Reacties voor: iPhone 3G zonder abonnement (prepaid): Vodafone vraagt 499 en 569 euro voor los prepay toestel

Vodafone gaat in Italië de iPhone met prepaid-kaart aanbieden voor 499 euro voor de 8GB iPhone 3G en voor 569 euro voor de 16GB iPhone 3G.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 83 reacties

  1. wtf, 199 dollar toch in elk land voor 8gb, dat komt neer op 115 euro…..
    k snap t ff niet

    @hieronder
    dat is wel super balen, dus in nl zou de prijs ook iets van 400+ worden.. :S

  2. Betekent dit ook dat deze ‘simlock-vrij’ zijn? Geldt dat als je deze zou kopen in italie (bijvoorbeeld met de prepaid kaart) dat je de sim dan kan weggooien en dat je je eigen (in mijn geval KPN) kaart erin kan steken?

    @hierboven: die $199 zal denk ik alleen gelden met de speciale iPhone-abonnementen (met dataplan) die speciaal bij de providers worden opgezet. Oftewel subsidie op de phone door het dure abonnement

  3. @iphod: Die 199 dollas is toch i.c.m. een abonnement?!

    Zou dit dan ook de Nederlandse prijs worden…? We wachten af…

  4. dit betekent dat je via deze manier aan een
    iphone 3g moet komen dus voor die prijzen.

  5. Nee…een los toestel zou toch $199 gaan kosten? En dat in Nederland als je een abbonement erbij zou nemen je de kans hebt dat hij helemaal gratis is.

  6. Oftewel we zijn blij gemaakt met een dooie mus. Was te verwachten natuurlijk.

  7. @MactiPhone
    nou dan vind ik de iphone toch niet zo goedkoop, bij die presentatie deden ze alsof het om een spotprijsje ging dus ik ging ervan uit $199,- zonder abbo :S

  8. Maar je kunt in amerika geen losse toestellen meer kopen…. Direct (in de winkel) een abonnement afsluiten en dan $199 voor een 8GB iPhone bijbetalen… Die ‘Italiaanse prijzen’ zullen we hier ook wel krijgen

  9. @Maurice. Een los toestel gaat zeker niet weg voor $199. In US, via AT&T voor $199 alleen icm een abonnement. Toestel wordt dan door de provider gesubsidieerd.

  10. damn it, stelletje oplichters dat t zijn

  11. Ehm, voor mij was het meteen al wel duidelijk dat die $199 icm met een abbo was. Vind dit een mooi prijsje, heb ik er wel voor over! 🙂

  12. Ik dacht dat ik hem dan ging kopen, maar als ik dit hoor…laat maar zitten dan.

  13. 3G met ingebouwde simkaart! 😮

    http://www.9to5mac.com/o2-iphone

  14. Ja denk ook dat ze het voor 130 euro wouden verkopen!!
    Denk toch ff na zo een toestel als dit los kan toch nooit voor die prijs,
    voor een crappy nokia pre-paid betaal je al richting de honderd euro(beetje normale nokia)
    Dit geavanceerde toestelletje kan dan ook nooit voor die prijs!!!!!

    Beetje logica mensen (en wrm de vorige bij los of abonnement ook duur en dan nu in ene praktisch gratis weggeven want 199$ oftewel 130€ is geen moer dan kan je meteen 3 halen zodat je er nog 2 reserve hebt liggen)

  15. en hoe duur en hoe lang zou zo’n abbo zijn

    dus abbo+$199=iphone 🙁

  16. IK KOOP EM LOS! Whaah geniaal! lekker betaalbaar! Kan niet wachten..!

  17. @iphod
    In Amerika vanaf $45,- per maand ofzo (alleen voor het bellen). Dan nog de bijkomende kosten voor het internetten (en dat was ook alweer $10,- per maand duurder geworden…)

  18. als de simkaart maar gewoon uitneembaar is… niet zoals allerlei geruchten dat-ie er vast in zit?

  19. :0 k begin het in een keer een stuk minder leuk worden

  20. Die 199dollar was ook enkel door subsidies van de providers zelf aan Apple. Als je deze zonder abonnement koopt, dan zul je zelf die subsidies moeten bijbetalen, klinkt mij logisch. Dus de kost van een los toestel zonder abbo zal gevoelig hoger liggen. Leg je er maar allemaal bij neer.

  21. Beetje naief om te denken dat een iPhone 3G zonder abo verkocht zou worden voor omgerekend $199. Dit terwijl een eenvoudige nokia vaak al boven de 100 euro kost.

  22. wat dacht je zelf :p, het oude toestel voor 400$ en deze inneens simlockvrij voor de helft?

  23. zullen we nog maar wat verder sparen!

  24. Stom dat mensen denken dat de iPhone 199 $ los zou kosten, dat is met de nieuwe AT&T regeling altijd icm een abonnement.
    Deze regel van 499 zal dus ook wel opgaan voor de Belgische verkoop. In Nederland verwacht ik dat de iPhone rond de 99 euro icm een 2-jarig T-Mobile abonnement.

    De verhalen dat de sim-kaart van de 3G niet verwisselbaar is, is in strijd met elke Europese wetgeving. Dat zal dus niet waar zijn. (hoop ik)

    Sowieso moet in België elke telefoon simlockvrij zijn en in Nederland moet de simlock na een jaar verwijderd kunnen worden van de wet.

    Ik wacht de Nederlandse prijzen af, misschien overweeg ik over te stappen op een T-Mobile abonnement als dat ook voor één jaar kan, redelijk geprijsd is en mij de garantie geven dat de iPhone na dat jaar ook weer simlock vrij te maken is.

  25. Pff mensen de iPhone los voor $199? Wake up dan zouden ze verlies draaien(productiekosten +- 250$). Een goedkope smartphone heb je pas vanaf 400+€ en als je een fatsoenlijke wilt kun je er nog minstens 200€ bovenop rekenen. Ik ben benieuwd of de iPhone dan ook zal werken in Nederland en met elke SIM. Dan zou 499€ een zeer schappelijke prijs zijn.

  26. tsja, k dacht, apple gaat er eindelijk voor zorgen dat de mobieltjes weer een beetje normale prijs hebben. je hebt vaak pas een beetjemodern/leuk/mooi mobiel voor 100+/200+ 🙁

  27. als de simkaart maar gewoon uitneembaar is… niet zoals allerlei geruchten dat-ie er vast in zit?

    Waar komt dat gerucht vandaan? Bij de nieuwe iPhone wordt juist een ‘tool’ meegeleverd om de sim kaart te kunnen vervangen (als vervanging voor de oude vertrouwde paperclip.. 😉 )

  28. best wel duuur!!!

  29. vind het eigenlijk wel mee vallen 500euro voor een los toestel, want veel toestellen zijn al los 500euro. bijv. de nokia N95 en die kan je gratis krijgen bij een 2jaarig abu van 20euro permaand. dus lijkt mij een mooie deal om die iphone ook zo te prijzen 😀

  30. In de VS kun je na de eerste maand je abonnement voortijds beeindigen.. en dat kost $200. M.a.w. de prijs voor een kale 16GB, zonder de AT&T sponsoring komt dan op $399. Daarbij vergeleken is de Italiaanse prijs wel wat hoog..

  31. Kijk even naar de nu volgende link :

    http://mytriniphone.com/blog/2008/06/3g-iphone-locked-down-by-apple/

    Dit verklaart veel ivm 199$ prijs en “nieuwe” verkoop policy van Apple !
    Kwestie van de “unlockers” de wind uit de zeilen te halen ?

    Het ziet ernaar uit dat je ALEEN in Europa de losse versie kunt kopen ? ;-(
    Maar dan niet aan 199$ = 130 € maar 499 € (kassa) !

  32. Jongens denken jullie nou echt dat een 3G telefoon los voor 199$ te koop zal zijn? Deze telefoon met vergelijkbare specificaties kosten tussen de 500-600€ los in nederland
    Even logisch nadenken een state of the art Smartphone voor 199$ of euro’s is onmogelijk

  33. simkaart zit er op dezelfde manier in als in de iphone 1 hoor:

    http://www.apple.com/iphone/specs.html

  34. Ook iedereen lees dit ff en knoop het goed in je oren:

    199 / 299 dollar (8/16GB) IN COMBINATIE MET EEN ABONNEMENT VAN 2 JAAR! DUS SIMLOCKED (minimaal 30 USD p/m)

    500 / 570 EURO (8/16GB) IN COMBINATIE MET EEN PREPAID, DUS GESIMLOCKED.

    Dus wat je kan verwachten in Nederland:
    199 / 299 EURO i.c.m. een duur (tmobile) iPhone abonnement 2 jaar.
    Prepaid op dit soort modellen zijn er nooit in Nederland, alleen bij oude (en vaak simpele) modellen.

    En als je kijkt naar de alternatieven, simlock vrij kopen bij verschillende webshops/winkels in Nederland (alles behalve Tmobile) kun je 500 (8GB) en 600 (16GB) simlock vrij verwachten.

  35. @ laughing my ass off. Sommige mensen dachten dus echt dat die voor 199 dollar te koop zou zijn? Get a life! Daar koop je nog geen “smartphone brick” van Nokia voor

  36. @Frank:
    De hoop gaat dus uit naar België, onafhankelijke importeurs of wellicht een soepeler AT&T/Apple beleid in de States.

  37. simkaart kan er gewoon uit: specs

  38. eum, watik ervan denk is dat we gewoon mieten afwachten. Amerika gaat volgens mij wel een prijs zetten van $499 voor de iPhone zonder abbonement.. Anders gaan ze er niet veel verkopen denk ik. Dus dat gaan ze volgens mij even doen.

    @peter: Ben je daar zeker van? En hoe gaat dat in zijn werk?

  39. Die 199 dollar was toch duidelijk met abbonement. Ik dacht dat er hier geen twijfel over bestond.
    Als je hem los koopt zal hij natuurlijk 400à500 euro kosten.

    Maar of hij unlocked zal zijn valt te betwijfelen, waarschijnlijk krijg je hem zo mee zonder activatie in de winkel.
    Als het een software matige unlock is door Apple, zullen de teams hem snel kunnen hacken.

    Ik ga deze zomer zeker via Ebay gaan zoeken, ben er zeker van dat er te koop zullen zijn en dat ze ook gehacked zullen worden. Mijn vraag is alleen hoeveel iPhones zullen probleemloos en zonder activatie Amerika verlaten?

    Wat ik nog graag zou willen in de iPhone is video-recording en MMS.
    Is het mogelijk dat dit vrijkomt via firmware update?

  40. @AlexTemora:
    de hoop gaat uit naar een snelle unlock en manier om de toestellen zonder abonnement te kunnen kopen voor handelaren zodat wij ze ook (simlockvrij) kunnen kopen!

  41. @Frank:
    De vraag is alleen of handelaren aan een iPhone kunnen komen buiten het reguliere verkoopkanaal om. Dat de iPhone uiteindelijk wel unlockable zal zijn (jailbreaken is geen vereiste meer voor mij) daar vertrouw ik wel op.

    Je moet alleen wel eerst een iPhone in je handen kunnen krijgen zónder abonnement voor je hem wil unlocken. En met de huidige weg die Apple is ingeslagen zal dat toch best lastig worden. Daarnaast wil ik gewoon kunnen upgraden en activeren zonder weer te moeten wachten op een nieuwe PWNGE of ILiberty.

  42. Whahahaa, 199 dollar zonder abbo voor iPhone?, Onder welke steen hebben jullie gelegen.

  43. de mensen die dachten dat die 199 dollar zonder abbo was, zijn echt dom. ik bedoel kijk eens een beetje rond naar wat een sim-lock vrije telefoon kost. de n95 is dat geloof ik iets van 500 euro.. dan zal een iphone echt geen 199 zijn zonder abbo…
    keep on dreaming:P

  44. Al de mensen die hier lopen te klagen of de prijs; als je echt had verwacht dat de iPhone zonder abo voor 199 euro te koop zou worden heb je iets niet goed in je hoofd.
    Dat kán gewoon niet en is super onlogisch. Wat zou dan het nut van de Ipod Touch nog zijn?

  45. @ peerfineer.

    Doh lijkt me logisch dat ie eruit kan, maar blijkbaar wordt de telefoon in de winkel geactiveerd en wordt er dan bepaald dat alleen jouw simkaart erin kan o.i.d.
    Ik weet niet hoe het werkt, maar het heeft er niets mee te maken dat de simkaart zelf er niet uit kan.

  46. hmm
    die prijs is te hoog voor mij 🙁

  47. ik geef liever 499 euro uit aan een los toestel dan dat ik 2 jaar lang veeeeel te veel voor me abbo betaal. Ik heb nu KPN Hi SIM-ONLY met databundel en ben veel goedkoper uit als ik voor 499 een iPhone G3 haal in Italie en dan m’n iPhone 1.0 verkoop op marktplaats… hoef ik ook niet meer naar Amerika. Ik ga em halen, wie rijdt er mee 🙂

  48. Hahaaaaa geweldig dit ! Ik ga toevallig 11 juli op vakantie naar Italie dus ik neem lekker een 16gb mee 😀

  49. @hierboven
    En dan maar hopen dat je hem kunt unlocken 😉

  50. Denk je nou serieus dat dat een probleem gaat worden ?

  51. Ik hoop gewoon dat je hem los kunt kopen voor 4 á 500 euro, en dan zelf een goedkoper abonnement eraan kunt hangen. Ik snap niet waarom dat je in al die landen niet gewoon die telefoon kunt kopen en extra betaalt als je een service als internet (m.u.v WiFi) of e-mail gebruikt. Dan kiezen vele mensen meer voor dit apparaat, en wordt hij meer verkocht. Ik heb niet echt behoefte aan visual voicemail of e-mail, althans niet op dit moment.

    Bijvoorbeeld:

    Abonnement 1 –> enkel bellen en SMS’en
    Abonnement 2 –> Bellen, SMS’en en mogelijkheid tot uitbreiding van Internet, E-mail etc.
    etc.

  52. ik wil best 300 dollar betalen voor 8 gb in amerika maar rot op met die stome abbo’s en dan zeggen ze dat het anders verlies gaat leiden nou nu kopen vt veel mensen het niet vanwege abbo

  53. @stephan: zoveel heb je niet aan een iphone als je er geen abbo bijneemt, zou betekenen dat je niet gebruik kunt maken van die prachtige 3G.

  54. tuurlijk wel nagenoeg elke provider ondersteunt 3G..
    Mensen kijk en lees een wat voordat je onnozele dingen gaat roepen…

  55. 1 ding.

    als ik em nou los koop bij t-mobile ( gok dat het ongeveer zelfde prijzen worden) en dan vervolgens mn vodafone sim kaart er in stop. kan ik dan ook gewoon gberuik maken van diensten zoals visual voicemail etc ?

  56. @ MenaceD

    Dit betekent NIET dat ze simlock vrij zijn. Prepaid van Vodafone kan nog steeds gelocked zijn voor vodafone….

    Het betekent alleen dat het makkelijker is om er 1 te kopen als ze te unlocken zijn zonder aan een duur abo vast te zitten.

  57. ben vandaag even naar de t-mobile shop geweest en die medewerker daar zei: ‘als je hem nou los koopt zit je niet aan het abbo vast en doe je met het sim kaartje wat je wil’. mijn antwoord hierop was dat het toestel dan zeker niet simlock vrij is. hij verzekerde mij dat dit wel het geval was en dat ik gewoon mijn vodafone sim er in kon doen. dus toen maar 1 gereserveerd ^^

    btw als ik mn vodafone sim erin doe denk je dat visual voicemail enzo het wel gewoon doen ? of is dit alleen mogelijk dan op t-mobile netwerk?

  58. Wat ik niet begrijp:

    – deze telefoon gebruik je om veel mee te internetten, daarom zat iedereen te smachten om een 3G versie. Dus je koopt er minimaal een internet abonnement bij (toch?), T-mobile of iets anders, dan ben je zowieso 10 Euro per maand kwijt.

    Het is een telefoon dus je zal er ook wel mee bellen/sms-en: als je 600 euro (16 GB)betaald voor je telefoon zonder abbo (uit italie of australie of wat voor manier ook) kost je dat per maand 25 euro. (600euro /24maand = 25 Euro p.m.) daar bovenop komt nog het abbo dat je besluit wel aan te schaffen, kost je waarschijnlijk ook wel 15 Euro per maand. Totaalbedrag is dan (per maand) 10+25+15=50 euro.

    – Ik ga er vanuit dat T-mobile de telefoon aan zal bieden voor ong. 300 Euro (16Gb) in combinatie met een abbo van ong. 40 Euro per maand. Totaal per maand: 12.5+40=52.5 euro per maand.

    Het is uiteraard maar een schatting, maar echt heel groot zullen de (financiele) verschillen niet zijn over een periode van 2 jaar. Bovendien behoud je je garantie als je het allemaal legaal doet. moet toch ook iets waard zijn?

    Hoe denken jullie hier over?

  59. Eric, uiteraard nemen mensen er dan ook een 3G internet abo bij..

    Ikzelf heb nu een T-Mobile relax 250 abo met SMS bundel en Pocket Internet Totaal wat nog anderhalf jaar door loopt.. een nieuw contract afsluiten met een iPhone is dus geen optie voor mij..

    Mijn plan is om hem als op vakantie ga in Italie hem daar te kopen bij Vodafone shop voor 570 euro, wachten tot hij unlocked is en m’n sim erin stoppen.. Ik ga er vanuit dat T-Mobile dan ook een 3G internet abo aanbied.. dus kwestie van m”n huidige pocket internet totaal upgraden naar 3G abo en ik ben klaar dan..

    Visual Voicemail zal wel niet werken dan maar dat zal me een worst wezen..

  60. Ik betaal liever in 1 keer een hoeveelheid geld, dan dat dat per maand komt. Het kan de ene maand net iets beter met je portomonnee gaan dan de andere.

  61. Nou ja, er zijn ook mensen die de telefoon alleen kopen vanwege het uiterlijk. En voor het internet gebruik maken van Wifi. Voor die personen is een prepaid aantrekkelijk.

    Maar buiten dat: Ik vind de tactiek van exclusieve aanbieders maar niets. Ik vind het de taak van de EU om hier wat aan te doen. (Nellie Croes)

  62. @Eric:

    Ik wil geen T-Mobile, dat is punt één. Voor de rest wil ik niet twee jaar vastzitten aan een abonnement. Verder ben ik van plan binnenkort over te stappen op een sim-only abbo bij Vodafone.

    Verder wil ik hem alleen kopen als ik ook daadwerkelijk de garantie hou en hem elke keer kan updaten wanneer er een nieuwe FW uit is. Anders stap ik wellicht weer over op T-Mobile.

  63. @AlexTempora: Punt één van jou? helemaal mee eens!
    Ik denk dat ik (met tegenzin) met T-Mobile in zee ga, ondanks dat het bereik van T-mobile te wensen overlaat waar ik woon. Doorslaggevend is voor mij is dat ik em de 11e wil hebben en dat ik best veel waarde hecht aan garantie. Een ideale oplossing is er voor mij eigenlijk niet (tot nu toe).

  64. Hoe zit het eigenlijk met de garantie als je hem in Italie haalt zonder abo ??

  65. Blijkbaar verschijnt mijn tekst niet!!!

  66. Ok, kort samenvatten.
    Vorige lange tekst gaat niet.

    Ik ga dit niet allemaal opnieuw vertellen.

    Ik ben van België heb een prepaid kaart van Proximus, ik wil een iPhone3G vooral voor internetten via Wifi.
    Waar koop ik hem het best?

  67. @benny

    ehh die is weg ^^
    jonge wat denk jij nou unlocken en toch garantie?! Dream on dude.

  68. @silfer: je kan als het goed is met de unlockmethode van ZiPhone voor de fw 1.1.4 je hele iPhone naderhand weer terug zetten naar de fabrieksinstellingen. Dat betekend dat als jij hem opstuurt naar Apple, ze niets merken over het feit dat jij hem geunlocked had. Weet niet of het bij de (mogelijk) volgende unlockmethode voor 2.0 ook zo is, maar het is mogelijk.

  69. Samenvattend: €569,- is the price to beat till now.

  70. ik hoor best wel veel klachten over Tmobile, maar is dat dan zo slecht? ik heb er totaal geen ervaring mee, maar zo slecht zal het toch niet zijn, of is het echt zo bagger als sommigen hier zeggen?

  71. Als je naar de prijs van een Nokia N95 zoekt, dan komt er uit dat dat ding aangeboden word tussen 350,- en 700,- euro… zonder abbo. Daarmee vergeleken is de iPhone voor 500 of 600 euro natuurlijk spotgoedkoop! Tenslotte is dat kiezen tussen Windows (brrrrr) en Mac. Voor mij is het dan al heel makkelijk!
    Verder ben ik dat ding onderhand helemaal zat… En vooral dat ge-eikel van Apple. Hoe kunnen ze mij nou dwingen om bij een bepaalde operator te gaan bellen, terwijl ik dat helemaal niet wil? Laat mij dat ding nou in een Apple store kopen en ophalen, en bemoei je er verder niet mee…

  72. Sommige mensen hier zijn heeeeeeeeeel erg naief en hebben compleet het nieuws gemist wat echt een prestatie an sich is. Dit is al zo oud nieuws dat ruim bekend was bij de intro en hier al 100000 keer is vermeld vanaf de eerste dag.

    Ontopic: De prijs valt wel mee mijns inziens.

  73. Betekent een gesimlockte Vodafone Iphone uit Italie dat ik probleemloos mijn nederlandse SIM van Vodafone erin kan stoppen?

  74. Ik ben vanmiddag naar Mobistar in Brugge geweest.
    Heb toen gevraagd hoe het met de iPhone in België zat, maar alle gegeven informatie wist ik dus al. Wou toch even iets meer los peuteren.

    De iPhone komt er in het najaar van 2008 (vanaf september). En zou tussen 200 en 600 euro kosten.
    Er zijn ong. zo’n 8 mensen per dag die interesse tonen in de iPhone, en dit alleen al in het Mobistar filiaal in de Steenstraat in Brugge.

    Over activeren wist de verkoper ook niets af, Apple brengt hen zelf ook niet snel op de hoogte.

  75. Ik vind dat apple weer een grote fout maakt en dat is iedereen lekker maken met hun 199 dollar en dan is het nu opeens met een abbo dat zeiden ze er niet bij. ik dacht dat hij 199 dollar werd zonder abbo. ze zeiden er ook nog bij we maken hem zo goedkoop omdat iedereen hem dan kan kopen nou nu is het alsnog een duur toestel en is hij niet betaalbaar voor iedereen. de telefoon zelf is echt niet zo duur, als ze er een massaproductie van maken zoals ze nu doen kost de telefoon geen reet. vind dat ze hun prijzen waar moeten maken, maar hun zijn ook niet gek kijk hoeveel belangstelling ze hebben nu en daardoor weten ze dat veel mensen de iphone 3g gaat kopen.

  76. ik zou graag prepay willen maar dan word de iphone toch wel heel duur….

  77. @Kevin:
    leef je onder een steen?
    niks najaar, gewoon 11 juli: Klik hier

  78. @ Dude

    Ik sprak over Brugge, Brugge ligt in België.

  79. Ik vind het zo langzamerhand een hoop gezeur worden voor zoiets simpels als een telefoon. Waarom kan Apple dat ding niet gewoon aanbieden voor EUR 550, zonder gezeur met abonnementen en locks en weetikveel wat nog meer. Door dat ‘exclusief bij provider hutsepruts’ verkopen ze uiteindelijk minder van die dingen dan ze denken. Een Nokia N95 kan ik toch ook bij elke provider halen? Nou dan? Gemier allemaal.

    Hopelijk duurt het gedoe niet al te lang, want met die AppStore gaan ze een andere kant op: verdienen aan applicaties. Zo houden ze de centjes weer netjes in eigen zak. Goed gedaan Apple, maar wel even opschieten met dit nieuwe businessmodel graag.

  80. @Fredje

    Ik vind dat je gelijk hebt, gooi die iPhone gewoon op de markt aan 1 en dezelfde prijs in Europa, bv. 550 euro. Maakt niet uit, maar dan moet hij unlocked zijn.

    Apple zal hier ook veel aan verdienen + Dat ze in één klap marktleider worden in mobiele telefoons.
    Nu blijven ze achter Nokia hangen, en dat alleen maar omdat ze via één provider verkocht worden.

  81. Apple stelt bepaalde eisen aan de provider om de gebruiker de beste gebruikers ervaring te garanderen. Daar is T-mobile mee accoord gegaan. Dus je hebt zometeen een state of the art telefoon met state of the art software met supersnel internet, dat kost natuurlijk wel een beetje geld. Als de wereld op nokia en microsoft moet wachten voor een beetje ontwikkeling dan hebben wij allemaal allang een grijze baard! Wist je dat Apple de muis heeft uitgevonden? USB? De eerste computer zonder floppy disk? Als je nog weet wat een floppy is? enz, enz. Dus kost het je teveel of heb niks over voor echte spullen dan is er toch keuze genoeg? HTC, Samsung, Nokia, ik wens je er veel plezier mee.

    Ik ga voor vooruitgang, dat kost een beetje maar dan heb je ook wat.

  82. Zo mooi, zo duur

  83. NOU!!!!! ik heb mijn mobiel voor 350 gekocht 🙁 had ik beter een Iphone kunne kopen!!!! shit..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.