Reacties voor: iPhone 3G kopen: wat zijn de opties van de iPhone 3G?

Nu de iPhone 3G officieel is aangekondigd veranderen opeens de opties voor mensen die een iPhone 3G willen kopen. Een trip naar de VS wordt lastiger, maar je kunt voor de 3G iPhone straks wel makkelijker in eigen land terecht.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 231 reacties

  1. Ik heb met zo’n meneer gesproken. Ik vertelde hem dat deze in Amerika 299 dollar is (189 euro)

    hij zei dat het in NL bij hun tussen de 400 en 600 euro gaat kosten zonder abbonement

  2. In België zal het toestel SIMlock vrij moeten zijn volgens de wet. Ik hoop alleen dat ze er geen lelijk Orange icoontje opzetten.

  3. Was ook te mooi om waar te zijn een iphone 3g voor 199 dollar zonder abonnement.

  4. Leerrijk artikel iphoneclub.nl!

  5. Moet zeggen dat ze eindelijk wel wat slimmer zijn geworden in dat opzicht, maar dat ie voor ons natuurlijk niet echt gunstig. We zullen wel zien wat ‘t gaat worden.

  6. @ joris
    laat ons idd hopen gn lelijk logo (denk dat dit zeker niet mag van apple)
    die simlockvrij he:
    eerst zal mobistar de iphone kunnen verkopen gedurende 1 of 2 maand alleen en dan pas proximus en base
    dit zijn de voorlopige plannen (jammer genoeg)
    we kunnen maar hopen dat niet het geval is en direct een iphone kopen van 199 € (kweet omgerekend is dit minder maar) ZONDER abbo :p

    let’s hope

  7. Blijkbaar in België volgens Mobistar toch niet op 11 juli (http://www.zdnet.be/news.cfm?id=86475&mxp=101)

  8. Dus als ik het goed begrijp zal de iPhone bij ons in Belgie ook los verkocht worden, zonder abo?

  9. nee he, en ik ging al kamperen voor de apple store de tiende juli.

    ik hoop da ze toch alle moeite gaan doen om die op 11 juli in belgie te krijgen

  10. We zullen zien. Het was ook niet echt slim van Apple om het activeren thuis plaats te laten vinden. Ik ken genoeg mensen die een telefoontje uit Amerika hebben meelaten brengen of hebben gehaald en hem dan zelf hebben geactiveerd.

    Maar goed, mij hoor je niet klagen. Zit nog bij Orange en ze willen graag dat ik naar Tmobile overstap.. is goed, met een iPhone natuurlijk 😉

  11. Dat wordt vanaf 21 september (loopt abonnement af) weer terug naar T-Mobile, dus nog even een paar maanden met het huidige model doen, jammer. Want had al een paar kopers voor 300 euro.

  12. In belgie schijnt hij 700 euro te worden zonder abbo, je krijgt dan wel een deel van dit bedrag terug als je een abbo afsluit..

    Check onderste stukje: http://925people.nl/archief/2008/06/10/iphone-vanaf-11-juli-in-nederland-helaas-alleen-bij-t-mobile

  13. Dus je kan geen iPhone meer kopen in Amerika en hem dan thuis activeren/unlocken.. Dat is echt stom:o
    Hou ik misschien beter mijn oude iPhone bij..
    Is er de mogelijkheid om hij bij Apple te kopen zonder abbonement maar dan duurder? En wat zal dit ongeveer kosten?
    michke, kun je mij/ons iets laten weten hoe het precies zit?
    Bedankt

  14. Mobistar mag en kan er geen abonnement aan plakken want dat is in strijd met de Belgische wetgeving van koppelverkoop. Ze zullen deze dan waarschijnlijk ook niet tegen prijzen zoals 130€/$199 gaan verkopen. Verwacht je meer aan prijzen die de meesten ook hebben betaald voor hun huidige iphone, meer richting de 500€.

    De exclusiviteit zal ook van korte duur zijn, misschien 2maanden.. de Bipt schrijft ook voor dat als een gsm op de markt komt deze uitvoerig getest moet zijn geweest op ALLE netwerken. Dit betekend gewoon dat de iphone waarschijnlijk (zoals bij Mobistar pakketen) gewoon al instellingen bevatten voor Mobistar gebruikers.

    Eerst zien dan geloven..

  15. De tijd zal leren..

  16. Lekker dan, daar gaat mn handeltje

  17. vraag me dan hoe het zit met de oude Iphones modellen..
    me pa heeft in april de oude gekocht in de VS..
    zou volgende week eentje voor mij halen..
    maar ben blijkbaar nu de lul
    kan er geen krijgen in de VS vanwege AT&T of ik moet een abbo afsluiten bij T-mobile hier in nederland
    en zit al aan KPN vast..
    zuurrr

  18. @AlexTemora geef die kopers eens even fijn door dan 😉 ik wil die van mij wel verkopen

  19. @theiof:
    Handelen in kopers? 😀 Dat vind ik een beetje onethisch

    @Flyerbunch: ..
    Jobs zei zelf dat de iPhone 3G toch echt in al deze landen niet meer dan 299 dollar ging kosten voor de 16 gb versie. Dus geen achterlijke prijzen.

  20. Ik heb besloten lekker te wachten tot hij officieel in Nederland is via de reguliere weg. Kleven toch behoorlijk wat voordelen aan: ondersteuning, garantie, service.

    Het jailbreaken is hopenlijk ook niet meer nodig met de Appstore, we wachten het rustig af.

  21. stond te lezen op apple.com maar is nu weg en vervangen door ander tekstje.

    iPhone 3G (2.0) coming July 11 ‘08 will be available in 8GB* (black) and 16GB* (black or white) models at Apple Retail Stores (and carrier stores). Starting iPhone 3G (2.0) 8GB* at $199* and requires a new minimum 2-year rate plan/agreement, sold separately. iPhone 3G (2.0) comes with up to two years of technical support during the time your wireless agreement with your carrier remains active. Who bought an iPhone after May 27th ‘08 will be able to swap out their handset with no additional charges* for an iPhone 3G (2.0) and a new minimum 2-year rate plan/agreement. 1GB = 1 billion bytes; actual formatted capacity less. Copyright © 2008 Apple Inc. All rights reserved. Terms of Use: http://www.apple.com/legal/

  22. ja maar je krijgt hem in de vs ook niet voor minder dan 199,

    iniedergeval niet zonder abbo

  23. Slechte zet om zo’n telefoon als de iPhone te koppelen aan T-Mobile. Toch wel zo’n beetje de slechtste provider die in NL te vinden is.
    Na ooit overgestapt te zijn op T-Mobile heb ik na 6 maanden ergernis mijn abbo afgekocht en rennend terug naar Vodafon gegaan.
    Met T-Mobile had ik regelmatig uitvallende verbindingen, echo’s, en binnenshuis geen signaal (en dit was in Amsterdam, Utrecht en Den Haag…. dus niet in de polder zoals je misschien zal verwachten).
    Dus na 6 maanden ellende ben ik nu eindelijk weer bereikbaar als ik thuis of op mijn werk zit.
    En oh ja, dit lag niet aan de iPhone… met verschillende toestellen geprobeerd

  24. Wat dachten jullie van een gezamelijke brief aan de EC. Apple doet aan concurrentie vervalsing op deze manier.

  25. Euhm fout in artikel, heb met Mobistar gebeld en ze zeiden dat het zonder abonnement zal worden verkocht en ie pas in oktober te koop zal zijn in Belgie!
    Achterlijke vertegenwoordiger of werkelijkheid???

  26. Een vriend van mij gaat donderdag naar new york, kan hij nog een iphone (geen 3g) kopen voor mij of is alles nu op slot?

  27. De iPhone in België is van “11 juli” naar “binnenkort beschikbaar” verplaatst.

  28. Helaas, Belgie wordt nu inderdaad verlaat en dus niet op 11 juli. De tijdsaanduiding is op de belgische apple site inderdaad veranderd…

  29. @Frederik: gewoon 3 keer vragen he 🙁
    De iphones zijn niet meer verkrijgbaar bij de Apple Stores in de states, mogelijk dat je er nog een vindt bij een AT&T store. Zijn echt schaars nu!

  30. Mobistar ontkent dat iPhone op 11 juli beschikbaar is.
    De iPhone, de populaire smartphone die Apple een jaar geleden voor het eerst op de markt bracht, zal pas later dit jaar in België verkrijgbaar zijn. Dat zegt Patti Verdoodt, woordvoerster van Mobistar. Gisteren stond op de Apple.be-website duidelijk te lezen dat de iPhone 3G op 11 juli verschijnt.
    (http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF10062008_031)

  31. pff, dacht al, 130 euro :O Had net 250 euro voor mijn oude Iphone betaald

  32. Ik heb nog een vraagteken bij het afsluiten van het abonnement bij t-mobile. Ik heb al een abo lopen daar, maar die loopt pas over een jaar af, komt er voor die mensen wel een optie om tussentijds te verlengen met een iphone? Of verplichten ze mij om een extra abo af te gaan sluiten?

  33. ik wil ook wel iphone 16 gb voor +- 250 euro

  34. @Swijndrecht
    Beetje stijlloos reclame lopen te maken voor een beunbedrijfje. 75 euro vragen om een iPhone te unlocken. Afzetters, dit is in 2 minuten gebeurd, en met een custom .ipsw supermakkelijk. Mensen, doe toch geen zaken met dit soort bedrijven, ze verdienen geld over de rug van developers die freeware uitbrengen.

    @admin, wis die URL aub

  35. De klanten beboeten, ga zo door.

  36. Mijn oude iphone (die nu een dikke barst heeft) komt uit engeland, weet iemand of ze hem daar wel gewoon los verkopen in regent street?

  37. WTF 😀
    405$ voor 3G iPhone die je gewoon kan kopen in de Apple store xD

  38. @Mark

    Het gaat niet om het unlocken van een iphone maar over het reserveren van een iphone 3g die simlockvrij is als ik het goed begrijp

  39. @Aron,
    dit is iets dat niet te garanderen is, aangezien de 2.0 firmware en de nieuwe bootloader nog niet uit zijn. Dus is het gewoon een stijlloze reclame. Zet er dan een link bij naar T-Mobile http://www.t-mobile.nl/iphone/index.html . Daar heeft iemand iets aan.

  40. @ appel
    je begrijpt niet zoveel van concurrentie als je de exclusieve contracten tussen Apple en telcoms als concurrentievervalsing ziet.

  41. @bram
    wat zeg jij nu?:)

  42. oke pay & go klinkt goed…
    maar is dus gewoon een of ander abbonement 🙁

  43. @zerocool
    ja wrsl.. zullen zien.. als je gewoon los iphone zou kunnen kopen:D mja, is UK dus zoiezo duur..

  44. kan iemand mij zeggen wat bram hiermee bedoeld?

    WTF 😀
    405$ voor 3G iPhone die je gewoon kan kopen in de Apple store xD

    antwoord aub:)

  45. Zojuist heeft mij een medewerker van de T-Mobile verteld dat de iphone ongeveer 125 euro gaat kosten incl. 2 jarige T-Mobile abonnememt en voor een extra snelle internetverbinding zou er ongeveer 10 euro voor moeten betalen

  46. Ik heb de iPhone zojuist gereserveerd in een t-Mobile winkel. De medewerker in de winkel vertelde dat de 16gb versie waarschijnlijk zeer beperkt leverbaar zal zijn; hoewel ik me niet kan voorstellen dat deze verkoper meer informatie heeft dan de rest van Nederland. Toen ik de winkel uitging waren er nog 4 mensen in de rij aangesloten die allemaal ook de 16gb i-Phone gingen reserveren. Mischien een kwestie van grotere vraag naar dit type.

  47. Dus als ik in September 3 weken in de States zit kan ik geen nieuwe iPhone kopen. dat vind ik wel een beetje jammer, had er wel op gehoopt.

  48. Dus gereserveerd in combinatie met een abbo? 😛

  49. Klopt; gereserveerd met abbo. Geen idee wat woor abbo dat gaat worden en wat de kosten zijn. Dat zien we dan wel weer! Ik ga ervanuit dat T-Mobile voorlopig de enige aanbieder is en blijft voor Nederland. En uit het buitenland halen is voor mij geen optie. Dus kan ik hem net zo goed alvast reserveren.

  50. pay en go is prepaid

  51. Kan je Appstore gebruiken op de oude iphone?

  52. ja dat kan yosta.
    Alle apps die je zag op de keynote kunnen gewoon op de 1ste iPhone.

  53. Misschien Pay en Go nemen en dan daarna je eigen sim gebruiken en die pay & go sim gewoon niet gebruiken, maar kweet niet of je als buitenlander dat prepaidabbo mag afsluiten

  54. iPhone 3G: kopen we een zwarte of een witte?

  55. Ik zou zeggen we kopen een witte 😉

  56. Doe ik zelf ook; hoewel ik denk dat de meerderheid voor een zwarte gaat.

  57. absoluut een zwarte. 16 Gb en simlockvrij. Het is een kwestie van tijd, ik denk dat er genoeg telco shopjes de iPhone 3g zullen verkopen met andere abo’s dan T-Mobile. Vraag is alleen of dan dezelfde garanties gelden.

  58. ga ik toch maar proberen om iphone 1.0 nog in de VS te krijgen. iemand tips waar ze nog zijn? ga in de buurt van New York.

  59. @Yosta,

    Misschien op de rommelmarkt?

  60. Frankrijk staat nog wel op het lijstje voor 11 juli (in tegenstelling tot België). Is het geen optie om de 11e een dagje Frankrijk aan te doen en daar simlock-vrije iPhones op te doen?

  61. Kopen via Marktplaats of eBay, bijvoorbeeld deze voor 1.000 dollar.

    Dat lijkt me sterk, want ik las op TUAW dat ze alleen “aangemeld in de winkel” te koop zullen zijn, dus in de winkel kopen en thuis jailbreaken/unlocken zoals met de oude iPhone is er dan niet meer bij.

    M.a.w. Die man van eBay zal dus een abbo af moeten sluiten voor ie ‘m verkoopt. 🙂

    Lijkt me wel dom als je dan op eBay gaat bieden. haha

  62. @Mariusmes: Als je dat niet als een buitenlander mag afsluiten, ga je voor de winkel staan en spreek je iemand aan om het voor je te doen. je geeft hem dan zelf iets van een 20 pond. dat hebben wij gedaan in de uk met de eerste iphone. the carphonewarehouse wou hem niet verkopen aan buitenlanders.. we hebben er 4 meegekregen door mensen aan te spreken 😉

  63. Op macrumors is een, inmiddels ruim 600 posts, tellende thread gaande over de mogelijke nieuwe policy van apple inzake het unlocken van het toestel. Apple lijkt meer te willen gaan doen om het unlocken moeilijker te gaan maken. Door dit geouwehoer van Apple en het feit dat T-Mobile de NL aanbieder (is er eigenlijk nog een slechtere…??) wordt is voor mij genoeg…ik hoef ‘m echt niet meer.

  64. Vandaag bij t-mob geweest en zei vertelde mij dat ik niet kan reserveren. Alleen aanmelden voor de nieuwsbrief.

  65. @Brian: dat verschilt dus per vestiging.

  66. @Eric: lijkt mij toch dat het voor T-mobile landelijk geregeld zal worden. Iedere store zal gebaseerd op het aantal mogelijke klanten een voorraad iPhones krijgen. Zomaar iets resveren zonder abonnement zal geen enkele ondernemer aanvaarden omdat het dan kan zijn dat jij toch opeens stiekem je iPhone elders haalt en er dan een iPhone “op jou ligt te wachten”

  67. @Arvid: Hoe solide mijn reservering is moet ik natuurlijk nog maar afwachten. Ik denk echter niet dat T-mobile in de dagen na de officiele lancering ineens i-Phones ”over” heeft als iemand zijn telefoon niet ophaalt. Ik ga er ook vanuit dat er per vestiging een beperkt aantal i-Phones beschikbaar zijn. Hopelijk dus 1 daarvan met mijn naam erop. Het heeft mij in ieder geval nog niets gekost, dus: baat het niet..

  68. @Eric:

    lijkt me inderdaad meer een loyaliteits actie van de plaatselijke manager of van een van de sales medewerkers die bang is dat jij anders boos was geworden 🙂

    Maar goed, we zullen zien. Ik heb gelukkig meerdere optie’s, reis veel, woon dicht bij Frankrijk/Duitsland/Belgie en ben abovrij, dus ik zie het wel 🙂

  69. @Arvid: same here. Misschien als er mensen gaan dat die er een paar mee kunnen nemen voor mensen hier 🙂

  70. @minaaa:
    Dit vind ik toch wel een interessante tekst, zou dus toch zomaar kunnen dat de 16GB 3G te bestellen is via de Apple Webstore of te halen in een store..

  71. Hallo allemaal,
    Ik heb een vraagje mijn ouders zitten op dit moment tot maandag a.s. in amerika. Nu zit ik echter enorm te twijfelen of ik nog wel een oude iphone wil. Wat ik wel veel fijner vind ik dat ik deze gewoon kan unlocken en dat ik mijn eigen sim-kaart erin kan doen en dat ik niet met T-mobile in zee hoef. Heeft er iemand toevallig nog tips of aanraders wat ik nu moet doen? Een oude laten meenemen of is het echt veel verstandiger om te wachten op de 3G?
    Alvast bedankt,
    Niels

  72. @Niels: Het is vrij simpel:
    oude iPhone: minder functionaliteit, mogelijkheid tot unlocken, eigen software
    nieuwe iPhone: betere batterij, 3G (ik zeg je, dat mis je), niet unlocken en alleen Apple software.

    Denk dat je deze keuze beter zelf kunt maken.

  73. @Moderator:
    op tuaw staat dat je in amerika de nieuwe iphone kunt kopen en dat de 30dagen activatieboete niet geldt als je een fast termination fee betaalt, meer info http://www.tuaw.com.
    Mvg,
    FlorianG

  74. Er zullen toch altijd achterpoortjes zijn??
    Het kan toch niet dat er geen iPhones op Ebay komen? Er zullen er wel een pakje opstaan en dan koop ik er één en niemand die mij een boete zal sturen hoor.

    Unlocken en gebruiken.

  75. Wie zegt dat die nieuwe nog te unlocken is dan?

  76. denken jully dat de iphone ook zonder abbo wordt verkocht in nl?
    want ik heb al 2 abbo lopen en een derde lijkt me niet verstandig 😛

  77. Kan je de oude iphone nog in amerika kopen dan?

  78. Kunnen we in Frankrijk een sim-lockvrije Iphone kopen zonder abbo??
    Of metabbo

    pls antwoordt

  79. En nog iets kunnen de 3G-iphone unlucken en installer eropzetten? of zal dit niet gaan, want om alle spelletjes LEGAAL te kopen is gewoonweg stom als je ze van Installer (of cydia) kunt kopen??

    Ik hoop dat ze iphones gaan verkopen zonder abbo
    => wie wil da nu een abbo??

  80. Heeft er iemand een duidelijke foto van de ipone 3G waar de dockconnector tezien is ?
    Ik heb gezien te hebben dat die 2 kleine gaatjes naast de speaker en microfoon dat dit 2 ‘screws’ zijn torq 6 van philips .
    iemand een betere foto of meer info ?

  81. Kun je de niet-3g nog wel zonder abonnement meekrijgen?

  82. Niet in nederland..
    Maar misschien wel in Belgie, Frankrijk en Engeland.
    Dus importeren zou k zeggen! 😛

  83. Iedereen zegt wel dat hij vanaf 50 euro per maand gaat, waarschijnlijk. In Duitsland bieden ze nu ook aan tegen 29 euro, wat een S-tarief betreft. Als ze dit direct in Nederland lanceren, ben ik wel bereid om te betalen; ik ga niet voor 50 euro per maand een telefoon nemen.

    Hopen op 30 euro abo’s!!

  84. hoop egt dat de iPhone in NL niet al te duur gaat worden. maakt me niet zo heel erg uit of het simlock-vrij is of abbo (heb eigenlijk liever simlock-vrij). heb nu een viewty, maar ben altijd al weg geweest van iPhone. laten we met z’n allen maar hopen op een niet al te dure iPhone in NL bij T-Mobile!

  85. kruis je vingers maar :p

  86. Apple moet ze wel met abb. verkopen omdat ze hoogst waarschijnlijk met de betreffende operators een deal hebben gemaakt.
    Je kan het ook zo zien, abb voor 24 maanden 20 euro kost 480 euro, kost die dan hier minimaal, dan kan je ook nog voor dat geld bellen. Ja wanneer je net een abb. hebt afgesloten zal het een wat moeilijkere beslissing worden.

    Ook denk ik dat de Iphone 3g niet los zal worden verkocht altans niet voor 199 euro, want wanneer je nagaat wat je daar nu prepaid voor kan kopen en dan naar de Iphone kijkt is dat eigenlijk onmogelijk.

    Ik denk dat het voor de meeste en daaronder ook mij gewoon wordt wachten op marktplaats of het geluk hebben er 1 te kunnen kopen via apple USA voor die geprezen 199/299 dollar. Wanneer er geen gezeik is over abb. in amerika ga ik hem zeker daar vandaan halen.

  87. Mensen.. Italië heeft al besloten om ze los te gaan aanbieden rond de 500€ (net zoals ik al eerder voorspelde in m’n vorige post) dus maak je geen illusies dat je er eentje zonder abonnement op de kop kunt tikken voor $199 of dergelijke prijzen.

    Belgie zal pas na augustus volgen dus..

  88. @ flyerbunch
    en van waar haal jij jou augustus ?

  89. Dit stond al langer vast als streefdatum, nog voordat ze met de 3G versie kwamen. Het hele roll-out systeem, voor 7O landen, van Apple (heb vandaag mensen gesproken van Apple Belgium, maar ze mogen niet veel zeggen) gaat over verschillende maanden + het helpt als je wat hoge mannen kent bij M*. 😉

    Voorlopig is de dood de enige zekerheid in ons leven hehe..

  90. en de gelijktijdige rollout met Frankrijk dan ?
    dat ze maar de definitieve datum bekend maken :p

  91. M* is eigendom is van France telecom en uiteraard is er wel degelijk een samnwerking, maar ik denk niet dat ze gelijk hun ruiten gaan ingooien met de release zonder abonnement.

    Er zou geen gelijktijdige release zijn om te voorkomen dat mensen ze gelijk de grens zouden over smokkelen. Dit hebben ze ook gedaan met de eerste iphone, hier zaten strategisch enkele maanden tussen. Het enige gelijktijdige zal zijn.. tegen de tijd dat de iphone zonder abonnement in België uitkomt zal ze waarschijnlijk ook in Frankrijk zonder abonnement zal uitkomen.

    PS: er is zelfs sprake dat ze wel met abo gaan uitkomen in België via M* aangezien ze nu aan het uitzoeken zijn of dat juridisch mogelijk is. Men zou de maatschappelijke zetel (bepaald gedeelte) naar het buitenland willen verhuizen om dit te omzeilen. Men bewandelt dus verschillende wegen en dit vraagt tijd.. veeeeeel tijd.

    We’ll see what happens.

  92. ahzo
    nice voor de info,
    lijkt mij logisch met abo :p
    we zullen zien

  93. Ik kom uit belgië en ik hoop zo dat de iphone 3G zonder abbo combinatie verkocht wordt. Mobistar wil exclusiviteit over het verkoop van de nieuwe Iphone (koppelverkoop dus) Momenteel stelt de belgische wetgeving dat dit niet mogelijk is. Ook had ik zo gehoopt dat hij op 11 jullie in belgie zou verschijnen, maar dit lijkt een slechts een kwalijke droom te zijn :s Nu dan blijf ik nog met de vraag zitten hoeveel ze er in belgie voor zullen vragen! Ik had gehoopt op 250€ maar ook dit lijkt niet mogelijk te zijn.

  94. tzal meer zijn,
    ik denk, niet onder de 500 €

    dat ze maar rap de prijs enzo vrijgeven met de datum
    dat we kunnen sparen :p

  95. Zal de Iphone 3G gekraakt kunnen worden voor Installer apps?
    Dit zou wel zalig zijn!

    Het maakt nie uit hoeveel hij kost als er maar geen overdreven duur(geen dus) abbo bij is,
    Gewoon oplichterij

    🙂 HEHE

  96. niemand kan hier al een antwoord opgeven (behalve apple dan :d)

  97. Wel ik probeer een e-mail te zoeken/krijgen maar ik vind er geen kan iemand mij helpen of gewoon iemand die bij Apple werkt??! pls

    PLS

  98. Nou, ik heb sinds een maand mijn iPhone US waar ik onwijs veel plezier van heb. Ik baalde als een stekker toen ik hoorder dat de iPhone (en nog 3G ook!) al zo snel in NL zou komen, maar nu ik al die verhalen hoor ben ik blij met mijn “lage dollarkoers, gejailbreakte, unlockte” iPhone. 🙂

  99. Even over alle reacties van mensen die zeggen dat de iphone richting de €500,- gaat.
    Op het WWDC 2008 had Steven Paul Jobs gezegt dat die prijs van hun 199,- Dollar kwa hoeveelheid evenveel zal wezen. dus andere landen kunnnen er niet zondermeer boven zitten.
    al zou hij zonder abbonement waarscheinlijk wel duurder worden.
    (dit is mijn Theorie er van van wat ik gehoort heb in de Keynote)
    Sorry voor slordig schrijf gedrag en spellings fouten als ze er in zitten Ben dyslectisch)

  100. Alles is afhankelijk van welk abonnement dat ze je erbij zullen aansmeren, maar in België mag je er van uitgaan dat deze rond de 500€ zal komen.

  101. Hallo allemaal,
    Je kunt hem ook bestellen via de banner op http://www.ekpoultje.nl. Ik heb hem net binnen en een t-mobel 9.50 euro internet abonement erop en klaar. Helemaal super
    Groet Tom

  102. ja maar hoe hebben ze dat in belgië klaargespeeld want een bindcontract is hier nromaal toch verboden niet ?

    en nog iets mischien komt hij wel 11 jullie uit kijk hier eens:

    http://iphone3g.mobistar.be/nl/

    en 500 euro is ervoer !!!

  103. Ik neem aan dat ze hier in Nederland hetzelfde doen als in Duitsland.. Ze verkopen hem echter inc. een abo vanaf 35 euro 2 jaar.. In duitsland was dat tenminste toen ik daar was bij t-mobile shop.. want vroeg als ik hem zo kon kopen maar dat mocht dus niet! SCHEISSE!!

  104. 500€ is wel veel geld ma ik vind dit toch beter dan een abbo waar je 35€ per maand moet betalen gewoon om een beetje te smsen en internetten LOL
    Is dan 35€ met internetkosten bij of alleen voor bellen en extra betalen voor internet?

    HEHE 🙂

  105. De eBay link werkt niet meer, de veiling is verwijderd. Ik denk dat Apple er niet zo blij mee was 😛

  106. Ik snap niet waarom dat mensen zo zeuren over die 500 euro. Al kost hij 500 euro los, dan betaal je toch minder per maand!? Als hij 199 euro kost en je betaalt 35 euro per maand, zal je ongeveer op hetzelfde bedrag komen na 2 jaar, alleen betaal je dan meer per maand! Zie het eens op deze manier, i.p.v. dat het toch zó duur is…

  107. LOL niet dus é

    24 x 35€ = 840€

    Om aan 500€ te komene met een 199€ iphone moet je een abbo hebben van 12.5€ per maand? bestaat dit wel en wat zal je krijgen voor dit bedrag =====> NIET VEEL

  108. hallo allemaal!
    ik ben belg :p en ga in aug naar florida…
    maar ik kan daar dus geen iphone meer kope ?
    of alleen de oude versie?
    en hoeveel moet je betalen voor 3g?

    wout

  109. @ schlopsy:
    heel juist

    en daar zit het hem juist,
    het is in een keer veel geld (unlocked laat ons nu zeggen 500 € , wrs zal er 50 nog bij moeten)
    maar met 12,5 € in een maand heb je echt niets, tenzijn je gn 3G nodig hebt, maar wrm wil je dan die iphone kopen ? voor de GPS dan ? neen want die heeft ook verbinding nodig 3G kan je kan al schrappen, edge dan maar daar betaal je ook voor en wifi ja dat kom je niet veel tegen dus kan je evengoed een 1gen iphone kopen :p

    of je betaald de iphone met abo en je gebruikt hem zoals je wilt met 3G en al
    want je hebt ervoor betaald niet ?

    aan jou de keus…
    ((en stop nu met die domme antwoorden van ” dat is veel geld”)
    koop dan een nokia he :d)

  110. Oke maar nu had ik nog wel een vraag over wat er gebeurt na die 2 jaar abbo? nieuw abbo? gewoon kaartje = geen abbo?

    ga je hier een 1 gen Iphone kunnen kopen?(België)

    NIELS 🙂

  111. na die 2 jaar ben je vrij om een nieuw abo af te sluiten (als dit nog niet stil zwijgend zal gedaan worden)

    wa bedoel je met gewoon kaartje = gn abbo ?

    ja tuurlijk op iphoneclub.nl :p
    hehe

  112. Ik bedoel daarmee gewoon kaartje zonder abbo zoals ik nu heb
    Ik zet erop hoeveel ik wil, als het geld op is zet ik er nieuw op.
    Niet iedere maand betalen.

    NIELS
    Op iphoneclub.nl oke LOL

  113. aah zo
    heb ik ook nu :d

    dat ze maar rap met de info komen :d

  114. INDEED want ik wil echt graag een Iphone maar wil wel meer info
    Komt hij nu zeker op 11 Juli in BElgië/Nederland?
    NIELS 🙂

  115. op 11 juli in NL zeker
    en belgie zeker niet
    wrs 17 juli tezamen met frankrijk omdat ze daar ook de iphone moeten unlocked vrijgeven om zo “land lopers” tegen te gaan
    maar er zijn ook berichten dat BE maar in augustus aan de beurt zal zijn.
    volgens mij hangt dit voornamelijk af van mobi* omdat zij nog niet klaar zijn met veel
    onder andere hun 3G bedeking en service laat wat te wensen over.

    dusja nu kunnen we maar wachten op mobi* tot ze het op hun site zetten

  116. OOh nee mobi* moet zeker op de 17e hun 3G iphone uitgeven anders kunnen we gewoon naar Frankrijk gaan? wat is daar dan het nut van?
    Is het zeker dat ze hem in België simlockvrij gaan uitbrengen of mss veranderen ze de wetgeving wel je weet nooit met ons parlement.
    Ik hoop niet 🙂

    Niels
    merci voor al deze info als je meer weet post het dan ty

  117. nja kan zijn maar mensen willen niet zoveel geld in eens voor een iphone op tafel leggen he :p
    kan goed zijn dat de wetgeving nog zal veranderen :p
    normaal zullen ze hem ook unlocked aanbieden, maar wat er hieronder zal kunnen verstaan worden is nog onduidelijk want het kan zijn dat hij alleen maar op mobi* zal kunnen werken (verandering parlement is al tersprake gekomen in het nieuws)
    afwachten dus :d

  118. is dat wel mogenlijk een Iphone/GSM te laten werken op één operator?
    Volgens mij kan dit niet

    Niels
    🙂

  119. jawel hoor dit is mogelijk.
    in US kan de iphone (niet gehackt) alleen op AT&T werken zoals ook hier in de eu 02 in Uk kan gebruikt worden en in duitsland kan alleen T- mobile gebruikt worden

  120. Gister stond er ook inde krant dat alles T mobile hem ging verkopen met een abbo

    Alleen je krijgt de iphone 3G alleen bijd e duusrte abbo’s dus zon 60 euro per maand en dat2 jaar lang :O

  121. @nigel:

    Het is onzin dat de Iphone alleen met een abonnement van 60 euro of iets dergelijks verkocht wordt. Kijk maar in Duitsland, daar zie je dat hij zelfs vanaf 30 euro p.m. verkocht wordt en daar betreft het ook T-mobile.

  122. ja oke daar wel
    maar op veel plaatsen is het abo meer

  123. Dames en heren, jongens en meisjes.
    Ik heb een heel goed plan (ook al weet ik dat het moeilijk is)

    LATEN WE AFWACHTEN.

    We kunnen nog wel eindeloos door blijven speculeren, maar dat heeft weinig zin.

  124. wat een plan :p
    tis toch leuk om te speculeren :p

  125. Idd its fun want dan gaan we nog meer flippen als hij ier EINDELIJK ga zijn

    IIIIII PPPPPP HH HH OO NNN NN EEEEEE 33333 GGGGG
    II PPPPPP HH HH O O NN NNN EE 33 GG
    II PP HHHHH O O NN NN EEEE 333 GG GG
    II PP HH HH O O NN NN EE 33 G GG
    IIIIII PP HH HH OO NN NN EEEEEE 33333 GGGGG

    owns the place
    LOL ik moet gewoon zo’n alternatieve kunst gaan uitoefenen HEHE

    Niels x)

  126. HAHA lol het is nie goed gekomen met mijn droom om een alternatieve kunst te gaan beoefenen

  127. Als iemand noog iets meer weet of iemand kent in Apple store die meer weet POST het dan pls

    We moeten het weten
    Mobi* stuurt altijd hetzelfde als ik een mail stuur?
    Niels

  128. Mensen, ik lees hier dingen als “de iPhone 3G is niet te unlocken” etc, maar bedenk wel dat er genoeg hackers zijn die altijd wel een weggetje vinden om het tóch voor elkaar te krijgen.

    En trouwens, als er alleen abonnementen vanaf €60 zouden komen bij t-mobile, kan je hem net zo goed bij 2call/gsmtrack en de andere telecomwinkels die de eerste generatie ook al verkochten kopen, wel voor een paar honderd euro meer, maar dan zit je niet met de torenhoge abonnementskosten en dan kom je uiteindelijk een stuk goedkoper uit. Het is natuurlijk wel afwachten of deze winkels de iPhone 3G ook echt aan gaan bieden.

    We wachten gewoon af 🙂

  129. iPhone kopen met abbo, en na 3 maanden zeggen dat de iPhone gestolen is en dat je je abbo afzegt.

    Je betaald 200 euro kosten, en uiteindelijk heb je toch een simlockvrije iPhone voor een 400 euro.

  130. maar zal de Iphone 3G dan niet zonder abbonnement in amerika verkocht worden?
    ook niet voor duurdere prijs?
    wie denkt wat?

  131. Weet iemand of de iPhone of de iPhone 3G op Aruba verkrijgbaar is? ik ben daar vanaf 8 juli op vakantie en wilde ik hem meteen even meenemen

  132. Mensen ik ben een belg en ga in de zomervakantie naar Florida en ben van plan daar een iPhone te kopen.
    Denken jullie dat ik daar in een of andere telecom winkel (niet AT&T of Apple Store) een 3G iPhone op de kop kan tikken zonder abbo? Of kan ik best op zoek gaan naar een oude? (wat zijn de voor en nadelen van de oude iPhone tegenover de nieuwe?)
    greetz Quinten

  133. in de wikis staat hier veel over

  134. Kent iemand van jullie de naam van een of andere amerikaanse telecom winkel (niet AT&T of Apple Store) waar ik eventueel aan een iPhone zonder abbo zou kunnen geraken?
    Quinten

  135. Als we nu gewoon eens even lekker wachten tot de 11de. Dan is ook gelijk meer bekend. Soms moet je ook bij jezelf denken, voor een dubbeltje (10 eurocent) kun je niet op de eerste rij zitten, sorry…..

  136. Afwachten inderdaad

    Niels

  137. dus in principe als ik alles goed snap dan: kan je de Iphone niet kopen in de VS én hier unlocken want je moet daar een abonement tekenen. Je kan de Iphone in belgie of nederland kopen maar dan zit je ook met een abonement van een slechte operator en hoge prijsen + de Iphone zal duurder zijn dan in de VS. Dus in principe is de LOL van de Iphone gedaan. Of kan je niet in de VS dat papier fake invullen met valse naam en gegevensen als je in europa bent het unlocken?

  138. en kan je dan nog de “oude” iphone los kopen?

  139. kan iemand zeggen hoe het komt dat ik de oude iphone niet terug vind op Apple store US?

  140. @Tom: ooit van valsheid in geschriften gehoord? Zijn ze niet blij mee en gaat ook niet werken.

    Allen, als we nu eens afwachten totdat T-mobile of M* meer info geven.

    Het feit is er unlocken/jailbreaken/ergens anders kopen is nu nog niet mogelijk. Misschien veranderd dat wel maar dan zullen hackers eerst eens de nieuwe firmware onder handen krijgen.

    Of deze telefoons te koop zijn Aruba, probeer een telecom winkels daar aan te schrijven weet je het gelijk!

  141. Nee, de eerste generatie iPhone zul je niet meer vinden.

    Apple is een bedrijf die per generatie werkt en om de X-aantal jaar vernieuwd.
    Het oude vliegt dan de deur uit en wordt vervangen door nieuw materiaal, en nu is dit de 3G iPhone.

    1ste generatie moet je gaan zoeken op Ebay of andere advertentiesites, tweedehands zul je er wel veel vinden en unlocked. Met zo’n 300 euro voor een 8GB zul je wel toekomen, ik heb een aantal kennissen en zij hebben allemaal tussen 250 en 300 euro gegeven voor een nieuw exemplaar.

    Ik wacht ook af tot 11 juli, het heeft toch geen zin nu op zoek te gaan. Hij is er toch nog niet en als hij er is zal er meer dan 1000 euro op de eerste exemplaren worden geboden.
    Gewoon afwachten en hopen dat veel landen in Europa het voorbeeld van Italië volgen dan zullen er veel in omloop zijn en zullen er ook sneller unlockmethodes online komen.

  142. dus deze vakantie als ik naar miami ga, zal het daar quasie onmogelijk zijn om de iphone 3G los te kopen? maar ik snap niet hoe ze nu al op veilingsites zeggen dat ze er kunnen aan geraken als het zogezegd enkel met abbonnement zal verkocht worden…
    en dan nog een vraagje kevin, als je een iphone koopt op ebay die unlocked is, kan je die upgraden?

  143. Ah ja, en iPhone3G wil niet zeggen dat ze al aan de 3de versie zitten.

    Die 3G er na staat, staat voor de standaardtechnologie voor mobiele telefoons, en om correct te zijn is het zelfs 3,5G (want de iPhone ondersteund HSDPA).
    Iedere mobiele telefoon heeft zo’n standaard en bij elk nieuw toestel vandaag de dag is dat 3G en 3,5G, daarmee kun je sneller informatie opzoeken of sneller connectie maken met de buitenwereld, o.a. videoconferentie en VOIP is hierdoor ontstaan.

    Tegen 2011 is dit allemaal verouderd en draaien we op 4G (LTE). Hiermee zullen grote bestanden aan gigantische snelheden verstuurd kunnen worden en komen er nieuwe zaken bij. Het zal dus een kleine computer zijn.
    Iedere gsm zal dan uitgerust zijn met wifi, en als je dat niet hebt is dat pech voor de fabrikant, deze zal hierdoor een zwakke verkoop hebben.

    (Zou zelfde zijn mocht je terug een gsm zonder kleurenscherm kopen).

  144. @Serge

    Je zal die zonder problemen kunnen upgraden, maar pas dan wel op.
    Want je iPhone wordt terug geblokkeerd, gewoon afwachten tot er een unlock beschikbaar is en dan heb je nog verschil tussen eerdere geupgrade phones of nieuwe.

    Als je er één vindt in Miami zonder abbonement breng die dan maar mee. Al betwijfel ik het, je zal sowieso een contract van 2 jaar moeten afsluiten.

    De nieuwe iPhone wordt inderdaad al aangeboden op Ebay, trap er maar niet in. Als je koopt zul je 3 maanden mogen wachten voor je hem hebt. Die man van Ebay probeert een handeltje op te zetten, maar weet eigenlijk evenveel als ons en heeft deze zelf ook nog niet in zijn bezit.

    Op 12 juli zullen er al wel enkele op Ebay staan, maar aan hoge prijzen.
    Wacht ong. tot begin augustus tegen dan zullen de prijzen de pan al niet meer uitswingen omdat er al een deel beschikbaar zullen zijn.

  145. @ kevin
    dus dan is het beter te wachten tot begin augustus, dan nu rap een oude versie te kopen voor die zoals je zei aan 1000euro zullen staan,
    en als ik er vind in miami neem ik er van eerste keer een paar mee:)

  146. @Serge

    Ik persoonlijk zal Ebay ook in de gaten houden, maar ik vrees dat je in die beginperiode echt woekerprijzen gaat betalen. Het is zelfs niet zeker of het lukt om die verder te verkopen omdat je een contract tekent en je zou dan dom zijn hem verder te verkopen.

    Hoe groter het aanbod is, hoe lager de prijs. Tegen augustus zal hij al in vele landen beschikbaar zijn waardoor je dus ook een groot aanbod zal krijgen op bv. Ebay maar ook op Marktplaats, Kapaza…

    Het hangt er ook van af hoe snel je hem wil hebben, stel dat je halfweg juli naar een feestje moet en je de iPhone graag wil omdat iedereen hem zou zien, zul je inderdaad prijzen betalen die hoger liggen dan 600 euro, ik weet nog dat er voor de eerste gen. 4GB versie vorig jaar tot 1.200 euro is betaald. (+dat er tegen dan ook nog geen unlock beschikbaar is, en je dus gewoon een dure iPod Touch hebt).

    Voor mij is het zo dringend niet, ik wacht gewoon even af. Tot de prijzen op Ebay stabiel blijven en er een unlockmethode publiekelijk is gemaakt (en die komt er, de vraag is alleen, wanneer?)
    Dan moet ik nog zien of mijn budget het aankan en dan heb ik er ook één.

    Als je de eerste generatie wil, dan raad ik je de 16GB aan en deze zul je wel direct vinden.
    Gewoon eens nadenken of je nood hebt aan een kleine GPS functie en 3G.

  147. @ kevin
    en wat gebeurt er dan met de prijs van eerste generatie zal die na 11juli ook stijgen?
    en waarom juist de 16g en niet 8
    🙂

  148. @Serge

    Over die prijzen kan ik niets zeggen, dit hangt allemaal af van Apple en de operatoren. Als je vanaf 11 juli een winkel binnenstapt en je hebt de iPhone zonder problemen mee, dan zal de prijs van de eerste generatie aanzienlijk dalen.
    Als er altijd een contract moet opgemaakt worden en er zo goed als geen iPhone buiten gaat zonder abonnement, dan blijft het aanbod beperkt.
    En aangezien de mensen een iPhone willen zullen deze terug grijpen naar de eerste generatie en omdat deze niet meer te koop zijn zullen de prijzen stijgen.
    En kan het zelfs gebeuren dat een tweedehandstoestel duurder zal zijn dan de nieuwprijs.

    Mijn idee is dat de 1st gen. wel nog een tijdje in trek zal zijn. En je dus niet direct een daling moet verwachten.

    Ik raad je die 16GB aan omdat het een kleine meerkost is, en je geheugen is groter.
    Dat is alles, voor mij is 8GB te weinig en ik denk dat dit voor velen het geval is.
    Op mijn huidige gsm staan er veel foto’s en video’s en zitten er door de 900 ingekomen berichten in, dit verbruikt ook geheugen.

    (Dit hangt gewoon van persoon tot persoon af, de één heeft meer dan genoeg met 8GB en de ander vind 16GB dan weer te weinig).

  149. Merci voor de info
    maar de 1e GEN iphone gaan ze dus niet meer uitbrengen, alleen op ebay en marktplaatps enz?

    Ik hoop dat ze de 3g iphone snel hacken.
    Niels

  150. Goed idee BTW om te zeggen dat je Iphone gestolen is en hem dan hacken (als dit kan)!

    één pluim, kus van de leerkracht en een bank vooruit LOL

    NIELS 🙂

  151. In feite moet je een contract kunnen verbreken, mits betaling.
    En zelfs mits betaling doe je er voordeel mee, maar Apple zal dit zaakje weer zodanig uitpluizen dat het zo goed als niet zal werken want iedereen zou dat anders doen.

    En als het niet lukt, kun je altijd een rechtzaak aanspannen. Praktisch gezien moet je die kunnen winnen en moet je op deze manier aan een goedkope iPhone geraken zonder abbonement.

    (Zal uiteraard maar 1 keer lukken).

    En de huidige iPhone zal inderdaad niet meer gemaakt worden, volgens mij zijn ze nu volop bezig met de 3G en nog slechts enkele duizenden stuks van de 1st gen.
    Dus 10 Juli verdwijnen deze allemaal uit de rekken, en liggen er vrijdag 12 juli nieuwe in.
    Zaterdag zullen er al wel enkele winkels uitverkocht zijn. En dan hopen dat de berichten opduiken dat de activatie al omzuild kan worden. 🙂
    Dan komen ze gewoon op Ebay, en zal de oude generatie wat dalen in prijs. En zullen hier al enkele Belgen en Nederlanders de iPhone al hebben tegen het einde van juli.

    Devteam werkt behoorlijk snel en is betrouwbaar, als ze de unlock hebben, en dan kraken maar.
    En we zijn Apple weer een stapje voor.

  152. Voor hoeveel zou ik een oude iPhone nu kunnen kopen?
    Quinten

  153. Devteam=?
    Een speciaal team dat aan hacken doet?

    Niels

  154. Een oude iPhone moet je wel kunnen bemachtigen voor 250 euro (8GB) en 350 voor de (16GB).

    Het Devteam is een aantal ‘computernerds’ (sorry voor de uitspraak), die zich bezighouden naar het zoeken van een hack in de iPhone.
    Eens ze het gevonden hebben maken ze een programma die de hele procedure automatisch uitvoert.

    Want je moet rekenen dat je niet kan bellen met je eigen SIM-kaart, enkel de SIM-kaart werkt die je bij aankoop van je iPhone hebt gekregen, dus dat wil zeggen dat je in België of Nederland tegen enorm hoge tarieven ging bellen.
    Door het Devteam en andere was het mogelijk dat je eigen SIM-kaart werkt, en het maakt niet uit of het nu een abbonement of herlaadkaart is.

  155. NICE en houden ze zich klaar voor de Iphone 3G?
    Ik hoop het
    Onmiddellijk als ze iets weten Post het dan Pls
    NA 11e juli ofc

    NIELS

  156. Het Devteam zal wel snel na de introductie over een iPhone beschikken, je moet ook weten dat de firmware op de eerste generatie dezelfde is.

    Dus het kan zijn dat ze de firmware op de eerste generatie kunnen kraken, maar dat de 2de generatie niet lukt, omdat er een andere baseband in zit.
    (Dan is het een kwestie van wachten, en dit kan weken duren).

    Als het Devteam een nieuwe ontdekking gedaan heeft wordt dit hier altijd snel aangekondigt, als je regelmatig naar iphoneclub.nl surft en wekelijks het forum leest kom je al veel te weten.

    Onmiddelijk na 11 juli zal het programma nog niet beschikbaar zijn, uit het verleden is gebleken dat je een maand moet wachten voor ze het vinden en dat het dan nog 1à2 weken duurt vooraleer het in een automatisch programma zit die gemakkelijk te gebruiken is.
    Trouwens je mag niet upgraden wanneer er een update beschikbaar is, ook al is deze zo interessant.

    Bedoeling is te wachten tot het sein op groen staat en alles veilig is, want als je upgrade en er komt geen unlock beschikbaar zit je met een extreem dure iPod, want de bel- en sms functie werkt dan niet meer.

  157. is 3g eigenlijk echt zo nuttig?

    wout

  158. ik zou graag een iphone willen kopen, maar ik ga volgende jaar veel rijzen, en ik hoorde dat ik me de 3g niet kan unlocken omdat je in de winkel moet registreren. dus wil ik vragen wat is beter te kopen de oude of de niewe iphone.
    meschien gaan ze wel een unlock programma vinden voor de 3g
    kan iemand helpen aub

  159. dat is afwachten tot de iphone 3G uitkomt
    voorlopig blijkt dat de iphone 3G niet unlocked zal kunnen worden (behalve landen zoals BE en FR)
    tis te zien als de baseband ook veranderd want de software 2.0 kan men wel doen (BETA versiers er kan nog van alles veranderen met de definiteive versie)

  160. ja maar als ik niet kan unlocken is het beter om nu nog een oude te kopen!
    vind je niet?`

  161. met abbo kan je ook altijd een kopen he.
    het is echt afwachten of dit zal lukken of niet, niemand weet het (behalve apple zelf natuurlijk)

  162. vraagje… werd er niet ooit gezegd dat oude iphone owners hun iphone konden inruilen voor een nieuwe ?

  163. tezien waar je woont allesins niet in de VS in UK wel en ik dacht ook in DE mits voorwaarde

  164. Maar stel dat je nu 1tj koopt vanuit amerika en zou je ze dan tegen 11juli kunnen inruilen in belgie of nederland voor een nieuwe?

  165. nope not a chance
    eerst en vooral ga je al een AT&T abo aan je been hebben hangen
    en ten 2de bewijs van aankoop in BE of NL ?
    en ze gaan SN checken en je hangt hehe

  166. Verder schrijft Reuters dat AT&T van plan is om een boete in rekening te brengen bij kopers die niet binnen 30 dagen een abonnement afsluiten.

    Hoeveel boete?? 100 dollar? OK! ik doe het 199+100 = 299 dollar! dat is weer ongeveer oude iphone prijs, kom maar op met mijn tweede iphone. Wel jammer ik heb 750 euro betaalt voor twee jaar incl abbo voor mijn 1st gen iPhone.

  167. Je zal er met die boete van 100$ echt niet vanaf komen.
    En ja, er zit een andere baseband in, dus moet je ook niet gaan hopen dat hij in een week gehacked zal zijn. Zal zeker meer dan een maand duren.

    3G is nuttig als je veel op het portaal van je provider surft zoals Vodafone, bij Proximus was dat vroeger allemaal gratis.
    Ik kocht 3 jaar geleden de eerste Nokia met 3G, en 4 maanden nadien werd het boeltje betalend.

  168. die baseband is niet moeilijk, idd even wachten op ziphone

    Maar mijn grootste zorg! hoeveel is die boete nou? kan iemand dat precies zeggen?

    @ admin

    hebben jullie enig idee hoeveel at&t vraagt voor de boete?

  169. Vanmiddag nieuwe e-mail van T-Mobile ontvangen, het goedkoopste abbo zal dus € 30 zijn:
    Zoals u weet is binnenkort de iPhone exclusief bij T-Mobile beschikbaar. U heeft zich ingeschreven voor onze iPhone nieuwsbrief, waarin wij u op de hoogte houden van de introductie van de iPhone 3G in Nederland.

    Met de iPhone kunt u supersnel internetten en gebruikmaken van WiFi via T-Mobile Hotspots. Bovendien is het gebruik van Visual Voicemail inclusief.

    De iPhone zal verkrijgbaar zijn met 3 verschillende abonnementen. U kunt ermee bellen, internetten en sms-en. Het voordeligste abonnement begint
    bij € 29,95 per maand.

    3 juli a.s. ontvangt u van ons meer informatie over de iPhone
    abonnementen en de bijbehorende bundelgroottes van de iPhone.

    Tot die tijd zullen wij u regelmatig op de hoogte houden.

    Voor meer informatie over iPhone ga naar: http://www.t-mobile.nl

    Met vriendelijke groet,

    T-Mobile Netherlands B.V

  170. mooi
    bedankt om de info te delen
    valt nog mee 30 € maar wat zal in de prijs zitten …

  171. Hee vraagje
    Kan je de iphone 3g zonder abbo in portugal kopen
    en wat zijn daar voor/ nadelen van en welke prijs?

  172. of te koop via de Apple Premium Resellers

  173. Kan je een oude niet gewoon opwaarderen met een nieuwe firmware en zo ja waar kun je die dan vinden voor een gesimlockte iphone

  174. kijk op het forum
    ja dat kan vanaf de 11 juli
    je zal moeten wachten tot die gekraakt is door de hackers

  175. echt een te vette Telefoon,
    Waar kan ik een tuturial vinden die vanaf de aankoop in de USA of tot in Nederland precies beschrijft wat ik doen moet.
    Hoe het moet met activatie en dergelijke??
    Echt bedankt alvast!

  176. staat op het forum
    zoek eens

  177. even voor de mensen die vragen hebben over Iphone los kopen in de US:

    Ik ben met pinksteren nog in NY geweest en daar liggen de iphones (versie 1 dus) gewoon in souvenirwinkels. Ik heb mn I love NY T-shirts gekocht en die vent verkocht ook simlockvrije Iphones voor 399 USD.

    Voor de reizigers onder ons: 5th Avenue / E59th street…

    Dus volgens mij zijn ze nog niet op… en al helemaal niet exclusief bij AT&T en Apple..

    Trouwens, GSMtrack heeft nu ook een goeie aanbieding lijkt me, hi25 en een iphone 8GB voor 49 euri…

  178. Hopelijk zullen er van de 3G versie ook veel buiten gaan zonder abonnement. Ik ben tevreden met mijn huidige operator en ga zeker niet verleggen omdat ik de iPhone wil.

    Ik ga die lekker los kopen en unlocken, en daar is niets mis mee. Iedereen doet het hier.
    Mijn huidige operator Proximus, biedt ook 3G aan. En ik ga vooral gebruik maken van internet via Wi-fi.

    Ik wil de iPhone kopen omdat ik alles opvolg van Apple, een iPod wil en ook soms op internet wil surfen maar helaas niet mogelijk is omdat ik mijn laptop niet bij me heb.

    Met de iPhone kan ik alles.

  179. Ik was van de week in Miami en direct naar de Apple store voor informatie. Zij hadden niet eens i-Phones in voorraad. Mij werd aangeraden om 11 juli weer terug te komen en dan vanaf een uur of 6 in de rij te gaan staan. Ik moest bijna lachen en huilen tegelijkertijd. Ik wacht rustig af wat er na 11 juli gebeurd. Er komt vast wel een manier om ze ergens “los” te kunnen kopen.

  180. de prijs is inmiddels bekendgemaakt:
    bij t-mobile wordt het goedkoopsyte abbonement29,95

  181. de vanafprijs was al lang bekend, deze stond namelijk in dat e-mailtje wat 40.000 mensen gehad hebben, niet echt een nieuwtje.

  182. Dusss als ik het goed begrijp
    In amerika zijn ze ook wel los verkrijgbaar.
    Ga namelijk naar amerika dus wilde het wel effe weten.

    las allemaal ingewikkelde verhalen over bestellen bij at&t dan weer terug brengen en afkopen, maar als buitenlander was dat helemaal niet mogelijk etc.

  183. vandaag Belcompany bezocht en daar wist men te vertellen dat de Iphone 8 gb 199 euri gaat kosten, losse verkoop… ik vond het mooi goedkoop maar ja.. verder wist die vent te vertellen dat ook in NL 11 juli niet gehaald zou worden….

  184. @niels

    nee dat is niet waar, 199 dollar en dan omgerekend in euro’s dat wordt het voor nederland + abonnement
    niet los
    dat weet ik zeker
    diegene die je hebt gesproken is zachtuitgedrukt een beetje naief!

  185. Slaat nergens op dat hij 11 juli niet zou halen. Ik heb bij de T-mobile winkel mijn Iphone gereserveerd en zij wist mij gewoon, zoals het hoort, te vertellen dat hij 11 juli hier is. Waarom zou hij er niet op die datum zijn? Er is gewoon aangekondigd dat hij op dat moment hier is, door Apple. Ik zie geen reden waarom hij hier niet op 11 juli is. Ga er maar vanuit dat ze al geruime tijd aan het produceren zijn om overal op de wereld genoeg Iphone 3G’s te krijgen.

  186. Ik heb sinds twee maanden een 16 gig Iphone vanuit de USA geimporteerd. werkt prima in Nederland.

    Kan hier nu straks ook de nieuwe 2.0 firmware op worden geinstalleerd? Is nu 1,4. Wat kunnen hier de problemen zijn?

    Is de nieuwe 3G hetzelfde formaat en uiterlijk als de oude?

    Rick

  187. LINK naar ebay is niet meer up2date!

  188. Hoorde dat de Iphone 3 G in Dubai te koop is voor 400 USD. Deze is simlock free.
    Arabieren wilden voorrang krijgen. Schijn dat de simlock en abonnement vrije phone alleen daar te koop zal zijn.

  189. @ Rick

    Ik zou 2.0 nog niet installeren wegens jailbreak. Jailbreak voor firmware 2.0 is nog niet klaar of ooit gaat komen( zeker wel)…
    Ik draai nu nog op 1.1.4 is wel oke, wel haat ik dat je een cookie fix moet installeren. Ik dacht al is mijn iphone dom ofzo om cookies te onthouden maar dat lag aan de firmware:P
    En mensen ik hbe op iPhoneclub.nl gelezen dat je ZiPhone beter niet kunt gebruiken is te riskant en niet stabiel genoeg om lange tijd mee te draaien. Beter via iLiberty+, hbe ik gelezen thnx iphoneclub!!

  190. @Benny:

    Als je vergelijkt dat een HTC die hetzelfde kan, los ook voor 700 euro tekoop is, valt het eigenlijk wel mee

  191. weet iemand toevallig ook iets over bundel verkoop in Canada?

  192. Ben gisteren ff naar de stad gegaan en heb daar bij drie winkels gevraagd of ik hem kon reserveren,

    de eerste winkel kon ik hem wel reserveren maar het was nog niet helemaal zeker of ze hem gingen verkopen, maar als die daar verkocht werd werd hij ZONDER abbonement verkocht,

    Tweede winkel reserveerde helemaal niet, dit was de t-mobile shop, daar moest ik sochtends maar in de rij gaan staan,

    Derde winkel kon ik wel reserveren en daar sta ik nu 3e op de lijst, daar werd mij veteld dat je bij het goedkoopste abbonement tog wel zon 200 euro zal moeten gaan dokken voor de phone;),

    ik heb hem nu dus bij 2 winkels vrijblijvend gereserveerd;),
    waarvan eentje zonder abbonement, dit betekent dus dat er een kans is dat hij ook gewoon prepaid te koop zal zijn,

    Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben;)

  193. Nog 16 dagen en we weten het allemaal zeker, heeft nu geen zin om te speculeren.

  194. huh dus wel losse verkoop

  195. jah voor veel duurder xD

  196. idd.. geen idee.. of ze ze dan dus importeren vanuit italie of engeland.. maar het gaat sowieso veel kosten ronde €600,- of zoiets..

  197. dit las ik ergens..

    Apple hoopt met een lagere prijs de massamarkt te interesseren voor de nieuwe iPhone 3G. Maar uit een rekensommetje blijkt dat het apparaat juist iets duurder is geworden, in ieder geval op de Amerikaanse markt.

    In de VS zal de iPhone 3G niet meer ‘los’ zonder abonnement te koop zijn, meldt ZDnet. Ook online bestellen is niet meer mogelijk: het toestel moet in de winkel geactiveerd worden. Dankzij het verplichte telefooncontract komt de totale prijs van de iPhone 3G veertig dollar boven de vorige versie uit: 920 in plaats van 880 dollar, berekend over een periode van twee jaar. De slogan ‘twice as fast, half the price’ klopt dan ook niet helemaal.

    Gr. Ruben

  198. Daar gaan we weer…. beste is gewoon te wachten tot 11 juli. Weet je iig dat het allemaal zal werken etc.

  199. Ik heb vandaag te horen gekregen dat ie NIET zonder abonnement verkocht mag worden….onder geen beding……..en als we dit wel doen er boetes worden opgelegd door T-mobile en Apple……….

  200. vandaag Belcompany bezocht en daar wist men te vertellen dat de Iphone 8 gb 199 euri gaat kosten, losse verkoop… ik vond het mooi goedkoop maar ja.. verder wist die vent te vertellen dat ook in NL 11 juli niet gehaald zou worden….kijk en daarom is Belcompany bijna failliet………hahaahahahah

  201. Ben even bij een aantal bekenden geweest van T-Mobile, de 11de halen ze wel maar ze zullen waarschijnlijk niet eens 1/3de van de totale vraag kunnen voldoen. Dus het is nog even afwachten

  202. Ik mis nog de optie van O2 in de UK. Zoals ik het begrijp kun je daar een pre-paid abonnement afsluiten: http://www.o2.co.uk/iphone/paygo tegen een redelijke aanschaf prijs.

  203. dus toch in amerika zonder abbo

    http://www.pcmweb.nl/artikel.jsp?id=2317342

    maar moet die dan geunlock worden, of zal dat niet gaaj

  204. Ik ben 17, kan ik dan zelfstandig een abonnement afsluiten, of moet er per se een ouder met me mee?

  205. Ik heb hem bij een lokale Apple winkel besteld en sta bovenaan de lijst =D
    Kan niet wachten tot 11 juli 😀

  206. In zwitserland kan je de iphone 3g prepay kopen voor 325 euro…

  207. @Wezside:

    link ? site? winkel?

  208. In de voorwaarden op de website van T-Mobile staat het volgende:

    Opheffen simblokkering binnen 0-3 maanden na activering € 120,00 deblokkeringkosten
    Opheffen simblokkering binnen 3-6 maanden na activering € 90,00 deblokkeringkosten
    Opheffen simblokkering binnen 6-9 maanden na activering € 70,00 deblokkeringkosten
    Opheffen simblokkering binnen 9-12 maanden na activering € 50,00 deblokkeringkosten
    Opheffen simblokkering vanaf 12 maanden na activering Gratis

    Je hebt wel een 24 maanden contract maar dat kan je dan ook zien als een soort van afbetaling.

    Ik vermoed dat het een foutje is maart toch….

  209. kraakt da gwn ke zelf wa

  210. @Niek:

    Check de site van Swisscom

    519 CHF is ongeveer 325 euro!
    Dus je hoeft echt niet naar de US te vliegen voor een ‘koopje’ van 599 dollar.

  211. en de simlock.?
    en wat met upgrades als jem blokeerd

  212. http://iphone3g.swisscom.ch/?lang=en

    je telefoon is dan niet simlock vrij volgens mij maar je hebt geen maandelijkse kosten dus die tel kan je dan unlocken als het mogelijk is en hoe gaat het dan verder met het afsluiten van zo’n internet en voicedail abbonement in nederland?

  213. http://iphone3g.swisscom.ch/?lang=en

    je telefoon is dan niet simlock vrij volgens mij maar je hebt geen maandelijkse kosten dus die tel kan je dan unlocken als het mogelijk is en hoe gaat het dan verder met het afsluiten van zo’n internet en voicedail abbonement in nederland?..

  214. Waarom doen mensen altijd zo moeilijk met dat unlocken e.d. Ga gewoon naar België als je zonodig een Iphone wil zonder abonnement. Koop hem daar voor 525 euro ofzoiets, en je bent klaar. Geen geünlock of iets dergelijks. Heb zo’n hekel aan die onzin.

  215. Ik haal hem mooi in Italië of Zwitserland.

    En ben er heel gerust in dat ik ook op internet zal kunnen.
    Als ik er niet zeker van zou zijn, dan koop ik je er simpelweg geen (bij mij is het ja of nee).

    Bij de iPhone is dit ja, een unlock zit er aan te komen.

  216. Op de Mobi* website staat dat de iPhone 8Gb voor maximaal € 525 INCL en de 16Gb voor maximaal € 625 INCL te koop zal zijn. Er staat alleen niet bij of dat een unlocked versie is of niet.
    http://iphone3g.mobistar.be/nl/iphone3g.cfm#
    Verder staat er nog het een en ander bij voor de verschillende abbo’s maar niets over een eventuele prepaid / unlocked versie.

    Kan iemand mij vertellen of het zinvol is om 11 juli naar België te gaan of niet …? Ik heb namelijk niets aan een locked iPhone …

    Alvast bedankt !!

  217. kan ik in amerika een iphone 3g kopen, gewoon locked in de doos, zonder ze te laten activeren ? of ben je verplicht direct ook een abonnement te nemen ?

  218. ik zit nu in Amerika en ik ben langs de Apple store geweest om navraag te doen. Je moet gelijk bij het kopen van de Iphone 3G in de Iphone Store een activatie laten doen. Ook is het verplicht er een abbonnement bij af te sluiten. Wel is het mogelijk om het abbonement te stoppen met een boete, deze boete laat de 16gb Iphone ongeveer 600$ kosten. Dit is dus niet erg veel. Maar door die activatie denk ik nu niet dat het mogelijk is om hem mee te nemen naar Nederland. Wel las ik ook nog op het internet dat de Iphone 3G software 2.0 al gehacked is. Dus weet iemand of het handig is om de Iphone hier te kopen? Want met de wisselkoers is het wel een stuk goedkoper.

  219. @ JANUS

    Beste Janus weet jij al iets zeker over of die Ipone 3g simlock vrij te koop is in dubai?

    Of natuurlijk iemand anders die daar een antwoord op weet…

  220. in vs te koop met abbo at&t voor 199$, abbo direct opzeggen kost je 1 maand abbo 70$, en boete van 175$. dit maakt samen 545$, ofte goede 300 euro, en unlocken in europa, iPhone3G is reeds gekraakt,en kan je via internet voor 29,95 eurootjes. Dit is voorlopig het goedkoopst, en werkt prima hier in europa

  221. Heey Guy! 🙂

    Binnenkort zit ik ook in Amerika, maar moet ik dan naar een AT&T Store gaan? Of naar een Apple Store? En als ik het abbonement afgesloten heb, moet ik dan in diezelfde winkel gelijk weer het abbonement opzeggen? 😛

  222. in vs te koop met abbo at&t voor 199$, abbo direct opzeggen kost je 1 maand abbo 70$, en boete van 175$. dit maakt samen 545$, ofte goede 300 euro, en unlocken in europa, iPhone3G is reeds gekraakt,en kan je via internet voor 29,95 eurootjes. Dit is voorlopig het goedkoopst, en werkt prima hier in europa

    Hey guy! 🙂

    Ik ben binnenkort ook in USA. Maar had de vraag, moet ik (als ik jouw methode wil uitvoeren) naar een AT&T Store gaan of naar een Apple Store? Of maakt dat niet zoveel uit? En moet ik dan als ik het abbonement heb afgesloten daar, direct in de winkel me abbonement weer opzeggen? Alvast bedankt!

  223. Oops.. Double Post, dacht dat me vorige post verwaterd was omdat ik hem niet meer terug zag :O
    Sorry! 😉

    Groetjes!

  224. Hallo

    Heeft iemand een idee wanneer de tweede lading Iphones zal komen in België.
    De Apple store wist niet te zeggen wanneer de Iphone 3G opnieuw in de rekken zal staan.
    Iemand Idee? post me pls

    Niels 😛

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.