Reacties voor: iPhone 3G: in Frankrijk zonder abonnement voor €509 en €609

In Frankrijk kun je de iPhone 3G straks voor respectievelijk €509 (8GB) en €609 (16GB) zonder abonnement kopen. De simlock eraf halen kost nog eens 100 euro extra.

Reacties: 39 reacties

  1. 100 euro om je iPhone simlockvrij te laten maken???? Rare jongens… die Fransen

  2. nog steeds te duur voor mij, ik koop hem gewoon lekker met abbonementje, als je hem in frankrijk haalt, kun je namelijk nog niet profiteren van 3g

  3. 609 + 100 = 709 euro + je abbo. Beter spaar je dan door voor een macbook

  4. Daar sta je met je gekraakte iphone voor de balie van een willekeurige Franse Orangewinkel…..lange rij achter je….rechterhand omhoog, waarna de juffrouw in winkel je vraagt haar woorden te herhalen: hierbij verklaar ik (naam en geboortedatum) dat de simlock van dit toestel op een legale wijze is afgehaald.
    Ze kijkt ter verificatie nog even in je reebruine ogen om vervolgens het nummer op een lijst te schrijven.

    ofwel:

    Hoe gaan ze dat doen, die controle op de legale simlock verwijdering? Overigens vind ik de combinatie van de woorden “legaal gekraakte” een bijzondere.

  5. @eMO.: Wat is dat voor onzin om voor een MacBook te gaan. Dat is totaal niet vergelijkbaar met een iPhone. Een laptop is altijd nog wat anders dan een telefoon.

  6. Kortom, gewoon even 11 daagjes wachten nog

  7. Yeah goed nieuws! Ga waarschijnlijk toch wel naar Frankrijk op vakantie begin augustus 😀 509 euro, unlock ik hem zelf wel 😀

  8. Hopelijk hebben ze er genoeg in frankrijk, want als mobistar nog lang gaat wachten met uitbrengen zie ik iedere belg (en ook misschien nederlander) gewoon de grens over springen. Ik denk dat Mobistar niet anders zal kunnen dan ook 17 juli te starten. Anders zullen ze gewoon gene verkopen.

  9. Nog even over dat Simlock vrij maken op de 3G… was dat nou niet ingewikkelder/onmogelijk dan de bestaande iPhones?

  10. poeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh wat duur

  11. @julian: kan niet onmogelijk zijn hé, als orange ze in frankrijk zelf (legaal) simlockvrij zal maken.

  12. nog steeds te duur voor mij, ik koop hem gewoon lekker met abbonementje, als je hem in frankrijk haalt, kun je namelijk nog niet profiteren van 3g

    Hoezo dat dan?

    Toch maar eens over denken..goedkoper dan via T-Mobile en ik kan gewoon bij Vodafone blijven.

  13. België wordt duurder.. zeker weten!

  14. Veel te duur voor mij als Belg….

  15. http://iphonewereld.nl/nieuws/2008/06/mobistar_iphone_zal_heel_binnenkort_in_belgi_beschikbaar_zijn

    Nederlanders en Belgen hoeven dan minder lang te wachten…als het nou eens dezelfde prijzen zijn.. en maar hopen dat het voor Nederlanders dan minder omslachtig wordt om het toestel simlockvrij te krijgen.

    Mijn US 8gig bevalt nog prima maar een toestel zonder dat gedoe eromheen zou toch ook wel fijn zijn!

  16. Naast de SIMlock zit er hoogstwaarschijnlijk ook nog een country lock op. Dus niet te vroeg juichen om een iPhone uit het buitenland te halen. Ik weet niet of een SIMlock verwijdering de country lock ook verwijderd. Meestal doen ze alleen de SP-code lock verwijderen.

  17. ik vrees dat hij in belgië de eerste 6 maanden nog duurder zal zijn dan in Frankrijk, maar dan als die 6 maanden daar verlopen zijn, zal hij ook hier weer verlaagd worden van prijs.
    Want anders zouden alle fransen toch hier hun iPhone komen halen dan moeten ze zeker geen 100 euro extra betalen om hem te unlocken

  18. dus stel dat we 709Euro zouden moeten betalen voor een iPhone 16GB? Vind ik way too much! MAXIMUM 600 Euro, geen bal meer!

  19. Ik vindt 500 (los) al het maximum voor die 16 GB, Apple heeft ons al te vaak afgezet…
    Hoop zo dat ie iets van 100 euro wordt, bij dat abonnement van 30 euro p/m

  20. @Marco

    Country lock? Hoe zat dat dan bij de eerste iPhone?

  21. To Marco : Huh, Mis ik iets ?
    Ze zijn er al 6.000.000. kwijt bij AT&T in de USA, dus wat die zgn country lock betreft verwacht ik niet zo’n heel groot probleem.
    Die bestaat namelijk niet.

  22. De prijzen in Italië zagen er toch beter uit……

  23. Crowd, graag even een beroep op uw wisdom (heb gezocht maar vond geen recente info):

    1 Als ik een simlockvrije iPhone in NL gebruik op het Vodafone netwerk i.p.v. T-Mobile, wat zijn dan de gevolgen? Ik begrijp dat Visual Voicemail dan niet werkt, maar dat vind ik persoonlijk niet zo spannend. Zijn er andere functies die niet (volledig) werken, bijv. Maps?

    2 Ik ben veel in Portugal. Als ik een prepaid iPhone koop in Portugal (=Vodafone) kan ik deze dan ook in NL op het Vodafone netwerk gebruiken zonder te unlocken?

  24. Ik heb er zo een van de huidige generatie in Frankrijk simlock vrij laten maken (het is trouwens mijn wiki-artikel) en het werkte heel goed. Goede service. Ik had enkel een lastig moment uitgekozen: tussen kerst en nieuwjaar waardoor het vrij lang heeft geduurd… Anyway als je een iPhone wil laten unlocken op die manier en je twijfelt: doe het gewoon. Je hebt geen elende met firmware upgrades. Je kan ze gewoon meteen vanaf de 1e minuut installeren zonder problemen te hebben. Geen geklooi meer met basebands, bootloaders e.d

  25. Orange is verplicht om de simlock een halfjaar na de lancering gratis te verwijderen. Omdat België hetzelfde verbod op koppelverkoop kent, denkt ZDNet dat de prijzen een indicatie zijn wat de iPhone in België gaat kosten.

    Wil dit zeggen dat het achteraf nog 6 maanden duurt eer hij in België is?
    Dus m.a.w. december?

    Ik haal hem mooi, en kraak hem zelf wel. Ik kan gerust 2 maanden wachten op een firmware update.

  26. Simlockvrij is die inderdaad niet. Alleen simlock vrij voor franse providers…en je moet frans zijn om die prepaid te nemen. Je moet em namelijk registreren op jouw naam. 100 euro beletegoef kopen en dan orange klantenservice bellen in het frans en dan vragen of ze even je lock eraf halen.. Nee dus voor niet-fransen, dus gewoon lekker simlock vrij in nederland kopen.

  27. @weren, lees aub de Wiki even door over het “Hoe koop ik een simlockvrije iPhone in Frankrijk?” voordat er weer mensen verward zijn.
    Altijd die kreten als je het apparaat niet eens in je handen hebt gehad, en ook nog eens valse kreten!

  28. Maar is het zo dat je, zo een franse 3G kan kopen tijdens je vakantie, of moet je ondanks dat het een prepaid versie is toch nog gegevens etc achter laten… en aan tonen dat je uit frankrijk komt.

  29. @Gert-Jan
    Nee,je stapt gewoon een orange shop binnen,vraagt een iPhone voor unlock aan. Je geeft je adres of ze geven het adres in van de winkel (bij mij deden ze het 1e) en als je thuis bent geef je het adres van de winkel overal waar gevraagt wordt.
    Ja, je kan er dus een op vakantie kopen

  30. Buiten de prijzen om…typisch HOLLANDS? als je een ander fatsoenlijk toestel koop , moet je daar ook rond de 500 EURO voor rekenen.. Heb je daar geen zin in, dan neem je er 1 met een zgn korting en laat je het van het ab afhangen met alle verplichtingen vandien.. wil je dat niet …koop je hem los, of geen.. keuze’s maken he.

    Maar hier niet zo de behoefte aan de nieuwe generatie.. alleen al de plastic behuizing !

  31. Ik vind het idee zo gek niet. Ik heb inderdaad het wiki artikel van IEI gelezen en ook ik ben nu wel overstag. Ik wil hem ook best in Frankrijk kopen en dan plak ik er gewoon een weekendje Parijs aan. Kan ik als ik mijn nieuwe iPhone gebruik iedere keer weer terug denken aan die mooie tijd in Parijs haha lol

  32. Dit is egt dikke bullshit! Toen die Apple Topman de Iphone 3G presenteerde aan de pers zei hij dat de prijs rond de 200$ moest zijn! ik citeer: And I’m really happy to tell you that the Iphone is gonna sell: 199$! Da is voor de 8GB versie. De 16GB versie is 100$ duurder. Maar wat ik dan dus zo *** vind is dat hier de prijzen dus kunstmatig hoog gehouden worden. Het is toch belachelijk dat je dan 509€ moet betalen, terwijl het eigenlijk veel goedkoper kan?
    Maargoed, helaas kan het niet meer in Amerika. Want als je daar nu een Iphone gaat kopen word je verplicht de Iphone in de winkel te activaten, zodat je aan een Amerikaans abonnement vastzit.:(
    da wou ik ff kwijt;):P

    http://www.youtube.com/watch?v=4yVQJ6jJPak

  33. @Stefan
    met een abonnement zal hij inderdaad 200 euro/dollar kosten.
    Zonder abonement niet. Zoals de meeste toestellen, of ben ik verkeerd (ik woon in België)

  34. @lEl: tja miss had ik het zo nog nie bekeken:$
    miss heb ik het idd gewoon verkeerd:p

  35. @Stefan
    Het is net als de 2,5G iPhone die er nu is: hij kostte 400 euro zonder abonement maar 650 zonder + 100 euro unlockdiensten=750

  36. De grote boeven in het iPhone spel zijn nog steeds de providers, die pas na de zomer vakantie op last van de EU hun roaming tarieven een beetje gaan bijstellen. Sta je straks in een Europees ‘buitenland’ je mobileme.com en visual voicemail te gebruiken, krijg je een rekening van €1000,- Euro van dezelfde t-mobile… dus niks ‘mobile’, niks EU. The big rip off! Helpt een sympathiek ogende commercial niet om een geloofwaardige Europese aanbieder te lijken. Nelie Smit Kroes, pak die grote graaiers eens aan!. Dat is de reden waarom we een jaar moesten wachten op de iPhone.

  37. ik begin meer en meer te twijfelen voor een ipod touch……. die prijzen…
    Voor een camera en telefoonfunctie meer dan 300 euro extra betalen.
    Da vind ik wa veel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.