Reacties voor: iPhone 3G bij T-Mobile: snel internet met 2 Mbps en hotspot-toegang in nieuwsbrief T-Mobile

T-Mobile heeft de tweede nieuwsbrief rondgestuurd, waarin ze potentiële iPhone-kopers meer informatie geven over de iPhone 3G. Deze keer staat mobiel internet en de toegang tot T-Mobile Hotspots centraal.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 102 reacties

  1. T-Mobile geeft zo maar mondjesmaat informatie…..

    Het is echt wachten op de preciese voorwaarden en vooral de abo prijzen en wat de Iphone dan gaat kosten, en natuurlijk de contractduur (straks krijgen we nog 3 jaar contracten?).

    Tot die tijd… is het wachten tot 11-07

  2. Hopelijk krijgen we snel te horen wat de prijzen voor de andere twee abo’s zijn.
    29,95… en verder? Wat zal het dan nog meer worden? 49,95 en 69,95?

    Verder mogen ze het aantal hotspots hier in de noordelijke regionen wel wat uitbreiden, ik heb geen zin om 8 kilometer te fietsen naar een McDonalds XD

  3. Hmmmmm, interesting!

    T-Mobile heeft bovendien een deal met KPN waarbij de hotspots van KPN ook gebruikt kunnen worden door T-Mobile abbonnees, als deze dan ook voor de iPhone toegankelijk zijn is de dekking helemaal super!

  4. Tot zover goede berichten! Als zelfs het 29,95 abbo onbeperkt 2048 en hotspots wordt, zal de animo explosief zijn. Ik verwacht echter een addertje, maar we zullen zien!

  5. Denken jullie dat ze die 2048/384 Kbps snelheid ook los gaan aanbieden ? of wordt die snelheid exclusief voor iPhone abonnees ??

  6. Klinkt zeker niet verkeerd, beter dan in Duitsland iig. In de mail staat trouwens ook: “Superhandig om snel even je e-mail te checken, muziek te downloaden bij iTunes of een filmpje te bekijken op YouTube.”
    Maar filmpjes kijken op youtube zit er nog ff niet in zonder de flash-ondersteuning toch?

  7. Lees deze quote uit de nieuwsbrief:

    Verder kun je gratis gebruik maken van de 1.400 hotspots in Nederland.

    Lijkt er op dat het dus wel gratis is (de hotspots).

  8. Ik ben bang dat deze abonnementen heel nadelig gaan worden voor mensen die veel bellen.

  9. Ik zie het wel, ik kan pas in januari/februari mijn abonnement omzetten.
    Dus over een half jaar en dan zie ik het wel, ben nu tevreden met mijn iPhone 1e generatie.

  10. Ik heb zelf t-mobile en kan vanaf augustus mijn contract vernieuwen, ga straks 11 juli dus zeker de iphone bestellen. Vraag me alleen af hoe het zit met de grootte van de schijf?
    Ik wil namelijk wel graag de 16gb maarja hoeveel gaat die kosten.

    Gelukkig krijg je altijd wel een dikke vette korting als je je abonnement verlengd bij T-mobile dus ik denk dat ik het wel kan betalen.

  11. @Prana:

    Beetje raar idd. Geen flash ondersteuning maar wel youtube kijk maar: http://www.apple.com/iphone/features/youtube.html

  12. Ja, voor 29,95 klinkt het erg aantrekkelijk en ben ook eventueel van plan om over te stappen. Echter eerst wel even wachten op de kleine lettertjes 😉

  13. @Spa:

    Inderdaad ja.. Als je kijkt waar de nadruk op ligt, lijkt het eerder data dan bellen/smsen..
    (Die laatste 2 gebruik ik helaas best wel intensief.. ) Nog een weekje afwachten en hopelijk is er dan een stuk meer duidelijk ivm de abonnementen..

  14. 3 juli meer informatie over de abonnementen.

  15. Echt de ontwetendheid van mensen…

    Op de iPhone zit een youtube applicatie waarin de meeste youtube filmpjes zijn omgezet naar x264 codec. Je kan dus wel gewoon youtube kijken. Staat allemaal op de Apple site ::)

  16. Nooit gedacht dat ik nog een officieel iPhone-abonnement zou nemen. Maar als de bundels verder alleen afhankelijk zijn van het aantal belminuten en SMS-jes (en daar heb ik maar weinig van nodig), dan lijkt 30 euro per maand nog niet zo gek.

    @Friso: de YouTube-filmpjes zijn alleen met de YouTube-applicatie te bekijken, die werkt met video’s die vanuit Flash zijn geconverteerd naar H.264, het videoformaat dat de iPhone kan afspelen.

  17. We moeten nog de kleine lettertjes gaan lezen in de voorwaarden of “onbeperkt” ook echt onbeperkt is.
    een fair use policy wordt ook als onbeperkt gezien !

  18. @ Prana en @ Friso Baaij:

    Youtube heeft al sinds jaar en dag een speciale iPhone-only afdeling met H.264 HQ filmpjes

  19. Volgens mij heeft Apple voor youTube een apart iets van streaming geregeld.. Geen idee hoe..

    Anyway, lekkere abo! 29,95 met 2Mbit en hotspots.. Denk alleen dat dit abonnement dan geen belminuten/SMS zal bevatten. De andere abo’s zullen alleen de basis zijn met minuten / SMS denk ik zo..

    vooralsnog valt dit me REUZE mee! Kan niet wachten 🙂

  20. Zoals ik het lees in de nieuwsbrief geld voor alle abo’s (dus ook het goedkoopste van 29,95 per maand) dat onbeperkte internettoegang, en hotspot toegang. Dus ik neem aan dat daar geen kleine lettertjes aan vast zitten.

    Ben wel benieuwd, ik bedoel, hoe vet is dat, als je gewoon even bij de Macdonals zit, een hamburger te eten, of zelfs als je in de file staat ofzo, dat je toch gewoon met 2MB mobiel kan internetten :D.

    @Ironis: Ik denk niet dat dat zo zal zijn. Het is nog steeds een iPhone, geen iInternetdevice. Er zal dus ook in het goedkoopste abo zeker wel belminuten (en hopelijk) ook SMS’jes zitten.

  21. @ Jordy

    2 Mbit!!!

  22. @ Jordy: Ik vraag me af hoe “vet” het is om met vette McDonalds handen via een hotspot te internetten op je iPhone.
    Ik denk sowieso dat de hotspots redelijk overrated zijn aangezien je via het 3G netwerk ook al met 256 kb kan internetten.

  23. Jammer van de 2Mbit, Vodafone biedt voor mobiel internet (op je telefoon natuurlijk) een max. van 3,6Mbit. Dat is toch bijna het dubbele!

  24. @Dereck: Vodafone hanteert datalimieten…

  25. Jullie (Nederland) hebben al 2 nieuwsberichten terwijl we in België nog niets weten.

  26. @W.D: ze hebben een FUP bij Vodafone en is dus ook “onbeperkt”. Ik denk dat bij T-Mobile het datagedeelte zeker ook een FUP heeft. Helemaal onbeperkt lijkt me niet. Maar we zullen zien, vanaf 3 juli weten we meer.

  27. Zie ook: http://www.vodafone.nl/prive/abonnementen/vodafone_blox/blox_voor_multimedia/. Daar staat: “* Zorgeloos = vrijwel onbeperkt surfen binnen Nederland op het internet via je mobiel: surfen, chatten en e-mailen. Het datagebruik mag niet regelmatig 10x zoveel (of meer) per maand zijn dan het gemiddelde datagebruik van alle gebruikers.”

  28. Is dit een substantieel betere snelheid dan degene die je nu via T-mobile koopt/krijgt? Hoorde daar nl nog wel eens klachten over, Vodafone zou bv op dit moment beter zijn. Ik denk niet dat de Iphone voorlopig als prepaid toestel op de NL markt komt. In andere landen overigens wel.

    Baal er wel van dat T-mobile in NL zo langzaam doorkomt met nieuws. Heb sterk het idee dat we de slachtoffers zijn van een marketingspelletje en dat haat ik! Geloof dat ze op 3 juli meer info over de prijzen zullen geven maar ben ook enorm benieuwd naar hoe het allemaal op 11 juli in zijn werk zal gaan. Er zijn mensen die beweren bij T-mobile stores te kunnen reserveren etc. Ik heb geen zin om in een kartonnen doos de nacht door te brengen en wil best een weekje wachten maar hoop niet dat het zoals bij bv de introductie van de Wii zal gaan…

  29. Ik vraag me nog steeds af of de iPhone door t-mobile “vermeubeld” wordt (lees: t-mobile branded wordt). Als er ook maar 1 roze icoon gemaakt is dan haal ik hem liever ergens anders waar de iPhone nog origineel is.

  30. onbeperkt super snel internet (2048/384 Kbps)
    Betekend dit niet: met duurste abbo 2048 Kbps en het goedkoopste abbo 384 Kbps??

  31. @kraan79: ja bij Vodafone krijg je max. 450kilobytes per seconde tot je beschikking, terwijl bij T-Mobile je max. 256kilobytes per seconde ter beschikking hebt. Dus dat is pak weg 200kilobytes per seconde meer wat dus zeker een substantieel verschil is. Wat we alleen nog niet weten is of het bij T-Mobile ECHT onbeperkt is zonder Fair Use Policy (FUP). Bij Vodafone mag je niet 10 x meer gebruiken dan de gemiddelde mobiele internetten. D.w.z. dat als de gemiddelde mobiele internetten 20megabytes aan data binnenhaalt per maand jij niet meer als 200megabytes per maand binnen mag halen. Waarschijnlijk zal T-Mobile ook zo’n constructie hebben. Op dit moment biedt T-Mobile als max. snelheid 384kilobits per seconde aan voor op je telefoon voor een prijs van €19,50. Hier gelden voor zover ik weet ook regels voor die in een FUP staan, net als bij Vodafone.

  32. @zerocool: nee doorgaans is het eerste getal de download snelheid en het tweede de upload snelheid.

  33. @zerocool:
    nee bij elk abbonement krijg je 2048 Kbps.

  34. is het mogelijk om een t-mobile abbo af te sluiten met een bkr-registratie? KPN kan namelijk wel?

  35. Ho, ho niet te vroeg juichen allemaal. Je weet nog niks over het aantal belminuten en sms’jes!

    En bovendien is de prijs van €30,- p/m (tot:€720) veel te hoog voor veel (jonge) gebruikers.

    Hebben jullie trouwens een iedee wat er na die twee jaar met het abbo gebeurt? Wordt de iPhone dan simlock vrij of moet je weer een nieuw abonnement van 2 jaar afsluiten?

  36. Wat heb je nou aan hotspots als je al met 256 KiloBytes per seconde kunt downloaden 😀 .
    Fokking niet normaal hoe snel

  37. Ik snap niet dat het allemaal zo lang moet duren om die prijzen bekend te maken. Ik vrees dat het na het lezen van de kleine lettertjes net wat minder aantrekkelijk is dan we nu krijgen voorgespiegeld.

    Zoniet, dan ga ik denk ik toch maar voor de officiële T-mobile iPhone.

  38. Hoi

    wat is het nut van Hotspots .. als je al Onbeperkt internet hebt bij je Iphone………………..
    Of wordt ik gek….

  39. Hebben jullie trouwens een iedee wat er na die twee jaar met het abbo gebeurt? Wordt de iPhone dan simlock vrij of moet je weer een nieuw abonnement van 2 jaar afsluiten?

    T-mobile is na twee jaar wettelijk verplicht de simlock gratis te verwijderen.

  40. jullie weten tenminste al iets
    in belgie laten zet niets weten

  41. @Maarten: ja maar in België gaat ie zonder koppelverkoop ingevoerd worden. Dus jullie hebben dat voordeel weer wat wij hier in NL niet hebben (waarschijnlijk). Tenzij ze bij T-Mobile hem ook sim-lock vrij los gaan verkopen…

  42. @Frank: volgens mij niet.

  43. nou leuk 2048 kbps internet op je iphone. dan krijg je zeker een abbo met 2048 kbps en 5 bel minuten en 1 sms per maand voor maar € 29,95 ( hoor de overdreven en sarcastische ondertoon ) nee ik ga pas juigen wanneer ik een redelijk aantal belminuten en smsjes zie voor die € 29,95, maar dat word denk ik wachten tot 3 juli

  44. @kraan79: Ik hoorde gister ook dat je je al kon inschrijven bij t-mobile stores. Vandaag ook laten doen, waren al 100 mensen voor mij op de lijst. Zitten verder geen verplichtingen aan. Ik hoop toch echt dat ik het ook via internet kan bestellen of ze moeten er meer dan 100 krijgen per store.

    Ze wisten zelf nog niet hoeveel ze er zouden krijgen.

  45. Ik dacht na 1 jaar

    Je het helemaal gelijk. Dat had ik eerst ook in mijn reactie staan, maar toen las ik ergens dat het na afloop van het abonnement was, dus toen heb ik het (ten onrechte) veranderd.

    http://www2.hyloasp.nl/tmobile/persoonlijk/selfservice/hylo.search.asp?tr=2&showcatid=91,2#

  46. @ Phew
    Bij de T-Mobile stores bij mij in de buurt nemen ze geen reserveringen aan, er was te veel vraag zeiden ze…

  47. @ Phew
    Bij de T-Mobile stores bij mij in de buurt nemen ze geen reserveringen aan, er was te veel vraag zeiden ze…

    Ja, reserveringen zijn natuurlijk alleen zinnig als er een overschot van iets is. Daarom nemen bioscopen bij populaire films dus ook nooit reserveringen aan. 😉

  48. WOW! Kijk eens op de T-Mobilesite!

    Met de iPhone kun je supersnel internetten (2048/384 Kbps) en gebruikmaken van WiFi via T-Mobile Hotspots, inclusief Visual Voicemail

    😮

  49. De T-mobile hotspots mag je gratis gebruiken alleen in nederland? of wereldwijd? iemand een idee?

  50. WOW VISUAL VOICEMAIL !!!!

    Ook nooit gedacht maar dat wordt zeker een officieel iphone abonnement! Als de prijs niet al te slechts is ga ik er voor…. J

  51. Ik verwacht dat er bij het goedkoopste abonnement 50 belminuten zijn inbegrepen en geen sms’jes.
    Het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat de Iphone 3g in Nederland ook los verkocht gaat worden gezien het officiële persbericht waarin stond: “exclusief verkrijgbaar in combinatie met een abonnement van T-Mobile”. Ben zelf ook wel benieuwd naar of ze de internationale hotspots gratis toegankelijk maken, maar ook dat verwacht ik niet. Er is toch ook nog niets duidelijk over mensen die nog een abonnement bij T-Mobile hebben lopen, of zij direct de Iphone kunnen nemen en na afloop contract direct overgaan op nieuw Iphone contract (zoals AT&T geloof ik).

  52. is allemaal wel heel leuk dat je Snel kan internnetten en de hotspots tot beschikking heb voor 30 euro maar dan heb je waarschijnlijk (precies hetzelfde in duitsland) een datalimiet en maar 50 minuten… wil je dus veel bellen moet je wel de duurste nemen wat de middelste heb je ook te weinig.

  53. @Koos:

    Wifi is b/g standaard 10mbit/100mbit, is dus altijd meer dan 2mbit van UMTS/HSDPA

    Ik hoop niet dat die 2mbit zoveel betekenis heeft als UMTS bij Telfort, waar men de advertentie heeft moeten aanpassen aan de lagere snelheid, omdat ze geen hoge snelheid boden

  54. Leuk mobiel internet, maar ik heb bijna overal nu al toegang to vrije wifi, dus dat vind ik persoonlijk niet zo belangerijk, wat voor bel en vooral ( in mijn geval) sms tegoed krijg je voor je geld, ik sms gemiddeld zo’n 200 keer per maand en ik ben bang dat dat dus een heel duur verhaal gaat worden bij tmobile, maar goed we zullen het wel zien.
    Ik hoop nog steeds in belgie een simlock vrije iPhone te kunnen gaan kopen die ook buiten belgie gewoon te gebruiken is, ik betaal liever wat meer voor het losse toestel zodat ik dan verder gewoon kan kiezen wel abo ik er bij neem. Tot nu toe lijken alle aangeboden abo’s helemaal gericht op internetten, en dat is wat mij betreft helemaal niet zo belangerijk gezien de vele gratis wifi punten , en dan bedoel ik niet hotspots van benzine pompen of fastfood ketens waar ik zowiezo zo min mogelijk wil komen.

  55. @ ihb

    als je het corrigeert moet je het wel goed doen
    wifi b = 11 mbit
    wifi g = 54 mbit

  56. Voor mij is die €30 p/m eigenlijk al te veel. En waarschijnlijk heb ik dan nog te weinig minuten en smsjes ook. Nouja, ik koop wel een 1st gen (als je een 8gb, nieuw in de verpakking hebt, laat dan wat weten), ik heb toch geen 3g en gps nodig.

  57. Ik denk dat de mensen van T-mobile gewoon op de verschillende mac fora zitten om te kijken hoe er wordt gereageerd op hun mailtjes, zodat ze daar op 3 juli een passende reactie op kunnen geven.
    Ben inderdaad ook benieuwd naar de belbundels en de kosten van de iPhone, maar het moet toch wel gek lopen wil ik niet overstappen.

  58. @ROB
    Precies dat vroeg ik mij ook af, zal wel een datalimiet opzitten en wellicht dat de snelheid bij de spots wat hoger ligt.

  59. ik heb best 50 euro/mnd over voor een abo. ben ook benieuwd naar de kleine lettertjes..
    ik hoop wel dat ik hem gewoon bij de apple reseller kan kopen.. beter bereikbaar 🙂

  60. ongetwijfeld zal je snelheid kelderen als je boven de 250mb komt.
    Daar hebben ze bij t-mobile wel een handje van.. Jahhh onbeperkt, kom je echter boven de grens die hun gesteld hebben keldert de snelheid aardig.

    kan ook niet anders, hoe moet je het anders verkopen aan je zakelijke lieden die 83 euro betalten voor hetzelfde 😉

    https://www.t-mobile.nl/persoonlijk/htdocs/page/productinformatie/mobiel-internet/tarieven.aspx

  61. ik heb hem hier al besteld bij een PR, ksta er 3e op de lijst,
    en bij de andere PR hier zeiden ze dat als hij daar verkocht zou worden, hij daar ZONDER abbonement verkocht ging worden, en hij schatte dat ze hem daar wel gingen verkopen,

    dus ik heb hem alvast 2 keer gereserveerd,
    maakt mij niks uit als er een abbo bij zit;)
    zelfs 50 euro vind ik acceptabel voor de iPhone, ondanks dat ik net 16 ben

  62. Ik ga hem lekker uit Italie halen en er een simonly bij bestellen.
    Hoef ik tenminste niet 870 ero te betalen en 2 jaar vast te zitten een schijt abbonnement.

  63. @ misjel:
    Wat is in vredesnaam een PR? en welke lijst? :S

  64. Ik ga hem lekker uit Italie halen en er een simonly bij bestellen.
    Hoef ik tenminste niet 870 euro te betalen en 2 jaar vast te zitten een schijt abbonnement.

    Beetje vreemde redenering, dus je koopt em los en dan ? geen sim erin, of je nou pre-paid erin propt (waar je dus geen internet voor terug krijgt, what’s the use of an iphone 3G then ?) en 570 euro betalen voor los toestel of een abbo erbij neemt, maakt toch geen h*l uit ?!

    Ik lees dat zo vaak, uiteindelijk kan je net zo goed een abbo erbij afsluiten aangezien je (even losstaande van de hoeveelheid belminuten/smsjes die je bij een andere provider krijgt) bij een andere provider ook een abbo nodig hebt.

  65. @ TEQ

    Abbo 24x 29,95 = 718,80
    Kosten toestel waarschijnlijk 100 euro is dus totaal 818,80

    Abbo simonly: 12x 21,- = 252
    Los toestel: 499,- is dus totaal: 751

    Voordeel is simonly: fatsoenlijk aantal belminuten + smsjes plus je hoeft er maar 1 jaar mee te doen en zelf dan ben je al goedkoper uit.

  66. @ OHPO

    Een Pr, oftewel Premium Reseller;),
    en die lijst is de lijst van mensen die hem gereserveerd hebben bij die winkel;),

    Nog maar 16 dagen:D

  67. @Daanje:
    bij dat abbo ben je in 1 jaar dus €414 kwijt (incl. iPhone)
    tegenover €751 van de SimOnly (incl. iPhone)

    En na twee jaar ben je voor het losse toestel met SimOnly dus €1003 kwijt…
    tegenover €828 van het abonnement!
    Wat is nou goedkoper? :-/

  68. @ Nick,

    Slim opgemerkt!
    Echter zit bij die simonly veel meer belmiuten en smsjes.
    Ik zal de berekening nogmaals maken als de definitieve prijzen bij T-mobile bekend zijn!

    Wordt vervolgd dus 🙂

  69. Mag je dan ook op de hotspots van T-mobile in andere landen dan Nederland? Dan zou wel ideaal zijn namelijk

  70. Ik vraag me af waarom er mensen zijn die zo graag een sim-lockvrije Iphone 3G willen.
    Wat heb je aan de Iphone zonder T-Mobile? Geen Visual Voicemail..geen Hotspots, geen snel internet..(of wel maar dan betaal je er gigantisch veel voor!)

    De hele Iphone beleving komt het meest tot haar recht i.c.m. T-Mobile. Ik zou geen Iphone kopen, als ik deze niet volledig zou kunnen benutten.

  71. @Berry: Er zijn genoeg mensen die weinig tot geen gebruik zullen maken van de Hotspots en 3g draadloos internet. Zij maken of minder tot geen gebruik van internet op een mobile device als de Iphone of komen op veel punten met wifi (NS had toch ook een plan om alle treinen van wifi te voorzien?). Ik zal bijvoorbeeld best een keer m’n mail checken via draadloos internet in de trein ofzo, maar op de locaties waar ik vaak ben beschik ik toch over wifi (kantoor, uni).

  72. JP,
    Die 21,- is inclusief 300 min 50 sms en onbeperkt internet.

  73. uhhmm Ik volg deze site sinds het bericht dat de iPhone naar Nederland komt; dit topic is natuurlijk dan toch erg hot! Maar wat ik me nu afvraag is dit: met onbeperkt mobiel internet en toegang tot hotspots zou je toch VOIP (skype, fring etc) voor mobiel bellen kunnen gebruiken hetgeen de belminuten irrelevant maakt. Maak ik nu een denkfout??? Ieder zinnig antwoord is welkom!

    MacB

    Macuser sinds 1988.

    Aanvulling: kost het gebruik van GPS geld en/of data?

  74. @MacB

    skype enzo is niet echt ideaal om ff snel een belletje te maken.. misschien voor in het buitenland naar nederland toe of zo.. maar verder niet, en je kan die hotspots dus alleen gebruiken in combinatie met dit abbonement, dus waarom zou je als je er toch voor betaalt niet de belminuten en sms’jes gebruiken?
    GPS kost GEEN geld (waarschijnlijk, want we weten het nooit zeker) en wat je precies bedoeld met data is voor mij onduidelijk, maar er zit in de 3G een GPS-chip die maakt verbinding met een satteliet. En anders wordt het gedaan via wifi of driehoek-masten (dus ze kijken welke 3 masten het dichtst in de buurt zijn, en jij zou dan in het midden moeten staan, vaak erg onnauwkeurig).
    hoop je zo genoeg info te hebben gegeven

    jack

  75. @ Daanje,

    Ja internet op gprs niveau, wat je hierbij krijgt is toch wel echt iets anders dan het web ‘n walk wat ze nu aanbieden. Totnutoe valt er totaal nog niks te berekenen. Je moet afwachten wat erbij komt aan belminuten en sms-tegoed (waarschijnlijk van dat laatste niks en kan je dit apart afsluiten).

  76. Lang leve mijn zakelijke abbo met een onverwoestbare nokia!!!

    en Privé iets leuks, iets lekkers en iets om mee te spelen
    iphone 16g met een T-mobile abbo

    nu nog ff wachten tot de 11e 🙂

  77. Ik vind dat ze het iphone abbo voor trouwe t-mobile abbonees wel goedkoper mogen maken of een korting mogen geven.

    Hoeveel verwachten jullie trouwens dat er bij betaald moet worden?

  78. waarschijnlijk tussen 200 en 300 euro met laagste abonnement van derig euro voor iphone 16 Gb, zoiets is het ook in Engeland, maar is het laagste abbo wel duurder, dus rond de 250, 260 euro zal het zeker wel liggen..

  79. Met mijn huidige Iphone met orange abo kwam ik vorige week al de hotspot bij McDonalds in. Gewoon daar via de wifi zitten internetten. Heb ik trouwens niks speciaals voor hoeven doen. Iphone zag netwerk met naam T-mobile en kon zo verbinden.

  80. @MacB: waarschijnlijk zal er in de voorwaarden komen te staan dat je via het mobiel internet abbo geen gebruik mag maken van VoIP, SMSoIP etc. Dat is een normaal iets bij mobiele internet abonnement. Staan ze dat officieel wel toe koopt niemand meer een bel abbo bij ze.

  81. @Mjah: volgens Apple was het voor de 8GB €199 incl. een 2-jarig abonnement. Wat de voorwaarden dan zijn voor zo’n abonnement (dus belkosten e.d.) is nog niet bekend. Maar goed het zal vanaf €0 gaan voor een 8GB/16GB met een heel duur 2-jarig abbo tot €299 met een 1-jarig abbo die niet zo veel kost per maand. In Duitsland kun je de iPhone gratis krijgen bij T-Mobile als je het duurste abbo neemt á €89,95 voor 2 jaar! Maarja dat is onzin natuurlijk 🙂

  82. Is er een makkelijke manier om via je iPhone toegang te krijgen tot internet via je Macbook (pro)? Heerlijk voor in de trein!

  83. Weet er iemand toevallig of je je iPhone als modem kunt gebruiken om te internetten op je laptop via je iPhone, dat zou namelijk super zijn met zo’n snelle mobiele internetverbinding.

  84. @Geodriehoek en @harry: voor zover ik weet is dit ook verboden om te doen met een data abonnement. Zie de voorwaarden van de mobiele internetprovider. Maar verder heb ik geen ervaring over hoe je dit het beste kan doen.

  85. Via de Iphone is geen verbinding mogelijk met je notebook.
    En onbeperkt hotspot acces kost bij T-mobile geen 80 Euro maar 19,50 als onderdeel van internet totaal plus krijg je namelijk ook hotspot toegang.

  86. Wat een opgeblazen gedoe met die IPhone. De HTC diamond kan al met 7mBit internetten, en daar kun je WEL via Bluetooth je laptop aan hangen. Heeft er dan niemand in de gaten dat de Iphone een beetje achterhaald product is, en gaat iedereen hier voor het uiterlijk?

  87. @Karel Appel: het zal zeker te maken hebben met het gebruiksgemak en uiterlijk van het ding, want wees eerlijk, hij ziet er goed uit. Maar waar krijg jij 7mbit internet voor je mobiel? 🙂

  88. Kunnen ze checken of je gebruik maakt van VoIP en SMSoIP? of is dit door hun niet na te kijken?

  89. @JG: Lijkt me dat het gecheckt kan worden ja. Bij Vodafone is het zelfs zo dat als ze het zien dat je het gebruikt ze het contract met jou hierover kunnen verbreken.

  90. @ Dereck, naja als ik de Iphone dan mag houden kan ik het niet zo erg vinden, maar das idd minder dat ze het kunnen zien. Naja dan maar een iets duurder abbo. nemen

  91. Was het niet zo dat in de USA na 2 jaar je iPhone niet meer werkte, dus ik bedoel, je abo was afgelopen, maar dat de functies dan niet werken, de iPhone wordt zeg maar gerefreshed door AT&T zodat je geen ipod-functies meer hebt, geen mail, safari etc.????

  92. Dan vraag ik mij af, als ik een Iphone los koop is het dan ook mogelijk om met mijn bestaande abonnement 2 Mbps te halen ?
    Ik heb gewoon voor 9,95 onbeperkt internet erbij met een N95 8Gb.

  93. @JG: haha ze gaan niet je telefoon afpakken maar ze mogen je toegang ontzeggen omdat het niet toegestaan is. Ja je kan het proberen maar als er “gemonitord” wordt ben je de lul :p

  94. ja dat kan.. maar dan alleen met de 3G en die los kopen kan nog wel eens problemen opleveren..

  95. @Mixpower: dat ligt aan de snelheid van de provider die je mobiele internet aanbiedt. De iPhone kan die snelheid makkelijk aan, via welke provider dan ook. Onthoud dat je ook via WiFi veel hogere snelheden haalt dus ja via een andere internet abbo is dat mogelijk TENZIJ de iPhone gesimlockt is door T-Mobile en alleen via het netwerk van T-Mobile werkt!

  96. idd… maar wacht daar nog maar even mee tot 11 juli dan weet je zeker of het wel of niet mogelijk is..

  97. Verder kun je gratis gebruik maken van de 1.400 hotspots in Nederland.

    Dit is de grootste bullshit wat ik ooit gehoord heb…. het is helemaal niet gratis: je heb jezelf aan een 2 jarig contract gebonden… dus je betaald ervoor…

    Trouwens gaat de Apple reseller (hier in Almere) ook de iPhone verkopen over 2 dagen krijgen ze de toestellen binnen en een “workshop” hoe ze die dingen moeten verkopen….

    trouwens die 2 MBps (inc de hotspots)die ze aan bieden geld voor de hele contract duur (dat wist die man van de reseller mij te vertellen)

  98. @Derreck: 8mBit haal je met mobiel breedband bij geen enkele provider, het gaat erom dat vele GSM/PDA’s dit allang kunnen, en apple er zo’n ophef over maakt alsof ze het zelf hebben uitgevonden. Daarbij is een IPhone best een groot apparaat. De meeste GSM/PDA’s
    zijn een stuk compacter. De functies die een IPhone heeft zijn ook niets speciaals. Het enigste wat er uniek aan is lijkt me het warmte en drukgevoelige touchscreen. Maar qua functies??

    het zal zeker te maken hebben met het gebruiksgemak en uiterlijk van het ding, want wees eerlijk, hij ziet er goed uit. Maar waar krijg jij 7mbit internet voor je mobiel?

  99. OKe, mensen die denken dat het niets speciaals heeft moeten echt de keynote nog een keer kijken. En mensen die zeggen dat het alleen om het uiterlijk gaat….you’re damn right!

  100. T-Mobile Duitsland is duidelijker, maar ook iets duurder en kariger, zo LIJKT het nu.
    http://www.t-mobile.de

    Peter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.