Reacties voor: ‘iPhone 3G kost Apple maar $100 aan materiaal’

Volgens het Texaanse bedrijf Portelligent heeft Apple voor ongeveer $100 aan materiaal in de nieuwe iPhone gestopt. De vorige iPhone had nog een materiaallijst ter waarde van $170. Ook kost het extra geheugen in de 16GB iPhone Apple maar $20, terwijl de klant er $100 extra voor betaalt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Software kost ook geld.

  2. ik vind die honderd dollar/euro extra voor capaciteit echt te gestoord voor woorden, bij zowel de iPods als iPhones. hier moet apple zich in verbeteren anders komt nelie kroes achter apple aan. en dat hoef ik nou ook weer niet te zien.

  3. Vette winst dus…

  4. “whats the big deal?” Elk bedrijf maakt dikke winst op hun artikelen. Niet te vergeten dat ALLES betaald moet worden, personeel, gas water & licht, apparatuur etc..

  5. je hoeft het niet te kopen als je het schandalig vind wat bedrijven verdienen aan hun producten. En wie zegt dat die schatting klopt.

    Niemand zal de echte prijzen ooit te weten komen. Natuurlijk ben je er niet met hardware alleen. Dingen moeten in elkaar gezet worden verscheept worden. Reclame en personeel moet betaald worden en er moet winst over blijven. Daarnaast wil apple ook de research en devellopment kosten dekken van toekomstige modellen.

    Software kost ook geld. Daarnaast wat is er mis met geld verdienen aan een product? Waarom zou apple dat ineen niet van neli kruz mogen dan? Ze verbied ferrarie en lamborgini toch ook niet om veelste dure auto’s te maken? Ik vind het een beetje kortzichtig om te gaan haten op marges die gemaakt worden.

    bijna elk electronica product dat in de winkel ligt zit voor de winkelier 40 a 50 % op
    met kleding zelfs tegen de 70 of 80%. Omdat de winkelier dat niet aan de grote klok hangt klaagt niemand er over.

  6. Ja, maar marketting en onderzoek tellen ook mee… Hij kost dan mss maar 100 dollar aan materiaal maar er zijn 1000den andere dingen die aan de iphone moet worden toegeschreven. Zoals afschrijvingen van gebouwen, personeel toekennen, marketting, onderzoek, energie verbruik, transport, enz… Dus die 100 dollar is niet realistisch… zou toch graag hun berekening eens zien …

    edit: die 2 boven mij waren mij voor 🙂

  7. Sneaker style beat me to it in fiewer words 😛

    big up SneakerStyle

  8. ik moet hier niets meer aan toevoegen de posten bovenmij zeggen al alles :d

  9. @4saus

    ..just a few seconds faster:P

  10. Hoeveel winst ze maken maakt mij niet uit, maar wat ik er een beetje over vind is dat ze ook nog eens geld kloppen uit de abonnementen.

    Apple kon vorig jaar in enkele maanden marktleider zijn en Nokia ver achter zich laten.
    En binnen de 2 jaar zouden 8/10 met een iPhone rondlopen. Ze hebben daar niet voor gekozen terwijl andere merken dat wel doen.

    Dat vind ik vreemd.
    Hopelijk laat Apple altijd een achterpoortje open voor hackers, dit is gigantische reclame die de verkoop meer doet stijgen dan een flauwe advertentie in de krant (waar ze nog eens moeten voor betalen ook).

  11. Ik vind hetook erg kort door de bocht om alleen naar de materialen te kijken.
    Als je het zo bekijkt zijn je schoenen van 100 euro ook maar een paar euro waard.
    Dan is hier het verschil al veel minder groot.

    En over het feit dat Apple niet direct voor het grootste marktaandeel gaat is ook wat te zeggen.
    Ze bieden een erg luxe telefoon aan en die geven ze natuurlijk niet gratis weg, het is per slot van rekening een status symbool.
    Apple for the masses; nou reken daar maar niet op met nieuwe VOLWAARDIGE apple producten (wijst vinger naar shuffle).

  12. Even een kleine opmerking: er staat ‘class=”alignleft” in de eerste regel van dit artikel… Verder heb ik een vraag betreft artikel: waar halen netwerken het geld vandaan om te subsidieren?? Verdienen ze dat terug met abbonementen???

  13. Ja, ze verdienen het terug met abbonementen.

    Als ze dan zoveel winst maken, kan Apple dan geen 200$ investeren in de iPhone en hem voor 400$ verkopen?
    Dan is het nog een groter luxe product, en vanwege de prijs zullen er ook niet heel veel mensen kopen.

    Nu maken ze er toch echt heel veel winst op!! Misschien beter geluid, beeld, technisch vernuft en zo meer.
    Helemaal Smartphone waardig dus.

  14. ach, dan kan apple nog meer leuke iPhones en iPods ontwerpen.
    zie het als een investering.

  15. Dat weet ik zo niet, er zal misschien iets meer geld gaan naar research en ontwikkeling.

    Maar de grootste opbrengsten vloeien rechtstreeks naar de portefeuille van de directie.

  16. Laat ik nu zelf ook ondernemer zijn. Oh oh oh, wat naar dat iemand winst maakt.
    Ik weet het goed gemaakt: de eerste van diegene die lopen te klagen dat Apple winst maakt of dat dit naar de directie gaat, ontwerp net zo’n mooi, liefst mooier en een net zo goed, liefst beter product en zet het in de markt. Vraag er gewoon de prijs voor die jij wilt, je merkt dat met voor een mooi product een mooie prijs wil betalen dus laat je daar niet door afschrikken. Als het voldoet ben ik je eerste klant, afgesproken!
    Leun lekker achterover en geniet van je net verdiende geld, welkom in de grote mensen wereld 😉 .
    Misschien nodig je me een keer uit op je nieuwe jacht en laat je me ophalen in een mooie limousine. Voorlopig zijn dat opties die ik (nog) niet zelf kan betalen, petje af voor de mannen (en vrouwen) achter Apple!

  17. Ik zeg niet dat het slecht is, want rijke mensen bouwen mooie huizen en kopen jachten die het straatbeeld aangenamer maken.

    Maar in het geval van Apple, $100 is niets. Door misschien alles net iets te verbeteren zou dat tot een nog grotere verkoop kunnen leiden, en worden de Apple producten nog exclusiever.

  18. De winstmarge van Apple haalt het niet bij die van zelfbenoemde analisten die van elk zelfbedachte flodder “nieuws” maken.

  19. De klant betaalt ook nog de pattenten.

  20. In een Patek Philippe of Rolex zit ook maar voor $25,- aan metalen. Maar toch kosten ze meer dan $5000,-

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.