Reacties voor: iPhone 3G S: de jacht op simlockvrije toestellen is geopend

De iPhone 3G S wordt op eBay en Marktplaats al aangeboden. De eerste winkels hebben de iPhone 3G S ook al in de aanbieding, met een verwachte leverdatum in juli/augustus. Maar zijn ze wel simlockvrij?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 77 reacties

  1. wow dat zijn wel prijzen zeg.. het is een telefoon geen laptop.. ik hoop maar dat ze een stuk voordeliger uiteindelijk in de meeste webwinkels komen te liggen want dit is wel een (te) hoge prijs

  2. @Robin: Ik denk dat dit gewenning is omdat dit 2 jaar lang de maximale capaciteit is geweest die t beestje aankon.

  3. 1000 euro wat een prijs. Ik vind het eerlijk gezegd nogal wat aan de hoge kant. Ik ga bij mijn 3g blijven

  4. what about belgie? hoop daar wat meer info over te krijgen aangezien ik 10 min van de grens afwoon 🙂 als hij weer voor 525 gaat.. vind ik het prima!

  5. Iemand bekend met phoneshop.nl die bieden en oude toestellen nu ook aan simlock vrij dus ik neem aan dat ze dat met de nwe ook weer zullen doen , en als je dan ook een 2 jarig abo neemt komt het dicht in de buurt van de tmobile aanbiedingen maar dan kun je dus ook gewoon voor Vodafone of Kpn kiezen en dat zou ik het liefste doen.

  6. 2Call & PhoneShop hebben dezelfde eigenaar (sterker nog, ze zitten in hetzelfde pand in Den Haag)!

  7. @arjan: Daar zat ik ook op te wachten. Wel België noemen en dan verder niets… 😉
    Mijn 3G komt ook (tegen de hoofdprijs van 615 euro) uit Brussel (vanuit Den Haag 😉 ) Maar we zullen het vanwege de nieuwe wetgeving ook even af moeten wachten, ben ik bang…

  8. @DutchClick: Hier nog 1tje!! Denk dat ik, vanuit amsterdam, in de nacht van 25 op 26 juni richting belgie rijdt, ik moet er een paar hebben. Maar niet voor 1000euro. Hoop voor dezelfde prijs –> 525 euro

  9. Is ‘ie ook in Spanje en Frankrijk simlock vrij te koop? Deze twee landen staan ook naast de eerste datum (19 juni). En hoe zit het met België (26 juni)?

  10. 1000 euro voor een telefoon, ja daaaaaag!

  11. ik hoop echt dat belgie een simlock vrije aanbied tegen een mooie prijs.. dan kan ik eindelijk mijn iphone 2G inruilen :D.
    weet iemand hoe het zit met de garantie in belgie (eventueel ervaringen met het 3G model)??

  12. Griekenland is ook simlockvrij 16gb is rond 500 euros zonder abo voor 32mb ik weet het niet

  13. Absurde prijzen weer…net als de vorige keer…en de vorige…en…

  14. Naar mijn weten is ie in Frankrijk ook simlockvrij..

  15. De 3GS is toch vrij te verkrijgen in de VS? Voor 599$ heb je de 16gig in je handen. Ja toch?
    Er zal dan misschien een of andere lock op zitten maar die valt er snel af te halen, vermoed ik..
    Of zit ik helemaal verkeerd?

  16. let op garantie is alleen in het land van herkomst.

    ik ben laatst i.v.m. defecte wifi op mijn 3g speciaal naar de applestore in Rome geweest om mijn 3g daar te ruilen. Het is maar dat je het weet, ik had verwacht dat met bon het in NL ook wel te fiksten was… niet dus. Rome is wel een aanrader….

  17. Die webshops gokken maar naar de prijs en beter een beetje te veel dan te weinig anders moeten ze onder de prijs verkopen.
    mijn voorspelling voor belgië is 16GB = 525euro en 32GB = 615euro zoals de 3G.

  18. Ik ga toevallig in juli naar een concert in Italië. Zou wel mooi zijn als ik dan meteen een niet al te dure iPhone kan meenemen.

  19. 1000 euro is ook wel erg absurd voor een telefoon. Ik blijf voorlopig bij mijn 3g.

  20. Ik zeg Lost & Stolen bij T-Mobile, contractje openbreken en twee jaar aan vast koppelen. Zit je nog 3 jaar vast aan T-Mobile zonder uitzicht op een nieuwe mobiel máár wel met een 3Gs. Die mogelijkheid bestaat.

    Er zijn zoveel creatieve oplossingen. Een contractvrij maatje een 3Gs laten halen en verzekeren tegen diefstal en oeps, na twee maanden is hij ‘gestolen.’

    Hij een nieuwe en jij de zijne moet jij alleen wel even zijn eigen risico betalen, wel zo netjes.

    Laat je vriendin haar T-Mobile abonnement openbreken via Lost en Stolen en geef haar jou 3G door en jij neemt haar nieuwe 3Gs. Veel verschil ziet ze toch niet.

    Er is zoveel mogelijk door de mazen van contracten in. Gewoon doen als je er zin in heb..

  21. Haal ‘m weer lekker in belgie, heb ik ook m’n 3G vandaan en werkt als een trein. simlockvrij en je kunt gewoon updaten zonder gekke truukjes te hoeven uitvoeren, ideaal 🙂

  22. in italia kan je elke telefoon simlock vrij kopen.
    en als er een simlock op zit kan je die er gewoon af halen, omdat de italiaanse wet verbiedt zulke dingen.
    en dit jaar ga ik weer eens lekker naar italia, dus maybe neem ik er wel 1 of 2 mee:P

  23. Ja

    Ik had graag gehad dat de nieuwe iPhone 3GS mijn eerste iPhone zou zijn maar als je 400 € meer moet betalen dan weet ik het nog niet hoor. Als je vergelijkt met m’n gsm van nu (N73) kan die als opties perfect evenveel, evengoede camera, videofunctie enzovoort en met mijn ipod touch kan ik ook onbeveiligde draadloze netwerken gebruiken.

    Als ik mag eerlijk zijn, ik zou geen 1000 € (=maandloon!) verdoen aan een iPhone. Als er een prijs valt van rond de 600 € ben ik daar natuurlijk meer over te spreken

  24. Hahahaha € 1082,-

  25. hmm… of simlockvrij in belgie halen of dan een 2de hands afgeprijsde 3G halen?

    Even afwachten wat de berichtgeving vanuit belgie dan is tegen de 26ste!!

  26. Ik ga in juli naar Michael Jackson in Londen. Koop daar wel een prepaid 3gS koers is nu best goed.

    Wacht ik wel op de unlock. Kan zolang toch me 3g gebruiken.

  27. Hoi, enig idee hoe het zit in luxemburg tijdens de WWDC stonden die ook op de 2e lijst van landen…
    Hoe zit het daar met de wetgeving ?

  28. In augustus zit ik in Canada. Weet iemand of hij daar simlockvrij te verkrijgen is?

  29. @ps3freak: Ik heb jouw comment en 3 andere weggehaald. 1x melden dat er 32GB moet staan is wel duidelijk genoeg.

  30. Omg 1082euro, is egt wel zwaaaaar afripperij, als je weet dat de productiekosten van een iPhone rond de 80euro liggen :P.

  31. Gerucht gelezen ergens in een Belgische krant: prijzen blijven hetzelfde als nu:

    Iphone 3G 8 Gb: 525€
    Iphone 3G S 16 Gb: 615€
    32 Gb: 700€
    Het is een gerucht, geen feit maar ik kan het wel geloven.

  32. 700 euro… Zijn ze wel helemaal lekker geworden. Ik had stiekem gehoopt op €525 voor de 16GB…

  33. No way, da mag echt ni !!! (btw, da is persoonlijke mening hé 🙂 niet gestaaft aan wetten :p)

  34. Amai dat is bijna de prijs voor een laptop van Apple. Vind de prijzen toch echt wel veel te duur, als ze kloppen natuurlijk.
    Ik had toch ergens vernomen dat die 8Gb goedkoper zou worden. Maar ja daar zit niemand op te wachten natuurlijk. 700 euro voor een gsm vind ik een grens te ver.

  35. Ik heb er voor 650 Euro ook eentje besteld op eBay (32GB Zwart) 😀

  36. @Sjonnie

    in frankrijk niet zonder simlock te koop

    wel zonder abonnement, al doen ze daar heel vaag over

    zonder abo wil eigenlijk zeggen met prepay kaart dus
    ( en die prepay kaart kost dan 12 / 24 maanden 7 euro per maand )

  37. Hey, een dnb-forum-man. Welke leverancier had je op eBay, Shapez?

  38. Mensen met een 3G, laat je niet zo gek maken door Apple en alle hypers. Het is exact hetzelfde toestel met iets betere specs.. De extra toeters en bellen zijn voornamelijk softwarematig en het zal vast niet lang duren voordat onze devteam vrienden deze features ook voor de 3G beschikbaar stellen.

    Enne, volgend jaar waarschijnlijk zelfde tijd de nieuwe iPhone 3GSC 32Gb/64Gb met camera aan de voorkant zodat je kunt iChatten.

  39. 64GB, lol

  40. Het is juist die 32 gig die me interesseert, de rest van de opties is meegenomen, maar die 8 gig op mijn 3g is echt te weinig, om wat filmpjes mee te nemen op vakantie

  41. @AlexTemora: je noemt het Lost & Stolen, maar je bedoelt Diefstal & Oplichterij… Precies de reden dat ik dergelijke verzekeringen nooit neem, je sponsort er alleen maar de aso’s mee. Je weet dan overigens dat het toestel ook als gestolen (imei) geregistreerd staat?

  42. @ G-Riot: weet ik niet, iemand met 100% positieve feedback met een aantal van rond de 20000 😉

  43. Wow prijzen 2call zijn behoorlijk. Ik heb gereserveerd bij iphone service point ( http://www.iphoneservicepoint.nl ) staan geen prijzen omdat ze nog niet zeker wten wat gat kosten, heb gemailt ze denken 649, 749 en 849 dus 8gb 16gb 32gb.. Trekt mij wat meer aan!!

  44. Ja ik wacht wel ff een paar maandjes (aangezien ik geen T-bagger fan ben) op de 1ste import Italiaantjes. Duuuzend grijpstuivers voor een opgeleukte 3G word me ook iets te gek. Je betaald een dure prijs (vooral bij Apple) om als 1ste een 3gs te hebben. Aangezien de N97 ook een lekkere rib uit mijn lijf word wacht ik maar ff met de 3Gs aanschaf.

    @AlexTemora
    Net zoals Colin ben ik van mening dat die verzekeringen alleen maar voor de aso’s nuttig zijn. Ach en als t toestel als gestolen bekend staat en je “maatje/vriendin” krijgt problemen met zijn “gestolen” iPhone…probeer dan maar eens het toestel onder garantie te laten repareren.

  45. Hopelijk moet Gonny/Jeanpaul nu niet weer langer opblijven op nieuwjaar om de berichtgeven over de nieuwe versie Yellowsn0w :p
    Ik heb er eig geen zin in, weer die zoektocht naar Hardware unlocks, software unlocks, jailbreak software, hoesjes, uughh…

  46. Het verschil met 3G is mij te klein om deze enorme prijsverschillen te betalen. Mijn huidige 3G overigens simlockvrij tot volle tevredenheid uit België gehaald.

    Bij Zwitserland ben ik destijds voor 3G ook geweest, daar was 16gig 3G ‘maar’ 400 of 500. Je moet daar wel even opletten dat je een officieel woonadres in Zwitserland kunt opgeven. Anders krijg je geen iPhone mee, en zelfs geen prepaid telefoonkaart. Ben benieuwd of dat nu ook weer speelt.

  47. Maar bij 2call.nl staat dat het om de t-mobile versie gaat. Haalt 2call dan de simlock eraf?

  48. Weet iemand of we na een jaar TM ook in een shop kunnen unlocken?

  49. Bestel hem gewoon uit amerika
    kost maar 299 dolla:O

  50. Origineel geplaatst door Colin@AlexTemora: je noemt het Lost & Stolen, maar je bedoelt Diefstal & Oplichterij… Precies de reden dat ik dergelijke verzekeringen nooit neem, je sponsort er alleen maar de aso’s mee. Je weet dan overigens dat het toestel ook als gestolen (imei) geregistreerd staat?

    Het is geen verzekering, maar een optie van T-Mobile waar ze niet al te graag mee te koop lopen. En een verloren IMEI? Ik bedoel maar. 😉

  51. @Jan:

    Prijzen zijn wss iets lager of hoger dit jaar, volgens mijn bronnen :

    16 gb = 500 of 575 eur
    32 gb = 650 of 775 eur

  52. Wel erg duur inderdaad.
    Maar aan de andere kant : tis een halve pc.
    Maar voor die prijs heb je weer een mooie pc 🙂
    Ennnnn mensen met een 2jarig abonnement betalen niet veel meer of minder.
    Al moet ik zeggen dat ik het misschien niet de moeite vind, ookal istie 2x zo snel,2x zoveel geheugen en 2>3MP camera…om daar nou zoveel geld voor uit te geven…..

  53. Origineel geplaatst door Plonswow dat zijn wel prijzen zeg.. het is een telefoon geen laptop.. ik hoop maar dat ze een stuk voordeliger uiteindelijk in de meeste webwinkels komen te liggen want dit is wel een (te) hoge prijs

    Ja of geen scooter :O

  54. @nimrod , jij hebt zeker een 3G , tuurlijk joh bijna geen verschil alleen de software de rest scheeld bijna niets ;-).

  55. @michel, wat moet je nou met een pc?
    save time, buy a mac.

  56. Vorig jaar in tweede helft augustus 3G in Italie gekocht. Toen was de eerste stormloop wel over, dus keus genoeg.

    Even kijken wanneer we dit keer die kant op kunnen gaan om met het nieuwe toestel huiswaarts te gaan 🙂

  57. Onze prijzen zijn momenteel indicatief en kunnen dus nog wijzigen.

  58. dan kan je er net zo goed een reis naar amerika aan vast plakken.

  59. Electronica is per definitie goedkoop spul dat eenvoudig
    te maken is. Alleen structuur die men uitvindt om tot bepaalde prestaties te komen is ingenieus en kost tijd en moeite in het lab. De prijs voor een hoop plastic, draadjes chips en soldeersel is hoog omdat er een markt voor is.
    Als er een nieuw toestel verschijnt is de volgende maand je eigen toestel al waardeloos. Bewijst alleen maar mijn stelling. Te gek voor woorden dat Apple (ok het product is fantastisch) zoveel hoger in prijs is dan de concurrentie die minder maar niet veel minder is. Jammer want dat kan Apple nog wel eens de kop kosten. Was beter geweest als de Iphone 3GS net zo
    goedkoop was als de LGArena

  60. @Kokkie:

    Je krijgt echt geen problemen hoor.
    En mocht je niet kunnen bellen ofzo,neem je ander netwerk.

  61. Ik ga in augustus naar Australie op vakantie, iemand enig idee hoe het daar is geregeld omtrent dit topic? Alvast bedankt!

  62. Daaaamnn! Daar kan je bijna een macbook pro 13 inch van kopen:S.. Beetje overdreven die prijs.. Vooral omdat andere phones dit soort specs ook al hebben. Maja buiten dat, blyft de iPhone the s*hit! 😀

  63. Ik zie dat er meerdere webwinkels de iPhone 3GS aanbieden zonder prijs en de mogelijkheid je al vast in te schrijven zonder ergens aan vast te zitten.
    Ik haal hem weer bij http://www.maccity.nl de andere 2 heb ik er ook weg is me goed bevallen.
    Ben benieuwd wie het eerst kan leveren TMobile of de andere webwinkels.

  64. Is het niet mogelijk om in de UK een los toestel te kopen? Simlock vrij maken lukt zelf ook wel. Heeft iemand daar ervaring mee? Het pond is nu vrij gunstig en je hoeft geen invoerrechten te betalen.

  65. iemand een idee wat de status van Hong Kong is..
    zie het nergens in die lijstjes staan..

  66. Origineel geplaatst door AlexTemora
    Ik zeg Lost & Stolen bij T-Mobile, contractje openbreken en twee jaar aan vast koppelen. Zit je nog 3 jaar vast aan T-Mobile zonder uitzicht op een nieuwe mobiel máár wel met een 3Gs. Die mogelijkheid bestaat.Er zijn zoveel creatieve oplossingen. Een contractvrij maatje een 3Gs laten halen en verzekeren tegen diefstal en oeps, na twee maanden is hij ‘gestolen.’Hij een nieuwe en jij de zijne moet jij alleen wel even zijn eigen risico betalen, wel zo netjes.Laat je vriendin haar T-Mobile abonnement openbreken via Lost en Stolen en geef haar jou 3G door en jij neemt haar nieuwe 3Gs. Veel verschil ziet ze toch niet.Er is zoveel mogelijk door de mazen van contracten in. Gewoon doen als je er zin in heb..

    Wat een waardeloze instelling zeg. Doe es ff normaal joh. Wat een ***mentaliteit. Je hebt toch met je volle verstand een contract getekend?? Door dit soort mentaliteit gaat onze maatschappij naar de klote!

  67. Origineel geplaatst door Nimr0d
    Het is exact hetzelfde toestel met iets betere specs.. De extra toeters en bellen zijn voornamelijk softwarematig en het zal vast niet lang duren voordat onze devteam vrienden deze features ook voor de 3G beschikbaar stellen.

    Even afgezien van bepaalde kleinere exclusieve verbeteringen, zoals filmen/ Nike/ kompas, zijn de verschillen onder de motorkap GROOT. Dus neen niet het exact hetzelfde toestel maar een compleet nieuw toestel dat er hetzelfde uitziet.

    Zoals je kunt lezen op http://anandtech.com/gadgets/showdoc.aspx?i=3579&p=1 is zowel de CPU, de GPU en het geheugen vernieuwd. Had de 3G een (verouderde) ARM-11 en PowerVR MBX-Lite GPU; de 3GS maakt gebruik van de nieuwe ARM Cortex A8 en de PowerVR SGX. Dat gecombineerd met een verkleining van de chip (65nm ipv 90nm), 600MHz. in plaats van 412MHz., 32KB Level 1 cache in plaats van 16Kb en tenslotte 256KB level 2 cache ipv van nul kun je echt niet meer van ‘exact hetzelfde toestel spreken’.

    Ter vergelijking qua pk’s ga je van een 486 met DirectX 6/7 GPU (zoals een Riva TNT2/GeForce 256) naar een Pentium met een DX8/DX9 GPU (met OpenGL 2.0 ondersteuning).

    Dat levert straks een toestel op dat veel en veel sneller kan tasken (ik ben nu al benieuwd naar de prestaties onder backgrounder), meer applicaties tegelijkertijd kan draaien en met name graphics zoals games veel sneller en gedetailleerder kan draaien.

    Zou het bijna vergeten; ONDANKS al dit geweld wat meer batterij gebruikt dan de 3G kan ie langer mee. Oftewel de batterij is ook flink verbeterd.

  68. Ik ben aan het wachten tot ik zeker weet dat ik naar belgie kan rijden. hoop dat de 32gb 650 kost hoop het zo.

  69. @AlexTemora:

    Ja dat kan ,maar je krijgt dan maar € 250,00 uitgekeerd.
    Hoger gaan ze niet betalen voor een iphone !

  70. @vox:

    Tenzij dit is veranderd is het wettelijk zo dat je na een jaar een toestel kunt unlocken.
    Hiervoor bel je naar T-mobile en zij sturen je een code op. (telefoonnummer staat wel ergens op de site)

    Heb ik ooit eens gedaan met een oud toestel.

  71. Echt belachelijk die prijzen. 1000 euro! Komop zeg, dat is echt te gek! Daar haal ik een dikke telefoon en laptop voor.

    Heb 2call maar een sarcastisch mailtje verzonden:

    Beste verkoper,

    Ik zie zojuist dat u de nieuwe Iphone 3gs beschikbaar heeft in de voorverkoop.
    Echter, uw ict-er heeft waarschijnlijk een fout gemaakt bij het invoeren van de prijzen. Bij de 16gb versie staat een bedrag van 943 euro, de 32 gb staat op 1082 euro.
    Wellicht zijn dit combinatieprijzen, anders veel te hoog en niet realistisch. Ik bedacht me u gelijk te mailen aangezien dit natuurlijk niet bevordelijk is voor uw reputatie als verkoper.

    Met vriendelijke groet,

    A. Boele

    Tja, geen haar op mijn hoofd die die er aan denkt dat er voor neer te leggen!!

  72. @Erick Verlee: Helemaal geen gek idee, moeten ze die prijzen ook maar niet zo belachelijk hoog houden, Iphone is nog geen 100 euro aan kosten. Voor wie niet groot genoeg is; wie het hardst slaat wint!

  73. En waar in Zwitserland kan je de nieuwe 3gs aanschaffen zonder abonnement & simlock?

  74. Ik kon zonder bon terecht bij Icentre, gewoon serienummer intikken en men zag dat hij nog onder garantie te repareren viel. In USA gekocht, het ging dan wel om een IPOD Touch. Met een Iphone had hetzelfde gekund. Topservice! Mijn zoon kreeg gewoon een nieuw.

  75. Een hele domme vraag waarschijnlijk, maar een 3Gs kopen in bijvoorbeeld België en daar de SIM van je huidige 3G met T-Mobile-abonnement insteken werkt zonder problemen ?

  76. Origineel geplaatst door Nimr0d
    Mensen met een 3G, laat je niet zo gek maken door Apple en alle hypers. Het is exact hetzelfde toestel met iets betere specs.. De extra toeters en bellen zijn voornamelijk softwarematig en het zal vast niet lang duren voordat onze devteam vrienden deze features ook voor de 3G beschikbaar stellen.Enne, volgend jaar waarschijnlijk zelfde tijd de nieuwe iPhone 3GSC 32Gb/64Gb met camera aan de voorkant zodat je kunt iChatten.

    Het is al bekent dat hij de iPhone NG (Next Generation) gaat heten 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.