Reacties voor: iPhone 3G S in onderdelen ontleed

De Franse reparatiedienst Rapid Repair kocht om middernacht een iPhone 3G S in Frankrijk en haalde het toestel uit elkaar. Onderdelen zoals de 600MHz Samsung-processor en 256MB RAM zijn nu bevestigd.
Lees het complete artikel → iPhone 3G S in onderdelen ontleed

Reacties: 55 reacties

  1. Ziet er niet gek uit =D

  2. Danm en dan krijg je hem niet meer in elkaar :O zonde ! 😉

  3. De camera valt me nog mee voor een 3.15 megapixel 🙂

  4. Je kunt niet echt beoordelen of de video kwaliteit goed is via youtube daar zit zo’n laag compressie overheen wordt het niet mooi van. :S

    hier een movje zo uit de iphone ziet er een stuk beter uit vond het op engadget paar dagen geleden misschien heeft iemand nog meer raw video links.
    http://stadium.weblogsinc.com/engadget/videos/penny_chase.MOV
    EDIT: nog een raw video link http://files.me.com/riedrich/kjqtpo mooier!

    >> en hoezo valt de camera mee met 3.15 MP? video schiet ie maar op 0,3 megapixel het is immers 640×480 en moet zeggen vind het er idd niet slecht uit zien. 🙂

  5. De kwaliteit ziet er nog wel goed uit. Sta te popelen om 1 te halen.

  6. Hoe hoog is het aantal Frames per second eigenlijk??

  7. Sweet!! 😀

  8. Origineel geplaatst door Thom
    Hoe hoog is het aantal Frames per second eigenlijk??

    30

  9. ik vind de kwaliteit best goed hoor van de 3gs opzich mooi scherp. Je zal er niet professioneel mee kunnen filmen als met een video camera. maar ziet er mooi uit.

    Nou vind ik zelf dat de 3G met jailbreak video camera het ook niet slecht doet hoor. vind ik ook mooi zcherp beeld. Dit natuurlijk wel als je goede belichting hebt. (erg belangrijk(geld ook voor de camera))

  10. Origineel geplaatst door max
    Je kunt niet echt beoordelen of de video kwaliteit goed is via youtube daar zit zo’n laag compressie overheen wordt het niet mooi van. :Shier een movje zo uit de iphone ziet er een stuk beter uit vond het op engadget paar dagen geleden misschien heeft iemand nog meer raw video links.
    http://stadium.weblogsinc.com/engadget/videos/penny_chase.MOV

    Dat ziet er erg goed uit! Ook de filmpjes zoals in dat artikel op YouTube zien er heel goed uit. Ben verrast door de kwaltieit van de video’s. Dit alles natuurlijk wel in vol daglicht. Hoe zou die in het donker performen?

  11. @Thom: 30 FPS volgens Apple, ik kan iig niet wachten tot ik de mijne heb 😀

  12. Video beelden zien er goed uit.

    Wel een vraagje..
    Er staat dat het een 600MHz chip is. Er staat ook ‘het kan echter 833MHz aan’. Echter word vaak gebruikt zoals in zinnen zoals “Deze CD is te koop volgens de website, echter is het niet in de winkel te koop.”

    Is het nu een 833 MHz chip of die 600MHz? 😛

  13. @Simon:

    Het is een 600MHZ chip die 833 MHz aan zou kunnen.

    als ik het goed heb?

  14. beetje terug in de echte wereld hoor, ik kon met 6230i ook net zo mooie filmpjes maken, qua camera loopt iphone toch ver achter

  15. @Simon,

    Als ik het goed heb is de chip geclocked op 600MHz maar kan de chip zou ook 833MHz aankunnen.

  16. @Simon:
    Een 833 mhz die naar 600 mhz geschroefd is

  17. Origineel geplaatst door Simon
    Video beelden zien er goed uit.Wel een vraagje..
    Er staat dat het een 600MHz chip is. Er staat ook ‘het kan echter 833MHz aan’. Echter word vaak gebruikt zoals in zinnen zoals “Deze CD is te koop volgens de website, echter is het niet in de winkel te koop.”Is het nu een 833 MHz chip of die 600MHz?

    het is een 600 mhz chip die 833 mhz aankan (soort overclocking of zo)

  18. Ik vind de camera er goed uit zien! Geef omwisselregeling, ik mijn 3g inleveren voor 3Gs + aanbetaling!!!

    Btw brilliant stukje muziek onder dat tweede filmpje ^^ (maar ja ik ben ook een Pink Floyd fan) 😛

  19. Origineel geplaatst door Vespa
    @Simon:Een 833 mhz die naar 600 mhz geschroefd is

    En waarom doen ze dat dan? batterijduur??

    Camera valt mij 100% mee, ziet er goed uit voor leuke homevideo´s te maken. Voor prof. filmen hebben mensen toch altijd wel gewoon een aparte, goeie videocamera, dat moet je ook niet verwachten van een telefoon vind ik.
    Is iig stuk beter dan op de 3G hoor, daar krijg je met bewegende camera al heel gauw blokjes te zien en niet meer zuiver beeld.

  20. @albir: Eerder omgekeerd: een 833 mhz chip die ondergeklokt is naar 600. Op die manier bespaar je energie, batterij, en voorkom je overhitting.

    Deed Apple vroeger ook met graqfische kaarten in de iMac.

  21. De chip in de iPhone ondersteunt realtime videoconferencing en videofilmen met een kwaliteit van 720p, hoewel de iPhone 3G S zelf op dit moment alleen VGA-kwaliteit (640 x 480 pixels) ondersteunt.

    Looks like a potential update to me, folks? 😉

  22. Zie ik het goed dat de oude lader (die van de 2G) weer terug is???

  23. Hahaha geweldig iedereen schrijft weer precies iets anders over de processor!!

    @ Simon: Zoals ik het altijd begrepen heb is het een 800 MHz processor, die als het ware ‘teruggeklokt’ is naar 600 MHz. De reden dat ze dit doen is omdat het de energie zuinigheid ten goede komt (dus je batterij gaat langer mee).

    edit: Justin was me voor.

  24. Echt stomme videos
    damnnn gaat nergens over…..

  25. Origineel geplaatst door junero
    6230i

    Maar wel op zo’n klein rotschermpje terugkijken, niet direct editten en doormailen naar vrienden die ook allemaal een iPhone hebben en zo op hoge kwaliteit direct filmpjes kunnen delen en op groot scherm kijken, desnoods direct uploaden naar YouTube etc.

    Ik denk dat de 3Gs nog een grote rol gaat spelen in de user-generated-content op YouTube, zeker op de berichtgeving, a la Twitter zeg maar.. 😉

  26. @Trip:

    filmpje gaat idd nergens over maar het is maar een voorbeeld. Laat jou filmpje anders even zien 😉

  27. Origineel geplaatst door Riddler
    Ziet er niet gek uit =D

    Daar ben ik het ook mee eens, eens kijken hoe het er uit ziet op een LCD TV.

  28. @kluppergeist
    dus jij zegt dat er misschien een 720p ondersteuning komt? 😮

  29. Bedankt voor alle reactie’s, vond het een beetje vaag, maar nou snap ik het 🙂

  30. @Fredkop, ik zeg niets, ik zeg gewoon dat het gewoon de mogelijkheid kan bieden tot … 😉

  31. Kluppergeist, daar heb je wel gelijk in. Misschien gaan ze dat later aanbieden in een update en zijn ze nu vooral aan het kijken hoe de camera aanslaat en hoe het werkt… wie weet…

  32. Grappig, zo te zien is deze Franse 3G S ook (al) geschikt voor de Nederlandse/Belgische markt, want rechts op deze foto ligt een Nederlandstalige “vliegensvlug aan de slag” handleiding.
    http://www.rapidrepair.com/guides/iphone-3g-s-repair/iphone-3g-s-images/iphone-3g-s-box-contents1.jpg

  33. Origineel geplaatst door Fredkop
    geist

    Het zou best kunnen dat de camera een resolutie van 720p aan kan, maar misschien kan de CPU van de iPhone het niet aan of wordt de framerate heel erg laag. De limiet van 640×480 is heus niet voor niets bepaald.

  34. @alvani:

    Slim gezien, zo kunnen ze dezelfde doosjes gebruiken voor Frankrijk en België want daar moeten sowieso de 2 talen in!

  35. @MeneerDuck: Weer juist omgekeerd. De chipset kan 720p aan, maar de camera waarschijnlijk niet.

  36. En hoeveel geheugen neemt een filmpje van, laat ik zeggen, een minuut in beslag?

  37. Ik heb enkele vragen over de camera, waar ik als leek geen verstand van heb. De camera zou 720p aankunnen, echter is er VGA ondersteuning (als ik het goed heb). Kluppergeist suggereert dat middels een update er wel gebruikt van zou kunnen maken. Denk het zelf niet, waarschijnlijk komt de iPhone van 2010 daarmee knallen. Apple zal waarschijnlijk het succes van hun 3.2mp camera’tje willen uitbuiten. Maar mocht Apple het wel doen (om een of ander stom reden), kan de camera het dan ook daadwerkelijk aan of dat nog niet te zeggen?

  38. Origineel geplaatst door max
    Je kunt niet echt beoordelen of de video kwaliteit goed is via youtube daar zit zo’n laag compressie overheen wordt het niet mooi van. :S

    Even de ‘HQ’ knop indrukken en het ziet er een stuk beter uit. Ben hier wel onder de indruk hoor.

  39. Zeker goede kwaliteit! Geen blur, en kleuren zijn wel mooi.

  40. Ik ben onder de indruk!

  41. Ter verduidelijking, dat van die mogelijke upgrade was gewoon een gedacht/mogelijke verwachting voor betere camera (720p). Heb zelf geen grondige kennis om er degelijk en onderbouwt over te antwoorden ;).

  42. @Kluppergeist: Ik snap inderdaad dat jij daar niet de grondige kennis voor hebt. Maar ik vroeg het me af of andere mensen het konden zeggen. Is de camera gewoon niet goed genoeg of kan de camera het wel aan, alleen zou het met een applicatie ofzoiets kunnen. Nogal voorbarig ik weet het, maar wel dat technische gedeelte wel eens weten. :p
    Uiteraard moet Apple volgend jaar echt knallen met een nieuwe iPhone en dan zou 720p een mooie extra’tje zijn. Goed naar de concurrentie kijken: bijvoorbeeld de Omnia HD, want die kan ook 720p. Kijk naar de pluspunten en de minpunten en maak vervolgens een betere camera’tje.

  43. Super nice! Ben ik niet gewend van een VGA cameraatje.

  44. Draicon, het zou juist beter zijn als je de Omnia verslaat door bijvoorbeeld 800p te doen (ik noem maar wat he). Misschien twijfelt een persoon wel erg, en kan dat de doorslag geven.

    Het zou zonde zijn als ze het volgend jaar zouden update naar het zelfde van een andere telefoon: je maakt juist een betere indruk door er over heen te gaan.

  45. ben ik nu de enige die eventjes bij de 3G zal blijven en de 3GS zal overslaan en wachten op een compleet nieuwe Iphone van Apple volgend jaar fzo?

  46. Nope, me too

    ik wacht op een compleet nieuwe

  47. Lieven, dit moet je zelf weten maar waarom uitstellen. Als je nu een leuk toestel wilt, koop je er toch nu een. Ik kan nou ook wel zeggen.

    Dat is hetzelfde met wat ze met de Palm Pre zeggen “Nu zijn er weinig apps, maar het zal heus wel uitbreiden hoor.” – ik bedoel maar, ik wil niet over een jaar die apps, maar nu. Snap je? Dus als je weer die extra functie’s wilt, moet je ‘m gewoon kopen. Je wilt het toch nu, en niet over een jaar? Je loopt wel het risico dat er volgend jaar weer een beter model uitkomt, maar zodra je nieuwe abonnement verloopt is het weer 2011 en zal er misschien weer een nieuw, beter model uit zijn.

    In principe een win-win situatie dus. Of je wacht een jaar, en dan zul je in 2010 tot 2012 moeten wachten totdat je abonnement verloopt offffffff je koopt nu de nieuwe en hebt in 2011 een nieuwe iPhone MET de functies die ook in de iPhone zitten uit 2010.

    Het is natuurlijk nog wel de vraag of ze volgend jaar, en dat jaar erop, een nieuwe iPhone gaan uitbrengen. Je weet maar nooit…

  48. De video kwalitiet is echt super voor een 3MP camera in een telefoon! Sta te springen em te halen.

  49. @Simon: Voor zover ik weet kan er alleen HD uitgezonden worden in 720pixels en 1080pixels. 1080p is echt gruwelijk mooi beeld, 720p ziet er ook erg scherp uit. Denk niet dat Apple met 1080p zal komen, aangezien waarschijnlijk de processor het niet zal aankunnen. Dat kunnen veel computers al met moeite draaien. Vind het al een prestatie dat de Omnia HD in HD kan opnemen: 720p. Je kan daar overheen gaan door ook een camera met 720p uit te brengen, alleen die dan nog scherper is, betere kleuren heeft, geluid ervan beter is etc. Genoeg dingen om te verbeteren. Als je 1080p uitbrengt is de kans groot dat de toestellen het niet zullen aankunnen en vooral de batterij zal het niet redden.

  50. Ik denk dat ze elk jaar een nieuwe iPhone uitbrengen. Volgend jaar kun je de iPhone weer een beetje sneller maken omdat de chip nog wat over heeft en Apple kan dan uitpakken met de 720P en HDMI aansluiting welke door deze chip ondersteund worden. De camera kan dan naar 4.0 megapixel en zo kun je elk jaar weer een klein stapje maken.
    Als Apple niet elk jaar een nieuwe iPhone uitbrengt verslapt de aandacht voor de iPhone en dat zal Apple niet willen.

  51. Om HD kwaliteit te filmen heb je een kwalitatief goed optiek nodig. De afmetingen van de iPhone zijn onvoldoende om daar nu de juiste lenzen in te kunnen behuizen.
    Ik denk niet dat Apple zit te wachten op kritiek dat de HD kwaliteit niet goed is, dan hebben ze liever redelijke VGA beelden.
    En dan heb ik het nog niet over de opslagcapaciteit om HD beelden weg te schrijven. Ook die zullen over een paar jaar beter op hun taak berekend zijn.

  52. En dan te bedenken dat over een paar jaar een telefoon al deze functie’s zal hebben met allerlei problemen opgelost, maar dat mensen dan weer klagen over nieuwe dingen en niet meer omkijken naar de technieken zoals HD.

    En dan te bedenken dat de USB stick nog geen 10 jaar bestaat (pas sinds december 2000 en het maximum was in het begin slechts 8 MB… we zitten nu al op 32 GB – hoezo, slechte vooruitgang?)

  53. Zo, dat is een hele verbetering ten opzichte van Cycorder die ik nu gebruik. Bij Cycorder wiebelt het beeld altijd een beetje, maar dit effect heb ik bij de 3Gs niet gezien. De 3Gs wordt steeds interessanter.

  54. @Pinkeltje: @Pinkeltje:

    Origineel geplaatst door Pinkeltje

    HDMI is een veel te grote kabel voor gsm’s, DisplayPort zie ik er wel op verschijnen! Die kan ook HDMI aan.
    Alleszins met software updates zal de iPhone 3G S ook nog ver geraken aangezien hij de 720p wel aankan.
    Er was ook sprake dat hij 720p filmkes zou kunnen afspelen op TV.

  55. je kan dus de 16GB versie van de iPhone 3G s voor maar 99 euro kopen??
    voor een gewone iPhone moest je al rond de 500 euro betalen, kan iemand mij zeggen hoet het zit ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.