Reacties voor: iPhone 3G in de VS kopen: wat moet je meenemen?

Apple heeft op de website details bekendgemaakt over het kopen van de iPhone 3G in de VS. Er zijn een aantal zaken die je moet meebrengen en waar je rekening mee moet houden.
Lees het complete artikel → iPhone 3G in de VS kopen: wat moet je meenemen?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 31 reacties

  1. Iedereen moet het maar zelf weten. Maar ik ga niet helemaal naar de VS voor een telefoon. Die reis kost al heel wat en dan kom je misschien wel op hetzelfde uit als wanneer je gewoon een telefoon hier koopt.

  2. Dat is stom mar ik ga het toch maar even proberen hoor.
    Ik ga namelijk volgende week naar Amerika voor 3weken en dan kijk ik wel, best dom van apple trouwens dit in de winkel activeren dat 10tot15min duurt!

  3. Ik vind het wel apart dat je geen iPhone mag kopen als je jonger dan 18 bent :o.

  4. ik snap niet waarom iedereen berijd is zo’n moeite e doen om NU de iphone 3G te krijgen en dan wel simlock vrij. Al die toeren voor een telefoon die met het T-mobile mement het juist een van de goedkoopste terwereld is. En nog gaan mensen lopen krenten. of zeuren dat t-mobile slecht is.

    Maargoed je moet het er maar vor over hebben. Ik wacht gewoon tot mijn abbo afloopt en dan kijk ik verder. De eerste gen iphone doet het nog prima. Ik heb nognooit 3G of een GPS gehad dus ik kan het niet missen.

  5. @4saus
    omdat sommige mensen net zoals ik slechte ervaringen hebben en niet meer naar t-mobile willen.mijn ervaring had met de rekening te maken. ik betaalde voor service smsjes waar ik me nooit voor aangemeld had en ook nooit ontvangen had. dat is dus ook al een keer tot boven de 30 euro opgelopen en ze konden er niks aan doen stelletje oplichters bij t-mobile

  6. @Henk,

    hoe oud ben jezelf? 13?

    Het is al jaren niet mogelijk om een contract af te sluiten als je geen 18 jaar en ouder bent 😐

  7. Vorige week op het forum gelezen dat als je een Iphone 3G uit Zwitserland haalt…mobiel internet in NL niet werkt? Weet iemand hier meer van?

  8. @Benelli; Het lijkt me dat het dan standaard niet zal werken nee tenzij je een apart data-abonnement afsluit. Deze zijn overigens vaak minder voordelig dan degene die bij de iPhone aangeboden worden.

  9. Dus richt je blik liever op de aanbieder in je eigen land of op de drie populairste alternatieven: Zwitserland, België en Italië.

  10. ik snap dat elke provider fouten maakt. Maar als die fouten niet hersteld worden snapt elke mag dat je bedrijf niet lang zal voortbestaan.

    Jammer dat je t-mobile geen tweede kans geeft. Ze hebben het blijkbaar niet bij al hun klanten gedaan anders hadden ze er niet meer geweest. En er moet tocht iets zijn waarom Apple t-mobile boven e rest verkoos in NL
    dat zal hem niet allemaal in geld zitten. Ook in de juiste afhandeling van de provider waardoor de iphone de optimale gebruikers ervaring kan bieden aan de gebruikers.

  11. ik als belg koop hem gewoon vrijdag lekker in belgie

  12. dat verhaal klop helemaal niet,ik ben twee mande geleden terug van USA, ik heb zelf 2 i phone gekocht ,ik was in new york,als je heb geld je kan alles krijgen dat is america,……………………..;anders iederen ken bijna 1 personne in america,in america bijna iederen heb credit card.als je werk. als heb je belang ,of goed koop wil je hebben ga maar lekker in america kopen .iphone met 16gb is 399 dollard dat is bijna 260 euro.dat is goed koop

  13. @4saus:

    ik ben niet de enigste maar het is een leuk systeem.omdat dat grote bedrag maar 1x is gebeurd heb 3jaar bij t-mobile gezeten en dat is enigste keer van zo hoog bedrag.maar op de rest van de rekening staan bedragen van maar 1a2 euro dat lijkt niks maar doet dat eens keer 10duizend ofzo.

    maar wavoor ze t-mobile hebben gekozen geen idee

  14. @ tall:

    Wát staat daar?

    Anyway, dit gaat over de nieuwe iPhone, niet de oude. De oude kon je thuis activeren, remember?

  15. Even voor alle duidelijkheid:

    Een Amerikaans Social Security-nummer (dus geen Europees sofinummer of burgerservicenummer)

    Hoe wil je daar als Nederlander en/of Belg aan komen???? Lijkt mij dus mission impossible!

  16. Een Amerikaans Social Security-nummer (dus geen Europees sofinummer of burgerservicenummer)

    Hoe wil je daar als Nederlander en/of Belg aan komen????

    Als je daar werkt krijg je er een. Een door de VS uitgegeven foto-id is lastiger.

  17. Weet iemand hoe het zit als je bv een amerikaans familie lid er 1 voor je laat kopen? Of MOET je nu meteen een AT&T abbo afsluiten?

  18. Dat vroeg ik mij nou ook net af!

  19. Op dit moment ben ik voor studie een jaar in de vs. Ik ben gaan navragen in de AT&T shop wat de makkelijkste optie is. Zij gaf aan dat er standaart een depostit wordt gevraagd bij een iphone abonnement, maar wanneer je aangeeft dat je dit niet kunt betalen (500 dollar die je na je abonnement weer terug krijgt) je de telefoon als prepaid mee kunt krijgen, maar wel een tweejarig abonnement afsluit. Dit kun je als buitenlander na een jaar opzeggen. Beetje warrig verhaal vond ik.. Wat betreft het social sec nummer, doen ze hier vaak standaart 4* een nul, maar het kan ook soms ineens een probleem zijn.

  20. Er heeft op deze site ook gestaan dat hij in de US ook zonder abbo te krijgen zou zijn voor $700 na de officiele introductie van 11 juli. Gelden zonder abbo deze regels ook?

    Houdt ‘zonder abbo’ dan meteen in ‘alleen met prepaid’, of gewoon alleen een los toestel (dus zonder abbo of pre-paid SIM) ?

    In oktober zit ik in Miami, dus hoop dat ik hem daar tegen die tijd los kan kopen zonder SSN enzo.

  21. >>> is geen GOED alternatief………………. het is een prepaid MET COUNTRY LOCK !!

    Doet Uw voordeel hier mee !

  22. Ben ik nou zo gek of had ik gelezen dat de iPhone ook los wordt verkocht in de VS?

    599 voor 8gb
    699 voor 16gb

    Zou toch zweren dat ik dat gelezen had 😉

    Edit: ja dus 🙂

    Maar die country lock maak ik me niet teveel zorgen over 😉

  23. als ze dat al doen is dat met een hele hoge dollar prijs er achter.

    Maar je kan er van uit gaan dat apple geld wil verdienen samen met zijn partners.
    Ze zullen er alles aan doen om dat waar te maken.
    ze zullen heus niet zo dom zijn om achterdeurtjes open te laten waardoor men alsnog aan import en unlocking kan gaan doen.

    de eerste generatie iphone daar hebben ze dat denk ik bewust wel open gelaten.
    puur om te kunnen pijlen hoe groot de ECHTE vraag en belangstelling nu was.
    Er zijn genoeg mensen die hem eerlijk hebben gekocht via de gekoppelde provider.
    En er is een bijna even groot deel geweest die niet konden wachten en de iphone geïmporteerd hebben.

    Als de iphone niet zo gewild had geweest hadden ze model 2 denk ik niet eens uit gebracht.
    Ze zullen er nu alles aan doen om er voor te zorgen dat de unlock procedures extra moeilijk gaan.
    De zet die ze nu hebben gedaan met of een super dure simlock vrije telefoon plus land lock en de goed kopen iphone met abonnement is een hele slimme zet. Niet in elk land is de balans goed genoeg dat je liever een simlock vrij toestel zou kopen. Maar goed. Ik denk dat we in Nederland niet mogen klagen. zie België, Canada en Denemarken met hun prijzen.

  24. Over het social security nummer het volgende:

    De 4 nullen zijn voor de buitenlanders die toch graag een pre-paid willen kopen. Het zijn namelijk 7 nummers, alleen de laatste 4 willen ze hebben bij de klantenservice ter controle.

    Zonder social security nummer kunnen ze niet controleren of je kredietwaardig bent. Waar dat hier in NL gecontroleerd wordt via geboortedatum en huisadres i.c.m. een eventuele werkgever, gaat dat in de USA via je belasting informatie. Daar is alles aan gekoppeld.

    Je kan het via een AT&T winkel proberen: Heb je een behulpzaam persoon en een postadres in de USA, dan kunnen de deuren naar een iPhone met een abonnement wellicht geopend worden.

    Maar: Waarom zou je dat willen? Omdat de dollar zo gunstig staat? En dat abonnement wat je de komende 24 maanden elke maand mag aftikken van je creditcard? Is dat dan ook zo gunstig? Je kan er vrij weinig mee hoor in NL. Allen gunstig voor hen die in die 24 maanden geregeld in de USA verblijven.

    Hier in NL i.c.m. je abonnement krijg je er nog bel minuten en sms berichten voor terug met een data bundel. Leg mij maar uit wat dan nou goedkoper is…

    En trouwens, wat doe je als ‘t ding na een maand stuk is?

  25. @Henk: Dat is omdat je 18+ moet zijn om een abonnement af te sluiten. Is in Nederland precies hetzelfde. Dan zou je het abonnement op je vaders/moeders naam moeten zetten, dan is het geen probleem..

  26. hey,
    als ik dit artikel goed begrijp kan je als buitenlander geen Iphone 3G kopen in de VS ?
    of wel?

  27. Een kennis van mij heeft het laatst geprobeerd, zij is zelf amerikaan met amerikaans paspoort. maar helaas lukte het zelfs haar niet om met een smoesje het ding zonder abonnement mee te nemen..

  28. Dat dat niet zou werken had je ook geweten na het kijken van de keynote.

  29. ja maar wie kom je d’r met een smoesje wel doorheen…
    anyway ik heb mijne uit zwitserland gehaald:) daar wonen mijn ouders dus da’s mooi meegenomen

  30. ik heb een nicht in us die daar studeert zou die wat kunnen regelen ja toch!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.