Reacties voor: iPhone 3G ondersteunt 42 Mbps, sneller dan ADSL thuis

Een executive van het Australische netwerk Telstra beweert dat de iPhone rond de kerst met snelheden van 42 Mbps kan werken. Het netwerk is er geschikt voor, maar is de iPhone dat ook?

Reacties: 12 reacties

  1. Klinkt helemaal super, sneller dan thuis maar ik dacht dat we ons niet blind moesten staren op de bandbreedte getuige een artikel van ironmanixs, https://www.iculture.nl/6213/zal-3g-iphone-veel-sneller-zijn/

    Hieronder een stukje uit dat artikel:

    “Maar gaat het web surfen op met 3G nu daadwerkelijk stukken sneller? Wanneer je deze vraag aan een willekeurige mobiele telefoongebruiker zou stellen, dan is het antwoord waarschijnlijk: “Natuurlijk! met een hogere bandbreedte kan je sneller surfen over internet”. Toch is dit niet waar! Bandbreedte heeft niet het effect op de internetsnelheid van je mobiele telefoon zoals je zou verwachten. Sterker nog: in sommige gevallen presteert hogere bandbreedte zelfs slechter dan een langzamer verbinding!”

  2. en ik moet dit geloven?

  3. ….voor HSPA+ (ook bekend als Eveolved HSPA of HSPA Evolution)…

    Eveolved? 😉

    en wat hierboven staat had ik ook al eens gelezen 🙂

  4. @ |e|

    nee jij niet

    trouwens

    Apple gebruikt wel vaker onderdelen die ze niet 100% benutten.
    bleutooth in de huidige iphone bijvoorbeeld. De chips in de ipod ondersteunen ook WMV en AVI maar apple heeft het uit gezet. De infinion chip in de huidige iphone stelt de iphone ook tot meer in staat dan wat hij nu doet.

    Wat ik er mee zeggen wil is het kan er wel kapabel voor zijn maar of apple het gaat gebruiken is een tweede. Dat kan zijn omdat ze het product dan een ontwikkeling kunnen laten mee maken zonder de hardware aan te passen. Na een firmware update kan je de mogelijkheden uitbreiden

  5. Tis misschien handig als ik een 500gb harddisk aan mn iphone kan hangen, maar ik zie de meerwaarde er niet van. Met 14,4 of 21 mbps kan je ook vloeiend videocontent streamen.
    Opzich wel weer heel knap dat ze dit kunnen maken. De concurrentie zal hier wel weer in grote getalen achteraan lopen.

  6. Hoe kan dit. 3G is tog het UMTS netwerk en dat ondersteund tog lang niet zo snel internet. Hoe kan het UMTS nu net zo snel zijn dan als het HSDPA netwerk??
    Iemand die dit kan uitleggen:d

  7. @4saus
    achzo ik wist niet dat een 3G chip zo snelle datatransmissies aankan…
    de G standaard van wifi gaat ook niet zo ver hoor en haalt snelheden maximaal van 54 mbit/s (in theorie)
    Dus denk ik niet dat HSDPA op bv 10 km van een mast die snelheden zal kunnen halen.
    In theorie zal het gaan
    in praktijk niet

  8. Yeah sure, dus in een stap gaat de usa van zo’n beetje de nummer laatst in netwerken naar de snelste ter wereld en dat nog voor het eind van het jaar. Nog een paar weken en dan word het allemaal uitgelegd, en nog steeds niets over de Pheun in nederland, waarom toch waarom toch.

  9. Een senior executive van de Australische telecomoperator

  10. we zullen zien

    al dit soort wilde nieuwtjes zijn er gewoon om media aandacht te krijgen gevoed door execs van telcos wereldwijd. Die hopen zo ook in de schijnwerpers te komen en shine mee te pikken.

  11. Ter info, dit zijn geen megabytes maar bits!

  12. @Henk
    dan nog hoor is het enorm snel!
    Mijn ADSL Go van Belgacom (op nog geen kilometer van de centrale) haalt maximaal 4,7 megabits… dus ik denk niet dat dit kan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.