13. Hebbu!

    abbo eindigt vlak na de introductie, dus kan ik eindelijk men 1st gen iPhone upgraden 🙂

  14. Wow van 2 naar 3 megapixels!
    Wat een tegenvaller zeg, had ik 5 jaar geleden al op mijn Samsung d900. Waarom doet apple zo moeilijk met die camera’s?

  15. @albir: maar wel streamen via de nieuwe html. flash is oud geworden

  16. enig idee waar de Kontakten app is gebleven of is deze verhuisd naar pagina 2 ?

    http://www.apple.com/iphone/compare-iphones/

  17. Dit is duidelijk een soort tussen update. Volgend jaar zal er wel een wat schokkendere update komen. Ik had willen upgraden naar de nieuwe maar nu doe ik het nog wel een jaar met mijn 3G.

    Beetje een domper vind ik het wel.

  18. Deze wordt de mijne, 32GB 🙂
    Waar vinden we het persbericht? Of, België ook 26-06??

  19. Het enige aan de iPhone 3GS wat mij enigzins boeit, is dat ze “zeggen” dat het 2 x zo sneller is als een iPhone 3G. En natuurlijk de HSDPA voor nog sneller internet.
    Het kompas, de verbeterde camera en de mogelijkheden daarmee en de rest wat nieuwe i aan de 3GS, boeit me niet zo :). Dus ik red me nog prima met de iPhone 3G. Wacht wel een jaartje tot de volgende opvolger van de iPhone :P.

  20. ik wil hemmm 😀

  21. @Realist: Waarom meer megapixels als de lens zo klein is dat dàt altijd de zwakste schakel zal zijn? Wat heb je aan een 2CV met een V8?

  22. Nou.. beetje een tegenvaller… wacht nog wel een jaartje.. vind de updates niet spannend genoeg. mijn 3Gtje werkt nog prima.

  23. 3G spreektijd: van 5 naar 5 uur… Met andere woorden: geen vooruitgang van spreektijd als je op 3G zit te bellen, wat meestal toch het geval zal zijn!

    Voor de rest hadden ze wat aan het uiterlijk moeten doen vind ik. Alleen voor een kompas, video functie en extra MP camera laat ik deze foon liggen.

  24. niks te melden over eindelijk eens fatsoenlijke Bluetooth support.

  25. jullie zijn iets vergeten om te melden over de batterij;

    namelijk standy tijd is gelijk gebleven!!!! leuk dat men meer kan doen met @ en mp3. ik had liever meer standy tijd gekregen dan play time.

  26. @mhoutman:
    Die stond bij firmware 2.0 ook al op pagina twee en niet op één!

  27. Mja, tis idd niet zo schokkend allemaal. Voor mij geen reden om hem te upgraden, ik film toch niet en fotos maken al helemaal niet. Sneller de mail ophalen…ach, die 1 seconde extra kan ik nog wel wachten.

    Ik ben juist blij dat dit eruit is gekomen, anders had het me weer geld gekost 🙂

  28. Ik ga hem zeker halen. Heb nu nog de 1e generatie en vond de 3g te weinig toevoegen. Deze is dankzij de snelheid, camera en 32 gb WEL een goede vooruitgang.

  29. @albir:

    En ook nog steeds geen bestanden versturen over bluetooth… snap ik echt niet, apple policy of is het echt zo veel werk? Gebruikte het toch wel eens op mijn N73.

  30. hahah het grappige is nog dat het design precies hetzelfde is gebleven, wat betekent dat ALLE design/mockups van de afgelopen weken gewoon nep zijn 🙂 haha
    voor die paar functies laat ik mijn iPhone dus echt niet vervangen… Ze geven het zelf gewoon al aan in de naam. Het is geen compleet nieuwe iPhone, alleen maar een 3G met wat meer functies/snelheid.

    Wanneer kunnen we trouwens de WWDC opnieuw bekijken (via Apple’s site)?

  31. maakt het compas turn-based navigatie mogelijk?

  32. Origineel geplaatst door binaries4me
    ben aan het wachten tot ik wwdc terug kan kijken via de apple stream. duurt lang dit jaar.
    verder via live stream omt erg leuk gedaan.off topic
    zit op me mac te browsen in safari 4 is ook net officieel uit. helaas zijn de tabs weer naar beneden geplaatst. verder alles super snel

    Waar heb je de Final vandaan dan?
    Zie hier nog steeds alleen de Beta…

  33. @willem:

    Dat is zelfs mogelijk zonder het kompas.

  34. @eeff:

    Als je je even verdiept in de beperkingen van de iPhone 2G en 3G camera begrijp je ook dat Apple er niet snel voor zal kiezen om video op te laten nemen met 3 tot 12 fps… :S

  35. @magnetronmaaltijd:

    Mijn ervaring met Bluetooth uitwisselen is toch echt dat je heel veel troep op je telefoon krijgt die je hooguit 1 keer bekijkt.
    Daarnaast kun je veel al gewoon uitwisselen per mail of d.m.v. sharing sites.

  36. kan iemand mijn vertellen hoe dat kompas gaat werken? Want de gps op de iphone 3G is echt niet nauwkeurig. Is de gps in de iphone 3G S verbetert of zit er dezelfde in?

  37. Origineel geplaatst door Realist
    Wow van 2 naar 3 megapixels!
    Wat een tegenvaller zeg, had ik 5 jaar geleden al op mijn Samsung d900. Waarom doet apple zo moeilijk met die camera’s?

    Grote kans dat deze camera een stuk betere foto’s maakt dan jouw d900?
    2 of 3MP is meer dan zat, kun je in theorie al “High Defintion” (bah, marketingterm!) foto’s mee maken. De lens en de overige specificaties zijn echter limiterend, dus waarom de sterkste schakel, (namelijk het aantal megapixels) verbeteren, als je veel beter de lens kunt verbeteren? De kwaliteit is hier echt niet afhankelijk van het aantal MP, maar van de lens en zijn mogelijkheden.

  38. Origineel geplaatst door Realist
    Wow van 2 naar 3 megapixels!
    Wat een tegenvaller zeg, had ik 5 jaar geleden al op mijn Samsung d900. Waarom doet apple zo moeilijk met die camera’s?

    Ik hoop dat jij niet zo cijfergeil bent dat je wel begrijpt dat het aantal megapixels geen garantie is voor mooie foto’s

  39. t-mobile is nu bezig met de prijzen, pleaseeeeeeeeeee t-mobile kom met iets van ruil je iPhone 3G in voor de nieuwe iPhone 3G S. Ik ben bereid om te betalen. Iets van korting ofzo. Bijv je ruil je iPhone 3G in voor de nieuwe iPhone 3G S je betaal bijv 10% korting ofzo voor de prijs die jullie voor de iPhone 3G S ga geven, maar je blijf gewoon met je abbonement zoals het nu is, want je heb 2 jarig contract. Pleaseee. Wie gaat mee steek je hand omhoog. 😉

  40. @Thaan:
    Klopt helemaal :). De lens is nog steeds net zo klein als voorheen, en dan mogen ze wel zeggen dat ze aanpassingen hebben gedaan voor beter lichtval, maar de lens bepaald gewoon alles. En dan kan je nog een 6 MP camera hebben, maar met zo’n lens als de iPhone, zie je er niets van. Natuurlijk zullen de foto’s beter zijn als de 3G, maar ik verwacht totaal geen schokkende verschillen dan een groter plaatje in MP :).

  41. Gelukkig is deze niet ‘veeeeel’ beter als de 3g. nu kan ik het nog wel even uithouden met de 3g 😀 Jammer dat de 3g geen video ondersteund met os3.0..

  42. Ik heb op via mijn sonyericson w880i foto’s aflaten drukken op een gewoon foto formaat via de blokker. ik moet zeggen erg mooi een beetje ruis maar verder wel scherp. dit was dus gemaakt met een camera van 3,2MP.
    De iphone heeft het zelfde en waarschijnlijk een stuk scherper. ik vindt dus 3,2 MP meer dan genoeg zeker als het je geen A3 formaat hoeft. en op je beeldscherm is het ook voldoende. dus kap is met zeiken over de MP. 99% doet er toch geen fuck mee of print het uit op groot formaat.

  43. Kan Nike+ straks ook op de iPhone 3G worden gehangen? (eventueel met externe ontvanger voor het signaal) of is daar niks bekend over? Ik zit namelijk te wachten op die Nike+ sensor voor iPhone, maar hang zoals zovelen nog een jaar vast aan mn oude contract…

  44. Origineel geplaatst door Tim
    kan iemand mijn vertellen hoe dat kompas gaat werken? Want de gps op de iphone 3G is echt niet nauwkeurig. Is de gps in de iphone 3G S verbetert of zit er dezelfde in?

    niet nauwkeurig? ik zie altijd PRECIES waar ik loop of waar ik een foto heb gemaakt. super nauwkeurig!

  45. Dan steek ik bij deze m’n hand op. Ik wil best nog 300 eus neergooien voor een 3GS, als ik m’n oude mag houden is dat uiteraard helemaal geen probleem. Daarbij is het abo voor de iPhone een van de betere qua prijs/kwaliteit. Echt onbeperkt internet vind je vrij weinig.

  46. Pfieuw scheelt me weer bakken vol met geld (A)

  47. @binaries4me:

    ik heb pas mijn 3G ‘geformatteerd’ en toen stond alles op de 1e pagina, behalve Contacten. Die stond dus op de 2e.

  48. Wilde eigenlijk niet updaten maar nu loopt mijn 3g twee keer hopeloos vast als ik een stukje muziek wil taggen met Shazam. Grrrr misschien toch een teken aan de wand

  49. Origineel geplaatst door binaries4me
    @albir: maar wel streamen via de nieuwe html. flash is oud geworden

    Wat een onzin. Alsof Flash alleen nodig is voor filmpjes. Ontiegelijk veel websites leunen zwaar op Flash, en die kun je op de iPhone dus gewoon niet bekijken. Zuigt.

    Dan die 3G S:
    Die camera interesseert me niet, ik ben geen puber die filmpjes op Youtube wil zetten. Serieus fotograferen kun je ook niet met een mobiel.

    En voor de mensen die zeuren over 3 MP: Jullie begrijpen niet zo goed waar het om gaat bij megapixeltjes. Een ieniemini sensor (zoals in mobieltjes) met een speldenknoppie als lens, jongens… al zetten ze er een 20 MP sensortje in, het blijft lachwekkend.

    Fotograferen doe je op een half-size sensor, of liever nog full-frame, met een lens die gemaakt is voor fotografie (of dachten jullie werkelijk dat lenzen voor de lol honderden tot vele duizenden euro’s kosten?).

    Een microscopische sensor met 3 MP of zelfs 2 MP, da’s mooi zat voor fotootjes voor je weblogje. Doe nou niet net alsof een Sony camera met een “5 MP” sensor ineens veel beter zou zijn. Dat is ie niet. Een mobiel is gewoon geen fototoestel.

  50. ik irriteer me mateloos aan die die domme marketing spelletjes. Video kan makkelijk ook op de 3g en voor voicecontrol zit ook alle hardware in de 3g. Met Windows Mobile kan dit al jaren. Voicecontrol was een mooie toevoeging geweest maar ik laat mij zo niet dwingen. Er zal wel een illegale manier komen om voicecontrol op de 3g te krijgen want het is een puur software matige toevoeging.

  51. Apple has cut the price of its iPhone 3G with 8GB of memory to $99 (£61).

  52. Origineel geplaatst door Mickel
    ik irriteer me mateloos aan die die domme marketing spelletjes. Video kan makkelijk ook op de 3g en voor voicecontrol zit ook alle hardware in de 3g. Met Windows Mobile kan dit al jaren. Voicecontrol was een mooie toevoeging geweest maar ik laat mij zo niet dwingen. Er zal wel een illegale manier komen om voicecontrol op de 3g te krijgen want het is een puur software matige toevoeging.

    Precies. Zal niet lang duren voor er een ‘3GS-on-3G’-package verschijnt in Cydia. Is gewoon allemaal software-matig.

  53. Krijgen we nu wel of niet A2DP support ?
    Wordt nergens over gerept…

  54. @ Bart: Ik gebruik m’n iPhone niet om het halve web af te surfen. Ik zelf bekijk enkel wat websites die voor de iPhone bestemd zijn. Verder kan ik alles ook prima bekijken, en mocht er Flash in zitten dan bekijk ik die site thuis wel. Ik snap het probleem nog niet echt. Verder geef ik je volkomen gelijk wat betreft die megapixels.

  55. @Bart: Dat er dure fotocamera’s bestaan die vele malen beter zijn dat iPhone-camera’s betekent niet dat er onderling tussen fotocamera’s geen enorm kwaliteitsverschil kan zijn. Fotograferen doe je helemaal niet op half-size of full-frame sensor, jij doet dat. Je kan prima fotograferen op een telefooncamera, zolang de sensor en lens redelijk is (de 2MP iPhone sensor vind ik heel behoorlijk in goede lichtomstandigheden, de lens is matig) en je autofocus hebt om altijd scherpe foto’s te maken.

    Daarnaast is de iPhone totaal geen concurrent of alternatief voor een dure dSLR natuurlijk. Of kan jouw dure camera bellen, internetten, emailen en muziek afspelen? Lijkt me niet, dus ik snap werkelijk niet wat het nut is van jouw vergelijking. Wellicht kan je dit even toelichten.

  56. Origineel geplaatst door DC3fanboy
    t-mobile is nu bezig met de prijzen, pleaseeeeeeeeeee t-mobile kom met iets van ruil je iPhone 3G in voor de nieuwe iPhone 3G S. Ik ben bereid om te betalen. Iets van korting ofzo. Bijv je ruil je iPhone 3G in voor de nieuwe iPhone 3G S je betaal bijv 10% korting ofzo voor de prijs die jullie voor de iPhone 3G S ga geven, maar je blijf gewoon met je abbonement zoals het nu is, want je heb 2 jarig contract. Pleaseee. Wie gaat mee steek je hand omhoog.

    Ik hoop ook op een upgrade pad, heb t-mobile er al een mailtje over gestuurd, hopelijk kan je voor bijv. 100 euro upgraden, al verwacht ik dit niet, ik hoop het wel.

  57. Als je met je muis over de iPhone heen gaat op de compare iPhones op de apple sites staat er bij beide modellen (dus de 3GS en de 3G) de tekst 3GS in zo’n textbalonnetje, lekker slordig

  58. wow, valt dat ff tegen zeg, ik had echt wel wat meer verwacht.
    teleurstellingen:
    – lelijke glimmertje blijft, ik had mat wel tof gevonden
    – geen video via fw update terwijl ik al jaren met cycorder prima kan filmen? triest!
    – 3 mp?? komop zeg… mijn siemens uit 1973 maakt nog foto’s met hogere resolutie
    – kompas??! who the F needs a f-ing kompas?
    diep diep teleurgesteld is ome sjowol!
    oh trouwens, kan ik nou eindelijk over bluetooth voicedial-en? of is dat niet wat voicecommand doet? vastniet he?!
    ik ga ff in een hoekje zitten janken voordat ik met een aantal bakstenen richting applestore trek!

  59. definitly got to have one of those!

  60. bekijk,

    http://www.gsmarena.com/apple_iphone_3g-2424.php

    en

    http://www.gsmarena.com/apple_iphone_3gs-2826.php

    voor meer specificaties van de 3G en de 3GS, deze website worden ook veel gebruikt door telecom winkels in binnen- en buitenland…

    gr. bart

  61. @Realist: Wat denk je ? Door de camera’s achter te laten lopen kan je relatief veel met je foto’s en dadelijk video’s. Anders worden bestanden te groot en 5/8/12 megapixel voor de foto-freaks

  62. Origineel geplaatst door Daniel
    Origineel geplaatst door Timkan iemand mijn vertellen hoe dat kompas gaat werken? Want de gps op de iphone 3G is echt niet nauwkeurig. Is de gps in de iphone 3G S verbetert of zit er dezelfde in?niet nauwkeurig? ik zie altijd PRECIES waar ik loop of waar ik een foto heb gemaakt. super nauwkeurig!

    waar zie jij waar je de foto hebt gemaakt:P?

  63. Ja mijn iPhone 1G 16 gb gaat hierbij in de verkoop. Het enige wat ik nog niet heb gelezen is of er eindelijk draadloos muziek in stereo kan beluisterd worden via bluetooth met de nieuwe 3GS..

  64. die kompas is geniaal. Denk aan toepassingen zoals augmented reality.

  65. Origineel geplaatst door Edward
    Origineel geplaatst door DC3fanboyt-mobile is nu bezig met de prijzen, pleaseeeeeeeeeee t-mobile kom met iets van ruil je iPhone 3G in voor de nieuwe iPhone 3G S. Ik ben bereid om te betalen. Iets van korting ofzo. Bijv je ruil je iPhone 3G in voor de nieuwe iPhone 3G S je betaal bijv 10% korting ofzo voor de prijs die jullie voor de iPhone 3G S ga geven, maar je blijf gewoon met je abbonement zoals het nu is, want je heb 2 jarig contract. Pleaseee. Wie gaat mee steek je hand omhoog. Ik hoop ook op een upgrade pad, heb t-mobile er al een mailtje over gestuurd, hopelijk kan je voor bijv. 100 euro upgraden, al verwacht ik dit niet, ik hoop het wel.

    Ik hoop het ook

  66. Ik vind wel de spec:vga camera voor video echt wel achterhaald 🙁
    Voorts denk ik dat ik nog een jaartje mijn 3G zal blijven gebruiken ,al klinkt dubbel zo snel echt wel af in deze tyden!

  67. Ag vind t allema wel best.. Beetje snelheid is mooi maar verder hoef ik niet perse naar 3gs. Bij een omruilactie wie weet maja.. Ben nog
    Blij met me phone! Hoopte voor mij niet op een te coole nieuwe versie maar voor andere is het jammer.. Ik zie wel allemaal heb nog 1 jaar abbo haha

    K kan leuke pics maken voor hyves en verder gebruik ik mijn camera.. Mijn 16gb maak k niet vol en voice control, ag t is grappig bv voor in de auto of headset maar ik zie mezelf niet snel tegen een telefoon praten.. Ag de iphone heeft wel de liefde voor apple aangewakkerd haha

  68. Internetten via 3G is nog steeds hetzelfde, namelijk 5 uur. Dus weet niet of je echt wat gaat merken van die batterij.

  69. De meesten zijn hier niet al te positief. Snap alleen niet waarom. Lijkt me op alle fronten toch een hele vooruitgang. Meer dan vorig jaar waar je van 2g naar 3g ging en gps erbij kreeg maar er eigenlijk niks mee kon.

    Misschien zijn de mensen hier teleurgesteld omdat ze eigenlijk al een hele goede Iphone hebben. Een Iphone met grote stappen verbeteren lijkt mij ook zeer moeilijk.

    Ik blijf nog maar even bij mijn Iphone 2g. Ben eigenlijk wel tevreden met mijn tellie en vanaf volgende week wordt die alweer beter

  70. C0Ol! Ben momenteel in Amerika en ren de 19e juni zeker naar de Applestore hier in Tampa, FL!

  71. Origineel geplaatst door wickedjv
    Deze wordt de mijne, 32GB
    Waar vinden we het persbericht? Of, België ook 26-06??

    @mezelf (voor al de andere die ‘t zich afvragen) 🙂 26-06: Nederland en België, de slide zit in de keynote op 2:00:48

  72. wanneer is OS3 nu beschikbaar? heb ik nergens gelezen en geen zin om die keynote te bekijken

  73. En wat denk je wat de rede daarvan is?

    Het antwoord is heel simpel. Omdat de iPhone niet ff realtime een 720p filmpje kan editen.
    Dat de iPhone volgend jaar of het jaar erop in hd kan filmen en bewerken en eventueel dit ook direct op YouTube kan plaatsen zou best kunnen maar nu is het nog te vroeg.

    Best logisch ook als je zag hoe makkelijk het ging met editten. Anders gaat de iPhone vast lopen. En daar is Apple op tegen.

    En voor de 2g gebruikers is dit een mooie update

    Origineel geplaatst door Marl242boro
    Ik vind wel de spec:vga camera voor video echt wel achterhaald Voorts denk ik dat ik nog een jaartje mijn 3G zal blijven gebruiken ,al klinkt dubbel zo snel echt wel af in deze tyden!

  74. Laat geworden Gonny? 😉

    Helder artikel 🙂

  75. ik neem hem

  76. Eigenlijk is het heel slim wat apple doet met deze ‘minimale’ update.

    De meeste mensen hebben vorig jaar een abonnement voor 2 jaar afgesloten, dus zitten nog 1 jaar aan hun abonnement vast (niet alleen in NL). Door nu met een kleine update van de Iphone te komen hou je deze mensen tevreden, ze lopen nu geen mijlen achter en er zijn toch weer verkoopargumenten om nieuwe klanten te krijgen.

    Volgend jaar loopt een groot deel van de abonnementen af en kan je met een grotere update de huidige klanten weer over de streep te trekken om de nieuwe Iphone te kopen.

  77. Ik wacht gewoon op de nieuwe iPhone van volgend jaar.

  78. Wat nou minimale update ? De G3 dat was pas een minimale update op de 2g dus die heb ik nou nog steeds maar deze 3gs is wel een goeie update vergeleken met de 2g en met de 3g ook eigenlijk. 2x zo snel wat denk je als je een auto heb die ineens 2x zosnel is dat dat geen update is ofzo

  79. Weet iemand nu of voice control in de OS3 zit of niet?

  80. Dus tomtom komt niet voor de 3g toch?

  81. @Joost:
    op de site van TomTom hebben ze het over de iPhone 3G

    iPhone TomTom

  82. Ligt het aan mij, of ben ik de enige die de kopieen van de G1 en Nintendo DS ziet?

    De specs zijn verder redelijk passé. Apple hobbelt er weer achteraan, in plaats van dat ze op kop liepen….

  83. Hopelijk komt T-Mobile met een leuk verlengingsaanbod. Ik moet zeggen dat de nieuwe features idd niet schokkend zijn, maar dat hoeft ook niet. De nodige features zijn erbij gekomen en de rest is verbeterd. Dit geeft een goede basis voor de toekomst.
    Ik vind de update logisch en hoop dan ook dat T-Mobile een leuke actie erin gooit.

  84. Wat een domper. Voor die minimale aanpassingen hou ik mijn “oude” 3G gewoon. Wat een gemiste kans.

  85. Hoe gaan ze dit in de appstore regelen? Want als hij dus vele malen sneller is betekent dit dat bepaalde software/games niet meer lekker werken op de iPhone 3G? Ik denk dat die diversiteit een kwalijke zaak is, voor developers en consumenten.

  86. Origineel geplaatst door DC3fanboy
    t-mobile is nu bezig met de prijzen, pleaseeeeeeeeeee t-mobile kom met iets van ruil je iPhone 3G in voor de nieuwe iPhone 3G S. Ik ben bereid om te betalen. Iets van korting ofzo. Bijv je ruil je iPhone 3G in voor de nieuwe iPhone 3G S je betaal bijv 10% korting ofzo voor de prijs die jullie voor de iPhone 3G S ga geven, maar je blijf gewoon met je abbonement zoals het nu is, want je heb 2 jarig contract. Pleaseee. Wie gaat mee steek je hand omhoog.

  87. Origineel geplaatst door DC3fanboy
    t-mobile is nu bezig met de prijzen, pleaseeeeeeeeeee t-mobile kom met iets van ruil je iPhone 3G in voor de nieuwe iPhone 3G S. Ik ben bereid om te betalen. Iets van korting ofzo. Bijv je ruil je iPhone 3G in voor de nieuwe iPhone 3G S je betaal bijv 10% korting ofzo voor de prijs die jullie voor de iPhone 3G S ga geven, maar je blijf gewoon met je abbonement zoals het nu is, want je heb 2 jarig contract. Pleaseee. Wie gaat mee steek je hand omhoog.

    AppleInsider heeft uitgezocht hoe dat bij AT&T gaat. Slecht nieuws. Daar moeten bestaande abonnees die willen upgraden op elk toestel een premie betalen van $ 200, dus de 16 gieg gaat dan geen 199 maar 399 kosten, de 32 gieg geen 299 maar 499. Balen.

  88. Ik kan niet wachten!

  89. Bij de presentatie van de iPhone 3GS hadden ze het over een ingebouwde Nike+ ontvanger.
    Betekent dit dat Nike+ niet beschikbaar komt voor de iphone 3G? Ook niet met de externe ontvanger zoals bij de iPod Nano?
    Zou wel erg jammer zijn, hou nu m’n oude iPod Nano aan alleen voor het hardlopen…

  90. dus nu heeft iphoneclub zich weer 3 maanden bezig gehouden met kansloze ‘rumours’ waar de helft van de lezers toch eigenlijk helemaal geen interesse in heeft en vervolgens blijkt er zoals gewoonlijk weer weinig tot niets van te kloppen…

    En de volgende keer doen ze het gewoon weer =) hulde

    De Story en de Prive zijn er niks bij

  91. ik ben zoooo benieuwd of ze nu de behuizing hetzelfde blijft, ook een oplossing gevonden voor die ellende met die haarscheurtjes!!

    tis me 5e 3G al!!

  92. @vincent:
    Je hoeft het niet te lezen hoor, koop jij soms ook Story en Privé om die niet te lezen maar erover te klagen tegen andere mensen?

  93. Ik ga ook nog even mijn centjes op de bank laten rusten… 3GS heeft leuke features maar of ze het upgraden waard zijn…

    Ik ben al blij met iPhone OS3.0 🙂

    Mijn voornemen: nieuwe iPhone kopen als de mijne echt stuk is of als er een front facing camera in zit…

  94. Welke van de bovenstaande opsommingen komen in OS 3.0 terug?

    filmen, inzoomen?

    Of heeft iphoneclub al ergens een opsomming gemaakt wat er allemaal nieuw is voor OS 3.0?

  95. Allemaal goed en wel, maar ik vermoed dat die snellere 3G-verbinding van 3,6 naar 7,2 Mbps (HSDPA) sterk afhankelijk blijft van de capaciteit van het netwerk.

    Ik zou allang blij zijn als via provider Proximus overal in België constant 3,6 Mbps beschikbaar is. Zelfs in grote steden valt dat in de praktijk tegen als het druk is op het 3G-netwerk.

  96. @ The Dude

    Jaja idd, Ben ik toch wel benieuwd naar

  97. Komt die voice controll ook voor de 3g 3.0????

  98. @budje:
    Dan doe JIJ toch zelf iets mis. Je 5e iphone door haarscheurtjes. Het is niet de bedoeling dat je op je iphone zit of gebruikt met gsm-werpen.

  99. Origineel geplaatst door Peter
    @vincent:Je hoeft het niet te lezen hoor, koop jij soms ook Story en Privé om die niet te lezen maar erover te klagen tegen andere mensen?

    Klopt, maar iPhoneclub is een van de beste iphone portals… in elk geval in nederland. Dat er een aantal iphone fanboys rondhangen is niks mis mee. Maar de meste personen zijn blij met hun huidige phone en komen voor informatie voor hun HUIDIGE telefoon… niet voor een nieuwe.

    Daarnaast heeft het verleden al ontelbare malen aangetoond dat de rumours zelden tot nooit kloppen. Enige aandacht voor een nieuwe iphone is niks mis mee maar als deze de volledige site beheersen vind ik dit wel storend. Vooral omdat je van te voren al weet dat het toch neit klopt 😉

    En dan kun je er uiteraard voor kiezen om niet te komen maar dat is wel het grootste non-argument dat er bestaat om te reageren op iemand zijn (naa rmijn idee netjes onderbouwde) kritiek.

  100. what about mms?

  101. @patricia:
    MMS komt ook op de iPhone 3G met OS3, alleen ff afwachten wat T-Mobile hiermee gaat doen, aangezien dit niet in het standaard iPhone abonnement zit

  102. @ studentje:
    bedankt!

  103. Origineel geplaatst door Roger Panch
    C0Ol! Ben momenteel in Amerika en ren de 19e juni zeker naar de Applestore hier in Tampa, FL!

    Ik vrees dat dit zonder us creditcard n socialsecurity nr net zo impossible blijft als voorheen, en zonder yellowsn0w voor os3 is da ook nie zo leuk

  104. Nou ik gooi volgende maand wel 3.0 software op mijn Iphone 1G en dan kan ik er weer jaren mee door, geen enkele reden om deze minimale upgrade te kopen!

  105. Wie kan mij vertellen wat Apple bedoelt met “streaming video over HTTP” Dus toch een soort van flash achtig iets?
    Iemand?

  106. Ik hou het dan ook maar bij me 2G hahah
    Wacht dan wel tot volgend jaar, als er dan teminste een ” normale ” upgrade van de telefoon is
    ik wed ook dat deze 3G niet zoveel verkocht gaat worden als de vorige 2 generaties.
    En van T-Mobile hoef je ook niet veel te verwachten, ik moest alleen al voor me Simkaart 3 keer terug om hem te laten activeren en shit
    Maar als ze goed nadenken dan moeten ze wel iets hebben voor de mensen die 2G hebben, of een inruilactie met korting of de nieuwe 3G en je contract 1 jaar verlengen.

  107. Waardeloze update dit. Meer is het niet. Alleen het logo van “3G S” is al afzichtelijk. Waar iedereen had gehoopt op nieuwe futuristische eigenschappen, zoals bij de lancering van de eerste iPhone, blijft het bij een paar eenvoudige firmware upgrades. Die iets betere camera daargelaten. (Mocht ook wel eens.)

    Als je eerlijk bent zou je gek zijn om van een 3G te switchen naar een 3G S. Als marketingkenner is dit gewoon een van de laatste/de laatste update van een bestaand, verouderd, model. Alvorens men over een of twee jaar een compleet nieuwe iPhone introduceert. Wellicht hebben ze extra tijd nodig gehad voor de ontwikkeling daarvan.

    Af en toe vind ik het jammer dat ik nog een 2G iPhone heb, enkel vanwege de langzame gprs internetverbinding. Maar ach, in Nederland ben je altijd maar kort onderweg met de trein/bus voordat je op je werk of thuis bent (wifi). Ik kan daar wel mee leven.

    En die videofunctie heb ik al van begin af aan zowat. De verschillende “jailbreak” apps werken best aardig.

    Nee… Om nu ineens te switchen van mijn spotgoedkope sim-only abbo (iPhone komt uit NYC) naar een duur 2-jarig abonnement… Liever niet. En dan volgend jaar een compleet nieuwe iPhone zeker met hogere resolutie, 3D graphics, beamerfunctie, geur en smaak, etc… Ik wacht daar wel op!

  108. Ik ben blij dat ik gisteren mijn nieuwe 3g 16gb.binnen kreeg.

  109. Ik begrijp niet waarom iedereen zo teleurgesteld is. Het nieuws is niet zozeer wat Apple met een nieuw apparaat biedt, maar welke mogelijkheden ze nu geven aan ontwikkelaars. Deels zullen deze natuurlijk met OS 3 ook beschikbaar komen voor oude iPhones, deel zullen deze exclusief zijn voor de iPhone 3GS.

    Ook een van de interessante features, die niet in dit artikel genoemd wordt, is de mogelijkheid om assesories te koppelen aan de iPhone. Hiermee wordt de iPod gevolgd, waarbij een hele industriele tak is ontstaan van firma’s die allerhande extra’s voor de iPod heeft gemaakt. Waar de iPod qua interface en os maar beperkt is, biedt de iPhone geweldige kansen.

    Ik denk dat we over een half jaar maar eens terug moeten blikken en zien waar ontwikkelaars mee zijn gekomen. Ik voorzie dat de Apple mijlenver voor zal liggen op de concurrentie.

  110. Origineel geplaatst door Steven
    Ook een van de interessante features, die niet in dit artikel genoemd wordt, is de mogelijkheid om assesories te koppelen aan de iPhone.

    Deze zeer interssante feature waar jij het over hebt komt ook gewoon beschikbaar voor de iPhone 3G met OS 3, en is dus geen speciale optie van de 3GS.

    Hopen dat dit ook inhoudt dat de iPhone nu ook de diverse speakers die nu voor de iPod bestaan gaat ondersteunen, heb nu een 1 meter hoge speaker toren staan waar ik eigenlijk niks mee kan (beetje te lui om ook m’n oude iPod te synchroniseren).

  111. Zit er nu ook een FM transmitter in die nieuwe Iphone? Of was dat ook alleen maar een gerucht?

  112. Bij RTLZ (rtl7) was de 3GS ook in het nieuws. Als één van de nieuwe opties v/d 3GS is dat je ‘m nu ook aan de Laptop kon koppellen en dan op de Laptop via de Iphone 3GS kon internetten op UMTS snelheid.

    Kan iemand dat bevestigen ?

  113. Ongelofelijk! allemaal lovende woorden over apple terwijl dit eigenlijk gewoon een minimale update is. Zeker na alle geruchten had ik persoonlijk meer van de nieuwe iphone verwacht. Natuurlijk is dit wel een slimme zet van apple voor alle 1st gen iphone gebruikers en voor de mensen die nog geen iphone hebben is dit natuurlijk een prima update. Maar voor 3g gebruikers zie ik eigenlijk geen reden om over te gaan tot kopen. Ik denk dat apple volgend jaar pas een echte verbetering ten op zichte van de 3G gaat introduceren.

    @Iphondeclub, mooi liveverslag! Weet je al welk merk wijn het wordt Jean Paul?

  114. Net even opgezocht op de fora van apple support. En Nike+ zal niet werken op de 3G.
    Tenzij er natuurlijk een externe partij (eventueel Nike zelf) een module voorziet die als accesoire in de 3G kan geplugd worden. Met OS 3.0 zou zoiets mogelijk moeten zijn.

  115. @Monet67:
    Technisch gezien wordt deze functie mogelijk ja, heet Tethering. Echter staat T-Mobile dit voorlopig niet toe, neemt waarschijnlijk te veel bandbreedte in beslag.

  116. Nou t valt mij als iPhone (en Apple gek) behoorlijk tegen…. ik vrees dat ik (als zakelijk gebruiker) toch ga overstappen op de Palm en prive maar even mijn contract tot febr. uitzit in de hoop dat dan de matzwarte er is… vind dit een knaken plastic ding en had zowel zakelijk als prive de eerste gen. iphone nog… Diep teleurgesteld in Apple, ook omdat ik 1,5 mnd. geleden een MacBook gekocht had :s

  117. @applefreak,
    nou nou…knaken plastic ding….vindt ik wel erg ver gaan hoor.de iphone is gewoon top!!

  118. OP zich wel top ding, maar vind m gewoon plastic fantastic… t is zo… tja, plastic…. maar ben d’r inmiddels uit dat ik toch ook voor de innerware ga en de hardware maar ff voor lief neem, kan niet zo lang wachten tot er een nieuwe hardware komt haha…. maar denk dat ze de plank wel beetje misslaan, maar daar is iedereen te geloof ik wel aardig over eens

  119. ik heb een vraagje, als je nog een gewone t-mobile iphone 3g hebt van vorig jaar, hoe kan je dan overstappen naar een 3gs?

  120. is helen maal niks nieuws aan ( de buiten kant dan ).
    hij ziet er gewoon zelfde uit:S. dat vind wel jammer. alleen de inhoud is anders.

    geen 2 camara voor aan :S

  121. @thijs: vind ik verstandig hor, niet weer “speciale” tasjes en andere hoesjes/covers… lekker compatibel met de vorige versie 🙂

  122. Ik blijf bij mijn 3g

    Maar ben wel aan het denken om een palm pre te kopen als ze hier uitkomen.

    Btw realist. 1g krijgt geen os 3.0 update

    En ik hen nog een vraagje.
    Hebben ze iets gezegd over de ram in het nieuwe toestel ipv 128 -> 256 ram of niet. Is in mijn ogen belangrijker dan stomme camera

  123. Ik ben alleen benieuwd naar de nieuwe eigenschappen voor de 3G met de nieuwe OS.

    Hopelijk ook een snelheids winst, zal als ik me laptop terugheb sowieso alles even updaten en heel me iPhone even leegvegen, ding zit helemaal vol op het moment.

  124. Nou Nou,
    Heb ik me toch zo’n 3 weken geleden een Iphone abbo afgesloten, komt er een nieuwe uit.
    (Ok, toen gingen er ook al geruchten, maar ik kon niet wachten.)
    Het enige waarvoor ik de 3gS zou willen hebben, is dat er 32GB geheugen in zit, en dat het internet sneller is en de accu het iets langer uithoud.

    Maar ik kan ook genoegen ermee nemen met wat ik heb, want deze update is wel leuk, maar zo een groot verschil is het echt niet.
    Ik wacht lekker tot er over 1 of 2 jaar een goede update komt, wat het geld wel echt waard zal zijn.

    Een update die de Iphone weer uniek maakt,
    Want zoals ik het zie gebeuren, zoals ieder jaar een nieuwe nano, zal er ook wel ieder jaar een nieuwe Iphone uitkomen.

    Gr

  125. Origineel geplaatst door remco13000
    Nou Nou,
    Heb ik me toch zo’n 3 weken geleden een Iphone abbo afgesloten, komt er een nieuwe uit.
    (Ok, toen gingen er ook al geruchten, maar ik kon niet wachten.)
    Het enige waarvoor ik de 3gS zou willen hebben, is dat er 32GB geheugen in zit, en dat het internet sneller is en de accu het iets langer uithoud.Maar ik kan ook genoegen ermee nemen met wat ik heb, want deze update is wel leuk, maar zo een groot verschil is het echt niet.
    Ik wacht lekker tot er over 1 of 2 jaar een goede update komt, wat het geld wel echt waard zal zijn.Een update die de Iphone weer uniek maakt,
    Want zoals ik het zie gebeuren, zoals ieder jaar een nieuwe nano, zal er ook wel ieder jaar een nieuwe Iphone uitkomen. Gr

    Helaas, een kameraad van mij dacht ook “slim” te zijn, kon niet meer wachten (wil al een half jaar een Iphone) en kocht zijn Iphone ook anderhalve maand geleden al, terwijl zijn contract, net als de mijne, medio half juli pas afloopt…
    Ik heb ff gewacht en dit is het resultaat: ik neem dus de nieuwste en grootste versie 😀

  126. Haha, ja mijn contract zou eigenlijk ook pas 28 juni aflopen !!,zo zie je maar weer, geduld word beloond.
    @DutchWolf:

  127. ik ben benieuwd hoeveel die nieuwe Iphone 3GS (los) gaat kosten. weet iemand dat?

  128. Origineel geplaatst door bartvernhout
    bekijk,http://www.gsmarena.com/apple_iphone_3g-2424.phpen http://www.gsmarena.com/apple_iphone_3gs-2826.phpvoor meer specificaties van de 3G en de 3GS, deze website worden ook veel gebruikt door telecom winkels in binnen- en buitenland…gr. bart

    Heej Bart, bedankt voor de links!
    Ik kreeg van Nokia net bericht dat de bluetooth loopset LPS-5 (HS67-WL), een persoonlijke ringleiding voor mensen met een hoortoestel – bijna zoiets als een draadloze headset, alleen met veel grotere voordelen (wij kunnen de omgeving ook blijven horen), deze of volgende maand uit komt en dat zowel deze loopset als de nieuwe Iphone werken op het veel zuinigere versie Bluetooth specificatie 2.1 😀

    Nog meer reden voor mij om op deze Iphone versie te wachten!

    Het is jammer dat Apple niet echt wat voor mensen met gehoorproblemen/gehoorbeschadigingen doet.
    Daarom ben ik ook een trouwe gebruiker van Nokia geweest(op 3 jaar Motorola RAZR3 na, ook een gaaf toestel, toen).
    Door deze bluetooth loopset kan ik voorlopig in de toekomst zonder problemen overstappen op elke andere type/merk telefoon, als de Iphone me toch niet echt bevalt…

  129. @softijs:
    Je mist het punt

  130. Ik denk dat het gewoon video’s zijn die gij alleen kunt bekijken in plaats van downloaden @softijs:
    Je mist het punt @rob:

  131. ik kan niet wachten….!! nog 2weken volhoude mensee

  132. Origineel geplaatst door sjowol
    sjowol

    Fantastische quote sjowol , ik geniet van je gab. Rollebolle gewoon!

  133. Voor eenieder die wil weten wat nu wel en niet gaat werken op een iPhone 3G en een 3GS, hier een artikel bij The Unofficial Apple Weblog.
    Voice control en video zijn bijv. exclusief voor de 3GS

    http://www.tuaw.com/2009/06/11/iphone-3g-s-in-depth-why-the-s-means-more-than-speed/

  134. Wel mooi he zo’n iPhone 3G S!

  135. bij mijn RAZR had ik voicedial, vond ik reuzehandig
    In de 3Gs zitten nog meer voice commands… wordt waarschijnlijk ook weer aanleren…

    Ik kan me nog een grapje hierover herinneren:
    Waar woont u? (antwoord: Den Helder) “Wij hebben verstaan: “Amsterdam”; is dit juist?….. LOL

  136. Origineel geplaatst door steve
    Btw realist. 1g krijgt geen os 3.0 updateEn ik hen nog een vraagje.Hebben ze iets gezegd over de ram in het nieuwe toestel ipv 128 -> 256 ram of niet. Is in mijn ogen belangrijker dan stomme camera

    Volgens mij kom er ook voor de 1G iphone een software update. Of ben ik misschien verkeerd geinformeerd hierover.

  137. zou oa graag gezien hebben dat de 3gs beschikt over draft n wifi, flash in safari, en evt fm radio met rds

  138. @jan: Als je op die site van Bart kijkt: kun je duidelijk lezen onder het kopje memory:
    Internal 16 GB/ 32 GB storage, 256 MB RAM
    dus je vraag lijkt me hiermee beantwoord… 😀

    Was gister wel ff balen bij T-mobile, e wilden me niet voorinschrijven voor de nieuwe Iphone; moest de 26e maar terug komen….
    Zal van de week wel weer terug gaan wanneer die ene verkoper er weer is die me een paar weken geleden geadviseerd heeft ff te w88 met de aankoop…

  139. @Thomas:
    op de 3G S site staat dat de Nike+ software er al standaard in zit…
    Moet ik nou ook al die dure schoenen kopen?:p

  140. Ben erg benieuwd hoe snel alles echt is. En video voor de 3G? ‘k denk niet dat je dat wilt met zo’n 2mp camera.

  141. Hmm Ben benieuwd ja Maar zal weer iets inde 600-1000 euro zijn :S

    Vind ik jammer
    Ze zouden hem goedkoper maken

    Greaattzz Keneth

  142. Wat ik mij nu afvraag is of het nu eindelijk mogelijk is om een MP3 als beltoon te gebruiken, en liefst de volledige MP3 en niet die stomme 20 sec.
    Dat is eigenlijk de reden waarom ik tot nu toe geen Iphone gekocht heb.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.