Reacties voor: Rechtszaak over iPhone 3G en iOS 4 verworpen

Een Amerikaanse rechter heeft de rechtszaak over de iPhone 3G en zijn mindere prestaties op iOS 4 verworpen. De zaak zou niet vallen onder de Amerikaanse Consumer Legal Remedy Act.
Lees het complete artikel → Rechtszaak over iPhone 3G en iOS 4 verworpen
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. *koopt even snel een iphone 3g*

  2. Ze heeft natuurlijk gewoon gelijk. Functies als google maps die voorheen zeer soepel waren, werden na deze updates zo goed als onbruikbaar op mijn 3G.

    Ik ben er zeker van dat dit een doelbewuste strategie is van Apple.

  3. Vindt dit soort rechtzaken echt te gek voor woorden. je bent toch niet verplicht om je idevice te updaten. Daarnaast is het toch raar dat je de verwachting hebt dat een toestel van twee jaar oud nogsteeds mee kan komen met nieuwe functies.

  4. Apple heeft haar nooit gedwongen te upgraden naar iOS 4. Dat is een beslissing die ze zelf heeft genomen!

  5. @Christian Luijten: Als je een update krijgt ga je ervan uit dat het wel ok is. Ik merkt idd bij de Beta’s al van ios5 op mijn iPhone 4 dat hij iets trager werd volgens mij weet apple degelijk hier iets vanaf wat @jasper ook al zei.

  6. Je wordt niet verplicht (maar wel sterk aanbovelen en opgedrongen) om je iOS te upgraden.

    En je mag van Apple verwachten dat ze je geen upgrade aanbieden die ervoor zorgt dat je in functionaliteit en gebruikerservaring er (zwaar) op achteruit gaat.
    Verder kun je als je eenmaal bent geupgrade niet meer downgraden (tenminste, niet als normale gebruiker met iTunes).
    Daar kun je tegenin brengen dat ze een backup had moeten maken, wat iTunes al automatisch doet.

  7. @_Stephan: Uiteindelijk wordt je WEL verplicht tot upgraden omdat apps kort na een nieuwe IOS versie niet meer (goed) functioneren op een oudere IOS of zelfs niet meer geinstalleerd kunnen worden op een oudere IOS.
    En ookal heb je een backup gemaakt, je kan nog steeds niet terug naar de oudere/vorige IOS terug, een backup is alleen de instellingen, mails, contacten, foto’s/muziek en apps, niet de IOS zelf

  8. De iPhone 3G die hier nog ligt werkt echt sloom maar ja was toch al van plan om een iPhone 4 te kopen.

  9. En toch word je wel gedwongen, want je moet maar eens restoren om een of andere reden. Je krijgt dan sowieso de nieuwste versie van het OS op je iPhone staan… Ikzelf zit ook nog met een 3G en dat ding is op bepaalde momenten niet meer voorruit te branden. En sommige updates kan ik niet meer installeren en veel nieuwe apps lukken al niet meer om te installeren… Dus rechtstreeks en onrechtstreeks dwingt Apple je wel.

  10. @Jasper: dat kan ik alleen maar beamen. Maar dat is een strategie bij alle producenten denk ik. De tijd dat een apparaat 10-15 jaar of zelfs langer meeging kennen we nu totaal niet meer. Als een gsm 3 jaar oud is, dan is dit al een oud ding.

  11. Dus kan je nu wel een nieuwe iphone 4 krijgen als je je oude 3g inleverdd?

  12. Dat zijn wel hele hoge eisen. Iedereen gratis upgrade naar 3GS was al veel geweest

  13. Vanwege de onredelijke eis zou dit in Nederland allang afgewezen zijn..

    Het lijkt mij niet dat dit een strategische zet was anders had je ze nu ook wel horen klagen over een trage 3GS..

  14. Origineel geplaatst door Christian Luijten
    Apple heeft haar nooit gedwongen te upgraden naar iOS 4. Dat is een beslissing die ze zelf heeft genomen!

    Nooit gedwongen? Je krijgt alleen iedere keer als je je iPhone 3G met iTunes verbind de opdringerige melding dat er een nieuwe software versie beschikbaar is…

  15. Heb het afgelopen jaar flink gebaald van een 3g die bijna niets meer kon. Nu ik mijn 4s heb, ben ik weer helemaal blij. Heb de 3g terug gebracht naar fabrieksinstellingen en nu gebruik ik m als werk telefoon. Geen mobiel internet, wel Exchange account via wifi. Bijna geen apps erop gezet. Loopt als een zonnetje. de 3g werkt dus wel, je moet er alleen niks extra’s op zetten.

  16. Alles goed en wel maar je “hoeft” inderdaad niet te upgraden. Aan de andere kant biedt een upgrade van de software je wel de mogelijkheid om toegevoegde functionaliteit te gebruiken.
    Andere leveranciers gaan daar toch weer anders mee om, lees maar eens hier.

  17. Hier is volgens maar een logische verklaring voor, nieuwe iPhone betekend nieuw iOS betekend nieuwe functionaliteit die “gemaakt” zijn met de nieuwe mogelijkheden voor de nieuwe iPhone. Multitasken bijvoorbeeld komt op alle telefoons maar zal alleen lekker werken met een nieuwe. Dus heeft niets te maken dat Apple wilt dat je een nieuwe koopt (tuurlijk is dat mooi meegenomen) maar komt puur door de extra functies van het nieuwe iOS. Mooi voorbeeld waarom ze Siri NIET op andere iPhones uitbrengen want dan worden ze helemaal traag!

  18. Ik ben met die $5000 ook tevreden 😉

  19. Origineel geplaatst door Bas
    Nooit gedwongen? Je krijgt alleen iedere keer als je je iPhone 3G met iTunes verbind de opdringerige melding dat er een nieuwe software versie beschikbaar is…

    Dan zet je toch die melding uit? Je maakt het wel erg duidelijk dat je niet eens leest wat die melding inhoudt, anders had je dit allang uitgezet.

    Maar Bianca mag ook best een Android nemen, dan heeft ze never nooit last van updates.

  20. Software en hardware heeft elkaar altijd “opgezweept”. Dat is in pc wereld al jaren normaal.
    Dat heet vooruitgang.
    Als het aan deze apple “liefhebster” ligt zou dat verboden moeten worden.
    Word misschien tijd dat Apple voor de “verplichte” gratis upgrades geld gaat vragen. Dat is in de pc wereld ook normaal.
    Dan kan je wel over keuzes en wijzigingen gaan procederen.

  21. ben ik blij dat ik mijn 3g nog heb (wel in onderdelen maar 3g=3g)
    zal m nu te koop zetten teab.lol

  22. Origineel geplaatst door Bas
    Je krijgt alleen iedere keer als je je iPhone 3G met iTunes verbindt de opdringerige melding dat er een nieuwe software versie beschikbaar is…

    Apple doet het altijd voorkomen alsof upgraden het beste is. Helaas heeft iTunes geen voor leken toegankelijk procedé voor het herstellen naar een vorige versie. Ik vind het onverantwoord dat je met één muisklik het upgradeproces in gang kunt zetten.

  23. Ja kan het altijd proberen om apple een poot uit te draaien. Wie weet heb je geluk. Zo belaggelijk dit

  24. Ik heb wel ervaring net als bij ios 3 bij mijn iPad hoe snel dat ding was echt perfect en daarna steeds trager is geworden nu in middels ios 5 en hij is maar 1.5 jaar oud en straks kan ik de device wel aan de kant gooien met z’n 256 mb werk geheugen wel gouw afgeschreven

  25. Aan iedere onnozelaar die apple veroordeelt en zegt dat ze ‘opdringerige’ berichten verstuurd.. Moest je wat meer bezig zijn, je kan deze berichten ook uitschakelen – jullie argument is hierbij verworpen.
    Als je een ‘zwaarder’ besturingssysteem op je gsm gaat installeren zal dit vanzelfsprekend vele zaken vertragen.. Want de ‘hardware’ is in vele gevallen niet sterk genoeg.
    Dat apple dit express doet is wel niet waar, applebrengt ios uit: deze worden geinstalleerd door gebruikers over heel de wereld: wat blijkt – 3G.gebruikers hebben een vertraging van hun systeem of sommige functies werken niet : apple zoekt het probleem en lost het op…
    Dit is bij vele zaken zo, bv. Hoofdtelefoons: de eerste versies blijken een ‘fout’ te hebben of vallen te snel uit elkaar- het bedrijf brengt een ‘moderated’ versie uit, ziet er hetzelfde uit maar is verbeterd op verschillende vlakken.

    @Chris: Rechtermuisklik herstellen
    En je kan kiest je ‘backup’ van een van de vorige versies.

    In elk programma bestaat er een help-doc..
    Raadpleeg die ipv slecht te argumenteren..

  26. Origineel geplaatst door aldi-eldi-aldi
    Rechtermuisklik herstellen
    En je kan kiest je ‘backup’ van een van de vorige versies. In elk programma bestaat er een help-doc.. Raadpleeg die ipv slecht te argumenteren..

    Ik heb het niet over een power user als mezelf, maar over het leeuwendeel van de gebruikers voor wie dit al te ondooorzichtig is.

    Ook redelijk ervaren gebruikers (zie het iPhoneclubforum) tuinen er massaal in als ze blindelings upgraden en door middel van allerlei truuks moeten zien te herstellen, of afwachten tot Apple met een volgende upgrade komt.

    PS: een Mac heeft geen rechtermuisknop.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.